Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vastgoed en frontier markets houden stand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 39
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

148 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Linda1979 5 augustus 2019 18:32
    Ben er wel een beetje ziek van, maar goed shit happens.
    Ik vind trouwens deze daling belachelijk, bijna alle bedrijven hadden prima cijfers, de werkeloosheid wereldwijd is lager dan ooit. Ik durfde de puts niet langer te houden omdat 17 augustus steeds dichterbij kwam en de daling van vandaag had ik vrijdag niet zien aankomen.
  2. forum rang 6 shortie 5 augustus 2019 19:16
    quote:

    Linda1979 schreef op 5 augustus 2019 18:32:

    Ben er wel een beetje ziek van, maar goed shit happens.
    Ik vind trouwens deze daling belachelijk, bijna alle bedrijven hadden prima cijfers, de werkeloosheid wereldwijd is lager dan ooit. Ik durfde de puts niet langer te houden omdat 17 augustus steeds dichterbij kwam en de daling van vandaag had ik vrijdag niet zien aankomen.
    Deze daling zit er lang aan te komen Linda alleen blijft het dan de vraag wanneer het echt door gaat zetten. Dat kan deze week zijn maar had net zo goed pas over een maand kunnen starten en dan was je zuur geweest met de tijdspremie. Das wel het nadeel van opties. Voordeel is dan weer dat je niet uitgestopt kan worden want ook niemand had denk ik verwacht dat we nog hogere highs zouden zetten.

    Hoe dan ook zijn we vanaf de vorige diepe bodem gestegen op te hoge verwachtingen... op handelshoop, rentehoop, brexit hoop.... een hoop... lucht....
    Komt nog bij dat Japan en Zuid Korea inmiddels ook in een handelsoorlog zitten, de Brexit steeds dichterbij komt, kim oen maar met raketten blijft schieten, het boeltje in Hong Kong dreigt te escaleren en die bedrijfsresultaten...? Die vielen misschien wel mee ten opzichte van de verwachtingen maar waren beduidend lager dan vorig jaar.

    Wanneer je de volgende keer twijfelt... verkoop de helft en hou de helft aan... maar calculeer natuurlijk ook het verlies in wat het dan misschien wel kan geven. Achteraf is het (helaas) altijd balen wanneer het de richting in gaat net wanneer je eruit bent. Hoop dat je volgende trade weer een mooie zal zijn.
  3. antiflow 5 augustus 2019 19:20
    Ik vraag me wel eens af.
    Dat zijn dan zogenaamd allemaal grote professionele financiële instellingen.
    Die hebben toch in alle zorgvuldigheid mooie portefeuilles opgebouwd voor cliënten.
    Ook om onze pensioenen veilig te stellen worden er goed overwogen beslissingen genomen.
    Maar nee, als een stelletje blinden verkopen deze profs al hun stukken, waarschijnlijk zelfs veelal met verliezen.
    Wat zijn dit dan voor een domme lui?
    Je geld is gewoon niet veilig op de beurs met een stelletje amateurs die graag met andermans geld gokken om zichzelf te verrijken.
  4. [verwijderd] 5 augustus 2019 19:38
    Mooi dat het eindelijk lekker instort :-)
    Jammer dat ik er na alle foute timingen ook deze keer weer niet van mag profiteren. Had met de laatste trade het verlies van 2 jaar goed kunnen maken, maar goed... wel weer eens relaxte avonden zonder beeldscherm gehad.
    Anyway... gezonde correctie lijkt me, althans waar het de usa betreft.
    50% stijging sinds het aantreden van Trump. Ver uit de pas met de realiteit natuurlijk en volkomen logisch als er nu eerst weer een procent of 30 afgaat.
  5. forum rang 4 Call me Put 5 augustus 2019 19:41
    quote:

    Witte Weduwe schreef op 5 augustus 2019 19:19:

    5000 euro put opties? Welke tegenwaarde had dat wel niet helemaal? Een paar miljoen? Man man man....
    Ik denk dat jij in de war bent met 5k aan geld of 5000 contracten, dat maakt inderdaad nogal een verschil.

    Ik heb deze keer ook weer flink de boot gemist want ik verwachtte haar wel, maar zag haar echt niet aankomen, ja achteraf natuurlijk wel! Het is net zoals met TA, de koersen van gisteren hebben ze meestal goed!
  6. Twinkeling 5 augustus 2019 19:55
    quote:

    Call me Put schreef op 5 augustus 2019 19:41:

    [...]
    Ik denk dat jij in de war bent met 5k aan geld of 5000 contracten, dat maakt inderdaad nogal een verschil.

    Ik heb deze keer ook weer flink de boot gemist want ik verwachtte haar wel, maar zag haar echt niet aankomen, ja achteraf natuurlijk wel! Het is net zoals met TA, de koersen van gisteren hebben ze meestal goed!
    [linda1978]
    Tja, wat heb ik gedaan?
    Ik had de put opties zo’n anderhalve maand geleden gekocht voor 5000 euro.
    Dat ging meteen mis en ik had inmiddels verlies genomen van mijn 5000 euro.
    Laatst waren de opties nog iets van 500 euro waard, maar verkopen doe ik dan niet meer, dan maar helemaal weg. Ik heb ze vanmiddag rond 16.00 verkocht voor 3500 euro. Te vroeg natuurlijk weer, maar hoe vaak was het andersom en te laat. Die dingen lopen 17 augustus af, dat is 10 dagen en 525 is normaal gesproken nog een eind weg. Met het weekend er nog tussen vond ik het mooi geweest, heb nog wat kortlopende calls gekocht.
    We zien het wel, waren weer vreemde weken, je doet het vrijwel altijd verkeerd, te vroeg of te laat, contrair of niet, blijft lastig om de markt te lezen. Bij 555 en slecht nieuws stijgen we naar 583, bij mooie halfjaar cijfers en een malle tweet van Trump zakken we in 2 dagen 30 punten. Geen idee waar we volgende week staan. Dit is nog niet de moeder en of die ooit komt? In ieder geval gebeuren er dingen zoals ik ze niet op school heb geleerd, maar zolang het volk vertrouwen heeft in de valuta, gaat het goed en heb je nog niets aan goud.



    Ik ken de positie niet, ik gok op een tegenwaarde van minimaal een half miljoen. Als 500 niet interesseert, moet je de jackpot niet mislopen. Dit gebeurt zelden....
  7. diepvrieskip 5 augustus 2019 19:56
    Ondertussen op de camping: Roycyboy onder begeleiding van IEX politie naar de slagboom. Achtervolgt door een bende woestelingen. Ook de campingbaas gooit nog een molotovcocktail naar zijn gepantserde caravan. Gelijk heeft 'ie; wegrijden zonder te betalen, dan ben je heel diep gezakt.
  8. forum rang 6 ttroo 5 augustus 2019 20:21
    Vix doet het goed. Maar moet beter. Plus negen procent vanaf huidige koers wil ik zien. Dat is niet de bodem Bell. Maar initiële positie om shorts vix te kopen. En mogelijk wat Linge voor tijdelijk herstel. Morgen weer vuurwerk. Het kan niet anders. Steunen worden gesloopt er massaal door heen gezakt.
148 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links