Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 3 juli 2019 08:42:

De Eerste Kamer heeft groenlicht gegeven, om de AOW leeftijd te bevriezen op 66 jaar en 4 maanden tot 31-12-2021. Het staat nu definitief vast. De PVV stemde tegen.
Beter alle zogenaamde afspraken met n korreltje zout nemen.
Iets wat bevriest kan snel ontdooien . Dat is al lang duidelijk.
Chiddix
0
quote:

Señor Acero schreef op 19 juli 2019 07:41:

[...]

Beter alle zogenaamde afspraken met n korreltje zout nemen.
Iets wat bevriest kan snel ontdooien . Dat is al lang duidelijk.
De Tweede en Eerste Kamer hebben ingestemd met de bevriezing van de AOW leeftijd op 66 jaar en 4 maanden voor de duur van 2 jaar. Dit kan niet meer ontdooien.
Iets anders is wat afgesproken is over korten of niet korten van pensioenen waar de discussie weer oplaait deze week.
In het eerste kwartaal 2019 zijn de pensioenpotten 70 miljard gezakt tot 1425 miljard. Weet niet hoe de stand is op 30 Juni. Aan de beurzen ligt het niet. Wallstreet maakt records en de AEX zit in de lift. Het vermogen moet aandikken.
Chiddix
0
In het tweede kwartaal is het vermogen van ABP met 9 miljard gestegen. Wat er op 30 Juni in de pensioenpotten zit landelijk, zie ik geen cijfers van. Of men zit nog te tellen.
objectief
0
9 miljard. dat is weer een goede prestatie. Nog een paar goede kwartalen en de zoveelste dreiging van korting, kan weer naar het archief.
(waarmee moeten de kranten dan gevuld worden)
izdp
0
Chiddix
0
quote:

izdp schreef op 19 juli 2019 11:36:

Volgens mij niet dus.
De renteontwikkeling zal wat meer kosten verwacht ik.
Gaat men de winst van ABP weer omrekenen naar de huidige lage rente, zegt men misschien, we hadden 9 miljard winst maar het is maar 2 miljard. Z on soort verhaal als bij het zorgfonds eerder. We hadden 18 miljard winst en omgerekend met de lage rente is het maar 4 miljard. Je arm rekenen maar wel volgens de voorschriften(rekenmethoden)) van Knot en Co.
izdp
0
Gelukkig kijken de bestuurders en toezichthouders niet enkel naar de pot met goud aan het einde van de regenboog, maar stellen die pot ook voor zonder regenboog.

65+ heeft helaas te kort en te weinig ingelegd voor hun inmiddels niet verwachte veel langere levensverwachting.

Heeft niets met arm rekenen te maken.
Chiddix
0
quote:

izdp schreef op 19 juli 2019 12:04:

65+ heeft helaas te kort en te weinig ingelegd voor hun inmiddels niet verwachte veel langere levensverwachting.

Heeft niets met arm rekenen te maken.
Heb geen idee of de bejaardenclub te kort en te weinig heeft ingelegd. Wat ik wel weet, ze maken het meeste kabaal over de rekenrente.
Iets anders is als je minder aanvullend pensioen ontvangt(korten). Zag gisteren iemand op tv van metaal , een gepensioneerde van in de zeventig die zei , dat hij 100 euro minder ontvangt per maand.
Wat hij precies per maand opstrijkt mogen we niet weten. Ook niet zijn vermogen.
Er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn met een klein pensioentje in een huis van 3,5 ton en mensen met klein pensioentje die de touwtjes aan........
ffff
0
Chiddix,

Ik zie natuurlijk ook dat soort reportages op het journaal. Dat ziet er dan uiteraard allemaal triestig uit, maar anderzijds stoor ik mij aan die houding die met name de oververzorgde, verpamperde, altijd in de watten gelegde Nederlander heeft....dat inkomen alleen maar kan groeien en nooit kan achteruitgaan.

Daar is een soort van mentaliteitswijziging voor nodig dat mensen werkelijk gaan beseffen dat inkomen wel ergens vandaan moet komen en als die bronnen droger komen te staan, tja dan krijg je minder.

Het aardige vind ik toch dat zwartwerkers en zelfstandigen dit principe al tientallen jaren kennen en accepteren. Je hebt jaren dat het mee zit en je hebt jaren dat het tegen zit.

Voor dat die verzorgingsmaatschappij mensen te verzorgen krijgt die dat principe aanvaarden....Nou daar gaan nog dertig jaar overheen als je zo de postings leest en de media volgt.

Peter

Beperktedijkbewaking
1
@ chiddix weet van voren niet wat hij van achteren schrijft.

@ izdp en @ ffff berijden hun vaste stokpaardjes, ook als die niets met de huidige discussie over de rekenrente en de evt. kortingen te maken hebben.

Zo schrijft @izdp over 'te lage inleg vroeger' (niet waar of althans achteraf de koe in de kont kijken) en de langere levensverwachtingen, maar dat heeft niets te maken met het door FTK en DNB arm rekenen van de pfn.

@ffff snapt nog steeds het verschil niet tussen een omslagsysteem en een kapitaalgedekt stelsel (waarbij de deelnemers het geld voor hun pensioen zelf bijeengebracht hebben).

izdp
0
Nee, niet mijn stokpaardje.
Gewoon staand beleid.
Jij juist doet de waarheid geweld aan met de rekenrente en je rijk willen rekenen.

Jij snapt er minder van dan ffff blijkbaar.
Immers je begreep mijn schrijven daarover niet.
izdp
0
quote:

Chiddix schreef op 19 juli 2019 12:54:

[...]

Heb geen idee of de bejaardenclub te kort en te weinig heeft ingelegd. Wat ik wel weet, ze maken het meeste kabaal over de rekenrente.
Iets anders is als je minder aanvullend pensioen ontvangt(korten). Zag gisteren iemand op tv van metaal , een gepensioneerde van in de zeventig die zei , dat hij 100 euro minder ontvangt per maand.
Wat hij precies per maand opstrijkt mogen we niet weten. Ook niet zijn vermogen.
Er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn met een klein pensioentje in een huis van 3,5 ton en mensen met klein pensioentje die de touwtjes aan........
Ik denk dat ik dat stukje ook heb gezien.
Wat duidelijk maakte was dat de man het jaarverslag met de diverse posten niet begreep.
En met hem vrijwel geen enkele deelnemer en dat valt ze niet te wijten.
Ik denk dan: waag er eens een uitzending aan en leg alle posten uit en dan met name de diverse reserve's, eigen vermogen, dekkingsgraad, beleidsdekkingsgraad en hoe ze doen aan risicomanagement qua beleggen en dit ook naar leeftijden.
Onbegrip is een heel groot euvel in deze kwestie.
agapim
1
Ouderen starten zaak tegen Staat om behoud pensioen
(Uit DFT/Telegraaf 19-07-2019)

Belangenverenigingen van ouderen en gepensioneerden gaan een bodemprocedure tegen de Nederlandse Staat beginnen om het beloofde pensioen te kunnen behouden.
De Stichting PensioenBehoud en seniorenvereniging KBO-Brabant willen de dagvaarding in september indienen, melden zij vrijdagavond.

Er dreigt een pensioenkorting voor acht miljoen Nederlanders, stellen zij.

Volgens de organisaties is de Nederlandse pensioenwetgeving die deze korting mogelijk maakt in strijd met een Europese richtlijn. De korting komt bovenop de „sluipende geldontwaarding” van pensioenen die al sinds 2008 gaande is, stellen de organisaties, doordat pensioenen niet geïndexeerd mogen worden. Terwijl de kosten voor levensonderhoud wel stijgen.

De situatie speelt al jaren. Eerst was er de langdurige financieel-economische crisis die indexeren in de weg stond, stellen zij, vervolgens printte de Europese Centrale Bank (ECB) vanaf 2014 op grote schaal geld, waardoor de rente extreem daalde.

Verkeerde rente
Pensioenfondsen werken met die lage rente. Niet hun werkelijk behaalde rendement telt, maar het van de rente afgeleide zogeheten normrendement volgens de pensioenwetgeving is bepalend.

„Dit schetst onterecht een buitengewoon pessimistisch beeld van onze pensioenfondsen”, betogen zij bij het plan van een dagvaarding.

„Hoewel de Nederlandse pensioenfondsen veruit het grootste pensioenvermogen in de eurozone beheren en álle landen in de eurozone met hetzelfde ECB-beleid te maken hebben”, stellen ze, „heeft alleen Nederland in zijn wetgeving voor pensioenfondsen gekozen voor een rekenrente die het aanvullend pensioen van werknemers en gepensioneerden doet verdampen.”

.
Beperktedijkbewaking
0
De door DNB en de commissie Dijsselbloem steeds verder omlaag gedreven rekenrente leidt niet alleen tot dreigende pensioenkortingen, maar ook tot drastische premieverhogingen. Een logisch gevolg van het 'arm rekenen' der pfn.
Daarover heeft het ABP de vorige week deze brief aan de regering gestuurd (iets ingekort):

Vorig jaar hebben wij u in juli geïnformeerd over een eerste inschatting van de pensioenpremie. Dit deden we zodat u bij het maken van uw begroting alvast rekening kon houden met de kosten voor de pensioenpremie. Helaas lukt het ons dit jaar niet u wederom zo tijdig te informeren over de pensioenpremie van volgend jaar.
De afgelopen periode is de rente weer flink gedaald. Daarnaast heeft de commissie parameters naar de rekenregels gekeken waarmee pensioenfondsen moeten werken. De huidige rentestand en het door de Minister en DNB onderschreven advies van de commissie om de inflatie en rendementen per 1 januari 2020 naar beneden bij te stellen, maakt verder onderzoek naar de effecten nodig.
Zoals gebruikelijk zal de pensioenpremie voor 2020 in november 2019 worden vastgesteld. Wij hopen die prognose van de premies 2020 met u te kunnen delen aan het einde van september.


Op subtiele wijze waarschuwt het ABP hier tussen de regels door voor de gevolgen van veel hogere ambtenaren-pensioenpremies voor de rijksbegroting. Steun uit onverwachte hoek in de strijd tegen het actuariële fundamentalisme van DNB en het kabinet.
En heel listig geven zij -anders dan in vorige jaren- hun prognoses pas af na Prinsjesdag. Ik zit me stiekem te verkneukelen. Boontje komt om zijn loontje, Koolmees!

Chiddix
0
Gemiddeld heeft iemand die met pensioen is ongeveer net zoveel AOW als dat hij pensioen heeft bij het pensioenfonds. Is niet niks. Hoeveel Nederlanders zijn er, die geen aanvullend pensioen hebben?
Zelfstandige ondernemers(ZZP ers) ....of gewerkt bij kleine bedrijfjes bv bij een boer.
ffff
0
fff berijden hun vaste stokpaardjes, ook als die niets met de huidige discussie over de rekenrente en de evt. kortingen te maken hebben.....

BDB,
Heb jij zelf nu niet in de gaten dat JIJ dan weer altijd enkel en alleen focust op: Het pensioen moet hoger worden, ZONDER daarbij dieper in te gaan op de vraag of er eigenlijk wel genoeg reserves zijn.

Nu is die lage rekenrente voor jou een Godsgeschenk, want op die lage rekenrente is hier en daar kritiek. Dus kun je die aanpassen, lees grotendeels negeren, dan kunnen de pensioenuitbetalingen omhoog.

Maar.....jij gaat steeds volledig voorbij aan het gegeven dat uitkerende fondsen op een gegeven moment ook teveel kunnen uitkeren. Daar heb jij, in al die postings die ik al maanden van jou lees, totaal geen oog voor.

Het fantastische van de vele bijdragen hier is nu juist dat je in de Nederlandse samenleving, maar zeker ook in België, Frankrijk, Duitsland, Italië wel met steeds grotere zorg naar die exploderende pensioenkosten wordt gekeken. En dan kun je je wel vastbijten in die toegepaste rekenrente en dan kan daar eventueel wel iets op aan te merken zijn, dan blijft het feit dat Europa vergrijst, dat Europa een maatschappij heeft gecreëerd van totale verzorging en zeker voor de bejaarden en dat niemand meer stil staat of het allemaal wel betaalbaar blijft. Tot nu toe las ik bij jou nooit zorg voor tekorten. Integendeel: Je zoekt steeds een medestander die vindt dat er genoeg vandaag al te verdelen valt.

Ik ben het wle met je eens dat wat duidelijker onderscheid gemaakt moet worden in bepaalde situaties, in de diverse pensioenfondsen, in de situatie in diverse landen. Helemaal akkoord. Maar Griekenland en momenteel Italië leren dat de kosten de spuigaten uit lopen, om over Frankrijk ook maar te zwijgen. Dit weekend las ik dat de begrotingstekort in Frankrijk al groter wordt dan die van Italië. Macron voert bijna een zacht Hollande-regime, en ondertussen lopen de tekorten maar op.

Stokpaardje? Misschien, BDB, maar jij zou eens wat vaker stil moeten staan bij het gegeven: OP = OP !

Peter
izdp
0
Eigenlijk niet het draadje ervoor, maar Italië heeft wel een punt om naar Frankrijk te wijzen.
Die lapt het verdrag van Maastricht (te) vaak aan zijn laars.
Dit jaar dus ook weer qua tekorten boven de 3% en oplopende schuldquote boven de 100%, waar 60 de norm is.
agapim
0
Ouderen starten zaak tegen Staat om behoud pensioen
(Uit DFT/Telegraaf 19-07-2019)

Belangenverenigingen van ouderen en gepensioneerden gaan een bodemprocedure tegen de Nederlandse Staat beginnen om het beloofde pensioen te kunnen behouden.
De Stichting PensioenBehoud en seniorenvereniging KBO-Brabant willen de dagvaarding in september indienen, melden zij vrijdagavond.

Er dreigt een pensioenkorting voor acht miljoen Nederlanders, stellen zij.

Volgens de organisaties is de Nederlandse pensioenwetgeving die deze korting mogelijk maakt in strijd met een Europese richtlijn. De korting komt bovenop de „sluipende geldontwaarding” van pensioenen die al sinds 2008 gaande is, stellen de organisaties, doordat pensioenen niet geïndexeerd mogen worden. Terwijl de kosten voor levensonderhoud wel stijgen.

De situatie speelt al jaren. Eerst was er de langdurige financieel-economische crisis die indexeren in de weg stond, stellen zij, vervolgens printte de Europese Centrale Bank (ECB) vanaf 2014 op grote schaal geld, waardoor de rente extreem daalde.

Verkeerde rente
Pensioenfondsen werken met die lage rente. Niet hun werkelijk behaalde rendement telt, maar het van de rente afgeleide zogeheten normrendement volgens de pensioenwetgeving is bepalend.

„Dit schetst onterecht een buitengewoon pessimistisch beeld van onze pensioenfondsen”, betogen zij bij het plan van een dagvaarding.

„Hoewel de Nederlandse pensioenfondsen veruit het grootste pensioenvermogen in de eurozone beheren en álle landen in de eurozone met hetzelfde ECB-beleid te maken hebben”, stellen ze, „heeft alleen Nederland in zijn wetgeving voor pensioenfondsen gekozen voor een rekenrente die het aanvullend pensioen van werknemers en gepensioneerden doet verdampen.”

Op weg naar rechtvaardigheid en ter voorkoming van PENSIOENROOF.....

.
2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  17:53
 Germany40^ 17.741,90 -0,54%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.920,59 -0,32%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.393,80 +0,61%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,29 +0,26%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront