UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.242 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Leefloon
1
quote:

northside schreef op 22 september 2019 08:36:

heel veel aandelen hebben de laatste maanden een mooie remonte gehad en met gevolg dat het steeds moeilijker wordt om achter gebleven pareltjes nog te vinden die terecht of misschien onterecht niet mee gedaan hebben aan deze algemene stijging. Zo zag ik bv onze eigenste UCB

Antwoord : UCB heeft op dit ogenblik net als heel de farmasector het 'momentum' tegen.
Als we het zelfverheerlijkend laten benoemen van UCB als pareltje even door de vingers zien, klopt het geciteerde antwoord niet.

Vanaf 24 juli, met een intraday hoogste koers van UCB die valt onder "de laatste maanden", daalde UCB met -12,11% (slot-slot), Peer Sanofi steeg, met +10,02% (BEL 20 +0,33%). Van een tegenwerkend algemeen momentum binnen "heel de farmasector" is dus geen enkele sprake.

De "heel de farmasector", in plaats van heel de zieken. De ICB industrie Health Care daalde ongewogen met -3,18%. Alleen Oil & Gas deed het iets slechter vanaf 24 juli. Gewogen naar geschatte effectieve beursomzet steeg Health Care met +6,98%, en deed alleen Telecommunications het veel beter. Ongewogen is minder interessant. Zwaargewicht Sanofi verklaart het verschil natuurlijk grotendeels, maar het beeld is divers. Genomic Vision outperformt de eigen ICB industrie met +299,70%, en vele kleine bleven tientallen procenten achter.

Een ICB-niveau lager sla ik bij Health Care nu even over. De sector farma bestaat dan eigenlijk niet. De sector Pharmaceuticals & Biotechnology is ongewogen rond het midden terug te vinden, met -1,08%. Gewogen is het de nummer 3, met +7,96%. Na Fixed Line Telecommunications en na Food & Drug Retailers (retorisch: vallen "drug retailers" ook onder farma?). Ten opzichte van de eigen (ongewogen) ICB sector blijft Genomic Vision de winnaar met +291,20%, en is Oxurion met -55,22% de ergste achterblijver. Van een slecht momentum in elk geval geen sprake. De -1,08% is ongeveer indexconform, en is nummer 21 van de 40.

Op het niveau van subsectoren begint het er meer op te lijken. De ICB subsector Pharmaceuticals. Overigens kun je bijna alles, zonder standaard, een sector noemen. Ongewogen -4,98%. Dat valt binnen het slechtst presterende kwart van de beurs. Gewogen doet Pharmaceuticals echter +6,11%, en is de nummer 16 (van de 105 subsectoren).

Ten opzichte van de eigen subsector (opgeteld is dus (afgerond) 0,0%):

Virbac +17,38%
Sanofi +14,53%
Nicox +12,93%
Eurofins-Cerep +11,15%
Mithra +9,34%
Acacia Pharma +9,03%
Merck (Euronext Parijs) +6,21%
GT Biopharma +4,10%
Eli Lilly +1,03%

Vetoquinol -0,94%
AB Science -2,26%
Guerbet -3,06%
Tubize -4,36%
UCB -8,51%
Boiron -11,45%
ERYTECH Pharma -14,03%
Ipsen -16,55%
Malin Corp. -24,53%

Niet "heel de sector" die geen momentum heeft, maar een tweedeling. Sanofi en Merck onder de goede, en een UCB en Ipsen onder de grotere slecht presterende. Als we de door een lezer gevraagde reclame voor z'n pareltje Tubize laten staan, en je gelooft erin dat het terug naar elkaar zal toebewegen en je zuiver van dat "momentum" wilt profiteren: long Tubize, (synthetisch) short Sanofi. Hoe dan ook is van een negatief momentum voor heel de sector geen enkele sprake, met zwaarstgewicht Sanofi als belangrijke vertegenwoordiger van het ongelijk. Voor subsectorgenoten vind ik de verschillen vrij groot, met 24 juli als (zeer selectief, koersen na de high van UCB zijn niet higher) vertrekpunt.

Ongewogen (Tubize = Sanofi) klopt de stelling beter, met -4,98%, maar ongewogen geldt vooral voor een individuele belegger die "gokt" op een "willekeurig" individueel paard. Dan heb je in België "pech" met Tubize of UCB, en "geluk" met Acacia of Mithra.

Enfin: om zuiver in te spelen op een vermeende, ongefundeerde tweedeling binnen deze ICB subsector: hedging met long Tubize, (echt "synthetisch") short Sanofi.
JdeFL
1
UCB communiceerde vanochtend over de resultaten van de fase I-studie (0107) van op de World Movements Disorders Conference (MDS). Dat geneesmiddel is gericht op het Tau-eiwit en werd getest op gezonde vrijwilligers, wat een aanvaardbaar veiligheidsprofiel en een goede verdraagzaamheid aan het licht bracht bij 52 geteste mannelijke proefpersonen. Het doel van UCB is om dit geneesmiddel te ontwikkelen voor patiënten met neurodegeneratieve aandoeningen zoals PSP (progressive supranuclear palsy). In afwachting van meer resultaten blijft het koersdoel van 86 euro en het “Kopen”advies behouden. (Bolero)
JdeFL
2
Wellington bezit 8 procent van UCB
De Amerikaanse vermogensbeheerder en investeringsconsultant Wellington Management Group heeft zijn belang in UCB UCB0,28% opgetrokken tot 8,01 procent. In een vorige kennisgeving stemde het belang overeen met slechts 2,63 procent van het aandelenkapitaal van UCB.
BlackRock heeft zijn belang in UCB dan weer licht verminderd, van 5,08 tot 4,94 procent.
voda
0
Belgische farmaceut zet Amerikaanse stap

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 07:58 | Views: 0

BRUSSEL (AFN) - De Belgische farmaceut UCB neemt het Amerikaanse biofarmabedrijf Ra Pharmaceuticals over. De deal heeft een waarde van ongeveer 2,5 miljard dollar.

Ra is opgericht in 2008 en ontwikkelt behandelingen tegen ziektes die het immuunsysteem bedreigen. De transactie wordt waarschijnlijk aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.
ff_relativeren
0
UCB neemt RA Pharmaceuticals over ; www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .

Brussels (Belgium) and Cambridge, Mass U.S. 10 October 2019 – 7:00 (CEST) - regulated information – inside information – UCB and Ra Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: RARX, Ra Pharma) announced today their entry into a merger agreement pursuant for which UCB will acquire Ra Pharma. Under the terms of the agreement, Ra Pharma shareholders will receive US$ 48 in cash for each Ra Pharma share at closing. The Boards of Directors of both companies have unanimously approved the transaction, which remains subject to approval by Ra Pharma shareholders and to obtaining antitrust clearance and other customary closing conditions.

(..)

Ra Pharma’s phase 3 product candidate, zilucoplan, is a once-daily self-administered, subcutaneous peptide inhibitor of C5. In December 2018, Ra Pharma announced positive top-line results from a phase 2 trial of zilucoplan in patients with generalized myasthenia gravis (gMG), achieving clinically meaningful and statistically significant reductions in both, primary and key secondary endpoints. Zilucoplan is currently being tested in phase 3 for the treatment of gMG with top-line results expected in early 2021. Further potential indications that are potentially addressable by zilucoplan include immune-mediated necrotizing myopathy (IMNM), amyotrophic lateral sclerosis (ALS) and other tissue-based complement-mediated disorders with high unmet medical need. Ra Pharma is also developing an extended release formulation of zilucoplan, as well as a potential first-in-class oral small molecule C5 inhibitor.
JdeFL
1
Dan maar vingers kruisen. In eigen huis slaagt ucb er niet echt in om nieuwe geneesmiddelen op de markt te brengen. Tenminste niet als je de budgetten voor R&D in het achterhoofd houdt, ong. 25% van de omzet). Inkopen/overnemen, dat deden ze totnogtoe wel goed.
Deze bvb.
UCB ANNOUNCES PROPOSED ACQUISITION OF SCHWARZ PHARMA FOR CASH AND SHARES, VALUING SCHWARZ PHARMA AT 4.4 BILLION EUROS (2006)
www.ucb.com/_up/ucb_com_presscenter/d...
Schot in de roos....
JdeFL
1
Bolero:
• UCB neemt voor 2,1 miljard dollar in cash het op Nasdaq genoteerde Ra Pharmaceuticals over. Per aandeel hoest UCB 48 dollar op of een premie van 93% bovenop de laatste slotkoers. Ra Pharmaceuticals specialiseert zich in zeldzame aandoeningen in neurologie en immunologie. De groep heeft net als Argenx onder meer een product in fase III in portefeuille voor de behandeling van de spierziekte myasthenia gravis. KBC Securities wachtte al enige tijd op nieuws uit het overnamefront en is bijgevolg opgetogen over de aankondiging. Het is een slimme zet en toont UCB's inzet voor hun FcRnactiva Rozanolixizumab. Bovendien versterkt het hun competitieve profiel op dit domein en geeft het een duidelijk beeld van mogelijke extra inkomsten vanaf 2024, wat welkom is gezien de druk op de huidige portefeuille. Het “Kopen”-advies en koersdoel van 86 euro worden bevestigd. Net als het advies (“Kopen”) en koersdoel (77 euro) van UCB-holding Tubize. •
JdeFL
1
Een paar titeltjes:
KBC Securities over UCB's miljardendeal: 'Slimme zet'
Oddo over UCB's miljardendeal: 'Dure overname'
Degroof Petercam over UCB's miljardendeal: 'Inkomsten van Ra komen te laat'
Jefferies over UCB: 'Strategisch zinvol, maar ...''Curb your enthousiasm'
en
Overname Ra is grootste Belgische deal van het jaar.

Eentje volledig:
Jefferies over UCB: 'Strategisch zinvol, maar ...'
'Curb your enthousiasm', dat lijkt wel het motto van analisten over de miljardendeal van UCB. Bij Jefferies noemt analist Peter Welford, een veteraan die al bijna twee decennia de farmasector opvolgt, de overname van Ra Pharma 'strategisch zinvol'. Zeker omdat zilucoplan, het potentiële middel tegen mysathenia gravis (MG), in de lopende derde klinische testfase relatief weinig risico's ('derisked' in het jargon) met zich meedraagt, omdat de tweede testfase zo'n goede resultaten opgeleverd heeft. Dat was minder het geval voor het MG-middel waar UCB aan werkt, rozanolixizumab.
En toch blijft Welford bij zijn 'houden'-advies. 'Ook is Ra Pharma strategisch goed, we blijven verwachten dat de groei en de winstmarges van UCB op korte termijn zwak zullen zijn. En dit tot de pijplijn aan nieuweproducten vanaf 2021 resultaten begint op te leveren, inclusief potentiële eerste lanceringen van zilucoplan vanaf 2022'.
UCB gaf zelf al aan dat in 2019 de ruim tien onderzoeken in de derde (en dus dure) testfase op de winstmarges zullen wegen. (Tijd.be)
JdeFL
1
07:34
Citi zet UCB op kooplijst
In navolging van Degroof Petercam, verhoogt nu ook Citi het advies voor UCB UCB0,66% van 'houden' naar 'kopen' kort na de miljardenovername van Ra. Het koersdoel stijgt van 74 naar 84 euro. We hopen straks de argumenten van het beurshuis te pakken te krijgen. (Tijd.be)
JdeFL
1
www.ucb.com/stories-media/Press-Relea...

UCB publiceert donderdag beloftevolle, eerste resultaten voor zijn kandidaat-middel voor de behandeling van psoriasis.
De eerste resultaten van de laatste testfase ogen goed. Dat is belangrijk, want bimekizumab moet komend decennium de estafette van de huidige sterkhouder Cimzia overnemen.
De Belgische biofarmagroep UCB maakte donderdagochtend de eerste testresultaten bekend van de derde en laatste testfase voor de behandeling van psoraris met zijn kandidaat-geneesmiddel bimekizumab.
En die ogen goed na de eerste 16 weken, vergeleken met de patiënten die de placebo of het bestaande middel ustekinumab (beter bekend onder de commerciële naam Stelara van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, red) toegediend kregen.
De volledige resultaten van de 52-weken-durende studie volgen binnenkort, aldus UCB. Nadien volgen nog twee fase 3-studies.
Psoriasis treft bijna drie procent van de bevolking, of zo'n 125 miljoen mensen wereldwijd. UCB aast erop om zijn kandidaat-middel bimekizumab op verschillende fronten tegelijk in te zetten, bijvoorbeeld ook bij de behandeling van psoriatische artritis en de gewrichtsziekte AS. (Tijd.be)
JdeFL
1
Osteoporosemiddel UCB toch op weg naar Europese goedkeuring
Het CHMP, het comité dat aan het Europese geneesmiddelenagentschap EMA advies geeft over nieuwe geneesmiddelen, geeft in een tweede lezing toch een positief advies voor romosozumab, het middel van UCB om postmenopauzale osteoporose te behandelen.
Op 28 juni had het CHMP een negatief advies gegeven over Evenity, de naam waaronder het middel op de markt zal komen, maar UCB vroeg een tweede onderzoek. Het middel zou nog mogen gegeven worden voor de behandeling van ernstige osteoporose bij vrouwen die de menopauze achter de rug hebben en niet eerder hart- en vaatproblemen kenden of een beroerte hadden.
Evenity werd eerder goedgekeurd in de VS, eveneens onder voorwaarden. Het middel mag niet worden toegediend aan mensen die het voorbije jaar een hartaanval kregen. Ook in Japan, Zuid-Korea, Canada en Australië is Evenity toegelaten voor bepaalde aandoeningen en groepen. (Tijd.be)

Soms is alle berichtgeving zowat negatief, en dan krijg je weer zo'n reeks als nu...

Ook nog:
UCB krijgt koopadvies van Bernstein
Bernstein trekt zijn advies voor UCB op van 'market perform' naar 'outperform', dus van houden naar kopen. Tegelijk stijgt het koersdoel van 80 naar 85 euro.
JdeFL
1
Nog eentje…

10:51
Degroof Petercam zet koersdoel UCB op 75 euro
Analist Thomas Guillot van Degroof Petercam beschouwt het nieuws rond Evenity als een positieve verrassing en denkt dat het momentum waar UCB de laatste weken van geniet nog wat sterker kan worden. Hij trekt zijn koersdoel op van 71 tot 75 euro om twee redenen: hij schat de kans op een goedkeuring van bimekizumab nu op 90 procent in (in plaats van 75 procent voorheen) en verrekent ook het bijkomende omzetpotentieel in Europa voor Evenity. Voor UCB kan dit laatste neerkomen op circa 90 miljoen euro extra omzet.
Hij denkt dat het marktaandeel voor Evenity in Europa vrij beperkt zal zijn (zo'n 3 procent ) gezien het zwakke veiligheidsprofiel en het risico dat dokters weigerachtig zullen zijn om het middel voor te schrijven.
Guillots advies voor UCB blijft 'kopen'.
NSBB
1
veel goed nieuws de laatste tijd bij UCB , maar die 70 euro blijft toch nog altijd een zeer moeilijk te overschrijden drempel, zelfs vandaag in een redelijke goeie beursdag zakt UCB weer behoorlijk . Telkens boven de 70 staat men direct weer klaar om het naar beneden te dumpen . benieuwd naar de volgende dagen .
JdeFL
2
• J.P. Morgan verhoogt het advies op UCB van ‘Underweight’ naar ‘Neutral’. Het koersdoel is 75 euro, wat een opwaarts potentieel betekent van 8,1%. (Bolero)
JdeFL
1
Dat levert dan een +4.6% op, 72.6€ nu. Helaas volgt tubize weer niet, zoals verwacht. Gisteren zat er 7€ tussen ucb en tub, vandaag bijna 10€.
JdeFL
2
Vandaag om 17:44
Welke aandelen hebben onterecht nog niet deelgenomen aan de beurshausse? En welke bedrijven zagen hun koersen wel exploderen, maar kennen nog stijgingspotentieel?
...
In de farmasector raden de beurswatchers aan om UCB of zijn moederholding Tubize op te pikken. Het aandeel viel sinds de zomer fors terug. Deze maand slikten onder meer Bernstein en JP Morgan hun verkoopadviezen in, nadat het ene goede nieuwtje het andere opvolgde. UCB nam het Amerikaanse Ra Pharmaceuticals over en kan zo de pijplijn uitbreiden, maakte goede testresultaten bekend met zijn psoriasismiddel, en kreeg in tweede zit toch groen licht van Europa voor zijn osteoporosemiddel Evenity. (Tijd.be)
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 8 november 2019 19:01:

Welke aandelen hebben onterecht nog niet deelgenomen aan de beurshausse? En welke bedrijven zagen hun koersen wel exploderen, maar kennen nog stijgingspotentieel?
UCB valt dan wellicht een beetje onder beide categorieën...

Ongewogen (UCB = Sanofi) steeg sinds 3 juni de subsector van UCB met +1,75%. Gewogen met +10,58%. Ten opzichte van de eigen subsector, dus het totale percentage is opgeteld 0%:

Acacia Pharma +29,87%
Virbac +27,02%
Mithra +13,01%
Sanofi +11,84%
Guerbet +9,40%
Tubize +6,23%
UCB +5,52%
Vetoquinol +4,54%
Merck +4,34%
GT Biopharma -0,63%
Nicox -6,90%
Ipsen -10,47%
AB Science -14,30%
Eurofins -16,02%
Boiron -17,10%
Malin plc -21,10%
ERYTECH -25,24%

In werkelijkheid steeg de BEL 20 sinds 3 juni met +13,36%, Sanofi blijft nauwelijks achter met +12,54%. Tubize won +6,90%, en UCB steeg met +6,18%.

Om de goed presterende BEL 20 te volgen zou UCB met bijna €5 mogen stijgen. Is Sanofi een representatievere, "defensieve" benchmark tijdens een hausse, dan is €77,88 het berekende doel. Plus een eventuele beloning voor o.a. het betere nieuws dan het nieuws dat AB InBev in de BEL 20 stopte. UCB nam op halve kracht deel aan de hausse, én kan daarenboven onvoldoende beloond zijn voor het nieuws. Wanneer je opgeteld op "kopen" uitkomt, x% gemist en y% onbeloond potentieel, dan geldt in theorie: short BEL 20, long Tubize of UCB.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 30 oktober 2019 15:20:

Dat levert dan een +4.6% op, 72.6€ nu. Helaas volgt tubize weer niet, zoals verwacht. Gisteren zat er 7€ tussen ucb en tub, vandaag bijna 10€.
Vandaag licht herstel, ucb - tub = 9
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 10 oktober 2019 09:45:

Bolero:
… koersdoel van 86 euro worden bevestigd. Net als het advies (“Kopen”) en koersdoel (77 euro) van UCB-holding Tubize. •
Zie het nu pas. Vroegere koersdoelen voor tub hielden rekening met een decote van 25%, dacht ik. 77 voor tub, bij ucb 86 is een decote van exact 40%. Bolero vind een decote van 40% dus 'normaal'. Zit helaas veel waarheid in, onder de 40% is zeldzaam (voor de fin. crisis eventjes).
2.242 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 121,200
Verschil +1,200 (+1,00%)
Hoog 121,400
Laag 118,400
Volume 196.717
Volume gemiddeld 309.723
Volume gisteren 265.450

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront