AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG augustus 2019

1.877 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Marcel H. schreef op 23 augustus 2019 23:11:

[quote alias=Profitmaker id=11789404 date=201908232250]
PM verwacht na de forse daling vanavond in de VS met name voor AMG maandag weer een enorme oorwassing!
[/quotenLweg

Leg eens uit.
Aandelen als Aperam en AMG zijn erg gevoelig voor ontwikkelingen in deze handelsoorlog. En die ontwkkelingen zijn op zijn zachtst gezegd niet erg positief vanavond. Maandag verwacht PM dus een nieuw pak rammel voor AMG.
Eduard de Wit
0
quote:

Profitmaker schreef op 23 augustus 2019 23:28:

[...]

Aandelen als Aperam en AMG zijn erg gevoelig voor ontwikkelingen in deze handelsoorlog. En die ontwkkelingen zijn op zijn zachtst gezegd niet erg positief vanavond. Maandag verwacht PM dus een nieuw pak rammel voor AMG.
Eduard de Wit heeft al langere tijd gewaarschuwd dat Kendrion zal dalen.
Nooit Heeft u geluisterd.
Dus de verwachting dat AMG zal dalen maandag zullen we zeker met een korrel zout nemen....
mvdln
0
Ik denk toch dat we maandag even goed moeten gaan zitten als de beurzen open gaan. Met de huidige ontwikkelingen gaat AMG maar gaan ook alle andere indices door het putje. Ik was donderdag short gegaan op 20€ en heb die vrijdag gesloten op 18,82€. Daar heb ik nu spijt van zeg...

Gelukkig vrijdag namiddag AEX short gegaan met 25% van mijn aandelenwaarde. Dat wordt cashen maandag! Zag de bui al hangen na Xi zijn tariefverhoging.

Die Trump is overigens helemaal gestoord. Het is niet anders, maar maandag kunnen we AMG waarschijnlijk opnieuw onder de 18€ oprapen. Alle TA, voor zover je erin gelooft, kan met die man gewoon de prullenmand in.
[verwijderd]
0
Dit zou eigenlijk toch gunstig moeten uitpakken voor amg.
Vanadium uit China wordt duurder voor usa, dus beter voor Largo en Amg om te leveren aan trumpie dumpie.

Voor lithium zou hetzelfde moeten gelden.

Volgens mij kunnen de brandstofprijzen nu wel seer omhoog omdat er op deze manier door china schaarste wordt gecreeerd.

Dus ik zie dit niet direct als ongunstig.
Wel zullen de angsthazen reageren op trumpeter.

AMG time to raise your prices !
Blanco rolling
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 23 augustus 2019 19:27:

[...]

Ik was even opzoek naar BE, die hebben we deze maand nauwelijks gezien hier op het forum.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik in draadjes uit november 2018 en daaromtrent. Wat je daar dan leest en wanneer je kijkt naar de koers toen en nu, mijn hemel wat een ontgoocheling is dat zeg! Erg pijnlijk voor eenieder die toen is ingestapt en nu tegen een flink verlies aankijkt. Ik hoop werkelijk dat er snel een structurele kentering gaat komen. Dat moet dan echt wel met zwaar geschut denk ik.

En ook in november 2018 werd er al gewezen op slechte communicatie vanuit AMG.

Ik denk toch dat we de komende weken niet echt veel vuurwerk kunnen verwachten. Het gaat heel spannend worden rond de q3-cijfers en hoe de beurs daarop reageert.
Zijn account is geschorst 2 weken geleden. Terecht vind ik.
Just lucky
1
quote:

Piet Bakker schreef op 24 augustus 2019 20:09:

Ai ai Vanadium alweer aan het dalen.
Dat mag ik graag zien.
Als je iets verder kijkt dan je neus lang is, dan zie je dat de prijzen de afgelopen 2 a 3 maanden nagenoeg vlak liggen en de echte daling er wel uit is.
Piet Bakker
0
Als je iets verder kijkt dan je neus lang is, dan zie je dat de prijzen nog ver boven het langjarig gemiddelde liggen.
Oei oei. Crash is coming.
(Wrijft in handen)
[verwijderd]
0
@Piet Bakker: Het is simpel weg erg triest hoe het fonds zich op de beurs ontwikkelt. Maar ik zie het de komende weken/maanden ook nog niet werkelijk herstellen.

Wanneer er klappen vallen, dan krijgt AMG er hoe dan ook wat van mee gezien het sentiment dat nu om het fonds hangt.

Ik zie niet direct een harde crash voor me. Mogelijk wel meer zoiets als een sluit crash, stapjes naar beneden en dan klein herstel en de dag erop weer diep rood. We weten allemaal waar de pijnpunten zitten in de huidige geo-politieke zaken, deel is al ingecalculeerd, en daar komt telkens iets nieuws bij.

Maar wanneer er ergens opeens een flink lijk uit de kast valt, of wanneer 1 van de conflicten werkelijk escaleert, dan kan het wel eens hard gaan. Toch heb ik het idee dat de spelers zich hiervan ook wel bewust zijn en ze veel schreeuwen maar toch ook voorzichtig langs de werkelijke escalatie-lijn kleuren. Dit geeft natuurlijk niet de garantie dat er eentje een keer met zijn kleurstift uitschiet, dan kan het hard gaan.... Maar dat geldt dan voor heel de markt.

Ik heb de meeste van mijn posities volledig of grotendeels afgebouwd de afgelopen maanden. Zit nog wel flink in Gala, twijfel daar nog wat te doen. Staat bij mij nog ruim in het groen. Dus blijft mogelijk gewoon buy and hold strategie volgen.
[verwijderd]
0
quote:

Tom3 schreef op 25 augustus 2019 12:49:

De huidige vanadiumprijs doet momenteel niemand pijn (behalve AMG dan die met een duur ingekochte voorraad grondstoffen zit). Als je kijkt naar presentaties van Largo (Canada) en Bushveld (Zuid Afrika) dan delft de eerste vooral Vanadium pentoxide en de 2e FeV. De cash cost prijs van Largo bedraagt in 2019 circa US$ 3,50 bij opbrengstprijzen die momenteel variëren tussen $ 8,90 (China) en $ 6,95 (Europa). Het probleem van Largo is alleen dat ze nog maar 9 jaar vooruit kunnen met hun huidige mijn. Bushveld heeft een integrale kostprijs van rond de $ 19 bij marktprijzen die variëren tussen de $ 38,70 (China) en $ 31,30 (Europa). Haar mijnen bevatten voldoende voorraad voor de komende 27 jaar. Largo kan waarschijnlijk goedkoper delven maar ik heb even geen info over verschuldigde royalties en vaste kosten voor handen. De huidige prijzen liggen significant boven de prijzen van 2 jaar geleden toen genoemde mijnen een nul resultaat boekten. Men zit als het ware nog steeds in een soort luxe positie doordat er in China een afbouw van de voorraad heeft plaats gevonden en de lokale kostprijs kennelijk veel hoger is dan in Brazilië en/of Zuid-Afrika. Het blijft natuurlijk een wankel evenwicht omdat China (waar een kleine 60% van de wereldmarkt wordt verhandeld) de toon aangeeft.

AMG moet bij de huidige marktprijzen (mits stabiel) gezien de fee structuur en lage productiekosten met haar vanadium zeker een goede boterham kunnen verdienen. Heinz zou nog transparanter over kostprijzen moeten worden, dat doen de anderen ook.

Even overgeheveld uit het “geen toogpraat”-draadje. Anders worden ze daar boos....

Aan de transparantie schort het in mijn ogen ook zeer. En dat lijkt iets structureels te zijn wat AMG maar niet wil inzien. Updates over de JV, afsplitsing AMG T, opbouw kostprijs, voor welke prijzen de voorraden worden aangehouden, etc.

Ik weet niet waarom, maar AMG lijkt er lol in te hebben om haar aandeelhouders telkens met geknepen billetjes naar de volgende cijfers toe te laten leven.

Een andere verklaring kan zijn dat er simpel weg weinig positiefs te melden is....
[verwijderd]
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 25 augustus 2019 13:00:

[...]
Aan de transparantie schort het in mijn ogen ook zeer. En dat lijkt iets structureels te zijn wat AMG maar niet wil inzien. Updates over de JV, afsplitsing AMG T, opbouw kostprijs, voor welke prijzen de voorraden worden aangehouden, etc.
Je wilt het echt niet begrijpen, hé?
Geen ENKEL bedrijf op de beurs geeft zo'n diepe inzichten in bv voorraad zoals jij het zegt. Dit wordt gewoonweg niet gedaan. Geen idee waarom je aanhaalt dat AMG dit wel zou moeten doen. Gewoon een update dat de voorraden nu duurder zijn dan de verkopen, is meer dan genoeg. Dit hebben ze goed onderbouwd tijdens de cc...

En dan over de JV en afsplitsing. Daar hebben ze toch al updates over gegeven? Wat moet er volgens jou dan nog meer komen? Elke dag een update "Vandaag hebben we een due diligence van de concurrentie van Technologies voltooid. Morgen doen we een due diligence van de voorraad en we willen tegen maart 2020 de afsplitsing voltooid hebben". Is het dat wat je wilt?
Komaan zeg, hoe naïef kan een persoon zijn?

De JV wordt gefinaliseerd hebben ze 3 weken geleden vermeld. Is dit dan niet genoeg voor jou?
Van de afsplitsing zijn ze werk aan het maken hebben ze vermeld. Wat verwacht je dat ze meer zeggen als er nog niet meer te zeggen valt? Zo'n processen duren nu eenmaal jaren.

Grow up & stop met te insinueren dat AMG te weinig informatie verschaft aan de markt.
Anton78
0
Ik heb de afgelopen 2 maanden veel geld verloren op de beurs zoals velen, vrijdag mijn geld (wat er nog van over is) van de beurs afgehaald om even te her-orienteren.

Ik overweeg om in AMG te gaan, prijs van Vanadium lijkt te stabiliseren, totale shortpositie lijkt iets af te nemen. Dus wellicht een keerpunt die aanbreekt voor AMG. De vraag is hoever vanaf dit punt de trade war nog verder kan escaleren (of zijn we ongeveer op het dieptepunt) en hoe hard dat AMG nog gaat raken. Ongeacht een afkoelende wereldeconomie lijken diverse industrieën baat te hebben bij het verder ontwikkelen en toepassen van Vanadium. De potentiële groei bij AMG is niet alleen afhankelijk van economische groei maar ook ontwikkeling en innovatie.

Daarbij hoop ik dus dat ondanks alle trade concerns er ruimte is voor een geleidelijke kentering bij AMG. Andere zorg is de nog altijd enorme shortpositie, daar gelden andere belangen. Aan de andere kant kan het coveren een positieve impuls geven op de koers en eventueel herstel versnellen.
Shelby
0
quote:

Piet Bakker schreef op 24 augustus 2019 20:09:

Ai ai Vanadium alweer aan het dalen.
Dat mag ik graag zien.
Wederom geen enkele inhoudelijke toevoeging. Een ander geluid Juich ik toe, maar dit voegt niets toe. Daar zou IEX iets aan moeten doen, want het weerhoud mij als belegger van dit forum.

Succes volgend jaar weer Piet, met het beursspel.
[verwijderd]
0
quote:

Anton78 schreef op 25 augustus 2019 14:30:

Ik heb de afgelopen 2 maanden veel geld verloren op de beurs zoals velen, vrijdag mijn geld (wat er nog van over is) van de beurs afgehaald om even te her-orienteren.

Ik overweeg om in AMG te gaan, prijs van Vanadium lijkt te stabiliseren, totale shortpositie lijkt iets af te nemen. Dus wellicht een keerpunt die aanbreekt voor AMG. De vraag is hoever vanaf dit punt de trade war nog verder kan escaleren (of zijn we ongeveer op het dieptepunt) en hoe hard dat AMG nog gaat raken. Ongeacht een afkoelende wereldeconomie lijken diverse industrieën baat te hebben bij het verder ontwikkelen en toepassen van Vanadium. De potentiële groei bij AMG is niet alleen afhankelijk van economische groei maar ook ontwikkeling en innovatie.

Daarbij hoop ik dus dat ondanks alle trade concerns er ruimte is voor een geleidelijke kentering bij AMG. Andere zorg is de nog altijd enorme shortpositie, daar gelden andere belangen. Aan de andere kant kan het coveren een positieve impuls geven op de koers en eventueel herstel versnellen.
Even een quote uit een artikeltje dat door @Toert op het Gala-forum was geplaatst:

"Remember, shorts are great fuel for exaggerated moves. I don't like to bet against shorts - that's a fool's game as they often know more than you. But when a short is crowded and wrong you can make the biggest money possible, save for a takeover, and that's what you are getting with the stocks of Lowe's, Target and Nvidia."

realmoney.thestreet.com/jim-cramer/ji...
Anton78
0

Ik kan me wel iets voor stellen bij de enorme shorts gezien de enorme spurt en hype in de vanadium prijs in 2018 en het koersverloop van AMG. Het kwam te vroeg en ging te snel wellicht. Maar koers van Vanadium lijkt voldoende gecorrigeerd en daarmee komt wellicht ook een keer een einde aan de dramatische daling van AMG. Er zijn bij een afkoelende wereldeconomie genoeg opportuniteiten om te shorten, AMG is reeds gesloopt en shortende partijen zoeken hopelijk binnen niet al te lange tijd hun heil elders.
Himalaya !
2
quote:

Piet Bakker schreef op 25 augustus 2019 10:43:

Als je iets verder kijkt dan je neus lang is, dan zie je dat de prijzen nog ver boven het langjarig gemiddelde liggen.
Oei oei. Crash is coming.
(Wrijft in handen)
Kijk Malle Pietje is ook weer uit zijn hok.
[verwijderd]
1
Wel interessante documentaire, 97% owned, voor op de zwoele zomerse avond met een glaasje verfrissing:

m.youtube.com/watch?v=DeLFaOho9mY

Deze had ik nog niet eerder gezien, veel al wel bekend, maar ook nieuwe dingen voor mij....

Ben wel benieuwd hoe dat zit nu met de negatieve rentes. Docu is wel al een beetje gedateerd...l
voda
1
Vraag naar vanadium stijgt weer - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AMG Advanced Metallurgical Group
18,815 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Evraz PLC
£ 4,82 -0,079 -1,61 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De populariteit van vanadium stijgt, nu staalfabrikanten de vraag naar dit metaal weer opvoeren. Dit zegt althans Evraz, de grootste producent van vanadium buiten China, volgens persbureau Bloomberg.

De prijs van vanadium, in 2018 nog op een piek, daalde dit jaar met circa 75 procent, vooral door een teruggelopen vraag uit China waar nieuwe regels ten aanzien van het gebruik van het metaal van kracht werden. Staalfabrikanten weken daarom uit naar alternatieven zoals bijvoorbeeld niobium en titanium.

Volgens Bloomberg zou de topman van Evraz hebben gezegd tevreden te zijn met de huidige prijs voor vanadium van 30 tot 40 dollar per kilo.

Het in Amsterdam genoteerde AMG produceert vanadium, net als titanium en niobium.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.877 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 24,140
Verschil -0,160 (-0,66%)
Hoog 24,600
Laag 23,760
Volume 271.509
Volume gemiddeld 243.435
Volume gisteren 218.255

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront