Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed grijp weer in op repo-markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 20 september 2019 17:48
    En die Dollar blijft maar stijgen t.o. de andere wereldmunten. Voedselbonnen in de VS? En wij die net dachten dat het daar allemaal van 'n leien dakje liep. Niet dus. Dankzij die dure Dollar kunnen de Amerikanen met de Kerst dan weer goedkope Chinese goederen kopen. Ik zie Xi Jinping al lachen, Trump ook maar dan groen.
  2. Henri Nostradamus 20 september 2019 18:11
    Het is simpel. De RePO-betreft 24-uurs leningen. Iedere dag moet dat dus aangezuiverd worden. Dat de FED nu al 4 dagen achtereen hetzelfde bedrag moet voorschieten zegt eigenlijk dat er een partij is (of meerdere samen) die die 75 miljard niet kan ophoesten. Dit tekort is ontstaan doordat begin deze week de laatste dag was dat de belastingen betaald konden worden zonder boete (15/9). Geld wat er schijnbaar niet was. Tenzij dit geld voor langere tijd aan de markt ter beschikking wordt gesteld gaat het denk ik nog wel even duren om dat gat te dichten. Eigenlijk kan de FED niet anders dan QE hervatten anders gaat de rente omhoog - dat blijkt nu wel aan de bewegingen op de repo-markt. En de rente mag niet absoluut niet omhoog want dan stort de aandelenmarkt als gevolg daarvan in sneltreinvaart in elkaar. En dat mag weer niet want dan komen we in een recessie en dat mag zeker niet want dan worden er heel veel mensen werkloos en wordt Trump dus niet herkozen. En DAT kan natuurlijk niet! Oftewel QE komt er 100% zeker aan en wel op hele korte termijn! Leve goud en zilver!

    P.S Voorspelling: Trump gaat weer tweeten dat de FED er niets van snapt en dat ze onmiddellijk de rente omlaag moeten gooien door QE te herstarten.

    HN
  3. simidoc 20 september 2019 18:17

    Fed geeft weer een geldinjectie

    De Amerikaanse centrale bank (Fed) moest vandaag wederom ingrijpen op de repomarkt. Via repo's kunnen grote bedrijven of banken geld lenen tegen hele korte looptijden door bepaalde activa, zoals staatsobligaties, in onderpand te geven.

    De New York Fed pompte vandaag 75 miljard dollar in het systeem, terwijl de vraag uit de markt op 75,6 miljard uitkwam. Ook woensdag en donderdag overtrof de vraag het aanbod.

    De reporente is door de interventies sterk gedaald. Nadat de rente dinsdag piekte op 10 procent staat ze nu op 1,9 procent. De centrale bank wil dat die rente dicht bij de beleidsrente (1,75 à 2 procent) zit, omdat zo de effectiviteit van het monetaire beleid het grootst is.

    Te hoge reporentes kunnen leiden tot hogere rentes op andere leningen. Dat kan de economische groei afremmen, terwijl de Fed onlangs juist de rente verlaagde om de Amerikaanse economie te stimuleren.
  4. Henri Nostradamus 20 september 2019 21:10
    En ja hoor. FED haalt een nieuwe sigaar uit de doos. Nu hebben ze net 14-daags REPO’s van 30 miljard (3x) geintroduceerd, dus voor een extra 90 miljard. Omdat ze denken dat het tekort permanent is. Ook wordt de 75 miljard overnightrepo voortgezet tot 10 okt. Kortom ze pompen 90+75=260 miljard in het systeem voor de komende 2 weken.
    Mijn conclusie? Houston we have a problem!

    Dit kon wel eens uit de hand lopen en dan is het CRASH!

    10 oktober is key. Gevaarlijke dag.

    HN
  5. forum rang 6 'belegger'' 20 september 2019 21:16
    quote:

    Gunther schreef op 20 september 2019 17:26:

    De reden lijkt technisch van aard en geen wantrouwen ten aanzien van partijen in de markt of hun onderliggende waarden.
    Dit is inderdaad een liquiditeitsprobleem en geen vertrouwensprobleem, al kan dat altijd nog. Ik vraag mij af of er partijen waren omgevallen als de FED deze week niet had ingegrepen, of dat ze het hadden kunnen overbruggen tegen hogere rentekosten.

    We hebben het over USD 75 miljard. Plus USD 90 miljard lees ik hierboven. Dat is wel op een markt van USD 4000 miljard voor Amerika. De Europese markt is nog een keer zo groot.
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links