Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
AEX verkent nieuwe top

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs steeg deze week even tot een nieuw jaarrecord maar kon dat niveau op de laatste dag niet vasthouden, na verrassend sterke arbeidsmarktcijfers uit de Verenigde Staten.

Na de top van 573,53 punten van donderdag werd de week afgesloten op 570,46 punten. Dit was toch nog een winst van 1,6 procent op weekbasis.

De beurzen profiteerden van een positieve G20-top. Vorige week zaterdag werd een nieuw ‘staakt-het-vuren’ afgesproken in de handelsoorlog tussen de VS en China. De VS zullen voorlopig geen nieuwe importheffingen invoeren en de handelsbesprekingen tussen de landen worden weer opgestart. Verder wordt de ban op Huawei deels opgeheven en mogen Amerikaanse bedrijven dus weer bepaalde spullen leveren aan het Chinese techbedrijf.

"Wat ons betreft het maximaal haalbare resultaat", zei investment manager Simon Wiersma van ING. "Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste beurzen positief aan de nieuwe maand zijn begonnen, na het beste eerste halfjaar sinds tijden."

Sterk banencijfer belemmert rentestap Fed

Minder positief voor de aandelenkoersen was de opkomende twijfel of de Federal Reserve nog wel met spoed de rente kan verlagen, nadat vrijdagmiddag bleek dat de arbeidsmarkt nog erg sterk is.

In juni kwamen er 224.000 banen bij in de Verenigde Staten. De markt rekende op een stijging van 165.000. Verder steeg de werkloosheid licht en stabiliseerde de loongroei.

De banengroei is verrassend sterk en ook breed gedragen, oordeelde marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. Wat opviel is dat er geen negatief effect was van het vastlopen van het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. "Dat hadden we nu eigenlijk naar voren moeten zien treden, maar daar bleek niets van".

Marey denkt dat het sterke banenrapport het voor de Fed lastiger maakt om later deze maand de rente te verlagen. "Anderzijds is een renteverlaging vooral een voorzorgsmaatregel en beroept het beleidsorgaan zich ook op de twijfels over de economie in het bedrijfsleven." Bovendien is het aantal 'haviken' onder de beleidsmakers van de Fed inmiddels beperkt, aldus Marey.

De sterke banengroei zaaide vooral verwarring, volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. De goudprijs daalde ruim twee procent, terwijl de Amerikaanse rentes opliepen.
"De verkoopgolf op de goudmarkt werd vooral veroorzaakt door beleggers die nu denken dat de Fed minder reden heeft om zeer verruimend te zijn", aldus Aslam.

De FedWatch Tool van CME Group voorspelde vrijdag na het banenrapport inderdaad niet langer een renteverlaging van 50 basispunten. Wel rekent nagenoeg iedereen in de markt nog steeds op een verlaging met 25 basispunten.

Lagarde als opvolger Draghi

De Europese Unie steggelde deze week over belangrijke topfuncties, waaronder de mogelijke opvolger van Mario Draghi bij de Europese Centrale Bank. De keus viel uiteindelijk op Christine Lagarde, nu nog chef van het Internationaal Monetair Fonds.

Een opmerkelijke keus volgens kenners. Lagarde heeft ervaring als topbestuurder bij het IMF en minister van financiën in Frankrijk, maar genoot geen economische opleiding en heeft geen ervaring met monetair beleid, schrijven analisten van Rabobank. En dus zou de macht in de ECB wat kunnen verplaatsen richting hoofdeconoom Philip Lane.

Volgens Rabobank kan een benoeming van Lagarde ook enige terughoudendheid bij de ECB wegnemen voor het lanceren van een nieuw pakket stimuleringsmaatregelen in september, net voor het aantreden van de nieuwe voorzitter. Lagarde wordt namelijk niet gezien als een havik die mogelijk een krapper monetair beleid nastreeft.

Diensten trekken kar eurozone

Beleggers kregen deze week ook een stroom inkoopmanagersindices voor de industrie en dienstensector te verwerken. De activiteit in de industrie in de eurozone kromp in juni iets sterker. Volgens econoom Chris Williamson van Markit was het één van de sterkste afnames in ruim zes jaar. Dit heeft ook duidelijk consequenties voor de economische groei in het tweede kwartaal, waarschuwde hij. "En een einde lijkt nog niet in zicht."

In de dienstensector nam de economische activiteit in juni juist iets sterker toe dan een maand eerder. Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe blijft de dienstensector "een baken van hoop" , zeker afgezet tegen de dramatische cijfers over de industrie.

In de VS was het beeld verdeeld. De inkoopmanagersindices van Markit toonden voor zowel de industrie als dienstensector een iets sterkere groei in juni, terwijl ISM juist een tragere economische activiteit mat.

OPEC verlengt afspraken

Oliekartel OPEC verlengde deze week het productieverlagingsakkoord van 1,2 miljoen vaten per dag met nog eens negen maanden. Econoom Hans van Cleef van ABN AMRO vond dat geen verrassing, nadat de Russische president Vladimir Poetin in de dagen daarvoor al al instemde met een mogelijke verlenging in overleg met Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabië.

Hoewel het akkoord op papier "slechts" 1,2 miljoen vaten minder productie per dag behelst, is de daadwerkelijke productie aanzienlijk meer verlaagd, merkt Van Cleef op.

De bevestiging gaf wat steun aan de olieprijs, maar die daalde op weekbasis toch bijna twee procent.

Volgende week

Op bedrijfsvlak is het volgende week nog rustig. Wel gaat het Amerikaanse cijferseizoen stilletjes aan van start.

Qua macro-economische publicaties is er aandacht voor industriële productiecijfers uit de eurozone en het Verenigd Koninkrijk. Ook verschijnen inflatiecijfers uit China, de eurozone en de Verenigde Staten.

Verder zullen beleggers aandacht hebben voor de notulen van de meest recente vergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank en getuigt Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaans Congres.

Voor de oliemarkt zijn de maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap van belang.

voda
0
Deel 2:

Stijgers en dalers

Galapagos was deze week de sterkste stijger in de AEX en won 7,3 procent. Het plan van partner Gilead om dit jaar goedkeuring aan te vragen voor filgotinib als medicijn in de Verenigde Staten, werd positief ontvangen. Het suggereert dat de Amerikaanse toezichthouder daarvoor openstaat en dat is welkom nieuws, aldus analisten van Jefferies. KBC en RBC verhoogden hun koersdoel.

Adyen was de sterkste daler op weekbasis en verloor 4,4 procent.

De Midcap werd aangevoerd door Besi, dat 6,3 procent steeg ten opzichte van vorige week. PostNL, dat de afgelopen tijd zwaar onder druk stond en dit jaar al bijna 20 procent aan beurswaarde verloor, liep iets van die schade in. Het aandeel steeg afgelopen week 5,5 procent.

WDP kondigde een opdracht aan waarbij het aan de slag gaat voor de chocolademaker Barry Callebaut. Het vastgoedbedrijf zal een nieuwe distributiecentrum ontwikkelen en verhuren. Een hoogwaardig en kwaliteitsvol project, volgens analist Alexander Makar van KBC Securities. Het aandeel won 5,1 procent.

Fagron gaf 9 procent prijs op 16,27 euro. Grootaandeelhouder WPEF, eigendom van Waterland en Baltisse, deed voor dik 116 miljoen euro aandelen van de hand tegen een koers van 16,20 euro.

Onder de kleine fondsen viel Nedap op, met een stijging van 6 procent. Het bedrijf verkoopt een groot minderheidsbelang in een Franse partner waardoor de winst 5 procent daalt, maar de opbrengst zal worden uitgekeerd als eenmalige opslag op het dividend in 2019. Dat brengt het aandeelhoudersrendement voor dit jaar op ongeveer 10 procent, becijferden analisten van Berenberg.

Kiadis Pharma leverde bijna 22 procent in nadat eind vorige week bekend werd dat het biotechbedrijf langer zal moeten wachten op de mogelijke goedkeuring van zijn behandeling ATIR101 die de risico's van een stamceltransplantatie bij leukemie moet verkleinen. In reactie daarop zette NIBC Kiadis op de verkooplijst. Analist Dylan van Haaften schat de kans op goedkeuring nu nog maar in op 45 procent. Dit was eerder nog 90 procent.

Lokaal viel Curetis op, met een winst van 7,1 procent. Curetis-dochter Ares Genetics heeft van het Europees Octrooibureau een patent toegewezen gekregen voor een middel om genetische resistentie te testen. Avantium won zelfs 12,4 procent na het aangekondigde vertrek van zijn financieel topman.

Beter Bed leverde 13 procent in. Het bedrijf wil de worstelende Matratzen Concord-activiteiten in Duitsland stopzetten nu het herstel te traag verloopt. KBC Securities, dat "materiële" gevolgen vreest, haalde het aandeel van de kooplijst en verlaagde het koersdoel radicaal van 6,50 naar 2,50 euro.

Esperite publiceerde weekend eindelijk de halfjaarcijfers over 2018. De AFM meldde dat de topman Frédéric Amar ondanks een dwangsom van 50.000 euro nog altijd geen informatie geeft over transacties in kapitaalinstrumenten van het bedrijf. De accountant leverde dezelfde dag zijn opdracht in om het jaarverslag van de stamcelbank te controleren. Het aandeel verloor op weekbasis bijna 13 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BAM hard onderuit op iets lager Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag met een klein verlies gesloten. De AEX eindigde 0,2 procent lager op 569,36 punten.

"Een rustige dag", aldus sales trader Gert Berendse van ING.

Beleggers moesten het stellen zonder veel macro-economisch nieuws, waardoor er veel aandacht was voor nieuws over individuele fondsen.

BAM vloog uit de bocht na een winstwaarschuwing, terwijl Sif flink profiteerde van een nieuwe opdracht.

Zowel de Duitse industriële productie als de export lieten herstel zien in mei. De productie steeg met een "magere" 0,3 procent op maandbasis, na een krimp van 2,0 procent in april. De export steeg met 1,1 procent, wat volgens ING "slechts een gedeeltelijk herstel is van de scherpe daling in april".

"Het had erger gekund", aldus econoom Carsten Brzeski. Hij denkt niet dat de cijfers van vandaag zullen bepalen of de Europese Centrale Bank in juli nu wel of niet de rente verlaagt. "De cijfers waren niet slecht genoeg om in paniek te raken, maar duidelijk ook niet goed genoeg om achterover te leunen en van de zomer te genieten", aldus de econoom van ING.

Toch rekent de belegger volgens Berendse op de centrale bank. “Als het tegenvalt dan houdt de centrale bank de hand eronder”, is volgens hem de heersende gedachte onder beleggers.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1217. Olie werd 0,8 procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX gingen ArcelorMittal en Adyen aan de leiding met winsten van 1,3 en 1,2 procent.

Heineken steeg een procent.

Daarentegen verloor ING 2,0 procent en sectorgenoot ABN AMRO 2,1 procent. De sector had het lastig, nadat Deutsche Bank een heel stevige reorganisatie aankondigde, aldus Berendse. Circa één van de vijf banen bij de bank verdwijnt. Na een aanvankelijk positieve opening, ging de koers van Deutsche Bank toch zuidwaarts.

Ook AkzoNobel had het lastig en leverde een procent in. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een verkoopadvies van Citi voor AkzoNobel met een koersdoel van 70,00 euro. Volgens de handelaar wil de bank dat Akzo onderdelen met lage marges verkoopt om de winstgevendheid aan te jagen.

In de Midcap ging SBM Offshore aan kop met een winst van 1,9 procent. OCI volgde met een stijging van 0,7 procent.

Altice Europe verloor 2,7 procent, maar dat was niets vergeleken bij de klap die BAM te verduren kreeg. De bouwer zag maar liefst 24,1 procent aan beurswaarde verdampen.

BAM verlaagde de vooruitzichten voor 2019 en rekent op een marge van het gecorrigeerde resultaat vóór belastingen van rond 1 procent. Aanvankelijk dacht de bouwer nog hoger uit te komen dan de 2,1 procent in 2018. Door extra kosten verwacht BAM ook het eerste halfjaar in de rode cijfers te eindigen.

ING zal als gevolg van de waarschuwing de winstraming voor de bouwer voor dit jaar met grofweg 54 procent verlagen. KBC Securities haalde de bouwer van de kooplijst. Het koersdoel werd neerwaarts bijgesteld van 4,50 naar 3,75 euro.

Sectorgenoten VolkerWessels en Heijmans daalden mee, maar wisten het verlies te beperken tot respectievelijk 2,4 en 2,6 procent. In de AScX was Kiadis de grootste daler met een verlies van 3,4 procent.

Daarentegen ging Sif in de AScX 21,9 procent in het groen. Sif heeft een opdracht gekregen om 84 monopiles te leveren voor een project in het Amerikaanse Massachusetts. Het gaat om een opdracht van 103 kiloton. "Al met al goed nieuws voor Sif", aldus ING. "Sif heeft niet alleen gezorgd voor een betere outlook voor 2020, maar ook voor het eerste grote offshore windproject buiten Europa, hetgeen altijd werd gezien als een kans voor de lange termijn."

In de lokale lijst viel Beter Bed op met een koersverlies van 8,1 procent. De Vereniging voor Effectenbezitters is bang voor een claimemissie bij Beter Bed. Maar het is de vraag of een claimemissie om de balans te versterken wel kans van slagen heeft. De marktwaarde van het bedrijf is inmiddels gedaald tot minder dan 40 miljoen euro, van bijna een half miljard ruim drie jaar geleden.

Tussenstand Wall Street

In Amerika stonden de belangrijkste indices op verlies. De Dow Jones en S&P 500 index verloren 0,5 procent en de Nasdaq leverde 0,9 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag licht lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 389,90 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.543,51 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.589,19 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.549,27 punten.

Europese beurzen daalden maandag vanwege de twijfel die is ontstaan over het toekomstig rentebeleid van de Federal Reserve na het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag. Uit deze data bleek dat het aantal banen in de Verenigde Staten in juni is gestegen met 224.000 stuks, wat de verwachting van een stijging met 160.000 banen ruimschoots overtrof.

Econoom Erik Norland van CME Group zei dat de markt zijn verwachtingen omtrent het toekomstig rentebeleid van de centrale bank neerwaarts heeft bijgesteld na het banenrapport van vrijdag. Voor dit rapport werd nog uitgegaan van een renteverlaging met 0,50 procentpunt. Desondanks is de markt volgens hem van mening dat er in principe geen kans is dat de centrale bank komende maand de rente ongewijzigd zal laten. "Als de Fed weigert om de rente te verlagen, zal het een grote schok voor de markten zijn", waarschuwde hij.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse industrie in mei op maandbasis 0,3 procent meer heeft geproduceerd, terwijl de productie op jaarbasis met 3,7 procent daalde. De Duitse export steeg in mei op maandbasis met 1,1 procent, de import daalde met 0,5 procent. Op jaarbasis steeg de Duitse export in mei met 4,5 procent en de import steeg met 4,9 procent.

Econoom Carsten Brzeski van ING denkt niet dat de cijfers van vandaag zullen bepalen of de Europese Centrale Bank in juli nu wel of niet de rente verlaagt. "De cijfers waren niet slecht genoeg om in paniek te raken, maar duidelijk ook niet goed genoeg om achterover te leunen en van de zomer te genieten", aldus de econoom van ING.

Francois Villeroy de Galhau, gouverneur van de Franse centrale bank, is het meest recente bestuurslid van de Europese Centrale Bank die zich uitliet over de vooruitzichten van nieuwe stimuleringsmaatregelen in Europa. Hij zei dat de ECB vastberaden is en klaar staat om te handelen.

Daarnaast kijkt de markt uit naar de hervatting van de handelsbesprekingen deze week tussen de Verenigde Staten en China, hoewel het optimisme van vorige week is ingeruild voor voorzichtigheid.

De euro/dollar noteerde op 1,1217. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1226 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1224 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank verloor 5,3 procent, nadat de bank zoals verwacht zondag stevige maatregelen aankondigde om winstgevender te worden. Dit betekent dat de zakenbank "significant" wordt verkleind en in 2022 moeten de totale kosten van Deutsche Bank met een kwart, ofwel ongeveer 6 miljard euro, zijn teruggebracht om zo uit te komen op een cost-income ratio van 70 procent. Als gevolg zullen 18.000 van de ongeveer 92.000 banen verdwijnen. Verder zal de bank ongeveer 74 miljard euro aan risicovolle bezittingen onderbrengen in een 'bad bank'. Daarvan moet minder dan 10 miljard euro over zijn in 2021. Het aandeel noteerde rond het middaguur 0,9 procent lager.

Analisten van KBC Asset Management zitten met gemengde gevoelens over de reorganisatie van Deutsche Bank. Enerzijds zijn ze blij met de herstructurering die nodig is om de bank terug op het juiste spoor te krijgen, anderzijds zetten ze vraagtekens bij enkele van de vooruitzichten voor de bank. Zo zullen de inkomsten van de bank volgens de eigen prognoses amper 5 procent lager liggen dan de huidige inkomsten, terwijl men een zware reductie van personeel, kosten, divisies en de bankbalans voorziet wat de analisten enorm onrealistisch lijkt.

Ook andere banken stonden onder druk. Zo verloor ING 2,0 procent en Credit Agricole 1,3 procent.

Airbus daalde 0,6 procent, ondanks het nieuws dat een Saoedische luchtvaartmaatschappij 50 Airbus-vliegtuigen heeft besteld ter waarde van meer dan 5,5 miljard dollar. Aanvankelijk zou deze opdracht nog naar Boeing gaan.

Het moederbedrijf van British Airways, International Consolidated Airlines, gaat bezwaar bezwaar maken tegen een grote boete die Britse toezichthouders dreigen op te leggen aan de luchtvaarder ter waarde van circa 205 miljoen euro, nadat hackers zich toegang verschaften tot de persoonlijke gegevens van een half miljoen klanten. Volgens de toezichthouder heeft de luchtvaarder te weinig gedaan om de passagiersgegevens te beschermen. Het aandeel verloor 1,4 procent.

Imperial Brands steeg 2,2 procent, nadat de tabaksproducent een inkoopprogramma van eigen aandelen lanceerde van 200 miljoen pond en van plan is zijn dividendbeleid te herzien om de uitbetaling te laten groeien in lijn met de prestaties van het bedrijf.

Sodexo heeft in de eerste negen maanden van dit boekjaar de omzet zien stijgen, maar de groei in het vierde kwartaal zal bescheidener zijn, zo waarschuwde het catering- en schoonmaakbedrijf. Het aandeel verloor 4,2 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager op 2.974,80 punten. De Dow Jones index daalde 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ArcelorMittal en Randstad gebeten hond in rode AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten. De AEX daalde een half procent naar 566,28 punten.

De verliezen waren breed gedragen, met slechts een enkel aandeel in de hoofdindex dat hoger wist te eindigen.

"De onzekerheid neemt toe", meent handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO. Hij wijst enerzijds op het aanhoudende handelsconflict tussen de VS en China en anderzijds op de afgenomen kans op renteverlagingen na het meevallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

Vanwege dit laatste wacht de markt ook op de getuigenis van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve morgen in het Huis van Afgevaardigden en donderdag in de Senaat.

Ook beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij wees op de twijfel in de markt, en daar kwam de winstwaarschuwing van BASF nog bovenop. Het Duitse concern verlaagde maandagavond de outlook voor heel 2019 vanwege een "significant" tegenvallende industriële productie die op de volumes en de marges drukt. "Hierdoor staat de gehele sector onder druk", aldus Schutte.

Macro-economisch was het een rustig dagje. De Italiaanse detailhandel zette in mei van dit jaar een stuk minder om dan een maand en een jaar eerder, waarmee de omzet op maandbasis met 0,7 procent en op jaarbasis met 1,8 procent daalde.

Het vertrouwen onder het Amerikaanse kleinbedrijf in juni kwam uit op 103,3 tegen 105 in mei. De verwachting lag op een index van 102,9.

De Amerikaanse vacatures daalden in mei op maandbasis licht, maar liggen met circa 7,3 miljoen stuks nog wel altijd ruim boven de 7,1 miljoen in mei 2018.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1208. Olie werd iets duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX waren ArcelorMittal en Randstad de kop van Jut, met verliezen van respectievelijk 5,5 en 4,2 procent. Beide aandelen kregen slechte analistenrapporten om de oren.

Goldman Sachs zette Randstad op de verkooplijst. Macrocijfers beloven niet veel goeds voor de uitzender, aldus de analisten. Het koersdoel ging met 20 euro omlaag naar 45,00 euro.

UBS verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal van 23,00 naar 16,00 euro en handhaafde het Neutraal advies. De analisten stelden hun winsttaxaties voor zowel het tweede kwartaal als heel 2019 flink neerwaarts bij. Macquarie ging van 24,00 naar 20,00 euro, maar zag geen reden om de koopaanbeveling op het aandeel in te trekken. Een grootschalige handelsoorlog is een bedreiging voor ArcelorMittal, maar positief is dat de balans van de staalreus veel beter is dan in voorgaande crises.

KPN ging tegen de trend in met een koerswinst van 1,7 procent. "Het aandeel lijkt wat uit te bodemen", zei Bonsee. Unibail-Rodamco-Westfield steeg een procent.

In de Midcap liet BAM een klein herstel van 1,9 procent zien, na de koersimplosie maandag, toen de bouwer een winstalarm afgaf.

Air France-KLM verloor 3,0 procent. Het Franse onderdeel Air France is niet blij met de milieutaks die Frankrijk vanaf 2020 wil invoeren op alle vluchten die vanuit het land vertrekken. Dit betekent dat de kosten voor het bedrijf ruim 60 miljoen euro per jaar hoger uitvallen.

AMG daalde 5,1 procent en Besi 5,2 procent. Fugro daalde zelfs 8,6 procent. De Noorse sectorgenoot PGS daalde bijna 14 procent na het vrijgeven van cijfers. "Het blijft kommer en kwel in de sector", oordeelde Bonsee van ABN AMRO.

In de AScX won Sif 5,0 procent. Maandag won de Roermondse funderingsspecialist al bijna 22 procent, na het binnenhalen van een Amerikaanse opdracht. Brunel dikte 1,4 procent aan, maar Kiadis Pharma verloor 4,4 procent.

Het lokaal genoteerde Vivoryon, eerder bekend als Probiodrug, steeg ruim 10 procent. MorphoSys zal een belang nemen in Vivoryon, in ruil voor een exclusieve optie op een kankerbehandeling.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden bij de slotgong in Amsterdam rond de eindstanden van maandag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen twijfelen over renteverlaging Fed

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag lager gesloten. De STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent op 387,92 punten. De Duitse DAX verloor 0,9 procent op een slot van 12.436,55 punten. De Franse CAC 40 eindigde 0,3 procent lager op 5.572,10 punten. De Britse FTSE leverde 0,2 procent in tot 7.536,47 punten.

"Er was sprake van een verkoopgolf met beleggers die twijfelen of hun eerdere voorspellingen van een verruimingsgezinde Fed nog wel kloppen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets, die verder wees op de winstwaarschuwing van het Duitse chemieconcern BASF vanwege de handelsspanningen tussen China en de VS. "Het bedrijf wordt gezien als barometer voor de mondiale vraag", aldus Madden.

Bij een gebrek aan nieuws en een vrijwel lege macro-economische agenda lag de focus vooral op de vraag of de Federal Reserve de rente nu wel of niet zal verlagen in juni, nadat vorige week bleek dat de Amerikaanse arbeidsmarkt en in het verlengde daarvan ook de economie, in juni sterker bleek dan verwacht. Daarmee daalde de verwachting dat de Fed de rente deze maand met 50 basispunten zal verlagen behoorlijk.

De markt hoopt later deze week meer duidelijkheid te krijgen over de plannen van de Fed, met de notulen van de laatste beleidsvergadering die woensdagavond verschijnen en de halfjaarlijkse hoorzitting over het monetaire beleid van de centrale bank voor het Amerikaanse Congres, op woensdag en donderdag. Dan zal voorzitter Jerome Powell acte de présence geven.

Christine Lagarde werd dinsdag officieel benoemd als voorzitter van de Europese Centrale Bank. Zij neemt in het najaar het stokje over van Mario Draghi.

De euro/dollar noteerde rond het slot licht lager op 1,1209. Olie werd iets duurder.

Bedrijfsnieuws

BASF heeft maandagavond de outlook voor heel 2019 verlaagd vanwege een "significant" tegenvallende industriële productie die op de volumes en de marges drukt. Vooral in automotive kende BASF tegenwind. Zo kromp de Chinese automarkt, de grootste in de wereld, meer dan twee keer zo hard als verwacht met 13 procent. In het tweede kwartaal zal de EBIT voor bijzondere posten uitkomen op 1,0 miljard euro, 47 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2018 en flink slechter dan waarop de markt rekent. De koers van het aandeel BASF verloor dinsdag 3,3 procent aan waarde. Sectorgenoten DSM en AkzoNobel leverden respectievelijk 0,7 en 1,0 procent in.

Ook Danske Bank heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd, op basis van een "zwak momentum" aan de inkomstenkant in een lastig financieel klimaat. De bank voorziet inmiddels een winst van 13 miljard tot 15 miljard Deense kroon, of omgerekend circa 1,7 miljard tot 2,0 miljard euro, waar eerder nog werd uitgegaan van 14 miljard tot 16 miljard kroon, ofwel 1,9 miljard tot 2,1 miljard euro. Danske zal later in het jaar stappen bekendmaken om de resultaten over de langere termijn te verbeteren. Het aandeel Danske Bank verloor dinsdag 2,6 procent.

De CEO van Remy Cointreau Valerie Chapoulaud-Floquet vertrekt bij de drankenproducent om persoonlijke redenen. Het aandeel sloot 1,2 procent lager.

PGS heeft in het tweede kwartaal met zijn Segement-divisie een hogere omzet geboekt, terwijl de MultiClient-divisie een lagere omzet genereerde en de omzet van de contractmarkt fors hoger uitkwam. Beleggers waren niet overtuigd want het aandeel van de Noorse dienstverlener aan de olie-industrie daalde bijna 14 procent.

Uitzenders waren niet geliefd, nadat Goldman Sachs de aandelen Adecco en Randstad op de verkooplijst zette vanwege zwakkere macro-economische vooruitzichten en daardoor een lagere autonome groei. Randstad daalde 4,2 procent en Adecco 5,3 procent.

Ook de staalsector kreeg van analisten een tik. UBS verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal van 23,00 naar 16,00 euro en handhaafde het Neutraal advies. De analisten stelden hun winsttaxaties flink neerwaarts bij. Macquarie verlaagde het koersdoel van 24,00 naar 20,00 euro, maar zag geen reden om de koopaanbeveling op het aandeel in te trekken. De balans van de staalreus is veel beter dan in voorgaande crises. ArcelorMittal daalde 5,5 procent.

Macquarie zette verder Salzgitter en Voestalpine op de verkooplijst. Vooral de zorgen over de automotive industrie noopten de analisten hiertoe. Salzgitter verloor 6,0 procent en Voestalpine ging 3,6 procent in het rood.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street overwegend lager. De Dow Jones index verloor 0,3 procent en de S&P 500 leverde 0,1 procent in. De Nasdaq steeg 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag dicht bij huis gebleven. De AEX eindigde 0,1 procent lager op 565,57 punten.

Er werd vooral veel aandacht besteed aan de verklaring van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. In zijn verklaring leek Powell de markt voldoende te overtuigen dat de Fed de rente later deze maand zal verlagen.

Sinds vorige maand "lijkt het dat de onzekerheden rond handelsspanningen en ongerustheid over de kracht van de mondiale economie blijven drukken op de Amerikaanse economische vooruitzichten", zei Powell in de verklaring voor de bankencommissie van het Huis van Afgevaardigden. Volgens hem heeft het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag niets veranderd aan de outlook.

"De verlaging met 50 basispunten was al geen optie meer en er was een klein deel in de markt dat ook de 25 basispunten twijfelachtig vond", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO in een reactie tegen ABM Financial News. Die twijfel is volgens Boele nu weggenomen.

Zij houdt nog wel een slag om de arm vanwege het verschijnen van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed, woensdagavond. "Als daar net even weer iets anders staat dan wat Powell tot nu zei, kan de dollar dan ook weer rap noordwaarts koersen ten opzichte van de euro."

De euro/dollar verhandelde rond het slot 0,5 procent hoger op 1,1260 en drukte daarmee Europese aandelen. Goud werd ruim een half procent duurder op 1.408 dollar.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor industriële productiecijfers uit Europa, die over de gehele linie goed waren. Verder bleken de groothandelsvoorraden in de VS conform de verwachting gestegen.

Olie werd woensdag flink duurder. Uit het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport bleek een fikse daling van de voorraden, met bijna 10 miljoen vaten.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg staalconcern ArcelorMittal met 0,6 procent, deels herstellend van de forse verliezen op dinsdag. Vopak won 1,4 procent in het spoor van de hogere olieprijs.

Sterkste dalers waren Unibail-Rodamco-Westfield en Heineken met respectievelijke verliezen van 2,0 en 1,5 procent.

De AMX werd aangevoerd door AMG, dan 3,1 procent won. BAM herstelde deels van de koersafstraffing sinds de winstwaarschuwing eerder deze week en steeg 2,6 procent.

Sterkste daler was Altice Europe, dat 1,4 procent verloor ondanks een koersdoelverhoging bij Credit Suisse met een gehandhaafd Neutraal advies.

Onder de kleinere aandelen steeg Alfen 4,5 procent ondanks een koersdoelverlaging van Berenberg. Berenberg stelde na het bezoek aan het bedrijf vast dat Alfen in staat moet zijn een sterke autonome omzetgroei te blijven genereren en geleidelijk ook de winstgevendheid te verbeteren nu het zijn kostenbasis heeft gestabiliseerd.

Sif won 4,6 procent. Met een verlies van 2,0 procent, was ForFarmers de sterkste daler in de AScX.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Amsterdam stonden de aandelenmarkten op Wall Street hoger. Eerder op de middag ging de S&P 500 voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 3.000 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent op 387,15 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 12.373,41 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.567,59 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.530,69 punten.

De Europese aandelenmarkten stonden woensdag in eerste instantie onder druk, nadat de EU de economische groeiverwachtingen voor 2020 verlaagde, waarna de markt opveerde na een voorpublicatie van de getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres. De verklaring bleek verruimingsgezind genoeg om uit te gaan van een renteverhoging later deze maand.

Tijdens de daadwerkelijke getuigenis liet de centrale bankier weinig los over mogelijke veranderingen in het monetaire beleid, merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op, waardoor het positieve sentiment onder druk kwam te staan. Ook de dure euro, die met 0,5 procent steeg tot 1,1260, was nadelig voor Europese aandelen.

Hoewel de Europese Unie in zijn zomerprognose de groei voor de eurozone in 2019 oneranderd liet, werden de verwachtingen voor 2020 wel licht neerwaarts bijgesteld. De voor 2019 verwachte groei van het bruto binnenlands product in de eurozone blijft ongewijzigd op 1,2 procent. Voor 2020 verlaagde de Commissie de groei van 1,5 tot 1,4 procent. Voor de hele Europese Unie blijft de Commissie mikken op een groei van 1,4 procent in 2019 en van 1,6 procent in 2020.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de industriële productie in mei met 2,1 procent op maandbasis is gestegen, terwijl in Italië in mei sprake was van een groei van 0,9 procent.

De export van het Verenigd Koninkrijk over de periode maart tot en met mei steeg 0,7 procent, terwijl de import in deze periode met 1,9 procent daalde, met een handelstekort van 12,6 miljard Britse pond als resultaat. De Britse economie groeide in de periode maart tot en met mei met 0,3 procent en ook in mei kwam de groei op maandbasis uit op 0,3 procent, beter dan de verwachte groei met 0,1 procent.

Olie noteerde woensdag tot 2,9 procent hoger, na een flinke daling van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

PageGroup verwacht dat de operationele winst in 2019 aan de onderkant van de verwachtingen in de markt zal uitkomen, door uitdagende economische omstandigheden, terwijl de brutowinst in het tweede kwartaal met 7,9 procent steeg. De koers van het aandeel leverde woensdag ruim 15 procent in.

Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor Altice Europe verhoogd van 2,40 naar 2,90 euro, omdat de bank verwacht dat het kabelbedrijf in 2021 stopt met het uitzenden van Champions League voetbal, waardoor er op termijn meer geld in de kas overblijft. Altice Europe daalde 1,4 procent.

In Londen bleven de meeste koersen dicht bij de slotnoteringen van dinsdag. Ocado zakte 1,7 procent. De internetverkoper sloot dinsdag nog flink in het groen.

De aandelenbeurs in Duitsland zag Deutsche Bank met 0,4 procent koerswinst iets opkrabbelen na recente stevige verliezen.

Parijs zag STMicroelectronics met 1,5 procent stijgen, waarmee de belegger denkelijk reageerde op de omzetstijging over juni van sectorgenoot TSMC. Pernod Ricard verloor woensdag 2,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 rocent hoger op 2.992,10 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit licht hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag licht hoger geëindigd. De AEX sloot 0,3 procent hoger op 566,99 punten.

Sales trader Gert Berendse van ING omschreef de dag als rommelig. "We begonnen positief op basis van de getuigenis van voorzitter Jerome Powell van gisteren, die hoop gaf op een renteverlaging. Echter voor Europa gaf het IMF aan dat de ruimte voor de ECB beperkt is voor het verruimen van het beleid. De markten reageren positief als er gehint wordt op renteverlaging en zaken die dat kunnen belemmeren zorgen voor koersdruk', legde Berendse uit.

De markt kwam onder druk te staan nadat de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter van zich liet horen. Hij zei teleurgesteld te zijn in China.

"China laat ons in de steek", schreef hij. Beijing koopt niet de beloofde Amerikaanse landbouwproducten, aldus de president. "Hopelijk beginnen ze hier binnenkort mee", voegde hij toe.

"Deze tweet veroorzaakte de koersdaling rond vier uur", constateerde Berendse.

Op macro-economisch vlak was er vandaag aandacht voor inflatiecijfers. In Duitsland bleek de inflatie in juni op jaarbasis te zijn uitgekomen op 1,6 procent, zoals ook voorzien, tegenover 1,4 procent in mei. De Franse consumentenprijzen stegen in juni met 1,2 procent, wat ook een duidelijke stijging was ten opzichte van de 0,9 procent in mei.

In Amerika bedroeg de inflatie 1,6 procent. Dat was een maand eerder nog 1,8 procent.

Verder was er aandacht voor de notulen van de Europese Centrale Bank. De centrale bank overwoog in juni nieuwe stimuleringsmaatregelen en kan er volgens ING in juli mogelijk niet omheen om ook daadwerkelijk actie te ondernemen.

"Het herstarten van QE zou een duidelijke boodschap zijn en sterk onderstrepen dat de ECB bereid is om alles te doen wat nodig is om de inflatie en economische groei te stimuleren", aldus econoom Carsten Brzeski van ING.

De euro/dollar handelde bij de slotgong op het Damrak op 1,1260. Olie werd een half procent duurder.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was Adyen met een winst van 3,7 procent. Galapagos was een goede tweede met 2,7 procent koerswinst. Directe aanleidingen voor deze koersstijgingen leken te ontbreken.

Onderaan bungelden Takeaway.com en Arcelor Mittal met beide ruim 1,5 procent in het rood. ArcelorMittal meldde kort voor het sluiten van de markt obligaties te hebben uitgeven.

In de Midkap steeg Altice Europe fractioneel. Het fonds liet herstel zien na 4 dagen achtereen te zijn gedaald. Aanvankelijk leek er een grotere winst te worden geboekt, maar de koers kwam onder druk nadat Bloomberg meldde dat de verkoop van het Portugese glasvezelnetwerk niet soepel verloopt.

Koploper in de AMX was Boskalis met een koerswinst van 1,8 procent. Mogelijk haalt de maritieme dienstverlener een opdracht in Irak binnen, maar een grote vaart zal dit niet lopen, zei een woordvoerder, en de waarde van de opdracht zal beperkt zijn.

Besi en ASMI stegen 1,5 en 1,3 procent. Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor ASMI van 65,00 naar 66,00 euro. De analisten van Credit Suisse namen de recente schikking met Kokusai Electric ter waarde van 103 miljoen dollar in hun ramingen mee. Verder denkt Credit Suisse dat ASMI goed gepositioneerd is om te profiteren van de aanhoudende uitgaven in logic en foundry.

Onderaan in de Midcap eindigde Aperam met een verlies van 0,8 procent.

Bij de Small Caps stond Sif weer in de schijnwerpers. Voorbeurs meldde Sif een opdracht van 113 kiloton voor Vattenfall. Die komt bovenop een Amerikaanse opdracht eerder deze week van 103 kiloton. Het aandeel sloot 1,8 procent hoger.

Accsys steeg 2,4 procent en Pharming 2,2 procent. Daarentegen daalde Kendrion 2,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs bleven de S&P 500 en de Nasdaq dicht bij huis. De Dow Jones index steeg wel behoorlijk, 0,7 procent, tot boven de 27.000 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend lager gesloten, terugvallend van eerdere winst nadat de Fed de verwachting van een renteverlaging later deze maand bevestigde.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index verloor 0,1 procent tot 386,70 punten, de Duitse DAX daalde 0,3 procent tot 12.332,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.551,95 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.509,82 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets namen handelaren winst, na de positieve impact van hints op een renteverlaging door de Federal Reserve woensdag. Hij omschreef de stemming als neutraal, maar verre van pessimistisch.

Aan het einde van de middag schrokken de beurzen even van een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, die erkende dat China geen Amerikaanse agrarische producten koopt, zoals het land zou hebben beloofd. Trump zei zeer teleurgesteld te zijn in de Chinezen. Over Mexico is de Amerikaanse politieke leider wel tevreden.

Eerder donderdag haalden aandelenmarkten wereldwijd steun uit de woorden van Powell woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beide suggereerden dat de rente eind juli zal worden verlaagd.

Uit de notulen bleek dat bij de laatste vergadering veel beleidsmakers van de Fed bereid bleken de rente te verlagen als de economie zwakke signalen zou blijven afgeven. Powell zei woensdag dat de druk op de economische vooruitzichten door het Amerikaanse handelsconflict met China wat hem betreft nog niet is afgenomen, ondanks de recente afspraak om het handelsoverleg te hervatten.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de ECB bleek donderdag verder dat er begin juni brede overeenstemming in de centrale bank dat men klaar moet staan voor verdere monetaire verruiming door een renteverlaging of obligatie-opkopen.

Op macro-economisch vlak bleken de consumentenprijzen in Duitsland in juni op jaarbasis gestegen met 1,6 procent. De Franse consumentenprijzen stegen met 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1260. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1249 op de borden.

Olie noteerde donderdag vlak, met de oliefuture op Nymex op 60,73 dollar. Woensdag steeg de olieprijs nog sterk, nadat de Iraanse schepen een tanker van BP de doorgang probeerden te versperren in de straat van Hormoez. Ze werden verjaagd door een Brits marineschip. De oplopende spanningen leiden tot zorgen over de olie-aanvoer.

Bedrijfsnieuws

De Britse farmaceut Reckitt Benckiser betaalt 1,4 miljard dollar in een schikking met de Amerikaanse autoriteiten die een onderzoek instelden naar verkoop en marketing van Suboxone Film, een middel tegen opioideverslaving. Het aandeel steeg 2,5 procent in Londen.

In Frankfurt ging Fresenius aan kop met een winst van ruim 3 procent. Continental was met een verlies van 2,5 procent een sterke daler in de DAX30.

Deutsche Bank sloot 0,9 procent hoger, nadat The Wall Street Journal meldde dat Amerikaanse justitie onderzoekt of de bank anticorruptiewetgeving heeft overtreden in deals met het het Maleisische fonds 1MDB.

BASF eindigde 1 procent lager. De Duitse chemiereus verhoogt zijn mondiale productiecapaciteit voor hogere carbonzuren.

De beursgang van de Budweiser Brewing Company, de Aziatische dochter van AB InBev, kan aan de onderkant van de prijsvork uitkomen, persbureau Bloomberg. Het aandeel AB InBev daalde 1,2 procent in Brussel.

Swiss Re brengt zijn herverzekeraar ReAssure toch niet naar de beurs, vanwege recente marktontwikkelingen en zwakke vraag van institutionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk. Swiss Re daalde 0,1 procent.

In Parijs sloot Technip 1,3 procent hoger. Ook zuivelreus Danone zat bij de stijgers. Orange bungelde met een verlies van 1,6 procent in Parijs onderaan.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond Europese sluitingstijd hoger. De S&P500-index steeg een kwart procentpunt tot 3.000 punten. De Dow Jones-index klom 0,7 procent en kwam daarmee boven 27.000 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ArcelorMittal uitblinker op licht hoger Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag licht hoger geëindigd. De AEX steeg 0,1 procent op 567,41 punten. Op weekbasis deed de hoofdindex een stap terug, met een verlies van 0,5 procent.

Beleggingsspecialist Wubbe Bos van onlinebroker Lynx zag de AEX zich optrekken aan de late rally op Wall Street van donderdag. Toch wist de Amsterdamse index tot nog toe niet echt uit te breken naar boven.

Mogelijk lukt dat volgende week wel, in het spoor van de Amerikaanse indexen die stijgen naar nieuwe recordniveaus. In dat geval kan de AEX volgens Bos richting de 580 punten.

De Amerikaanse indexen namen deze week al een voorschot op de verwachte renteverlaging door de Federal Reserve, met de Dow Jones index die steeg boven de grens van 27.000 punten en de S&P 500 die door de magische grens van 3.000 punten brak. Vrijdag handhaven de indexen zich boven deze niveaus.

Volgende week begint het cijferseizoen. Naast de grote Amerikaanse banken, zullen ook Nederlandse bedrijven als ASML en TomTom de boeken openen. Beleggers zullen vooral benieuwd zijn naar de impact van de handelsoorlog tussen de VS en China op de mondiale economie en in het verlengde daarvan de winstcijfers, nu BASF en Daimler deze week al met winstwaarschuwingen kwamen.

Macro-economisch was er vrijdag genoeg nieuws. Zo bleek de industriële productie in de eurozone in mei sterker gestegen dan verwacht, terwijl de Amerikaanse producentenprijzen in juni licht zijn gestegen.

Het meest opvallend waren de Chinese handelscijfers. De import, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, daalde in juni met 7,3 procent, na eveneens een krimp in mei. Dit was een sterkere afname dan de krimp van 3,8 procent waar de markt voor juni op rekende. De export daalde vorige maand ook, met 1,3 procent.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING zijn de handelscijfers uit China belangrijk, want “die geven ons een indicatie over de invloed van de handelsoorlog op de Chinese economie en daarmee de gevolgen voor de groei van de wereldeconomie.”

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1260. Olie werd iets duurder. Het Internationaal Energieagentschap zei vrijdag in zijn maandrapport dat de vraag naar OPEC-olie volgend jaar mogelijk op een dieptepunt terecht komt, terwijl de Amerikaanse output toeneemt.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen was ArcelorMittal koploper met een winst van 2,5 procent. Vopak steeg 1,5 procent nadat Kempen volgens analist Tom Simonts van KBC een koopadvies zette op het aandeel.

Galapagos won 2,4 procent. Sterkste daler was Takeaway.com, met een verlies van 1,3 procent.

In de AMX blonken AMG en OCI uit met winsten van 3,1 procent.

Fugro leverde 2,2 procent in. Vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld Asset Management gaf aan dat de markt nog niet overtuigd is dat het bestuur van Fugro het vermogen heeft het tij te keren. De markt wil eerst resultaten zien voordat de belegger instapt. Mocht het Fugro lukken de winstgevendheid op te voeren, dan kan er wel veel potentie in de koers van het bedrijf zitten, merkte de vermogensbeheerder op.

Onder de kleine aandelen verloor Kiadis Pharma 1,4 procent. KBC Securities verlaagde het advies van Kopen naar Accumuleren, terwijl het koersdoel fors neerwaarts werd bijgesteld van 20,50 naar 10,50 euro. KBC wees op de grotere onzekerheid voor de voorwaardelijke goedkeuring van ATIR101 door de markt in de EU, de verschuiving van potentiële commercialiseringstermijnen, de aanzienlijke verwatering van het aandeel en de stijgende kosten van de schuldenlast.

Sif Holding moet na de enorme stijging van eerder deze week wat terrein prijs geven. Het aandeel verloor vrijdag 2,9 procent maar steeg op weekbasis dik 32 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Adempauze Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag dicht bij huis gebleven.

De STOXX Europe 600 index sloot vrijwel vlak op 386,85 punten. De Duitse DAX daalde 0,1 procent op 12.323,32 punten. De Franse CAC 40 won 0,4 procent op een stand van 5.572,86 punten. De Britse FTSE verloor 0,1 procent tot 7.505,97 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een gemengd plaatje en een verlate reactie op de zwakke Chinese handelsdata, waardoor de indexen richting het eind van de sessie wat wegzakten.

De Chinese import, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, daalde in juni met 7,3 procent, na eveneens een krimp in mei. Dit was een sterkere afname dan de krimp van 3,8 procent waar de markt voor juni op rekende. De export daalde vorige maand ook, met 1,3 procent.

Verder werd bekend dat de industriële productie in de eurozone in mei sterker is gestegen dan verwacht terwijl de Amerikaanse producentenprijzen in juni licht zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1260. Olie werd iets duurder. Het Internationaal Energieagentschap zei vrijdag in zijn maandrapport dat de vraag naar OPEC-olie volgend jaar mogelijk op een dieptepunt terecht komt, terwijl de Amerikaanse output toeneemt.

Bedrijfsnieuws

Daimler heeft de winstverwachting voor dit jaar opnieuw neerwaarts bijgesteld. De autofabrikant voorziet dat de EBIT in 2019 “significant" lager zal uitpakken dan een jaar eerder. Enkele weken terug bracht de fabrikant ook al een winstwaarschuwing naar buiten. Het aandeel verloor 0,7 procent.

Sectorgenoten als BMW en Renault stegen beide een procent.

Aandelen Thomas Cook verloren dik 59 procent aan waarde. Grootaandeelhouder Fosun wil de noodlijdende reisorganisatie redden met een noodplan van 750 miljoen euro.

AB InBev stelt de bekendmaking van de intekenprijs voor de beursgang van zijn Aziatische dochter Budweiser Brewing Company uit. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen. In Brussel verloor het aandeel AB InBev een procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX neemt gas terug

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zakte deze week terug nadat vorige week nog een nieuwe jaartop werd aangetikt. Op een slot van 567,41 punten op vrijdag, daalde de AEX 0,5 procent op weekbasis. Vorige week sloot de index op 570,46 punten.

Beleggers begonnen de week vrij afwachtend na het sterke Amerikaanse banenrapport, waardoor de twijfel over de kans op een renteverlaging groeide. Bovendien kwam chemiereus BASF met een winstwaarschuwing, wat het sentiment ook geen goed deed. Analisten van UBS zien dit als mogelijke voorbode van meer slecht nieuws. De analisten maken zich met name zorgen over het cyclische deel van de sector.

BASF wees op de effecten van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel de twee landen weer praten sinds de G20-top, is een akkoord nog ver weg. De Amerikaanse president Donald Trump zei deze week dat hij teleurgesteld is in Beijing, dat tot nog toe niet de beloofde Amerikaanse landbouwproducten koopt die zijn afgesproken. China dreigt op zijn beurt Amerikaanse defensiebedrijven met sancties wanneer ze militair materieel leveren aan Taiwan.

Fed neemt twijfel over renteverlaging weg

Ook de Amerikaanse Federal Reserve houdt rekening met de onzekerheid door het handelsconflict, dat zwaarder lijkt te wegen dan de robuuste Amerikaanse economie.

In zijn verklaring voor het Amerikaans Congres leek voorzitter Jerome Powell deze week de ontstane twijfel weg te willen nemen over een renteverlaging in juli.

Sinds vorige maand "lijken de onzekerheden rond handelsspanningen en ongerustheid over de kracht van de mondiale economie te blijven drukken op de Amerikaanse economische vooruitzichten", zei Powell in een verklaring voor de bankencommissie van het Huis van Afgevaardigden.

"De verlaging met 50 basispunten was al geen optie meer en er was een klein deel in de markt dat ook de 25 basispunten twijfelachtig vond", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO in een reactie tegen ABM Financial News. Die twijfel is volgens Boele nu weggenomen.

Ook ECB lijkt klaar voor renteverlaging

Niet alleen de Fed maar ook de Europese Centrale Bank lijkt zich op te maken voor nieuwe stimuleringsmaatregelen. Dat bleek deze week uit de notulen van de centrale bank.

De ECB benadrukte opnieuw dat wanneer de inflatie niet aantrekt, de centrale bank in kan grijpen met aanvullende stimuleringsmiddelen, waaronder een renteverlaging.

Volgens ING-econoom Carsten Brzeski kan de ECB er in juli dus eigenlijk niet omheen om de daad bij het woord te voegen.

"De enige manier waarop woorden nog genoeg zijn, is wanneer de forward guidance wordt aangepast", aldus Brzeski. Nadat de ECB in juni zijn guidance voor de rentes aanpaste om duidelijk te maken dat deze tot zeker half 2020 op het huidige niveau blijven, verwacht Brzeski dat een nieuwe aanpassing zal reflecteren dat de rentes ook omlaag kunnen.

De ECB kan in juli zijn kruit dan nog grotendeels droog houden door een renteverlaging alvast aan te kondigen, aldus Brzeski. In dat geval volgt in september waarschijnlijk een bazooka aan maatregelen, met een renteverlaging van 20 basispunten en de herstart van QE.

De euro bleef deze week redelijk in balans ten opzichte van de dollar. Het muntpaar noteerde vrijdag op 1,1250.

Olieprijs in de lift

Olie werd deze week ruim 4 procent duurder, waarbij het vooral de aanhoudende geopolitieke spanningen in de Straat van Hormuz waren die de prijs ondersteunden, net als een flinke daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap schetsten een verdeeld beeld van de oliemarkt. De IEA verwacht dat de vraag naar OPEC olie volgend jaar flink zal dalen, terwijl de Amerikaanse productie zal toenemen.

De OPEC rekent er juist op dat landen buiten het kartel minder zullen produceren dan eerder gedacht.

Volgende week

Het cijferseizoen in de Verenigde Staten barst volgende week weer los, met de grote Amerikaanse banken die de resultaten publiceren maar ook techfondsen als Netflix en Microsoft.

In Nederland komen ASML, TomTom, NSI, Sligro, Wessanen, Accell en Acomo met cijfers.

Qua macro-economische publicaties is er aandacht voor Chinese groeicijfers, de Duitse ZEW index en het Beige Book van de Federal Reserve.

Stijgers en dalers

Galapagos voerde de AEX deze week aan en steeg 5,3 procent. ArcelorMittal leverde juist 2,8 procent in.

UBS verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal van 23,00 naar 16,00 euro en handhaafde het Neutraal advies. De analisten stelden hun winsttaxaties flink neerwaarts bij. Macquarie verlaagde het koersdoel van 24,00 naar 20,00 euro, maar zag geen reden om de koopaanbeveling op het aandeel in te trekken. De balans van de staalreus is namelijk veel beter dan in voorgaande crises.

Goldman Sachs heeft het advies voor Randstad deze week verlaagd van Kopen naar Verkopen en stelde eveneens het koersdoel neerwaarts bij van 65,00 naar 45,00 euro. De analisten wezen op een verzwakking in de autonome ontwikkeling van de omzet, waarmee een lagere waardering wordt ingegeven. Het aandeel Randstad was met een verlies van 3,3 procent deze week de sterkste daler.

Na de winstwaarschuwing van sectorgenoot BASF, daalde DSM 0,1 procent en verloor AkzoNobel 0,9 procent op weekbasis. UBS verhoogde wel de koersdoelen van beide aandelen. De Zwitserse zakenbank blijft te spreken over het zelfhulpprogramma van AkzoNobel, terwijl bij DSM de potentiële pijplijn en balans in de smaak vallen.

Koploper in de AMX was oliedienstverlener SBM Offshore, dat 4,2 procent won op weekbasis. SBM profiteerde vermoedelijk van de hogere olieprijs.

BAM kwam deze week met een winstwaarschuwing. De bouwer liet weten voor dit jaar een marge van het gecorrigeerde resultaat vóór belastingen te verwachten van rond 1 procent. Eerder verwachtte BAM deze marge te verbeteren tot boven het niveau voor 2018 van 2,1 procent. BAM gaf hogere kosten voor een infraproject en enkele utiliteitsbrouwprojecten in Duitsland voor samen 65 miljoen euro en een project van BAM International van 25 miljoen euro als reden.

"Een ernstige klap voor het vertrouwen", oordeelde KBC Securities, dat BAM van zijn kooplijst haalde. ING zal als gevolg van de winstwaarschuwing door BAM de winstraming voor de bouwer voor dit jaar met grofweg 54 procent verlagen. Het aandeel leverde op weekbasis 19,2 procent in.

Onder de kleine fondsen deed Sif Holding hele goede zaken met een aankondiging van een tweetal grote contracten. Een opdracht voor de Amerikaanse staat Massachusetts betekent een flinke stijging van het orderboek, concludeerde ING, en een betere outlook voor 2020. Daarnaast gaat het bedrijf aan de slag voor Vattenfall. Het aandeel steeg liefst 32,3 procent.

Kiadis Pharma verloor 7,6 procent op weekbasis. KBC Securities heeft het advies verlaagd van Kopen naar Accumuleren, terwijl het koersdoel fors neerwaarts werd bijgesteld van 20,50 naar 10,50 euro. KBC wees op de grotere onzekerheid voor de voorwaardelijke goedkeuring van ATIR101 door de markt in de EU, de verschuiving van potentiële commercialiseringstermijnen, de aanzienlijke verwatering van het aandeel en de stijgende kosten van de schuldenlast.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Modbreak IEX: We hebben het verzoek gekregen van ABM Financial News om niet al hun berichten te kopiëren en op onze sites te plaatsen: 'alle berichten dagelijks kopiëren en plaatsen is uiteraard niet de bedoeling'.

Groet Henk
IEX - Forummoderator
2
[Modbreak IEX: Een aantal berichten is verwijderd.]

Dag Voda.

We hebben het verzoek gekregen van ABM Financial News om niet al hun berichten te kopiëren en op onze sites te plaatsen: 'alle berichten dagelijks kopiëren en plaatsen is uiteraard niet de bedoeling'.

Groet Henk
voda
0
GrandVision opnieuw in trek op rode beursdag

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 17:41 | Views: 39

GrandVision 17:29
24,50 +1,60 (+6,99%)

HAL Trust 17:29
137,60 +4,00 (+2,99%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent lager op 571,57 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 805,93 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,9 procent.

Bij de middelgrote bedrijven was GrandVision opnieuw de grote winnaar met een plus van 7,4 procent. Het moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle bevestigde dat investeerder HAL (plus 2,4 procent) in gesprek is over een verkoop van zijn belang van bijna 77 procent in GrandVision aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Het aandeel steeg woensdag al 8,8 procent, na mediaberichten over een mogelijke overname.
voda
0
Beter Bed blinkt uit op groen Damrak

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 17:41 | Views: 78

AEX 17:56
571,84 +0,27 (+0,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst gesloten. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate. De overige Europese aandelenbeurzen eindigden ook licht in de plus. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent hoger op 571,84 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 809,61 punten. Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,3 procent.

Beter Bed maakte een koerssprong van ruim 21 procent. De beddenverkoper stapt voor het einde van dit jaar deels of volledig uit zijn Duitse winkelketen Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Verschillende partijen hebben volgens het bedrijf al interesse getoond in die keten. Daarnaast meldde Beter Bed een nieuwe lening van 7 miljoen euro van drie grote aandeelhouders.

Belang

Koploper in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een winst van 5,7 procent, nadat bekend werd dat investeerder Aat van Herk zijn belang in Galapagos heeft vergroot tot boven de 10 procent. ING was de grootste daler met een verlies van 1,5 procent.

Bij de kleinere bedrijven steeg Amsterdam Commodities (Acomo) 5,8 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar wist de marges in de eerste jaarhelft wat op te krikken en sprak van een "lichte verbetering" van de marktomstandigheden. Accell ging 0,4 procent vooruit. De fietsenfabrikant zag de omzet op zijn belangrijkste markten in het eerste halfjaar flink groeien.

Schadevergoeding

Bayer won 1,3 procent in Frankfurt. De schadevergoeding van 2 miljard dollar die het chemieconcern aan een koppel in de Verenigde Staten moet betalen wegens het onkruidmiddel Roundup, is volgens een rechter te hoog. AB InBev klom 5,5 procent in Brussel. De bierbrouwer verkoopt de Australische Carlton & United Breweries aan de Japanse drankenfabrikant Asahi voor ongeveer 10 miljard euro.

De euro was 1,1222 dollar waard, tegen 1,1227 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 55,06 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 62,00 dollar per vat.

372 woorden, 2199 tekens
voda
0
Philips uitblinker op groene beursdag

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 17:57 | Views: 0

Philips Koninklijke 17:38
41,17 +1,93 (+4,91%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten. Philips was de grote uitblinker op het Damrak na sterke cijfers van het zorgtechnologieconcern. Ook de overige Europese beurzen noteerden kleine plussen. Behalve voor bedrijfsresultaten hadden beleggers ook oog voor de oplopende spanningen rond Iran, die zorgden voor hogere olieprijzen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,7 procent hoger op 576,00 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 818,80 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen klommen tot 0,3 procent.

Philips was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 5,7 procent. Het zorgtechnologieconcern wist de kwartaalomzet flink op te voeren. Topman Frans van Houten verwacht dat de groei in de tweede helft van het jaar nog verder aantrekt en handhaafde de prognose voor dit jaar. Ook Galapagos deed het met een plus van 3,8 procent goed. De biotechnoloog profiteerde van een positief analistenrapport naar aanleiding van de recente deal met Gilead.

ArcelorMittal

ArcelorMittal dikte 2,5 procent aan. Het Indiase hooggerechtshof heeft de overname van Essar Steel door het staalbedrijf tijdelijk on hold gezet. Grootste daler in de AEX was ABN AMRO met een verlies van 2,5 procent.

Navigatiespecialist TomTom was de koploper bij de middelgrote fondsen met een plus van 4,8 procent. Kabel- en Winkelvastgoedbedrijf Eurocommercial sloot de rij met een min van 2 procent.

In Zürich won Julius Bär 1,5 procent. De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder zag in de eerste jaarhelft zijn beheerd vermogen groeien. Daarbij profiteerde de bank naar eigen zeggen van het sterke herstel op de wereldwijde aandelenmarkten. In Parijs zakte drankenfabrikant Remy Cointreau 3,4 procent na een adviesverlaging door Bank of America Merrill Lynch.

Een vat Amerikaanse olie klom 1 procent in prijs tot 56,21 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 63,39 dollar per vat. De olieprijzen gingen wat omhoog nadat Iran een onder Britse vlag varende olietanker onderschepte. De Britten willen Iran sancties opleggen en hebben de zaak aangekaart bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

De euro was 1,1217 dollar waard, tegen 1,1222 dollar op vrijdag.
voda
0
Stevige winsten voor AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag opnieuw in het groen gesloten.

De AEX steeg 1,1 procent naar 582,08 punten.

"De markt ligt er als een dijk bij", zei handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO tegen ABM Financial News. "De cijfers zijn goed en de ondertoon ook."

Beleggers putten hoop uit berichtgeving over de Amerikaanse houding in het handelsconflict met China en anderzijds sorteren zij voor op een stimulerender beleid van de centrale banken.

Omdat beide kampen elkaar "pleasen", lijkt er aan een oplossing voor het handelsconflict te worden gewerkt, denkt de handelaar.

Verder blijkt het Midden-Oosten "geen uitslaande brand", aldus Bonsee.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft enkele grote Amerikaanse techbedrijven een tijdelijk ontheffing gegeven zodat zij zaken kunnen blijven doen met Huawei. Vermoedelijk reist er volgende week een Amerikaanse delegatie naar Beijing.

Donderdag komt de Europese Centrale Bank met een rentebesluit. De markt rekent op hints voor een renteverlaging in september, terwijl er ook economen zijn die al denken dat de ECB mogelijk deze week al een klein stapje in die richting zet.

Verder wist Boris Johnson het leiderschap van de Conservatie partij in de wacht te slepen en zal hij woensdag officieel benoemd worden tot premier van het Verenigd Koninkrijk.

Analist Derek Halpenny van MUFG rekent op een "zeer instabiele regering" met de uitverkiezing van Johnson. Dat het Britse pond vooralsnog niet zo heftig reageert is omdat "de uitslag al is al verdisconteerd", aldus de marktvorser.

"Maar een politieke crisis die zijn weerga niet kent lijkt onderweg, met een parlementsverkiezing als grote eindklapper", voorspelt Halpenny. "En dan zal de pond verder gaan kelderen."

Macro-economisch was het rustig. Het consumentenvertrouwen in de eurozone trok iets aan, maar de verkoop van bestaande woningen in de VS daalde.

De euro/dollar verhandelde op 1,1154. Olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging de aandacht uit naar Randstad, dat voorbeurs de boeken opende. Het aandeel won 2,3 procent, hoewel analisten de resultaten tegenvallend vonden. Vooral in Duitsland had de uitzender het lastig. Volgens ING moet rekening worden gehouden met een verlaging van de consensus. KBC Securities besloot al om het koersdoel met 3 euro te verlagen naar 46,00 euro.

"Gelukkig was er ook wat compensatie" in de vorm van Frankrijk. En vooral in de VS ligt de economie er nog goed bij en dat is terug te zien in de cijfers van Randstad, aldus analist Corne van Zeijl van Actiam. "De marges zijn [daar] nog vrij goed."

www.youtube.com/watch?v=h4JTiD2arww&a...

De beste prestatie kwam evenwel voor rekening van ArcelorMittal, dat 4,5 procent steeg. Bonsee van ABN AMRO schreef dit toe aan de ontwikkelingen in het handelsconflict. Zodra hier de toon positiever wordt, profiteren cyclische aandelen als ArcelorMittal en Aperam.

Andere aandelen die goed presteerden waren Philips, dat na enkele positieve analistenrapporten 2,5 procent steeg. Ook Aalberts werd 2,5 procent duurder.

Dalers waren er nauwelijks. Alleen het verlies van 4,2 procent voor Galapagos viel op. Bonsee sprak tegenover ABM Financial News over “fatsoenlijke winstnemingen”, na de rally van de afgelopen periode.

In de Midcap deed Aperam het goed met een koersstijging van 4,9 procent. Verder won Boskalis 3,4 procent en Fugro 4,4 procent.

Net als in de AEX waren het aantal verliezers en de omvang van de dalingen beperkt. Alleen Basic-Fit deed slechte zaken met een koersdaling van 7,2 procent.

De cijfers lieten een ledenaanwas van 20 procent zien en een omzetgroei van 27 procent, maar schoten toch tekort volgens sommige analisten. "Een tikkeltje" onder de verwachtingen, aldus KBC Securities, vooral door een lager aantal clubopeningen en een lagere groei van het aantal leden, maar ook door iets hogere kosten omdat Basic-Fit blijft investeren, wat resulteert in lagere marges.

Dat de omzet sneller steeg dan het aantal leden, was volgens analist Van Zeijl van Actiam te danken aan een trucje.

www.youtube.com/watch?v=tViohW5yyGo&a...

In de AScX ging Kendrion aan de leiding met een winst van 3,4 procent, terwijl Sligro 2,6 procent inleverde.

Lokaal stond Atrium in de schijnwerpers met een koersstijging van 18,5 procent. Gazit-Globe deed een bod van 3,75 euro per aandeel in contanten op de aandelen van het Oostenrijkse vastgoedconcern dat het nog niet bezit.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen enkele tienden van een procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX-index op hoogste niveau in 18 jaar

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 17:53 |
AEX (17:50)
De AEX steeg 1,1 procent naar 582,08 punten.

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam ging dinsdag flink omhoog en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim achttien jaar. Ook elders in Europa waren mooie plussen op de koersenborden te zien, geholpen door meevallende bedrijfsresultaten en winsten in de auto- en chipsector. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit wel uit de gratie na cijfers.

De AEX op Beursplein 5 eindigde 1,1 procent hoger op 582,08 punten, het hoogste niveau sinds 2001. De MidKap klom 0,9 procent tot 826,11 punten. Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 1,6 procent vooruit.

ArcelorMittal ging aan kop in de AEX met een winst van 4,5 procent. Het staalconcern verhoogde zijn prijzen van plat staal in de Verenigde Staten. Randstad won 2,3 procent na cijfers van de uitzender. Biotechnoloog Galapagos was na de stevige winst van maandag met een min van 4,2 procent de grootste daler.

In de MidKap moest Basic-Fit (min 7,2 procent) het ontgelden. De uitbater van fitnesscentra wist de omzet in de eerste jaarhelft flink op te voeren, maar analisten en beleggers hadden op meer gehoopt. Roestvrijstaalbedrijf Aperam was koploper bij de middelgrote fondsen met een plus van 4,9 procent.
5.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.379,37 +0,78%
 EUR/USD 1,0645 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront