Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
voda
0
Aandeelhouder Pershing Square hekelt gebrek aan transparantie

(ABM FN-Dow Jones) Asset Value Investors heeft in een open brief kritiek geuit op Pershing Square en vooral het besluit om voor 400 miljoen dollar aan 20-jarige obligaties uit te geven zonder de aandeelhouders hierin te consulteren.

"Schandelijk", aldus uitvoerend bestuurder Tom Treanor van AVI, dat 6,7 miljoen aandelen Pershing bezit via beleggingsfondsen, goed voor omgerekend een belang van zo'n 3 procent.

Volgens ASI hebben aandeelhouders van Pershing last van een aanhoudende en verder toenemende korting op de intrinsieke waarde, wat opmerkelijk is omdat de beleggingsportefeuille van het bedrijf van Bill Ackman bestaat uit de aandelen van grote beursgenoteerde bedrijven die goed verhandelbaar zijn.

"Een korting van bijna 30 procent zie je meestal alleen bij investeringsmaatschappijen waar de activa onder druk staan of zeer illiquide zijn, waar er twijfel is over de geloofwaardigheid van de waardering, of waar de structuur van het bedrijf niet goed in elkaar steekt of en er sprake is van belangenverstrengeling", schrijft Treanor.

AVI roept de onafhankelijke bestuurders van Pershing op om de obligatie-uitgifte stop te zetten voorafgaand aan de geplande afronding op 25 juli en wil dat het bedrijf eerst een uitvoerige consultatie doet met de aandeelhouders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handelsakkoord tussen VS en China nog ver weg volgens Trump

(ABM FN-Dow Jones) Er is nog een lange weg te gaan voor de Verenigde Staten en China een handelsakkoord kunnen sluiten. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag tijdens een persmoment in het Witte Huis.

Daarbij herhaalde Trump het dreigement om hogere importtarieven te zetten op 325 miljard dollar aan Chinese goederen die nu nog niet extra worden belast.

De Amerikaanse president herhaalde dinsdag ook zijn kritiek op de Federal Reserve. Volgens hem zou de economie in de VS het beter doen wanneer de Fed de geldkraan niet gedeeltelijk had dichtgedraaid.

Hij maakte daarbij de vergelijking met China, waar president Xi Jinping volgens hem ook fungeert als baas van de centrale bank. Ook verwees Trump naar het feit dat China en Europa geld in hun financiële systeem pompen en de rentes verlagen.

De opmerkingen van Trump zetten de Dow Jones index dinsdag 0,2 procent lager. De S&P 500 daalde 0,4 procent en de Nasdaq 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Powell ziet lichte verbetering kerninflatie

(ABM FN-Dow Jones) De kerninflatie in de Verenigde Staten is in juni iets opgelopen maar de economische outlook is niet verbeterd. Dit zei de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell dinsdagavond in een toespraak in Parijs, waarmee hij de deur naar een renteverlaging later deze maand nog verder open zet.

De PCE kerninflatie, die de Fed als belangrijke graadmeter ziet voor het vaststellen van het rentebeleid, zou in juni zijn verbeterd tot 1,7 procent op jaarbasis, volgens Powell, die dinsdag sprak voor de Banque de France omdat het 75 jaar geleden is dat het financieel-economisch akkoord van Bretton Woods werd gesloten.

Officiële cijfers komen pas op 30 juli, de eerste dag van de tweedaagse vergadering van de Amerikaanse centrale bank. In mei kwam de kerninflatie nog uit op 1,6 procent. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2 procent. Dat niveau werd in juli 2018 voor het eerst in zes jaar weer eens bereikt.

Hoewel de inflatie iets is verbeterd, blijft de inflatoire druk beperkt, zei Powell dinsdag. Bovendien is de economische outlook niet verbeterd sinds de laatste vergadering van de Fed, aldus de centraal bankier.

Vorige week zei Powell in een verklaring voor het Amerikaanse Congres al dat de lage inflatie in combinatie met de zwakke mondiale groei en de onzekerheid rond het handelsbeleid van de VS, vragen om een meer accommoderend monetair beleid.

De Fed maakt woensdagavond zijn Beige Book bekend, dat wordt gezien als leidraad voor het rentebeleid. Op 31 juli staat het volgende Amerikaanse rentebesluit op het programma. De markt gaat er inmiddels voor ruim 70 procent van uit dat de federal funds rate dan met 25 basispunten wordt verlaagd. Bijna 30 procent van de markt denkt dat de rente zelfs met 50 basispunten omlaag zal gaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street licht in de min

Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 19:38 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de handelsdag een licht negatief beeld zien. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo. Ook reageerden ze op een speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, waarin ze nieuwe aanwijzingen zagen voor een aanstaande renteverlaging.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) vlak op 27.358 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3007 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent, op 8235 punten.

JPMorgan Chase kreeg er 0,3 procent aan beurswaarde bij. Weliswaar boekte de grootste bank van de Verenigde Staten gemeten naar bezittingen in het tweede kwartaal een recordwinst, maar liet zich wel iets voorzichtiger uit over de rente-inkomsten dit jaar.

Risico's

Goldman Sachs steeg 1,1 procent. De zakenbank boekte beter dan verwachte resultaten en verhoogt het dividend. Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, verhoogde de winst en gaat meer dividend uitkeren, maar werd desondanks 2,9 procent lager gezet.

Powell herhaalde in Parijs dat de Fed de risico's voor groei van de Amerikaanse economie zorgvuldig in de gaten houdt. Volgens de Fed-voorzitter zal het Amerikaanse stelsel van centrale banken "gepast reageren om voor aanhoudende groei te zorgen". Verder liet Powell weten dat de risico's op afnemende groei zijn toegenomen, in het bijzonder door ontwikkelingen in de wereldhandel.

Google

Medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) moest een verlies slikken van 1,3 procent, ondanks een verhoging van de omzetverwachtingen voor het gehele jaar en een hoger dan verwachte kwartaalwinst.

Google-moeder Alphabet en Facebook stonden ook in de belangstelling. Google werd door miljardair en techondernemer Peter Thiel beschuldigd van samenwerking met de Chinese overheid. President Donald Trump wil dat justitie Google (plus 0,3 procent) onderzoekt. Het techbedrijf ontkent de beschuldigingen van Thiel. Facebook (plus 0,1 procent) gaf in het Amerikaanse Congres uitleg over zijn geplande Libra-cryptomunt.

De euro was 1,1210 dollar waard, tegen 1,1215 dollar bij het slot van de Europese beurzen Een vat Amerikaanse olie kostte 3 procent minder op 57,81 dollar. Brentolie daalde 2,6 procent in prijs tot 64,77 dollar per vat.
voda
0
Wall Street zakt terug

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert dinsdag onder de recordniveaus die maandag nog werden bereikt. Met nog een paar uur handel te gaan, daalt de Dow Jones index fractioneel, verliest de S&P 500 0,3 procent en levert de Nasdaq ook 0,3 procent in.

De indexen begonnen de handelsdag nog voorzichtig, met vooral aandacht voor de kwartaalcijfers van Amerikaanse banken, die over het algemeen beter waren dan verwacht.

"De verwachtingen waren laag voorafgaand aan het cijferseizoen dus het is niet zo vreemd dat de meeste resultaten tot nu beter zijn", aldus marktanalist Neil Wilson van Markets.com.

De Amerikaanse beurzen zakten weg door opmerkingen van president Donald Trump, die aangaf dat een handelsakkoord met China nog ver weg is en dat hij nog steeds hogere importtarieven kan zetten op de 325 miljard dollar aan Chinese goederen die nog niet zijn belast met een hoger tarief. Ook uitte de president opnieuw kritiek op de Federal Reserve.

De Fed liet zelf ook van zich horen dinsdag, bij monde van voorzitter Jerome Powell, die een toespraak gaf bij de Franse centrale bank in Parijs. De Fed-voorzitter gaf aan dat de kerninflatie in juni iets is opgelopen in de VS maar dat de economische outlook niet is verbeterd. Daarmee zette Powell de deur naar een toch al verwachte renteverlaging nog weer wat verder open.

Economisch nieuws was er over de Amerikaanse detailhandel. De verkopen stegen in juni met 0,4 procent, net als in mei. Er was een toename van 0,1 procent voorspeld.

De importprijzen krompen in juni zoals verwacht met bijna 1 procent ten opzichte van mei. De exportprijzen daalden met 0,7 procent op maandbasis.

Verder liepen de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in mei op en verbeterde het vertrouwen onder huizenbouwers in de VS in juli.

Olie werd flink goedkoper nadat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo verklaarde dat Iran bereid is om met de VS te onderhandelen over hun nucleaire programma.

De euro werd dinsdagavond bijna een half procent minder waard op 1,1209.

Bedrijfsnieuws

Nadat Citigroup maandag de boeken opende, was het vandaag de beurt aan Goldman Sachs, JPMorgan en Wells Fargo. Goldman Sachs rapporteerde over het tweede kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet en verhoogde het dividend. Het aandeel steeg 1,1 procent.

Ook JPMorgan kwam met beter dan verwachte winstcijfers en een hogere omzet, maar de outlook voor de nettorentebaten viel tegen, waardoor het aandeel slechts licht steeg.

Wells Fargo verloor 3 procent hoewel de winst en omzet boven verwachting bleken. De opbrengsten bij de consumententak vielen echter tegen en ook de nettorentemarge bleek gedaald.

Johnson en Johnson kwam dinsdag met beter dan verwachte resultaten en verhoogde de omzetverwachting. Het aandeel daalde echter 1,3 procent want beleggers lijken zich meer zorgen te maken over de beschuldigingen dat er kankerverwekkende stoffen zitten in het babypoeder van J&J.

Domino’s Pizza zag de beurswaarde met bijna 8 procent afnemen nadat de tweedekwartaalcijfers op alle fronten onder de maat bleken. De vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke indicator steeg 2,1 procent, waar werd gerekend op 3,2 procent.

Aandelen Alphabet stegen 0,3 procent. Trump wil dat dochterbedrijf Google wordt onderzocht omdat het samenwerkt met de Chinese overheid. Dit zou volgens de president landverraad zijn.

Tesla stopt met de goedkopere versies van de Model X en S, bleek op de website van de fabrikant van elektrische voertuigen, waar klanten zelf hun voorkeuren kunnen aangeven wanneer ze een Tesla kopen. Het aandeel daalde fractioneel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street doet stap terug

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag gesloten onder de recordniveaus die maandag nog werden bereikt. De Dow Jones index daalde 0,1 procent op 27.335,63 punten, de S&P 500 verloor 0,3 procent tot 3.004,04 punten en de Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 8.222,80 punten.

De indexen begonnen de handelsdag voorzichtig, met vooral aandacht voor de kwartaalcijfers van Amerikaanse banken, die over het algemeen beter waren dan verwacht.

"De verwachtingen waren laag voorafgaand aan het cijferseizoen dus het is niet zo vreemd dat de meeste resultaten tot nu beter zijn", aldus marktanalist Neil Wilson van Markets.com.

De Amerikaanse beurzen zakten weg door opmerkingen van president Donald Trump, die aangaf dat een handelsakkoord met China nog ver weg is en dat hij nog steeds hogere importtarieven kan zetten op de 325 miljard dollar aan Chinese goederen die nog niet zijn belast met een hoger tarief. Ook uitte de president opnieuw kritiek op de Federal Reserve.

De Fed liet zelf ook van zich horen dinsdag, bij monde van voorzitter Jerome Powell, die een toespraak gaf bij de Franse centrale bank in Parijs. De Fed-voorzitter gaf aan dat de kerninflatie in juni iets is opgelopen in de VS maar dat de economische outlook niet is verbeterd. Daarmee zette Powell de deur naar een toch al verwachte renteverlaging nog weer wat verder open.

Economisch nieuws was er over de Amerikaanse detailhandel. De verkopen stegen in juni met 0,4 procent, net als in mei. Er was een toename van 0,1 procent voorspeld.

De importprijzen krompen in juni zoals verwacht met bijna 1 procent ten opzichte van mei. De exportprijzen daalden met 0,7 procent op maandbasis.

Verder liepen de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in mei op en verbeterde het vertrouwen onder huizenbouwers in de VS in juli.

Olie werd flink goedkoper nadat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo verklaarde dat Iran bereid is om met de VS te onderhandelen over hun nucleaire programma.

De euro werd dinsdagavond bijna een half procent minder waard op 1,1212.

Bedrijfsnieuws

Nadat Citigroup maandag de boeken opende, was het vandaag de beurt aan Goldman Sachs, JPMorgan en Wells Fargo. Goldman Sachs rapporteerde over het tweede kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet en verhoogde het dividend. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Ook JPMorgan kwam met beter dan verwachte winstcijfers en een hogere omzet, maar de outlook voor de nettorentebaten viel tegen. Toch steeg het aandeel uiteindelijk 1,1 procent.

Wells Fargo verloor 3,1 procent hoewel de winst en omzet boven verwachting bleken. De opbrengsten bij de consumententak vielen echter tegen en ook de nettorentemarge bleek gedaald.

Johnson en Johnson kwam dinsdag met beter dan verwachte resultaten en verhoogde de omzetverwachting. Het aandeel daalde echter 1,6 procent want beleggers lijken zich meer zorgen te maken over de beschuldigingen dat er kankerverwekkende stoffen zitten in het babypoeder van J&J.

Domino?s Pizza zag de beurswaarde met bijna 9 procent afnemen nadat de tweedekwartaalcijfers op alle fronten onder de maat bleken. De vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke indicator steeg 2,1 procent, waar werd gerekend op 3,2 procent.

Aandelen Alphabet stegen 0,3 procent. Trump wil dat dochterbedrijf Google wordt onderzocht omdat het samenwerkt met de Chinese overheid. Dit zou volgens de president landverraad zijn.

Tesla stopt met de goedkopere versies van de Model X en S, bleek op de website van de fabrikant van elektrische voertuigen, waar klanten zelf hun voorkeuren kunnen aangeven wanneer ze een Tesla kopen. Het aandeel daalde 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Resultaten United Airlines boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) United Airlines Holdings heeft in het tweede kwartaal van 2019 meer winst geboekt en ook de omzet ging omhoog. Dit maakte het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines dinsdag nabeurs bekend.

In de verslagperiode werd een nettowinst behaald van 1,1 miljard dollar, of 4,02 dollar per aandeel, van 888 miljoen dollar, of 2,48 dollar per aandeel een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,1 miljard dollar, of 4,21 dollar. De markt rekende op 4,12 dollar.

De omzet steeg van 10,8 miljard naar 11,4 miljard dollar, gelijk aan de analistenverwachtingen. De omzetgroei per beschikbare stoelkilometer was 2,5 procent.

United Airlines scherpte dinsdag de winstverwachting aan voor heel 2019 en rekent op een aangepaste winst van 10,50 tot 12,00 dollar per aandeel. Dat was eerder 10,00 tot 12,00 dollar.

Verder kondigde het bedrijf dinsdag een nieuw aandeleninkoopprogramma aan van 3 miljard dollar.

Het aandeel steeg dinsdag in de reguliere handel 2,9 procent en daar kwam in de elektronische nabeurshandel ongeveer een procent bij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europees onderzoek naar Amazon gestart

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Amazon.com Inc
$ 2.009,73 -11,05 -0,55 % NASDAQ

(ABM FN) De Europese Commissie heeft officieel een mededingingsonderzoek gestart om te beoordelen of internetgigant Amazon data van externe verkopers op zijn platform heeft misbruikt. Dit bleek woensdag uit een persbericht van de Commissie.

"We moeten ervoor zorgen dat grote online platforms de voordelen [van e-commerce] niet wegnemen door middel van concurrentiebeperkend gedrag. Ik heb daarom besloten om de handelspraktijken van Amazon en zijn tweeledige rol als marktplaats en als aanbieder op datzelfde platform onder de loep te nemen om na te gaan of het bedrijf zich aan de EU-mededingingsregels houdt", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager in een toelichting.

De Commissie zal in haar onderzoek op twee punten focussen. Ten eerste, de standaardovereenkomsten tussen Amazon en de verkopers op zijn platform en ten tweede de rol van gegevens bij de selectie van de winnaars van de 'Buy Box' en de impact van Amazons mogelijke gebruik van concurrentiegevoelige informatie op die selectie.

De Commissie zal een grondigeonderzoek uitvoeren en benadrukte dat een onderzoek niet automatisch betekent dat Amazon zich ook daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de regels.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bank of America boekt licht beter dan verwachte winst

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft in het tweede kwartaal van 2019 de winst iets harder dan verwacht zien stijgen. Dit maakte de Amerikaanse bank woensdag voorbeurs bekend.

De kwartaalwinst steeg op jaarbasis met 8 procent naar 7,3 miljard dollar, in vergelijking met 6,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel kwam daarmee uit op 0,74 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten vooraf op 0,71 dollar op een omzet van 23,2 miljard dollar.

De omzet steeg daadwerkelijk met 2 procent naar 23,1 miljard dollar het afgelopen kwartaal, onder meer door een aanhoudend positief hefboomeffect.

De zogeheten efficiency ratio, een belangrijke graadmeter voor het bepalen van de prestaties van een bank, bedroeg 57 procent op kwartaalbasis stabiel, maar op jaarbasis een verbetering van 2 procentpunt.

De voorzieningen voor oninbare leningen bleven eveneens stabiel op 857 miljoen dollar.

Het aandeel Bank of America noteerde woensdag voorbeurs 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Cryptoplan Facebook kan zo niet doorgaan'

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 13:16 | Views: 715

CHANTILLY (AFN/RTR) - De lancering van een eigen cryptomunt door Facebook kan niet doorgaan in de vorm die de socialmediagigant tot nu toe heeft voorgesteld. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire voorafgaand aan overleg met ambtsgenoten van de zogeheten G7-landen.

Le Maire liet eerder al weten dat de cryptoplannen van Facebook hoog op de agenda staan van de topontmoeting. De samenkomende ministers van Financiën willen vooral voorkomen dat de libra de plek inneemt van reguliere valuta's, zei hij in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De beoogde cryptomunt van Facebook, de libra, oogstte al veel kritiek. Zo zou de munt de financiële stabiliteit kunnen ondermijnen, waarschuwde de Amerikaanse Federal Reserve onlangs. Ook zijn er zorgen over de mogelijkheden tot witwassen en financieren van misdaad met de cryptomunt. Tot slot heeft Facebook ook geen al te beste reputatie op vlak van privacy.
voda
0
Abbott Labs verhoogt outlook 2019

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Abbott Laboratories inc
$ 83,11 0,00 0,00 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Labs heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de aangepaste winst per aandeel iets hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorzien, terwijl de omzet autonoom meer dan zeven procent steeg. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,82 dollar per aandeel. Dit was iets beter dan de verwachting van analisten die rekening hielden met 0,70 dollar per aandeel, zoals gepolst door FactSet. Een jaar eerdere was de winst 0,73 dollar per aandeel.

De omzet groeide in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,7 procent naar krap 8 miljard dollar, autonoom was de groei zelfs 7,5 procent. Het cijfer was daarmee gelijk aan de consensus, opgesteld door FactSet.

Dividend

Over het afgelopen kwartaal keert Abbott een dividend uit van 0,32 per aandeel Abbott Labs .

Outlook

Abbott Labs verhoogde de outlook voor de aangepaste winst per aandeel naar een bandbreedte van 3,21 dollar tot 3,27 dollar. Dat was aanvankelijk 3,15 dollar tot 3,25 dollar per aandeel. De omzet groeit naar verwachting dit jaar met 7,0 tot 8,0 procent.

Voor het derde kwartaal komt de winst volgens de verwachting van de farmaceut uit tussen de 0,83 dollar en 0,85 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Daling in aanbouw genomen Amerikaanse woningen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni gedaald, vergeleken met een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 0,9 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,253 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een daling van 0,7 procent.

Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen overigens met 6,2 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen daalde in juni op maandbasis met 6,1, procent tot 1,220 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een krimp van 6,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Afwachtende opening op Wall Street'

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 14:53 | Views: 79

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met kleine uitslagen. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen. Bij de bedrijven gaat de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.

Trump benadrukte dat hij nog meer importheffingen kan opleggen aan China als hij dat wil. Eerder beloofde hij dat niet te doen na het bereiken van een wapenstilstand in de handelsoorlog met het Aziatische land. China liet weten dat nieuwe heffingen lopende onderhandelingen over een nieuwe handelsdeal niet ten goede komen.

Bank of America rapporteerde een hogere kwartaalwinst en kondigde aan aandeelhouders flink te belonen. De totale baten stegen ook licht, maar de netto-rentebaten van het financieel concern waren lager dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Eerder deze week voedden kwartaalcijfers van de banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo zorgen over de gevolgen van de lage rentetarieven voor hun winst.

Amazon

Ook Abbott Laboratories gaf inzage in de boeken. Het medische concern zag in de jongste kwartaalresultaten aanleiding zijn vooruitzichten omtrent omzet en winst op te krikken. Nabeurs komen onder andere zwaargewicht IBM en videostreambedrijf Netflix met cijfers.

Amazon weet eveneens de schijnwerpers op zich gericht. De Europese Commissie kondigde officieel aan een onderzoek te openen naar mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten door de webwinkelgigant. Tegelijkertijd schrapt de Duitse kartelwaakhond een eigen onderzoek naar Amazon.

Beige Book

De Federal Reserve geeft in zijn Beige Book, die na het openen van de beurzen verschijnt, inzage in de staat van de Amerikaanse economie. De koepel van centrale banken heeft al meermaals laten weten klaar te staan om met stimuleringsmaatregel in te grijpen als economische ontwikkelingen daarom vragen. Beleggers gaan er daarom van uit dat een renteverlaging op komst is.

Dinsdag sloten de beurzen in New York in de min. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 27.335,63 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3004,04 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,4 procent, op 8222,80 punten.
voda
0
Lichtgroene opening Wall Street in de maak

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet, in navolging van rustige beurzen in Azië en Europa en een drukke cijferdag in Amerika, vooral vanavond.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel nipt in het groen.

"Beleggers maken zich zorgen dat een handelsovereenkomst tussen de VS en China niet snel zal worden gesloten, nadat president Donald Trump heeft gezegd dat hij door kan gaan met verdere importheffingen tegen Beijing", aldus Pierre Veyret, technisch analist bij ActivTrades.

De Europese beurzen waren woensdag gematigd in hun koersuitslagen, met vrees voor een handelsoorlog die over het continent uitwaaierde. Inflatiecijfers uit de eurozone hielden de hoop levend op een nieuwe ronde van stimulering van de ECB.

Dinsdag dreigde de Amerikaanse president Donald Trump weer eens om importheffingen door te voeren op 325 miljard dollar aan goederen uit China. Ook zei Trump dat zijn regering onderzoek zal doen naar Google en mogelijke banden van dat bedrijf met China die de nationale veiligheid in het geding brengen.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zei dinsdagavond in Parijs dat de centrale bank neerwaartse risico's voor de economische groei in de VS "zorgvuldig in de gaten houdt", wat de hoop op een snelle verlaging van de beleidsrente van de Fed voedde.

Macro-economische was het rustig. Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 0,9 procent gedaald, vergeleken met een maand eerder. Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen daalde in juni ook, met 6,1, procent.

De olieprijs steeg licht. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 58,14 dollar, terwijl een september-future Brent-olie 1,2 procent duurder werd op 65,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1214. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1211 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1211 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bank of America zag de kwartaalwinst op jaarbasis met 8 procent stijgen naar 7,3 miljard dollar, in vergelijking met 6,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel kwam daarmee uit op 0,74 dollar. De omzet steeg met 2 procent naar 23,1 miljard dollar het afgelopen kwartaal, onder meer door een aanhoudend positief hefboomeffect. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten vooraf op 0,71 dollar op een omzet van 23,2 miljard dollar. Het aandeel daalde 0,6 procent.

Abbot Labs kwam ook met cijfers. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,82 dollar per aandeel. De omzet groeide in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,7 procent naar krap 8 miljard dollar, autonoom was de groei zelfs 7,5 procent. Abbott Labs verhoogde de outlook voor de aangepaste winst per aandeel naar een bandbreedte van 3,21 dollar tot 3,27 dollar. Het aandeel won 1,7 procent.

Amazon.com past de voorwaarden aan van zijn dienstverlening voor andere winkels die wereldwijd verkopen via het Amazon-platform. Het Amerikaanse bedrijf zette deze stap nadat de Duitse mededingingswaakhond acht maanden lang de handelspraktijken van Amazon op zijn snelgroeide marktplaats onderzocht. Er lopen meer onderzoeken, onder andere in Oostenrijk en Italië. Vandaag heeft de Europese Commissie een formeel onderzoek gestart om te beoordelen of internetgigant Amazon data van externe verkopers op zijn platform heeft misbruikt. Het aandeel verloor 0,3 procent

CSX stond 7,3 procent lager. Het bedrijf verlaagde zijn winstverwachting, onder andere omdat de sluiting van een grote olieraffinaderij tot minder omzet leidt voor het vrachtspoorwegbedrijf.

Zorgen over de macht van grote techbedrijven klonken dinsdag in Washington, waar politici van beide politieke partijen een strenger toezicht eisten op de groeiplannen van de technologiereuzen zoals Facebook, Google, Amazon.com en Apple. In drie hoorzittingen voor het Congres werden de bedrijven aan de tand gevoeld over mogelijke censuur, door Google, en mededingingskwesties bij Facebook, Google en Apple.

Netflix, Ebay en Alcoa publiceren woensdagavond hun resultaten. Netflix wint 0,4 procent, net als eBay. IBM stijgt voorbeurs 0,3 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag onder de recordniveaus die maandag nog werden bereikt, maar de dalingen bleven beperkt. De Dow Jones index daalde 0,1 procent op 27.335,63 punten, de S&P 500 verloor 0,3 procent tot 3.004,04 punten en de Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 8.222,80 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rode cijfers op beurzen Wall Street

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 19:37 | Views: 309

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide op bij beleggers op Wall Street na nieuwe dreigementen van president Donald Trump tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent lager op 27.284 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2994 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent op 8213 punten.

Trump benadrukte dat hij nog meer importheffingen kan opleggen aan China als hij dat wil. Eerder beloofde hij dat niet te doen na het bereiken van een wapenstilstand in de handelsoorlog. Peking liet weten dat nieuwe heffingen lopende onderhandelingen over een handelsdeal met de Verenigde Staten niet ten goede komen.

Beloning

Bank of America rapporteerde een hogere kwartaalwinst en kondigde aan aandeelhouders flink te belonen. De totale baten stegen ook licht, maar de netto-rentebaten van het financiële concern waren lager dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Het aandeel Bank of America ging 2,2 procent omhoog.

Ook Abbott Laboratories gaf inzage in de boeken. Het farmacieconcern zag in de jongste kwartaalresultaten aanleiding zijn vooruitzichten omtrent omzet en winst op te krikken. Abbott werd 3,5 procent hoger gezet.

Onderzoek

Amazon (min 0,5 procent) stond eveneens in de schijnwerpers. De Europese Commissie kondigde officieel aan een onderzoek te openen naar mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten door de webwinkelgigant. Tegelijkertijd schrapt de Duitse kartelwaakhond een eigen onderzoek naar Amazon.

Het Beige Book geeft inzage in de staat van de Amerikaanse economie. De koepel van centrale banken in de VS heeft al laten weten klaar te staan om extra stimuleringsmaatregelen te nemen. Beleggers gaan er daarom van uit dat een renteverlaging op komst is, waarschijnlijk later deze maand.

De euro was 1,1224 dollar waard, tegen 1,1229 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 56,67 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 63,59 dollar per vat.
voda
0
Fed ziet economie onverminderd in bescheiden tempo groeien

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in de tweede helft van mei tot begin juli in een stabiel tempo gegroeid. Dat is de conclusie van de Federal Reserve in zijn 'Beige Book', dat een beeld moet schetsen van de huidige stand van de economie.

De Federal Reserve sprak net als vorige maand, voor de periode april tot en met halverwege mei, van een "bescheiden groeitempo". In de verwachting voor de komende maanden uitte de Fed zich al met al positief, waarbij de bescheiden groei naar verwachting zal aanhouden.

Wel blijven de zorgen over de mogelijke negatieve effecten van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten bestaan. Opvallend is dat het woord "tarieven" vaker opdook in het Beige Book ten opzichte van vorige maand.

Sommige bedrijven stelden dat Amerikaanse tarieven en vergeldingsacties zorgden voor een zwakkere vraag naar hun producten, aldus de Boston Fed.

In de meeste Amerikaanse districten trokken de retailverkopen licht aan, maar bleven de autoverkopen vlak. De activiteiten in de niet-financiële sector liepen verder op en de activiteiten in de toeristische sector zijn volgens de Fed over het algemeen solide. Ook de huizenverkopen herstelden wat.

Afgelopen week werd uit de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse centrale bank bekend dat veel functionarissen van de Federal Reserve bereid zijn om de rente te verlagen als de economie in de daaropvolgende weken tekenen van zwakte zou blijven laten zien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen woensdag richting het einde van de handelsdag licht lager in aanloop naar een reeks bedrijfscijfers nabeurs.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde circa anderhalf uur voor de slotzoemer 0,4 procent in het rood. De Dow Jones index verloor 0,2 procent, terwijl techbeurs Nasdaq 0,1 procent terugliep.

"Beleggers maken zich zorgen dat een handelsovereenkomst tussen de VS en China niet snel zal worden gesloten, nadat president Donald Trump heeft gezegd dat hij door kan gaan met verdere importheffingen tegen Beijing", aldus Pierre Veyret, technisch analist bij ActivTrades.

"De aankondiging van de Amerikaanse leider is een bescheiden herinnering dat de situatie nog steeds niet is opgelost en beleggers gebruikten dit als een excuus om wat geld van tafel te halen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Dinsdag dreigde de Amerikaanse president Donald Trump weer eens om importheffingen door te voeren op 325 miljard dollar aan goederen uit China. Ook zei Trump dat zijn regering onderzoek zal doen naar Google en mogelijke banden van dat bedrijf met China die de nationale veiligheid in het geding brengen.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zei dinsdagavond in Parijs dat de centrale bank neerwaartse risico's voor de economische groei in de VS "zorgvuldig in de gaten houdt", wat de hoop op een snelle verlaging van de beleidsrente van de Fed voedde.

Macro-economische was het rustig. Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 0,9 procent gedaald, vergeleken met een maand eerder. Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen daalde in juni ook, met 6,1, procent. De olieprijzen daalden tot 0,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1214. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1211 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1211 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bank of America zag de kwartaalwinst op jaarbasis met 8 procent stijgen naar 7,3 miljard dollar, in vergelijking met 6,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel kwam daarmee uit op 0,74 dollar. De omzet steeg met 2 procent naar 23,1 miljard dollar het afgelopen kwartaal, onder meer door een aanhoudend positief hefboomeffect. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten vooraf op 0,71 dollar op een omzet van 23,2 miljard dollar. Het aandeel steeg 2,0 procent.

Abbott Labs kwam ook met cijfers. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,82 dollar per aandeel. De omzet groeide in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,7 procent naar krap 8 miljard dollar, autonoom was de groei zelfs 7,5 procent. Abbott Labs verhoogde de outlook voor de aangepaste winst per aandeel naar een bandbreedte van 3,21 dollar tot 3,27 dollar. Het aandeel won 3,2 procent.

Amazon.com past de voorwaarden aan van zijn dienstverlening voor andere winkels die wereldwijd verkopen via het Amazon-platform. Het Amerikaanse bedrijf zette deze stap nadat de Duitse mededingingswaakhond acht maanden lang de handelspraktijken van Amazon op zijn snelgroeide marktplaats onderzocht. Er lopen meer onderzoeken, onder andere in Oostenrijk en Italië. Vandaag heeft de Europese Commissie een formeel onderzoek gestart om te beoordelen of internetgigant Amazon data van externe verkopers op zijn platform heeft misbruikt. Het aandeel verloor 0,6 procent.

CSX stond 9,6 procent lager. Het bedrijf verlaagde zijn winstverwachting, onder andere omdat de sluiting van een grote olieraffinaderij tot minder omzet leidt voor het vrachtspoorwegbedrijf.

Zorgen over de macht van grote techbedrijven klonken dinsdag in Washington, waar politici van beide politieke partijen een strenger toezicht eisten op de groeiplannen van de technologiereuzen zoals Facebook, Google, Amazon.com en Apple. In drie hoorzittingen voor het Congres werden de bedrijven aan de tand gevoeld over mogelijke censuur, door Google, en mededingingskwesties bij Facebook, Google en Apple.

Netflix, Ebay, IBM en Alcoa publiceren woensdagavond hun resultaten. Netflix verloor 0,5 procent, eBay 1,4 procent en IBM 0,5 procent. Alcoa leverde 1,1 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Internethandelaar eBay verhoogt winstraming

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 06:04 | Views: 768

SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse internethandelaar eBay verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar. Dat liet eBay woensdag weten na het sluiten van de aandelenbeurzen in New York.

De aangepaste winst per aandeel zal nu volgens eBay uitkomen in een bandbreedte van 2,70 tot 2,75 dollar per aandeel. Eerder werd gerekend op 2,64 tot 2,70 dollar per aandeel. De omzet zal over het hele jaar uitkomen rond de 10,8 miljard dollar, denkt het Californische bedrijf. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 2 procent tot 2,7 miljard dollar. De nettowinst was 589 miljoen dollar tegen 533 miljoen dollar een jaar eerder.

De cijfers en vooruitzichten van eBay vielen goed bij beleggers op Wall Street. In de handel nabeurs ging het aandeel flink omhoog.
voda
0
Hoge EU-boete voor chipconcern Qualcomm

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 12:08 | Views: 0

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie legt het Amerikaanse chipconcern Qualcomm een boete op van 242 miljoen euro vanwege misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens Brussel heeft Qualcomm zich schuldig gemaakt aan prijsdumping van chips voor mobiele telefoons om zo zijn kleinere concurrent Icera uit de markt te duwen.

Het draait om zogeheten UMTS-chips, die smartphones en tablets verbinden met mobiele netwerken. De illegale praktijken vonden plaats tussen 2009 en 2011. In de zomer van 2015 begon de Europese Commissie een formeel onderzoek naar de zaak. De opgelegde boete komt neer op bijna 1,3 procent van de omzet van Qualcomm in 2018.

"Qualcomm verkocht deze producten onder de kostprijs met de intentie om een concurrent uit te schakelen. Het gedrag van Qualcomm verstoorde competitie en innovatie in deze markt", aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) in een toelichting op de boete.
25.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,42  +5,63  +0,64%  12:21
 Germany40^ 18.190,60 +0,29%
 BEL 20 3.903,76 +0,34%
 Europe50^ 5.028,53 +0,41%
 US30^ 38.476,28 -0,07%
 Nasd100^ 17.562,00 +0,46%
 US500^ 5.076,63 +0,14%
 Japan225^ 38.256,26 +0,84%
 Gold spot 2.318,35 -0,16%
 EUR/USD 1,0690 -0,11%
 WTI 82,95 -0,42%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +25,56%
ASMI +10,05%
RANDSTAD NV +4,38%
BESI +3,59%
NX FILTRATION +3,53%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,86%
ING -5,24%
Avantium -3,16%
AZERION -2,35%
Flow Traders -1,84%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront