Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, waarbij zorgen over de stijgende ruwe olie-voorraden, een mogelijke tijdelijke versoepeling van de VS-China-tarieven, overschaduwden.

"Tekenen van stijgende voorraden drukten echter op het sentiment. "De angst voor een stijgende aanvoer van olie winst aan kracht te midden van aanhoudende onzekerheid over het handelsbeleid van de Verenigde Staten en China, Brexit en Amerikaanse sancties op de Iraanse olie-export", zei marktanalist van Robbie Fraser van Schneider Electric.

Producenten maken zich zorgen over een mogelijke de-escalatie van de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten, na het vertrek van de nationale veiligheidsadviseur John Bolton. Dit zou volgens marktvolgers kunnen leiden tot een versoepeling van de sancties, waardoor de olie-aanvoer uit het land weer op gang komt, wat tot druk leidt op de olieprijs.

"Trump kan de sancties opheffen als een goed gebaar in aanloop naar onderhandelingen, of hij zou kunnen onderhandelen over beëindiging van de sancties tijdens een top met de Iraniërs", zei analist Robert Yawger van Mizuho USA.

De Joint Ministerial Monitoring Committee, ofwel JMMC, die toeziet op de naleving van de productieverlagingsovereenkomst van de OPEC en zijn bondgenoten benadrukte donderdag dat er een kritische behoefte bestaat aan een aanhoudende inzet om de toegezegde productieverlagingen te realiseren.

Signalen dat de vijandigheden tussen Beijing en Washington zijn afgenomen waren vrijdag tevens een punt van focus voor oliehandelaren. The Wall Street Journal meldde dat ook China probeert om de meningsverschillen met Washington te overbruggen, nadat Trump woensdag opnieuw de nieuwe tarieven op 250 miljard dollar aan Chinese importgoederen heeft uitgesteld.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,24 dollar lager, ofwel 0,4 procent, op 54,85 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Forse prijsstijging olie na aanval olievelden

Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 06:00 | Views: 52

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie zijn aan het begin van de handelsdag maandag in Azië met meer dan 10 procent gestegen door de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. De prijs van Brentolie steeg in Singapore met 11,73 dollar naar 71,95 dollar per vat, om vervolgens terug te zakken tot onder de 68 dollar.

De aanval op de olievelden zorgde ervoor dat ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie is stil komen te liggen. Een stijging van de olieprijzen werd daarom al verwacht.

Om de impact van de aanval op de olieprijzen te verzachten, heeft de Amerikaanse president Donald Trump maatregelen aangekondigd. Zo heeft hij toestemming gegeven om olie van de strategische reserve van het land te gebruiken, mocht dat nodig zijn. Die reserve werd gevormd na de oliecrisis van 1973. De olie is opgeslagen in vier ondergrondse depots aan de Golf van Mexico in de staten Texas en Louisiana. "Meer dan genoeg olie!", aldus Trump op Twitter.

Olie-installaties in Abqaiq en Khurais werden zaterdag door vermoedelijk meerdere drones getroffen. Op het olieveld van Abqaiq, in het noordoosten van het land, staat de grootste olieraffinaderij ter wereld. Het veld in Khurais, tussen de hoofdstad Riyad en de Perzische Golf, is een van de belangrijkste olievelden van het land. Aramco, de grootste exporteur van ruwe olie ter wereld, halveerde zijn olieproductie.
voda
0
Olieprijs verder omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gedaald. Op een settlement van 56,41 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,08 dollar of 0,1 procent minder waard.

Daarmee wordt de neerwaartse trend vooralsnog niet gekeerd. Woensdag ging de olieprijs al 1,4 procent lager op het nieuws dat de Saoedische productie na de aanvallen van 14 september grotendeels is hersteld. Dat is sneller dan verwacht.

Wat de olieprijs momenteel ook niet helpt is de stijging van de Amerikaanse olievoorraden, voor de tweede week op rij.

Marktanalist Edward Moya van Oanda wees op de zorgen over de verwachte overvloed aan olie in 2020, terwijl de vraag mogelijk verder verzwakt vanwege de groeivertraging van veel grote economieën.

Marktstrateeg Hussein Sayed van FXTM is het met hem eens. "De risicopremie rond de aanbodkant is verdwenen en de focus ligt weer op de vraagkant". Hij plaatst wel de kanttekening dat de geopolitieke spanningen, met name tussen Iran en de Verenigde Staten, zo weer kunnen verhevigen, waar de olieprijs dan mogelijk op reageert.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
US Oil Production to Peak in 2039 - EIA

Energy Information Administration in its latest long-term international energy outlook forecasts that US oil production will peak in 2039 at 14.28 million b/d, an increase of 15% from current levels, and decline to 12.18 million b/d by 2050. The reference case is based on USD 100/b Brent oil prices in 2050, annual economic growth of 3% and existing government policies.
The US pumped a record 12.43 million b/d in August

Globally, EIA sees oil production rising to 127 million b/d in 2050, up 30% from 2018 levels, with OPEC growth of 37% outpacing non-OPEC growth of 23%. Middle Eastern oil production is expected to average 39 million b/d in 2050, a 44% increase from 2018. EIA expects non-OPEC oil production of 59 million b/d in 2050, with growth led by Canada (up 125% from 2018 levels), Brazil (59%), Russia (22%) and the US (11%). Non-OPEC countries are expected to produce about 55% of global output in 2050, EIA said.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Olieprijs sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag na een volatiele handelssessie lager gesloten.

"Omdat geopolitieke zorgen plaats maken voor de realiteit van vraag en aanbod, weegt de evenwichtige vraag-aanbodvergelijking op de olieprijzen," aldus CFO Manish Raj van Velandera Energy Partners.

De prijs van olie daalde nadat Saudi-Arabië een staakt-het-vuren in Yemen zou hebben voorgesteld. "Kort daarna daalden de prijzen nog eens nadat Iraanse president Rouhani meldde, dat de VS had voorgesteld de sancties op te heffen als de onderhandelingen tussen beide landen weer geopend zouden worden", aldus grondstoffen analist Balint Balazs van Schneider Electric.

Trump ontkende echter het verhaal van Rouhani via twitter, "Iran wilde dat ik de sancties tegen hen zou opheffen om vervolgens te kunnen praten. Ik zei natuurlijk NEE!

Olieprijs is deze week met bijna 4 procent gedaald.

De November-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,5 dollar lager , of 0,9 procent, op 55,91 dollar

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald en sloot daarmee een volatiel kwartaal bijna 8 procent lager dan begin juli.

Op de laatste dag van de maand en het kwartaal werd een vat West Texas Intermediate 1,84 dollar, of 3,3 procent minder waard op een settlement van 54,07 dollar.

Nu de geopolitieke spanningen wat lijken afgenomen in het Midden-Oosten, richten oliebeleggers zich weer op de mondiale groeivertraging als gevolg van de handelsoorlog en de impact ervan op de vraag naar olie, volgens energie-analist Robbie Fraser van Schneider Electric.

Het aanhoudende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bepaalde afgelopen kwartaal vaak de stemming net als de geopolitieke spanningen in de Perzische Golf.

Die liepen op naar het kookpunt door de luchtaanvallen op Saoedische olie-installaties half september, mogelijk uitgevoerd door Iran. Een forse terugval in de olieproductie in Saoedi-Arabië bleek positief voor de olieprijs, zeker toen het er aanvankelijk op leek dat het even zou duren voor de output zou zijn hersteld.

Wat de afgelopen weken volgde, waren tegenstrijdige berichten over het productieherstel. Maandag schreef The Wall Street Journal dat de Saoedische output inmiddels weer op het niveau zit van voor de luchtaanvallen.

Komend kwartaal wordt de beweging van de olieprijs vermoedelijk beïnvloed door dezelfde elementen. Ook kijkt de markt uit naar de vergadering van de OPEC begin december om te zien of het kartel bereid is verdere maatregelen te nemen in de hoop vraag en aanbod weer in balans te brengen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ecuador stapt uit oliekartel OPEC

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 19:58 | Views: 663

QUITO (AFN/BLOOMBERG) - Ecuador verlaat per 1 januari volgend jaar oliekartel OPEC. Dat maakte het ministerie van Grondstoffen van het Zuid-Amerikaanse land bekend.

Ecuador is een klein lid van het oliekartel en wil meer olie kunnen produceren om zo zijn financiën te versterken. Nu is het land nog gebonden aan afspraken bij de OPEC om de productie te beperken om zo de olieprijzen op te krikken. De olieproductie van Ecuador bedraagt rond de 530.000 vaten per dag.

Het land gaf aan te blijven werken aan maatregelen om de wereldwijde oliemarkt te stabiliseren. Ecuador werd in 1972 lid van de OPEC, schortte in 1992 zijn deelname op en heractiveerde het lidmaatschap in 2007.
Happy
0
Nog snel ff wat van dat de boombladerensap dumpen voor de boel in elkaar zakt. Ze zien de bui hangen lijkt wel.
voda
1
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald na een zwakke inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse maakindustrie, door zorgen dat een tragere economische groei de vraag naar olie zal beperken.

Ecuador kondigde dinsdag aan om begin volgend jaar het oliekartel OPEC te verlaten, omdat het Zuid-Amerikaanse land zijn inkomsten wil vergroten. "Ze produceren geen geweldige hoeveelheid olie, maar ze willen niet gebonden zijn door de afspraken van OPEC-landen om hun productie te beperken", stelde Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors.

De novemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,45 dollar of 0,8 procent lager op 53,62 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie werd ook 0,8 procent goedkoper op 58,93 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Rusland blijft oliekartel OPEC steunen'

Gepubliceerd op 2 okt 2019 om 14:11 | Views: 221

MOSKOU (AFN/RTR) - Rusland blijft een verantwoordelijk partner van oliekartel OPEC. Dat zei president Vladimir Poetin tijdens een energieforum in Moskou. Daarbij waren ook olieministers van OPEC-leden Saudi-Arabië en Iran aanwezig.

Rusland is geen lid van de OPEC. Het olieproducerende land zette eerder wel zijn handtekening onder een overeenkomst met de OPEC en andere landen over het verlagen van de productie om daarmee de olieprijzen te stutten. Volgens Poetin is het belangrijk dat alle beschikbare middelen worden ingezet om de energiemarkt in balans te krijgen.

Afgelopen zomer werden de landen het eens over een verlenging van de productiebeperkingen voor de oliewinning. Deze lopen door tot en met maart 2020.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen verder

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 27 september stegen de voorraden ruwe olie met 3,1 miljoen vaten tot 422,6 miljoen vaten. Gerekend werd op een stijging met 1,2 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen met 0,2 miljoen vaten af tot een totaal van 230,0 miljoen.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,4 miljoen vaten tot 131,3 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam af van 89,8 tot 86,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs verder omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag verder gedaald. Op een settlement van 52,64 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,98 dollar of 1,8 procent minder waard.

Volgens marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group voorspellen recente macro-economische data weinig goeds voor de wereldeconomie en in het verlengde daarvan dus ook de vraag naar olie.

Een zwak Amerikaans olievoorradenrapport versterkte het negatieve sentiment, aldus Flynn.

Woensdag maakte de Energy Information Administration bekend dat de olievoorraden vorige week met 3,1 miljoen vaten zijn gestegen, waar een gemiddelde stijging met 1,3 miljoen vaten was voorzien.

De benzinevoorraden namen met 0,2 miljoen vaten af, de voorraden stookolie en diesel daalden met 2,4 miljoen vaten en de capaciteitsbenutting van de raffinaderijen zwakte af tot 86,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs blijft dalen

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gedaald, en dat voor de achtste sessie op rij. Op een settlement van 52,45 dollar werd een vast West Texas Intermediate 0,19 dollar of 0,4 procent minder waard.

Donderdag werd bekend dat de activiteit in de Amerikaanse dienstensector in september veel minder hard is gegroeid. De matige inkoopmanagersindex volgt op inkoopdata vanuit de industrie in de Verenigde Staten, die eerder deze week voor dezelfde maand een aardige krimp vertoonden.

Zwakke macro-economische data spelen de oliemarkten parten vanwege de impact van een flinke groeivertraging of zelfs recessie op de vraag naar olie.

Mogelijk zorgen de geplande handelsbesprekingen tussen de VS en China komende week voor wat verlichting voor de olieprijs, aldus marktstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

Dat zal dan afhangen van hoe de gesprekken verlopen. Indien er weinig vooruitgang wordt geboekt, zullen de zorgen over de mondiale economie alleen maar toenemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs licht lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag licht lager gesloten, waarbij winsten eerder op de handelsdag vervlogen nadat de dollar in waarde steeg.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,06 dollar lager, of 0,1 procent, op 52,75 dollar.

De oliemarkt kijkt vooral uit naar een nieuwe onderhandelingsronde tussen de Verenigde Staten en China. Het Witte Huis bevestigde maandag dat de twee landen vanaf donderdag inderdaad weer gaan praten, onder meer over intellectuele eigendomsrechten, landbouw en technologieoverdracht.

Vorige week daalden de prijzen voor een vat ruwe olie al met 5,5 procent, het grootste weekverlies sinds juli.

"De daling onder de 53,00 dollar laat zien dat de oliemarkt zich vooral focust op de impact van de handelsperikelen op de mondiale economie en op het gebrek aan enige vooruitgang tussen China en de Verenigde Staten in de tarievenoorlog", aldus Enverus Analytics. "Bovendien speelt een sterkere dollar de olieprijzen parten." De WSJ Dollar Index stond maandagavond 0,3 procent hoger. Omdat de olieprijzen in dollars genoteerd staan, speelt een duurdere greenback de olieprijzen niet in de kaart.

"De olieprijzen koersen aanvankelijk hoger vandaag, nadat deze overdreven afstraft werden vorige week", aldus analist Dan Flynn van Price Futures, wijzend op de laagste koers intradag van 50,99 dollar vorige week.

"Maar met inconsistente cijfers over de olievoorraden, vanwege de stormen boven de Atlantische Oceaan, beseffen handelaren dat de geopolitieke risico's in het Midden-Oosten nog niet voorbij zijn", stelde Flynn. De analist wijst onder meer op het nieuws dat de Amerikaanse legertroepen zich terugtrekken uit Syrië. "Sommigen zien dit als verraad van de Koerden, gezien de Amerikanen hen jarenlang hebben gesteund in de strijd tegen ISIS."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt licht

(ABM FN-Dow Jones) De oliefutures zijn dinsdag licht lager geëindigd, nadat dat hoop op een oplossing van het Amerikaans-Chinese handelsconflict bij de hervatting van het overleg later deze week vervloog.

Een novemberfuture voor een vat ruwe West Texas Intermediate-olie eindigde 0,2 procent lager op 52,63 dollar per vat.

Volgens analisten kreeg het optimisme over de handelsgesprekken een tik nadat de VS maandag achtentwintig Chinese bedrijven op een zwarte lijst zette. Ze zouden de mensenrechten hebben geschonden door mee te helpen bij de onderdrukking van de Oejgoeren, een moslim-minderheid in het noordwesten van China.

Eerder dinsdag verlaagde het Amerikaanse overheidsorgaan EIA zijn groeiverwachtingen voor de mondiale vraag naar olie dit jaar met zo'n 50.000 vaten tot een groei van 840.0000 vaten per dag. De groei in 2020 zou uitkomen op 1,3 miljoen vaten per dag. Dit was eerst 1,4 miljoen.

ok de verwachte olieprijs in 2020 werd verlaagd in het maandelijkse rapport. De EIA rekent nu op gemiddeld 54,43 dollar. Dat is bijna 4 procent lager dan de inschatting van vorige maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aramco brengt productieniveau eerder op peil dan gepland

(ABM FN-Dow Jones) Saudi Arabian Oil Company zal zijn productie eerder op peil hebben dan in de planning lag, volgend op de drone-aanvallen op olievelden in Saoedi-Arabië vorige maand, terwijl deze de plannen voor de beursgang van het bedrijf niet hebben doorkruist. Dit zei topman van de onderneming Amin Nasser woensdag op een energiecongres in Londen.

Staatsbedrijf Aramco was vorige maand naar aanleiding van de aanvallen door drones gedwongen de productie te halveren. In november produceert Aramco volgens Nasser weer 12 miljoen vaten olie per dag, waarbij hij niet uitsloot dat dit niveau wordt overschreden. Deze maand ligt het productieniveau op 9,9 miljoen vaten olie per dag, ongeveer op het niveau van voor de crisis.

Over het moment waarop een beursgang plaats gaat vinden, liet de CEO zich niet uit.

Volgens bronnen zou het bedrijf 2 procent van zijn aandelenkapitaal eind november of begin december naar de beurs willen brengen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen nog steeds

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 4 oktober stegen de voorraden ruwe olie met 2,9 miljoen vaten tot 425,6 miljoen vaten. Gerekend werd op een stijging met 1,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen met 1,2 miljoen vaten af tot een totaal van 228,8 miljoen.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,9 miljoen vaten tot 127,3 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam af van 86,4 tot 85,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt fractioneel

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag fractioneel gedaald. Op een settlement van 52,59 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,04 dollar of 0,1 procent minder waard.

Ondanks een verdere toename van de Amerikaanse olievoorraden, wist de olieprijs woensdag aanvankelijk verder te stijgen, maar rond de settlement zakte de prijs iets terug.

In de week eindigend op 4 oktober stegen de Amerikaanse olievoorraden met 2,9 miljoen vaten, wat meer was dan verwacht, en nam de capaciteit van raffinaderijen verder af. Daar stond tegenover dat de benzinevoorraden en voorraden stookolie wel daalden.

Volgens marktanalist Matthew Smith van ClipperData had de stijging van de olievoorraden voornamelijk te maken met een daling van de raffinagecapaciteit. "We zitten middenin het onderhoudsseizoen maar zowel sterke export als zwakke import hebben de opbouw van de olievoorraden de afgelopen weken wel in toom gehouden."

Volgende richtpunt voor de oliemarkt zijn de maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap, op donderdag en vrijdag. Verder wordt gelet op de ontwikkelingen rond de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die donderdag starten.

Als de gesprekken mislukken, dan zou de olieprijs opnieuw kunnen dalen vanwege de hernieuwde zorgen over de vraag naar olie, volgens analist Carsten Fritsch van Commerzbank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Volgende week groen licht Aramco'

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 14:17 | Views: 208

RIYAD (AFN) - Saudi Aramco, het grootste oliebedrijf ter wereld, komt waarschijnlijk volgende week naar buiten met de officiële aankondiging van zijn langverwachte megabeursgang. Het bestuur van het Saudische staatsolieconcern hakt volgende week donderdag met adviseurs naar verwachting de knoop door, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Tijdens de ontmoeting wordt onder meer gesproken over de marktcondities en worden reacties van potentiële investeerders meegenomen. Volgens bronnen wordt ongeveer 2 procent van Aramco verkocht, waarmee ongeveer 40 miljard dollar wordt opgehaald. De opbrengsten worden door Saudi-Arabië gebruikt voor investeringen om minder afhankelijk te worden van olie-inkomsten.

Het is overigens ook nog mogelijk dat de beursgang wordt afgeblazen of uitgesteld. Een uitstel van de beursgang is besproken na een droneaanval op olie-installaties van Aramco in september. Desondanks gaan de voorbereidingen voor de beursgang onverminderd door.
voda
0
OPEC ziet opnieuw minder sterke groei voor olievraag

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC heeft zijn groeiverwachting voor de vraag naar olie in 2019 opnieuw neerwaarts bijgesteld. Dit bleek donderdag uit het maandrapport van het oliekartel over de maand oktober.

Er wordt een groei van de vraag naar olie voorspeld van 0,98 miljoen vaten per dag in 2019. Dat zijn er per dag 40.000 minder dan de voorspelling in september.

In 2020 rekent de OPEC op een groei van de oliebehoefte met 1,08 miljoen vaten per dag. Dat is vrijwel gelijk aan de verwachting die het kartel in september uitsprak.

De OPEC wijst in zijn rapport op de zwakker dan verwachte economische groei, veroorzaakt door handelsconflicten en onzekere geopolitieke kwesties, zoals Brexit.

Verder rekent het oliekartel er nu op dat de productie in niet-OPEC landen in 2019 160.000 vaten per dag lager uitkomt dan eerder gedacht, op een totaal van 1,82 miljoen vaten per dag. In 2020 groeit de output in deze landen tot een totaal van 2,20 miljoen per dag. Dat zijn 50.000 vaten per dag minder dan eerder voorzien.

De OPEC zelf produceerde in september 1,3 miljoen vaten per dag minder, met een totaal van gemiddeld 28,49 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.887,30 -1,11%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.938,13 -1,04%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.315,62 -1,19%
 US500^ 5.022,45 -0,98%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.329,68 +0,59%
 EUR/USD 1,0726 +0,26%
 WTI 82,57 -0,40%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront