Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
josti5
0
quote:

luchtschip schreef op 18 augustus 2019 21:09:

[...]

Lekker bezig.

Eerst met zijn tweeën op het Trump draadje proberen er een kul draadje van te maken door over over mineraal water uit flesjes te posten.

En op dit draadje een serieus onderzoek naar de gletsjers op IJsland te bagatelliseren met onnozele vragen en antwoorden.

Het lijkt er op dat geprobeerd wordt het onderwerp klimaatsdiscussie te gebruiken om over andere zaken te praten. Er een onleesbaar draadje van te maken, zodat niemand meer iets kan zeggen over het klimaat.

Ben je een ontkenner van veranderingen in het klimaat, die veroorzaakt worden door menselijk handelen, onderbouw het dan met argumenten.

Maar ga hier niet de pias uithangen of eindeloze posts over niets ter doende zaken plaatsen.
Een grapje met een serieuze ondertoon, luchtschip...
Lekker vliegen vanuit Texas naar IJsland, en dáár ach en wee gaan roepen is minstens even erg als de hele wereld, die naar Parijs vliegt om daar vroom te gaan zitten doen over 'het milieu'.
Eigenlijk even erg als jij, die de hele dag energie zit te verspillen op je PC, met eindeloze files nutteloze copy/pastes over Trump.

'Verbeter de wereld, en begin bij jezelf' is niet bepaald aan de milieupriesters en antitrumpfanaten besteed...

En die moderatiedrang kun je maar beter voor jezelf houden.
rationeel
1
>>>>

Heidegger, like much of the conservation movement, would have hated what the Energiewende has become: an excuse for the>>> destruction of natural landscapes and local communities.>>>

Opposition to renewables comes from the>>> country peoples>>> that Heidegger idolized as>>> more authentic and “grounded”>>> than urbane cosmopolitan elites>>> who fetishize their>>> solar roofs and Teslas as signs of virtue.>>>

Germans, who will have spent>>> $580 billion>>> on renewables and related infrastructure by>>> 2025, >>>express great pride in the Energiewende. >>>“It’s our gift to the world,”>>> a renewables advocate told The Times.

Tragically, many>>> Germans appear to have believed>>> that the >>>billions they spent on renewables>>> would>>> redeem them>>>. “Germans would then at last feel that>>> they have gone from being world-destroyers>>> in the 20th century to >>>world-saviors>>> in the 21st,” noted a reporter.

Many Germans will, like Der Spiegel, claim the renewables transition was merely “botched,” but it wasn't. The >>>transition to renewables>>> was>>> doomed>>> because>>> modern industrial people,>>> no matter>>> how Romantic they are>>>>>>, do not want to return to pre-modern life.>>>

The reason renewables>>> can’t power modern civilization>>> is because they were>>> never meant to.>>> One interesting question is>>> why anybody ever thought they could. >>>

Michael Shellenberger

www.forbes.com/sites/michaelshellenbe...
rationeel
1
Syp Wynia veegt de vloer aan met klimaatgekkies : ‘De groene staatsgreep is begonnen’

Syp Wynia is helemaal klaar met Angela Merkel en haar protestantse Duitse supporters die van klimaat hun nieuwe geloof hebben gemaakt.

Onlangs sprak Angela Merkel een grote horde protestantse supporters toe over… klimaatverandering en haar wens om daar hoegenaamd écht iets aan te doen. Syp Wynia is daar bepaald niet van onder de indruk. In zijn gesproken column voor>>> Café Weltschmerz >>>legt hij uit dat >>>Duitse protestanten van klimaat feitelijk “hun nieuwe geloof”>>> hebben gemaakt. Merkel gebruikte de gelegenheid vervolgens om “nieuwe, radicale toezeggingen” aan ze te doen.

Namelijk: in>>> 2050>>> zal Duitsland>>> 100% CO2>>>-reductie doorgevoerd moeten hebben. Dat gaat nog verder dan het doel van ...Mark Rutte, die voor 95% opteerde.>>>

In>>> 2011>>> heeft Merkel aangekondigd dat de kerncentrales versneld gesloten moesten worden. Dit deed ze omdat de Groenen lokale verkiezingen dreigde te winnen. Die deden dat uiteindelijk nog steeds. In >>>2015>>> maakte ze bekend dat “wir schaffen das” in verband met de enorme instroom van nieuwe ‘asielzoekers.’ Ook dat was een bewuste actie om het gras onder de voeten van de Groenen weg te maaien… en om de>>> evangelisten>>> weer voor ze te winnen.

Deze derde move is wat dat betreft meer van het oude, aldus Wynia.

Dat is bepaald niet prettig, natuurlijk, maar de situatie wordt nog erger gemaakt doordat haar “puppet” Ursula von der Leyen deze week ‘gekozen’ werd (door het Europees Parlement) tot president van de Europese Commissie. Haar meerderheid was nipt, maar helaas was dat voldoende.

Om voldoende stemmen binnen te halen heeft Von der Leyen allemaal toezeggingen gedaan aan de >>>Groenen in Brussel>>>. Die toezeggingen, zegt Wynia, “lijken wel geschreven in de>>> kantoren van de Duitse Groenen.”>>> Ze wil niet alleen een>>> 100 procent reductie>>>, maar ze voegt daar nog eens aan toe dat we in>>> 2030 al een reductie moeten hebben van 50 procent a 55 procent. >>>“En dat is de heftigste toezegging op het punt van klimaat waar dan ook ter wereld,” aldus Wynia.

“Dat maakt deel uit van een>>> linkse coup >>>die gaande is in Europa,” gaat Wynia verder. Als Merkels partij met deze toezeggingen de macht in handen houdt en als Von der Leyen met deze toezeggingen president van de EC is geworden — en dat is helaas zo —>>> “dan zit ze daaraan vast en dan zal ze dat moeten gaan uitvoeren.>>>”

Voor Nederland zijn de consequenties daarvan “giga.” Het kabinet heeft gezegd klimaatkoploper te willen zijn. Het neveneffect is dat bij de kosten én de positieve gevolgen van dit waanzinbeleid nogal ter discussie staan. Alleen al in Nederland hebben we het, aldus Wynia, “over duizenden miljarden.”

Laat dat even goed op je inwerken: duizenden miljarden. In Duitsland gaat het om acht duizend miljard.

Knetter.

“Het effect in Nederland is dit,” aldus Wynia. “Waar een volgend kabinet, naar ik zou hopen, misschien tot bezinning zou kunnen komen heeft dat geen enkele zin meer. Want wat tot dusver een nationaal koploperschap wordt is binnenkort onder leiding van Ursula von der Leyen, en trouwens Angela Merkel ook, en Macron,>>> een Europees dictaat geworden>>>.

“Wat nu nog>>> vrijwillig is min of meer>>>, als Nederland, wordt binnenkort een >>>verplichting.”>>> En aangezien Nederland altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn — dat hebben we ook gezien met het begrotingstekort — kunnen we er vergif op innemen dat Nederland ook in dit opzicht nóg meer zal doen.

Daardoor is het zeer wel mogelijk, aldus Wynia, dat>>> “we aan de bedelstaf raken.” >>>Want zó >>>onbetaalbaar is dit plan.>>>

www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/sy...
Beperktedijkbewaking
1
quote:

josti5 schreef op 16 augustus 2019 09:02:

'Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat de politiek, zowel nationaal als internationaal, de onderwerpen overbevolking en geboortebeperking niet veel hoger op de agenda zet.
Dat je partijen als GL, PvdD en D'66 er nooit over hoort, vind ik laf, hypocriet en bovenal oerdom. Andere partijen zijn trouwens niet veel beter.'

@BDB, waarom blijf je dit maar 'onbegrijpelijk' vinden?
Het is nota bene beleid van Brussel om 60 - 70 miljoen mensen van buiten Europa te importeren, teneinde
1. Blijvende economische groei te bevorderen (dit is een openbare doelstelling)
en
2. Eén Europa te creëren (dit wordt nog verborgen gehouden)
hetgeen met de huidige lappendeken aan staten en volken niet lukt.

Dat je partijen er nooit over hoort is niet laf - ze zijn het er gewoon mee ééns, zij conformeren zich aan Brussel.
Economische groei ten koste van alles en iedereen, één Europa: dát is, wat zij willen, maar, slim en gewetenloos als zij zijn, natuurlijk nooit openlijk zullen uitspreken.

Groen met de mond, vuurrood in daden.
Het is de hypocrisie die ik onbegrijpelijk vind. Inderdaad, 'groen met de mond', vuurrood (ik noem het inconsequent of tegenstrijdig) in daden.

N.B.
In een echt geheim complot op dit terrein geloof ik niet zo. Er zouden teveel mensen bij betrokken zijn, er zou uit de school geklapt worden, etc.
Wel geloof ik in niet al te openlijke dubbele agenda's. Die EU-ideeën om miljoenen goedkope arbeidskrachten te importeren bijvoorbeeld. Ik denk dat meerdere reguliere partijen van links tot rechts daar achter staan, of zich er iig niet tegen verzetten, maar dat nooit openlijk zullen zeggen. Laat staan dat ze het ooit in een verkiezingsprogramma opgenomen hebben, of dat zullen gaan doen.

[verwijderd]
0
Ik heb goed nieuws voor allen die hier van alles dumpen dat met klimaat niet in de verste verte iets te maken heeft: dit is mijn laatste bijdrage hier.
Het was een leerzame ervaring om 'ns mee te maken wat zo in de burger leeft en hoe meningen gevormd worden; wel wat ontnuchterend maar dat is vaker zo met de realiteit.
Bij sommige pubers verwacht men dit gedrag, maar bij bejaarden is het bijna angstaanjagend. Waren ze altijd zo of is het in de loop der levensjaren erger geworden?
rationeel
0
Vragen, vragen, wiedewiede wagen.

Is allemaal te onderzoeken. Is een wetenschap voor. Zelfs als vraagstelling kunnen verschillende wetenschappen daar iets mee.

De ervaring zou nog veel leerzamer zijn, als je niet zou weglopen.

Tja geen corpslid geworden. Afhakertje.

Maar je kunt altijd terugkomen hoor. Je blijft welkom:)
izdp
0
quote:

gokker schreef op 19 augustus 2019 00:31:

Ik heb goed nieuws voor allen die hier van alles dumpen dat met klimaat niet in de verste verte iets te maken heeft: dit is mijn laatste bijdrage hier.
Het was een leerzame ervaring om 'ns mee te maken wat zo in de burger leeft en hoe meningen gevormd worden; wel wat ontnuchterend maar dat is vaker zo met de realiteit.
Bij sommige pubers verwacht men dit gedrag, maar bij bejaarden is het bijna angstaanjagend. Waren ze altijd zo of is het in de loop der levensjaren erger geworden?
Ja, altijd al zo.
Stelletje ouden van dagen die alle draadjes saboteren, omdat ze niet veranderbestendig meer zijn.

Je weet wel: van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.
izdp
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 17 augustus 2019 04:15:

[...]
Bij de vraag hoeveel mensen er maximaal op aarde zouden kunnen leven komt idd meer kijken dan alleen de theoretische mogelijke voedselproductie. Je noemde zelf al de logistiek, ik voegde daar nog wat andere zaken aan toe.

Ik wil best een eindje met je meegaan, in de zin dat slimme voedselproductie in een ideaal scenario samen kan gaan met beperkte milieubelasting. Maar gemakzucht en winstbejag dienen de mens, ik vrees dat het her en der op de wereld toch mis zal gaan.

Daarnaast is landoppervlak niet alleen nodig voor landbouw en veeteelt, maar ook voor huizen en andere gebouwen, industrie en logistiek, wegen en andere infrastructuur, ontspanning, en last but not least: de noodzakelijke natuur.

Bij een grote wereldbevolking gaat dat knellen. Dat zie je al in allerlei dichtbevolkte regio's in de wereld, en op een 'luxe' manier ook in NL. Denk bij dit laatste aan:
- Fileproblematiek.
- Het aanleggen van een nieuwe weg of spoorlijn kost incl. voorbereiding, tracébesluit, inspraak e.d. twee generaties!
- Bouwprojecten worden afgeblazen of vertraagd door strenge milieuregels (stikstof!).
- De schaarse echte natuurgebieden kunnen niet uitgebreid en niet 'verbonden' worden.
- Sommige natuurgebieden mag je helemaal niet in, of alleen met gids of speciale 'Ausweis'. Waar dienen ze dan toe? Zijn ze er alleen voor 'staatsbosbeheer'?
- Vele vrijheidsbeperkende maatregelen. We raken er aan gewend, en in een dichtbevolkt land is het ergens noodzakelijk, maar ik vind het eigenlijk droevig dat vrij kamperen, vissen, fuiken zetten, jagen, bosbessen en paddenstoelen plukken, barbecueën en het houden van andere huisdieren dan kat/hond/hamster/kanarie verboden of streng beperkt zijn.
- Idem voor het plaatsen van een dakkapel, kippenhok of een extra schuurtje in je tuin.
- Het kappen van een te groot geworden boom die je 40 jaar geleden zelf geplant heb, wordt je verboden! Of 5x gedoe met formulieren en ambtenaren.
- Enzovoorts.

De trek naar de stad lost dit niet op. Het draagt er zelfs aan bij.
Zoals je weet schrijf ik in de Zuid-Afrikadraad regelmatig over de grondpolitiek in ZA. De zwarte mensen daar willen meer grond, desnoods door het onteigenen van blanke boeren. Hun ideaal is om op die grond in alle vrijheid alles te doen wat in NL verboden is. Politiek correct Nederland, ik doel o.a. op Bram Vermeulen (NPO/NRC), Bart Luirink (CPN/Volkskrant), steunt hen daarbij. Dat lijkt me voor Nederlanders nogal inconsequent.
(Ik kuis hier mijn taalgebruik. Als ik echt mijn hart zou luchten zou ik het aan de stok krijgen met de moderator.)

Idem dito met allochtonen in NL. Mijn gemeente heeft het voortdurend aan de stok met vlees verbrandende en rotzooi achterlatende allochtonen in de parken. Ik begrijp beide kanten. Die Turken etc. doen wat we allemaal graag zouden willen doen indien er genoeg ruimte en groen was.

Natuurgebieden in NL die nauwelijks bezocht worden? Vind je het raar bij de bovengenoemde beperkingen? Overigens deel ik je bewering niet echt. Bij mooi weer is het op toeristische fietspaden in NL echt filefietsen. In de Hollandse duinen ben je ook midden in de winter nooit alleen.

Met je laatste alinea ben ik het zonder meer eens, t/m het Bijbelse 'rentmeesterschap'.
Groet van een mannenbroeder.

Je kuist zei je en zo waardeer ik dus je antwoord.
Maar erg veel om mijn weerwoord te geven.

De voedselproductie is nu al zo hoog, dat we met dat voedsel makkelijk 10 à 12 miljard mensen kunnen voeden.
Door gebrekkige logistiek gaat enorm veel verloren en tel daar de verspilling nog eens bij.

Dan is het glas qua NL voor jou vooral half leeg.
Je vergeet dat er veel wordt verbetert en herstelt.
Dat filefietsen is blijkbaar zeer plaatselijk, want ik kom met het doorkruisen van de randstad in het groene gebied, van stad tot dorp en stad, vrijwel geen kip meer tegen.
Hetzelfde met lopen.
Hetzelfde met de natuurgebieden waar er juist steeds meer weer toegankelijk worden buiten het broedseizoen.
Staatsbosbeheer heeft bossen waar je geen gebruik hoeft te maken van wandelpaden.
Heeft ook plekken voor wild kamperen.
(Je gebruik van Ausweis zal ik maar wijten aan wat gebrek aan beschaving)
Maar uit onderzoek blijkt telkens weer, dat de behoefte van de massa aan groen, zich beperkt tot 5 minuten loopafstand van de woning.

Met vissen en fuiken zetten sla je de plank volledig mis.
De regels zijn nauwelijks verandert en ik kan het weten, want het behoort tot onze lange familiecultuur voor m/v.
Daar de paling een bedreigde soort is geworden, dankzij o.a. door het massaal vangen van glasaal voor de kwekerijen en boeren samen met de waterschappen zowat alle poldersloten hebben verkloot, is een beperking niet meer dan logisch te noemen.
De verboden waren er al en och was juist de sport met de koddebeiers.
Maar nu zijn de straffen serieus en bijzonder zwaar.
Wil je wat meer weten, los van die stomme fuiken, van de sport van vroeger, laat maar horen.
Natuurgebieden kunnen wel degelijk verbonden worden, maar zijn geschrapt door de kabinetten Rutte: zie de oude ecologische hoofdstructuren.
En zo is het in feite met veel: het kan wel, maar we kiezen er niet voor.
Zo ook met je genoemde huisdieren: het mag wel als je de regels volgt.
Dit ivm ernstige dierziekten en voedselveiligheid.
Steeds meer gemeenten schrappen regels voor bomen, dakkapellen achterzijde etc.
Natuurlijk dat je niet zomaar van alles mag bouwen: de rijdende rechter vertelt je telkens weer waarom niet.

Over Z-Afrika zal ik met jou niet meer in discussie gaan, vanwege de fundamentele oorsprong die je niet erkend.
Afijn, gelukkig is Afrika veel groter dan de twee oude probleemkolonies van de Britten met zootje boeren in 1 van die 2.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

gokker schreef op 16 augustus 2019 19:21:

[...]
??????
kV in een zonnecel?

Graag even aangeven waar deze revolutionaire techniek vandaan komt. Wanneer dit waar is, moet ik misschien toch over een paneel na gaan denken!
Toch wel van serieschakeling gehoord, neem ik aan?
fritts.nl/zonnepanelen-serie-of-paral...

Als je batterijen in serie zet telt alleen de spanning op. 2 Gewone batterijen van 1,5 volt geven 3 volt. Zo werkt het precies hetzelfde met zonnepanelen. Een beetje standaard zonnepaneel geeft 33 volt. Wanneer er bijvoorbeeld 15 zonnepanelen aan elkaar geschakeld worden is de spanning circa 500 Volt.

haas
1
The Ocean Cleanup kan nu écht plastic vangen
The Ocean Cleanup is weer een stapje dichter bij het opruimen van de plasticsoep in de Grote Oceaan. De U-vormige veegarm van 600 meter lang houdt door een aanpassing nu al het verzamelde plastic vast. “Hopelijk zijn we nu dicht bij een concept dat werkt”, zegt oprichter Boyan Slat tegen Business Insider. De oud-Challenger heeft in juni en juli een zestal oplossingen geprobeerd, waarvan een onderwaterparachute van 20 meter doorsnee aan de uiteinden van de pijp lijkt te werken. Slat is opgetogen over de nieuwe resultaten, maar wil niet te vroeg juichen. “Misschien duiken er nog meer unknown unknowns op. Het is belangrijk om nederig te blijven.”
DeZwarteRidder
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 augustus 2019 03:17:

[...]
Toch wel van serieschakeling gehoord, neem ik aan?
fritts.nl/zonnepanelen-serie-of-paral...

Als je batterijen in serie zet telt alleen de spanning op. 2 Gewone batterijen van 1,5 volt geven 3 volt. Zo werkt het precies hetzelfde met zonnepanelen. Een beetje standaard zonnepaneel geeft 33 volt. Wanneer er bijvoorbeeld 15 zonnepanelen aan elkaar geschakeld worden is de spanning circa 500 Volt.
Geen wonder dat die dingen steeds vaker in de fik vliegen.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 augustus 2019 09:02:

[...]
Geen wonder dat die dingen steeds vaker in de fik vliegen.
Plus instorting dak vanwege het gewicht, zie AZ Alkmaar.
New dawn
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 augustus 2019 03:17:

[...]
Toch wel van serieschakeling gehoord, neem ik aan?
fritts.nl/zonnepanelen-serie-of-paral...

Als je batterijen in serie zet telt alleen de spanning op. 2 Gewone batterijen van 1,5 volt geven 3 volt. Zo werkt het precies hetzelfde met zonnepanelen. Een beetje standaard zonnepaneel geeft 33 volt. Wanneer er bijvoorbeeld 15 zonnepanelen aan elkaar geschakeld worden is de spanning circa 500 Volt.

Precies.

En wanneer je de batterijen parallel schakelt neemt de stroomsterkte (I) toe. Meer ampere betekent meer verlies in de
vorm van warmte. Een hoge spanning met minder stroomsterkte is beter. Dat is de reden dat dat we hoogspanningslijnen hebben voor electriciteitstransport.
josti5
1
quote:

gokker schreef op 19 augustus 2019 00:31:

Ik heb goed nieuws voor allen die hier van alles dumpen dat met klimaat niet in de verste verte iets te maken heeft: dit is mijn laatste bijdrage hier.
Het was een leerzame ervaring om 'ns mee te maken wat zo in de burger leeft en hoe meningen gevormd worden; wel wat ontnuchterend maar dat is vaker zo met de realiteit.
Bij sommige pubers verwacht men dit gedrag, maar bij bejaarden is het bijna angstaanjagend. Waren ze altijd zo of is het in de loop der levensjaren erger geworden?
Yep: de realiteit is maar al te vaak ontnuchterend: 'is that all there is?'
En maar al te vaak blijkt bij nader onderzoek, dat het slechts een vlag is, die de werkelijke lading dekt: onder schone, fraaie argumenten schuilen al te vaak maar weer geld & macht, in wisselende verhoudingen, zoals ook nu weer bij de klimaatgekte.
In dit geval is het ernstig, want geld & macht en de menselijke (socialistisch/communistische) arrogantie van de mens, die de wereld denkt te kunnen maken en de natuur zijn wil op te kunnen leggen, hebben elkaar in de klimaatgekte en de (in Nederland) gasloosheid gevonden: een ongekende aanslag op vrijheid & portemonnee van de burger.

Over je discriminatie van ouderen, je gebrek aan respect voor ouderen, omdat zij wijzer zijn (dat is wetenschappelijk bewezen) dan jij en/of een andere mening hebben dan jij, heb ik je al terecht gewezen: in dat opzicht ben je ook slachtoffer van de D666-generatie.

Dat je al zó snel zou afhaken, is verrassend, maar gezien je steeds meer geïrriteerde toontje begrijp ik het wel.

Hoewel: Heintje Davids bleef óók maar afscheid nemen...
En kwam weer terug...
Gelukkig wél onder dezelfde naam.
Want er zijn hier nogal wat lieden, die stiekum van alias wisselen, en vrolijk weer mee komen doen.
En in verreweg de meeste gevallen snel worden ontmaskerd!

Zo niet: dank voor je aanwezigheid, het ga je goed, je zonden zijn je hierbij vergeven!

josti5
3
quote:

izdp schreef op 19 augustus 2019 01:35:

[...]

Ja, altijd al zo.
Stelletje ouden van dagen die alle draadjes saboteren, omdat ze niet veranderbestendig meer zijn.

Je weet wel: van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.
Je pleegt wederom ouderendiscriminatie, izdp.

Ouderen zijn wijzer dan jongeren: dat is wetenschappelijk bewezen.
Ik zal niet weer het hele verhaal citeren uit het boek 'het seniorenbrein' van André Aleman, maar wel dit, op pagina 165:
Wijsheid wordt gedefinieerd als: inzicht in levensvraagstukken en het maken van evenwichtige keuzes in onzekere situaties.

Ouderen nemen minder risico's bij financiële beslissingen en zijn minder impulsief. Dit komt doordat zij beide hersenhelften sterker inschakelen.

Ouderen kunnen een beroep doen op een grotere database aan kennis en ervaring en kunnen ingewikkelde beslissingen op een intuïtieve manier nemen.

De uitwerking staat in het betreffende hoofdstuk.

Dat jij ondanks deze wetenschap maar door blijft gaan met het discrimineren van ouderen, is zéér kwalijk.

Bij het minste geringste is IEX er als de kippen bij om teksten met een bepaalde inhoud of bepaalde woorden te verwijderen, maar deze discriminerende beeldvorming mag blijkbaar dóór blijven gaan.

Waarvan acte.
izdp
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 augustus 2019 03:17:

[...]
Toch wel van serieschakeling gehoord, neem ik aan?
fritts.nl/zonnepanelen-serie-of-paral...

Als je batterijen in serie zet telt alleen de spanning op. 2 Gewone batterijen van 1,5 volt geven 3 volt. Zo werkt het precies hetzelfde met zonnepanelen. Een beetje standaard zonnepaneel geeft 33 volt. Wanneer er bijvoorbeeld 15 zonnepanelen aan elkaar geschakeld worden is de spanning circa 500 Volt.

Er stond in mijn herinnering zonnepaneel en dat was fout.
Veel omvormers hebben de beperking van max 1000 volt.
En het is gelijkstroom, dus veel gevaarlijker dan wisselstroom.
izdp
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 augustus 2019 09:02:

[...]
Geen wonder dat die dingen steeds vaker in de fik vliegen.
Dat is een foute conclusie.
Hoe meer er liggen hoe groter de kans.
Vrijwel altijd veroorzaakt door menselijke fouten bij het koppelen en zelden door ondeugdelijk materiaal.
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 19 augustus 2019 10:10:

[...]

Je pleegt wederom ouderendiscriminatie, izdp.

Ouderen zijn wijzer dan jongeren: dat is wetenschappelijk bewezen.
Ik zal niet weer het hele verhaal citeren uit het boek 'het seniorenbrein' van André Aleman, maar wel dit, op pagina 165:
Wijsheid wordt gedefinieerd als: inzicht in levensvraagstukken en het maken van evenwichtige keuzes in onzekere situaties.

Ouderen nemen minder risico's bij financiële beslissingen en zijn minder impulsief. Dit komt doordat zij beide hersenhelften sterker inschakelen.

Ouderen kunnen een beroep doen op een grotere database aan kennis en ervaring en kunnen ingewikkelde beslissingen op een intuïtieve manier nemen.

De uitwerking staat in het betreffende hoofdstuk.

Dat jij ondanks deze wetenschap maar door blijft gaan met het discrimineren van ouderen, is zéér kwalijk.

Bij het minste geringste is IEX er als de kippen bij om teksten met een bepaalde inhoud of bepaalde woorden te verwijderen, maar deze discriminerende beeldvorming mag blijkbaar dóór blijven gaan.

Waarvan acte.
Je voelt je aangesproken en terecht.
Als ik zeg stelletje etc beperk ik me heel duidelijk.
Als groep spreek ik ze niet zo aan.

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.411,19 +1,34%
 EUR/USD 1,0626 -0,17%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront