Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanval op olie-installaties stuwt olieprijzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 16 september 2019 10:59
    Vermits de dealmaker nog geen enkele grote buitenlandse deal heeft kunnen afsluiten, kan hij nu scoren als hij nu een ontmoeting aan gaat met de Iraanse leiders. Een mildere houding t.o. Iran zou de situatie in de regio fel verbeteren en bijgevolg de prijs van de olie terug doen dalen, tevens ook de meningsverschillen over Iran tussen de VS en de EU verbeteren. Nu hij bot vangt bij de Chinezen wordt dit misschien zijn grote buitenlandse "deal"
  2. forum rang 8 Wilbar 16 september 2019 11:10
    quote:

    zonnedaal schreef op 16 september 2019 09:35:

    [...]

    Er is een sjiitische minderheid in Saoedi-Arabië. Met eigen milities. Wordt in ieder geval gesteund door de Houthi's en Irak. En het heeft niet veel fantasie te hebben, dat Iran er ook mee te maken heeft.
    Ach, Hitler gebruikte ook zijn fantasie om een "aanval" op een radiostation te misbruiken om de inval in Polen te rechtvaardigen. Dus aan fantasie, veel of weinig, hebben we niet veel om een verdict te wijzen.
  3. forum rang 8 Wilbar 16 september 2019 11:11
    quote:

    Chiddix schreef op 16 september 2019 09:35:

    [...]

    Kun je niet z on drone (bij)sturen bij een doelwit? Dus bepalen van welke kant die het doelwit raakt?
    Ja hoor, vanuit het commandocentrum kan je zo'n drone naar links of rechts laten gaan of hoger/lager sturen. Letterlijk met een joy-stick.
    De meeste drones keren na hun missie ook gewoon weer om en landen dan op hun thuisbasis. En afhankelijk van de windrichting op een bepaalde baan. Dus (scherp) bijsturen is geen enkel probleem.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2019 11:14
    quote:

    Wilbar schreef op 16 september 2019 11:11:

    [...]Ja hoor, vanuit het commandocentrum kan je zo'n drone naar links of rechts laten gaan of hoger/lager sturen. Letterlijk met een joy-stick.
    Dat besturen moet wel met een satellietverbinding.

    Ik denk dat spionnen in SA zendertjes hebben neergelegd op de doelen; dat werkt veel beter en eenvoudiger.

  5. forum rang 6 Chiddix 16 september 2019 11:27
    quote:

    Wilbar schreef op 16 september 2019 11:10:

    [...]Ach, Hitler gebruikte ook zijn fantasie om een "aanval" op een radiostation te misbruiken om de inval in Polen te rechtvaardigen. Dus aan fantasie, veel of weinig, hebben we niet veel om een verdict te wijzen.
    Dat was inderdaad een truc om Polen binnen te vallen met dat radiostation. Polen bestormen een radiostation Duitsland bij de grens maar het waren nazi s. Vooraf was Polen al in tweeeen gedeeld door Duitsland en Rusland in een onderonsje.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2019 12:55
    quote:

    Mavi57 schreef op 16 september 2019 12:09:

    inderdaad - mise en scene door de USA - Zoals hierboven al vermeld werden de drones met rust gelaten. Het is zeker dat rond het grootste olieverwerkingsgebied van de wereld luchtafweer staat. We zijn weer eens genaaid door de olie-industrie.
    Laagvliegende drones zijn niet te onderscheppen.

    SA is een gigantisch groot land dat absoluut niet goed beveiligd kan worden.

    Er zijn dus ook al tientallen succesvolle drone-aanvallen geweest o.a. op de hoofdstad.
  7. forum rang 4 FORT1944 16 september 2019 17:20
    Heeft allemaal geen zin die commentaar hier , de installaties liggen plat en wij betalen de olie duurder ,
    AMERIKA is tegenwoordig de grootste uitvoerder van olie naar EUROPA , dit kan nog veel beter bij hogere prijzen en zonder cowboy verhalen zal men ons bevoorraden naar wens .
    Hogere olieprijzen doen de inflatie stijgen en dat is wat DRAGI wilt en daarna kan de rente een beetje stijgen en de cirkel is rond :)
  8. [verwijderd] 16 september 2019 23:18
    In al die reacties mis ik één aspect, m.i. het belangrijkste aspect dat overal onderbelicht is:
    Olie, deze alom vermaledijde koolwaterstof, blijft nog tot in lengte van jaren (decennia?) wereldwijd de meest belangrijke energieleverancier, ongeacht zonne-, wind-, waterkracht energie.
    Tja, eigenlijk dienen we de olie producenten (niet de landen, maar de SHELLs en EXXONs etc.) dankbaar te zijn dat zij het opsporen van nieuwe olievelden niet stopzetten onder druk van politici die op stemmen uit zijn, en de realiteit van de dag niet wensen in te zien.
    Het wordt trouwens tijd dat genoemde SHELLs en EXXONs etc. hun ondergrondse kennis eens daadwerkelijk (en publiekelijk) gaan inzetten om de voor kernenergie noodzakelijke grondstoffen te produceren, en daarnaast hun bijdrage gaan leveren aan het oplossen van het daarmee gepaard gaande kernafval probleem. Het wordt dus tijd dat ook wij wakker worden en echt aan de toekomst gaan werken!
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links