Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal Augustus 2019

2.100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Mangy_Scoundrel
1
Staalmakers diep in de penarie

Staalmakers moeten ovens doven willen ze winstgevend blijven. Bouwbedrijven en autoproducenten knijpen staalorders. Marktleider ArcelorMittal beperkt de productie, maar Aziatische concurrenten gaan vol op het orgel.

Terwijl opslagloodsen en kades in alle Europese havensteden al vol met staal liggen, komt dit jaar nog eens 4% tot 5% meer dan vorig jaar uit de ovens, aldus ABN Amro-econoom Casper Burgering.

„Alleen in Europa ontstaat er wel enige krimp in de productie. Die is hard nodig, anders zakken hun tarieven onder kostprijs. Maar uit China en de Verenigde Staten blijft maar staal komen.”

In Europa gleden beursgenoteerde staalmakers eerder uit op de aankondigingen van Duitse industriële krimp, de zwaarste teruggang in zeven jaar. Klanten van staalmakers, zoals autobouwers, kampen vanaf mei met tot 10% afname in verkopen, aldus Burgering.

Siemens, Europa’s grootste industrieel producent, meldde gisteren een somber vooruitzicht over de economie voor afname van zijn windmolens en energieturbines en verloor 4% op de beurs. „De grootste kopers van staal zijn echter de bouwbedrijven”, nuanceert Burgering. „Die sector volgt altijd met enige vertraging in de cyclus. Maar ook daar zien we afzwakking van vraag naar staal.”

Veel inkoopmanagersindices gingen in juli onder 50 punten, een signaal van groeibeperking. Die zet door. Hoofdeconoom Aline Schuiling van ABN Amro voorziet dat de wereldwijde industriële productie pas begin volgend jaar uit de het dal kruipt.

De 69-jarige staalmagnaat Lakshmi Mittal, sinds 2008 bestuurslid van staalmarktleider ArcelorMittal, zag al menige crisis voorbij komen. Bij de tegenvallende nettoresultaten over zijn tweede kwartaal (zie illustratie), waarschuwde hij evenwel fel dat „de lagere staalprijzen in combinatie met hogere materiaalkosten” bij de al afkoelende economie en forse importheffingen op staal voor enorme problemen gaan zorgen. Stijgende prijzen voor ijzererts, nodig bij de staalproductie, eten de marges op.

Het Aziatische Posco-concern kwam onlangs met een winstwaarschuwing. Europese staalmakers zijn echter nog favoriet bij zakenbank Goldman Sachs. Ze hebben afgelopen jaren fors gesaneerd en markten met goede marges opgezocht. Desondanks klopten dit voorjaar grote sectorgenoten van ArcelorMittal zoals Tata Steel, Thyssenkrupp en Salzgitter aan bij Brussel: beperk de import van goedkoop staal richting Europa of er vallen duizenden ontslagen. „De situatie is recent niet veranderd”, reageert brancheclub Eurofer.

Dit voorjaar beperkte Mittal twee keer de staalproductie: tweeduizend werknemers moesten vertrekken. In de VS schreef Arcelor $600 miljoen af, „vanwege de zwakkere markt en de lagere staalconsumptie bij hogere kosten”, zei cfo Aditya Mittal in een toelichting. Het concern met $19,3 miljard kwartaalomzet verkoopt nu voor $2 miljard onderdelen.

De markt van investeerders en beleggers in metalen is beweeglijk. AMG, toeleverancier van bewerkte metalen, verloor donderdag 18,4% beurswaarde na een volgens ING eenmalige stroom tegenvallers.

„De staalsector kan volatiel worden”, waarschuwt Burgering. „Als de Amerikanen hun economie stimuleren, doen ze dat met de rente; Chinezen doen het met directe investeringen in infrastructuur. Daar rekenen Aziatische producenten al op”, zo wijst hij naar de 10% productiestijging. „Terwijl de totale productie ontegenzeggelijk moet krimpen om prijzen overeind te houden.”

www.telegraaf.nl/financieel/646752804...

Archie Steelman
0
De markt van investeerders en beleggers in metalen is beweeglijk.

Zeg dat wel, ja........
uitzender
0
quote:

el pato loco schreef op 2 augustus 2019 09:50:

Daar zit ik ook al een tijdje op te wachten.. op die stijging dan.
Het is al tijden wachten op dat die dronkelap Juncker en consorten eens wat gaan doen, maar die
Zit lekker aan de champagne en vrouwen te betasten en mannen te dwingen hem te kussen.
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 2 augustus 2019 09:39:

Denk het ook. Geen positie maar bij 12,50 waag ik een gokje. Toekomstig wegleggertje zal het wel worden.

Op dit niveau: no way.
Van gedachten veranderd.

Gekocht Arcelor Mittal turbo's LONG rond 13,50 wegens kwaliteit en te ver weg gezakt in deze tijdelijke daling.
Namcao
1
quote:

Mangy_Scoundrel schreef op 2 augustus 2019 09:46:

Trump krijgt de zwarte piet toegespeeld van het dumpen door de Chinezen, kom op jongens dat klopt toch helemaal niet.

Een logische verklaring zou zijn dat door de importtarieven de staalproductie omlaag gaat. Maar wat schetst onze verbazing, in China gaat de productie omhoog en met dat die productie omhoog gaat stijgt het percentage wat in Europa gedumpt wordt.
Resultaat is dat bedrijven hier in Europa slechte cijfers rapporteren en de productie gaan terugschroeven.

Te makkelijk om Trump de schuld in de schoenen te schuiven... kijk eens verder dan je neus lang is zou ik zeggen....

Zonder US spreken Nederlanders duits.
Zonder Trump spreken Europese chinees .
rene l
0
Tja, het gaat een dure vakantie worden met een ongekende camping-crash die ik niet aan zag komen.

Gisteren gemengde cijfers, de verkopen zijn best nog wel redelijk, helaas neemt het aanbod van pisbakkenstaal ongekend toe.

Ook weer gedonder met Ilva.
Ik wist het wel, het hele terrein is een ongekende gifbelt waarvan de grond de afgelopen decennia verzadigd is met chemicalien die de Maffia er onder toeziende goedkeurende ogen van de overheid in heeft laten lopen.

Mittal heeft deze tent "op zicht" gekocht met de bedoeling om er eerst wat milieumaatregelen te nemen en daarna volledig eigenaar te worden.
Met Italianen is het al lastig zaken doen omdat ze onbetrouwbaar zijn, voor overheden geldt eigenlijk precies hetzelfde.
Het is dus eigenlijk dubbelop ellende en als ze de regels gaan aanpassen naar eigen belang dan sta je machteloos en mag je de rest van leven dokken voor zaken waar je part noch deel aan hebt.

Is Mittal nu zo dom of heeft hij alles met voorbedachte rade gedaan en is hij dus slimmer dan de rest omdat hij alles aan heeft zien komen.
Zonder gezichtsverlies te lijden heeft hij een teveel aan capaciteit in Europa van de hand gedaan, het heeft zelfs geld opgeleverd, en straks kan hij ook vrij simpel zijn handen van Ilva aftrekken omdat de overheid een partner is waarmee je geen zaken kunt doen.

Trump is nu weer de boosdoener door een paar tweets.
Als ik het zo lees dan had hij een afspraak met de Chinezen die ze ook geschonden hebben.
Alle pijlen zijn nu weer op Trump gericht, vergeet niet dat de economie in de States draait als een tierelier, en kijk eens naar hun rente, deze gaat hand in hand met de inflatie, en zo hoort het ook.
Trump is niet het type dat met zich laat sollen, en ik ben er van overtuigd dat hij de slimste strateeg is en op termijn als winnaar uit de oorlog komt.

Ik hoor of zie ook geen enkel kwaad woord over de Eurofielen, ze maken zich nergens druk over, ze lopen van buffet naar buffet en zijn nu aan het uitbuiken en genieten van een welverdiende vakantie, de rente staat bij ons onder water, fantastisch toch.
Werkelijk, deze gasten hebben sinds de invoering van de Euro ons complete continent ten gronde gericht en we zijn overlopen door alles en iederéén.

Ik hoorde het de man met de Hamer van mijn huisbankier Isnietgoed gisteren nog zeggen, het nog verder verlagen van de rente heeft totaal geen effect meer, het is zelfs een uiterst dom plan.
Net als de uitspraak van Dijsselbloem, als we vroeger wisten wat we nu weten dan was er geen cent naar de Grieken gegaan.

Een tijdje terug had ik op de bank ook nog een gesprek met een bankier en vroeg hem hoe het witwassen nu precies in zijn werk gaat.
Hij vertelde, vroeger kwam er iemand gewoon binnen met een koffer gevuld met bankbiljetten.
Onder de tafel werd het geld geteld en er viel altijd wel wat te regelen.
Tegenwoordig gaat het digitaal, klanten openen zelf rekeningen, de ene na de ander, het geld wordt gestort door een anoniem persoon ergens op de Bahama's, direct weer verdeeld over meerdere rekeningen, daarna snel doorgesluisd richting Panama, rekeningen worden weer opgeheven, het is bijna niet meer te controleren.

En wat hij ook vertelde, wij krijgen dan een boete van de overheid, de witwassers blijven echter buiten schot omdat ze onvindbaar zijn.
Voor de overheid is dit de makkelijkste weg, de echte daders blijven buiten schot, en het is min of meer een vorm van ordinaire belastingheffing om hun eigen blunders met bijvoorbeeld onterechte toeslagen financieel te dichten.
Het zet de zaak ook wel een beetje in een ander perspectief.

Vandaag gaat het ouderwets campingweer worden, redelijke temperaturen en de nodige hoosbuien, velen zullen flink onder water komen te staan.
Vanmiddag ga ik maar in de koopgoot liggen om wat vallende puts op te vangen en te schrijven.
Helaas niet die van Mittal, daarmee sta ik al te diep onder water.
De schoorsteen moet tenslotte wel blijven roken, veel rook komt er momenteel echter niet uit.

www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho
finance2u
0
Ondanks de persoonlijke handelsoorlog van Trump heeft ArcelorMittal er gewoon voor kunnen zorgen dat de nettoschuld gedaald is naar het laagste niveau ooit..zonder de 900 miljoen afschrijving winst gemaakt...zich inmiddels hebben kunnen aanpassen aan de verminderde situatie (dalende staalprijzen,hoge kosten) en inmiddels is de staalprijs alweer in de 600 aanbelandt.
MD2018
0
Ingestapt, 13.50 is een mooi instap moment. Let maar op in de middag herstel want US gaat dan herstellen. Een tweet en dan miljarden door het putje.... Succes allen
Crypsis
0
T lijkt net als of Arcelor alleen staal aan China levert. Ik snap gerust wel dat het niet erg gunstig is allemaal maar waarom staan we elke dag bij de grootste dalers? En wat als er wel een handelsovereenkomst komt? Gaan we dit dan allemaal weer inhalen? Dacht t niet.
finance2u
0
Telegraaf is ook zo lekker betrouwbaar zeg..pfff, als je de conference call luistert: de Italiaanse regering is wel degelijk bereidt mee te denken aan een nieuwe regeling, ze wil gewoon van de oude af omdat die er voor zorgt dat ook in de toekomst ArcelorMittal nooit aansprakelijk gesteld zou kunnen worden...en dan ook weer dat artikel over staalboeren voorbeurs...goh, echt een zuivere krant is dat..wie betaald,bepaald
finance2u
0
Voorbeurs:'staalmakers diep in de penarie'...wat een gelul! Ze staan er stuk voor stuk zoveel beter voor dan 3 jaar geleden..ze kunnen ook zeggen: 'ondanks de plotse val van staalprijzen wisten de staalboeren zich veel sneller aan de situatie aan te passen'
finance2u
0
Aksteel,ussteel, ArcelorMittal...allemaal draaien ze beter dan verwacht ondanks dat de omstandigheden zo snel verslechterden in q2...zou ook een mooie kop zijn.
Belgske
0
Al jaren zit ik met open mond te kijken hoe "de vrije markt" blijft functioneren...DIT moet ooit instorten, dat kan niet anders.

De chinezen stimuleren door infrastructuur (lees ghost-towns) om prijs te houden in de markten. Dit kan zo toch niet blijven draaien, maak dat de kat wijs.
finance2u
0
31 juli 2019 606.00 606.00 606.00 606.00 0.00K 12.43%
30 juli 2019 539.00 539.00 539.00 539.00 - 0,19%
29 juli 2019 538.00 538.00 538.00 538.00 0.02K 0,00%
26 juli 2019 538.00 538.00 538.00 538.00 - 0,19%
25 juli 2019 537.00 538.00 538.00 535,00 0.03K -1,10%
24 juli 2019 543.00 544.00 544.00 544.00 0.00K -1.27%
23 juli 2019 550.00 548.00 550.00 548.00 0.03K 1,85%
22 juli 2019 540.00 539.00 540.00 539.00 0.02K 0,19%
19 juli 2019 539.00 542.00 542.00 539.00 0.01K 0,19%
18 juli 2019 538.00 538.00 538.00 538.00 - 0,00%
17 juli 2019 538.00 538.00 538.00 538.00 - 0,00%
16 juli 2019 538.00 537.00 538.
finance2u
0
'Staalprijzen stijgen lekker door in juli', 'bodem gezien?'...zou ook een mooie kop zijn!:):)
finance2u
0
United States Steel’s earnings may offer some relief for the embattled company.

The company reported a second-quarter profit of 45 cents a share, better than the 40 cents Wall Street predicted. And adjusted earnings before interest, taxes, depreciation and amortization, or Ebitda, totaled $278 million, better than the $250 million management had told investors to expect.
Banks
0
China tegen VS: wij nemen tegenmaatregelen

Gepubliceerd op 2 aug 2019 om 10:35 | Views: 481 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

Artikel
Reacties (1)

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China neemt tegenmaatregelen als de Verenigde Staten importheffingen invoeren op 300 miljard dollar aan Chinese producten. Dat meldde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag in reactie op het dreigement van president Donald Trump. De nieuwe sancties zouden per september ingaan.

"China zoekt geen handelsoorlog op, maar als het zover komt zal Peking niet terugdeinzen", waarschuwde een woordvoerster van het ministerie. Er zijn vooralsnog geen details bekendgemaakt over wat voor stappen de Chinezen overwegen. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi "zijn nieuwe invoertarieven geen goede oplossing voor de handelsspanningen".

De vermeende strategie van China om het handelsoverleg te rekken tot de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen, schoot volgens kenners bij Trump en zijn onderhandelaars in het verkeerde keelgat. Daarnaast is Trump ook boos over de loze beloftes van China om meer Amerikaanse landbouwproducten te kopen.
down
0
Het is vandaag weer eens een ouderwetse dumpdag niet alleen het staal wordt gedumpt maar ook het aandeel dat bij alle analisten recent op,,,, KOPEN!!!!!! staat Zijn ze de weg kwijt en hebben met hun vingers tussen de verkeerde deur gezeten
Staal is niet hetzelfde als goud het verschil echter je hebt staal meer nodig dan waardeloos goud dat dient om mee te pronken maar verder niets voorstelt voor de zielige mensen hoopjes die daar mee rondlopen Met staal kun je bijna onbereikbare gebieden overbruggen om de weg te vinden naar omhoog!!!!
Waarom mensen dumpen met verlies is zo stom als een oeros kan zijn....Bovendien zitten vandaag oplichters en misleidende gokkers aan het roer van deze klote aex die niets in de wereld voorsteld!!!!!!!!
Koffiezondersuiker
0
Denk dat er nog meer afgaat.
Gisteren stond het ook uren op hold, vooral Arcelor.

Gisteren begon de nieuwe maand, regelmatig zie je op dat momenten dat dan een significante beweging start.

Ik zit long, denk long, dus mijn voorkeur is ook stijgen en hoop uiteraard dat mensen nu een keer geluk hebben met hun MT TL-instapmoment.
2.100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 15:40
Koers 23,700
Verschil -0,410 (-1,70%)
Hoog 24,100
Laag 23,650
Volume 1.475.771
Volume gemiddeld 2.432.254
Volume gisteren 2.204.739

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront