Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming Augustus 2019

7.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 368 369 370 371 372 373 | Laatste
BassieNL
0
quote:

Wiel schreef op 31 augustus 2019 20:05:

[...]

Komt het ook wel eens voor dat een studie eerder dan voorzien positiefwordt afgesloten in tegenstelling tot bouwprojecten waar geregeld de opleveringsdatum of bouwsom wordt overschreden danwel beide?
Nee. Je leest wel eens dat studies vroegtijdig worden stopgezet.
Pinkiesdevil
0
veel reacties hoeven er niet te zijn winst gevend :)

als de koers maar rustig stijgt op boven gemiddelde volumes
Babbelaar
0
Hier mag een slotje op, inmiddels zit iedereen te reageren bij het topic van september..
Dick123
0
Vorige week heb ik dit ook al aangegeven hogere opening om daarna weer terug te zakken naar eindkoers van de vorige dag.
Het lijkt of er net bij opening gecoverd wordt en daarna winstnemingen
Daghandel ???
[verwijderd]
0
quote:

Jager63 schreef op 31 augustus 2019 06:20:

youtu.be/aDqiNegsMqQ

Nog zo'n klasbak uit Eindhoven!
Zeker...... is een kennis van me.....drink geregeld een biertje met Theo
Wilbar
0
quote:

Maxima al schreef op 2 september 2019 17:20:

[...]

Zeker...... is een kennis van me.....drink geregeld een biertje met Theo
Als je dan bij dat biertje net zo snel reageert als op de posting van Jager dan zal er wel een bijzondere eenrichtingsconversatie bij plaatsvinden.
[verwijderd]
0
quote:

Dame schreef op 5 september 2019 14:59:

Is dit stilte voor de storm??
Ja, een echt ouderwetse septemberstorm.
[verwijderd]
1
quote:

Beur schreef op 6 september 2019 11:09:

Vriendelijk verzoek aan IEX om de verschillende opties om de eigen woorden te benadrukken te schrappen.
Met name de optie om zinnen vetgedrukt te plaatsen heeft tegenwoordig nog zelden enige toegevoegde waarde. Wordt voornamelijk misbruikt door lieden om andere forumleden te kakken te zetten en het eigen gelijk te claimen.
Het veelvuldig plaatsen van vetgedrukte teksten die nader beschouwd steeds nauwelijks of geen inhoudelijke toegevoegde waarde bezitten, doet afbreuk aan het gewicht van een hopelijk nog steeds serieus te nemen beleggersforum. Last but not least, doet het pijn aan de ogen.
Hartelijk dank en een plezierige dag verder!
Geldt dit verzoek ook vanaf september? ;-)
De Allesweter
0
quote:

CW1884 schreef op 27 augustus 2019 23:44:

[...]
U begrijpt dat er dan een uiterst speculatief en zelf bedachte informatie komt, indien ik hier antwoord op geef.

Naar mijn mening is de deal met Novartis een goede en weloverwogen deal van Pharming. Ik kan hierbij de frustratie van forumleden zoals de Monitor begrijpen, omdat hij/zij had(den) verwacht, dat Pharming met dit geld bezig zou gaan met de eigen pipeline of met het overnemen van een product/bedrijf waarbij het om een reeds goedgekeurd medicijn zou gaan.

Pharming heeft nooit iets beloofd hieromtrent en Pharming heeft zelfs aangegeven bezig te zijn met producten/bedrijven over te nemen in een zover mogelijke stadium, maar dat dit proces zeer lastig is om meerdere redenen. Belangrijk voor het overnemen van producten/bedrijven is geld, het product moet bij Pharming passen.

Daarnaast hebben de (oude) aandeelhouders van Pharming een enorme wensen/eisenlijst, voortgekomen uit de problematieken van vroeger. Geen nieuwe aandelenuitgifte, nieuwe eigen producten, meerdere bedrijven overnemen, meer omzet, meer winst etc. etc. Een haast onmogelijke wenslijst, waar de bestuurders van Pharming het mee moeten doen.

Wat forumleden zoals de Monitor vergeten is dat Pharming nog altijd “slechts” circa € 65 miljoen in kas heeft, waarbij het haast onmogelijk is een product/bedrijf over te nemen, die ook nog eens een medicijn reeds op de markt heeft. Bij het overnemen van een bedrijf in de biotech, praat je tegenwoordig toch al gauw over € 1 miljard of meer.

Als je dan alles op een rijtje zet, met de mogelijkheden die Pharming op dit moment heeft, is de deal met Novartis, waarbij het om een medicijn gaat in een ver stadium van goedkeuring, een uitstekende deal. Pharming bezit bij goedkeuring de verkooprechten, net als Valeant destijds bij Pharming of SOBI op dit moment in Noord- en Oost-Europa. Dit levert voor Pharming bij goedkeuring van het medicijn toch echt voor Pharmingbegrippen veel geld op.

Wie zegt trouwens dat dit de enige deal is en dat Pharming niet bezig is met meerdere deals/overnames. Als je de sheets van de laatste presentatie bekijkt, heeft Pharming het over deals/overnames (meervoud). Pharming wenst een oplossing voor de periode tussen nu en goedkeuring van bijvoorbeeld PE (welke nog enkele jaren zal duren). Echter Pharming is voorzichtig en het medicijn moet bij Pharming passen.
duidelijk"
Vaak wel
0
quote:

Arie40 schreef op 1 augustus 2019 11:45:

Ik zit in Pharming vanaf 2e helft 2016. Ik heb de stijging meegepakt door het terugkopen van de rechten in de VS.

Dat Pharming het niet verloren heeft van de bedrijven met hun 'superieure' preventieve werking tegen HAE-aanvallen zie ik als de 2e positieve fase bij Pharming. Er zijn maarliefst 60% doorbraak aanvallen én Takhzyro , het verreweg grootste concurrerende middel tegenover Ruconest kan dus wel is een grote flop worden. De al jaren geleden ingezette neergang van kwaliteit en kwantiteit van bloed(donoren), waarmee onze concurrentie HAE medicijnen maakt, speelt ook een rol. Een toenemende rol.

De derde positieve fase, mijns inziens, gaat de de herfinanciering/ opkoop weesgeneesmiddel zijn. Pharming roept niet voor niks al jaren dat ze een bedrijf willen kopen. Het uitgebreide salesteam in de USA kan immers nog beter benut/ ingezet worden. Bij de ziekten waar Pharming op inzet is de persoonlijke warmte en aandacht van het sales team erg belangrijk en onderscheidend van de concurrenten. Dat Pharming kosteloos Ruconest heeft voorgeschoten aan patiënten, omdat de concurrentie een leveringsproblemen had, past ook in het plaatje. Het hart op de goede plek, goed informeren, altijd bereikbaar zijn etc.

Het weesgeneesmiddel zal dan ook goed gaan verkopen. Het gat tot PE en nierfalen zal hiermee gedicht worden. Te samen met toenemende verkopen in HAE, want de concurrentie verliest steeds meer terrein.

Eind juli 2019 was de termijn voorbij van de huidige orbimed lening waarbij het binnen die termijn nog een behoorlijke oversluitboete zou moeten betalen. Ik verwacht binnen 2 weken dan ook te lezen dat de rente van 11% gehalveerd is en het leenbedrag is verhoogd naar 200 à 400 miljoen. De rentelasten daarvan kan Pharming goed dragen. Lagere rentepercentage en een deel van de orbimed én Valeant lening zijn al afgelost én de cashflow bij Pharming is ijzersterk.

Op 1.50 a 2 euro gaan we 2019 uit.

Van 11% naar 3% zelfs. Ik ben er heel blij mee! Nog lang niet een verwatering, extra ( investerings)geld, minder rentekosten, sobi uitgekocht, lagere productie kosten op termijn, een pijplijn waarvan de gap steeds meer wordt opgevuld. Straks vrijwel geen gap meer is mijn overtuiging. Ik ben meer dan tevreden. Blijf nog jaren in dit aandeel!
[verwijderd]
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 14 augustus 2019 13:04:

[...]
zie @debiker 12:46.
Iemand enig idee hoe het met 't zallie is? Was hij degene die ernstig ziek geworden was?
[verwijderd]
0
quote:

lucas D schreef op 21 augustus 2019 23:28:

[...]
Het wisselt soms heb ik wel aandelen Pharming en soms niet. Het kan per uur/dag/week/maand verschillen.
Het Lter zijn heeft me niet gebracht wat ik verwachte, vandaar.
Als je ze moet hebben moet je er zijn, als het niet nodig is niet.

Veel veranderd in 10 maanden.....
[verwijderd]
0
quote:

lucas D schreef op 21 augustus 2019 23:02:

Het sentiment rondom het aandeel is momenteel goed, er zijn veel nieuwe aandeelhouders en de shortposities worden langzaam maar zeker lager en lager.
En toch zie ik deze beperkte stijging van het aandeel als het begin van een veel grotere en snellere stijging dan tot nu toe het geval is.
Wil je het waarom weten, lees dan even door. (je hoeft niet alles te geloven)

Vat het samen als het wakker worden van heel veel beleggers, groot en klein.

Velen zijn de laatste jaren ziende blind geweest, er was wel een gevoel dat er wat veranderde bij Pharming, maar de 'betere' beleggers namen de moeite niet om verder te kijken. Wat is Pharming nou helemaal?

Maar toch ze zien wat voorbij komen, zoals: Verkooprechten terugkopen, elk kwartaal hogere omzetten, een kwartaal winst en nog een kwartaal, uitmondend in jaar winst met omzetten die onwerkelijk lijken!
Alleen het is wel de werkelijkheid!
En dan toch nog denken.
Het is eenmalig een toevalstreffer, 1 zwaluw maakt geen zomer, met die gedachte vielen veel beleggers weer in slaap, en hielden ze elkaar voor 'even' nog voor de gek. Daarna zagen ze dat Profylaxe uitgesteld werd, de koers verwachting Kempen deed het ontluikende gevoel voor Pharming, als dat er al was verder teniet.

Misplaatstheid veranderd in (be)verwondering:

Toen echter het goede 1e kwartaal 2019 gevolgd werd door uitstekende halfjaarcijfers. Ging men toch even kijken wat daar bij Pharming precies gebeurd, waar komt dat vandaan?
Gevolgd door verwondering bij het kopen van de rechten van een medicijn van Novartis, wat een gigant van een farmaceut is in verhouding met Pharming?
En de week daarop? Er was geen serieus landelijk dagblad dat Pharming niet pagina's groot aandacht gaf.

Pharming is hot!

Het wakker worden is begonnen, de vragen zullen gesteld worden hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Wat is daar bij Pharming aan de hand?
Waarom zien we nu pas het potentieel van Pharming.

Tja, het is natuurlijk allemaal duimwerk hierboven, en toch.
Ik zag op een video een fragment terug met wat analisten, ze deden wat meewarig over Pharming, zette nog even de toon met te beginnen dat als je aan Pharming denk dan denk je aan aandelen drukken, ze hielden het nog net netjes naar hun gast Sijmen de Vries toe, maar het was stuitend hoe slecht zij geïnformeerd waren over Pharming, en nog!
Dus op een of andere manier klopt het duimverhaal wel.

Het wakker worden is begonnen, de slaap is uit de ogen verdwenen, het is tijd voor actie.

Succes de komende maanden.

Ook destijds een práchtig verhaal met een hele rits AB's.
[verwijderd]
0
quote:

Niknaam schreef op 13 augustus 2019 10:30:

[...]

Aaaah.... daar is onze optimist weer. Dit product biedt juist een opstap in omzetgroei in een veel eerdere fase dan de nieuwe indicaties met Ruconest kunnen bieden. Perfecte move van Pharming om, zoals al een tijd aangegeven door het management, de pijplijn te versterken met kansrijke producten in een late ontwikkelingsfase. De Vries komt bij Novartis vandaan, dus die koopt echt geen kansarm product. Het mes snijdt aan twee kanten. Pharming de omzet en bouw aan reputatie als weesgeneesmiddelen verkoper en Novartis de royalties. Pharming is gekozen door Novartis voor dit product omdat het zo succesvol Ruconest op de kaart heeft gezet de afgelopen jaren. Pharming wordt een specialty boutique voor dit soort hele moeilijke weesgeneesmiddelen. Daarmee wordt de kans op het aantrekken van meer passende medicijnen alleen maar groter. Petje af Pharming!!
petje af en parapluutje op voor de volgende 200M aandelen?
7.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 368 369 370 371 372 373 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 10:48
Koers 0,959
Verschil -0,029 (-2,89%)
Hoog 0,979
Laag 0,956
Volume 2.851.199
Volume gemiddeld 6.407.533
Volume gisteren 5.323.102

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront