Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijzen omhoog na enteren olietankers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 juli 2019 13:48
    quote:

    Bangizwe schreef op 21 juli 2019 12:49:

    En dan is er nog altijd een overvloed aan olie. Zelfs met de sancties tegen Iran en de productie van Venezuela in puin. De opec zal verder moeten snoeien of de prijs gaat terug de dieperik in.
    Als de situatie met Iran escaleert dan kan de olieprijs binnen notime naar 150usd schieten. De opec kan daar weinig aan veranderen.
  2. Bangizwe 21 juli 2019 16:41
    Mounira, is de impact van Iran dan nog zo groot ? Er zijn maar een paar landen die nog iets kopen van Iran. En groot is zeemacht van Iran niet. Of ze dat lang gaan volhouden daar in Hormuz dat betwijfel ik ook. Dat is amper genoeg om de markt te balanceren, als de wereldeconomie niet snel een boost krijgt dan is het zelfs niet genoeg om de markt te balanceren.
  3. forum rang 8 Wilbar 21 juli 2019 16:55
    Het gaat niet zozeer om ja/nee olie uit Iran. Het betreft dan ook aanvoer uit Koeweit, Saudi-Arabie en de VAE. Zelfs al duurt mogelijke onrust slechts 1 dag, het zal flinke gevolgen hebben voor de olieprijs en daar aan gerelateerde bedrijven. De NYT heeft recentelijk onderzocht hoeveel tankers de Straat van Hormuz doorkruizen. Tussen 15 mei en 15 juni waren dat er 1000. Dus ruim 30 per dag. Het artikel in de NRC is met Google simpel terug te vinden.
  4. Bangizwe 21 juli 2019 19:48
    Ik vrees toch dat de prijs gedoemd is om te crashen. In eender welk scenario. In het geval van geen conflict zitten ze nog altijd met overproductie,en zal Iran al snel 1,5 miljoenen vaten extra per dag naar de markt brengen . En in het geval van wel een conflict zal de vraag ook wel dalen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links