VEON « Terug naar discussie overzicht

Forum VEON (voorheen VimpelCom) geopend

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
voda
0
'Snel besluit over VEON-bod GTH'

Gepubliceerd op 25 feb 2019 om 12:40 | Views: 505

CAÏRO (AFN) - De Egyptische financiële toezichthouder komt zo snel als mogelijk met een beslissing over het bod van telecombedrijf VEON op de uitstaande aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH). Een exacte timing gaf de autoriteit niet.

VEON maakte het bod eerder deze maand bekend, nadat het vorig jaar ook al een poging deed om GTH in zijn geheel in handen te krijgen. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf heeft ruim 57 procent van de aandelen in handen. Voor de resterende 42,31 procent van de aandelen wil het telecomconcern 5,30 Egyptische pond per aandeel betalen.

VEON beloofde al garant te staan voor de financiering van bepaalde schulden van GTH en onder meer betalingen aan obligatiehouders.
voda
0
Veon haalt eigen doelstellingen

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het vierde kwartaal van 2018 een verlies weten om te buigen tot een nettowinst. Dit maakte het telecom- en internetconcern met een notering op het Damrak maandag voorbeurs bekend.

Het concern stelt een slotdividend voor van 0,17 dollar per aandeel, waarmee het totale dividend voor 2018 uitkomt op 0,29 dollar per aandeel, versus 0,28 dollar per aandeel in 2017.

Veon boekte in het vierde kwartaal een 5,1 procent lager bedrijfsresultaat (EBITDA) van 714 miljoen dollar, in vergelijking met 753 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 33 miljoen dollar, tegenover een nettoverlies van 399 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet daalde 3,1 procent van 2.320 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2017 naar 2.249 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Over het hele boekjaar boekte het telecom- en internetconcern een bedrijfsresultaat van 3.273 miljoen dollar en een nettowinst van 362 miljoen dollar, tegenover een nettoverlies van 534 miljoen dollar een jaar eerder op een 4,1 procent hogere omzet van 9.086 miljoen dollar.

Autonoom steeg de omzet 3,5 procent, terwijl het bedrijfsresultaat autonoom met 6,2 procent steeg, waarmee het telecom- en internetbedrijf aan zijn eigen doelstellingen heeft voldaan. Voor de omzet werd gemikt op een lage enkelcijferige autonome groei en voor de EBITDA werd uitgegaan van een autonome groei tot 5 procent.

Outlook

Voor 2019 voorziet Veon een laag enkelcijferige groei van de autonome omzet, terwijl voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) een groei van 1 tot 5 procent wordt verwacht. De vrije kasstroom, exclusief licenties, zal naar verwachting ongeveer op hetzelfde niveau liggen als de 1 miljard dollar in 2018. De resultaten zullen in 2019 profiteren van een eenmalige bate van 350 miljoen dollar in verband met een herziene leveranciersovereenkomst.

Het aandeel Veon sloot vrijdag op 2,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Telenor verkoopt belang in Veon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,02 -0,10 -4,72 % Euronext Amsterdam
VEON Ltd -ADR-
$ 2,35 -0,03 -1,26 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Telenor verkoopt 100 miljoen zogeheten American Depositary Shares van Veon voor 2,16 dollar per stuk. Dit maakte Veon, dat ook genoteerd is op het Damrak, woensdagochtend bekend.

Daarmee verkoopt Telenor meer dan de 85 miljoen aandelen die het dinsdagavond zei te willen verkopen.

De aandelen, genoteerd op Nasdaq, vertegenwoordigen een belang van 5,7 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen Veon.

In totaal heeft Telenor momenteel ongeveer 257 miljoen Amerikaanse aandelen Veon in handen. Dat is omgerekend een belang van circa 14,6 procent.

Veon sloot dinsdag op Nasdaq op 2,35 dollar.

Telenor verkocht al belangen in Veon in september 2016 en april en september 2017.

Veon benadrukte dinsdag, toe het de verkoop aankondigde, dat het geen nieuwe aandelen in omloop brengt.

De verkoop van het belang door Telenor wordt begeleid door Citigroup en JPMorgan.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moody's positiever over vooruitzichten VEON

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 12:09 | Views: 646

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's krikt het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van telecomconcern VEON op van stabiel naar positief. De rating wordt bevestigd op Ba2.

Volgens Moody's lijkt sprake van verlaging van de schuld bij VEON en een verminderde blootstelling aan risico's op het vlak van wisselkoersen. De firma verwacht daarnaast dat dit versterkte financiële profiel zal aanhouden als gevolg van de aanhoudende solide prestaties van VEON.

Ook heeft het bedrijf volgens Moody's een sterke marktpositie in verschillende opkomende markten met een goed groeipotentieel. De rating blijft voorlopig nog wel hetzelfde. Dat heeft te maken met tegenwind van regelgeving en hevige concurrentie in enkele belangrijke markten, waaronder Rusland.
voda
0
Veon kampt met valutaire tegenwind

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,14 0,01 0,47 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het eerste kwartaal de resultaten zien aantrekken, maar kampte wel met valutaire tegenwind. Dit maakte het telecom- en internetconcern met een notering op het Damrak donderdag voorbeurs bekend.

De omzet van Veon steeg op autonome basis met 7,4 procent naar 2,124 miljoen dollar, dankzij sterke prestaties in onder meer Pakistan, Oekraïne, Bangladesh en Rusland. Deze landen zijn evenwel geen toonbeeld van stabiliteit, en gecorrigeerd voor negatieve valuta-effecten daalde de omzet juist met 5,6 procent. Valuta-effecten hadden een negatieve impact van 291 miljoen dollar.

Het bedrijfsresultaat steeg in de verslagperiode op jaarbasis met ruim 37 procent naar 1,172 miljoen dollar. Het beeld werd evenwel vertekend door een eenmalige bate van 350 miljoen dollar in verband met een herziene leveranciersovereenkomst.

In het afgelopen kwartaal boekte Veon wel een winst van 530 miljoen dollar. Dit was een jaar eerder nog een verlies van 88 miljoen euro.

Outlook

Voor 2019 herhaalde Veon zijn outlook. Het concern voorziet een laag enkelcijferige groei van de autonome omzet, terwijl voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) een groei van 1 tot 5 procent wordt verwacht. De vrije kasstroom, exclusief licenties, zal naar verwachting ongeveer op hetzelfde niveau liggen als de 1 miljard dollar in 2018.

Het aandeel Veon sloot dinsdag onveranderd op 2,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VEON wil bestuur uitbreiden

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 17:30 | Views: 206

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON wil zijn bestuur uitbreiden naar twaalf leden. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in juni wordt daarom Muhterem Kaan Terzioglu voorgedragen als extra lid, naast de elf zittende leden. Andere agendapunten zijn onder meer de herbenoeming van accountant PwC en de goedkeuring van de jaarrekening.

Terzioglu was van april 2015 tot maart dit jaar de topman van Turkcell. Hij heeft volgens VEON aanzienlijke ervaring in de mobiele telecommunicatie en de Euraziatische markt. Het is de bedoeling dat hij wordt toegevoegd aan de lijst met zittende bestuurders en commissarissen. Dat zijn topvrouw Ursula Burns, Guillaume Bacuvier, Osama Bedier, Mikhail Fridman, Gennady Gazin, Andrei Gusev, Gunnar Holt, Julian Horn-Smith, Robert Jan van de Kraats, Guy Laurence en Alexander Pertsovsky.
effegenoeg
0
Telecombedrijf VEON kiest voor Huawei
MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde telecombedrijf VEON vervangt op grote schaal apparatuur van Ericsson met die van het Chinese Huawei. Het gaat om duizenden zogeheten basisstations in Moskou, die al zijn verouderd. Volgens topman Vasyl Latsanych van VEON Rusland probeert zijn bedrijf zich zo voor te bereiden op supersnel 5G-internet.

Huawei is controversieel omdat het nauwe banden heeft met de Chinese overheid en wordt beticht van spionagepraktijken. De Verenigde Staten namen al maatregelen om het bedrijf van de Amerikaanse markt te weren. Ook in Europa wordt met argusogen naar de Chinezen gekeken. KPN besloot onlangs om voor zijn kernnetwerk liever in zee te gaan met een Westers bedrijf. Voor andere klussen werd Huawei niet uitgesloten.

VEON heeft in Nederland een beursnotering, maar heeft hier geen telecomactiviteiten. Het concern is daarentegen een grote speler in landen als Rusland, Pakistan, Oekraïne en Bangladesh. Met de genoemde upgrade voor 5G is 5 miljard roebel gemoeid, omgerekend dik 69 miljoen euro. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk in september klaar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Beursblik: UBS geeft Veon koopadvies.

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,24 0,08 3,70 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Veon verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde tevens het koersdoel opwaarts bij van 2,60 dollar naar 3,00 dollar, vanwege de discrepantie tussen de huidige aandelenkoers en de verbeterde vooruitzichten voor het telecombedrijf.

De analisten van bank merken op dat de aandelenkoers van Veon sinds maart dicht bij zijn historisch dieptepunt ligt, nadat Telenor aankondigde uit Veon te stappen. Telenor heeft inmiddels een 6 procent belang verkocht, terwijl de resterende 9 procent in september wordt geplaatst.

Inmiddels is Veon volgens UBS één van de goedkoopste telecombedrijven kijkend naar het herstel dat de EBITDA doormaakt in combinatie met een reeks trendverbeteringen, terwijl het “rijkelijke” dividend vanaf 2020 “ruimschoots” wordt gedekt door de onderliggende vrije kasstroom.

Het aandeel Veon noteerde maandag op een groen Damrak 5,6 procent hoger op 2,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bestuur VEON officieel uitgebreid

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 14:17 | Views: 192

AMSTERDAM (AFN) - Het bestuur van telecomconcern VEON is officieel uitgebreid naar twaalf leden. Aandeelhouders gingen akkoord met de benoeming van Muhterem Kaan Terzioglu als extra lid naast de zittende elf leden. Ook gingen aandeelhouders akkoord met de herbenoeming van accountant PwC.

Terzioglu was van april 2015 tot maart dit jaar de topman van Turkcell. Hij heeft volgens VEON aanzienlijke ervaring in de mobiele telecommunicatie en de Euraziatische markt.

Met zijn benoeming bestaat het bestuur nu uit twaalf leden, te weten topvrouw Ursula Burns, Guillaume Bacuvier, Osama Bedier, Mikhail Fridman, Gennady Gazin, Andrei Gusev, Gunnar Holt, Julian Horn-Smith, Robert Jan van de Kraats, Guy Laurenc, Alexander Pertsovsky en dus Terzioglu.
voda
0
VEON verlaagt bod op Global Telecom

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 12:00 | Views: 205

CAÏRO (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft zijn bod op de resterende aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH) verlaagd. VEON houdt rekening met het bedrag dat de Egyptische autoriteiten claimen van GTH in een belastingzaak.

Het in Amsterdam genoteerde VEON deed het bod op de 42,31 procent van de aandelen GTH die het bedrijf nog niet in handen heeft in februari. Toen bood de onderneming nog 5,30 Egyptische pond per aandeel. Inmiddels wil VEON nog maar 5,08 Egyptische pond per aandeel betalen.

In februari gaf de Egyptische financiële toezichthouder nog aan "zo snel als mogelijk" met een beslissing over het bod te komen. Die beslissing is er echter nog niet.
voda
0
CFO Veon vertrekt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,56 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Trond Westlie zal aftreden als CFO bij Veon. Dit meldde het telecom- en internetconcern met een notering op het Damrak vrijdag voorbeurs.

Westlie is sinds 2017 werkzaam bij het bedrijf en zal zijn functie tot eind september bekleden. Een zoektocht naar een vervanger is gaande, zo meldde Veon.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VEON haalt Ventures-baas van Facebook

Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 07:20 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON heeft Sergi Herrero benoemd tot operationeel directeur van VEON Ventures. Hij begint in september aan zijn nieuwe baan en zal dan direct rapporteren aan topvrouw Ursula Burns. Ook zal hij zitting nemen in het uitvoerend comité van VEON Group.

Herrero werkt nu nog bij Facebook, als wereldwijd directeur betalingen en partnerschappen. Het is de bedoeling dat hij bij VEON de nieuwe Ventures-divisie gaat leiden en de groeiplannen van het bedrijf verder zal vormgegeven.
effegenoeg
0
Oekraïne en Pakistan trekken de kar voor VEON (2)
N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON heeft in het tweede kwartaal van het jaar een hoger resultaat in de boeken gezet in vergelijking met een jaar eerder. De omzet viel wel een fractie lager uit, maar dat kwam mede door negatieve wisselkoerseffecten en nieuwe boekhoudregels. Op vergelijkbare basis was sprake van een groei met 7,5 procent. Vooral prestaties in Oekraïne en Pakistan pakten gunstig uit voor het in Amsterdam genoteerde bedrijf.

VEON sloot de meetperiode af met een omzet van 2,3 miljard dollar, hetgeen op jaarbasis een daling met 0,4 procent betekende. Het bedrijfsresultaat steeg naar 994 miljoen dollar, waar een jaar eerder 857 miljoen dollar werd geboekt, ondanks tegenwind van valutakoersen en gewijzigde regels. Onder de streep resteerde een bedrag van 75 miljoen dollar, tegen een verlies van 144 miljoen dollar een jaar eerder.

VEON wist onder meer de kosten voor dienstverlening in Rusland, Oekraïne en Pakistan terug te dringen. Het bedrijf gaat er van uit de kosten dit jaar verder omlaag te krijgen. Topvrouw Ursula Burns sprak in een toelichting van een goed operationeel resultaat, ondanks uitdagende marktomstandigheden. VEON hield de prognose voor heel 2019 in stand. Het bedrijf rekent op een autonome omzetgroei en stijging van het bedrijfsresultaat met 1 tot 3 procent. Verder zal de vrije kasstroom, exclusief licenties, op circa 1 miljard dollar uitkomen.

De zoektocht naar een opvolger voor financieel directeur Trond Westlie, die eerder aangaf per eind september bij het bedrijf te zullen vertrekken, is nog altijd gaande. VEON stelde het interim-dividend vast op 0,13 dollar per aandeel.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Veon neemt belang Global Telecom over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,53 -0,05 -1,94 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft de resterende aandelen Global Telecom die het nog niet bezat, succesvol overgenomen. Dit werd dinsdag nabeurs bekendgemaakt door het telecom- en internetconcern.

Veon wilde 1.997.639.608 aandelen kopen voor 5,08 Egyptische pond per aandeel, of circa 0,27 euro per aandeel. Dit is omgerekend een belang van 42,31 procent.

Uiteindelijk werden er 1,914,322,110 aandelen aangeschaft, goed voor een bedrag van 9,725 miljoen Egyptische pond, of omgerekend circa 524,1 miljoen euro.

Na de volledige afronding van de verkoop, bezit Veon 98,24 procent van de aandelen Global Telecom.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VEON mag dochterbedrijf van beurs halen in Egypte

Gepubliceerd op 27 aug 2019 om 08:44 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - VEON heeft groen licht gekregen van zijn aandeelhouders om dochterbedrijf Global Telecom Holding (GTH) van de beurs te halen in Egypte. VEON werkt al enige tijd aan de privatisering van het Egyptische telecombedrijf, met als doel de bedrijfsstructuur te versimpelen.

VEON praat al langer met een toezichthouder in Egypte over zijn plannen. Begin dit jaar beloofde de onderneming al garant te staan voor de financiering van bepaalde schulden van GTH en onder meer betalingen aan obligatiehouders. Sindsdien was VEON bezig de resterende aandelen GTH in handen te krijgen.

VEON verwacht "binnen afzienbare tijd" bevestiging van de betrokken Egyptische beursuitbater.
Alex69
0
De koers reageert niet heel enthousiast op dit nieuws. Wellicht een mooi instapmoment.
voda
0
VEON zet in op lange termijn groei

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,25 -0,03 -1,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) VEON zet voor de lange termijn in op groei die verder gaat dan de traditionele telecomdiensten en richt zich daarbij onder meer op 'big data' en kunstmatige intelligentie. Dit meldde het telecom- en internetbedrijf met een notering aan Euronext Amsterdam dinsdag voorbeurs, tegelijk met een verhoging van de outlook voor dit jaar.

Het bedrijf wil zich de komende jaren richten op drie takken van sport: de bestaande telecommunicatiediensten Connectivity, een portefeuille van New Services die zich richt op digitale technologieën als big data en kunstmatige intelligentie, en Future Assets; een divisie die zich richt op nieuwe groeikansen.

Om te kunnen investeren in een sterkere groei, past VEON zijn dividendbeleid aan, "om te waarborgen dat er voldoende flexibiliteit is om investeringskansen uit te voeren op een manier die een maximaal rendement biedt aan aandeelhouders", aldus het bedrijf.

Daarom wordt vanaf boekjaar 2020 een gewijzigd dividendbeleid geïntroduceerd, met een pay-out ratio van zeker 50 procent.

Outlook 2019 positiever

Naast de nieuwe strategie, maakte VEON dinsdag ook bekend dat het de EBITDA guidance voor 2019 opwaarts bijstelt, van een groei van 1 tot 5 procent naar zeker 5 procent. De verwachte lage enkelcijferige omzetgroei en stabiele vrije kasstroom rond 1 miljard dollar, blijven ongewijzigd.

Het aandeel VEON sloot maandag op 2,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
lodewijk70
0
Dividend schrappen om achter kunstmatige intelligentie aan te jagen klinkt nu weer niet echt positief. Wat heeft Veon beschikbaar om daar succesvol in te zijn en waarom moet dit zoveel kosten?
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:13
Koers 0,878
Verschil +0,012 (+1,39%)
Hoog 0,878
Laag 0,878
Volume 2.675
Volume gemiddeld 43.867
Volume gisteren 88.051

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront