Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal (R)ocktober 2019

1.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
charlieb
0
quote:

kooning schreef op 4 oktober 2019 13:51:

Bij dit aandeel kan het hard gaan. 15€ "voor het einde van het jaar is best mogelijk. 18€ is iets te veel van het goede denk ik
Nee helaas ook die 15 euro geloof ik niet, eerder die 10 of 9 euro voor Mittal einde v het jaar, dus, daar moeten jullie het mee doen.
Vooruitzichten zijn bar slecht, en daarbij nog Trump..?
Charlie
[verwijderd]
1
@snuf meldt zich weer op het forum. = bodembel voor AM
Zal ik mijn kooporder dan maar verhogen van 11,22 naar 11,52?
Money-For-Nothing
1
Stikstof
boekhoudkundig gecreëerd probleem, geen milieuprobleem

• Remkes (VVD) wil maximumsnelheid verlagen en veestapel drastisch verkleinen
• Dramatisch voor onze economie en agrarische sector!
• Stikstof vormt boekhoudkundig probleem - geen milieuprobleem
• Oplossing: trek Nederlandse regels gelijk met de Duitse!

Woensdag 25 september presenteerde de Commissie Remkes (VVD) draconische en volstrekt onnodige maatregelen om een denkbeeldig ‘stikstofprobleem’ te ondervangen. Al maanden ligt ons land stil na een uitspraak van de Raad van State, eind mei dit jaar, dat het Nederlands vergunningstelsel voor de uitstoot van stikstof onverenigbaar is met Europees Recht. Een groot deel van de bouwvergunningen ging op de helling, waardoor nu zo’n 18.000 grote bouwprojecten met een totale waarde van ruim 14 miljard euro stil liggen. Boeren kunnen niet uitbreiden. Koeien mogen de wei niet meer in. De woningbouw gaat op slot.

Het advies van VVD-prominent Johan Remkes maakt de situatie nóg erger. De maximumsnelheid moet in heel Nederland worden verlaagd; de veestapel moet drastisch verkleinen en boeren moeten weg uit de buurt van natuurgebieden. Totaal onnodig en desastreus voor ons land.

Stikstof vormt geen bedreiging voor milieu- of natuur
Stikstof vormt ongeveer 80% van onze atmosfeer. Het is geenszins ‘gevaarlijk’ of ‘milieuonvriendelijk’. Ook de zogeheten ‘actieve stikstofverbindingen’ die worden gevormd bij industriële of agrarische activiteiten - zoals stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3) - zijn niet gevaarlijk. Integendeel: ze zijn in principe goed voor planten en bomen. Ze vormen de basis van Pokon plantenvoeding en andere vormen van bemesting. Natuurlijk moet overdaad worden voorkomen. Maar de uitstoot van deze stoffen daalt al jaren:

Dat het nu ineens tóch tot een ‘stikstofcrisis’ komt, heeft dan ook helemaal niets met milieuzaken te maken! Het gaat louter om een administratieve botsing van regelgeving. Het Nederlands vergunningstelsel (het ‘Programma Aanpak Stikstof’, oftewel: PAS) was volgens de Raad van State namelijk onverenigbaar met de Europese ‘Habitat-richtlijn’. Deze richtlijn bepaalt dat landen natuurgebieden (de zogeheten Natura-2000 gebieden) in stand moeten houden. Er mag geen ‘betekenisvol’ effect van stikstof op de soorten flora en fauna in natuurgebieden zijn. Wat vervolgens de betekenis van ‘betekenisvol’ is, wordt aan de lidstaten zélf overgelaten. Nederland koos voor een heel ingewikkelde aanpak: een zéér lage drempelwaarde voor een vergunningsaanvraag (maximaal 0,05 mol stikstofdepositie per hectare per jaar - dat is minder dan een zakje Pokon plantenvoeding!), maar bood dan wél weer een uitweg door de positieve gevolgen van toekomstige natuurbeschermende maatregelen mee te nemen in het rekenmodel. Bovendien werden het beweiden van vee en bemesten van landbouwgrond geheel uitgezonderd van een vergunningplicht.

De Raad van State oordeelde dat dit complexe systeem van extreem lage drempelwaardes en compensatie voor ‘toekomstige maatregelen’ en uitzondering voor specifieke sectoren tegen de Habitatrichtlijn ingaat. Dat betekent dus niet dat Nederland te veel stikstof uitstoot. Het betekent slechts dat bepaalde juridische constructies binnen het PAS onverenigbaar waren met EU-recht.

Kijk maar naar onze oosterburen. Pas vanaf 7 mol stikstof per hectare per jaar wordt in Duitsland überhaupt een verband tussen een project en de neerslag van stikstof aangenomen. Pas vanaf dan hoeft dus ook een vergunning te worden aangevraagd. Een belangrijke factor in het Duitse economische succes! En op geen enkele wijze strijdig met Europese regels!

Snelle werkbare oplossing
laat minister van Landbouw Carola Schouten (CU) de Nederlandse rekenmethode vandaag nog gelijk trekt met Duitsland. Stop de bizarre en volstrekt onnodige VVD-plannen om Nederland nóg verder stil te leggen! Door het eenvoudig ophogen van de limiet op stikstofdeposities kunnen onze boeren weer groeien, kan het vee weer de wei in, kunnen bouwprojecten doorgaan en auto’s weer doorrijden!

Bron FVD
bodemvisser50
0
quote:

Pokkertje schreef op 4 oktober 2019 08:55:

[...]dus jij noemt wilders n narcist,wilders is wel de enige politicus die om Nederland geeft,Rutteltje ziet het ook wat hier gebeurt maar wil graag lachend op z n fietsje naar z n werk kunnen blijven rijden,vind dat er veel te weinig respect is voor iemand die echt voor t land opkomt.
We gaan hier toch niet sentimenteel doen. Graag over het aandeel.
Robert F
0
quote:

tukker51 schreef op 4 oktober 2019 14:01:

@snuf meldt zich weer op het forum. = bodembel voor AM
Zal ik mijn kooporder dan maar verhogen van 11,22 naar 11,52?
Ik ben net vol ingestapt op 11.52x Gemiddelde aankoop enorm gedrukt. Nu hup naar boven!
Robert F
0
Huh? Wat gebeurt er? Ik heb meteen wat verkooporders gezet en ik ben er 5 minuten later weer 1500 kwijt op 11.70.
[verwijderd]
0
quote:

Liquido schreef op 4 oktober 2019 14:06:

Stikstof
boekhoudkundig gecreëerd probleem, geen milieuprobleem

Stikstof vormt geen bedreiging voor milieu- of natuur

Dat het nu ineens tóch tot een ‘stikstofcrisis’ komt, heeft dan ook helemaal niets met milieuzaken te maken! Het gaat louter om een administratieve botsing van regelgeving.

Dat betekent dus niet dat Nederland te veel stikstof uitstoot. Het betekent slechts dat bepaalde juridische constructies binnen het PAS onverenigbaar waren met EU-recht.

Kijk maar naar onze oosterburen.

Snelle werkbare oplossing
laat minister van Landbouw Carola Schouten (CU) de Nederlandse rekenmethode vandaag nog gelijk trekt met Duitsland. Stop de bizarre en volstrekt onnodige VVD-plannen om Nederland nóg verder stil te leggen! Door het eenvoudig ophogen van de limiet op stikstofdeposities kunnen onze boeren weer groeien, kan het vee weer de wei in, kunnen bouwprojecten doorgaan en auto’s weer doorrijden!

Bron FVD
Uit mijn hart gegrepen.
Men is volledig de weg kwijt.
Boeren moeten volgend jaar vergunning aanvragen om koeien buiten te mogen laten lopen in de wei.
Er wordt gedaan of de wereld onbewoonbaar wordt als het klimaat verandert. Maar het klimaat verandert al miljoenen jaren. We hebben net een kleine ijstijd achter de rug (1300-1850) Dan is het niet raar dat de temperatuur vanaf 1900 stijgt.
1000 jaar geleden was het warmer dan nu (perziken teelt in Engeland !).
Maar dat klimaat mag er nu niet meer komen.
Onder terugtrekkende gletsjers komen Romeinse nederzettingen tevoorschijn. Een paar duizend jaar geleden waren die gletsjers dus nog kleiner dan ze nu zijn.

Ja, de mens zorgt voor extra CO2 in de atmosfeer en dus ook voor temperatuurstijging. Maar in welke mate de huidige temperatuurstijging door de mens veroorzaakt wordt is niet bekend en wordt ook nauwelijks onderzocht. Willen velen helemaal niet weten. Stel je voor dat er een genuanceerder verhaal uit voort komt: dan dondert de hele klimaatpaniek business in elkaar.

Gelukkig zijn er ook nog wetenschappers die nadenken en objectief zonder emoties onderzoek doen en concluderen dat biomassaverbranding slecht is voor het milieu in meerdere opzichten en zelfs tot meer CO2 uitstoot leidt.
Reactie van de VVD (waar je van gevestigde partijen nog enig gezond verstand op dit vlak zou mogen verwachten): Het advies met subsidiering t.b.v. verbranding van biomassa te stoppen staat haakt op het huidige beleid, dus negeren we dit advies.
Wereld op zijn kop: beleid moet je bijstellen als er andere inzichten komen.
Archie Steelman
0
Volgens het banenrapport kwamen er in september per saldo 136.000 nieuwe banen bij, terwijl gepeilde economen gemiddeld rekenden op 145.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
Het banencijfer en de ontwikkeling van het uurloon speelt doorgaans een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Vanmiddag komt de Fed-voorzitter Jerome Powell met een verklaring, die veel tumult op de beurs teweeg kan brengen.

Men hoopt nu dat de rente verder verlaagd wordt en daardoor stijgen de beurskoersen nu
[verwijderd]
0
Dow jumps 100 pts premarket after upbeat jobs data
Premarket trading on Wall Street was pushed to the green by the latest payrolls data, showing an increase of 136,000 and the lowest unemployment rate in 50 years, at 3.5%. Meanwhile, the trade deficit grew slightly in August.

The Dow Jones Industrial Average index jumped 0.38% at 8:35 am ET, or 100 points. The Nasdaq 100 was up by 0.35% at 8:37 am ET as the S&P 500 added 0.23% in premarket trade.

The euro was flat against the dollar at 8:39 am ET, buying $1.09650.
[verwijderd]
0
US nonfarm payrolls rise by 136,000 in September
Nonfarm payroll employment in the United States increased by 136,000 in September, the US Bureau of Labor Statistics reported on Friday, while the unemployment rate ticked down to a 50-year low at 3.5%. Fewer positions were created than estimated.

Meanwhile, average hourly wages were little changed compared to the previous month and 2.9% higher year over year. Among the major worker groups, the report noted that the unemployment rate for Whites fell to 3.2% last month, while for other groups little or no change was observed.

Healthcare led the increase in jobs, accounting for 39,000 new positions in September.
gap01
0
[verwijderd]
0
quote:

Archie Steelman schreef op 4 oktober 2019 14:44:

Volgens het banenrapport kwamen er in september per saldo 136.000 nieuwe banen bij, terwijl gepeilde economen gemiddeld rekenden op 145.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
Het banencijfer en de ontwikkeling van het uurloon speelt doorgaans een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Vanmiddag komt de Fed-voorzitter Jerome Powell met een verklaring, die veel tumult op de beurs teweeg kan brengen.

Men hoopt nu dat de rente verder verlaagd wordt en daardoor stijgen de beurskoersen nu
Dus slecht nieuws = weer goed nieuws (voor zolang het duurt)
Renteverlaging zal even voor juichstemming zorgen, maar als het besef komt dat het steeds minder gaat met de economieën zal dat effect de bovenhand krijgen in de koersontwikkelingen.
Sorry voor alle LT beleggers maar ik zie de beurzen eerder dalen dan verder stijgen de komende maanden.
charlieb
0
quote:

gap01 schreef op 4 oktober 2019 14:57:

groen , no guts no glory.
Nog wel, maar voor hoelang...? Eerst kijken wat die Yankees om half 4 doen, dus...nog lang tot 17,30..haha..
Charlie
Archie Steelman
0
quote:

gap01 schreef op 4 oktober 2019 15:02:

wat was het ook al weer met beer en huid?
Met kop en staart
Alice1
0
Hoop verder de hoogte in. Plots een spike! Alleen maar goed deze zaken zou dan toch gaan draaien? Uitstappen denk ik nie aan. Nog steeds denk ik 16 als de rust terug keert voor nieuwjaar
Archie Steelman
0
men moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is
je moet niet geld uitgeven voordat je het hebt verdiend
1.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:57
Koers 23,780
Verschil +0,270 (+1,15%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 1.447.532
Volume gemiddeld 2.405.623
Volume gisteren 3.430.788

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront