Colruyt « Terug naar discussie overzicht

Forum Colruyt geopend

619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
BultiesBrothers
0
Aquila84
0
Kriscom
0
10/2018 samenwerking met....? 06/2019 Investering ?
Ik ben alvast mee op de boot , Colruyt laat niet in hun boekhouding zien!
een extra aankoop in de toekomst (14 dagen) sluit ik zeker niet uit!
ronald64
0
Oase van rust op dit forum. Koers lijkt tot rust te komen en heb gisteren wat stukjes opgepakt. Op 27/9 ex-dividend € 0,92.
Eens kijken wat het gaat worden.
Vlaming Koen
0
Vanwaar de sterke stijging vandaag? Nieuws uit de aandeelhoudersvergadering van 25/9?
Stephan010
0
quote:

Vlaming Koen schreef op 26 september 2019 09:25:

Vanwaar de sterke stijging vandaag? Nieuws uit de aandeelhoudersvergadering van 25/9?
Denk eerder ex dividend 27/9....en misschien afbouwen shortposities omdat shorters geen dividend willen terugbetalen ?
ronald64
2
Colruyt verwacht dit jaar licht betere nettowinst
Vandaag om 18:53

De nettowinst van supermarktgroep Colruyt zal dit jaar licht stijgen, zei CEO Jef Colruyt op de algemene vergadering. Hij geeft dus geen negatieve prognose, zoals waarnemers verwachtten. Een prognose over de bedrijfswinst geeft het bedrijf niet.

De Belgische beursgenoteerde supermarktgroep Colruyt COLR-1,32% verwacht dat de winst in het boekjaar dat in maart eindigt, licht hoger zal liggen dan dat van vorig boekjaar. Toen boekte Colruyt 372 miljoen euro nettowinst.

'Een jaar geleden waren we wat voorzichtiger', zei CEO Jef Colruyt tegen de aandeelhouders op de algemene vergadering. 'Als er nog iets gaat gebeuren, ga je het van ons horen. Maar op dit moment zijn de resultaten licht beter.'

Een prognose over de bedrijfswinst geeft het bedrijf niet. Die bedrijfswinst stond in de laatste helft van vorig boekjaar onder druk. 'Het is op basis van de prognose moeilijk in te schatten hoe de bedrijfswinst dit jaar zal evolueren', zegt Alan Vandenberghe, een beursanalist van KBC Securities.

Pessimistische waarnemers
De positieve prognose is opvallend. Veel waarnemers verwachtten dat Colruyt een negatievere voorspelling zou doen.

De waarnemers wijzen op de stijgende concurrentie in België. De Nederlandse keten Jumbo opent dit jaar nog zijn eerste winkels in België. De ambities zijn hoog, want het bedrijf ziet ruimte voor 100 Vlaamse winkels. De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zegt dat ze 30 tot 50 nieuwe winkels wil openen.

Colruyt maakt zich sterk dat het de nieuwe concurrentie aankan. Operationeel directeur Marc Hofman herhaalde dat Colruyt zijn laagsteprijzengarantie onverminderd zal voortzetten, met als bedoeling de positie van Colruyt te bestendigen. 'Dagelijks passen we prijzen aan als reactie op de concurrenten, ook nieuwe. Ik denk dat u weet over wie ik het heb.'

Albert Heijn
Volgens Hofman betekent Jumbo op langere termijn geen bedreiging voor Colruyt. 'Misschien wel voor enkele van onze concurrenten. We trekken de parallel met de komst van Albert Heijn naar België, enkele jaren geleden. Toen zagen we kort impact op winkels rond Albert Heijn-winkels, maar op lange termijn heeft het ons niet geschaad.'

De stijgende concurrentie en de komst van Jumbo maakt beleggers ongerust. In de laatste helft van Colruyts vorige boekjaar stond de bedrijfswinst onder druk. Daardoor kreeg het aandeel de grootste klap in zijn geschiedenis.
wijzerplaat
0
2/10/2019 12:19:22

Beursblik: sentiment Belgische belegger licht gestegen
(ABM FN) De Belgische belegger is minder optimistisch gestemd over de economische ontwikkelingen, maar juist iets positiever over de beurs. Dit bleek woensdag uit de Beursduivel Sentimentspeiling voor de maand oktober.

Terwijl in september nog 44 procent van de ondervraagden positief gestemd was over de economische ontwikkelingen, is dit voor oktober naar 37 procent gezakt.

Over de beurs zijn de ondervraagden iets positiever geworden. 42 procent van hen is optimistisch gestemd, tegen 40 procent in september.

Op lange termijn zijn de respondenten ook positiever gestemd. Bijna half van de respondenten denkt dat de Bel20 in de komende zes maanden met 3 procent of meer zal stijgen. In september was dit nog 37,4 procent. Slechts 18,8 procent verwacht een daling van 3 procent of meer.

Favoriete aandelen

AB InBev is voor de komende maand het favoriete aandeel van de beleggers. Nieuwkomer Umicore komt binnen op plek twee. Dit is ?opvallend?, omdat het aandeel meestal bij de floppers staat, aldus Beursduivel. Solvay en Galapagos noteerden samen op de derde plek, terwijl Colruyt de toplijst afsloot.

Ontex, Telenet Group en Proximus worden nog steeds beschouwd als aandelen om te mijden. KBC Group sloot de flopperlijst af.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Senior 1936
0
Colruyt is een van mijn grootste verliesposten. Het is een underperformer.
Nico Bakker adviseert vanmorgen Turbo Short kopen = veelzeggend, maar ik aarzel want ik zie dat de koers nu licht stijgt..49,56
[verwijderd]
1
m.standaard.be/cnt/dmf20200115_04807252

De indrukwekkendste Belgische prestatie voor beleggers is echter Colruyt. De discounter staat niet alleen op de derde plaats in gewonnen absolute beurswaarde, het aandeel hoort qua volgehouden groei tot de absolute wereldtop. Met een samengestelde winst van 19,19 procent per jaar verveelvoudigde het kapitaal van de aandeelhouders met 162. Dat is iets minder dan Tencent, Apple en Amazon, maar meer dan Microsoft.
Bijlage:
[verwijderd]
0
Dreamland, dreambaby en andere niet voeding moeten wel dicht in het weekend, geen idee in hoeverre dat op de resultaten zal wegen.
Leppo
0
13 maart was een super koopmomentje
Van 41,4€ naar 58,66
17,26€ winst/aandeel
41% gestegen
[verwijderd]
0
quote:

Steno schreef op 14 maart 2020 15:52:

Dreamland, dreambaby en andere niet voeding moeten wel dicht in het weekend, geen idee in hoeverre dat op de resultaten zal wegen.
Ze verkopen nog via hun webshops
[verwijderd]
0
Colruyt, een aandeel om de Covid-19 crisis mee te overbruggen?
Dit aandeel is momenteel ongetwijfeld één van de meest gevolgde op de Beurs van Brussel. We hebben het over het aandeel van Colruyt, de groep die actief is in de distributie van voedingsmiddelen en non-food artikelen.

De winkelketen heeft enkele dagen geleden hoge ogen gegooid nadat hun supermarkten overrompeld werden door consumenten die bezorgd waren door de lockdown (thuisblijf)maatregelen van de overheid tegen de Covid-19 epidemie. Rijen waar geen eind aan leek te komen, leeggeplunderde schappen (vooral toiletpapier en pasta), de Collect&Go service plat: de Belg heeft zich op de winkels van deze distributeur gestort om paniekaankopen te doen, onlangs dat de autoriteiten en Colruyt zelf opriepen tot kalmte.

Weerbaarheid
Zou de crisis significante gevolgen hebben op de resultaten van de groep met hoofdzetel in Halle? Hoewel de analisten zich hoeden voor becijferde voorspellingen, zijn ze toch allemaal van mening dat het aandeel een vaste waarde blijft in de huidige context. Volgens L’Echo.be staat de supermarktketen bij voorbeeld in “de door Degroof Petercam opgestelde lijst van kwaliteitsbedrijven die uiterst weerbaar zijn tegen het coronavirus”. Kepler Chevreux, voor wie Colruyt één van die bedrijven is die “de crisis makkelijk te boven zullen komen”, kwam tot dezelfde conclusie in L’Echo.be.

Niettemin herinnerden de analisten ons er voor Covid-19 aan dat Colruyt in een zeer concurrentiële sector actief is en dat de komst van de Nederlandse keten Jumbo, die normaal ook een strategie van de laagste prijs hanteert, hun winstmarges zouden kunnen bedreigen. De distributeur kan echter wel rekenen op een gezonde balans, een lage schuldgraad en een politiek van “de laagste-prijs garantie” die sterk aanwezig is in de geesten van de Belgische klanten.

Dit zijn allemaal troeven die in het voordeel spelen van het aandeel Colruyt dat op 18 maart met 58,66 euro zijn hoogste peil van het jaar haalde. Op datzelfde moment flirtte de Bel20 met zijn laagste peil. Sedert 1 januari staat het aandeel van de distributeur in het groen met +6% (*), terwijl de belangrijkste aandelenindex van de Beurs van Brussel 27% verloor.

Met een gemiddelde aanbeveling om te ‘houden’ blijven de meningen van de analisten over het algemeen verdeeld over het aandeel, volgens het financiële databedrijf Factset. Volgens de meest recente update van de aanbevelingen, na de piekperiode van de paniekaankopen in de winkels van de distributeur dus, oordeelt ING om te ‘houden’ en zien ze het aandeel binnen 12 maanden evolueren naar 53 euro. AlphaValue/Baader van zijn kant adviseert om te ‘minderen’ en houdt het op een koersdoel van 46,60 euro. Colruyt klokte dinsdag af op 49,27 euro, wat voor een haussepotentieel van bijna 8% staat als we afgaan op de doelkoers van ING, en voor een daling met iets meer dan 5% als we de verwachtingen van AlphaValue/Baader volgen.

Periode

Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland…
Met in totaal ongeveer 570 winkels in eigen beheer en 580 geaffilieerde winkels is de keten naast België ook aanwezig in Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg. In België gaat het hierbij om winkels van Colruyt, OKay (buurtwinkels), Bio-Planet (bio-producten), Cru (premium versmarkt), Dreamland (speelgoedwinkels), Dreambaby (baby-artikelen) en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact (voeding). Verder is de groep in België ook actief in de levering van voedingsmiddelen aan ziekenhuizen, bedrijfskeukens en bedrijven uit de horeca (Solucious). Hun andere activiteiten overspannen tankstations in België (DATS 24), oplossingen voor drukkerijen en documentbeheer (Symeta), en de productie van groene energie. Volgens het laatste jaarrapport heeft de groep met meer dan 29 900 medewerkers een omzet van 9,4 miljard euro behaald en een winst van 384 miljoen in hun laatste fiscaal boekjaar.

BRON OBLIS
619 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:57
Koers 41,140
Verschil +0,440 (+1,08%)
Hoog 41,240
Laag 40,700
Volume 19.764
Volume gemiddeld 77.615
Volume gisteren 67.729

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront