Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU-landen eens over wet duurzaam investeren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 september 2019 14:53
    quote:

    luuk4 schreef op 25 september 2019 14:30:

    hahaahahahaha Hoe is het eigenlijk met die Ozon laag afgelopen? Ook zo een hype Wat gaan ze hierna verzinnen? Milieugekkies alles voor de poen!
    The ban came into effect in 1989. Ozone levels stabilized by the mid-1990s and began to recover in the 2000s. Recovery is projected to continue over the next century, and the ozone hole is expected to reach pre-1980 levels by around 2075. The Montreal Protocol is considered the most successful international environmental agreement to date.

    Raar he, dat je er niets meer van hoort als het probleem na een verbod is opgelost?
  2. TW82 25 september 2019 15:06
    quote:

    luuk4 schreef op 25 september 2019 14:30:

    hahaahahahaha Hoe is het eigenlijk met die Ozon laag afgelopen? Ook zo een hype Wat gaan ze hierna verzinnen? Milieugekkies alles voor de poen!
    Inderdaad BBosman, je was me net voor. Ik ben geen linkse stemmer en ook geen 'milieugekkie', maar dat maakt het niet minder irritant als mensen een beetje onwetend gaan zitten roeptoeteren en blijkbaar ook niet even de moeite kunnen nemen om even zoiets als 'herstel ozonlaag' in te typen in Google.

    Maar Luuk4, zoals gezegd dus was er een dusdanig probleem met de ozonlaag dat men, wat niet vaak voor komt, wereldwijd het er over eens werd dit te moeten aanpakken.

    "De internationale gemeenschap kwam met een oplossing en er werd het Montreal Protocol aangenomen. De meeste landen spraken toen af om de schadelijke cfk-gassen (uit koelkasten en airco's) uit te bannen. En dat gebeurde."

    Oh ja, waarschijnlijk vermoedde je dat zure regen ook maar een fabel is geweest omdat je er niks (of weinig) meer over hoort, maar daarom ook nog even onderstaande.

    "Volgens Van Weele lijken oplossingen voor beide problemen op elkaar. Internationale afspraken hebben laten zien dat we problemen kunnen aanpakken. Zure regen hebben we kunnen uitbannen door restricties aan de uitstoot van zwavel en kolen. Met de ozonlaag gaat het beter door afspraken over drijfgassen."

    Misschien is het niet zo'n gek idee jezelf eerst even te informeren alvorens iets te roeptoeteren...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links