Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.408 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
voda
0
Rode cijfers voor IEX

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
IEX Group NV
3,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in de eerste helft van 2019 de omzet zien teruglopen en de kosten juist zien stijgen. Dit bleek vrijdagavond uit de cijfers van de onderneming.

De omzet van IEX daalde van 2,2 miljoen naar 1,9 miljoen euro. De kosten liepen op van 1,8 miljoen naar 2,0 miljoen euro.

IEX wees erop dat de omzet daalde omdat het vorig jaar in juni de IEX Beleggersdag organiseerde. "Zonder dat effect kwam de omzet ongeveer gelijk uit."

De EBITDA kwam uit op 0,7 miljoen euro negatief. Dat is 0,1 miljoen euro slechter dan een jaar eerder. "De ontwikkeling van de EBITDA blijft iets achter bij de verwachtingen", meldde de onderneming.

Na belastingen steeg het verlies van 649.000 naar 814.000 euro, ofwel een verlies per aandeel van 0,22 euro.

IEX heeft in het tweede kwartaal stappen genomen om de kosten terug te brengen.

Door de genomen maatregelen verwacht IEX een stijging van de omzet en een verlaging van het kostenniveau. Dat zou moeten resulteren in betere cijfers in de tweede jaarhelft dan in de eerste zes maanden. In 2020 denkt IEX een positief bedrijfsresultaat te behalen. De onderneming noemde het "thans niet verstandig" die verwachting te concretiseren.

Eind juni had IEX nog 57.000 euro aan liquide middelen. Dat was 766.000 euro op 31 december 2018.

De langlopende schulden daalden van 2,8 miljoen naar 2,5 miljoen euro, maar de kortlopende schulden liepen wel op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
De aarde is plat, maar dat mogen we niet weten

Je zou zeggen dat sommige dingen vast staan. Dat de aarde een globe is bijvoorbeeld. Niet dus. Dit weekend is er in Amsterdam een congres van mensen die geloven dat de aarde plat is.

Dorien Pels 26 september 2019, 18:00

©Brechtje Rood

Een kleine één procent van de Nederlanders, 0,9 procent om precies te zijn, denkt dat de aarde niet rond is maar plat, blijkt uit onderzoek van Kieskompas, in opdracht van Trouw. Zaterdag komen deze zogenoemde flat-earthers bijeen in een zaaltje in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) om te luisteren naar internationaal bekende platte-aarde-vloggers.

Organisator is de Vlaamse Didi Vanh: “Ik was zestien op 11 september 2001, de aanslagen op de Twin Towers. Ik stelde overal vragen bij. Zo kwam ik in de wereld van de complottheorieën terecht.” Ze vond op internet een presentatie over de maanlanding waarin je kon zien dat die door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa in scène zou zijn gezet. “Ik dacht, ik verdiep me er even in en dan heb ik zo door dat dat niet klopt. Maar het tegendeel gebeurde.”
Met foto’s van de moderne bibliotheek vlak bij het Centraal Station in hun uitnodiging liften de complotdenkers mee op het betrouwbare imago van de bibliotheek, beaamt de woordvoerder van de OBA. “Dat is wel iets voor ons om over na te denken. Maar zolang huurders de wet niet overtreden, zijn ze welkom. Wat dat betreft geldt voor ons de vrijheid van meningsuiting.”

Wetenschappers zijn mensen die alles geloven wat hen wordt verteld
En terecht, zegt Vanh, die zelf een bachelor heeft in de biotechnologie. “Ik wil mijn steentje bijdragen aan het uitdagen van de gangbare theorie dat de aarde een bol is die rondzweeft in de oneindige ruimte. In die zin ben ik wel degelijk wetenschappelijk. Het zou mooi zijn als de wetenschap ook meer openstond voor ons.”

Het is niet dat ze denkt dat alle wetenschappers leugenaars zijn. “Het zijn mensen die geloven wat hen altijd is verteld.” Zelf neemt zij graag de uitvinding van de nucleaire bom als voorbeeld van hoe complotten in elkaar steken: “Heel veel wetenschappers werkten aan die uitvinding mee. Slechts een klein groepje wist waar het voor was. Pas toen de bommen werden gebruikt en dood en verderf zaaiden, begreep iedereen het.” Het zou zomaar eens hetzelfde kunnen zijn met die platte aarde. Dat pak ’m beet 100 mensen weten hoe het echt zit en dat het daarom geheim blijft.

In de Verenigde Staten wordt het aantal aanhangers van het platte-aarde-complot geschat op 2 procent. In Nederland zou er iets minder animo zijn, blijkt uit de enquête van Kieskompas, maar het zijn dus nog altijd een slordige 150.000 Nederlanders die de stelling ‘Nasa en andere organisaties doen er alles aan om te verhullen dat de aarde geen bol is maar een platte schijf’ waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk achten. Het onderzoek van Kieskompas is onderdeel van een groter onderzoek naar complottheorieën waarover Trouw meer zal publiceren.

De platte aarde wordt omringd door ijs
Op internet klonteren de gelijkgezinden al langer samen, bredere bekendheid kregen de flat earthers door de Amerikaanse documentaire ‘Behind the Curve’ die ook in Nederland te zien is op Netflix. Een van de hoofdpersonen in de documentaire maakt van hout en glas schaalmodellen van de platte aarde. Ongeveer zoals hij en zijn vrienden denken dat de aarde er echt uitziet. De schijf wordt omringd door een muur van ijs (Antarctica) en afgesloten door een stolp waarop het sterrenstelsel geschilderd is.

Het loopt nog geen storm. De organisatie had gerekend op 200 deelnemers, het zijn er nu 125. In Spanje daarentegen was een conferentie onlangs in een mum van tijd uitverkocht, weet Vanh. Wellicht komt dat doordat Nederland weinig actieve charismatische predikers heeft. Eerder hielp ze mee met het organiseren van twee congressen in de VS en vorig jaar trok ze de kar in Groot-Brittannië. “Alle types mensen komen eropaf, bejaarden, huisvrouwen, ingenieurs. Opvallend veel vrouwen ook. Heel anders dan bij conferenties over aliens die vooral mannen trekken. Het zijn mensen die vragen stellen, vaak zonder bijbedoeling of frustratie. Afgezien van een paar gekke types natuurlijk.”

Voor Vanh is dit de laatste keer. Ze heeft net een nieuwe baan en wil zich daar op storten. Wat voor baan wil ze niet zeggen, om haar nieuwe werkgever niet direct tegen zich op te zetten. Vanh: “Nu is iedereen er wel aan gewend in mijn directe omgeving. Maar in het begin verklaarden mijn vrienden en familie me voor gek. Er was ook veel boosheid. Er is altijd heel veel onbegrip.”

www.topics.nl/de-aarde-is-plat-maar-d...
DeZwarteRidder
0
’Veel bazinnen lijken als twee druppels water op hun kille huisdier’

Door Roy Klopper
Vandaag, 10:00 in COLUMNS & OPINIE

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer veelvuldig ‘gescheiden’ Telegraaf-journalist Roy Klopper (53).

Ik heb niks met katten. Als je zo’n beest op straat tegenkomt, duikt hij weg onder een auto. Stiekem gedrag van schepsels die iets te verbergen hebben. Bah. Maar ja, zo onderweg in het liefdesleven kruist er natuurlijk weleens een dame je pad die thuis zo’n beest heeft zitten. Na een leuk praatje aan de bar, valt het besluit nog een afzakkertje bij haar thuis te doen. Bij de entree in de hal is het door de penetrante geur van de kattenbak al duidelijk: dit is weer een kattenvrouwtje. Inderdaad, ik heb ook volstrekt niets met katteneigenaressen.

Gelijkenissen

Veel bazinnen van rode, gevlekte of zwarte katachtigen lijken als twee druppels water op hun kille huisdier. Qua karakter dan, ofschoon sommigen er ook qua lichaamsbeharing aardig mee kunnen wedijveren. Poezen voelen zich de baas in huis. Ze beschouwen de aanwezigheid van anderen in ‘hun’ woning als een noodzakelijk kwaad. Pas zodra het blikje met ranzig stinkend voer wordt opengetrokken, geven ze blijk van affectie. Dan schuren ze tegen het been van de voedselverstrekker aan, geven kopjes en miauwen dat het een aard heeft.

Buiten etenstijd luisteren de onaangepaste beesten nooit als ze worden geroepen en komen ze slechts thuis wanneer zij er zin in hebben. Moet ik nog meer parallellen schetsen tussen kat en menig bazin?

Eentje nog dan. Net als vrouwen, verdragen de poes-achtigen het zeer slecht om te worden genegeerd. Dus ben ik als niet-aaiende kattenhater meermalen van achteren beslopen door zo’n pestbeest, dat daarna vrolijk op mijn schoot landde om zich daar al spinnend te nestelen. Wat moet je dan? Een ferme mep verpest de sfeer met de bazin. Hopeloos. Vrouwen met katten zijn al jaren geleden taboe verklaard. Voor mij slechts nog aanhang met een hond. Die kun je nog wat leuks en nuttigs aanleren.
DeZwarteRidder
0
Belastingdienst loopt honderden miljoenen euro's mis door zwartwerkers
27 september 2019 13:32 Laatste update: 1 dag geleden
236

Zo'n 400.000 mensen hebben in 2018 belasting ontdoken door hun werk niet of maar gedeeltelijk op te geven. Zij werken 'zwart' waardoor de fiscus de loonbelasting op deze inkomsten misloopt. Dat bedrag komt neer op honderden miljoenen euro's. Dit blijkt uit cijfers die NOS op 3 heeft opgevraagd bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het gaat om zo'n 4 miljard euro aan inkomsten waarover geen belasting is betaald.

In de schoonmaakbranche komt dit het vaakst voor: hier gaat zo'n 1,4 miljard euro aan zwart geld in om. Ook in de bouw wordt veel zwartgewerkt, het CBS schat de omzet hier op zo'n 800 miljoen euro. Daarnaast wordt er regelmatig zwartgewerkt door kappers en hoveniers en in de kinderopvang, horeca en autogarages.

Bij al deze bedragen gaat het om schattingen, omdat het bij zwartwerk lastig is de precieze cijfers boven water te krijgen. Normaal worden voor omzetcijfers namelijk btw-aangiftes gebruikt.
Onterechte toeslagen en uitkeringen

De verliezen voor de Staat zijn waarschijnlijk hoger dan alleen de misgelopen miljoenen euro's aan belasting. Er zijn waarschijnlijk extra kosten door onterechte uitkeringen en toeslagen van mensen die hun inkomsten niet volledig hebben opgegeven.

De Belastingdienst laat desgevraagd aan de NOS weten geen cijfers te hebben over hoeveel boetes er worden opgelegd voor zwartwerken of hoe vaak dit wordt gecontroleerd.
Door: NU.nl
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 september 2019 14:14:

Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening over vrouwenzaken. Dit keer veelvuldig ‘gescheiden’ Telegraaf-journalist Roy Klopper (53).

Hier nog wat inzichten, briljant uitgeweid:

youtu.be/LKveOsIieHg

Nobelprijs waardig?
DeZwarteRidder
0
Bijna 3000 dollar boete voor Australiërs die hond niet uitlaten: ‘Ook in Nederland is actie nodig’

Moeten mensen verplicht worden om hun hond tenminste een keer per dag uit te laten? In Australië vinden ze van wel. In deelstaat Australian Capital Territory riskeren hondenbezitters binnenkort een forse boete als zij hun viervoeter niet in elk geval ééns per dag uitlaten. Het bedrag kan wel oplopen tot 2700 Australische dollars, zo schrijft CNN. Dierenbescherming Nederland noemt de maatregel ,,Erg extreem’’, maar vindt dat ook Nederlandse hondenbezitters soms nalatig zijn. ,,Door drukke agenda's hebben mensen steeds minder tijd voor hun huisdier’’, aldus woordvoerder Dik Nagtegaal.
Naz Taha 28-09-19, 14:00 Laatste update: 14:28

De wet is afgelopen donderdag aangenomen door het regionale parlement en wordt ingevoerd in Australian Capital Territory (ACT), de deelstaat waarin de hoofdstad Canberra ligt. De nieuwe wet is bedoeld om honden te beschermen tegen nalatigheid van hun baasjes. ,,Dierenwelzijn gaat niet alleen over voedsel en onderdak, maar ook over de fysieke gesteldheid en de geestelijke uitdaging’’, aldus de regionale overheid in een persverklaring.

Nagtegaal vindt de maatregel erg ver gaan, maar vermoedt dat de Australische wet vooral bedoeld is om meer bewustzijn te kweken. ,,Iedereen is tegenwoordig ontzettend druk. De aandacht voor het huisdier schiet er daarom nogal eens bij in’’, zegt Nagtegaal. ,,Mensen doen daarom vaak maar een klein rondje met de hond, dat is helaas een tendens dat wij heel erg herkennen.’’
Uitlaatdag

Vorige week organiseerde de Dierenbescherming een dag die speciaal in het teken stond van het uitlaten, juist om aandacht te vestigen op het belang van snuffeltijd. Driehonderd baasjes uit heel Nederland verzamelden zich bij Stadslandgoed De Kemphaan in Almere, waar de Dierenbescherming een parcours met verrassende activiteiten had ingericht. Nagtegaal: ,,Veel deelnemers zeiden na afloop: ‘Ik heb mijn hond in tijden net zo enthousiast en actief gezien.’’’

Volgens de Dierenbescerming is het belangrijk om regelmatig af te wisselen in de wandelroutes, en tijdens het lopen af en toe ook een spelletje te doen met de hond. ,,Die nieuwe prikkels zijn nodig om je hond mentaal fit te houden’’, licht Nagtegaal toe. Over het algemeen moeten de meeste viervoeters minimaal twee keer per dag uitgelaten worden. Afhankelijk van het ras kan het zijn dat het beestje vaker uitgelaten moet worden.
[verwijderd]
0
Volledig mee eens. Handhaving via enkelband en stappenteller! Zowel voor de hond als zijn baasje.
josti5
0
Behalve schoothondjes afschaffen, die beesten.
Steeds vaker is 1 of 2 niet genoeg, en lopen er 4-5 mee met het baasje, vaak niet aangelijnd.
En snuffelen maar...
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 29 september 2019 17:21:

Behalve schoothondjes afschaffen, die beesten.
Steeds vaker is 1 of 2 niet genoeg, en lopen er 4-5 mee met het baasje, vaak niet aangelijnd.
En snuffelen maar...
Welke bijdragen leveren honden eigenlijk aan het klimaat?
josti5
0
quote:

Max van Dongen schreef op 29 september 2019 17:47:

[...]

Welke bijdragen leveren honden eigenlijk aan het klimaat?
Ga maar na:

In Nederland worden er op dit moment ongeveer 2,2 miljoen honden en 3,7 miljoen katten gehouden. Met een bevolking van ongeveer 16,7 miljoen mensen, houdt dat in dat ongeveer één op de zeven Nederlanders zijn huis met een hond deelt, en zelfs één op de vijf met een kat.
[verwijderd]
0
De wolf in België die zou jonge welpen zou werpen is doodgeschoten door de jagers! Een geluk voor hun ze hebben geen Timmer in de politiek!
[verwijderd]
0
quote:

Max van Dongen schreef op 29 september 2019 17:47:

[...]

Welke bijdragen leveren honden eigenlijk aan het klimaat?
Vandaag iig met wat hondenweer.
voda
0
Hoekstra waarschuwt voor spaarvlucht naar buitenland, maar stalt er zelf miljarden

Minister Wopke Hoekstra van Financiën stalt zijn cash-overschot van €8 mrd 'grotendeels' in het buitenland. 'Icesave' wordt er al gefluisterd in de Tweede Kamer. Maar het Agentschap van Financiën, dat de schatkist en de schuld voor hem beheert, zegt dat het geld alleen wordt gestald bij tegenpartijen met een 'hoge kredietwaardigheid'. Welke dat zijn, wil Financiën niet zeggen. Ook de precieze bedragen zijn 'bedrijfsgeheim'.

Het creatieve schatkistbeheer is opmerkelijk aangezien Hoekstra zelf waarschuwt voor een spaarvlucht naar het buitenland als gevolg van de mogelijke introductie van negatieve rente in Nederland. Die is 'onwenselijk' zei hij vorige week. In een debat over de dreigende negatieve rente voor spaarders in Nederland viel de CDA-bewindsman PvdA'er Henk Nijboer bij toen die waarschuwde dat de financiële stabiliteit op drift kan raken als negatieve rente spaargeld naar het buitenland jaagt.

Dat gebeurde ook toen in de financiële crisis de depositogarantie in het ene EU-land wel werd verhoogd en in het andere niet. 'Het vertrouwen waar Nijboer naar verwijst is in letterlijke zin van onschatbare waarde. Je weet nooit wanneer je op het punt staat het te verliezen, maar als je het kwijt bent, ben je echt in de aap gelogeerd', aldus de minister, die desalniettemin nog geen verbod op negatieve rente wil.

Goed in de slappe was

Het lijkt erop dat Hoekstra zelf ook zo'n vluchteling is. De negatieve rente die hij als een van de grootste spaarders ter wereld moet betalen houdt hij liefst zo laag mogelijk. Dat is zelfs een opdracht voor het Agentschap. Hoekstra zit goed in de slappe was. Hij ontving in de eerste zes maanden van dit jaar €14 mrd meer dan hij uitgaf. Daarmee werd een staatslening afgelost. Maar omdat de Agent vanwege de gewekte verwachtingen in de markt weer een nieuwe lening moest uitgeven, bleef er nog bijna €8 mrd aan cash over.


Het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat dit vorige week bekendmaakte, zegt zelf ook verbaasd te zijn over het hoge bedrag. 'Inderdaad ongebruikelijk', zegt hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Het geld werd dus 'grotendeels' op deposito's in het buitenland gezet.

Cashmanagement

Op de vraag waarom dat belastinggeld niet gewoon in Nederland op de bank staat, komt een algemeen antwoord van de Agent. Dat heeft te maken met het cashmanagement; de momenten waarop het geld binnenkomt, het 'renteniveau en de behoefte van tegenpartijen om cash op te nemen'.

ING is de huisbankier voor de Staat, maar alleen voor het betaalverkeer. Grote kasoverschotten kan Hoekstra stallen op een speciale rekening bij De Nederlandsche Bank. Die hanteert een negatief rentetarief, op dit moment -0,445% tot €350 mln en -0,5% daarboven. Dat is de ECB-discontovoet voor alle banken.

Voordeliger dan dit kan de Staat het bij andere banken in de eurozone niet krijgen, zegt DNB die een limiet van €8,2 mrd hanteert voor de rekening van de Staat. Hoekstra hoeft dus niet uit te wijken. 'Ik ben wel benieuwd naar welke tegenpartijen het dan gaat', zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die Hoekstra afgelopen week al om opheldering vroeg.

Groter risico

'Geldmarktfondsen', schatten kenners van financiële markten en treasurybeheer in. Daar betalen grote tegenpartijen vermoedelijk nog net iets minder negatieve rente dan bij de centrale bank, maar wel tegen extra kosten en — ten opzichte van DNB — een groter risico.

Woensdag praat de Tweede Kamer met Hoekstra over het huishoudboekje voor volgend jaar. Ook de overschotten voor dit jaar, tot nu toe aanzienlijk groter dan voorzien, staan op het politieke menu.

SP-Kamerlid Renske Leijten weet wel een goede bestemming voor Hoekstra's spaaroverschot. Ze nomineert gemeenten die de zorg niet meer kunnen betalen en de Nederlandse burger, die toch weer met een hogere energierekening te maken krijgt. 'Die €100 die we zouden terugkrijgen, wordt alleen maar minder meer. Zalm had de Zalmsnip, laat Hoekstra er €150 per huishouden van maken'.

fd.nl/economie-politiek/1318380/minis...
voda
0
Beursblik: 10 beleggingstips van de VFB Dag van de Tips

(ABM FN) Afgelopen zaterdag werden in Gent tijdens het beleggingscongres Dag van de Tips van de VFB een flink aantal tips verstrekt door de aanwezige experts.

Onderstaand een selectie van de tips die ABM Financial News optekende.

Tip 1: Basic-Fit

Als er zaterdag een duidelijke winnaar was, dan was het wel Basic-Fit. Analist Tom Simonts van KBC sprak lovende woorden. Hij noemde Basic Fit "een echt rendementsbeest". Met een gemiddelde verwachte jaarlijkse winstgroei van 15 procent is het bedrijf nog niet aan zijn proefstuk toe, terwijl de marges blijven stijgen ondanks de investeringen in nieuwe fitnesscentra.

Ook bij analist Kris Kippers van Kepler Cheuvreux niets dan lovende woorden voor de in Amsterdam genoteerde uitbater van fitnessclubs. Al het geld wordt momenteel geïnvesteerd in verdere groei, terwijl Kippers een koersdoel geeft van 33,20 euro voor het aandeel. Dat de koers nog verder kan doorstijgen tot boven de 40 euro lijkt de analist zeker niet ondenkbaar.

Rik Dhoest van Bank Nagelmackers wees ook op het gunstige instapmoment. De komende beleggersdag van 7 november waar de verdere uitbreiding naar Spanje aangekondigd zal worden, belooft volgens de analist voor nieuw momentum in het aandeel te zorgen.

Tip 2: Hello Fresh

Dirk Peeters van Leleux Associated Brokers adviseerde maaltijdbezorger Hello Fresh. Het bedrijf heeft volgens hem duidelijk begrepen dat het in een ‘winner takes all sector’ werkt. Dat verklaart de focus op marktaandeel. En ook interessant, sinds het tweede kwartaal is Hello Fresh niet meer verlieslatend, merkte de analist op.

Tip 3: Unibail-Rodamco-Westfield

Marc Leyder van Van Lanschot Kempen koos voor Unibail-Rodamco-Westfield als beleggingstip. Het aandeel staat genoteerd in Amsterdam en Parijs. "Winkelvastgoed is dan wel onbemind, maar daardoor goedkoop geworden". Leyder van Van Lanschot herhaalt dat de 3 belangrijkste punten bij vastgoed locatie, locatie en nog eens locatie zijn. Iets wat Unibail ook begrepen heeft, aldus de analist.

Het aandeel noteert momenteel tegen een dividendrendement van 8 procent, terwijl de huidige koers van 129 euro fors lager is dan de intrinsieke waarde van 195 euro na aftrek van de goodwill. Hij gaf dan ook een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 150 euro.

Tip 4: Intrum Justitia

Als u een brief of een telefoontje van Intrum hebt ontvangen, dan is de kans groot dat u onbetaalde schulden hebt. Werner Wuyts, analist bij Dierickx Leys Private Bank, koos voor dit Zweedse bedrijf dat actief is in het terug vorderen van schulden. Volgens de analist kan het bedrijf profiteren van zijn grote database en technologische know-how waardoor het marktleider kon worden in verschillende regio’s. De schulden zijn dan wel hoog, maar ook de kasstroom. En dat betekent volgens Wuyts dat de schulden de komende periode kunnen dalen.

Tip 5: Nokia

Nokia was de tip van Dirk Peeters van Leleux Associated Brokers. Nokia kan volgens de analist van twee walletjes eten. Door de handelsoorlog moet de VS niets hebben van het Chinese technologiebedrijf Huawei. Hier kan Nokia garen bij spinnen en zijn 5G-netwerk in de kijker zetten. Momenteel is 4G nog steeds de norm, en daarin is Nokia al marktleider. Of de toekomst nu 4G of 5G wordt, Nokia, heeft volgens Peeters een goede uitgangspositie.

Tip 6: Cofinimmo

Wuyts van Dierickx Leys Private Bank gaf naast Intrum ook als tip om zeker het percentage zorgvastgoed in de portefeuille van Cofinimmo in de gaten te houden. "Stijgt deze tot boven de 60 procent, dan moeten beleggers nog maar 15 procent roerende voorheffing betalen in plaats van 30 procent", aldus de analist. Een tip die zeker voor de dividendbeleggers een groot verschil kan maken.

Tip 7: Tencent

Een favoriet van analist Simonts van KBC. Daarmee troefde Tencent sectorgenoot Alibaba nipt af bij de selectieprocedure van Simonts. Tencent is met Alipay en Tencent Pay actief in de Chinese betaalmarkt die vandaag de dag al geschat wordt op 33,4 biljoen dollar, terwijl het bedrijf ook meer dan de helft van de Chinese gaming-markt in handen. Veel van de groei is nog niet ingeprijsd in het aandeel, meent de analist.

Tip 8: Kering

Kering is Gucci en Gucci is Kering, stelde Wuyts. Het luxemerk Gucci is nu al verantwoordelijk voor 75 procent van de operationele winst van Kering, terwijl de 'nouveau riche' alleen maar meer luxe lijken te willen kopen. De analist wees er zaterdag op dat de winsten van Gucci keer 3 zijn gegaan de afgelopen 3 jaar. De toekomst ziet er dan ook beloftevol uit, vindt hij.

Tip 9: Biocartis

Het viel ook op dat het sterk gedaalde aandeel Biocartis zaterdag meermaals aangeprezen werd. Eén van de fans is analist Kippers van Kepler Cheuvreux. De verkoop van de cartridges mag dan wel even vertraging oplopen, maar dit is volgens Kippers maar tijdelijk van aard. De technologie van het Idylla-platform is volgens de analist superieur, waardoor hij de aandelekoers minstens ziet verdubbelen op termijn, wanneer de groei weer terug is. Kippers geeft dan ook een koersdoel van 11 euro per aandeel.

Tip 10: Sofina

Dit jaar kregen de VFB-leden de kans om de hun favoriete aandeel te kiezen. De overduidelijke winnaar werd beleggingsholding Sofina van de familie Boël. Vandaag stijgt het aandeel naar een nieuwe all-time high. Analist Sam Hollanders van Smart Capital benadrukte de ondernemersgeest die heerst binnen de familie Boël.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Alleen vermoeden van handel met voorkennis is al dodelijk

Alleen een vermoeden van handel met voorkennis kan al dodelijk zijn voor een bestuurder in een bedrijf. Zelfs als het niet tot een veroordeling komt, is het meestal afgelopen met de carrière. Dat bleek vandaag maar weer uit de aftocht van Dominique Leroy, de beoogde topvrouw van KPN.
Peet Vogels 30-09-19, 21:17

Zelf ontkent ze handel met voorkennis, maar toch besloten de commissarissen van KPN het zekere voor het onzekere te nemen en de voorgenomen benoeming in te trekken. Wie denkt dat handel met voorkennis een zeldzaamheid is, heeft het mis. Het blijkt van alle tijden: al in de oudheid was kennis over bijvoorbeeld misoogsten geld waard voor handelaren. En in de Gouden Eeuw deden speculanten hun voordeel met voorkennis over schipbreuken van handelsschepen.

In deze tijd komt handel met voorkennis vooral in het nieuws bij beursgenoteerde bedrijven. Als je weet dat je bedrijf wordt overgenomen is het verleidelijk eigen aandelen in te kopen. Als het bod openbaar gemaakt wordt, kun je lekker cashen met de aandelen. Of het verstandig is, is de vraag. Handel moet voorkennis is verboden. In Nederland houdt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht op dat verbod.

Kapers

En als de AFM er achterkomt dat iemand met voorkennis heeft gehandeld, kan de sanctie behoorlijk zwaar zijn. Zo verdiende een ondernemer ooit 14.000 euro met de koop van aandelen van de supermarktketen Super de Boer (SDB). De ondernemer hoorde op een besloten bijeenkomst dat er meerdere kapers op de kust waren voor de overname van SDB. Met de verwachting dat een biedingenstrijd de koers van het aandeel SDB zou doen stijgen, kocht hij de aandelen.

Toen het hogere bod er inderdaad kwam, verkocht hij de aandelen met 14.000 euro winst. Helaas voor hem werd hij gepakt en moest hij 114.000 euro aan boete betalen. Een flink negatief rendement op de investering dus. Speciale aandacht is er voor bestuurders en commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven. Veel bestuurders hebben aandelen in het eigen bedrijf. Soms als onderdeel van hun beloningspakket, soms omdat ze willen laten zien dat ze vertrouwen in het bedrijf hebben. En bestuurders hebben sowieso voorkennis van het bedrijf.

Melden

Daarom gelden voor hen strenge regels. Ze moeten alle transacties in de eigen aandelen melden bij de AFM. En ze mogen dertig dagen voorafgaand aan de bekendmaking van financiële resultaten niet handelen in de aandelen van het eigen bedrijf. Slim zijn en de aandelen door de partner laten kopen kan niet. Ook voor de familieleden van de bestuurder gelden deze strenge regels.

Iets dergelijks speelde begin deze eeuw met Cor Boonstra en Sylvia Tóth. Tóth was commissaris bij mediabedrijf Endemol en had een relatie met Cor Boonstra, de voormalige president van Philips. Boonstra kocht aandelen Endemol, enkele weken voordat bekend werd dat het Spaanse Telefonica Endemol wilde kopen. Boonstra werd beschuldigd van handel met voorkennis. Hij zou van Tóth over de overname hebben gehoord en een gokje hebben gewaagd. Uiteindelijk werd Boonstra vrijgesproken.

In de praktijk blijkt handel met voorkennis moeilijk te bewijzen. Veel geruchtmakende zaken gingen uiteindelijk als een nachtkaars uit. Hoe het met de naleving nu staat, kan de AFM niet zeggen. ,,We kunnen niets zeggen over de zaken die we onderzoeken en daarom ook niets zeggen over het totaal aantal zaken dat we onderzoeken’’, aldus de woordvoerder.
voda
0
Bedrijven geven in september voor een record uit aan obligaties

Bedrijven wereldwijd hebben voor $434 mrd (€399 mrd) aan schuld opgehaald in september. Dat blijkt uit cijfers van dataverzamelaar Dealogic, waarover de Financial Times bericht. Begin september werd al een nieuw weekrecord aangetikt: toen werd in één week voor $140 mrd (€128 mrd) aan obligaties uitgegeven.

Bedrijven zien hun kans schoon nu de rente in de ontwikkelde landen op laagterecords staat. Daardoor is lenen zeer aantrekkelijk. Beleggers storten zich op elke uitgifte, op zoek naar het laatste beetje rendement.

Bedrijven krijgen geld toe

September is normaal gesproken al een drukke maand voor obligatiebeleggers. Na de zomerstop keren handelaren terug naar kantoor en geven bedrijven weer obligaties uit. De ongekend lage rente leidt op de obligatiemarkt tot ongekende situaties: een aantal bedrijven betaalt geen rente, maar krijgt zelfs geld toe.

Het Duitse technologieconcern Siemens leende eerder bijvoorbeeld €1 mrd voor twee jaar, met een effectief rendement (de yield) van -0,315%. Ook de meest risicovolle leningen zijn nu spotgoedkoop. Rabobank plaatste begin september een zogenoemde contingent convertible bond, een coco, tegen een couponrente van 3,25%. Dat is het laagste percentage ooit, terwijl dit soort converteerbare obligaties geldt als het meest risicovolle soort schuldpapier.

Een einde aan de periode van extreem lage rente lijkt voorlopig niet in zicht. In november begint de Europese Centrale Bank, de ECB, weer met het opkopen van obligaties. Dat zet naar verwachting opnieuw druk op de rendementen, want bij obligaties bewegen koers en rendement tegengesteld.

fd.nl/beurs/1318636/bedrijven-geven-v...
DeZwarteRidder
1
Investeerder zet tanden in Loetje

Door Redactie DFT
Updated 2 min geleden
8 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De ’malse ossenhaasbiefstukken in eigen jus met wit brood, heerlijke salade en friet’ van Loetje zijn vanaf heden in handen van Waterland.

De snelgroeiende keten van biefstukrestaurants Loetje is afgelopen week voor een onbekend bedrag verkocht aan de private equity-firma. Die investeringsmaatschappij is één van de grootste van Nederland, en kocht vorig jaar ook al de Utrechtse restaurantketens van Debuut Horeca. Dat exploiteert landelijke restaurantketens als Popocatepetl, Stan & Co, Barrels and Beers en De Colonie.

Poolcafe

Loetje, dat 75 miljoen omzet en jaarlijks zo’n 165.000 koeien aan zijn gasten serveert, en Debuut Horeca (1500 werknemers en €50 miljoen omzet) gaan naar eigen zeggen de grootste restaurantketen van Nederland vormen.

De wat grofgebekte oprichter Ludwig ’Loetje’ Klinkhamer begon in 1977 een poolcafe aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Hier zijn in de loop der jaren diverse locaties bijgekomen en met de recente opening van Loetje Den Haag zijn er inmiddels 19 Loetjes met 1300 medewerkers en verdreef de biefstuk in Blue Band de pooltafel.

Loetje zelf overleed twee jaar geleden na een ongelukkige val in één van zijn cafe’s, sindsdien runnen zijn zoon en dochter en vrouw het bedrijf, samen met een compagnon. Twee van de drie oprichters van koopjeswinkel Action zijn mede-eigenaar.

Debuut is begonnen in 1983 met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht en heeft inmiddels meer dan 30 restaurants. De private equity investeerders van Waterland willen nog sneller groeien met hun ketens, en denken dat schaalvergroting daarbij de sleutel is.

Recept

Loetje heeft bij de producent van Blue Band - tot voor kort Unilever, nu Upfield - bedongen dat speciaal voor de biefstukken met jus van Loetje de restaurants Blue Band volgens de oude, niet plantaardige receptuur geleverd krijgen.
DeZwarteRidder
0
Uiencrisis drijft India tot wanhoop

De uiencrisis in India verspreidt zich razendsnel naar andere landen in de regio. In Bangladesh is de prijs van uien de afgelopen maanden met 700 procent gestegen en in de afgelopen week zelfs verdubbeld.
izdp
0
Debuut jokt: eetcafé's waren er al voor 1983 en ook in Utrecht.
Dus niks hun de eerste.
voda
0
'Banken moeten negatieve rente doorberekenen'

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 22:14 | Views: 2.763

AMSTERDAM (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) moet banken aansporen om negatieve rentes door te berekenen aan bedrijven en vermogende klanten. Dat zegt Jean-Pierre Mustier, de nieuwe president van koepelorganisatie European Banking Federation tegen het Financieele Dagblad. Volgens Mustier is het doorberekenen van de rente de enige manier om het beleid van de ECB te laten werken.

De ECB verlaagde de rente recentelijk naar -0,5 procent. Het doorgeven van negatieve rentes ligt gevoelig in Europa. Minister Wopke Hoekstra van Financiën ziet in Nederland een verbod op negatieve spaarrente voorlopig niet zitten. In Duitsland wordt momenteel onderzoek gedaan naar een mogelijk verbod.

Mustier, die ook aan het roer staat van de Italiaanse bank UniCredit zei tevens dat banken voorzichtiger moeten omgaan met kleine particuliere spaarders. Hij trekt daarbij een grens bij spaartegoeden tot 100.000 euro.
3.408 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,32  +0,30  +0,03%  12:55
 Germany40^ 17.957,00 -0,73%
 BEL 20 3.870,39 -0,35%
 Europe50^ 4.952,07 -0,76%
 US30^ 38.306,52 -0,12%
 Nasd100^ 17.347,60 -1,01%
 US500^ 5.038,44 -0,67%
 Japan225^ 37.692,64 -0,81%
 Gold spot 2.327,98 +0,51%
 EUR/USD 1,0724 +0,25%
 WTI 82,91 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,78%
Flow Traders +5,28%
NX FILTRATION +3,24%
Fugro +2,97%
JUST EAT TAKE... +1,81%

Dalers

ADYEN NV -11,69%
VIVORYON THER... -5,03%
WDP -4,62%
Alfen N.V. -2,15%
BAM -1,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront