Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
izdp
0
quote:

ffff schreef op 10 juli 2019 15:48:

[...]

Ik beleg nu zo'n kleine 50 jaar, dus bijna een halve eeuw, waarvan zeker ruim veertig jaren intensief.

Nu is mij in die halve eeuw opgevallen dat er duizenden analyses, financiële beleggingsartikelen, door duizenden vermogensbeheerders, bankiers, marktonderzoekers etc. etc zijn geschreven.
ALLEEN al deze week drie grote vermogensbeheerders ( Honderden miljoenen !!!) tegengekomen op financiële websites die fysiek goud adviseerden als stukje diversifiëring van je vermogen. Maar nogmaals in die bijna halve eeuw toch minstens duizend.

En dan is er allesweter en beterweter en die heet izdp…..

Ik vraag mij wel eens af, LUISTERT hij nog wel eens naar een ander of zit hij zo in elkaar dat hij ALLES weet en anderen allemaal lomperds zijn.

Weliswaar lomperds die pakweg zo'n 200 maal rijker en vermogender zijn dan hij, maar... die kunnen procentueel niet tippen aan zijn tonnetjes….

Peter
Dat jij net zo dom bent als al je bewonderde vermogensbeheerders kan ik niets aan doen.
Lees wat voda plaatste en ga janken man om dat prachtige rendement.
Even rekenen en ik rond voor jou voordelig af: van 1000 naar 1400 is 40% winst.
Nou je moet wel een enorme kluns zijn als je in dezelfde periode niet veel en veel meer maakte met aandeeltjes of huisjes.

Ik luister niet naar zulke domme vermogensbeheerders die doodgewoon hun toegewezen talenten verspillen.
Jij wel en dus blijf ik beweren dat je beter de index kan volgen, omdat je maar drollen blijft verzamelen.
Rendement is het toverwoord maar ja; je blijft immer doof.
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 10 juli 2019 17:28:

Jij zit hier duidelijk alléén maar om reactief te provoceren, fred.
Slecht voor IEX.

En dat nou net bij een post van hem zeggen, waar die juist wel met argumenten komt.
Wie is er nou dom en provoceert?
voda
0
Arrestaties in beleggingsfraude

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 09:31 | Views: 2.192

UTRECHT (ANP) - De FIOD heeft twee mannen uit Amsterdam en uit Schagen (55 en 48 jaar) aangehouden wegens beleggingsfraude. Ze worden verdacht van witwassen, oplichting en verduistering. Er is beslag gelegd op de administratie, 20 bankrekeningen, 3 auto’s, een goudbaar van 500 gram, geld, dure horloges en 6 schilderijen. De FIOD doorzocht twee woningen, een bedrijfspand en een opslagbox in Amsterdam, Amstelveen en Schagen.

Uit het onderzoek blijkt dat twee bedrijven van het duo, Anglo Dutch Mining (ADM) en Royal Gold Mining (RGM), vermoedelijk 2 miljoen euro hebben ontvangen door de verkoop van certificaten van aandelen voor de financiering van mijnbouwconcessies. Ze hadden de investeerders voorgehouden dat geld aan te wenden voor goudmijnen in Australië, Canada, Suriname en West-Afrika, maar dat gebeurde niet. Vermoedelijk is de inleg van de investeerders door beide verdachten gebruikt voor privébestedingen.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een aangifte van de Autoriteit Financiële Markten. De FIOD roept gedupeerde investeerders op zich te melden.
ffff
0
Natuurlijk ten overvloede, want jullie zullen het ook wel gelezen hebben:
POLEN heeft zijn goudreserve op een jaar tijd verdubbeld. Dat zijn toch sprekende cijfers. Nu kun je natuurlijk zeggen dat 65 ton goud kopen op een jaar tijd voor de Polen weer niet zo gigantisch is, maar ik zou dat bestuur van de Poolse nationale bank wel eens horen uitleggen waarom ze toch 65000 maal pakweg 36.000 Euro oftewel ruim 2,3 MILJARD Euro aan goud hebben uitgegeven. Om in een bunker in Warchau te stoppen.
Moeten toch intrigerende motiveringen zijn geweest....

Die domme Polen toch, denkt izdp. Maar duizenden Nederlanders denken: Die domme Duisenberg toch die voor miljarden Nederlands goud verkocht, aan achteraf gezien, een bodemprijsje...

Tja, achteraf zijn we allemaal de beste beleggers.....

Peter
asti
0
Ik zeg al jaren tegen een goudgekkie op de GLPG-draden dat je beter (meer) GLPG in porto kunt hebben dan goud.
ffff
0
Asti,
Je hebt mijn allerlaatste regel in mijn posting niet goed gelezen..

Achteraf, Asti, achteraf..... ooit , heel lang geleden had ik biotech-portefeuille van zeker 16 verschillende bedrijven. De een deed het fantastisch en de ander jarenlang geen moer. En het leuke was, dat kon je toch uiteindelijk niet beredeneren, voorspellen. Innogenetics haalde Eiffeltoren hoge toppen om wat later schaamtevol te moeten toegeven dat hun product net zo veel deed als kraantjeswater. Galapagos doet het dus fantastisch, een dikke proficiat voor de investeerders in dat fonds. Maar ik kan zo een reeks andere veelbelovende biotech-fondsen uit het verleden noemen, die zo goed als ten onder zijn gegaan.

Geniet van je winst, Asti en koester je in de wetenschap dat je goed geïnvesteerd hebt, maar denk nou niet dat je volgende keuze alweer een Galapagos-verhaal wordt..... Was dat maar waar, zou je ook naar Luxemburg moeten verhuizen.

Peter
asti
0
Nee, Peter, jij hebt mijn posting niet goed gelezen.

''Ik zeg al jaren (...)''


Dus nikste achteraf.

En ik ben ervan overtuigd dat ik in de loop van mijn leven nog meer soortgelijke verhalen kan vinden. Zo veel heb je er in een mensenleven niet nodig voor een buitengewoon rendement.

Jouw gebrek aan zelfvertrouwen als het gaat om stockpicking is trouwens niet onterecht, want ik kan me jouw niet zo intelligente uitspraken over GLPG in de KOFFIEKAMER nog herinneren. Dit gebrek aan vertrouwen in jouw kunnen moet je niet projecteren op jouw vandaag onbescheiden gesprekspartner!
voda
1
Goud gaat weer blinken
Door John Beijer op 17 jul 2019 om 12:40 | Views: 3.539

Het cijferseizoen zorgt voor de nodige beweging op de financiële markten. Wat voor ons als beleggers positief zal uitpakken is dat de verwachtingen laag zijn. Hierdoor is de kans op meevallende cijfers erg groot.

Toch zagen we de afgelopen weken de nodige omzet- en winstwaarschuwingen voorbij komen. Onder andere van Daimler, BASF en ook hier in Nederland van BAM.

Fugro
Afgelopen week zagen we daarnaast Fugro fors onderuit gaan door een omzetwaarschuwing van een branchegenoot en een neerwaarts bijgesteld koersdoel door ABN Amro.

Bij Fugro is er nog een ander probleem, namelijk dat er een converteerbare obligatie binnenkort afloopt en terugbetaald zal moeten worden. Beleggers zijn nu natuurlijk bang dat er een aandelenemissie zal gaan plaatsvinden. Dit verwachten wij niet en we denken dat Fugro op de huidige niveaus zeker koopwaardig is. We hanteren een koersdoel van 11 euro.

grafiek

Goud
De afgelopen jaren zat de goudprijs in een zijwaartse trend. Recent is, mede door ontwikkelingen op rentegebied, goud uitgebroken. Het edelmetaal is boven de 1380 dollar gekomen en heeft nu de meerjarige toppen van 2014 tot en met 2018 doorbroken.

Hierdoor is er nu ruimte naar 1660 dollar. Veel zal uiteraard ook afhangen van de geopolitieke spanningen tussen de VS, China en de rest van de wereld. Iedere test naar beneden, richting de 1380 dollar, is een mooi instapmoment. Inspelen op de bewegingen op de goudprijs doe ik met een turbo long of short met een hefboom van maximaal 5.

AEX
De afgelopen week zien we de AEX bewegen tussen globaal 568 als steun en 573 als weerstand. Vanmorgen probeert de AEX door deze weerstand heen te komen en hierboven is er dan ruimte naar de 575 en 578.

grafiek

Als u kijkt naar de daggrafiek, ziet u dat ons computergestuurde handelsmodel een verkoopsignaal heeft gegeven deze week en dus een daling verwacht. Wat opvalt is dat we de afgelopen maanden meerdere keren deze weerstandszone hebben getest, tussen 573 en 578, en we steeds een forse terugval voorbij zagen komen.

Ik verwacht nu echter een milde terugval om het gapje in de grafiek verder te vullen. Rond 563 wil ik weer instappen voor een verwachte stijging naar AEX 609.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Voor grafieken, zie link:

www.belegger.nl/Column/482532/Goud-ga...

josti5
1
Real time: 41.202 euro voor 1 kilo = 1000 grammetjes.
Zilver inmiddels 465.

Geen inflatie???
Het is maar, welke definitie van 'inflatie' men hanteert...
ffff
0
Ik zal dan ook eens een antwoord geven.....

Omdat jullie die zo graag lezen!!! Weet je, izdp, hoe langer ik beleg hoe meer ik achter het principe van diversifiëring ga staan. Hoe meer ik ervan overtuigd ben, dat traden, dat handelen een fantastisch beroep is zoals veehandelaren maar eventjes een koe bezitten en op de markt binnen een half uur een paar koeien koopt èn weer verkoopt, maar dat je ook veeboeren hebt die dat vee jarenlang in de wei en op stal hebben staan.

En zo is het naar mijn beleving ook met " vermogen" Je diversifieert en de geschiedenis leert dan zo fantastisch dat heel veel zaken hun waarde behouden, in waarde stijgen dan wel zo goed als waardeloos worden. En zoals ik al zo vaak schreef: Achteraf weten we of oude antiek loodzware kussenkasten uit de 17-de eeuw een goede antiek-investering waren, dan wel dat een modern mens die loodzware kasten beslist niet op zijn flatje wil hebben en die spullen nog maar tien procent van de prijs doen. Ik vind de kunstmarkt ook zo'n mooi voorbeeld: Natuurlijk lees je in de media altijd de miljoenenprijzen, maar je ziet nooit de waardeloze prijzen die er voor heel wat wel of niet fake- kunst nog betaald wordt.

Ik ben een beetje uitgelaten op dit moment, want mijn zoon heeft een schitterende villa/ landhuis gekocht voor een in mijn ogen zachte prijs. Mazzel had mijn zoon want de verkoper is in een giga-vechtscheiding.

En dan komt toch mijn echte overtuiging weer bovendrijven: wat ze van onroerend goed nu al VIJFTIG jaar zeggen en schrijven: Goed gelegen, riant onroerend goed houdt altijd zijn prijs, je leeft er decennia naar ik mag hopen erg gelukkig i in zo'n ruime en riante behuizing en is zijn investering ten volle waard. Doen dus en altijd beseffen dat je altijd denkt dat je teveel bij aankoop hebt betaald omdat jij tenslotte die woning kreeg en geen ander het ervoor wilde betalen. Maar het leven leert dat na decennia het vrijwel altijd een goede investering was.

Ik blijf goed gelegen onroerend goed de allereerste belangrijkste investering vinden. Je leeft tenslotte maar één keer en van je riante huis geniet je elke dag.

Ach , en die drie plakjes van 1 kilo van vorig jaar september die ik voor minder dan 100.000 Eurio kocht, die zijn nu meer dan 123.000 waard. Dat is leuk en aardig, maar ik ben veel en veel blijer dat mijn zoon een schitterende villa/landhuis gisteravond heeft gekocht. Wat kan een vader gelukkig zijn voor zijn zoon, schoondochter en kleinkinderen....

Peter
izdp
0
Qua OG kan ik je grotendeels gelijk geven.
Als investering is een a-locatie een soort goede risicogarantie voor de langere termijn.
Je eigen wonen hoeft daar niet aan te voldoen.
Binnen je budget gewoon gaan wonen, daar waar jij het prettigst bij voelt.

En goud?
Het blingt en zal nooit blinken qua investering op de langere termijn.
Handelen is iets anders.
Neem bv de termijn van 30 jaar en vergelijk het rendement van goud met een volksaandeel zoals DSM.
Je zou zo die gele klompen in de kliko dumpen.
josti5
0
@Peter: feli met de aanwinst van je zoon!

Kwaliteits-onroerend goed voor eigen gebruik met (zo veel mogelijk) eigen geld is de beste anti-inflatie-investering die je kunt doen!
ffff
0
izdp,

Ahold , ABN Amro waren ook vaste volksaandelen in Nederland. Ahold zelfs populaireder dan DSM. Lernout & Hauspie, Fortis en Dexia waren ooit UITGESPROKEN, gegarandeerde volksaandelen.

Kortom: Er precies DSM of Airbus of L 'Oréal uitpikken doet de waarheid wat geweld aan...

John, dank voor de felicitatie.

Peter
ffff
0
ONN
0
quote:

ffff schreef op 19 juli 2019 11:36:

Ik ben een beetje uitgelaten op dit moment, want mijn zoon heeft een schitterende villa/ landhuis gekocht voor een in mijn ogen zachte prijs.

Ach , en die drie plakjes van 1 kilo van vorig jaar september die ik voor minder dan 100.000 Eurio kocht, die zijn nu meer dan 123.000 waard. Dat is leuk en aardig, maar ik ben veel en veel blijer dat mijn zoon een schitterende villa/landhuis gisteravond heeft gekocht. Wat kan een vader gelukkig zijn voor zijn zoon, schoondochter en kleinkinderen....

Peter
Van mij, net als van josti, ook de welgemeende felicitaties Peter. Inderdaad, wat moet jij toch een gelukkig man zijn :)))
izdp
0
quote:

ffff schreef op 19 juli 2019 12:18:

izdp,

Ahold , ABN Amro waren ook vaste volksaandelen in Nederland. Ahold zelfs populaireder dan DSM. Lernout & Hauspie, Fortis en Dexia waren ooit UITGESPROKEN, gegarandeerde volksaandelen.

Kortom: Er precies DSM of Airbus of L 'Oréal uitpikken doet de waarheid wat geweld aan...

John, dank voor de felicitatie.

Peter
Ik spreek voor NL en las onlangs dat mijn genoemde aandeel het meeste voorkomt in de portefeuilles van de Nederlandse beleggers.
Dus niet zomaar een pick.
Maar neem Ahold en ABN, dan zul je net zo goed spijt van het bling hebben.

Het dividendrendement maakt bovendien de VRH al (meer dan) goed en bij bling mag je telkens extra afstorten.
Baren hebben immers geen vrijstelling, tenzij je ze in je persoonlijke criminele sfeer plaatst.
[verwijderd]
0
quote:

izdp schreef op 19 juli 2019 13:48:

[...]

Ik spreek voor NL en las onlangs dat mijn genoemde aandeel het meeste voorkomt in de portefeuilles van de Nederlandse beleggers.
Dus niet zomaar een pick.
Maar neem Ahold en ABN, dan zul je net zo goed spijt van het bling hebben.

Het dividendrendement maakt bovendien de VRH al (meer dan) goed en bij bling mag je telkens extra afstorten.
Baren hebben immers geen vrijstelling, tenzij je ze in je persoonlijke criminele sfeer plaatst.
Heel veel munten ook niet, tenzij je voor de munt meer dan 180% van de goud dagwaarde moet betalen ... dan wordt de munt fiscaal gelijk gesteld aan b.v. antiek of kunst.

Belastingdienst:
Onder beleggingsgoud vallen:

*goud in de vorm van staven of plaatjes met een door de goudmarkten aanvaard gewicht, met een zuiverheid van ten minste 995/1.000
*Effecten die goud vertegenwoordigen gelden ook als beleggingsgoud.
*Gouden munten die voldoen aan de volgende voorwaarden:
Ze hebben een zuiverheid van ten minste 900/1.000.
Ze zijn geslagen na 1800.
Ze zijn in het land van oorsprong een wettig betaalmiddel of zijn dat geweest.
Ze worden normaal gesproken verkocht voor een prijs die de marktwaarde van het goud dat in die munten is verwerkt niet overschrijdt met meer dan 80%.
www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

De EU doet er nog een schepje bovenop, door de munten per land te specificeren:
eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TX...

===========================

Neem b.v. de gouden tientjes- en vijfjes ... een hele reut valt in box 3 ... tenzij je bijvoorbeeld een tientje koopt van Willem I 1828 -> +/-€ 50.000 of Wilhelmina 1892 +/- € 25.000 .... en zo nog een paar. Dan valt'ie niet in box 3 en staat het gelijk aan kunst / antiek -> wat de gek ervoor geeft ;-)
voda
0
“Cash is King, maar Goud is Tijdloos”

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, aanslagen, de negatieve rentevoeten, een zwakke economische groei, politieke instabiliteit, …

Cash geld zal je niet rijk maken aangezien de overheid er alles aan zal doen om de waarde ervan te verminderen. Goud, aan de andere kant, wordt al meer dan 5.000 jaar als geld aanvaard over heel de wereld.

Goud is dus het beste alternatief.

Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld.
Voor gids, zie pdf.
Bijlage:
8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.378,45 -0,04%
 EUR/USD 1,0641 -0,28%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront