Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juli 2019

5.838 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 288 289 290 291 292 » | Laatste
VP 1958
0
quote:

jan941 schreef op 14 juli 2019 18:58:

[...]

Nee, 20% op het koersgemiddelde van de laatste 30 dagen,,
OK dan komen we richting 140
[verwijderd]
0
En wat te denken van de basis die er nu onder het aandeel ligt, dat schept veel vertrouwen bij aandeelhouders. Weg onzekerheid betreffende emissies, of ze wel een product naar de markt kunnen krijgen, cashburn, etc.

Dat lijkt mij ook wat waard....
Lang
0
hoe mooi kan iets zijn, miljarden op de bank, koers morgen significant hoger, geen emissie meer en gewoon zelfstandig blijven. Galapagos gaat een gewoon aandeel worden op de beurs, de ASML onder de pharma….
[verwijderd]
0
quote:

Ikkedike schreef op 14 juli 2019 18:59:

Galapagos ontvangt, dankzij het voorschot en de aandelentransactie, een megabedrag van 4,5 miljard euro. Aan de slotkoers van afgelopen vrijdag, 128 euro, komt dat neer op 82 euro extra cash per aandeel. Galapagos heeft meer dan 1 miljard euro op de balans staan. Het Belgisch-Nederlandse bedrijf zegt met al die miljarden zijn onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling versneld te willen uitbreiden
Er komt volgens mij 73 euro per aandeel binnen (dit is dan inclusief de 7mln nieuw uit te geven aandelen)
Ingalop
0
quote:

poicephalus schreef op 14 juli 2019 18:58:

[...]
Waar zie je dat staan? Ik lees er denk ik overheen.
Staat ergens; is securing access for a decade. Neem aan dat dit dan ook de termijn voor de deal is.
Endless
2
GILEAD EN GALAPAGOS TEKENEN BAANBREKENDE R&D-SAMENWERKING

Gilead doet een upfront betaling van $3,95 miljard en investeert $1,1 miljard in aandelen -

Gilead krijgt toegang tot Galapagos' drug discovery platform en de huidige en toekomstige pijplijn, met uitzondering van Europa

Met deze investering kan Galapagos haar research en klinische programma's uitbreiden en versnellen
Galapagos krijgt een grotere rol in de commercialisering van filgotinib en gaat de toekomstige ontwikkelingskosten gelijk delen met Gilead
Gilead is akkoord met een standstill van 10 jaar
Foster City, Calif. en Mechelen, België 14 juli 2019, 13:00 ET/19:00 CET; gereglementeerde informatie - Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigen vandaag aan dat ze een 10-jarige wereldwijde R&D samenwerking aangaan. Deze samenwerking geeft Gilead toegang tot Galapagos' portfolio van nieuwe kandidaat medicijnen, waarvan er zes in klinische ontwikkeling zijn, en tot de meer dan 20 preklinische programma's en het onderzoeksplatform.

Galapagos zal hiervoor een upfront betaling van $3,95 miljard en een investering in aandelen van $1,1 miljard ontvangen van Gilead. Galapagos gaat deze middelen inzetten om haar R&D-activiteiten uit te breiden en te versnellen. Gilead krijgt een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige programma's in alle landen buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren. Gilead en Galapagos zijn ook overeengekomen om de bestaande afspraken voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib (het kandidaat geneesmiddel voor reuma en andere ontstekingsziekten) aan te passen. Galapagos gaat een groter deel van de commercialisatie in Europa voor haar rekening nemen.

Dankzij de samenwerking zullen de firma's nog nauwer samenwerken op wetenschappelijk vlak. Gilead krijgt toegang tot de onderzoeksdivisie van Galapagos, die meer dan 500 wetenschappers telt, en ook tot Galapagos' unieke platform: de ziektemodellen in humane primaire cellen om nieuwe targets voor medicijnen te ontdekken en te valideren. Gilead zal ook 2 personen voordragen die in de raad van bestuur van Galapagos zullen plaatsnemen na de afronding van deze transactie.

"We zijn enorm blij met deze unieke overeenkomst, die niet alleen van strategisch belang is voor de lange termijn, maar ook onmiddellijke voordelen voor beide partijen oplevert. We kozen voor Galapagos voor het baanbrekende platform voor medicijnontwikkeling, de voortreffelijke wetenschappelijke knowhow en het uitmuntende team," zei Daniel O'Day, voorzitter en CEO van Gilead. "We krijgen ook exclusieve toegang tot alle huidige en toekomstige producten in de brede pijplijn van Galapagos, terwijl Galapagos haar onderzoeksactiviteiten kan uitbreiden en een commerciële infrastructuur kan gaan bouwen. De samenwerking past binnen ons streven om de innovatie te versterken door middel van diverse benaderingen."

Als onderdeel van deze samenwerking, krijgt Gilead rechten op GLPG1690, het Fase 3-kandidaat-geneesmiddel van Galapagos voor IPF (longfibrose). Verder krijgt Gilead ook een optierecht voor een exclusieve licentie in de Verenigde Staten op GLPG1972, een Fase 2b-kandidaatgeneesmiddel tegen artrose. Zowel GLPG1690 als GLPG1972 zijn hele nieuwe geneesmidelen, en ze kunnen belangrijke opportuniteiten betekenen voor Gilead's pijplijn. Ook heeft Gilead optierechten buiten Europa voor alle andere huidige en toekomstige klinische programma's van Galapagos.

"Wat een fantastisch moment in onze 20-jarige geschiedenis om deze historische overeenkomst af te sluiten met onze goede partner Gilead," zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Galapagos heeft zich bewezen in het identificeren van targets en het ontwikkelen van kandidaatgeneesmiddelen, van onderzoek in het lab tot en met klinische studies in patiënten. We zullen veel voordeel hebben van de expertise en infrastructuur van Gilead en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze pijplijn zal versnellen. Bij deze overeenkomst gaat het over het maximaliseren van innovatie, gebaseerd op het ontwikkelen van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme. Met het kapitaal dat Gilead levert, willen we sneller innovatie bij patiënten brengen."
Endless
2
Over de samenwerking

Galapagos zal alle R&D-activiteiten tot het einde van Fase 2 leiden en financieren. Na de voltooiing van Fase 2 van elk kandidaat geneesmiddel, heeft Gilead de optie op een licentie. Als de optie wordt uitgeoefend, zullen Gilead en Galapagos samen de verdere ontwikkeling doen en de kosten gelijk verdelen. De optie van Gilead loopt gedurende de 10-jarige termijn van de samenwerking en met nog een drie-jarige uitloop voor die programma's die na de 10 jaar in klinische ontwikkeling zijn.

Als GLPG1690 wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten, betaalt Gilead aan Galapagos een extra mijlpaal-betaling van $325 miljoen.

Voor de optie op GLPG1972 in de Verenigde Staten - na voltooiing van de lopende Fase 2 - zal Gilead $250 miljoen betalen. Indien aan specifieke criteria voor werkzaamheid wordt voldaan, zal Gilead tot $200 miljoen extra betalen. Na de optie komt Galapagos nog in aanmerking voor maximaal $550 miljoen aan betalingen voor goedkeuring en commercialisering.

Voor alle andere programma's die voortkomen uit de samenwerking, zal Gilead een opt-in betaling doen van $150 miljoen per programma, en zijn er geen verdere mijlpaal-betalingen verschuldigd. Galapagos zal oplopende royalty's tussen 20-24% op de netto-omzet ontvangen voor alle Galapagos-producten die in licentie zijn genomen door Gilead als onderdeel van de overeenkomst.

Overeenkomst tot herstructureren van de filgotinib-samenwerking

Gilead en Galapagos zijn ook overeengekomen bestaande afspraken aan te passen voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib, het kandidaat-geneesmiddel voor reuma en andere ontstekingsziekten. De bedrijven hebben onlangs het uitgebreide Fase 3 FINCH-programma voor reuma voltooid, en zijn van plan om voor het einde van het jaar de vergunningsaanvragen voor het kandidaat-geneesmiddel in te dienen in de Verenigde Staten en Europa. In het kader van de gewijzigde overeenkomst zal Galapagos een grotere rol krijgen bij de wereldwijde strategie van filgotinib en een groter stuk van de commercialisering in Europa voor zijn rekening nemen. Dit biedt Galapagos de mogelijkheid om versneld haar commerciële aanwezigheid in Europa op te bouwen.

Gilead en Galapagos zullen filgotinib samen op de markt brengen in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, met behoud van de 50/50 winstdeling in deze landen, zoals vastgelegd in de bestaande filgotinib-licentieovereenkomst. Daarnaast krijgt Galapagos een bredere commerciële rol. Galapagos heeft het exclusieve recht op commercialisering in België, Nederland en Luxemburg. De bedrijven zullen toekomstige wereldwijde ontwikkelingskosten voor filgotinib gelijk verdelen, in plaats van de 80/20-kostenverdeling die oorspronkelijk was overeengekomen. Andere voorwaarden van de oorspronkelijke licentieovereenkomst blijven van kracht, inclusief de resterende $1,27 miljard aan potentiële mijlpaalbetalingen en oplopende royalty's variërend van 20 tot 30%, toe te kennen in gebieden buiten Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Luxemburg.

Voorwaarden van de aandeleninvestering

De investering van Gilead zal bestaan uit een inschrijving op nieuwe Galapagos-aandelen tegen een prijs van €140,59 per aandeel. Dit vertegenwoordigt een premie van 20% boven de volume-gewogen gemiddelde 30-daagse slotkoers van Galapagos. Hierdoor zal het belang van Gilead in Galapagos toenemen van ongeveer 12,3% tot 22,1% van de uitgegeven en uitstaande aandelen in Galapagos. Bovendien is Galapagos van plan goedkeuring van de aandeelhouders te vragen om twee warranten uit te geven voor nieuwe aandelen, waardoor Gilead zijn aandeelhouderschap in Galapagos tegen een premie kan verhogen tot maximaal 29,9% van de uitgegeven en uitstaande aandelen van de onderneming. De overeenkomst omvat ook een standstill-periode van 10 jaar, waarin is overeengekomen dat Gilead niet zal trachten Galapagos over te nemen of zijn participatie in Galapagos te verhogen tot boven 29,9% van de uitgegeven en uitstaande aandelen van de onderneming, met beperkte uitzonderingen.

De transactie wordt naar verwachting in de loop van het derde kwartaal van 2019 afgerond en is onderworpen aan bepaalde closing-voorwaarden, zoals het verstrijken of beëindigen van de wachttijd krachtens de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act en goedkeuring van de Oostenrijkse federale mededingings-autoriteit.

Barclays, Centerview en Lazard treden op als financiële adviseurs voor Gilead. Moelis & Co. en Morgan Stanley treden op als financiële adviseurs voor Galapagos. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, Covington & Burling LLP en Eubelius treden op als juridische adviseurs voor Gilead en Baker McKenzie treedt op als juridische adviseur voor Galapagos.

Dit persbericht bevat voorwetenschap met betrekking tot Galapagos in de zin van de Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 betreffende marktmisbruik (verordening marktmisbruik).

Conference call

Om 15u Eastern Time/21u CET vandaag zullen de managementteams van Gilead en Galapagos een conference call en webcast houden om de samenwerking te bespreken. Gelieve 15 minuten voor de live presentatie naar de website www.gilead.com/investors of www.glpg.com te gaan zodat er voldoende tijd is om eventuele software downloads te doen die nodig zijn om de webcast te kunnen volgen.

Om de call vanuit de VS/ Canada bij te wonen, vormt u het nummer 1-877-359-9508 of 1-224-357-2393 vanuit de VS/Canada en gebruikt u het conference ID 186 9522.

Voor internationale verbindingen, zijn de volgende nummers van toepassing België: 080073264; Frankrijk: 0805081488; Nederland: 08000232838 en Verenigd Koninkrijk: 08000288438 en gebruikt u het conference ID 186 9522.
Endless
0
Een opname van de webcast zal gedurende een jaar beschikbaar blijven op de websites van de bedrijven en een telefoon-opname zal ongeveer 2 uur na de presentatie beschikbaar blijven tot 28 juli 2019. Om de telefonische opname te beluisteren, is het nummer 1-855-859-2056 of 1-404-537-3406 en conference ID 186 9522 van toepassing.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes. De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Over Gilead Sciences

Gilead Sciences, Inc. is een op onderzoek gebaseerd biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve geneesmiddelen ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert in gebieden waar nog niet aan de medische behoeften is voldaan. Het bedrijf streeft ernaar de zorg voor mensen met levensbedreigende ziekten over de hele wereld te transformeren en te vereenvoudigen. Gilead is actief in meer dan 35 landen over de hele wereld, met hoofdkantoren in Foster City, Californië. Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar de website van het bedrijf: www.gilead.com.

Galapagos Contacts

Investors: Media:

Elizabeth Goodwin Carmen Vroonen

VP IR
ValueChaser
0
quote:

VP 1958 schreef op 14 juli 2019 18:53:

[...] Ach de kift, het is goed volk dat graag ook wat verdient.
Is ze van harte gegund, maar degenen die denken dat de koers morgen op 200+ staat zijn toch echt gekkies die weinig van beleggen snappen.
egeltjemetstekel
0
Wauw ik denk dit is heel groot!!
Ik las ergens dat gilead aandelen voor €140,59 kooptgeloof ik. Dat dus nu koersbodem?
awkeye11
0
quote:

robbie123 schreef op 12 juli 2019 17:34:

Pff raak gewoon juli 140 calls kwijt in de laatste 5 minuten van 50 naar 0.75
Voorkennis ;-)
Ingalop
0
quote:

ValueChaser schreef op 14 juli 2019 19:07:

[...]
Is ze van harte gegund, maar degenen die denken dat de koers morgen op 200+ staat zijn toch echt gekkies die weinig van beleggen snappen.
€200+ is overdreven, maar 160 is als reactie wel haalbaar
rationeel
0
Het farmaconcern uit de VS brengt de komende tien jaar geen overnamebod op Galapagos uit. Tegelijkertijd kopen de Amerikanen voor 3,5 miljard euro inzagerecht en exclusiviteit op alle belangrijke medicijnen die Galapagos ontwikkelt.

Gefeliciteerd:)

Föhn
0
Endless
0
Vanavond 2100 uur webcast omdat ik zelf niet kan luisteren zou iemand hier een verslagje kunnen maken BVD
Föhn
1
Maar goed.. wederom felicitaties aan de zittenblijvers. De rendementen klotsen ondertussen bij de plinten omhoog hier.
kwekkel
0
quote:

rationeel schreef op 14 juli 2019 19:12:

Het farmaconcern uit de VS brengt de komende tien jaar geen overnamebod op Galapagos uit. Tegelijkertijd kopen de Amerikanen voor 3,5 miljard euro inzagerecht en exclusiviteit op alle belangrijke medicijnen die Galapagos ontwikkelt.

Gefeliciteerd:)

Volgens mij heeft galapagos m.u.v. filgotinib wel de rechten in Europa voor 100%
5.838 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 288 289 290 291 292 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront