Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
haas
1
Beleggingsfonds iShares MSCI Turkey UCITS ETF AEX:ITKY, IE00B1FZS574
Portefeuille
Volgen
Laatste koers (EUR) Verschil Volume Bied Laat Vandaag 52W
15,054 +0,336 (+2,28%)
23-jul-19 17:22:34
haas
0
Turkije voltooit nieuwe snelweg tussen Istanbul en Izmir, kosten: 7 miljard dollar

Het grote snelwegproject tussen Istanbul en Izmir dat de reisduur van 8,5 uur drastisch verlaagt naar 3,5 uur, zal binnenkort worden voltooid. Kosten van het project: zeven miljard dollar. Dat liet de Turkse minister van Infrastructuur Cahit Turhan zaterdag weten. Hij bezocht het snelwegdeel in de Turkse stad Balikesir. Binnenkort opent het overgebleven 192 kilometer [
haas
0
Turkije opent nieuwe spoorlijn en verbindt cruciale haven met China en VK

Een van de grootste containerterminals van Turkije is dinsdag verbonden met China en het Verenigd Koninkrijk. De inhuldiging vond plaats door de Turkse minister van Transport en Infrastructuur Mehmet Cahit Turhan.

De nieuwe spoorlijn verbindt de haven van Yarimca met het hoofdspoorwegnetwerk met Londen en China via Turkije, benadrukte Turhan. De terminal ligt in de Golf van Izmit, aan de meest oostelijke rand van de Zee van Marmara.

De haven bevindt zich in de industriële provincie Kocaeli in Turkije en wordt geëxploiteerd door DP World Harbour, gevestigd in de VAE. “Met deze nieuwe lijn heeft de haven de kans om alle uithoeken van Turkije te bereiken.”

De Turkse minister zei dat er een bedrag van 133 miljard lira (zo’n 23,8 miljard dollar) is geïnvesteerd om de transportsector van Turkije verder te moderniseren en om het potentieel van de geografische positionering van het land uit te breiden.

Sinds 2003 heeft Turkije vele spoorlijnen aangelegd voor hogesnelheidstreinen en is het land momenteel bezig met het vergoten van het spoorwegnet van meer dan 2.000 kilometer, zei de minister. De Turkse regering is vastbesloten om van Turkije een ideale logistieke basis te maken

Beleggingsfonds iShares MSCI Turkey UCITS ETF AEX:ITKY, IE00B1FZS574
Portefeuille
Volgen
Laatste koers (EUR)
15,380
haas
0
Turkse gigant ziet winst enorm toenemen

De omzet van het Turkse mobiele netwerkreus Turkcell bedroeg in de eerste helft van dit jaar zo’n 11,9 miljard lira, omgerekend 2,14 miljard dollar.

Dat kondigde het bedrijf woensdag aan.

De inkomsten stegen met 20,3 procent op jaarbasis in de eerste zes maanden van dit jaar, is gerapporteerd.

De nettowinst van de mobiele telefoonoperator steeg met 91,1 procent tot 1,75 miljard lira (316 miljoen dollar) in dezelfde periode. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bereikte 4,8 miljard lira (867 miljoen dollar).

Het rapport gaf ook aan dat Turkcell in Turkije, Noord-Cyprus, Oekraïne, Wit-Rusland en Europa eind juni 48,2 miljoen abonnees heeft.

Turk Telekom

Ondertussen behaalde een andere GSM-gigant in Turkije, Turk Telekom, in het eerste halfjaar een omzet van 11,2 miljard lira, omgerekend 2 miljard dollar.

De nettowinst van Turk Telekom bedroeg volgens dezelfde balans 745 miljoen lira (134,7 miljoen dollar) in dezelfde periode.

De wisselkoers dollar-lira bedroeg 5,55 aan het einde van de eerste helft van 2019.
haas
0
Turkije en Nederland bundelen krachten in luchtvaarttechniek

Het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf Turkish Aerospace Industries (TAI) heeft een raamovereenkomst getekend met het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), het centrale instituut voor luchtvaart- en ruimtevaartonderzoek in Nederland.

De twee partijen zullen samenwerken bij onderzoeksprojecten op het gebied van ruimtevaart, training, modellering, simulatie, testen en nieuwe productietechnieken, is woensdag verklaard door TAI. De handtekeningen zijn gezet door CEO en president van TAI Temel Kotil en NLR-CEO Michel Peters. Kotil is ook bekend als de voormalige bestuursvoorzitter van Turkish Airlines.

“Beide bedrijven zijn gericht op het onderzoeken van verdere samenwerkingsgebieden met lopende en toekomstige projecten.”

Staatsonderneming TAI is opgericht in 1973 onder auspiciën van het Turkse ministerie van Industrie en Technologie om de Turkse afhankelijkheid van het buitenland in de defensie-industrie te verminderen.
haas
0
Megaluchthaven Istanbul verwerkt 40.000 vliegtuigen in juli

De nieuwe megaluchthaven van Istanbul heeft in juli 39.804 vliegtuigen en 6,2 miljoen passagiers verwerkt.

Dat blijkt uit cijfers van de luchthavenautoriteit van Turkije (DHMI).

In heel Turkije werd in juli ook flink gevlogen. Het land zag 79.311 binnenlandse vliegbewegingen en 83.547 buitenlandse. Het aantal reizigers, inclusief transitpassagiers, kwam in die maand uit op ruim 22 miljoen, meer dan de helft internationaal.

Tussen januari en juli kregen Turkse vliegvelden 116,8 miljoen passagiers over de vloer.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-08-2019
haas
0
Turkse bank accepteert voortaan ook Russische betaalkaarten, kassa voor Turks toerisme
=========================================================================
De Turkse geldschieter Ziraat Bank en de Russische Centrale Bank hebben dankzij een samenwerking het gebruik van de Russische nationale betaalkaart (MIR) in Turkije mogelijk gemaakt.

Dat verklaarde Ziraat Bank donderdag.

MIR-kaarthouders kunnen voortaan hun kaarten in Turkije gebruiken via het betaalnetwerk van Ziraat, dat meer dan 7.000 geldautomaten en 500.000 gecontracteerde winkels omvat.

Deze samenwerking zal bijdragen aan de historische betrekkingen tussen beide landen en het toerisme van Turkije.



© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 08-08-2019
haas
0
Turkije werkt aan nieuwe hogesnelheidslijn: reisduur van 12 naar 2 uur

De nieuwe hogesnelheidslijn tussen de Turkse hoofdstad Ankara en Sivas zal de reisduur per trein drastisch verlagen van 12 naar 2 uur.

De Turkse vicepresident Fuat Oktay reisde vrijdag af naar Yozgat om de aanleg van de nieuwe spoorlijn voor snelle treinen te inspecteren.

“Testritten starten eind 2019. Dit betreft een spoorlijn van een totale afstand van 810 kilometer, 405 heen, 405 terug. Verwacht wordt dat deze hogesnelheidslijn zo rond eind 2020 wordt voltooid”, zei hij tegen journalisten.

De spoorweg loopt via de Turkse stad Yozgat. “De reisduur tussen Ankara en Yozgat wordt een uur, tussen Yozgat en Sivas ook een uur.”

Turkije heeft tot nu toe meer dan 1.200 kilometer aan spoorlijnen voor snelle treinen aangelegd, benadrukte de Turkse vicepresident. “De Turkse Spoorwegen (TCDD) is zich flink aan het ontwikkelen. Ik ben zeer tevreden met wat ik vandaag heb gezien.”

haas
0
Turkije en Oekraïne richten gezamenlijk wapen- en ruimtebedrijf op
==================================================================
Het Turkse defensiebedrijf en militaire dronebouwer Baykar en het Oekraïense staatswapenhandelbedrijf Ukrspetseskport hebben gezamenlijk een bedrijf opgericht op het gebied van nauwkeurige wapens en ruimtevaarttechnologieën.

Dat verklaarde het Oekraïense Comité van Nationale Veiligheid en Defensie zaterdag.

Het doel is de ontwikkeling van de modernste wapens voor de legermachten van beide landen door de defensiecapaciteiten samen te brengen, is uitgelegd. Het eerste project ligt al klaar: een nieuw generatie onbemand luchtvaartuig (drone) met uitgebreide functies dat gezamenlijk wordt ontwikkeld.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kreeg vorige week tijdens een staatsbezoek aan Turkije een rondleiding door de productiefaciliteit van Baykar in Istanbul. Het land kocht eerder de militaire drone Bayraktar TB2 van Turkije.
haas
0
Turkije bespaart 1,4 miljard dollar dankzij eigen elektriciteit

Turkije heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 1,4 miljard dollar bespaard dankzij het opwekken van energie uit eigen bronnen. Turkije zag in die periode de productie uit eigen hernieuwbare energiebronnen met 44,7 procent stijgen.

Dat blijkt uit cijfers van het Turkse ministerie van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen.

Turkije importeerde dankzij de besparing 15,4 procent minder gas en kolen uit het buitenland. Ook nam de import van buitenlandse elektriciteit in die tijdsperiode met 23,4 procent af naar 1.153 gigawattuur (GWh).

Turkije verkocht meer elektriciteit aan het buitenland. Die nam met 21,6 procent toe tot 1.795 GWh.

haas
0
CEO Deceuninck: 'Van Turkije lig ik nog het minst wakker'
20 augustus 201915:38
Schermvullende weergave

Francis Van Eeckhout, de CEO van Deceuninck. ©Emy Elleboog
Deceuninck, producent van pvc-raamprofielen, boekte 1,2 miljoen euro verlies in het eerste halfjaar. ‘We zijn nochtans goed bezig. Alleen geven de cijfers mij ongelijk. Voorlopig.’

‘Het is hier niet de meest aangename periode als je de cijfers bekijkt’, geeft Francis Van Eeckhout, CEO en hoofdaandeelhouder van Deceuninck, toe. ‘Hier zijn we niet tevreden mee. Laat dat duidelijk zijn’, is zijn reactie op het halfjaarverlies. ‘Maar ik lig er ook niet wakker van.’

Hier zijn we niet tevreden mee. Laat dat duidelijk zijn. Maar ik lig er ook niet wakker van.
FRANCIS VAN EECKHOUT
CEO DECEUNINCK
Sinds hij in 2014 in beeld kwam bij het West-Vlaamse bedrijf, verdubbelden de winstcijfers. Dat was grotendeels te danken aan de prestaties in Turkije, dat met enkele overnames en nieuwe fabrieken het belangrijkste land van de groep is geworden.

Vorig jaar keerde de situatie er om. De Turkse economie gaat door een dal door de fratsen van president Erdogan, de Turkse munt stortte in en de rentevoeten schoten steil omhoog. Ook Deceuninck ontsnapte daar het voorbije halfjaar niet aan. De omzet in Turkije, in euro uitgedrukt, tuimelde met 28 procent. De recurrente brutobedrijfswinst halveerde zelfs. ‘Van Turkije lig ik nog het minst wakker van al’, klinkt het verrassend.
haas
0
Turken nemen staalgigant British Steel over

Het Turkse pensioenfonds Oyak heeft een voorakkoord gesloten voor de overname van de Britse staalgigant British Steel. Dat bedrijf heeft ook productiefaciliteiten in Nederland en Frankrijk.

Het 150-jarige bedrijf uit het Engelse Scunthorpe heeft een productiecapaciteit van 4,5 miljoen ton staal per jaar. British Steel leverde ook staalproducten voor de luchthaven London Heathrow en het Olympisch Stadion van Londen, maar ook voor de megaluchthaven van Turkije: Istanbul Airport. De staalgigant heeft zo’n 4.000 werknemers in dienst en verkeerde in financieel zwaar weer.

Eigenaar Ataer Holding van Oyak reageert dat de overname nog dit jaar afgerond kan worden en nu wordt gesproken met klanten, toeleveranciers, werknemers en vakbonden.

“Oyak gelooft in het belang van de Turkse positie in de wereldarena”, aldus algemeen directeur van Oyak Süleyman Savas Erdem. “Dit is een grote prestatie namens de Turkse staalindustrie. Oyak zal soortgelijke stappen blijven ondernemen.”
izdp
0
Ha, die gokt dus op het slagen van Brexit no-deal.
Voorakkoord ook slim.
Boreaal daar zal het toejuichen :-)
haas
0
Turkse bouwbedrijven veroveren tweede plaats op wereldranglijst

Met 44 ondernemingen in de 250 grootste internationale bouwbedrijven staat Turkije op een tweede plaats op de wereldranglijst van de bouwsector.

Dat blijkt uit onderzoek van het vakblad van de internationale bouwwereld ENR.

De Turkse unie van aannemers (TMB) reageerde donderdag op de prestatie dat ENR die analyse maakte op basis van de inkomsten van bouwbedrijven uit internationale bouwprojecten.

Het mondiale marktaandeel van de Turken is rond 4,6 procent, blijkt uit de analyse. In het Midden-Oosten steeg dat van 9,7 procent naar 10,4 procent. In Azië daalde dat van 4 naar 2,1 procent.

Het marktaandeel van Turken in Afrika bleef op 5,6 procent, dat in Europa steeg licht naar 7 procent.

TMB-voorzitter Mithat Yenigün verklaart dat Turkse bouwbedrijven hun marktaandeel verder zullen vergroten. “Tussen januari en juli is in het buitenland 130 projecten ter waarde van 5,6 miljard dollar gerealiseerd.”

Tot nu toe wisten de Turken 9.782 bouwprojecten in 124 landen te voltooien. Die hadden gezamenlijk een waarde van 386 miljard dollar. “We beogen een aandeel van 7 procent tegen 2030. De Turkse bouwkwaliteit zal als een merk gezien worden.”

Zeven Turkse bouwbedrijven behoren tot de top 100 van bedrijven op de lijst: Rönesans (33), Limak (67), Tekfen (69), TAV (71), Yapi Merkezi (77), Ant Yapi (87) en Enka (92).
haas
0
Turkse lira slachtoffer flashcrash
Schermvullende weergave

©REUTERS
WOUTER VERVENNE
Vandaag om 12:47
De Turkse munt is kort na middernacht even met meer dan 10 procent gedaald tegenover de yen en sommige andere valuta's.

De wisselmarkten zijn in de vroege ochtend opnieuw opgeschrikt door een zogenaamde flashcrash. De Turkse lira zakte maandagochtend kort voor half een met 12 procent tegenover de yen. De munt zakte ook fors tegenover verscheidene andere belangrijke valuta's, zoals de euro en de dollar. Maar de lira herstelde snel.

De flashcrash begon op het moment dat Japanse beurshuizen verlieslatende speculatieve posities van klanten sloten. Veel Japanse beleggers hadden Turkse lira's gekocht om te profiteren van de hoge Turkse rente.

Maar die posities werden verlieslatend door de escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China. Beleggers vluchtten naar veilige havens, waardoor de munten van groeilanden klappen kregen.

Het is niet de eerste keer dat de valutamarkt in de vroege ochtend wordt geconfronteerd met een flashcrash. Begin januari was de Australische dollar het slachtoffer en in februari de Zwitserse frank.

haas
0
Saudi-Arabië houdt tientallen Turkse vrachtwagens op bij grensovergang

Saudische autoriteiten houden opnieuw bijna twee weken lang 73 Turkse vrachtwagens vast bij de grenspost.

Dat gebeurt zonder enige reden, vertellen Turkse vrachtwagenchauffeurs in een interview donderdag.

Op 17 augustus bereikten de vrachtwagens de haven van Duba in het noordwesten van Saudi-Arabië. De Turkse vrachtwagens komen uit Iskenderun, bij de Turkse mediterrane kust.

Na routinematige controles in de haven werden de vrachtwagens overgebracht naar een leeg gebied naast de haven omgeven door gaas, zeiden de chauffeurs die anoniem willen blijven. Ze wachten daar al 12 dagen zonder enige reden, zeggen ze.

Sommige chauffeurs zijn ziek geworden door de extreem hete lucht met een hoge luchtvochtigheid, melden ze, eraan toevoegend dat de Turkse ambassade in de hoofdstad Riyad en het consulaat in Jeddah beiden de kwestie nauwlettend volgen.

Bij een soortgelijk incident werden 85 vrachtwagens met Turkse goederen toegelaten op 2 augustus na 12 dagen zonder enige reden in dezelfde haven te zijn vastgehouden.

Bij dat incident sprak de Turkse minister van Handel Ruhsar Pekcan telefonisch met haar Saudische tegenpartij over de kwestie.
haas
0
Rusland stelt voor dat Turkije toetreedt tot club wereldmachten G7

De Russische president Vladimir Putin zei donderdag dat Turkije, gezien zijn rol in internationale zaken, zich kan toevoegen aan de Groep van Zeven (G7), het intergouvernementele forum van zeven vooraanstaande industriële staten.

Tijdens een plenaire vergadering van het Eastern Economic Forum in Vladivostok zei Putin, reagerend op een voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump voor mogelijke terugkeer van Moskou naar de groep van ‘s werelds topeconomieën, dat China en India ook geschikte leden zijn.

Rusland werd in 2014 geschorst van de G8 vanwege de annexatie van de Krim en zijn politieke en militaire steun voor separatisten in Oost-Oekraïne. De groep heet nu G7.
haas
0
Turkse inflatie naar laagste niveau in 15 maanden

De Turkse inflatie, de ontwaarding van de Turkse lira, is zoals verwacht in augustus gedaald naar 15,01 procent.

Dat is het laagste sinds 15 maanden, meldde het Turks Statistisch Instituut (TurkStat). In juli was de inflatie 16,65 procent.

“Turkije zal zijn inflatiedoelstelling voor het einde van het jaar bereiken dankzij beleid dat prioriteit geeft aan gezonde groei en de bestrijding van inflatie”, reageerde de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak daarop.

Een daling van de binnenlandse producentenprijsindex leidt de neerwaartse trend van de inflatie, liet hij weten.

TurkStat verklaarde dat de binnenlandse producentenprijsindex op maandbasis met 0,59 procent is gedaald.

Volgens het nieuwe economische programma, dat afgelopen september werd aangekondigd, is het inflatiedoel van het land dit jaar 15,9 procent.

haas
0
de week van de Drones ?:)
Turkije werkt aan snelste drone ter wereld

Het Turkse vliegtuigbedrijf TAI is bezig met het ontwikkelen van een supersonische drone.

Dat liet algemeen directeur Temel Kotil weten.

Afgelopen week introduceerde TAI de nieuwe drone Aksüngür, een onbemand relatief groot vliegtuig met een draagvermogen van 750 kilo. “Nu is de beurt aan Göksüngür. Die wordt de snelste drone ter wereld.”

Het tweemotorige vliegtuig dat tijdens de internationale defensiebeurs IDEF in Istanbul is getoond, is slechts in 18 maanden ontwikkeld, benadrukte Kotil. TAI heeft twee Aksüngür’s gebouwd voor testvluchten. De drones zullen eind dit jaar worden geleverd aan de Turkse Strijdkrachten. “De vorige drones, de ANKA, kon 200 kilo dragen.”

In het Turks betekent Aksüngür giervalk en Göksüngür slechtvalk, de snelste vogel ter wereld.

TAI

“We produceren componenten voor luchtvaartgiganten zoals Airbus, Lockheed Martin en Boeing en hebben een jaarlijkse export van in totaal 500 miljoen dollar”, vertelde de Turkse directeur. “Dankzij nieuwe producten van TAI zal de omzet stijgen naar 2,6 miljard dollar.”
656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  17:58
 Germany40^ 18.123,10 +1,47%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.003,58 +1,35%
 US30^ 38.411,98 +0,42%
 Nasd100^ 17.429,81 +1,28%
 US500^ 5.059,45 +0,85%
 Japan225^ 37.808,71 +0,23%
 Gold spot 2.322,33 -0,21%
 EUR/USD 1,0692 +0,38%
 WTI 82,79 +0,90%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront