VolkerWessels « Terug naar discussie overzicht

Forum VolkerWessels geopend

1.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
PJ
0
voda
0
Video: Mooi instapmoment VolkerWessels

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VolkerWessels
15,52 -0,36 -2,27 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels kwam donderdag met halfjaarcijfers. Beleggingsspecialist Wubbe Bos van online broker LYNX neemt de resultaten van het bouwbedrijf onder de loep. Bos licht toe.

www.youtube.com/watch?v=XSL03kAzUps

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Senior 1936
0
quote:

Erny schreef op 30 augustus 2019 15:16:

[...]
OK dank. geleidelijk herstel zal dan wel komen.
volgens Dividendinfo.nl is de taxatie van het dividend over 2019: 1,20 , voor 2020: 1,26 en voor 2012: 1,32

Zojuist KVW gekocht voor 15,48
[verwijderd]
0
Met alle respect hoor, maar een Lynx beleggingsspecialist die nog maar net uit de schoolbanken is kan ik niet serieus nemen als iemand die een advies uitbrengt. Met louter studieboeken wijsheid trek je wel een hele grote broek aan om een aandeel aan te prijzen.
[verwijderd]
0
quote:

De jonkheer schreef op 30 augustus 2019 23:18:

Met alle respect hoor, maar een Lynx beleggingsspecialist die nog maar net uit de schoolbanken is kan ik niet serieus nemen als iemand die een advies uitbrengt. Met louter studieboeken wijsheid trek je wel een hele grote broek aan om een aandeel aan te prijzen.
Volgens mij is het ook de eerste keer dat hij dit doet. Hij leest het ook af van een scherm. Verder heb ik in het algemeen geen hoge pet op van de zogenaamde guru’s oftewel de analisten. Als je kijkt naar het resultaat van de adviezen dan is het huilen met de pet op. Bij Iex heb ik fundamentele koopadviezen gezien voor Aegon, Boskalis, Amg, Bam en ga zo maar door. Sinds het tijdstip van die adviezen is de koers alleen maar sterk in zuidelijke richting gegaan.
fleurie
0
Spelletje om zich zelf te verrijken, nog geen 10 dagen gelegen hoorde ik op de radio zeggen blijf van de banken af! Juist ze stijgen,
Warrem Buffet
0
Toch ben ik gisteren vol in Volker Wessels gegaan.
Mooi bedrijf, blijven positief over 2019. Hooguit wat wolkjes(die er altijd zijn) aan de horizon.
Bart Meerdink
0
Weet iemand het fijne achter "excluding the impact of IFRS 16" (heeft te maken met lease contracten) uit het H1-bericht van de 29e?

"Our net cash position decreased by € 50 million, resulting in a net cash position of € 37 million negative at 30 June 2019. Excluding the IFRS 16 impact the net cash position increased by € 186 million."

Op pagina 35: "As a result of applying IFRS 16 Leases as mentioned in 8.3 the net cash position as per 30 June 2019 is lower in comparison to 30 June 2018 (comparative figures are not restated). The impact of IFRS 16 on the net cash position is € 236 million, excluding this effect net cash improved with € 186 million compared to 30 June 2018."

Op 80 miljoen aandelen is dit een significante impact van IFRS 16 reporting, waarbij het doel hiervan (op en.wikipedia.org/wiki/IFRS_16 ) omschreven wordt met: "These new accounting requirements bring lease accounting into the 21st century, ending the guesswork involved when calculating a company’s often-substantial lease obligation. The new standard will provide much-needed transparency on companies’ lease assets and liabilities, meaning that off balance sheet lease financing is no longer lurking in the shadows. It will also improve comparability between companies that lease and those that borrow to buy"

Dat doet vermoeden dat VWS hiervoor de zaken te rooskleurig voorstelde m.b.t. de netto cash positie.

Tevens is het een mogelijke verklaring voor de heftige negatieve koersreactie?
Warrem Buffet
0
Nieuwe spelregels op de commerciële vastgoedmarkt
In januari heeft de IASB de langverwachte nieuwe lease-standaard IFRS 16 uitgebracht. Als gevolg van deze nieuwe standaard moeten alle lease- en huurverplichtingen (zoals huurcontracten met betrekking tot vastgoed) met ingang van 1 januari 2019 op de balans komen in de commerciële IFRS jaarrekening van de lessee/huurder. Hoewel de lessor/verhuurder de huurcontracten grotendeels op dezelfde manier zal blijven verwerken, kan de impact van deze nieuwe regelgeving op de vastgoedmarkt aanzienlijk zijn. De gevolgen voor organisaties die huren zijn groot en de nieuwe regels hebben impact op financiële ratio’s en prestatiecijfers, werknemers, beleid, processen en systemen. Voor verhuurders van commercieel vastgoed is een goed begrip van deze regelgeving cruciaal omdat de voorkeuren van huurders ten aanzien van de condities in huurcontracten zullen veranderen.

De nieuwe lease-standaard heeft grote gevolgen voor organisaties die leasen. Balansen nemen toe, leverage ratio’s verslechteren en de kapitaalratio’s verminderen. De verlies- en winstrekening verandert, omdat de verantwoording van de kosten anders verloopt.

De nieuwe standaard beïnvloedt vrijwel alle gangbare financiële ratio's en prestatiecijfers, zoals solvabiliteit, current ratio, EBIT, bedrijfswinst, nettowinst, EPS, ROCE, ROE en operationele kasstromen. Deze wijzigingen zijn mogelijk ook van invloed op bankconvenanten, credit ratings en financieringskosten en resulteren in andere gedragsveranderingen. Dit alles is voor organisaties reden om bepaalde 'lease versus koop'- beslissingen voor de toekomst opnieuw te beoordelen en/of bestaande huurcontracten te herzien. Dit laatste heeft vanzelfsprekend impact op de positie van de verhuurder.
Warrem Buffet
0
Zijn gewoon boekhoudkundige zaken, hebbem geen invloed op de werkelijke gang van zaken. Ik zie geen malversaties. Hooguit een uittikken van turbo's etc. De kern is gezond in mijn optiek.
Bart Meerdink
0
quote:

Warrem Buffet schreef op 1 september 2019 01:23:

Zijn gewoon boekhoudkundige zaken, hebbem geen invloed op de werkelijke gang van zaken. Ik zie geen malversaties. Hooguit een uittikken van turbo's etc. De kern is gezond in mijn optiek.
Als IFRS 16 een beter beeld geeft van de vermogenspositie dan zou ik als aandeelhouder willen dat het bedrijf het in de financiële verslagen omarmt, in plaats van het buiten beschouwing te laten in de 'headline' cijfers. De net cash positie is bij gebruik van de juiste systematiek dus negatief geworden dit halfjaar, ipv dat hij met €186m toenam.

Hetzelfde geldt voor het rapporteren in termen van EBITDA (€93m maar dan ook nog de additionele voorziening voor IJmuiden buiten beschouwing gelaten, waarom eigenlijk?) in plaats van gewoon het net profit van €32m.

De juiste cijfers staan er wel, maar alleen verderop in het verslag.

Het presenteren van 'opgepoetste' resultaten dient geen enkel belang, behalve dan misschien als Reggeborgh Holding B.V. van plan was om nog weer een deel van het overblijvende 67,55% belang naar de beurs te brengen.

Overigens, voor zover ik kan zien doet VWS het best wel goed, alleen dat de (volgens IFRS 16 gerapporteerde) net cash positie dit halfjaar €50m lager geworden is (ipv €186m hoger zonder IFRS 16) had ik wel wat beter verduidelijkt willen zien. Het verschil is tenslotte zo'n €3 p/a ofwel bijna 20% van de market cap.
tradersonly
0
Tegenover die afname van de netto cashpositie volgens IFRS 16 staat er nu een hele vloot lease auto's en machines op de balans. Er is niet plots 150 miljoen ergens down the drain gegaan..
tradersonly
0
Uitgangspunten 'IFRS 16 leasingstandaard'
Het is aan te raden om vanaf 2016 te starten met de voorbereiding om de ‘IFRS 16 leasingstandaard’
te implementeren in de financiële verslaglegging van uw organisatie. In 2018 start namelijk de
proefperiode, zodat in 2019 operationele leases op de balans worden geactiveerd als zijnde passiva.
De IASB hanteert de volgende uitgangspunten met betrekking tot de 'IFRS 16 leasingstandaard':
- De leases die u op de balans moet activeren, hebben alle een looptijd van langer dan 12
maanden.
- De leases die u op de balans moet activeren, hebben een grotere waarde dan $ 5.000,- en een
contractuele einddatum na 31 december 2019.
- Als het op voorhand zeker is dat er, bij een leasecontract van korter dan 12 maanden,
bijvoorbeeld shortlease, gebruikgemaakt gaat worden van de verlengingsoptie, dan dient u de
maximale verlengtermijn mee te nemen in de activatie van de verplichting op de balans.
- De verplichting behandelt u als ‘niet-opzegbaar’, met andere woorden: er mag geen rekening
gehouden worden met eventuele voortijdige beëindiging van het leasecontract.
Door deze activatie bestaat er in uw financiële verslaglegging geen onderscheid meer tussen financial
lease en operational lease. Het lijkt daardoor alsof uw organisatie economisch eigenaar is van de
leaseautovloot. Het is dan ook belangrijk te weten hoe en wanneer een verplichting geïdentificeerd
wordt als een lease, en hoe u dit waardeert in de boeken.

www.trendsinautoleasing.nl/wp-content...

Bart Meerdink
0
quote:

tradersonly schreef op 1 september 2019 17:29:

Tegenover die afname van de netto cashpositie volgens IFRS 16 staat er nu een hele vloot lease auto's en machines op de balans. Er is niet plots 150 miljoen ergens down the drain gegaan..
Ik neem aan dat het vergelijkbaar is met 236m extra werk-kapitaal. Werk-kapitaal zorgt ook voor minder netto cash.
[verwijderd]
0
In het tweede kwartaal is de ebitda margin (excl. OpenIJ) ten opzichte van het eerste kwartaal gedaald van 3,4% naar 3,00%. Dat vind ik negatief aan de cijfers. Weet iemand wat hiervan de oorzaak is, omdat het management steeds aangeeft dat de orderportefeuille steeds meer van betere kwaliteit wordt?
[verwijderd]
0
quote:

Werkbij schreef op 1 september 2019 20:31:

In het tweede kwartaal is de ebitda margin (excl. OpenIJ) ten opzichte van het eerste kwartaal gedaald van 3,4% naar 3,00%. Dat vind ik negatief aan de cijfers. Weet iemand wat hiervan de oorzaak is, omdat het management steeds aangeeft dat de orderportefeuille steeds meer van betere kwaliteit wordt?
Een nieuwe order is nog geen omzet dit kwartaal. Dus verbeteren van de orders nu merk je over 1-4 jaar, afhankelijk van de duur van de opdrachten.
En logisch:
- als je orderboek vol is, kun je kritischer zijn op de opdrachten die je aanneemt qua risico
- je kunt wat meer marge inbouwen omdat je een order mag missen
TradeMaarRaak
0
Als de commissie Remkes een positief geluid gaat laten horen over de aanpak van het 'stikstof probleem' voor de bouw kan de plotselinge koersdaling misschien van afgelopen week voor een groot gedeelte weer teniet gedaan worden; het orderboek van VolkerWessels is er klaar voor...
Erny
0
De sombere toon verbergt waarschijnlijk meer dan wij denken ?
Waarom zou VW harder worden geraakt dan sectorgenoten? Het stikstofbesluit als excuus ?
1.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.731,10 -0,22%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.914,37 +0,00%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.383,99 +0,97%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,42 +0,26%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront