Rabobank laten meebetalen aan krimp van de veestapel? GroenLinks en D66 maken zich hard voor een onbetrouwbare overheid
02-10-2019, J. de Boer

Het kabinet-Rutte 3 heeft ‘de middenklasse’ ontdekt en strooit met lastenverlichting voor burgers. Tegelijk lijkt politiek Den Haag er een sport van te maken om zich ten opzichte van bedrijven op te stellen als een onbetrouwbare overheid. Dat is bijzonder schadelijk voor het vertrouwen in de politiek, ook als die zich indekt met een beroep op ethische principes.

Naar aanleiding van de problematiek rond uitstoot van stikstof willen onder meer GroenLinks en D66 kijken naar een forse krimp van de veestapel. In het AD van woensdag zegt GroenLinks-Kamerlid Bart Snels dat Rabobank “heel veel geld” heeft verdiend aan de agrarische sector, “terwijl we allemaal al heel lang weten dat deze vorm van intensieve landbouw en veeteelt niet houdbaar was.”

Ergo, als boeren worden gedwongen te stoppen met bepaalde activiteiten, dan zou Rabobank moeten meebetalen aan de afkoopkosten. Bijvoorbeeld door afschrijvingen te doen op leningen die aan agrariërs zijn verstrekt. Eerder hintte ook D66 erop dat Rabobank zou moeten afschrijven op leningen aan de bio-industrie.

zie voor het complete artikel: www.businessinsider.nl/rabobank-krimp...