Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
JP Samosa
0
quote:

izdp schreef op 30 september 2019 11:03:

Ha, Frank Kalshoven heeft een nieuw inzicht opgedaan.
Rijkelijk laat en zonder duiding maar toch:

Begin geen overheidsfonds maar verlaag de belasting.

Mijn commentaar: werkt pas echt als je dat reserveert voor de lagere inkomens.
Zal die dat inzicht ook nog opdoen?

Column VK 28-09.
Nee dat inzicht heeft hij duidelijk niet, anders had Frankie het wel vermeld.
JP Samosa
0
quote:

izdp schreef op 30 september 2019 12:42:

Zal het helpen als ik hem dat ga uitleggen?
Of te verstokt d'66?
Ach jee, is hij ook al n d66 er?

Probeer toch maar.
izdp
0
Geen idee eigenlijk, maar hem lezende door de jaren heen, kan het eigenlijk niet anders.
Als twee druppels water; de agenda van D'66 en zijn argumenten en betogen.
Helaas gaat dat spaak qua samenleving en bijbehorende economie.
rationeel
0
Dr. Baudet bekleedt de online leerstoel politieke ondermijning en specialiseert zich in verweesde volkeren opnieuw verankeren in hun geschiedenis. Vorige week werd de reeks aangekondigd, en nu dus les 1. Gaat over Frans van den Enden (1602 - 1674). Nooit van gehoord, maar wij zijn dan ook exact wat er mis is met Nederland. Schijnt een uitmuntende lul geweest te zijn, was leermeester van Spinoza, stichtte een Latijnse school aan de Amsterdamse Singel en stemde FvD. Nee maar even, best wel waardevol dit natuurlijk, je vraagt je af waarom de VVD nooit zoiets simpels ondernomen heeft.

Omdat de VVD zich richt op verdomming en FVD:) op verheffing:)
izdp
0
Verheffing door de wedergeboorte naar vroeger toen alles nog goed was.
Wat een zottenklapperpartij met de stem van de jaren '30.

Man o man
rationeel
0
Bedankt voor het delen GeenStijl

buster24 | 29-09-19 | 19:35
Destijds had de Republiek instromende zuiderlingen, Joden en protestanten waarvan zeer velen hun kennis meebrachten. Dat leverde een cumulatie van grote kennis en kunde, wijsheid en vaardigheid.
We moeten echt hopen dat zulke bewegingen anno nu niet uitstromend zullen zijn.

arie-hoax | 29-09-19 | 10:26
Voor de massa inderdaad Parelen voor de Zwijnen maar ook hier maakt dhr Baudet zich weer zichtbaar als een erudiet man.Kijk naar dit ruim 2 minuten durende college wat zeker door Links weer zal worden afgewezen als te elitair en te hoogdravend.

leoklei | 29-09-19 | 10:22 | 1
Zo doorzichtig: haalt Geert alle stemmen dan is het ordinair en dom geschreeuw; haalt dr. Baudet de kiezers met bakken binnen dan snappen ze het niet en heet het elitair

borderlijntje | 29-09-19 | 18:27
Prima.
Leg uit wat onze moderniteit is, waar onze vrijheden vandaan komen.
Wat we derhalve wel willen, en niet alleen minder minder gaan roepen.
Fortuyn zo zoiets vast prima hebben gevonden.

kloopindeslootjijook | 29-09-19 | 10:06
Geweldig, meer van deze filmpjes!

pjisonline | 29-09-19 | 09:37
En zo wordt de Gouden Eeuw kennelijk een 'rechts' dingetje, Dat werd het eigenlijk al toen de progressieven druk doende waren alle nationale helden van hun voetstuk te verwijderen. Het was allemaal vies en voos, dat grootse verleden van Nederland.
Een tijd van ontdekkingen, uitvindingen, grote nijverheid, grote kunst, moed, belangrijke wetenschap; toen tamelijk uniek in de wereld.
Maar de directrice van het stadsmuseum kijkt liever alleen maar naar de onderklasse, de rest in niet interessant. Zo gaat links altijd in een spiraal naar beneden. Alles wat boven de onderklasse zit is "macht", die ze zeggen te verfoeien.
Volgens mij moet je een beetje dom zijn om zo te kunnen denken.

rationeel
0
quote:

izdp schreef op 30 september 2019 13:14:

Verheffing door de wedergeboorte naar vroeger toen alles nog goed was.
Wat een zottenklapperpartij met de stem van de jaren '30.

Man o man
Proberen een bijdrage te leveren, dat zou je beter staan.
izdp
0
Dat doe ik ook door jou als gelovige om de oren te slaan met de feiten.

Je beval de serie van de NPO over het interbellum toch aan?
Ben je dan ziende blind en horende doof?
rationeel
0
Wanneer je iets niet begrijpt, zou je zo verstandig moeten zijn, om er het zwijgen toe te doen.
rationeel
0
OM: aanwijzing dat Taghi in Golfregio zit
Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi zich in de Golfregio bevindt in het Midden-Oosten.

Taghi is een van de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Dit proces werd afgelopen week nog uitgebreid met de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker, de twee pogingen tot en de moord op misdaadblogger Martin Kok en de mislukte aanslag op de crimineel Khalid B.

PGP-berichten

Via versleutelde PGP-berichten (Pretty Good Privacy) gaf Taghi opdracht tot de liquidaties en de pogingen daartoe. Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij de spyshop in Nieuwegein, waar Bakker werkte, wilde laten beschieten met een bazooka.

Eerder werd Taghi in het Marengoproces al het aansturen en medeplegen van de moorden op Samir Erraghib, Ranko Skekic en Hakim Changachi ten laste gelegd. Taghi wordt gezien als kopstuk van een criminele organisatie die er niet voor terugdeinst criminele rivalen uit te schakelen.

Derk Wiersum
Hoogstwaarschijnlijk heeft de moord op advocaat Derk Wiersum (de advocaat van kroongetuige Nabil B.) ook te maken met het werk van Taghi. Als mogelijke opdrachtgever wordt naar hem gewezen. Vorig jaar werd de broer van de kroongetuige in het Marengoproces vermoord, kort nadat het OM had bekendgemaakt dat het een deal had gesloten met B. Zijn broer had niks met criminele zaken te maken.

Op 12 en 13 december gaat het Marengo-proces verder. De zittingen zijn, in tegenstelling tot de zittingen van afgelopen week, waarschijnlijk wel weer openbaar. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk behandeld worden.

Golfregio

Onder de golfregio, waarvan nu vermoedt wordt Taghi zich daar op houdt, vallen de kleine Arabische landen in het Midden-Oosten die grenzen aan de Perzische Golf. De kern bestaat uit Bahrein, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder het emiraat Dubai.

www.parool.nl/nederland/om-aanwijzing...

izdp
0
quote:

rationeel schreef op 30 september 2019 13:26:

Wanneer je iets niet begrijpt, zou je zo verstandig moeten zijn, om er het zwijgen toe te doen.
Ha, de trumperiaanse methode: verhef je, ongeacht wat dan ook, boven een ander en laat je stof op die neerdwarrelen.
rationeel
0
frontbencher.nl/het-raadselachtige-ve...

Het raadselachtige vertrek van Marianne Thieme

Marianne Thieme stopt als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Over anderhalve week is ze voor het laatst in de Tweede Kamer te zien, heeft ze vandaag laten weten. Esther Ouwehand, al tijden de nummer 2 van de partij, volgt haar (voorlopig?) op.

Waarom dat allemaal gebeurt is raadselachtig. De gemiddelde PvdD-kiezer krijgt geen enkele uitleg. Vorig jaar was Thieme ook al een paar maanden weg als Kamerlid wegens ‘ziekte’. Later werd duidelijk dat ze ging scheiden. Of dat de oorzaak was van haar afwezigheid bleef onbekend. In elk geval kan ziekte niet de reden zijn van haar vertrek nu. In een verklaring laat ze weten dat ze zich ‘voluit voor onze gezamenlijke idealen blijft inzetten’. Zij het dan wel buiten het parlement.

Nu is de PvdD-kiezer wel gewend aan raadsels. Thieme was de afgelopen jaren behoorlijk vaak absent als Kamerlid, zonder dat hem/haar aan zijn neus werd gehangen waarom. De partij behield niettemin haar populariteit. Ook tal van schrijvers en intellectuelen (Harry Mulisch, Kees van Kooten, Jan Wolkers, Maarten ’t Hart) droegen haar een warm hart toe.

Ook de reden dat Femke Merel van Kooten eerder dit jaar uit de PvdD stapte was in nevelen gehuld. Volgens Van Kooten had de PvdD te veel oog voor het belang van het dier en besteedde ze te weinig aandacht aan de positie van de mens. Maar dat wist Van Kooten toch al toen ze jaren geleden lid werd van de one-issuepartij? Thieme maakt aan haar aftocht in elk geval weinig woorden vuil.

Hoe het nu verder moet met de PvdD is al evenmin helemaal helder. Esther Ouwehand neemt kennelijk het partijleiderschap van Thieme over, maar voor de verkiezingen kan er weer een ander aantreden. Dat suggereert in elk geval de verklaring van Thieme. Wellicht speelt op de achtergrond mee dat het tussen Thieme en Ouwehand lang niet altijd geboterd heeft. Bij de verkiezingen van 2010 kwam laatstgenoemde aanvankelijk zelfs niet op de kandidatenlijst voor. Later weer wel. Een uitleg werd de kiezer niet gegeven.

Maar Thieme weet inmiddels dat de PvdD-kiezer niet de gewoonte heeft moeilijke vragen te stellen. Sterker nog: die kiezer stelt helemaal geen vragen. Want electoraal gezien gaat het de partij voor de wind. Bij de verkiezingen in 2017 haalde ze 5 Kamerzetels. Door het vertrek van Van Kooten (die haar zetel heeft meegenomen) zijn dat er inmiddels 4. Nog altijd heel mooi, toch? In de peilingen doet de partij het trouwens nog beter. Volgens Maurice de Hond is ze inmiddels goed voor 7 Kamerzetels. Voorspelling: het vertrek van Thieme zal daar weinig aan veranderen.
rationeel
0
EDINBURGH - De kans is minstens 50% dat de eurozone uit elkaar valt na een volgende recessie. Want bij economische krimp worden de verschillen tussen de lidstaten groter, en dat leidt weer tot politieke fragmentatie. En om de boel bij elkaar te houden, zijn pijnlijke hervormingen nodig, daar is ...geen draagvlak voor....

Dat zegt Paul Diggle, econoom bij Aberdeen Standard Investments bij het jaarlijkse mediaforum in de Schotste stad Edinburgh. „Nee, een vrolijk verhaal is het helaas niet. Maar op de lange termijn is doormodderen tegen de huidige lage groei geen optie.”

Dat zegt Paul Diggle, econoom bij Aberdeen Standard Investments bij het jaarlijkse mediaforum in de Schotste stad Edinburgh. „Nee, een vrolijk verhaal is het helaas niet. Maar op de lange termijn is doormodderen tegen de huidige lage groei geen optie.”

"Doormodderen is geen optie"
Daar ontbreekt volgens de Brit het politieke klimaat voor. „Vorige recessies hebben laten zien dat de verschillen tussen de lidstaten van eurozone groter worden, en dat het langer duurt om te herstellen. Dat voedt de onvrede over het functioneren van de Europese Unie.”

Een nieuwe recessie kan de verhoudingen binnen de eurozone weer op scherp zetten. „Dan wordt er naar de opzet van de eurozone gewezen als reden van de economische tegenwind.”

Belastingunie
Dan zijn er wat hem betreft twee mogelijkheden: of de eurozone kiest voor meer integratie, of de muntunie valt uit elkaar. En dat laatste lijkt hem wel zo waarschijnlijk. „Voor meer integratie is bijvoorbeeld een gezamenlijk budget nodig, en een geharmoniseerd belasting- en uitkeringssysteem.”

Maar in de praktijk is het makkelijker gezegd dan gedaan, zegt Diggle. Dat weten beleidsmakers wel, maar het ontbreekt aan draagvlak. Ook na de vorige crisis is het de eurolanden maar weinig gelukt om meer te integreren, zegt Diggle. „Eerst moest de crisis opgelost worden. En voor meer integratie zijn structurele hervormingen nodig, die doen pijn. Zeker met het lage groeitempo waar de eurozone in zit.”

Lehman Brothers

Pijnlijk wordt het uiteenvallen van de eurozone wel. „Daarmee vergeleken stelt de val van Lehman Brothers niks voor. Financiële markten zullen de eurolanden enorm afstraffen.” Schulden moeten dan omgerekend worden van euro’s naar nieuwe munten. Zeker voor landen met hoge schulden zal de waarde van zo’n nieuwe munt hard wegzakken in vergelijking met de euro. Daardoor gaat de schuld nog veel zwaarder wegen.

www.telegraaf.nl/financieel/119824350...
hirshi
1
quote:

rationeel schreef op 30 september 2019 13:55:

frontbencher.nl/het-raadselachtige-ve...

Het raadselachtige vertrek van Marianne Thieme

Marianne Thieme stopt als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Over anderhalve week is ze voor het laatst in de Tweede Kamer te zien, heeft ze vandaag laten weten. Esther Ouwehand, al tijden de nummer 2 van de partij, volgt haar (voorlopig?) op.

Waarom dat allemaal gebeurt is raadselachtig. De gemiddelde PvdD-kiezer krijgt geen enkele uitleg. Vorig jaar was Thieme ook al een paar maanden weg als Kamerlid wegens ‘ziekte’. Later werd duidelijk dat ze ging scheiden. Of dat de oorzaak was van haar afwezigheid bleef onbekend. In elk geval kan ziekte niet de reden zijn van haar vertrek nu. In een verklaring laat ze weten dat ze zich ‘voluit voor onze gezamenlijke idealen blijft inzetten’. Zij het dan wel buiten het parlement.

Nu is de PvdD-kiezer wel gewend aan raadsels. Thieme was de afgelopen jaren behoorlijk vaak absent als Kamerlid, zonder dat hem/haar aan zijn neus werd gehangen waarom. De partij behield niettemin haar populariteit. Ook tal van schrijvers en intellectuelen (Harry Mulisch, Kees van Kooten, Jan Wolkers, Maarten ’t Hart) droegen haar een warm hart toe.

Ook de reden dat Femke Merel van Kooten eerder dit jaar uit de PvdD stapte was in nevelen gehuld. Volgens Van Kooten had de PvdD te veel oog voor het belang van het dier en besteedde ze te weinig aandacht aan de positie van de mens. Maar dat wist Van Kooten toch al toen ze jaren geleden lid werd van de one-issuepartij? Thieme maakt aan haar aftocht in elk geval weinig woorden vuil.

Hoe het nu verder moet met de PvdD is al evenmin helemaal helder. Esther Ouwehand neemt kennelijk het partijleiderschap van Thieme over, maar voor de verkiezingen kan er weer een ander aantreden. Dat suggereert in elk geval de verklaring van Thieme. Wellicht speelt op de achtergrond mee dat het tussen Thieme en Ouwehand lang niet altijd geboterd heeft. Bij de verkiezingen van 2010 kwam laatstgenoemde aanvankelijk zelfs niet op de kandidatenlijst voor. Later weer wel. Een uitleg werd de kiezer niet gegeven.

Maar Thieme weet inmiddels dat de PvdD-kiezer niet de gewoonte heeft moeilijke vragen te stellen. Sterker nog: die kiezer stelt helemaal geen vragen. Want electoraal gezien gaat het de partij voor de wind. Bij de verkiezingen in 2017 haalde ze 5 Kamerzetels. Door het vertrek van Van Kooten (die haar zetel heeft meegenomen) zijn dat er inmiddels 4. Nog altijd heel mooi, toch? In de peilingen doet de partij het trouwens nog beter. Volgens Maurice de Hond is ze inmiddels goed voor 7 Kamerzetels. Voorspelling: het vertrek van Thieme zal daar weinig aan veranderen.
Ook zonder Marianne Thieme kan de PvdD natuurlijk goed functioneren.
Ed Verbeek
0
Goed dat je na je schorsing en "Max van Dongen" weer verder gaat onder je eigen naam, hirshi.
hirshi
0
quote:

josti5 schreef op 30 september 2019 14:46:

Ha, welkom 'terug', hirshi :-)
Dank je josti5
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 30 september 2019 14:48:

[...]

Dank je josti5
Ben je hier gekomen op eigen benen?;)
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,05  +6,54  +0,75%  13:40
 Germany40^ 18.040,80 +1,01%
 BEL 20 3.884,30 +0,54%
 Europe50^ 4.983,95 +0,95%
 US30^ 38.314,01 +0,17%
 Nasd100^ 17.264,36 +0,32%
 US500^ 5.023,96 +0,14%
 Japan225^ 37.611,21 -0,30%
 Gold spot 2.302,52 -1,06%
 EUR/USD 1,0667 +0,13%
 WTI 81,32 -0,89%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +36,14%
PROSUS +3,59%
ALLFUNDS GROUP +3,45%
JUST EAT TAKE... +3,14%
BAM +2,68%

Dalers

RANDSTAD NV -6,62%
Akzo Nobel -4,60%
NSI -4,00%
FASTNED -3,32%
Fugro -1,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront