Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Instapmomentje?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 2 augustus 2019 09:53
    Ik heb toch het idee dat Trump een foute beslissing heeft genomen. Als ik China was zou ik rustig blijven praten en denken bekijk het maar. Uiteindelijk zal de VS het niet winnen van China, het enige dat bereikt kan worden is vertraging.

    De nieuwe heffingen worden grotendeels betaald door de Amerikaanse consumenten, die merken het dus in hun portemonnee. De vraag is dan of de Amerikanen kiezen voor het gelijk hebben van Trump ten aanzien van China of kiezen voor hun portemonnee.

    Als ze voor het laatste gaan dan is de kans groter dat Trump niet herkozen zal worden.

    Beleggen begint steeds vreemder te worden. Rente negatief, Trump die de beurs in 5 seconden alle kanten kant doen bewegen. Bedrijven die voor heel weinig kunnen lenen en daarmee enorm veel aandelen zouden kunnen inkopen.

  2. Watermannetje2012 3 augustus 2019 12:02
    quote:

    rene66 schreef op 2 augustus 2019 09:53:

    Ik heb toch het idee dat Trump een foute beslissing heeft genomen. Als ik China was zou ik rustig blijven praten en denken bekijk het maar. Uiteindelijk zal de VS het niet winnen van China, het enige dat bereikt kan worden is vertraging.

    De nieuwe heffingen worden grotendeels betaald door de Amerikaanse consumenten, die merken het dus in hun portemonnee. De vraag is dan of de Amerikanen kiezen voor het gelijk hebben van Trump ten aanzien van China of kiezen voor hun portemonnee.

    Als ze voor het laatste gaan dan is de kans groter dat Trump niet herkozen zal worden.

    Beleggen begint steeds vreemder te worden. Rente negatief, Trump die de beurs in 5 seconden alle kanten kant doen bewegen. Bedrijven die voor heel weinig kunnen lenen en daarmee enorm veel aandelen zouden kunnen inkopen.


    Als ze voor het laatste gaan dan is de kans groter dat Trump niet herkozen zal worden. ... dat zou gunstig zijn voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld. Dump Trump!
  3. [verwijderd] 3 augustus 2019 13:43
    HAHAHAHA - achhh, het is niets nieuws wat er gebeurt. Het is al zo lang ik mij kan heugen dan er door vooral vermogende "deelnemers" maximaal gestuurt wordt op koersen. iedereen weet dat en iedereen kijkt een andere kant op of naar elkaar maar zo goed als niets of niemand kan of wil er iets tegen doen. Waarom ??? Nou die vermogende jongens zijn vaak niet alleen met de centjes bezig als je denkt aan koersen (in hun voordeel wel te verstaan). Meestal hebben die jongens ook veel banden met politieke figuren, topmensen in de Bankcaire wereld (ook een wereld waar mijns inziens bijna aleen maar witte boorden criminelen de dienst uitmaken en elkaar dekken (niet voor niets zijn er al zoveel zaken van manipulaties aan het licht gekomen waar banken allerlei onderlinge afspraken maken etc. etc.). EN dan heb je in hun verlengde de onbegrijpelijke constructie van instellingen die zich HEDGEFUNDS (mogen) noemen. Als er in de markt 1 zieke manier van de boel beinvloeden is dan is het wel de manier waarop hedgefunds dat doen. Aandelen die ze niet eens in bezit hebben kunnen verkopen om de koers onderuit te laten gaan en ondertussen een deal met een bank (of verzekeraar, vlak die toko's ook niet uit) maken om die bepaalde aandelen tegen een prijs te kunnen kopen en dan winst maken. je kan namelijk ook winst maken als koersen dalen, maar dat snapt iedereen hopelijk wel (niet als de koersen stijgen is dat het geval). Het is een constructie waarvan ik nooit heb begrepen hoe in vredesnaam het mogelijk is om dit zonder te praten over voorkennis allemaal te kunnen doen. EN wederom NIEMAND die het blijkbaar iets kan schelen omdat er waarschijnlijk allerlei vriendjes (tussenpersonen bij banken/verzekeraars) dik aan (mee)verdienen. Dus tja...als je de power hebt blijkbaar dan ligt er van alles in het verschiet en is heel veel mogelijk. of het nou wel of niet OK is en gevoelsmatig klopt of niet, het gebeurt en het gebeurt al heel erg lang en het wordt oogluikend toegestaan (geen enkele authoriteit (klinkt voor de buhne leuk die naamgeving) die ook maar een seconde na wil denken of het wel of niet in de haak zit). Men kijkt wel uit want tegen de power-players in gaan betekent dat je met sancties te maken krijgt van carriere-stop (ontslag) of je wordt weg gepromoveert...of je komt in een slechte publiciteitscampagne terecht. het loopt in ieder geval minder prettig dan dat je gewoon meedoet en mee wegkijkt en als je dan in je zakken wat extra centjes voelt dan is dat mooi meegenomen.
    Ja in beschuldig die markt van corruptie en zakkenvullen inderdaad. Nogmaals dat is niets nieuws en daar worden de grote jongens beter (en machtiger) van. Jij/Ik de Jan-met-de-pet of Jan-Modaal niet.
    Ik beleg dus al een tijdje niet meer en krab mijzelf nog vaak op het achterhoofd als ik bepaalde dingen zie gebeuren .....en zie blijven gebeuren....het is ziek, doodziek.

    Ik ken niemand die door te beleggen (prive) rijk is geworden. EN dan ook echt rijk, dus niet meer hoeft te werken bij een baas en prima rond kan komen van de beurscenten. Ik ken ze niet, maar nou ben ik ook niet bevriend met de grote power players....dat zal het zijn :-)
  4. speedy0070 4 augustus 2019 01:46
    Nou ANL je schreef een waar verhaal wat ikzelf zo´n 24 jaar volg in je verhaal zit zeer veel waarheid. Zo veroorzaakt de Heer TRUMP een leuke kerstdip zodat hij zijn shorts met grof geld kan oprapen samen met zijn rijke vriendjes. Geen beurswaakhond of jachthond doet er iets aan. De nieuwe president mag de troep opruimen. Zoals ik begreep uit je verhaal was je een kleine belegger die dus uit gestapt is. Als kleinere belegger moet je zeer veel geduld hebben en letten op de grote klappers naar beneden van aandelen die het doorgaans heel goed doen en die een serieus dividend betalen van 4% en hoger. Neem effe een serieus voorbeeld uit midden 2016 waar shell dook naar de 16 euro Stel je had een paar calls gekocht met uitoefenprijs 17 voor dec.2019 had je minimaal 1000 euro verdiend per contract.
    ING dook midden 2016 naar 8 euro kocht daar de calls uitoefenprijs 10 met expiratie dec 2019 en je had 800 euro minimaal in de zak gestoken in de top toen ING 16 euro scoorde op de borden. Dus als kleine belegger is er zeer zeker wat poen te rapen met wat geduld moet ik zeggen. Op dit moment 2 agustus 2019 overal vanaf blijven want het bloedbad moet nog echt beginnen. De Aex steeg als een raket naar de 580 dit jaar dat is 90 punten (Het 40 jaar gemiddelde is 30 punten per jaar!!) Dus mag je al blij zijn als we met 510 het jaar 2020 ingaan zie dit nog niet echt gebeuren zal eerder 450 zijn. Trump zal blijven stoken en het vuurtje
    word heter. Gewoon schooljongens truken. Hij zal China niet op de knieen krijgen zal zich terug trekken en de nieuwe president mag de troep opruimen. Hij en zijn vriendjes zitten zwaar short dat is zeker zoniet zou hij dit niet doen, omdat het een zeer hebzuchtig manneke is. Dus geen handelsoorlog, geen politiek, maar puur zelfbelang!! Zal er niet ver naast zitten.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links