Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt advies Kiadis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
5,20 -0,42 -7,47 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het advies voor Kiadis Pharma verlaagd van Accumuleren naar Houden en het koersdoel van 10,50 naar 6,50 euro.

Analist Lenny Van Steenhuyse maakt zich zorgen om de "drastische" kostenstijging bij Kiadis. Slechts een klein deel hiervan is eenmalig.

Van Steenhuyse rekent inmiddels op 20 tot 30 miljoen euro aan extra kosten tussen 2019 en 2021.

Het aandeel Kiadis daalde woensdag 4,6 procent naar 5,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Miljardenschikking pijnstillermaker Purdue Pharma dichtbij

(ABM FN-Dow Jones) Purdue Pharma is dichtbij een miljardenschikking met een aantal Amerikaanse staten en lokale overheden waarmee de fabrikant van de bekende pijnstiller OxyCotin faillissement aan kan vragen om te herstructureren. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond.

In vrijwel elke Amerikaanse staat zijn rechtszaken aangespannen tegen Purdue vanwege de vermeende rol die het bedrijf zou hebben gespeeld in de heersende opiatencrisis in de Verenigde Staten.

Volgens The Wall Street Journal steunen inmiddels 26 staten en Amerikaanse rechtsgebieden de schikking, die uit kan komen tussen de 10 miljard en 12 miljard dollar. Daarmee zijn de juridische problemen van het bedrijf overigens niet opgelost want diverse staten zouden de deal niet steunen.

Ook onderhandelt Purdue nog met het Amerikaanse ministerie van justitie over een afzonderlijke schikking.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: kaspositie Kiadis baart zorgen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
5,375 -0,095 -1,74 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van Kiadis Pharma konden beleggers niet bekoren en analisten zagen aanleiding om hun taxaties neerwaarts aan te passen.

Kiadis Pharma boekt vooralsnog geen omzet, en dat betekent rode cijfers. Probleem is dat deze steeds roder worden.

Het operationeel verlies steeg in het eerste halfjaar met 14,6 miljoen tot 25,7 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 25,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 11,8 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2018.

Kiadis zag de onderzoekskosten bijna verdubbelen, met 8,5 miljoen naar 16,2 miljoen euro.

Gunstig was dat Kiadis de financieringskosten zag dalen van 3,0 miljoen naar 0,2 miljoen euro. Nieuwe kredietvoorwaarden, gunstige wisselkoerseffecten, maar ook gunstige reële waardeaanpassingen van 0,7 miljoen euro met betrekking tot de voorwaardelijke vergoeding van CytoSen in 2019 en de ongunstige reële waarde-aanpassing van derivaten in 2018 speelden Kiadis in de kaart.

"In de eerste zes maanden van 2019 hebben we door de overname van CytoSen Kiadis omgevormd tot een bedrijf met twee celtherapieplatforms om patiënten met levensbedreigende ziekten te helpen", aldus CEO Arthur Lahr van Kiadis Pharma in een toelichting.

Dankzij de opbrengst van de uitgifte van aandelen zag Kiadis de kasstroom stijgen naar 62,7 miljoen euro.

Belangrijk is dat Kiadis omzet gaat genereren. En daarvoor is goedkeuring van de toezichthouders nodig. Kiadis meent dat de wereldwijde Fase 3 studie voor AITR101 onderweg is. Verder is de aanvraag voor de Europese marktvergunning van ATIR101 ook onderzocht door het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA). Kiadis verwacht duidelijkheid in 2020. De goedkeuring werd aanvankelijk dit eind 2018 verwacht maar liep vertraging op omdat de Europese toezichthouder aanvullende vragen had. Die wist Kiadis in mei te beantwoorden maar niet naar tevredenheid, waardoor de goedkeuring verder is uitgesteld tot volgend jaar. Het is wachten op het oordeel van het EMA, dat de hulp heeft ingeroepen van een adviesgeroep met medische experts om tot een besluit te komen.

Uitstel is niet zonder risico, zo menen analisten. KBC Securities sprak van een “drastische” kostenstijging en berekende dat er tussen 2019 en 2021 20 tot zelfs 30 miljoen euro aan extra kosten zal worden gemaakt.

Zakenbank Jefferies denkt dat Kiadis met 62,7 miljoen euro in kas voldoende heeft om het tot in het tweede kwartaal van 2020 te redden. En dat zou volgens de analisten van de bank nipt voldoende moeten zijn om de commerciële lancering van ATIR101 te redden.

KBC-analist Lenny van Steenhuyse denkt dat Kiadis de activiteiten nog een jaar kan financieren. Hij meent dan ook dat het beheer van de kaspositie de komende periodes "van cruciaal belang zal zijn. Niet alleen gezien de R&D-kosten die snel stijgen maar ook de schuldaflossingen die verder zullen drukken op de cashreserve.

Het beeld van oplopende kosten, een groter verlies en (nog) geen omzet is al jaren hetzelfde bij Kiadis en niet veel anders dan bij andere biofarmaceutische bedrijven die nog geen medicijnen of behandelingen hebben gelanceerd.

Het betekent wel dat Kiadis, dat eerder dit jaar al 28 miljoen euro ophaalde met een aandelenemissie, mogelijk opnieuw aandelen uit moet geven. Dat zou kunnen leiden tot verwatering en daar houden beleggers niet van. Het aandeel Kiadis werd tot nu toe in 2019 al zo'n 28 procent minder waard. Afgelopen week verloor het bedrijf 9,6 procent aan beurswaarde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ronald Plasterk begint startup voor medicijn tegen kanker

Voormalig PvdA-politicus Ronald Plasterk (62) heeft een startup opgezet. Hij heeft voldoende investeerders gevonden om een eigen biotechbedrijf, Frame Therapeutics, te beginnen.

Dat blijkt uit een melding op de site van het bedrijf dat gevestigd is op het Science Park in Amsterdam. Naar verluidt bedraagt het startkapitaal circa enkele miljoenen.
Het ontluikende ondernemerschap lijkt een vervolg op zijn vorige functie als Chief Scientific Officer bij myTomorrows, een bedrijf dat bemiddelt ten behoeve van een snellere beschikbaarheid van nieuwe medicijnen. Bij zijn aantreden in 2017 zei hij tegen het FD : ‘Ik heb het gevoel dat ik hier deel kan zijn van een systeemverandering, een grote verandering. Dat vind ik mooi. Het huidige farmaceutische model zit op slot. Er moet iets gebeuren’.

Eigen patent
Vóór hij het Binnenhof betrad, was Plasterk tot 2006 hoogleraar moleculaire genetica en mede-oprichter van het Hubrecht Instituut, een internationaal succesvol onderzoekslaboratorium uit Utrecht. Daarnaast schreef hij columns voor de Volkskrant en het televisieprogramma Buitenhof.

Met het geld van investeerders kan Frame Therapeutics starten met een zogeheten fase 1-studie naar een vaccin tegen kanker. Plasterk heeft een patent op de technologie achter het experimentele middel. Het gaat om een vorm van immunotherapie, een relatief nieuwe en veelbelovende behandelvorm die het menselijk lichaam in staat stelt zelf kankercellen te vernietigen.

In zijn zoektocht naar kapitaal werd Plasterk bijgestaan door Dinko Valerio. Deze oudgediende uit de biotechwereld en tevens professor in de gentherapie maakte faam als oprichter van Crucell, de producent van vaccins en antistoffen, dat in 2010 voor bijna €2 mrd werd overgenomen door het veel grotere Johnson & Johnson. Valerio is ook toegetreden tot het bestuur van Frame Therapeutics. Ook een andere oprichter van Crucell, de oncoloog Bob Löwenberg, maar deel uit van het Frame-team.

Ver afgedreven
Het voormalige Kamerlid en minister van OCW en Binnenlandse Zaken wil zelf niet reageren op de geslaagde kapitaalronde. Hij laat weten pas de publiciteit te zoeken als een eerste resultaat is bereikt.

Sinds zijn vertrek uit de politiek in 2016 heeft Plasterk steeds volgehouden zich niet te mengen in actuele debatten om zijn opvolgers niet voor de voeten te lopen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en tegenwoordig roert hij zich regelmatig op social media. Opvallend daarbij is dat hij ver lijkt afgedreven van de doorsnee standpunten van een sociaaldemocratische partij.

Zo ontpopt hij zich tot een fervent voorstander van kernenergie en heeft hij sterke twijfels bij de groene revolutie die de overheid over ons afroept. Op twitter schrijft hij: 'Reusachtige windmolens zijn de kerktorens van het groene geloof. De glinsterende zonnepanelen zijn de thuisaltaren van het groene geloof'.

Debat met Gert Jan Seegers
Het levert hem veel adhesiebetuigingen op, maar ook tegenspraak. Onlangs ging hij op twitter in debat met Gert Jan Seegers, fractieleider van de ChristenUnie, over het energiebeleid.
Ook over Europa laat hij zich niet onbetuigd met tweets als 'Brexit is een enorm verlies, maar het onderliggend sentiment is gevoed door dat permanente gehamer op meer macht voor Brussel.'

Zijn twijfels bij de Europese Unie zijn niet nieuw. Als columnist sprak hij zich tot verrassing van velen uit tegen het referendum voor een Europese grondwet. Hij zei onder andere: ‘Een referendum heeft alleen zin als je een echte keuze hebt. Dat nu is niet de bedoeling.' Hij besloot met de zin: 'Ik denk er serieus over tegen te stemmen.’

fd.nl/economie-politiek/1316363/ronal...
voda
0
Farmabedrijf Leadiant kaatst bal terug naar minister Bruins

Het fel bekritiseerde farmabedrijf Leadiant heeft vrijdag stevig van zich afgebeten. In een brief aan minister Bruno Bruins voor Medische Zorg dringt het bedrijf aan op meer duidelijkheid over de door Bruins verlangde transparantie. Nu zou niet duidelijk zijn welke informatie de minister wil en wanneer het bedrijf voldoende inzicht heeft geboden.

Extreme prijs
Bruins verweet de farmaceut eerder deze maand in een open brief een extreme prijs te rekenen voor zijn medicijn. De van oorsprong Italiaanse onderneming brengt een geneesmiddel tegen een zeldzame ziekte op de markt, dat €153.000 per patiënt per jaar moet kosten. Bruins eiste een verklaring voor deze hoge vraagprijs.

Brief Leadiant Biosciences aan minister Bruins
Leadiant reageerde vrijdag in een brief van tien pagina’s waarin de onderneming betoogt dat zij hoge kosten heeft moeten maken voor de Europese goedkeuring van het medicijn, dat CDCA heet. Het bedrijf zegt die kosten op een kleine patiëntengroep van 200 tot 250 patiënten te moeten terugverdienen.

Onduidelijkheid
Tegelijkertijd stelt de onderneming dat minister Bruins tot nu toe niet duidelijk heeft aangegeven wat hij precies wil weten. Zo zou niet duidelijk zijn welk niveau van transparantie en detaillering wordt gevraagd. Ook zou de minister tijdens een recent overleg met Leadiant niet hebben aangegeven wanneer hij tevreden is. ‘Tijdens onze bespreking gaf u toe dat u ons niet zou kunnen vertellen wanneer genoeg, genoeg is.’

Nederland telt relatief veel gebruikers van CDCA, dat wordt voorgeschreven aan patiënten met de zeldzame stofwisselingsziekte CTX. Tot nu toe zijn circa zestig mensen gediagnosticeerd. Onderhandelingen tussen Leadiant en de zorgverzekeraars over de prijsverlaging liepen eerder vast. Volgens een coulanceregeling krijgen patiënten het middel vooralsnog vergoed tegen de officiële vraagprijs.

Geen serieus bod
Leadiant stelde vrijdag in het FD dat de zorgverzekeraars nooit serieus hebben willen onderhandelen over een prijsverlaging. In de brief aan de minister herhaalt de onderneming dat verwijt. Leadiant heeft naar eigen zeggen een substantiële korting aangeboden, met terugwerkende kracht ook voor de medicijnen die al zijn afgenomen.

fd.nl/ondernemen/1316831/farmabedrijf...

De zorgverzekeraars stellen dat van een serieus aanbod geen sprake is geweest.
voda
0
Curetis-dochter Ares gaat samenwerking aan

Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 08:09 | Views: 39

Curetis 13 sep
0,60 0,00 (0,00%)

HOLZGERLINGEN (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, gaat met een niet nader genoemde partij samenwerken om diagnostische oplossingen te ontwikkelen voor tests voor infectieziekten, gebaseerd op de NGS-technologie.

NGS staat voor next-generation sequencing. Curetis en de andere partij, die een wereldwijd toonaangevend bedrijf voor in-vitrodiagnostiek wordt genoemd, hebben een onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst gesloten. De eerste fase van de samenwerking duurt 12 maanden. Financiële details zijn niet verstrekt.
voda
0
Farmabedrijf Purdue vraagt uitstel van betaling aan

Het Amerikaanse farmebedrijf Purdue, een belangrijke producent van verslavende pijnstillers op basis van opiaten, heeft zondagavond uitstel van betaling aangevraagd. De aanvraag maakt deel uit van een schikking waarmee Purdue een einde hoopt te maken aan meer dan 2500 juridische procedures tegen het bedrijf. Uitstel van betaling kan een voorstadium van faillissement zijn.

De rechtszaken zijn aangespannen door meer dan veertig Amerikaanse staten en door steden en gewesten. Zij beschuldigen Purdue ervan zijn zware pijnstiller OxyCotin op een agressieve manier in de markt te hebben gezet, zonder serieuze waarschuwingen voor het verslavende effect. De verslavingsepidemie die daarvan het gevolg is geweest, heeft in de Verenigde Staten naar schatting 400.000 mensenlevens gekost. De epidemie staat bekend als de opiatencrisis.

Zeker twintig staten verzetten zich nog tegen de schikking of hebben zich nog niet uitgesproken. De staten die zich verzetten, willen dat de familie Sackler die Purdue in eigendom heeft, een groter deel van zijn eigen vermogen afstaat ten behoeve van de schikking. Zijn betwijfelen ook of het schikkingsvoorstel wel de beloofde waarde van $10 mrd vertegenwoordigt.

Bestuursvoorzitter Steve Miller van Purdue stelde zondag dat de onderhandelingen over de schikking zijn afgesloten en dat de staten het voorstel alleen kunnen aanvaarden of afwijzen. Hij zei tegelijkertijd dat het afwijzen van de schikking waarschijnlijk zal leiden tot slepende rechtszaken met hoge juridische kosten. Die zouden ten kosten gaan van de afkoopsom en daarmee van de hulpprogramma's voor verslaafden en getroffen stadswijken.

fd.nl/ondernemen/1317012/farmabedrijf...
voda
0
Curetis voert omzet op

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 08:19 | Views: 338

Curetis 17 sep
0,62 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft zijn omzet in de eerste helft van het jaar met een derde verhoogd. Het operationele verlies werd in dezelfde periode kleiner, zo bleek uit de uitgestelde halfjaarrapportage van de in Amsterdam genoteerde onderneming.

Het Duitse bedrijf, dat onlangs bekendmaakte samen te gaan met de Amerikaanse branchegenoot OpGen, slaagde er dit jaar tot nu toe in stappen te zetten met het verder op de markt brengen van zijn diagnosesystemen in de VS. Ook werden stappen gezet met dochterbedrijf Ares.

De omzet steeg met 35 procent tot bijna 1,1 miljoen euro. Het operationele verlies werd bijna 10 procent teruggebracht tot 10,3 miljoen. Eind juni had het bedrijf nog 7,8 miljoen euro in kas tegenover 10,3 miljoen eind december vorig jaar.

Curetis maakte half augustus bekend zijn halfjaarcijfers uit te stellen. Daarvoor werd volgens de onderneming gekozen zodat de cijfers nog eens goed gecontroleerd kunnen worden in het kader van de nieuwe IFRS-regels. Begin september kondigde Curetis aan samen te willen gaan met zijn Amerikaanse branchegenoot OpGen.
voda
0
Studie uit jaren veertig levert mogelijk doorbraak in genezing malaria

Met één pil in één keer genezen van malaria. Onderzoekers van het Radboud universitair medisch centrum en het Nijmeegse health tech-bedrijf TropIQ zijn dicht bij het maken van een medicijn waarmee dit kan. Opmerkelijk: een studie uit 1946 over kippenmalaria zorgde voor de doorbraak.

Het middel is al getest op muizen die hiermee genazen. TropIQ verwacht dat het medicijn over vier à vijf jaar op de markt komt, zegt ceo Koen Dechering donderdag op BNR Nieuwsradio. 'We streven er naar om de pil onder $1 op de markt te brengen.' Daarmee zou genezing van malaria voor een veel grotere groep mogelijk zijn.

400.000 doden
Malaria wordt overgebracht door muggen. Jaarlijks worden ruim 200 miljoen mensen wereldwijd met de infectieziekte besmet, 400.000 van hen — vooral kinderen — gaan er aan dood. Een vaccinatie om malaria te voorkomen kost nu $20, behandeling een veelvoud daarvan.

Behalve de prijs is er nog een voordeel als er uiteindelijk maar één pil nodig is, zegt Dechering. 'Mensen hebben de neiging een kuur niet af te maken waarmee je resistentie in de hand werkt. Dat risico is met een enkele pil veel minder.'

Geheime studie
De bron van de potentiële malariakuur stamt uit een studie uit 1946 van het Amerikaanse leger. Bioloog Joost Schalkwijk van het Radboudumc stuitte via internet op het onderzoek. Schalkwijk, die zich bezighoudt met chronische ontstekingsziekten, had een molecuul ontworpen waarvan hij dacht dat het malaria kon genezen. Dat werkte niet.

In de Amerikaanse studie werd melding gemaakt dat dezelfde soort moleculen kippenmalaria kon genezen. Aanvankelijk kon Schalkwijk de studie niet inzien omdat het Amerikaanse leger het nog altijd als classified heeft aangemerkt. Dankzij een kopie van de Universiteit Leiden kon Schalkwijk de genezende malariastoffen toch verder onderzoeken.

Dechering: 'Het probleem van de stoffen waar men in de jaren veertig onderzoek naar deed, was dat ze heel snel in het lichaam werden afgebroken. Je kon er dus geen medicijn van maken, dat probleem hebben we nu opgelost.'

met BNR audio

fd.nl/ondernemen/1317333/studie-uit-j...
voda
1
Minister: apotheker mag duur medicijn namaken

Als fabrikanten torenhoge prijzen vragen voor geneesmiddelen, mogen apothekers die dure medicijnen in bepaalde gevallen zelf maken. Dat zegt minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport. Een maand geleden dreigde hij producenten aan de schandpaal te nagelen als die niet kunnen uitleggen waarom ze zulke hoge prijzen vragen.

Binnenlandredactie 22-09-19, 12:44 Laatste update: 13:34

,,Wanneer er zonder een goede onderbouwing waanzinbedragen voor worden gevraagd, vind ik dat er ruimte moet zijn om een geneesmiddel zelf te maken”, zei Bruins in WNL Op Zondag. ,,Wel in een bepaalde setting en voor een bepaalde groep patiënten. Dan vind ik dat acceptabel.” Als een fabrikant heel veel geld heeft geïnvesteerd in een middel moet het daar volgens Bruins open kaart over spelen.

Eind vorige maand wees Bruins er al op dat andere partijen, zoals zorgverleners, bestuurders en patiënten, wel bijdragen.

Waarom is de prijs voor een medicijn soms zo hoog en wie bepaalt wanneer het vergoed wordt? Gezondheidseconoom Dr. Bram Ramaekers legt het uit:

www.ad.nl/binnenland/minister-apothek...
voda
0
Zorgminister: Medicijntekorten zullen dit jaar verdubbelen

Het aantal meldingen van dreigende en daadwerkelijke medicijntekorten door farmaceutische bedrijven zal in 2019 minstens verdubbelen ten opzichte van afgelopen jaar. Die verwachting spreekt minister Bruins (Medische Zorg) vandaag uit in een interview met deze site.

Edwin van der Aa 23-09-19, 03:00

Bruins wil dat EU-lidstaten - om het groeiende probleem van de tekorten gezamenlijk te tackelen - desnoods zelf grondstoffen voor geneesmiddelen gaan produceren. Zo hoeven onze medicijngebruikers niet langer te lijden onder de haperende productie in landen als China en India.

Lees ook
Medicijnen niet op voorraad: ‘Zonder mijn medicijnen word ik een ander mens’
Lees meer
Britse regering in rapport: tekorten en chaos na no deal-brexit

Nederlanders hebben de laatste jaren vaak langere tijd niet de beschikking over voor hen vertrouwde geneesmiddelen die hun leven aanzienlijk draaglijker maken. Denk aan Parkinson-medicijnen of de anticonceptiepil. De oorzaak van de leveringsproblemen ligt meestal bij productievertragingen in landen ver weg.

Harde cijfers
In het uiterste geval wordt een vrachtwa­gen met belangrij­ke medicijnen en de juiste papieren die in de file vaststaat bij de grens, ertussen­uit geplukt en met spoed begeleid naar de plaats van bestemming

Minister Bruins (Medische Zorg)
Vorige maand gaf apothekersorganisatie KNMP al aan dat het probleem van de tekorten aan geneesmiddelen dit jaar weer groter zal worden. Nu blijkt de omvang van de groei uit de harde cijfers. Het aantal meldingen over (verwachte) tekorten tussen begin januari en eind augustus is fors gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, van 1065 naar 2044 meldingen.

Zorgminister Bruins denkt dat die trend doorzet. ,,Ik verwacht dat we ook over heel 2019 uitkomen op een verdubbeling van de tekorten. Dat is aannemelijk, al kan ik het niet met 100 procent zekerheid zeggen.” In 2018 werden 1390 meldingen geregistreerd.

In Nederland moet er volgens de minister een medicijnbuffer worden gecreëerd. Zo kunnen middelen die tijdelijk niet beschikbaar zijn, toch over de toonbank gaan. Met zo‘n ‘ijzeren voorraad’ bij farmaceuten en groothandels samen kunnen patiënten dan minstens een maand of vier vooruit.

Brexit
De brexit kan leveranties vanuit Groot-Brittannië verder straks flink bemoeilijken. Volgens de bewindsman heeft Nederland de oplossingen daarvoor nu goed in beeld.

In het uiterste geval wil de minister voor Medische Zorg zelfs regelen dat een vrachtwagen met belangrijke medicijnen en de juiste papieren die in de file vaststaat bij de grens, ertussenuit wordt geplukt en met spoed wordt begeleid naar de plaats van bestemming. PXX

www.ad.nl/politiek/zorgminister-medic...
voda
0
'Curetis verdwijnt mogelijk van Damrak'

Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 06:58 | Views: 1.264

Curetis 20 sep
0,59 0,00 (-0,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Duitse biotechbedrijf Curetis verdwijnt waarschijnlijk van de Amsterdamse effectenbeurs. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD). Het bedrijf had volgens topman Oliver Schacht te weinig geld om uit te kunnen groeien tot een succes in moleculaire diagnostiek.

Het bedrijf kondigde recent de overname van OpGen aan, dat een notering aan de Nasdaq heeft. Daarmee krijgt Curetis een betere toegang tot de Amerikaanse kapitaalmarkt.

Op het Damrak is de koers van Curetis sinds de beursgang in november 2015 gedaald van 10 euro tot onder de 1 euro. "Ik verwijt Euronext ook niets. We hebben alleen maar positieve ervaringen gehad. Het probleem is de Europese kapitaalmarkt. Beleggers zien hier allereerst de risico's. In heel Europa is er ook niet één financiële analist die zich heeft gespecialiseerd in medisch diagnostische bedrijven. Niet één. Nul", aldus Schacht.
voda
0
Pharming jaagt op nieuwe deals

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,326 0,01 0,76 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft een goed gevulde pijplijn, maar in de tussentijd zet het biotechbedrijf in op het vermarkten van behandelingen van derden.

Pharming heeft momenteel studies lopen voor potentiële behandelingen bij pre-eclampsie, contrast geïnduceerde nephropatie, de ziekte van Pompe en die van Fabry.

Maar omdat deze onderzoeken en het op de markt brengen "nogal lang gaan duren", sloot Pharming een deal met Novartis voor APDS. Dat kost 20 miljoen dollar.

"Heel blij dat we het product hebben kunnen krijgen". Het zit in laatste fase van studie en kan vervolgens worden ingediend voor goedkeuring. De Vries denkt het middel eind 2021 of begin 2022 op de markt te hebben. En dit vult het "gat" tussen Ruconest en de nieuwe producten in de pijplijn op. De topman denkt de investering in APDS "heel snel" terugverdiend te hebben.

De deal met Novartis smaakt volgens De Vries naar meer. "We zijn continu op zoek naar producten en bedrijven. We zijn nu een jager geworden."

Maar, zo zei de CEO, "we sluiten geen deal om een deal te sluiten".

www.youtube.com/watch?v=tADZclE6Hl8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
MDxHealth plaatst nieuwe aandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
MDxHealth
0,956 0,026 2,80 % Euronext Brussel

(ABM FN) MDxHealth zal via een versnelde boekprocedure nieuwe aandelen plaatsen. Dit meldde het biotechbedrijf donderdag, waarna de Belgische toezichthouder de handel in het aandeel schorste.

Doel is om het aantal uitstaande aandelen met 15 procent te verhogen. Dit kan eventueel worden verhoogd.

Bestaande aandeelhouders Biovest en Valiance steunen de emissie en zullen ook stukken kopen.

Hoeveel aandelen er geplaatst gaan worden, en tegen welke prijs, maakt MDxHealth op een later moment bekend.

Tevens meldde MDxHealth een lening te hebben afgesloten bij Kreos Capital. Die lening zal gelijk zijn aan de kapitaalverhoging en maximaal 9 miljoen euro groot zijn. Voorwaarde is dat er tenminste 4,5 miljoen euro wordt opgehaald.

De lening loopt 48 maanden en kent een rente van 9,5 procent per jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
C Partners kleiner in Curetis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
0,37 0,0005 0,14 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) C Partners Holding heeft een kleiner belang in Curetis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 september 2019.

C Partners meldde een kapitaalbelang van 2,64 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 18 september meldde C Partners een kapitaalbelang van 4,56 procent met eenzelfde stemrecht.

Curetis heeft besloten samen te gaan met Opgen, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op precieze medicijnen. Dit maakte Curetis begin september bekend.

Aandeelhouders van Curetis ontvangen 2,66 miljoen aandelen OpGen in het fusieplan, of 72,5 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van het Amerikaanse bedrijf, dat een beursnotering aan de Nasdaq heeft.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Nederlandse Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: welkome kapitaalinjectie MDxHealth

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
MDxHealth
0,964 0,008 0,84 % Euronext Brussel

(ABM FN) MDxHealth heeft een welkome kapitaalinjectie gehad. Dit stelde analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities vrijdag.

Met de verkoop van 10,6 miljoen aandelen voor 0,85 euro per stuk en een lening van 9 miljoen euro, haalde het biotechbedrijf 18 miljoen euro op.

Dat was geen overbodige luxe, aldus Van Steenhuyse.

Aan het einde van juni had MDxHealth 12,2 miljoen euro in kas en had het een zogeheten cash burn van 5,2 miljoen euro.

Dankzij de kapitaalinjectie heeft MDxHealth nu voldoende kapitaal voor 15 maanden, meent Van Steenhuyse.

Wel zijn de voorwaarden voor de lening van 9 miljoen euro volgens de analist streng, maar dat is niet vreemd gezien de krappe kas.

KBC Securities handhaaft het Houden advies op MDxHealth met een koersdoel van 1,30 euro. Het aandeel daalde vrijdag 1,2 procent naar 0,95 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Indiërs sluiten grote Nederlandse medicijnfabriek

De laatste grote fabriek voor generieke geneesmiddelen voor de Nederlandse markt gaat sluiten. De Indiërs die een half jaar geleden de Apotex-fabriek in Leiden overnamen, hevelen de productie waarschijnlijk over naar India en China. Daardoor komen 250 werknemers op straat en kunnen de medicijntekorten in Nederland verder oplopen.

2020

Aurobindo wil de fabriek in Leiden in september 2020 sluiten

Apotex, dat in februari is gekocht door het Indiase beursgenoteerde miljardenbedrijf Aurobindo, produceert in Leiden goedkopere generieke en vrij verkrijgbare geneesmiddelen, variërend van antibiotica tot een middel tegen hartritmestoornissen. Ook produceert de fabriek het merendeel van de pijnbestrijdingsmiddelen die in Nederland worden gebruikt.

Medicijntekorten

Bronnen bij het bedrijf en vakbond FNV vermoeden dat de productie van deze middelen zal worden verplaatst naar India in China. Daar is in de Nederlandse politiek veel om te doen. Zorgminister Bruno Bruins zei eerder deze week te verwachten dat de medicijntekorten in Nederland dit jaar zullen verdubbelen. De minister schrijft de oplopende tekorten toe aan monopolies voor bepaalde medicijnen en productieproblemen in landen als China en India.

‘De sluiting was voor alle werknemers een verrassing’
• FNV-bestuurder Petra van 't Hof
Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat patiënten in Nederland niet kunnen beschikken over medische middelen, zoals Parkinson-medicijnen of anticonceptiepillen. Bruins zei deze week tegen dagblad AD dat EU-lidstaten gaan kijken of zij zelf zulke geneesmiddelen of de grondstoffen ervoor kunnen fabriceren. Bij die ambitie is de sluiting van Apotex een tegenvaller.

Grote verliezen

Het personeel van Apotex en Nederlandse vakbonden zijn vorige week op de hoogte gesteld van de plannen om de Leidse fabriek te sluiten. Het voormalige Katwijk Farma werd in 2004 overgenomen door het Canadese Apotex, een grote fabrikant van generieke geneesmiddelen. Op zijn beurt werd Apotex begin dit jaar weer overgenomen door het Indiase Aurobindo.

Aurobindo wil de fabriek in september 2020 sluiten, maar er zullen al eerder arbeidsplaatsen verdwijnen, zegt FNV-bestuurder Petra van 't Hof. 'De sluiting was voor alle werknemers een verrassing. Het bedrijf is pas in februari door Aurobindo overgenomen en nu kregen werknemers te horen dat de fabriek veel verlies lijdt. Ik neem toch aan dat zo'n bedrijf voor de overname zijn huiswerk heeft gedaan.'

In een reactie laat een woordvoerder van Aurobindo weten dat over de vestiging in Leiden nog overleg gaande is. Ze wilde verder geen vragen beantwoorden.

Misstanden

Behalve over de beschikbaarheid van geneesmiddelen zijn er bij de overheid en zorgverzekeraars ook zorgen over de kwaliteit, veiligheid en productieomstandigheden van in India en China gefabriceerde medicijnen. Het tv-programma Zembla filmde vorig jaar slechte arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling bij fabrieken van Aurobindo in India. Een klacht over die uitzending is door de Raad voor de Journalistiek afgewezen.

Vakbond FNV was eerst niet welkom bij Aurobindo, zegt bestuurder Van 't Hof. Inmiddels staat er een afspraak op 14 oktober om te overleggen over het collectief ontslag en een bijbehorend sociaal plan.

fd.nl/ondernemen/1318290/indiers-slui...
voda
0
Update: Vivoryon lanceert claimemissie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vivoryon Therapeutics AG
5,82 -0,14 -2,35 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vivoryon Therapeutics lanceert een claimemissie ter financiering van de Fase 2b klinische studie voor zijn middel tegen Alzheimer. Dit maakte Vivoryon dinsdagmiddag bekend.

Vivoryon zal maximaal 36,9 miljoen aandelen uitgeven, hoewel dit aantal volgens een woordvoerder "erg onwaarschijnlijk" is.

De nieuwe aandelen worden uitgegeven tegen 5,61 euro per aandeel, een korting van 5 procent ten opzichte van de gemiddelde koers ten opzichte van de 5 handelsdagen tot en met 7 oktober.

Doel is om met de emissie tenminste 30 miljoen euro op te halen.

Verschillende grootaandeelhouder hebben zich reeds gecommitteerd voor dit bedrag Dat zou genoeg moeten zijn voor de Europese Fase 2b klinische studie met PQ912 tegen Alzheimer.

Indien er meer dan 30 miljoen euro wordt opgehaald, dat zal dit gebruikt worden voor de Amerikaanse studie met PQ912. Voor die studie denkt Vivoryon nog eens 40 miljoen euro nodig te hebben.

Bestaande aandeelhouders krijgen voor elk aandeel het recht op 3 nieuwe aandelen.

De emissie wordt begeleid door NIBC en Oddo BHF.

Het aandeel Vivoryon Therapeutics handelde dinsdagmiddag op 5,82 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
de tuinman
0
BRUSSEL (AFN) - De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) verdenkt farmaceutische bedrijven van verboden afspraken. Bij meerdere ondernemingen worden dinsdag huiszoekingen verricht, meldt de BMA.
De bedrijven zouden toegang van concurrenten tot de markt voor bepaalde geneesmiddelen beperken, vertragen of verhinderen. Namen zijn niet genoemd. Hoelang het onderzoek gaat duren kan de autoriteit niet zeggen. De doorzoekingen betekenen niet dat de schuld van de betrokken onderneming al vaststaat.
Sentiment
0
Vraag, weet iemand een realtime grafiek, die weergeeft of een order een koop-. of verkooporders was?
Ik had er ooit 1, maar die is er niet meer.
Dus niet een website, maar enkel grafiek...
Hier een voorbeeld: sslcharts.forexprostools.com/index.ph...
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:39
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,680
Laag 27,160
Volume 104.556
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront