Energie « Terug naar discussie overzicht

Solar power...

6.117 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 302 303 304 305 306 » | Laatste
voda
0
Universiteit van Amsterdam: luchtvervuiling China verlaagt stroomproductie zonnepanelen met 13 procent

Als China de luchtvervuiling in het land zou terugdringen naar het niveau van de jaren 60, zouden de in het land opgestelde zonnepanelen 12 tot 13 procent meer stroom produceren.

China zou de productie van elektriciteit uit zonne-energie volgens een rapport van onderzoekers van ETH Zürich en de Universiteit van Amsterdam (UvA) aanzienlijk kunnen verhogen door maatregelen te nemen om de huidige luchtverontreinigingsniveaus terug te dringen. Een artikel over het rapport is deze week gepubliceerd in wetenschapstijdschrift ‘Nature Energy’.

Steeds minder zonnestraling
?China is sinds 2017, met 130 gigawattpiek geïnstalleerde capaciteit, de grootste producent van zonnestroom ter wereld. De verwachting is dat de pv-capaciteit van China in 2030 minstens 400 gigawattpiek zal bedragen, goed voor 10 procent van de primaire energiebehoefte van het land. De onderzoekers constateren dat de hoeveelheid zonnestraling die het aardoppervlak bereikt, en daarmee de hoeveelheid die door zonnepanelen kan worden geoogst, in China echter steeds minder wordt.

De accumulatie van luchtvervuiling in China heeft sinds de jaren 60 (red. toen China een intensieve industrialisatiecampagne startte) het potentieel aan zonne-energie met 13 procent verminderd. De sterke correlatie en het ontbreken van duidelijke alternatieve verklaringen wijzen erop dat het grootste deel van de dalende trend in China te wijten is aan emissies veroorzaakt door menselijke activiteiten.

12 tot 13 procent meer elektriciteit
De omvang en oorzaak van de waargenomen stralingstendensen in China waren tot voor kort nog onduidelijk. Als gevolg van veranderingen in het gebruik van instrumenten en observatieschema’s waren er onzekerheden over de kwaliteit van de gegevens. Het onderzoeksteam bracht daar verandering in. Ze standaardiseerde voor het onderzoek een dataset van 119 meetstations in China. Dit deed het team door te verwijzen naar een grotere hoeveelheid stralingswaarnemingen van nabijgelegen stations. Ook hielden de onderzoekers rekening met gegevens over de hoek en kanteling van de panelen om zonnestraling te verzamelen. Hun bevindingen hebben belangrijke implicaties voor het Chinese klimaatbeleid.

‘Terugkerend naar de stralingsniveaus in China in de jaren 60 (voor de accumulatie van luchtvervuiling), zou China 12 tot 13 procent meer elektriciteitsopwekking kunnen opleveren, wat overeenkomt met een extra 14 terawattuur bij productie met de beschikbare capaciteit in 2016’, stelt Bart Sweerts, hoofdauteur van het artikel en tot voor kort masterstudent Aardwetenschappen aan de UvA. De bijbehorende economische voordelen kunnen oplopen tot 1,9 miljard Amerikaanse dollar per jaar. China ligt daarmee op schema om de doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs om in 2030 20 procent van zijn primaire energie uit hernieuwbare-energiebronnen te halen, te realiseren. Tegen die tijd zouden de economische voordelen tussen de 4,6 en 6,7 miljard Amerikaanse dollar per jaar bedragen’.

Door Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Monitor Duurzaamheid ABN Amro: 26 procent consumenten wil geen zonnepanelen

ABN AMRO komt met opvallende onderzoeksresultaten. Uit de Monitor Duurzaamheid van de bank zou blijken dat 26 procent van de Nederlanders geen zonnepanelen wil.

Nederlanders verwachten volgens de bank vooral op het gebied van voeding, kleding en recreatie een grote bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van de maatschappij. Voor mobiliteit, energie en wonen kijken zij juist naar de overheid; een grote meerderheid verwacht dat bedrijfsleven en overheid op die terreinen een voortrekkersrol vervullen.

1.000 Nederlanders
?De Monitor Duurzaamheid – waarvan nu de tweede editie is verschenen – wordt door ABN Amro elk kwartaal in samenwerking met PanelWizard gemaakt. Onder ruim 1.000 Nederlanders wordt daartoe een enquête uitgezet. De monitor meet de mate waarin de Nederlander duurzaamheid onderdeel van zijn leven maakt en heeft als doel om vast te stellen wat nodig is om bij de consument veranderingen teweeg te brengen.

Jan Raes, Sustainability advisor van ABN AMRO: ‘Veel consumenten doen hun best om duurzamer te wonen en te reizen, bijvoorbeeld door dubbel glas te plaatsen, zoveel mogelijk de fiets te pakken en minder lang te douchen. Uit ons onderzoek blijkt verder dat consumenten het niet eens zijn over wie de grootste inspanning moet leveren om de maatschappelijke verduurzaming te realiseren. Wij zien dit echt als een gedeelde verantwoordelijkheid, waaraan iedereen kan bijdragen.’

‘Zonnepanelen en warmtepompen niet populair’
Een aantal maatregelen is volgens de monitor al populair onder de respondenten en volop aanwezig, zoals dubbel glas, dak- of muurisolatie en tochtstrippen. Een aantal andere maatregelen is volgens ABN Amro minder geliefd. Daarbij noemt de bank in haar rapport opmerkelijk genoeg ook zonne-energie: ‘26 procent van de consumenten wil geen eigen energie opwekken met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen. En geeft 44 procent van de ondervraagden aan geen warmtepompinstallatie te hebben of te willen en zijn warmte-terugwinsystemen ook niet populair.’

Door Edwin van Gastel, Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Opvouwbare set zonnepanelen SolarBar overtreft crowdfundingsdoel 20 keer via Kickstarter

De SolarBar, een opvouwbare set zonnepanelen om draadloos mobiele telefoons en tablets op te laden, heeft zijn crowdfundingsdoel via Kickstart ruim 20 keer overtroffen.

Waar het doel het ophalen van 4.459 Amerikaanse dollar betrof, is er met nog 9 dagen te gaan al bijna 100.000 dollar opgehaald. De SolarBar is een combinatie van opvouwbare zonnepanelen en een externe accu van 10.000 milliampère-uur (mAh). De externe accu maakt het mogelijk om met 10 watt draadloos snel te laden en met een kabel loopt dit zelfs op tot 18 watt. Er kunnen 4 apparaten tegelijk geladen worden.

LG óf SunPower
De fabrikant van de SolarBar gaat gebruikmaken van monokristallijne zonnepanelen van LG óf SunPower om zo een efficiëntie tot 22,5 procent te bereiken. Er komt een variant met 10 wattpiek en 20 wattpiek aan zonnepanelen beschikbaar. De versie met 20 wattpiek aan zonnepanelen laadt volgens SolarBar net zo snel als een traditionele lader. De uitlevering van de SolarBars start in augustus 2019.

Bekijk hieronder de crowdfundingsvideo van SolarBar.

youtu.be/0EXv1XAKnrk

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Zonnepark Rilland geopend: Europa's grootste met bifaciale zonnepanelen

Op de oevers van het Schelde-Rijn kanaal in Rilland is Zonnepark Rilland officieel geopend. Het park in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal is met 11,75 megawattpiek Europa's grootste bifacialzonnepark

Coöperatie Unisun Energy, gevestigd te Rotterdam, heeft in samenwerking met Maatschap Hopmans uit Woensdrecht het zonnepark ontwikkeld en gebouwd.
Mrs. Yisha He, oprichtster van de Unisun Energy Group, was speciaal naar Nederland afgereisd om onder toeziend oog van een groot aantal genodigden het park officieel te inaugureren. In haar toespraak sprak zij haar waardering uit naar het Nederlandse Unisun-team en alle betrokken partijen die hun steentje hebben bijgedragen bij de verwezenlijking van dit park.

Intussen is de Coöperatie Unisun Energy in Rotterdam alweer drukdoende met de voorbereidingen van de volgende projecten in Nederland, waaronder de bouw van een grootschalig zonnepark op Airport Rotterdam-The Hague (circa 13 megawattpiek). Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan projecten in Polen (70 megawattpiek), Hongarije (5 megawattpiek), Spanje (50 megawattpiek) en Malta (4,5 megawattpiek) die allemaal voor het tweede kwartaal van 2020 gerealiseerd moeten zijn.

Door Marco de Jonge Baas, Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Trump Trade War - Fabricated Steel Tariffs to Hit US Solar Industry

The solar industry is getting no rest from the aggressive trade policies of the Trump Administration. On the morning after the July 4 holiday weekend, the US Department of Commerce announced a preliminary determination which could affect racking and tracking systems makers, including those who suffered less consequence from earlier rounds of global tariffs on steel & aluminum. That’s because the global Section 232 tariffs on steel and aluminum largely pertained to unfinished steel products, whereas tracker makers and construction contractors revealed to pv magazine that many of the tracking systems which increasingly dominate the large-scale solar market involve more highly processed steel products.

And that’s what Monday’s decision by the Commerce Department focuses on: various kinds of fabricated structural steel parts from Canada, China and Mexico, which together represented USD 2.2 billion worth of imports into the United States last year.

Much to the relief of the Canadian steel industry, Canadian structural steel was found to have received minimal levels of the kinds of subsidies that are prohibited under international trade rules, and as a result will likely suffer no tariffs.

However Chinese and Mexican producers did not get off so easy, with Department of Commerce assigning 30%-177% in preliminary subsidy rates to Chinese steel makers, and 0-74% to Mexican steel makers. Together, these two nations exported a full USD 1.5 billion in structural steel products to the United States last year.

In both cases, the highest subsidy rates (177% and 74%) were reserved for those companies that did not respond, and a full list of these can be found in a fact sheet on the Department of Commerce website. And while no tariff rates have been set at this time, trade authorities will now begin collecting deposits on these products when they come into the United States from China and Mexico.

Source : PV Magazine
voda
0
Taiwan United Renewable Energy to Cut Workforce After Losses

Taiwan’s largest solar energy company United Renewable Energy Co said that it will cut its workforce by 10% to 20% by the end of this year, particularly because of losses incurred by solar cell operations.

UREC was created through a merger of Neo Solar Power Corp., Gintech Energy Corp. and Solartech Energy Corp in October 2018 as part of the government's efforts to develop renewable energy, and is currently capitalized at about NTD 25.15 billion (USD 806 million).

The merger had previously been aimed at boosting the combined company's competitiveness by boosting production capacity, but the new manufacturer remained in the red, which forced management to streamline operations and shed losses through a reduction of employees, UREC said.

According to its annual report, UREC had a workforce of about 2,840 as of Feb. 28.

In the first quarter of this year, UREC posted NTD 0.26 in loss per share after NTD 1.53 in earnings per share in the fourth quarter of last year, when the company took advantage of its financial management to offset the impact resulting from the weakness of its solar cell operations.

Despite the earnings in the fourth quarter, the company still incurred NTD 0.34 in loss per share.

Source : Focus Taiwan
voda
0
SJVN Signs a MoU With BHEL for Solar Projects

SJVN Limited has entered into a MoU with Bharat Heavy Electrical Limited for development of Solar Power projects in India. The MoU aims at building a closer strategic partnership between the parties for jointly pursuing commercial solar power projects through participation in tariff and viability gap funding based competitive bidding process. As per MoU for the projects that will be developed by SJVN, BHEL will be an Engineering, Procurement, Construction and Project Management Contractor. In addition to this BHEL shall also provide operation and maintenance services after commissioning of project.

The MoU was signed by Mr Sanjay Uppal, Chief General Manager, SJVN Limited and Mr TK Bagchi, General Manager (REWB), BHEL at New Delhi in the august presence of Mr S Balakrishnan, Director (IS&P), BHEL.

SJVN Limited has commissioned five projects totaling 2015.2 MW of installed capacity including solar and wind. Company is presently implementing power projects in Himachal Pradesh, Uttarakhand, Bihar, Maharashtra and Gujarat in India besides neighboring countries viz. Nepal and Bhutan.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
JinkoSolar Supplies 95MW of Solar Panels for the Tailem Bend Solar Project in Australia

JinkoSolar Holding Co Ltd announced that it has supplied 95 MW of highly-efficient solar panels to Vena Energy Australia, an independent power producer with shareholders including Global Infrastructure Partners and China Investment Corp for use in the Tailem Bend Solar Project. Located in Adelaide, Australia, the Project was connected to the grid earlier this year and began generating power in February 2019. The Project is expected to meet the electrical needs of 40,000 homes by generating 200,000 MWh of renewable energy per year. It is also one of the first large-scale solar projects to begin generating power in South Australia.

JinkoSolar's Cheetah technology and half-cell module configuration offer a significant boost in power generation at a lower price. The 290-300Wp 120 half-cell (60 regular cells cut in half) module's performance is comparable to that of a common PERC module but is far more affordable. In addition, JinkoSolar's PID-free series reduce hot-spots and lower losses under shading conditions which strengthens their reliability and performance ratio in different environments.

Ms Anita Li, General Manager of ROA said that "We are honored to have been chosen by Vena Energy Australia to supply solar panels for this project. JinkoSolar's panels generate competitively priced energy, offer high levels of reliability and are proven to generate power consistently over the long-term. Supported by our industry-leading technology and quality, the panels installed at the Tailem Bend Solar Project are expected to generate power efficiently for a quarter century or more."

Mr Anil Nangia, Managing Director of Vena Energy said that "JinkoSolar's technology, performance, and reliability made them the ideal partner for this project. Their mature and proven technologies were developed with grid parity in mind and can be reliably integrated into their GW-level manufacturing capabilities. We look forward to deepening our relationship with JinkoSolar and working with them on more projects in the future."

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Hartek Power Wins Substation Order From Rajasthan

Chandigarh-based Hartek Power said it has bagged an order to set up a 220/33 KV substation, which would connect 130 MW of solar power supply to grid in Jodhpur district of Rajasthan. The scope of the project includes complete engineering, procurement and construction of the substation right from survey, design, engineering and testing to supply, construction, project management and commissioning.

Hartek Power has connected 1.9 GW of solar power to the grid with this order, the statement said.

Hartek Group Chairman and Managing Director Mr Hartek Singh attributed the achievement to Hartek Power's expertise in executing high-voltage turnkey substations. He said that "The very fact that leading solar developers have chosen us for their projects over many other big players reflects our commitment to quality, timely execution of projects, world-class safety standards and globally acclaimed project management techniques.”

Mr Singh further added that "Given the upbeat market sentiment, the renewed focus of the government on solar power and our unmatched expertise in the solar grid EPC domain, we are looking to make a difference in connecting solar power to the grid through integration of our power system capabilities."

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Argentina Moves Ahead with Latin America’s First Solar Train

Dialogo Chino reported that Northern Argentine province Jujuy’s unique rock formations that give rise to multi-coloured mountains will provide the backdrop for Latin America’s first solar-powered train. The 300 kilometre project, which will extend from provincial capital San Salvador de Jujuy to La Quiaca on the border with Bolivia, aims to promote tourism and further deploy renewable energy in the area responsible for Cauchari, Latin America’s largest solar plant. China, India and Australia already have solar trains. National and international companies are expected to participate in tenders for the project’s three stages, among them Chinese, Diálogo Chino understands. Latin America Development Bank will loan Jujuy USD 75 million in the coming weeks to cover the first phase.

Mr Pablo Rodríguez Messina, director of the Jujuy-La Quiaca Train’s executive body, said that “We believe that in October we’ll be able to assign the work and start the project.”

Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
voda
0
Reparatie SolaRoad niet mogelijk, provincie Zuid-Holland beëindigt pilot

De provincie Zuid-Holland heeft besloten de pilot met het zonnewegdek SolaRoad op de busbaan van de N218 bij Spijkenisse te beëindigen. De beschadigingen aan het wegdek kunnen namelijk niet gerepareerd worden.

Begin maart ging de pilot van start en vlak na de opening werd er schade aan de SolaRoad ontdekt. Het proefvak werd vervolgens afgezet voor nader onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek wijzen volgens de provincie uit dat een reparatie van de SolaRoad-elementen niet mogelijk is en dat het voor de provincie niet zinvol is de huidige pilot voort te zetten.

Toplaag losgelaten
Het SolaRoad-wegdek werd de afgelopen 4 jaar wel succesvol getest op 90 meter fietspad bij Krommenie. De toepassing van zonnewegdekken op de rijbaan was voor de provincie een logisch vervolg hierop. Helaas leidt dat nu niet tot het door de provincie verwachte resultaat. ‘Het onderzoek constateert dat het zonnepaneel en de toplaag loslaten van het onderliggende beton van de SolaRoad-elementen’, aldus de provincie. ‘Deze onthechting van het zonnepaneel leidt tot vervorming, dat onder fysieke belasting van zwaar verkeer verdere schade teweeg brengt. Doordat de schade zich midden in de SolaRoad-elementen bevindt en niet bereikbaar is, is een reparatie niet mogelijk gebleken.’

Zuid-Holland heeft in de pilot de rol van launching customer, waarbij de provincie alleen investeert in de aanleg en monitoring van het SolaRoad-proefvak op de busbaan. Nu blijkt dat de SolaRoad-elementen doorontwikkeld moeten worden alvorens een vervolgpilot kan worden gestart, heeft het provinciebestuur besloten de pilot te beëindigen en het betreffende wegdek van de busbaan op korte termijn te herstellen.

‘Inherent aan innovatie’
?De provincie stelt het voortijdig beëindigen van de pilot te betreuren. ‘Tegelijk is het inherent aan een innovatieve, veelbelovende technologie als SolaRoad dat zich onverwacht problemen kunnen voordoen die tijdens eerdere trajecten niet aan het licht traden. De SolaRoad-technologie biedt kansen op dubbel ruimtegebruik door bestaande wegen in te zetten in een netwerk van energieopwekkende wegen. Het wegdek wordt dan niet alleen gebruikt als verharding voor verkeer maar doet ook dienst als zonnepaneel om energie op te wekken. De opgedane kennis en informatie met deze pilot zijn wel degelijk bruikbaar voor de verdere ontwikkeling van de SolaRoad-technologie voor de lange termijn.’

De provincie Noord-Holland, dat investeerde in het bedrijf SolaRoad, stelde recentelijk ondanks de huidige problemen gewoon aandeelhouder in het bedrijf te blijven.

Door Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
8.000 zonnepanelen FruitMasters opgeleverd

FruitMasters heeft verdeeld over meerdere daken in totaal 2,5 hectare aan zonnepanelen in gebruik genomen. De bijna 7.000 zonnepanelen wekken stroom op voor de koelhuizen.

De installatie van de zonnepanelen past in de bredere ambities van FruitMasters op het gebied van duurzaamheid. Samen met de eigen telers en klanten werkt FruitMasters aan een duurzame fruitketen van boomgaard tot fruitschaal.
FruitMasters koelt zijn fruitsoorten vanaf nu met zonnestroom die opgewekt wordt via 6.893 zonnepanelen die zijn aangelegd door SolarComfort.

Op onderstaande video is het zonnestroomsysteem vastgelegd.

youtu.be/62XISbgIwtg

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Gemeente Raalte neemt richtlijnen aan voor zonneparken in buitengebied

De gemeenteraad van Raalte in Overijssel heeft richtlijnen aangenomen voor de realisatie van zonneparken in het buitengebied. Voor zonneparken groter dan 2 hectare krijgt de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid.

Bij de ontwikkeling van de richtlijnen heeft de gemeente input van bewoners meegenomen. Afgelopen oktober zijn daarvoor een meedenkbijeenkomst en een online-enquête gehouden.

Door én samen met inwoners
Uitgangspunt van de richtlijnen is dat de zonneparken door en samen met inwoners ontwikkeld worden. Zo komen volgens de gemeente niet alleen de lasten, maar ook de lusten van een zonnepark in het gebied terecht.
Voor de aanleg van een zonnepark in het buitengebied zijn verder de volgende basisuitgangspunten opgesteld:

het zonnepark komt tot stand in dialoog met de omgeving;
de omvang en inpassing van het zonnepark zijn passend bij de omgeving;
een aanzienlijk deel van de productie van het zonnepark komt in eigendom van de lokale omgeving (minimaal 50 procent);

het zonnepark heeft lokale maatschappelijke meerwaarde.

Omvang zonneparken
De richtlijnen maken onderscheid in omvang. Een groter zonnepark heeft in de visie van de gemeente meer impact op onder andere omwonenden, landschap, natuur en landbouw en belangen van organisaties, instanties en andere overheden. Is het zonnepark groter dan 2 hectare? Dan ligt de besluitvorming bij de gemeenteraad. Bij kleinere zonneparken ligt de besluitvorming bij het college van burgemeester en wethouders.

13 stappen
Voor de aanleg van een zonnepark moeten volgens de richtlijnen de volgende 13 stappen doorlopen worden:
Dialoog met de omgeving.
Overleg en voortoets gemeente.
Uitwerken vergunningsaanvraag.
Aanvraag omgevingsvergunning.
Toetsing aanvraag door gemeente.
Afspraken vastleggen in een overeenkomst.
Zonnepark < 2 hectare: collegebesluit, zonnepark > 2 hectare: raadsbesluit.
Inzage ontwerp.
Mogelijkheid indienen zienswijzen (6 weken).
Afweging zienswijzen door college of raad.
Besluit vergunning.
Bekendmaking vergunning.
Mogelijkheid tot beroep (6 weken).

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Partij voor de Dieren stelt Statenvragen in Groningen over drijvende zonneparken

De fractie van de Partij voor de Dieren in Groningen heeft in de Provinciale Staten vragen gesteld over uitrol van drijvende zonneparken. De partij vreest dat het een negatieve invloed heeft op de flora en fauna.

Bij haar Statenvragen verwijst de fractie onder meer naar de ambitie van het Nationaal Consortium Zon op Water om 2.000 hectare drijvende zonnepanelen te realiseren in 2023 en naar het plan van GroenLeven om 130.000 zonnepanelen te plaatsen op de zandwinplas bij Sellingerbeetse.

De fractie heeft de volgende vragen gesteld:
De plaatsing van zonnepanelen op land dient getoetst te worden aan de (ophanden zijnde) nationale zonneladder of aan een vergelijkbaar door decentrale overheden vastgesteld afwegingskader.

Kunt u bevestigen dat drijvende zonneparken niet automatisch onder de toetsing aan de zonneladder of een lokaal afwegingskader vallen? Zo ja, vindt u dit park dan een wenselijke situatie?

Bent u bereid om drijvende zonneparken te beschouwen als provinciaal belang zodat ze ontheffingsplichtig worden, en bent u bereid in de Verordening Ruimte aanvullende regelgeving op te nemen voor drijvende zonneparken? Hierbij valt te denken aan het beschermen van natuurwaarden, en draagvlak bij- en participatie door omwonenden. Zo nee, waarom niet?

Op dit moment kan een gemeente toestemming verlenen voor een drijvend zonnepark dat zich in of nabij een gebied met natuurwaarden of potentiële natuurwaarden bevindt, zonder dat afdoende getoetst kan worden welke effecten het park heeft op de aanwezige flora en fauna. Bent u van mening dat de natuur in onze provincie in dit specifieke geval voldoende beschermd wordt tegen verstorende invloeden, en kunt u dit toelichten?

Bent u bereid om aanvullende eisen te stellen in de Verordening Ruimte aangaande drijvende zonneparken in de nabijheid van N2000 gebieden, zodat er ten minste een voortoets moet worden afgenomen? Zo nee, waarom niet?

Het park bij Sellingerbeetse krijgt een capaciteit van 48 megawattpiek, net onder de grens van 50 megawattpiek waarbij het Rijk de omgevingsvergunning moet verlenen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente wordt hiermee gevraagd een afweging te maken over een zeer grootschalige ruimtelijke ontwikkeling. Vindt u het wenselijk dat dergelijke besluitvorming in principe zonder toetsing van provincie en Rijk kan plaatsvinden, en kunt u dit toelichten?

Wat vindt u van het gegeven dat een commercieel energiebedrijf met winstoogmerk actief eigenaren van oppervlaktewater benadert voor de aanleg van drijvende parken? (Idem dito voor het benaderen van agrariërs voor de aanleg van grootschalige zonneparken op land.) Hoe bent u voornemens te voorkomen dat er door deze goudzoekende bedrijven een wildgroei aan zonneparken in onze provincie ontspruit?

De schriftelijke Statenvragen moeten binnen een termijn van 30 dagen beantwoord worden.

Door Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Provincie Utrecht voorziet 2 fietspaden van zonnepanelen

De provincie Utrecht start komend kalenderjaar een proef met het opwekken van zonne-energie op 2 fietspaden. In 2020 worden de fietspaden langs de N417 en langs de N225 van zonnepanelen voorzien.

Op beide fietspaden worden op een kort traject zonnepanelen aangebracht op het wegdek.

350 meter
Tijdens het groot onderhoud van de N417 wordt het fietspad over een traject van ongeveer 350 meter ter hoogte van Maartensdijk van zonnepanelen voorzien. De zonnepanelen worden aangesloten op een kast langs het fietspad van waaruit de opgewekte energie aan het net wordt geleverd.

De N225 tussen Driebergen en Rhenen is aangemerkt als ‘Fietspad van de toekomst’. Hier kunnen nieuwe ideeën en innovaties worden toegepast en getest. Op een nog nader te bepalen locatie brengt de provincie hier over een lengte van 25 meter zonnepanelen aan om te testen of ze in de winter het fietspad kunnen verwarmen om zo de gladheid te bestrijden. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede en voorkomt dat er gestrooid moet worden waarbij er zout op de weg en in de bermen achterblijft.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Kort | Opening testcircuit Appingedam voor zonneauto's

Foto: Bedrijvenpark Fivelpoort.

Met het symbolisch afvlaggen donderdag van de zonneauto van Top Dutch Solar Racing Team is het testcircuit voor de eerste Noord-Nederlandse zonneauto geopend. De twee kilometer lange testbaan ligt op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam. Top Dutch Solar Racing gaat de baan gebruiken als voorbereiding voor hun deelname in oktober aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Bron: FD.nl
Bijlage:
voda
0
Duke Energy to Build Solar Power Plant at Discovery Park District

Duke Energy is building a 1.6 MW solar power plant in the Discovery Park District near Purdue University. Mr Stan Pinegar, Duke Energy state president for Indiana said that “We’ll use the clean, renewable energy from this solar plant for our Indiana customers. Discovery Park at Purdue is a hub for innovation in science, technology and engineering, so building this plant there is a natural fit.”

Duke Energy will lease about 10 acres south of the Purdue Technology Center Aerospace building from the Purdue Research Foundation. Duke Energy will build and operate the new ground-mount solar power plant, to be named the Tippecanoe County Solar Power Plant.

Mr Jeremy Slater, director of the Discovery Park District said that “Sustainability has been one of four global advancements Purdue University has been celebrating this year while marking the 150th anniversary of the university’s founding, so this is an optimum time to add a solar facility at the Discovery Park District. It’s another key step toward sustainability as we continue to develop the district.”

The solar power plant will generate enough electricity annually to power about 240 average homes with carbon-free energy. The plant will have approximately 7,000 solar panels, and is expected to provide energy for more than 30 years. The new solar power plant will be constructed this summer and is expected to start providing power in late 2019.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
CapitaLand to Install 21,240 Rooftop Solar Panels in Singapore

CapitaLand will partner with Sembcorp Industries to install about 21,240 rooftop solar farms atop six properties in Singapore to generate over 10,000-megawatt-hours of energy annually. The installation will form the most significant combined rooftop solar facility in Singapore by a real estate company.

The energy generated through solar farms will significantly lower CapitaLand’s carbon footprint. This renewable source will avoid over 4.3 million kg of carbon emissions each year. These latest efforts will also bring the Group closer to its new sustainability targets to generate at least 20% energy consumption from renewable energy for its enlarged global portfolio by 2025.

“CapitaLand is committed to sustainably growing our business, and this initiative is an example that sustainability can create value-add propositions. We are also exploring the use of Renewable Energy Certificates resulting from the excess energy generated by the solar panels installed at the six properties to offset the carbon emissions from CapitaLand’s corporate operations at its Singapore headquarters in Capital Tower and Galaxis. We will further review opportunities within our enlarged global portfolio to deploy clean energy technologies to power our real estate operations,”, said Lynette Leong, Chief Sustainability Officer for CapitaLand Group.

In India, rooftop solar panels have also been installed across 17 buildings in International Tech Park in Bangalore, International Tech Park Chennai and Cybervale IT Park in Chennai. Collectively, the panels can generate over 2,750 megawatts hours of energy annually and has resulted in an estimated reduction of close to 1.95 million kg in carbon emissions annually.

In another move towards sustainability efforts with its cost of funding, the Group has signed new sustainability-linked loans with Credit Agricole Corporate & Investment Bank, Natixis Bank, and Societe Generale to raise a total of S$300 million. CapitaLand has the flexibility to use the sustainability-linked loans on green projects such as the installation of solar panels, as well as for general corporate purposes. It is also the first real estate partner in Asia for Credit Agricole Corporate & Investment Bank and Natixis for a sustainability-linked loan.

CapitaLand will make further efforts to reduce the intensities of the Group’s energy usage, water consumption, and carbon emission, and aims to have its carbon emission targets approved by the Science-Based Targets Initiative.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
JinkoSolar Commissions Solar Project in Abu Dhabi

JinkoSolar Holding Co Ltd announced that the world’s largest solar plant of 1,177MWp, which was jointly developed by the Company, Japan’s Marubeni Corp. and Emirates Water and Electricity Company has recently started commercial operations as scheduled at Sweihan in Abu Dhabi. The AED3.2 billion project, which use all JinkoSolar’s high efficient mono panels, features another record at the time of bid submission attracting the world’s most competitive tariff of 2.42 cents per kilowatt hour.

Mohammad Hassan Al Suwaidi, Chairman of EWEC said that “The completion of the project marks a significant milestone in the UAE’s Energy Strategy 2050, launched in 2017, to increase the contribution of clean energy in the total energy mix from 25% to 50% by 2050 while reducing the carbon footprint of power generation by 70%. This is in line with the sectors transformation strategy by providing alternative sources of energy that can help us improve the sustainability of the water and electricity sector.”

Mr Othman Jumaa Al Ali, EWEC’s CEO, added that “Noor Abu Dhabi will generate renewable energy and will enable us to improve the use of our natural resources. The fact that a project of such scale has been successfully completed on time and on budget highlights our commitment to ensuring sustainable energy for the future and it is a true testament of the Emirate’s delivery capabilities to execute world-class energy projects.”

Mr Kangping Chen, CEO of Jinko Solar said that "It is our privilege to participate and contribute to the winning and successful execution of this prestige project that will help power the sustainable economic growth of Abu Dhabi. We are thankful to the government team that created a tender program of world class, for the high-level professionalism, as well as the strong support throughout the process. The project won't be where it is without seamless collaboration among our partners and other stakeholders. We are grateful to such wonderful team work.”

In line with the Year of Tolerance in the UAE, the project a venture between international companies, managed and constructed by a multi-national team signifies the multi-cultural essence of the Company and its ability to integrate resource and top partners from around the world.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
EDF Renewables & Total Eren sign PPA for more than 700 MW of solar Energy in India

Total Eren and EDF Renewables officially announce the signature of four 25-year long term Power Purchase Agreements, for four solar power projects totaling 716 MWp of installed capacities in northern India. These projects have been awarded to EDEN Renewables India, their solar photovoltaic equally owned joint venture in India.

EDEN Renewables India signed:

1. End of June, a PPA with the Federal governmental agency Solar Energy Corporation of India for a solar project with a capacity of 450 MWp1, located in the State of Rajasthan;

2. Last Spring, three PPAs for two solar projects of 98 MWp2 each and one of 70 MWp3 in the framework of tender launched by the Uttar Pradesh Power Corporation Limited in the State of Uttar Pradesh.

With a planned production of nearly 1,200 GWh per year, these solar PV projects will generate the energy required to meet the annual electricity needs of 1.1 million Indian households. Their construction is due to start by the end of this year and commissioning is expected towards the end of 2020.

EDEN Renewables India has been developing, building and operating solar projects jointly owned by the two partners in India since 2016. Through their local presence and their team of experts based in Delhi, EDF Renewables and Total Eren already operate four Solar Power Plants in India totaling 207 MWp of installed capacity in the States of Rajasthan, Uttarakhand and Madhya Pradesh.

Source : Strategic Research Institute
6.117 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 302 303 304 305 306 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.899,10 -1,05%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.942,43 -0,95%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.371,08 -0,87%
 US500^ 5.032,19 -0,79%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.330,89 +0,64%
 EUR/USD 1,0739 +0,38%
 WTI 82,82 -0,10%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront