AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG juli 2019 - wie gaan winnen: longs of shorts

1.549 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 » | Laatste
wel dra
0
Zoals de daling begon, zo begint ook de ommekeer: vanadium prijs is al weer twee dagen op rij gestegen.
rene66
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 31 juli 2019 18:54:

[...]

Wil jij als investeringsmaatschappij dit fonds nog op je balans hebben staan? Ik zou het wel weten. Weg ermee met dat spul, koop er wel wat gerenomeerds voor terug, en mochten er ooit werkelijk tekenen komen van dat die 350 gehaald gaat worden, dan stappen we wellicht weer in.

Het is nu de rotte appel in ieder beleggingsmandje, en het kan heel goed dat de fondsen dit gaan lozen. Ze hebben lang genoeg geluisterd naar de loze uitspraken van AMG. Nu is het klaar.
Het is gewoon een afweging voor ze. Datzelfde is bij jou en mij ook van toepassing. Als ik niet meer in AMG zou geloven had ik het allang al verkocht. Zoals ik al aangaf ga ik morgen zelfs bij kopen als de boel flink naar beneden gaat. AMG is bij die grote maatschappijen wellicht 0,5% of 0,005% van hun portefeuille. Als ze er niet meer in geloven dan vertrekken ze, maar daar ben ik niet bang voor.
holenbeer
0
quote:

rene66 schreef op 31 juli 2019 18:32:

Ik vond het geheel naar omstandigheden meevallen bij beide divisies, er was al veel eerder aangegeven dat de cijfers een stuk slechter zouden zijn. Gelukkig geen nieuwe onverwachte dingen gelezen, zoals pech of vertraging met het spodumene project. Zelf kijk ik naar de toekomst en daar geloven ze nog steeds in. Voor Vanadium zien ze het er positief uit in de toekomst zelfs met de huidige prijzen.

Despite the decline in price, if you exclude the transitional implications of the higher cost inventory on profitability, AMG’s vanadium business is robust and very profitable at the current market price. Additionally, we believe that the profitability associated with catalyst recycling will benefit dramatically over the next several years from the various macro trends impacting the industry.

Ik had eerlijk gezegd naast de outlook, waarbij ze aangeven dat de operating Spodumene goed loopt en ze Ohio II gaan bouwen en de mogelijke splitsing van het bedrijf, gehoopt op een concrete aankondiging van een tweede opkoopprogramma of een harde datum mbt de ondertekening van bijvoorbeeld de Criterion deal. Dat had mogelijk voor een opwaartse druk kunnen zorgen.

De verlaging van de outlook dit jaar is inderdaad niet geweldig, maar het is nu éénmaal een bedrijf dat grotendeels afhankelijk is van de prijzen voor grondstoffen, die hebben ze niet in de hand. Ze kunnen het inschatten, voor hetzelfde geld kunnen de prijzen draaien en dan ziet het er weer anders uit. Het businessmodel van AMG is en blijft volgens mij goed. Als de koers morgen onderuit gaat, dan koop ik bij.

Dat zou morgen voorbeurs ook nog kunnen. dan is het slechte nieuws alvast wat verwerkt en valt het goede nieuws meer op. En halen ze de shorters deels de wind uit de zeilen, omdat ze dan zelf lekker goedkoop inkopen.
Er zal een reden zijn om dit slechte nieuws naar voren te hebben gehaald.
[verwijderd]
0
Er is al 80mln van het ebitda afgegaan dit jaar. Er wordt dus gesproken over een winstalarm, niet een waarschuwing.

En het management tracht dit nog positief te spinnen door ons een mooie wartel voor te houden. Je reinste b-s.

En dat het het management niet is gelukt om iets te doen aan de impact van de dalende grondstofprijzen en als makke lammeren hebben zitten hopen en voorspellen op een stijging is een aanfluiting. Ieder vertrouwen is simpelweg verdampt.
Blanco rolling
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 31 juli 2019 19:02:

Jongens en meisjes, we krijgen 0,20 euro dividend!!! En daar is het management van AMG heel tevreden mee en zijn ze verheugd over om dat aan ons mede te delen!

"AMG Advanced Metallurgical Group N.V. ("AMG", EURONEXT AMSTERDAM: "AMG") is pleased to announce an interim dividend of €0.20 per ordinary share unchanged from the interim dividend of €0.20 per ordinary share in the prior year."

Nu allemaal heel blij zijn he! en nu niet miepen dat we morgen een 20- of 30-voud hiervan verliezen in de koers morgen. Die 20 cent pakt niemand je meer af!
Die maar liefst 20 cent gaat uiteindelijk ook uit de koers.
[verwijderd]
1
Zoals al eerder door een van de bezoekers hier (weet even niet meer wie) is aangegeven, heeft AMG tegen deze koers geen ruimte om een 2de aandeleninkoopprogramma te starten. Dan komt hun financiële positie in gevaar m.b.t. tot de afspraken met de banken.

En dat de V-prijs nu 2 dagen achter elkaar is gestegen, dat is ook in juni gebeurt, en daarna kon er toch nog weer flink wat vanaf. Het zegt dus nog helemaal niets. Een langdurig herstel van 10-20 % over een langere periode, daar kunnen we pas wat mee.
holenbeer
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 31 juli 2019 18:41:

[...]

Maar wanneer een fonds geen werkelijke tekenen geeft in concrete cijfers dat het LT-doel ook echt wat gaat worden, dan blijven die verwachtingen een beetje holle uitspraken.

Ik weet niet hoeveel waarde ik nu nog hecht aan de inschatting van de markt door het management. Ze hebben er tot op heden nog weinig van gebakken, van hun verwachtingen, de afgelopen kwartalen.

En dan de wijze waarop er met de kleinere beleggers wordt gecommuniceerd vind ik ook bedroevend. Waarom geen live feed van de CC?

Wie denkt dat de shorters morgen de koers gaan ondersteunen, ik denk dat je van een koude kermis thuiskomt. Die gaan de down wellicht eerst nog eens flink aanwakkeren. Ze hebben niet voor niets zo lang gewacht, die willen het onderste uit de kan, zeker na hun debacle met Fugro vandaag. Die hebben echt wat goed te maken, en AMG gaat hiervoor bloeden, en ik denk heel hard. Een slagaderlijke bloeding. En dan staat de koers zo dat hun bankgaranties mogelijk onder druk komen te staan, ze geen nieuwe aandeleninkoop kunnen doen, etc.

Wanneer Trump dan ook nog eens zijn kont tegen de krip gooit in de deal met China, dan gaat het nog harder. Blijft er dan nog iets over van AMG? Mogelijk een overname, maar mogelijk laten ze de boel ook gewoon afsterven, wanneer er een recessie komt.

Het antwoord op de vraag van dit draadje mag duidelijk zijn: De shorters hebben gewonnen.

Nu is het volledig afhankelijk van de kunde van het management van AMG om deze storm te doorstaan. Maar aangezien ze met hun schip al meerdere keren de bodem hebben geraakt op de Friese meren, vraag ik me af hoe het ze afgaat op volle zee, met overal kliffen en onvoorspelbare stormen.

Gelukkig heb ik mijn positie klein gehouden en heb ik de verleiding weerstaan om bij te kopen. Deze stukjes laat ik nu maar liggen, wellicht hebben mijn nabestaanden er over 40 jaar nog iets aan.
Je bedoelt: waarom kan ik de live feed niet vinden, terwijl deze hier al meerdere keren is geplaatst?
rene66
0
quote:

holenbeer schreef op 31 juli 2019 19:07:

[...]
Dat zou morgen voorbeurs ook nog kunnen. dan is het slechte nieuws alvast wat verwerkt en valt het goede nieuws meer op. En halen ze de shorters deels de wind uit de zeilen, omdat ze dan zelf lekker goedkoop inkopen.
Er zal een reden zijn om dit slechte nieuws naar voren te hebben gehaald.
Dat zou inderdaad een heel slimme zet zijn van AMG.
Tordan
0
quote:

Blanco rolling schreef op 31 juli 2019 19:08:

[...]

Die maar liefst 20 cent gaat uiteindelijk ook uit de koers.
Een veelvoud daarvan vrees ik voor de LTers. AMG al lang op mijn lijst, maar blijf er wel even af. Voor de toekomst een kanshebber lijkt me, maar zeker nu niet meer op een koers boven de 20 euro. Sterkte morgen!
[verwijderd]
0
Het wordt morgen de volledig omgekeerde wereld voor AMG zoals de wereld vandaag voor Fugro was.

Iedereen die short is gegaan, gefeliciteerd! Iedereen die gewacht heeft met kopen en de aandelen toch nog graag wil hebben. Gefeliciteerd.

Voor alle anderen, sterkte. Wanneer je ze houdt, dan hoop ik op heel spoedig herstel. En anders is het verlies nu zuur, heel zuur.

Ik ga proberen laag bij te kopen en dan zo snel als mogelijk break even eruit. En ook al staan ze ooit wel op de 60 (hoe lang zal dat wel niet gaan duren), ik heb werkelijk geen enkel positief gevoel meer bij deze toko, ik wil ze zo snel als mogelijk kwijt, en dan is het klaar.
Blanco rolling
0
Al deze ellende zit al in de koers verwerkt. Het is natuurlijk heel makkelijk om de grondstofprijzen door te rekenen op de ebitda. Zo deed Topperke het ook steeds bij een verwacht productievolume.

Morgenstart de wetgeving aangaande vanadium in staal in China.

Jonge_belegger
0
Winst alarm natuurlijk alles behalve goed, maar het gaat om de actuele cijfers vs. Consensus/verwachting. Zo vaak meegemaakt dat cijfers goed waren en koers daalde... vanadium prijs zakt al maanden, dus vraag is in hoeverre hier al rekening mee is gehouden in huidige koers?
rene66
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 31 juli 2019 19:16:

Ik ga proberen laag bij te kopen en dan zo snel als mogelijk break even eruit. En ook al staan ze ooit wel op de 60 (hoe lang zal dat wel niet gaan duren), ik heb werkelijk geen enkel positief gevoel meer bij deze toko, ik wil ze zo snel als mogelijk kwijt, en dan is het klaar.
Je kan ook morgen je aandelen verkopen, dat kost je wel geld, maar dat geeft veel meer rust. Rust is ook heel wat waard. Dan gaan beleggen in een bedrijf waar je wel in geloof en dan pak je het verlies terug op een veel rustiger manier.
[verwijderd]
0
quote:

ooievaar49 schreef op 31 juli 2019 19:19:

Duiken we morgen onder de 20 euro?
De struisvogels en goedgelovigen zijn nu wel wakker hoor, die halen hun hoofd nu wel uit het zand en slaan hun religieuze lectuur nu wel dicht.

Je kan wellicht beter vragen, gaan we onder de 16 morgen?
HaBe
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 31 juli 2019 19:20:

[...]

De struisvogels en goedgelovigen zijn nu wel wakker hoor, die halen hun hoofd nu wel uit het zand en slaan hun religieuze lectuur nu wel dicht.

Je kan wellicht beter vragen, gaan we onder de 16 morgen?
Ja, of onder de twee Euro. Doe een beetje normaal..
[verwijderd]
2
quote:

FluitendeVogels schreef op 31 juli 2019 18:41:

[...]

Maar wanneer een fonds geen werkelijke tekenen geeft in concrete cijfers dat het LT-doel ook echt wat gaat worden, dan blijven die verwachtingen een beetje holle uitspraken.

Ik weet niet hoeveel waarde ik nu nog hecht aan de inschatting van de markt door het management. Ze hebben er tot op heden nog weinig van gebakken, van hun verwachtingen, de afgelopen kwartalen.
Jij bent duidelijk nog niet lang aandeelhouder...
Wist je dat het eerste lange termijn doel een ebitda van $200mil in 2022 was, deze dan is veranderd naar 2020 en nadien zelfs in 2018 is gehaald?
Heinz staat juist bekend om zijn conservativiteit etc., maar momenteel zit alles nu eenmaal tegen. Daar kan hij letterlijk niets aan doen.
Enkel het aanhouden van die enorme voorraad vanadium baart mij wat zorgen en roept bij mij wat vraagtekens op...
[verwijderd]
0
quote:

rene66 schreef op 31 juli 2019 19:20:

[...]Je kan ook morgen je aandelen verkopen, dat kost je wel geld, maar dat geeft veel meer rust. Rust is ook heel wat waard. Dan gaan beleggen in een bedrijf waar je wel in geloof en dan pak je het verlies terug op een veel rustiger manier.
Klopt rene66. Ik twijfel daar ook over.

Waar ik vooral zo door geraakt ben is dat vertrouwen dat je dan toch iedere keer weer hebt, tegen beter weten in. Het is nu voor mij een soort principe kwestie geworden. Ik weet dat dat een heel slechte raadgever is. Mogelijk graaf ik mijn graf dan alleen maar dieper.

Gaat er iets mis in de onderhandelingen tussen VS en China, komt er een eerste aanzet van een recessie, dan gaat AMG helemaal op de slachtbank. Het is nu al aangeschoten wild, en dat sneuvelt het eerst. Mogelijk morgen dan toch maar verkopen en nooit meer terugkijken.
Shelby
0
quote:

Topperke schreef op 31 juli 2019 18:22:

[...]
En in 2018 3x een verhoging, of wat was het?
AMG heeft helaas de spot prijzen niet in de hand.
Btw Aperam heeft vandaag ook een daling van de winst met 50% laten optekenen tov. vorig jaar & die zijn gewoon groen gesloten.
Ik ben nog steeds van mening dat AMG niet veel lager kan.
Zei jij eerder dit jaar niet dat de afgegeven 150 mil ebitda een veel te scherpe neerwaartse bijstelling was, en dat we gewoon richting 200 mil zouden gaan? Niets ten nadele van je deskundigheid, je posts zijn waardevol. Maar dit schat je te rooskleurig in. Dit is gewoon slecht nieuws, en het zou me verbazen als we op dit niveau blijven hangen.

1.549 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 23,780
Verschil -0,720 (-2,94%)
Hoog 24,160
Laag 23,540
Volume 191.650
Volume gemiddeld 245.664
Volume gisteren 211.210

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront