Signify « Terug naar discussie overzicht

Signify 2019

236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
voda
0
Signify start aandeleninkoop

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Signify
24,63 0,44 1,82 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Signify is een inkoop van eigen aandelen gestart voor maximaal 6 miljoen euro. Dit maakte de verlichtingsspecialist dinsdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf zal tot 240.000 eigen aandelen inkopen om zo beloningsprogramma's voor het eigen personeel te dekken. Het gaat om 0,2 procent van het totaal uitstaande aantal aandelen.

Signify denkt het inkoopprogramma nog dit kwartaal te kunnen afronden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wolff in schaapskleren
0
iemand enig idee waarom de koers laatste tijd zo oploopt? Is dat alleen te wijten aan de aandeleninkoop? Of spelen de recente overnames een rol. Heb geen advieswijzigingen gezien.
Bakkiekoffie
0
DE omzet van de daghandel was gisteren 300.000 aandelen hoger dan gemiddeld .
Het management gaat 240.000 aandelen in totaal inkopen. Dat gaat via vast omlijnde procedures, en wordt zeker niet op 1 dag totaal uitgevoerd.
Inkoop eigen aandelen kan dus m.i. NIET het motief zijn van de koersstijging die al enkele dagen aan de gang is. Maar wat dan wel?
Geen idee eigenlijk. Of....................
Welke markten moeten nog erg groeien/ vervangen van gloeilamp naar LED?
Azië, Afrika en Zuid-Amerika denk ik dan. Weke partijen zijn daarin extra geïnteresseerd??????????????????????
Wolff in schaapskleren
0
Led is voor de toekomst inderdaad mooi, maar de analyst consensus gaat uit van een dalende EBITDA (absoluut en procentuele marge) en de teruglopende auto-sector helpt niet mee. En LED-groei in Europa liep in Q1 ook terug.....ik kan nergens een trigger vinden voor de 10% stijging de laatste weken (bij een beurs die 2% is gestegen).
voda
0
Signify zet in op internet via licht

Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 07:06 | Views: 1.622

SIGNIFY NV 12:46
26,99 +0,18 (+0,67%)

EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsproducent Signify gaat meer inzetten op wifi-alternatief lifi. Dat is een techniek waarmee apparaten via het licht verbinding maken met internet. De nieuwste apparatuur van Signify is fors sneller geworden. Vanaf 2020 zijn alle nieuwe armaturen van het bedrijf bovendien voorbereid om op zo'n lifi-verbinding te worden aangesloten.

Signify-innovatiedirecteur Olivia Qiu ziet lifi als een techniek die de komende jaren veelvuldig zal worden toegepast. "In bijvoorbeeld ziekenhuizen is het ideaal omdat wifi, dat met radiogolven werkt, apparatuur kan storen." Ook is lifi volgens Qiu veel veiliger omdat apparaten binnen bereik van het licht moeten blijven. "De informatie blijft binnen de ruimte."

Wat ook in het voordeel van lifi werkt, is de beschikbare ruimte in het lichtspectrum. De techniek kan werken met zichtbaar licht, maar zou ook met infrarood of ultraviolet licht uit de voeten kunnen. "Er is duizend keer meer ruimte in het lichtspectrum dan in het radiospectrum", zegt Qiu.

Slimme lantaarnpaal

Ze denkt dan ook dat de techniek, waarvoor Signify samen met andere bedrijven standaarden heeft afgesproken, in minder dan tien jaar de normaalste zaak van de wereld is. Voordat dat zover is moeten grote techbedrijven de techniek nog wel gaan omarmen. Nu is nog een zogeheten dongle nodig, een apparaatje dat aan de laptop of mobiele telefoon moet worden gekoppeld om de verbinding mogelijk te maken. "Maar dat moest in de beginjaren van wifi ook", zegt Qiu.

Verder presenteerde Signify ook een nieuwe slimme lantaarnpaal. Die heeft binnenin ruimte voor onder meer zendmasten voor mobiele telefonie. Bovendien kunnen er camera's in en aan vast worden gemaakt, ook is rekening gehouden met een scherm en kunnen er allerlei sensoren in de paal worden ingebouwd zodat bijvoorbeeld geluidsniveaus en de luchtkwaliteit in de gaten kunnen worden gehouden.
voda
0
Beursblik: Trulifi draagt bij aan groeiambities Signify

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Signify
27,24 0,38 1,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers lijken van mening dat Signify actief is in een markt die uitsterft, maar er zijn er nog wel degelijk kansen die bijdragen aan groei, waaronder Trulifi. Dit stelden analisten van Berenberg donderdag in een rapport.

De marktvorsers wezen op de lage waardering van Signify en het gebrek aan vertrouwen dat de markt voor het bedrijf weer zal aantrekken. Berenberg denkt juist dat innovaties zoals het recent gelanceerde Lifi-merk Trulifi daadwerkelijk bijdragen aan toekomstige groei.

De lampenactiviteiten mogen dan wel teruglopen, maar de bijdrage van die tak aan de negatieve groei wordt ook minder. Dit schept ruimte voor andere groeiaanjagers als de LED- en Professional & Home-divisies om een steentje bij te dragen.

In combinatie met een focus op kostenefficiëntie, kan Signify dit jaar weer winstgroei realiseren, gevolgd door omzetgroei in 2021. In dat opzicht spreekt Berenberg van een "uitstekende waardering" voor Signify.

Berenberg handhaafde het koopadvies op Signify met een koersdoel van 33,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdagochtend 1,2 procent hoger op 27,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philips verkleint belang in Signify

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een kleiner belang in Signify gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 19 juni 2019.

Philips meldde een kapitaalbelang van 14,96 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 26 februari 2018 meldde Philips nog een kapitaalbelang van 18,02 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht
De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Signify rondt aandelenterugkoopprogramma af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Signify
26,44 -0,33 -1,23 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft een eerder aangekondigd aandelenterugkoopprogramma afgerond. Dit meldde het bedrijf maandag.

Tussen 4 juni en 20 juni kocht Signify 240.000 aandelen terug met een totale waarde van 6,2 miljoen euro.

De aandelen die zijn teruggekocht worden gebruikt om verplichtingen te dekken voor de aandelenprogramma's voor werknemers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Signify wil Hue simpeler maken

Gepubliceerd op 27 jun 2019 om 15:14 | Views: 459

SIGNIFY NV 15:46
25,86 -0,08 (-0,31%)

EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsproducent Signify gaat zijn slimme Hue-lampen laagdrempeliger maken. De nieuwste versies van de lampen, die met een mobiele telefoon zijn te bedienen, kunnen ook met bluetooth overweg. Daardoor kunnen ze direct met een mobieltje communiceren en is een speciaal apparaat, een zogeheten bridge, niet meer nodig.

Door de versimpeling hoopt Signify dat meer mensen de slimme lampen gaan proberen. Ook mensen die in eerste instantie geïntimideerd waren door de noodzaak om de bridge te installeren en aan de lampen te koppelen. Bijkomend voordeel is dat het goedkoper is om met de Hue-lampen aan de slag te gaan. Wil een klant op zeker moment meer Hue-lampen in zijn huis aansluiten, dan kan alsnog een bridge worden aangeschaft.

De nieuwe lampen met bluetooth zijn in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Vanaf dit najaar gaat Signify ze ook verkopen in Europa en andere markten.
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Signify

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Signify
26,37 0,37 1,42 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het koersdoel voor Signify opgetrokken van 21,00 naar 24,00 euro en handhaafde het Houden advies.

"Signify blijft een beetje een raadsel", schreven de analisten van Jefferies.

Sinds de beursgang in 2016 bleef de autonome groei consistent negatief, zoals de zakenbank ook had voorzien. maar de margeprestaties overtroffen juist de verwachtingen van de analisten.

Hoewel de marktomstandigheden voor Signify "zeer uitdagend" blijven, besloten de analisten om minder somber te zijn over de toekomstige marge-ontwikkeling van Signify.

Zij verhoogden hun EBIT-ramingen met 7 procent voor 2019 en met 12 procent voor 2020. Daarmee komt de raming voor de aangepaste EBITDA-marge dit jaar uit op 10,2 procent, hetgeen wel minder is dan de consensus van 10,5 procent en de doelstelling van Signify zelf van 11 tot 13 procent.

Het aandeel Signify sloot vrijdag op 26,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Signify vangt bot in patentzaak VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Signify
26,11 -0,32 -1,21 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder International Trade Commission heeft een poging van Signify afgeschoten om de import en verkoop van bepaalde producten te blokkeren vanwege patentbreuk. Dit bevestigde Signify dinsdag tegen ABM Financial News.

Signify diende in september 2017 een claim wegens patentbreuk in bij de commissie.

Maandag gaf de commissie zijn definitieve oordeel, dat de betreffende patenten niet zijn geschonden. De verkoop van de gewraakte producten wordt dus ook niet verboden.

Signify betwist de uitspraak. "Die is gebaseerd op een onjuiste interpretatie van de patenten", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Op dit momenten overweegt Signify verschillende opties, inclusief een beroep tegen aspecten van de uitspraak.

De kwestie gaat om vijf patenten van Signify die allemaal gerelateerd zijn aan verlichtingsproducten op basis van LED-technologie, zoals armaturen en lampen, technologieën en technieken voor het aansturen of regelen van LEDs, of ontwerpen voor het optisch extraheren van licht uit op LED gebaseerdse producten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Stephan010
0
voda
0
Osram vergadert donderdag over overnamebod - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Osram Licht AG
32,25 3,33 11,51 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Osram belegt voor donderdag een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders om een mogelijk bod van private equity firma's Bain en Carlyle voor te leggen. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van ingewijden.

De twee investeerders zouden de financiering inmiddels rond hebben en mogelijk een bod op tafel willen leggen dat de Duitse lampenfabrikant waardeert op 35,00 euro per aandeel. Er is echter nog geen besluit over een formeel bod, benadrukten de bronnen aan Reuters.

De interesse in de concurrent van Signify speelt al sinds februari. Osram beleeft tot nu toe een moeilijk jaar en rekent op een dubbelcijferige omzetdaling.

Het aandeel spoot woensdag ruim 11 procent omhoog tot 32,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Investeerders Bain en Carlyle doen bod op lampenfabrikant Osram

Private-equitypartijen Bain Capital en Carlyle Group hebben een bod gedaan van €3,4 mrd op de Duitse lampenproducent Osram OSR:€32,84-4,17% , een belangrijke concurrent van het Nederlandse Signify LIGHT:€26,67+0,60%.

Osram, de voormalige lichtdivisie van Siemens, heeft de berichten over de overname woensdagavond bevestigd. De commissarissen en het bestuur van Osram beslissen 'op korte termijn' of het bindend bod wordt aanvaard.

Foto: Reuters

Op de beurs van Frankfurt steeg de koers van het aandeel donderdagochtend met ruim 5% tot €33,90. Het bod waardeert het aandeel op €35. De Amerikaanse investeringsmaatschappijen waren al langer in gesprek met de top van Osram over een overname.

Osram, dat zijn hoofdkantoor in München heeft, boekte vorig jaar een omzet van €4,1 mrd. Sinds de lampenproducent in 2013 werd afgesplitst van Siemens, heeft het moeilijke jaren beleefd. In maart gaf de onderneming opnieuw een winstwaarschuwing af, wegens tegenvallende verkopen van ledlampen en componenten voor auto's en smartphones. In 2017 verkocht Siemens zijn resterend belang in de lampenfabrikant.

Concurrentie

Osram is met 25.000 werknemers een concurrent van Signify, het vroegere Philips Lighting. Samen met General Electric en Signify behoort Osram tot de drie grootste lampenproducenten van de wereld. Regelmatig duiken speculaties op dat ook General Electric zijn lichtdivisie zou willen afstoten. Dat is tot dusver niet gebeurd.

fd.nl/ondernemen/1307265/bain-en-carl...
voda
0
'Lichtproducent Osram akkoord met overname'

Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 21:29 | Views: 0

SIGNIFY NV 17:35
26,74 +0,23 (+0,87%)

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De raad van toezicht van lichtproducent Osram Licht staat op het punt om het overnamebod van 3,4 miljard euro van investeerders Bain Capital en Carlyle Group te accepteren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De raad van de verlichtingsfirma komt momenteel bijeen en zou al snel na de vergadering het besluit kunnen aankondigen, aldus de bronnen. Osram kreeg recent een bindend bod van 35 euro per aandeel van Bain en Carlyle. De twee investeerders zouden de financiering van de deal de afgelopen dagen rond hebben gekregen. Dat was een uitdaging, omdat potentiële geldschieters zorgen zouden hebben gehad over de toekomstige prestaties van Osram na een reeks winstwaarschuwingen.

Osram, dat in 2013 door Siemens op eigen benen werd gezet, heeft het al tijden moeilijk. Dat komt mede door de zwakke prestaties van de auto-industrie en de mindere economische vooruitzichten wereldwijd.
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Signify

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Signify
26,63 -0,11 -0,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Signify verhoogd van 23,00 naar 26,00 euro met een onveranderd Houden advies.

De analisten van ING stelden "beperkte" aanpassingen aan de taxaties voor de autonome groei en de aangepaste EBITA te hebben gedaan. Vanwege een hogere voorziene vrije kasstroom, hogere waarderingen voor sectorgenoten en lagere leaseverplichtingen onder IFRS 16, besloot de bank het koersdoel te verhogen.

Wel blijven de marktomstandigheden voor Signify lastig, waarschuwde ING. Dit heeft impact op de omzet, wat door het lichtbedrijf wordt opgevangen met kostenbesparingen.

Voor 2019 voorziet ING een autonome krimp van 3,3 procent, waar het eerder uitging van 4,2 procent. De aangepaste EBITA zal vermoedelijk op 663 miljoen euro uitkomen, wat iets lager is dan de 670 miljoen euro waarop ING eerder rekende. De vrije kasstroom zal volgens de schatting 394 miljoen euro bedragen, wat juist weer hoger is dan de oude raming van 359 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe kaper op de kust voor Osram

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Osram Licht AG
33,14 0,04 0,12 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Er heeft zich een nieuwe partij gemeld met een niet-bindende overname-interesse in Osram. Dit meldde het Duitse lichtbedrijf maandagavond.

Nieuwe kaper op de kust is het Oostenrijkse AMS, dat Osram zou waarderen op 38,50 euro per aandeel.

Onlangs ontving Osram al een overnamebod van 35,00 per aandeel van de private equity firma's Bain en Carlyle, een bod dat het bestuur van Osram steunt.

Hoewel AMS mogelijk bereid is meer te betalen, verwacht het Duitse bedrijf op dit moment niet dat de Oostenrijkers het bedrijf uiteindelijk zullen overnemen. Wel krijgen ze toegang tot de boeken, aldus het bedrijf.

De concurrent van Signify beleeft tot nu toe een moeilijk jaar en rekent op een dubbelcijferige omzetdaling.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Biobert
0
236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 28,480
Verschil +0,100 (+0,35%)
Hoog 28,540
Laag 27,880
Volume 298.885
Volume gemiddeld 364.124
Volume gisteren 213.391

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront