Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Apple geeft obligaties uit

(ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om voor 4 miljard tot 5 miljard dollar aan obligaties uit te geven. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van ingewijden.

Het is voor het eerst sinds 2017, dat de techreus een obligatie-uitgifte doet.

De leningen hebben looptijden die variëren van drie tot 30 jaar, aldus de zakenkrant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Optimisme over Amerikaanse economie ondanks handelszorgen

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks zorgen over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, waren Amerikaanse bedrijven de afgelopen tijd nog steeds optimistisch over de economie. Dit bleek woensdagavond uit het Beige Book van de Federal Reserve.

In het algemeen groeide de economische activiteit en werkgelegenheid tussen eind juli en augustus in een bescheiden tempo. Dit gold ook de lonen en prijsstijgingen.

Een meerderheid van de bedrijven die informatie aanleverden voor het verslag, bleef daarmee optimistisch over de economische outlook op de korte termijn, aldus de Fed.

De meeste bedrijfssectoren groeiden in de verslagperiode, uitgezonderd de agrarische sector en de maakindustrie. In deze laatste sector kromp de bedrijvigheid licht ten opzichte van de vorige verslagperiode, wat eerder deze week ook werd bevestigd via de inkoopmanagersindex van ISM.

In de meeste districten stagneerde de huizenmarkt en de bouw van nieuwe woningen. Het beeld qua consumentenuitgaven was verdeeld, met een aantal districten dat groei rapporteerde en een aantal dat sprak van een stabilisering.

In het Beige Book werd ten opzichte van het vorige verslag vaker gerefereerd aan de importtarieven maar het effect lijkt nog altijd gemengd. Sommige bedrijven zien geen impact, terwijl andere bedrijven hun investeringsplannen hier juist op aanpassen.

Het Beige Book wordt gebruikt bij de komende rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. Het volgende rentebesluit van de Fed wordt op 18 september bekendgemaakt. De markt rekent op een verlaging van de federal funds rate met 25 basispunten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse fabrieksorders stijgen

(ABM FN) Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken zijn in juli harder dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De fabrieksorders stegen met 1,4 procent, na een herziene toename van 0,5 procent in juni. Het cijfer voor juni stond in een voorlopige raming op 0,6 procent.

Economen rekenden op een toename met 1,0 procent in juli.

Exclusief transportmiddelen was er een stijging in juli van 0,3 procent en exclusief defensie was er een stijging van 1,1 procent.

Orders voor duurzame goederen stegen in juli met 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: banengroei Amerikaanse private sector oogt solide

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in augustus in de Amerikaanse private sector oogt solide en is ook beter dan voorzien. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News.

"De markt reageert er overigens niet zichtbaar, omdat het altijd een bevestiging wil hebben van het banenrapport dat vrijdag verschijnt", aldus Mevissen.

Volgens Mevissen werd de banengroei in de private sector vooral gedragen door de dienstverlenende branche en dan met name de horeca.

De euro noteerde donderdag kort na publicatie van het ADP-rapport 0,2 procent hoger op 1,1059 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse arbeidskosten harder omhoog

(ABM FN-Dow Jones)De arbeidskosten in Amerika zijn in het tweede kwartaal van dit jaar harder dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

De arbeidskosten namen gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 2,6 procent op kwartaalbasis toe. Een eerdere raming sprak van 2,4 procent.

De productiviteit steeg met 2,3 procent in het afgelopen kwartaal, gelijk aan de vorige raming.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS licht omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 31 augustus licht gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 217.000. Een week eerder stond de teller op 216.000, een opwaartse bijstelling van de eerder gerapporteerde 215.000. Er was door economen ook gerekend op 215.000 aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is, bedroeg 216.250, aanvragen, een toename van 1.500 ten opzichte van de voorgaande week.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 24 augustus kwam uit op 1.662.000 aanvragen, een afname met 39.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Werkgelegenheid private sector VS stijgt onverwacht sterk - ADP

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in augustus onverwacht hard gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

Het aantal nieuwe banen kwam uit op 195.000. De markt rekende op een groei van 140.000 banen.

De aanvankelijk gerapporteerde banengroei van 156.000 in juli werd bijgesteld naar 142.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handelsoptimisme op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert donderdag in het groen. De S&P 500 stijgt 1,3 procent, de Dow Jones index wint 1,5 procent en de Nasdaq staat ook 1,5 procent in de plus.

Hoop dat er weer wat schot komt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, stemt beleggers positief. Beijing en Washington zullen elkaar in principe volgende maand treffen voor een nieuwe ronde onderhandelingen. De komende weken zullen de VS en China de basis leggen voor die besprekingen.

Michael Hewson van CMC Markets stelt echter dat de markt een roze bril heeft opgezet. "Waarschijnlijk gaan we hetzelfde script weer volgen; president Trump stuurt via Twitter de markten lager, vervolgens gaan de markten weer omhoog op basis van mogelijke gesprekken", voorspelt de marktanalist.

Amerikaanse macrodata toonden donderdag een overwegend positief beeld. Zo zag het Institute for Supply Management in augustus een flinke opleving van de Amerikaanse dienstensector en stegen de fabrieksorders in juli sterker dan verwacht. De data wogen zwaarder dan de groeivertraging in de dienstensector in de VS die onderzoeksbureau Markit Economics juist waarnam in augustus.

De banengroei in de private sector bleek in augustus sterker dan verwacht, met 195.000 banen, waar een groei van 140.000 was voorzien. Het rapport van loonstrookjesverwerker ADP wordt gezien als indicatie voor het officiële Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt.

"De markt reageerde er overigens niet zichtbaar op, omdat het altijd een bevestiging wil hebben van het banenrapport dat vrijdag verschijnt", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank in een reactie tegen ABM Financial News.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets dragen de robuuste macrodata donderdag bij aan het positieve sentiment. Het zou er ook toe kunnen leiden dat de Federal Reserve nog even wacht met het verlagen van de rente, aldus de marktvorser, maar dit hangt vermoedelijk af van het banenrapport van vrijdag.

Olie werd duurder na een daling van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. De euro verhandelde donderdagavond 0,1 procent hoger op 1,1044 dollar.

Bedrijfsnieuws

Bedrijven die actief zijn in China, reageerden positief op de aankondiging van nieuwe gesprekken tussen de VS en China. Apple wint 1,5 procent, Caterpillar 3,6 procent en Intel 3,2 procent.

Slack Technologies presenteerde woensdag nabeurs een zwakke outlook voor het derde kwartaal. Dit overschaduwde een goed tweede kwartaal, waarin Slack een aangepast verlies per aandeel leed van 0,14 dollar bij een 58 procent hogere omzet van 145 miljoen dollar. Analisten rekenden op een verlies van 0,19 dollar per aandeel en een omzet van 141,3 miljoen dollar. Het waren de eerste resultaten sinds de zakelijke berichtendienst een notering kreeg aan de Amerikaanse beurs. Het aandeel noteert donderdag 3,6 procent lager.

Het aandeel van Mallinckrodt verliest donderdag 42 procent aan waarde vanwege berichten dat de farmaceut faillissement wil aanvragen. Sectorgenoot Endo International daalt 12 procent.

Facebook stijgt 1,5 procent. Het social media bedrijf lanceert een gratis dating app in twintig landen, waaronder Noord-Amerika. De app komt volgend jaar waarschijnlijk in Europa beschikbaar. Het aandeel van Match Group, moederbedrijf van Tinder en Okcupid, verliest donderdag 4,8 procent aan waarde door het nieuws.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street kleurt groen door handelsoptimisme

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag in het groen geëindigd. De S&P 500 steeg 1,3 procent op 2.976,00 punten, de Dow Jones index won 1,4 procent op een slot van 26.728,15 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent in de plus op 8.116,83 punten.

Hoop dat er weer wat schot komt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, stemde beleggers positief. Beijing en Washington zullen elkaar in principe volgende maand treffen voor een nieuwe ronde onderhandelingen. De komende weken zullen de VS en China de basis leggen voor die besprekingen.

Michael Hewson van CMC Markets vindt dat de markt een roze bril heeft opgezet. "Waarschijnlijk gaan we hetzelfde script weer volgen; president Trump stuurt via Twitter de markten lager, vervolgens gaan de markten weer omhoog op basis van mogelijke gesprekken", voorspelt de marktanalist.

Amerikaanse macrodata toonden donderdag een overwegend positief beeld. Zo zag het Institute for Supply Management in augustus een flinke opleving van de Amerikaanse dienstensector en stegen de fabrieksorders in juli sterker dan verwacht. De data wogen zwaarder dan de groeivertraging in de Amerikaanse dienstensector die onderzoeksbureau Markit Economics juist waarnam in augustus.

De banengroei in de private sector bleek in augustus sterker dan verwacht, met 195.000 banen, waar een groei van 140.000 was voorzien. "De markt reageerde er overigens niet zichtbaar op, omdat het altijd een bevestiging wil hebben van het banenrapport dat vrijdag verschijnt", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank in een reactie tegen ABM Financial News.

Het rapport van loonstrookjesverwerker ADP wordt gezien als indicatie voor het officiële Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Vooraf wordt voor dat rapport een gemiddelde banengroei van 150.000 voorzien.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets droegen de robuuste macrodata donderdag bij aan het positieve sentiment. Het zou er mogelijk toe kunnen leiden dat de Federal Reserve nog even wacht met het verlagen van de rente, aldus de marktvorser, maar dit hangt ook zeker af van het banenrapport van vrijdag.

De olieprijs is donderdag gestabiliseerd na een flinke stijging op woensdag. Op een settlement van 56,30 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,04 dollar meer waard. De wekelijkse Amerikaanse olievoorraden bleken verder gedaald.

De euro verhandelde donderdag richting het slot op Wall Street licht hoger op 1,1037 dollar.

Bedrijfsnieuws

Bedrijven die actief zijn in China, reageerden positief op de aankondiging van nieuwe handelsgesprekken. Apple won 2,0 procent, Caterpillar steeg 3,3 procent en Intel sloot 2,4 procent in de plus.

Slack Technologies presenteerde woensdag nabeurs een zwakke outlook voor het derde kwartaal. Dit overschaduwde een goed tweede kwartaal, waarin Slack een aangepast verlies per aandeel leed van 0,14 dollar bij een 58 procent hogere omzet van 145 miljoen dollar. Analisten rekenden op een verlies van 0,19 dollar per aandeel en een omzet van 141,3 miljoen dollar. Het waren de eerste resultaten sinds de zakelijke berichtendienst een notering kreeg aan de Amerikaanse beurs. Het aandeel verloor donderdag 3,4 procent.

Het aandeel van Mallinckrodt zag donderdag 38,6 procent aan waarde verdampen vanwege berichten dat de farmaceut faillissement wil aanvragen. Sectorgenoot Endo International daalde 3,3 procent.

Facebook steeg 2,0 procent. Het social media bedrijf lanceert een gratis dating app in twintig landen, waaronder Noord-Amerika. De app komt volgend jaar waarschijnlijk in Europa beschikbaar. Het aandeel van Match Group, moederbedrijf van Tinder en Okcupid, daalde donderdag 4,6 procent aan waarde door het nieuws

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Exxon Mobil verkoopt Noorse belangen - media

(ABM FN-Dow Jones) Exxon Mobil verkoopt zijn energie-activiteiten in Noorwegen voor 4 miljard dollar en verlaat daarmee het Scandinavische land. Dit meldde persbureau Reuters donderdag op basis van ingewijden.

Verder zou de Amerikaanse oliegigant ook van plan zijn om activiteiten te verkopen in de Noordzee.

Een woordvoerster van Exxon Mobil wilde geen commentaar geven op het bericht, aldus Reuters.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Altice USA komt met mobiele abonnementen in VS

(ABM FN-Dow Jones) Altice USA gaat in de Verenigde Staten mobiele abonnementen aanbieden. Dit maakte de Amerikaanse tak van Altice donderdag bekend.

Het telecombedrijf biedt reeds kabeltelevisie, internet en vaste telefonie aan in de VS en gaat zijn 4,9 miljoen klanten nu ook onbeperkte mobiele abonnementen aanbieden voor 20 dollar per maand. Voor nieuwe abonnees kost dit 30 dollar per maand.

Altice USA gaat hierbij gebruik maken van het eigen netwerk van hotspots, WiFi-thuisnetwerken van klanten, en het mobiele netwerk van AT&T en Sprint.

Topman Dexter Goei van Altice USA sprak donderdag de verwachting uit dat de mobiele activiteiten in de VS binnen een jaar winstgevend zullen zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump roept Fed weer op rente te verlagen

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zou de rente moeten verlagen. Dit schreef de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag op Twitter.

"Zij [Fed] waren veel te vroeg met het verhogen, en veel te laat met verlagen", meent Trump. "En een flinke dosis kwantitatieve verkrapping hielp nu ook niet echt", aldus de president.

"Hoe kom ik toch aan die gast, Jerome [Powell]? Maar ach, je kan niet alles winnen", vervolgde hij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banengroei VS 130.000 banen in augustus

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in augustus minder hard dan verwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit het toonaangevende Amerikaanse banenrapport.

In augustus was sprake van een groei van 130.000 banen. De markt rekende op 150.000 banen.

Het cijfer over juli werd neerwaarts bijgesteld van 164.000 naar 159.000 banen. Het cijfer over juni werd neerwaarts bijgesteld van een groei met 193.000 banen naar 178.000 banen.

De werkloosheid bleef onveranderd op 3,7 procent. Economen verwachtten een daling naar 3,7 procent.

De Amerikaanse uurlonen stegen met 0,11 dollar naar 28,11 dollar. Op jaarbasis stegen de lonen met 3,2 procent.

De arbeidsparticipatie bedroeg 63,2 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Amerikaanse banengroei valt tegen

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Verenigde Staten in augustus valt tegen en komt nog lager uit als het cijfer wordt gecorrigeerd voor de tijdelijke banen bij de overheid voor het uitvoeren van een volkstelling. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Marey noemde vrijdag een correctiecijfer van 25.000 banen die werden gecreëerd voor de volkstelling. "Daarmee is de groei voor de Federal Reserve voldoende reden om de rente later deze maand met 25 basispunten te verlagen. Per sector zag de groei bij de bouw er in augustus nog goed uit, maar er was duidelijk sprake van een afname bij de maakindustrie en bij grootwarenhuizen", aldus Marey.

De ontwikkeling van het uurloon met een stijging met 3,2 procent op jaarbasis ligt volgens Marey nog altijd onderin de trend die in de huidige markt gebruikelijk is van 3 tot 4 procent.

Er werd over augustus een groei van 130.000 banen vermeld, terwijl er een groei van 150.000 banen was voorzien.

De euro noteerde vrijdag rond drie uur vlak op 1,1039 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Openbare aanklager start onderzoek naar Google en Facebook

(ABM FN-Dow Jones) De openbare aanklagers van New York en Texas zullen afzonderlijk onderzoek doen naar de invloed en macht van respectievelijk Google en Facebook. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen.

Verwacht wordt dat het onderzoek naar Google maandag officieel zal worden aangekondigd. Het onderzoek zal geleid worden door de openbare aanklager van Texas, Ken Pextan. Er zal gekeken worden naar de impact van Google op de digitale advertentiemarkt en naar de potentiële negatieve gevolgen daarvan voor de consument.

Eerder deze week kwam Google in het nieuws doordat het 170 miljoen dollar zal betalen in een schikking, na aantijgingen dat videodienst Youtube, een onderdeel van Google, persoonlijke gegevens van kinderen verzamelde zonder toestemming van de ouders.

Naast het onderzoek naar Google zal ook Facebook onder de loep worden genomen. De Openbare aanklager van New York, Letitia James, is belast met dit onder zoek.

"We blijven tweedelige gesprekken voeren over de ongecontroleerde kracht van grote technologiebedrijven," zei James in een verklaring aan The Wall Street Journal. De betrokken openbare aanklager maakt zich zorgen over de controle van persoonsgegevens door grote technologiebedrijven en gaf aan hen dan ook verantwoordelijk te houden voor concurrentiebeperkende praktijken die de privacy en consumentengegevens in gevaar brengen."

In juli van dit jaar moest Facebook een recordboete van 5 miljard dollar betalen aan de Federal Trade Commission gerelateerd aan de kwestie Cambridge Analytica, waarbij het bedrijf de privacy schond van miljoenen gebruikers.

Facebook wilde niet reageren op het komende onderzoek.

Google gaf aan constructief te blijven samenwerken met toezichthouders, waaronder de openbare aanklager, bij het beantwoorden van vragen over ons bedrijf en de dynamische technologiesector."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones Newswires 2019 All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op groene opening Amerika

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een halfuur voor opening tot 0,4 procent in het groen.

De markt bewoog gedurende dag vooral zijwaarts in afwachting van het banenrapport. Maar ook na een tegenvallend cijfer bleef de beweging beperkt.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in augustus minder hard dan verwacht gestegen. In augustus was sprake van een groei van 130.000 banen. De markt rekende op 150.000 banen. De groei over juni en juli werd ook neerwaarts bijgesteld.

Analist Philip Marey van Rabobank wees vrijdag een correctiecijfer van 25.000 banen die werden gecreëerd voor een volkstelling door de overheid. "Daarmee is de groei voor de Federal Reserve voldoende reden om de rente later deze maand met 25 basispunten te verlagen. Per sector zag de groei bij de bouw er in augustus nog goed uit, maar er was duidelijk sprake van een afname bij de maakindustrie en bij grootwarenhuizen", aldus Marey.

Net voordat de cijfers naar buiten kwamen, liet president Donald Trump via twitter van zich horen.

"Zij [Fed] waren veel te vroeg met het verhogen, en veel te laat met verlagen", meent Trump. "En een flinke dosis kwantitatieve verkrapping hielp nu ook niet echt", aldus de president.

Aan het begin van de avond houdt voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in Zürich een toespraak over de economische verwachtingen en het monetaire beleid. Daarna vindt er een discussie plaats met de voorzitter van de centrale bank van Zwitserland Thomas Jordan, voorgezeten door het Zwitsers instituut voor internationale studies.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 55,45 dollar, terwijl een november-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 60,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1039. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1042 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1036 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobile verkoopt zijn energie-activiteiten in Noorwegen voor 4 miljard dollar en verlaat daarmee het Scandinavische land.

Lululemon Athletica noteerde in de voorbeurshandel 6,0 procent hoger nadat het het bedrijf beter dan verwachte cijfers bekend maakte en de outlook verhoogde.

Domo Inc. daarentegen stond voorbeurs 36,0 procent lager. De cijfers die het bedrijf donderdag nabeurs naar buiten bracht, kon de belegger niet bekoren.

Costco Wholesale heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet behaald. In het afgelopen boekjaar steeg de omzet met 7,9 procent tot een totaal van 149,35 miljard dollar, met een vergelijkbare groei in de VS van 7,8 procent.

Altice USA gaat in de Verenigde Staten mobiele abonnementen aanbieden. Topman Dexter Goei van Altice USA sprak donderdag de verwachting uit dat de mobiele activiteiten in de VS binnen een jaar winstgevend zullen zijn.

De openbare aanklagers van New York en Texas zullen afzonderlijk onderzoek doen naar de invloed en macht van respectievelijk Google en Facebook, zo meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen. Mogelijk wordt het onderzoek maandag aangekondigd.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,3 procent hoger op 2.976 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 26.728 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 7.862 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handelsoorlog kost VS meer dan 1 procent groei

(ABM FN-Dow Jones) De handelsoorlog drukt de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product tot begin 2020 met meer dan een procent. Dit blijkt uit onderzoek van economen van de Federal Reserve.

De toename van de onzekerheid over de handel in 2018 en 2019 "ging hand in hand met een vertraging van de industriële productie wereldwijd en de mondiale kwaliteit", aldus het onderzoek.

De VS en China hebben elkaar steeds weer nieuwe importheffingen opgelegd. Maar Amerika deed dit bijvoorbeeld ook met Mexico.

Volgens de onderzoekers kostten de handelsperikelen in de eerste helft van 2018 al ongeveer 0,8 procent aan output in de eerste helft van dit jaar.

Indien het handelsconflict in mei en juni niet was geëscaleerd, dan was die negatieve impact langzaam afgenomen.

"Maar hernieuwde onzekerheid sinds mei 2019 wijst op extra effecten die het bruto binnenlands product kunnen drukken in de tweede helft van 2019 en in 2020", concludeerde het onderzoek van de Amerikaanse centrale bank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Wall Street verwerkt tegenvallend banenrapport VS'

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 14:57 | Views: 1.664

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een licht hogere opening, na de stevige plussen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat voor een groot deel uit naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat zwakker uitviel dan verwacht. Verder wordt uitgekeken naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Die toespraak zal nauwlettend worden bestudeerd voor aanwijzingen rond het rentebeleid van de Fed.

Volgens het ministerie van Arbeid kwamen er in augustus, afgezien van de landbouwsector, 130.000 banen bij in de Verenigde Staten, na een naar beneden bijgestelde aanwas van 159.000 arbeidsplaatsen een maand eerder. De banengroei was lager dan voorzien want economen hadden gemiddeld op 160.000 nieuwe banen gerekend. De werkloosheid in 's werelds grootste economie was stabiel op 3,7 procent.

Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Fed. Powell geeft om 18.30 uur (Nederlandse tijd) een speech in het Zwitserse Zürich over de economische vooruitzichten en monetair beleid. Naar verwachting gaat de Amerikaanse koepel van centrale banken later deze maand de rente verder verlagen. In juli kwam de centrale bank met de eerste renteverlaging in meer dan tien jaar.

Onderzoek Google en Facebook

De ontwikkelingen aan het handelsfront worden ook gevolgd. China kondigde aan de kapitaaleisen voor banken verder te versoepelen om zo de economie te stimuleren die kampt door tegenwind van de handelsoorlog met de VS. De afgelopen dagen kreeg het sentiment op de financiële markten steun van berichten dat China en de VS opnieuw handelsoverleg gaan houden.

Bij de bedrijven lijkt yoga- en sportkledingmerk Lululemon Athletica een hogere opening te krijgen, na een verhoging van de prognoses voor 2019. Daarnaast meldde The Wall Street Journal dat Amerikaanse staten niet alleen werken aan een kartelonderzoek tegen internetgigant Google, maar ook socialmediaplatform Facebook in het vizier hebben. Volgens de zakenkrant kunnen ook andere bedrijven nog onder de loep worden genomen.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 1,4 procent hoger op 26.728,15 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent tot 2976,00 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 8116,83 punten.
voda
0
Wall Street blijft dicht bij huis

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 15:55 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de laatste sessie van de week begonnen. De markten verwerkten onder meer een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid. Verder wordt uitgekeken naar een speech van voorzitter Jerome Powell van Federal Reserve. Beleggers zullen daarin naar aanwijzingen zoeken over het rentebeleid van de koepel van centrale banken.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 26.754 punten. De brede S&P 500 noteerde nagenoeg vlak op 2974 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 8102 punten.

Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat de banengroei, exclusief de landbouwsector vorige maand uitkwam op 130.000. Dat waren er 30.000 minder dan waar kenners in doorsnee op rekenden. De werkloosheid in 's werelds grootste economie was stabiel op 3,7 procent. Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Fed. Powell praat later op vrijdag over de economische vooruitzichten en monetair beleid.

Techreus Facebook verloor 1,2 procent. Dit na berichten dat Amerikaanse staten bij het kartelonderzoek naar Google, onderdeel van Alphabet, ook Facebook in het vizier hebben. Alphabet verloor op zijn beurt 0,7 procent van zijn beurswaarde.
25.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.716,80 -0,68%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.909,14 -0,56%
 US30^ 37.937,95 -0,20%
 Nasd100^ 17.087,18 -2,63%
 US500^ 4.974,71 -1,48%
 Japan225^ 37.188,48 -2,14%
 Gold spot 2.395,47 +0,68%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,32 +0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront