Umicore « Terug naar discussie overzicht

Forum Umicore geopend

929 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Babbelaar
0
Lijkt erop dat we september verder omhoog inzetten: Theoretische openingsprijs 29,15!
Oops!
0
Nikkelprijs op hoogste peil in vijf jaar
De nikkelprijs tikt vandaag in Londen 18.785 dollar per ton aan, het hoogste peil in vijf jaar.

Bron; De Tijd 2/9/2019
DeZwarteRidder
0
quote:

Oops! schreef op 2 september 2019 13:07:

Nikkelprijs op hoogste peil in vijf jaar
De nikkelprijs tikt vandaag in Londen 18.785 dollar per ton aan, het hoogste peil in vijf jaar.
Bron; De Tijd 2/9/2019
Die stijging is geheel kunstmatig en veroorzaakt door berichten uit Indonesië over een mogelijk uitvoerstop op nikkelerts.
Rider
0
We zijn door de weerstand! Eindelijk herstel van de koers. Het is tijd dat de grondstofaandelen wat herstellen.
DeZwarteRidder
1
Umicore

De stijgende nikkelprijs betekent goed nieuws voor Umicore, een aan de beurs in Brussel genoteerd voormalig mijnbouwbedrijf. Umicore heeft geen eigen mijnen meer maar recyclet tegenwoordig metalen uit afval, onder andere nikkel. Volgens analist Demeester van ING is beleggen in dit bedrijf een goede manier om in te spelen op de vraag naar oplaadbare batterijen.
'Tijdelijke dip'

'We zien nu een tijdelijk dip, maar alles wijst er op dat het aantal elektrische auto's op de langere termijn nog veel verder zal groeien. De daling van de kobaltprijs kan voor Umicore op de langere termijn zelfs positief uitpakken. Als de grondstof goedkoper is wordt ook de batterij goedkoper, en dat is weer goed voor de vraag.'

Umicore is actief in de raffinage van kobalt. Daarnaast maakt het bedrijf kathodes (de negatieve pool) voor batterijen.

Overigens lijkt de kobaltprijs de laatste weken wel wat te herstellen. Mijnbouwbedrijf Glencore heeft de productie in 's werelds grootste kobaltmijn tijdelijk stilgelegd, in afwachting van hogere prijzen.

Advanced Metallurgical Group

Aan de Amsterdamse beurs is metalen- en mijnbouwbedrijf Advanced Metallurgical Group (AMG), met een notering in de smallcapindex, gevoelig voor de vraag naar batterijen. De koers van het bedrijf vloog omhoog tijdens de lithiumhype, omdat AMG een mijn in Brazilië heeft. In tegenstelling tot kobalt lijkt er voorlopig geen einde te komen aan de situatie van overaanbod op de lithiummarkt, maar AMG heeft nog een andere troefkaart: vanadium.

Dit metaal wordt nu gebruikt als toevoeging in de fabricage van staal voor gewapend beton, maar kan ook de grondstof voor de batterij van de toekomst worden. Vanadiumbatterijen zijn niet bedoeld voor elektrische auto's, maar voor bijvoorbeeld windmolenparken. Zo kan als het waait de energie worden opgeslagen voor windstille dagen.
Oops!
0
Reden stijging volgens Kurt Vansteelandt (De Tijd)

Een (edel)metalenrally die eigenlijk begon met Glencore, die begin augustus zo vriendelijk was de grootste kobaltmijn ter wereld in de mottenballen te zetten. Sindsdien is de kobaltprijs aan het uitbodemen en dat is een serieuze opluchting. Die prijs is belangrijk voor de kobaltraffinage, die een belangrijke winstbijdrage - naast de batterijmaterialen die met de meeste aandacht gaan lopen - levert aan de afdeling Energy & Surface Technologies. Een stabilisatie of licht herstel van de kobaltprijs is dus een belangrijke factor opdat Umicore zijn verlaagde winstprognose voor 2019 kan inlossen.
FORT1944
0
De winst dat is eigenlijk bijzaak , UMICORE is er onder uitgehaald door de pers toen ze geld geleend heeft voor haar investeringen , eigenlijk goedkoop geld op dit ogenblik dat ruimschoots zal opbrengen zodra haar nieuwe fabrieken open gaan .
Boekhoudkundig zijn leningen minder fraai maar aan deze intresten een must voor elk bedrijf :)
JdeFL
1
Umicore tekende een leveringsdeal met LG Chem voor 125 000 ton kathodemateriaal, dat naar schatting geleverd kan worden over 4 à 5 jaar. Dat is belangrijk én positief nieuws, want de groep moest in april nog zijn doelstelling voor 2019 (100,000 ton) weer intrekken: dat totaal zou pas haalbaar worden tegen 2020 of vroeg in 2021. De deal moet de vrees bij beleggers wegnemen over de positionering van Umicore in de kathodemarkt. KBCS trekt het koersdoel op van 38 naar 40 euro en blijft bij het “Opbouwen”-advies. (Bolero)

Momenteel een +6%, en >35€, met niet zo lang geleden een hele periode tussen 25 en 27€.
[verwijderd]
1
KBCS doel 40 maaar dat is LT.
Eerst de investeringen,
dan de bouw
en pas dan de levering.
Intussen kan er met de beurs veel gebeuren!

Wel een mooi aandeel....
JdeFL
1
Krijg ook de indruk dat het vel van de beer heel erg vroeg geschoten wordt. Neemt toch een serieuze hap uit mogelijke toekomstige koerswinst weg... Want eigenlijk verandert er helemaal niets, als ik het art. in de Tijd goed begrijp.

Een meerjarendeal met de Koreaanse batterijfabrikant LG Chem mildert bij beleggers de onrust over de kathodeafdeling.
'Meestal maken we namen niet bekend. Nu wel', trapte Umicore-CEO Marc Grynberg dinsdagochtend de telefonische conferentie met analisten over de meerjarendeal met LG Chem af. De Belgische materialengroep gaat de Koreaanse batterijenreus vanaf 2020 over meerdere jaren 125.000 ton kathodematerialen leveren.
Externe en interne capaciteit zullen blijven bestaan. LG Chem blijft dus zelf ook eigen capaciteit ontwikkelen.
'Deze overeenkomst is de eerste van zijn soort in de sector, het eerste meerjarencontract van grote omvang. Bovendien leveren we exact dezelfde producten af in drie verschillende regio's', benadrukt de CEO. 'De deal bewijst dat fabrikanten van elektrische auto's voorspelbaarheid nodig hebben in de toelevering van batterijen.'
Financiële details gaf Grynberg niet. 'Dit is wel duidelijk een groot contract', luidt het. 'En beide partijen kunnen met de afgesproken prijs leven.'
Ook over de operationele details liet Grynberg niet het achterste van zijn tong zien. Of LG Chem nu niet langer eigen kathodematerialen zal ontwikkelen? 'Neen, er is niet zo'n overeenkomst', zegt de CEO. 'Er is ook geen nood aan. Externe en interne capaciteit zullen blijven bestaan. LG Chem zal dus zelf ook eigen capaciteit blijven ontwikkelen.'
Umicore is de wereldmarktleider in kathodes die de snel groeiende vloot elektrische auto's in de wereld zoemend op de weg moeten houden. Een kathode is niet te verwarren met een anode. Dat is een vrij eenvoudige elektrode van grafiet die in gebruik is als de batterij oplaadt, de kathode is de veel complexere elektrode van lithium en andere materialen - vaak nikkel, mangaan en kobalt (NMC) - die aan de slag moet als de herlaadbatterij zijn energie vrijgeeft.
Kathodes met nikkel kunnen voor eenzelfde gewicht meer energie opslaan en zijn dus cruciaal om elektrische auto’s te bouwen die niet om de haverklap op zoek moeten naar een stopcontact.
Grynberg onderstreept ook dat er geen exclusiviteitsbeding afgesproken is. Met andere woorden: Umicore kan ook aan andere batterijfabrikanten of autobouwers blijven leveren.
Dat de CEO wat graag de deal met de Koreaanse batterijreus aankondigt, is geen verrassing. De materialengroep investeert de komende jaren 660 miljoen euro in fors hogere productiecapaciteit voor kathodes, een cruciaal onderdeel van de batterijen die de snel groeiende vloot elektrische auto's in de wereld zoemend op de weg moeten houden.
De snelle groei van de vraag naar kathodematerialen veroorzaakte in 2018 initieel beleggerseuforie. Die euforie piekte rond de beleggersdag in het Zuid-Koreaanse Seoel in de zomer van 2018.
Dit jaar volgde na een forse winstwaarschuwing vlak voor Pasen de grote ontnuchtering. Sindsdien regende het gitzwarte rapporten over jarenlange overcapaciteit in de sector, nu veel spelers in nieuw aanbod investeren.
De LG Chem-deal lijkt de beleggers wat te kunnen sussen, nadat ze eerder vreesden dat precies spelers als LG Chem Umicore met een eigen productie van kathodematerialen buitenspel zouden zetten. Het aandeel koerst op de Brusselse beurs dinsdag tot 8 procent hoger, waarmee het verlies van eerder dit jaar goedgemaakt is.
Umicore was sinds deze zomer al aan een remonte bezig op de beurs dankzij beter dan verhoopte halfjaarcijfers en een helpende hand van mijngigant Glencore, die de kobaltprijs stutte door de grootste mijn in de mottenballen te zetten. (Tijd.be)
Leefloon
0
quote:

FORT1944 schreef op 11 september 2019 18:01:

De winst dat is eigenlijk bijzaak

Boekhoudkundig zijn leningen minder fraai maar aan deze intresten een must voor elk bedrijf :)
Topidee. Schuldenbergen aangaan en niet aflossen wanneer de rente laag staat, om in de problemen (verdamping winst, niet of nauwelijks aflossingscapaciteit) te komen wanneer de rente hoog staat. Politiek links versus rechts. De Radial-schuld van bpost, als erfenis van een matige CEO, is daarvan overigens een beter voorbeeld dan kansrijkere investeringen van Umicore.
Leefloon
0
quote:

Oops! schreef op 11 september 2019 16:25:

Reden stijging volgens Kurt Vansteelandt (De Tijd)

Een (edel)metalenrally die eigenlijk begon met Glencore
Het hielp ook dat metaalgerelateerde aandelen schokkend laag stonden, en soms nog steeds staan. Waarderingen alsof de vraag "bloem of afgrond" zeer actueel is. Ook Umicore komt, nog steeds, van ver. Dat geldt eveneens voor o.a. een ArcelorMittal, AMG, Aperam en handelaarsaandeel Eramet. Alleen de koers van Nyrstar blijft nu "verrassend" stabiel liggen...
929 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:28
Koers 21,040
Verschil -0,080 (-0,38%)
Hoog 21,160
Laag 20,880
Volume 88.027
Volume gemiddeld 430.447
Volume gisteren 396.492

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront