Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
simidoc
0
Waarom de Egyptenaren het masker van Toetanchamon in goud gemaakt hebben,en niet in lood of oud ijzer?
Of in zink of koper kon ook.
josti5
0
quote:

simidoc schreef op 3 juli 2019 12:26:

Waarom de Egyptenaren het masker van Toetanchamon in goud gemaakt hebben,en niet in lood of oud ijzer?
Of in zink of koper kon ook.
niburu.co/index.php?option=com_conten...
objectief
0
quote:

simidoc schreef op 3 juli 2019 12:26:

Waarom de Egyptenaren het masker van Toetanchamon in goud gemaakt hebben,en niet in lood of oud ijzer?
Of in zink of koper kon ook.
Lijkt me weinig relevant voor de goudprijs!!
asti
0
quote:

ffff schreef op 3 juli 2019 10:18:

[...]

Asti, zoiets is voor mensen als ik SUPER boeiend!

Probeer eventje méé te denken….: Goud is een product wat al meer dan dertig eeuwen op vele continenten in vele culturen mensen heeft geïntrigeerd en mensen graag in bezit hebben en hadden.

Dat is dan nog interessanter om te zien welke volkeren in toch de laatste honderden jaren een goudvoorraad hebben opgebouwd. Om allerlei redenen. Wat ook zo machtig interessant is, Asti: De vraag: waar plaats je dan dat goud? Dus die prachtige discussie in Duitsland dat het Duitse goud weer terug moest komen van de USA naar Frankfurt.

Een goudvoorraad zegt heel veel over de geschiedenis van een volk en over zijn manier van denken over waarachtig wel enkele eeuwen , over wat nu wel of niet waardevol is.

Je kunt als land een kolonie bezitten, maar die ben je ook zo weer kwijt. Wij verspeelden geheel Indonesië.

Je kunt als land heel veel fantastische bedrijven bezitten, maar oh God, je bent ze zo weer kwijt aan je veroveraar die jouw bedrijven confisqueert. vrag het maar aan de Duitsers

En dan kun je ook nog goud…. verstoppen, herbergen in een bevriend land, als garantie laten dienen bij het maken van schulden…. Iedere geldverstrekker accepteert goud als onderpand.

Kortom Asti, zowel uit oogpunt van geschiedenis, als uit oogpunt van solvabel zijn, van kredietwaardig zijn, uit oogpunt van hoe kijkt men in zo'n land tegen schulden aan, is het machtig interessant te weten waar er nog een stukje zekerheid is. Gelukkig nog in Holland en...

Bijvoorbeeld bij Voda en John, maar dat weet ik al heel wat jaren !

Peter

Voda alias Hans is een legendarisch IEX-lid en Johnno heeft naar ik heb vernomen postzegels en voetbalaandelen die met vele centen in waarde zijn gestegen. Ze zijn in ieder geval beiden geen goede beleggers en dus is het prima als ze in plaats van aandelen goud kopen.
voda
1
quote:

asti schreef op 3 juli 2019 15:51:

[...]
Voda alias Hans is een legendarisch IEX-lid en Johnno heeft naar ik heb vernomen postzegels en voetbalaandelen die met vele centen in waarde zijn gestegen. Ze zijn in ieder geval beiden geen goede beleggers en dus is het prima als ze in plaats van aandelen goud kopen.
Welja, wrijf het er nog lekker in. :-) (ik heb het al zwaar genoeg)
josti5
2
quote:

voda schreef op 3 juli 2019 16:48:

[...]
Welja, wrijf het er nog lekker in. :-) (ik heb het al zwaar genoeg)
Hans, die spuit 11 heeft een wel zéér selectief geheugen :-)
ffff
1
Bedenk maar stilletjes, Hans, dat ook al geeft Peter een mooie uitleg waarom het zo interessant is te weten welke volkeren de afgelopen tweehonderd jaar zich in goud-vermogen gestoken hebben, dat Asti daar totaal niets van opgestoken heeft…. Fred trouwens ook niet, lees ik hierboven.

Goud brengt geen dividend op....Tja, aandelen, obligaties, kunstvoorwerpen die crashen ook niet….

Peter
voda
1
Goud en Treasuries in de lift als reactie op de Fed en Trumps nieuwe dreigementen

Assets die doorgaans als veilige havens worden gezien, zoals goud en Amerikaanse staatsobligaties (Treasuries), zitten in de lift vanwege de verwachting dat de Federal Reserve de rente gaat verlagen. Ook de dreiging dat de VS de importtarieven gaat verhogen voor Europese bedrijven speelt mee.

(finanzen.nl) - Op woensdag steeg de goudprijs weer naar boven de 1400 dollar, een belangrijk niveau voor het edelmetaal. Bovendien zette de rally van de 10-jaars Treasuries zich door. Daarmee kwam de rente daarop weer onder de 2 procent. Wanneer de obligatiekoersen stijgen, daalt de rente.

De goudprijs steeg vorige week dinsdag naar het hoogste peil in zes jaar. Volgend op de G20-top van het weekend gleed de goudprijs juist weer af, en waren Treasuries ook minder in trek. Dat had alles te maken met de hoop op een handelsvrede tussen de Verenigde Staten en China, zo schrijft Markets Insider.
De juiste omgeving voor goud

De handelsspanningen zijn echter toegenomen op een ander front, aangezien de Amerikaanse president Donald Trump even zijn aandacht heeft verlegd naar Europa. Hij dreigt met een ophoging van de tarieven op Europese goederen als gevolg van de meningsverschillen over luchtvaartsubsidies tussen beide economische blokken en omdat hij de Europese Unie verwijt Amerikaanse technologiebedrijven als Facebook en Google te overdreven aan te pakken.

Nu zijn assets die traditioneel als veilige havens worden beschouwd door beleggers weer aan de winnende hand. "Dit is de juiste omgeving om goud te laten gedijen en te laten bloeien", beweert analist Lukman Otunuga van brokershuis FXTM in een interview aan Markets Insider. Hij is al lang bullish op deze edelmetaal.

Vooruitkijkend zullen handelaren op nog hogere goudprijzen anticiperen, nadat het edelmetaal in juni ongeveer op 1400 dollar sloot. Nu, zal het waarschijnlijk boven dat niveau blijven. Althans, dat denkt Otunuga. En de 'sky is the limit' voor de maandelijkse slotkoersen in de rest van het jaar, aldus Otunuga.
Dit is omdat te midden van de handelsspanningen die wereldwijd het marktsentiment al een tijd bepalen, de centrale banken over de hele wereld er steeds happiger op lijken te zijn om de mondiale markten en de wereldeconomie een handje te helpen, zo stelt de analist.
Samen opstomen van de markten

"Er is een keur aan centrale banken die daadwerkelijk belangstelling toont om te hulp te schieten", constateert Otunuga. Dit zou volgens hem tot verlaging van de rentevoeten kunnen leiden. En goud wordt gezien als aantrekkelijk in omgevingen met lage rentetarieven. Het houdt dan meestal zijn waarde goed vast.
De mildere houding die uitgaat van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Fed is ook te zien in de obligatiemarkten, waar al enige tijd met renteverlagingen rekening wordt gehouden. De redenatie is dat een renteverlaging een teken zou zijn dat de wereldeconomie inderdaad vertraagt, maar als centrale banken de rente gaan verlagen, zal dit hopelijk de financiële markten de impuls geven die ze nodig hebben.

Dit scenario kan een deel van het samen opstomen van de obligatie- en de aandelenmarkten verklaren. Vaak gaan ze juist tegen elkaar in. De breed samengestelde Amerikaanse aandelenindex S&P 500 schoot op woensdag naar recordhoogte. Maar ook Treasuries zijn gewilder geworden. Deze samengaande beweging komt wel eens voor, maar niet vaak.

www.finanzen.nl/grondstoffen/nieuws/g...
voda
0
Goudprijs omlaag na sterk banencijfer VS

(ABM FN-Dow Jones) De goudprijs is vrijdag fors gedaald na een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport, dat een banengroei liet zien van 224.000, in plaats van het voorspelde aantal van 170.000.

Door het sterke arbeidsmarktcijfer lijkt de kans op een spoedige renteverlaging door de Federal Reserve afgenomen waardoor de dollar meer waard werd en de goudprijs daalde.

"Beleggers verkopen goud vooral omdat ze denken dat de Fed minder reden heeft om agressief te verruimen", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

De augustusfuture op de goudprijs daalde ten opzichte van woensdag met ruim 2 procent of 30 dollar tot 1,390 dollar per ounce. De handel was donderdag gesloten voor de viering van Onafhankelijkheidsdag in de VS.

Met de daling op vrijdag ligt de goudprijs op koers voor een verlies op weekbasis van 1,6 procent, na twee opeenvolgende weken van stijgingen, blijkt uit data van FactSet.

Volgens Michael Hewson van CMC Markets is een renteverlaging van de Fed in juli geenszins in kannen en kruiken na het sterke banencijfer. "De Fed zou nog steeds de rente kunnen verlagen dit jaar. Maar als er nog meer cijfers komen zoals vandaag dan wordt een renteverlaging in juli een veel moeilijker verhaal."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Dertig miljoen verdwenen door goudfraude'

Gepubliceerd op 9 jul 2019 om 17:52 | Views: 1.317

NAARDEN (AFN) - De ruim zeshonderd klanten van beleggingsfirma Gold Investment Europe zijn samen voor ongeveer dertig miljoen euro het schip ingegaan. Dat is volgens De Telegraaf naar voren gekomen uit de eerste onderzoeksresultaten van het strafrechtelijk onderzoek.

In april deed de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (Fiod) een inval bij het bedrijf uit Naarden. Gold Investment Europe zou zich schuldig hebben gemaakt aan fraude bij de handel in goud. Het zou gaan om zogeheten forward gold sale (FGS), waarbij consumenten goud "rechtstreeks uit de goudmijn" met 10 procent korting geleverd zouden krijgen binnen tien maanden.

De levering bleef in dit geval echter uit. Het bedrijf zou dat wijten aan problemen in de goudmijn in Tanzania, maar volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van oplichting. De hoofdverdachten zit sinds april vast.
ffff
1
Nog maar drie weken geleden hadden we het in de KK ook uitgebreid over goud. Over trackers , over opslag bij de firma die het goud verkoopt of gewoon: Boter bij de vis.
Bovenstaand bericht is toch weer de zoveelste les voor mensen die eventueel een gedeelte van hun vermogen in goud willen investeren: Boter bij de vis en niets op papier of op een computerwebsite.

Die hoofdverdachte zwijgt hooguit een paar jaartjes en heeft daarna miljoenen.… Zo ging dat ook enkele jaren geleden bij de diamantfraude…

Je hebt mensen die het nooit leren en zich toch weer laten besodemieteren.

Peter
voda
0
Zo, dat is snelle reactie Peter. Met 20 vingers blind typen? :-)

PS:

Er gaat niets boven een fysieke voorraad, maar dat hoef ik jou niet te vertellen.:-)
ffff
1
Er gaat ook niks boven een vertrouwd persoonlijk contact. Enige tijd geleden belde de goudhandelaar, puur informatief, dat hij iemand had die van zijn goud afwilde. Hij had het goud goed bekeken en omschreven. Niet dat ik er op ingegaan ben, maar ik vond het wel tof dat hij mij toch even contacteerde.

Peter
izdp
0
Oh wat fijn met persoonlijk contact een klomp dood metaal in de kluis.
En maar blijven hopen en hoera roepen als het van geen naar nog wat rendement gaat.

voda
2
quote:

izdp schreef op 9 juli 2019 19:39:

Oh wat fijn met persoonlijk contact een klomp dood metaal in de kluis.
En maar blijven hopen en hoera roepen als het van geen naar nog wat rendement gaat.

Je begreept er nog geen één ounce van. Eigenlijk verspilde moeite om op jou te reageren.
izdp
0
Ik begreept niet en een AB?

Tja, ik kan rekenen en ik kan de historie nazien en dus heb ik gelijk:
een waardeloos product om in te beleggen.
Helemaal met die enorme spreads en mogelijke fraude qua kwaliteit.
voda
1
Kansrijke grondstoffen voor 2019 (update)
Categorie: Overig, Beurs vandaag
Door Koen Lauwers op 10 jul 2019 om 11:55
Views: 1.339
Kansrijke grondstoffen voor 2019 (update)
De eerste jaarhelft ligt achter ons en dus is het nuttig om terug te blikken op de grondstoffentips van begin 2019. Het was geen eenvoudig halfjaar voor de grondstoffen. Zij moesten opboksen tegen de onzekerheid van een handelsoorlog tussen de twee grootste economische machtsblokken, een vertragende wereldeconomie en een dure dollar.

Ik loop de verschillende grondstoffen even met u door.

Goud ($1250 => $1406 = +12,5%)
Goud noteert op het moment dat ik deze tekst schrijf met een rendement van 9,3% in dollars. In euro's loopt de winst zelfs op naar 12,8%.

Het gele metaal zat sinds 2013 gevangen in een vrij smalle prijsvork van $1050 tot $1365 en beet zich de voorbije jaren verschillende keren de tanden stuk op dit weerstandsniveau. Vorige maand lukte het toch en doorbrak de goudprijs de grens van $1400.

Het voordeel van een lange consolidatiefase is dat er bij een opwaartse uitbraak nauwelijks technische weerstand ligt. Dit is ook het geval voor goud, dat in principe tot $1650 kan doorstijgen.

Goud noteert in verschillende valuta op of in de buurt van een historisch recordniveau. Alleen in de euro en dollar is dit nog niet het geval.

Er zijn al jaren valabele argumenten om in edelmetalen te investeren. De reële rente (nominale rente min inflatie) is al geruime tijd negatief. Anders gesteld: de koopkracht van geld daalt.

Verder kan iedereen die logisch nadenkt niet anders dan zich ernstig vragen stellen over de duurzaamheid van het huidige financiële systeem. Meer dan een decennium van monetaire stimuli die historische proporties aannemen, hebben een systeemcrash (voorlopig?) vermeden, maar ook niet meer dan dat. Enkel financiële activa als aandelen, obligaties en vastgoed hebben van het monetaire beleid geprofiteerd.

Het marginale nut van nieuwe schulden neemt steeds verder af. Er komt dus een moment dat extra schuld geen economische groei meer zal opleveren. Bij rentevoeten die al negatief zijn (in onder andere de eurozone, Japan, Zwitserland) zijn nieuwe monetaire stimuli kansloos.

Goud is een manier om buiten het financiële systeem te schuilen. In dat opzicht is het opmerkelijk dat centrale banken hun valutareserves de afgelopen jaren volop diversifieerden naar goud. 2018 was een recordjaar voor goudaankopen door centrale banken. Tijdens de vijf eerste maanden dan 2019 groeiden die aankopen met 73% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Zilver ($14,75 => $15,11 = +2,4%)
Zilver blijft al geruime tijd achter op goud en dit was in de eerste jaarhelft niet anders. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat dit metaal vooral industriële toepassingen kent en zich naar prijsvorming toe vaak als een basismetaal gedraagt.

Maar intussen blijft de goud/zilver ratio wel nieuwe extremen opzoeken. De prijsverhouding tussen beide edelmetalen is opgelopen naar 93: het hoogste cijfer in meer dan 26 jaar! Een nog hogere goud/zilver ratio dateert al van 1991, toen de Golfoorlog woedde en de prijsverhouding even boven 100 piekte.

Het is hoe dan ook een uitzonderlijke situatie dat de goud/zilver ratio zo lang zo hoog blijft. Het gemiddelde van de voorbije tien jaar bedraagt 66,2 maar de afgelopen vier jaar noteert de prijsverhouding daar consequent boven. Het jaargemiddelde van 83 tijdens de afgelopen twaalf maanden is trouwens een record.

Historisch gaat een normalisering van de prijsverhouding gepaard met een stijging van de goudprijs. Dit impliceert dat de zilverprijs in dat geval harder zal stijgen dan de goudprijs.

Het is niet zozeer de vraag óf er een normalisering komt van de goud/zilver ratio, maar wel wanneer. Zilver is niet alleen goedkoop tegenover goud, maar ook in vergelijking met andere activa. Zo was de verhouding tussen zilver en de S&P500 in vijftien jaar niet meer zo laag.

Etc.

www.iex.nl/Column/482246/Kansrijke-gr...
ffff
3
quote:

izdp schreef op 9 juli 2019 20:35:

Ik begreept niet en een AB?

Tja, ik kan rekenen en ik kan de historie nazien en dus heb ik gelijk:
een waardeloos product om in te beleggen.
Helemaal met die enorme spreads en mogelijke fraude qua kwaliteit.

Ik beleg nu zo'n kleine 50 jaar, dus bijna een halve eeuw, waarvan zeker ruim veertig jaren intensief.

Nu is mij in die halve eeuw opgevallen dat er duizenden analyses, financiële beleggingsartikelen, door duizenden vermogensbeheerders, bankiers, marktonderzoekers etc. etc zijn geschreven.
ALLEEN al deze week drie grote vermogensbeheerders ( Honderden miljoenen !!!) tegengekomen op financiële websites die fysiek goud adviseerden als stukje diversifiëring van je vermogen. Maar nogmaals in die bijna halve eeuw toch minstens duizend.

En dan is er allesweter en beterweter en die heet izdp…..

Ik vraag mij wel eens af, LUISTERT hij nog wel eens naar een ander of zit hij zo in elkaar dat hij ALLES weet en anderen allemaal lomperds zijn.

Weliswaar lomperds die pakweg zo'n 200 maal rijker en vermogender zijn dan hij, maar... die kunnen procentueel niet tippen aan zijn tonnetjes….

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 10 juli 2019 15:48:

[...]

Ik beleg nu zo'n kleine 50 jaar, dus bijna een halve eeuw, waarvan zeker ruim veertig jaren intensief.

Weliswaar lomperds die pakweg zo'n 200 maal rijker en vermogender zijn dan hij, maar... die kunnen procentueel niet tippen aan zijn tonnetjes….

Op naar de volgende 50 jaar, want schijnbaar heb je al die jaren nog weinig geleerd. En iemands vermogen zegt niks over haar/zijn beleggingsprestaties; er zijn veel personen die het met de oud ijzerhandel en/of de drugshandel hebben verworven en/of geerfd etc.

Goud levert geen dividend en/of rente op en de gouden standaard is ook al lang afgeschaft. De waarde wordt bepaald door wat de gek er voor betaalt en het is goed voor de zwarte handel.
josti5
3
8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront