Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 2019

293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Goldcity
0
Die 16,20 was bij de vorige 2 plaatsingen ook. Ik ben benieuwd of ze ze achteraf voor te weinig hebben weggedaan of dat Waterland/Baltisse niet voor niets het juist nu een goed verkoopmoment vonden. Ben iig blij dat het nu is afgerond, de verkoop van het resterende belang hield de koers sinds juli in zijn greep, nu weer focus op fagron zelf.
voda
1
Uitgelicht: sterk derde kwartaal voor Fagron

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
16,47 0,38 2,36 % Euronext Brussel

(ABM FN) Fagron heeft een positief derde kwartaal achter de rug. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het bedrijf, die door analisten als sterk werden beschreven.

Het aandeel ging fors omhoog bij de opening van de beurzen, maar zag die koerswinst iets afnemen tot in de namiddag wanneer de Belgische toezichthouder FSMA het aandeel stillegde in afwachting van een persbericht. Op dat moment noteerde het aandeel Fagron 2,4 procent hoger op 16,47 euro.

Kort daarna meldde Fagron dat WPEF VI Holdco III BE bv, bestaande uit Waterland Private Equity Fund VI en Baltisse, van plan is om via een private plaatsing zijn resterende belang in Fagron te verkopen.

De omzet voor het derde kwartaal bedroeg 137,5 miljoen euro, hetgeen een groei betekende van 19,7 procent op jaarbasis. Analisten die aan de bedrijfsconsensus bijdroegen, hadden 135,4 miljoen euro verwacht.

Europa droeg 61,3 miljoen euro aan bij, Latijns-Amerika 36,3 miljoen euro en Noord-Amerika 38,1 miljoen euro. HL Technology was goed voor 1,9 miljoen euro.

Bij de activiteiten in Europa zag Fagron een duidelijke groeiversnelling in het derde kwartaal terwijl de sterke organische omzetgroei in het eerste semester van 2019 in Noord-Amerika en Latijns-Amerika werd voortgezet in het derde kwartaal van 2019.

Autonoom en tegen constante wisselkoersen kwam de omzetgroei uit op 9,9 procent. Hier hadden analisten gerekend op 7,8 procent.

CEO Rafael Padilla van Fagron zei tegen ABM Financial News “echt tevreden” te zijn met de kwartaalcijfers en de sterke groei van het bedrijf. “Dit is een bevestiging van onze strategie”, aldus Padilla.

Los van de "kleine uitschuiver" in Latijns-Amerika, laat Fagron volgens analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities een sterk kwartaalrapport zien. Analist Dylan van Haaften van NIBC vind ook dat Fagron sterke cijfers presenteerde die “de mogelijkheden van Fagron bevestigen om nieuwe bedrijven succesvol te integreren in groeiende divisies”.

Het belangrijkste nieuws volgens Van Steenhuyse van KBC Securities kwam echter uit de VS waar Fagron met nadruk de doelstellingen bevestigde, wat de onderneming sterke groeiperspectieven op middellange tot lange termijn biedt in de VS.

De omzet van de Amerikaanse activiteiten in Wichita steeg volgens Fagron met 30,0 procent, tegen constante wisselkoersen. Fagron stelt dat de faciliteit op schema ligt om de omzetdoelstellingen uiterlijk in 2022 te realiseren.

Brands vertegenwoordigt nu 19,3 procent van de totale omzet, en boekte een groei van 21,1 procent tegen constante wisselkoersen. Deze groei wordt met name gedreven door het introduceren van de door Fagron zelf ontwikkelde innovatieve oplossingen voor kwetsbare groepen patiënten, zoals kinderen of ouderen. De start van Fagron Genomics, waarbij 5.000 DNA-tests werden verkocht in de eerste negen maanden van 2019, droeg ook aan deze sterke ontwikkeling bij, aldus Fagron.

CEO Padilla voorziet een “geweldige” toekomst voor Fagron Genomics met de lancering op 29 oktober van een tweede product. Verder heeft Fagron nog andere producten in de pijplijn die pas volgend jaar aangekondigd zullen worden.

Verkoop HL Technology

Op 10 oktober heeft Fagron een overeenkomst getekend met het management van HL Technology over de overname van de activiteiten voor 5,2 miljoen euro. De transactie zou tegen eind 2019 afgerond zijn. In het derde kwartaal steeg de omzet van HL Technology op jaarbasis met 5,1 procent, tegen constante wisselkoersen. CFO Karin de Jong zei in een gesprek met ABM Financial News dat HL Technology verkocht werd omdat het geen kernactiviteit meer was voor Fagron.

Het verkoop van HL Technology zal volgens NIBC positief zijn aangezien het niet-kernactiviteiten zijn. Het beïnvloedt de investment case van NIBC evenwel niet .

Verder sprak CEO Padilla ook over de bereidingsfaciliteit in Nederland die nu al volledig operationeel is qua productie, maar hij verwacht dat omzet daar pas volgend jaar geboekt zal worden.

CFO de Jong gaf aan dat de kwestie met de Amerikaanse Justitie naar verwachting eind dit jaar afgerond zal zijn. Fagron trof in juni dit jaar een voorlopige schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie in het kader van een sectorbreed onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten.

Verder is Fagron ook in gesprek met verschillende kleine en middelgrote bedrijven in alle regio’s waarin het actief is en die in de overnamestrategie van Fagron passen, maar meer wilde de Jong hierover niet zeggen.

CEO Padilla zei dat Fagron voor het hele jaar nog steeds op een verdere stijging van zowel de omzet als de winstgevendheid mikt.

De groeidoelstelling van 2,7 procent voor Europa tegen eind 2019 is volgens KBC Securities haalbaar. Ondanks een minder sterk dan verwacht herstel blijft Latijns-Amerika in een goede positie verkeren voor duurzame groei, aldus Van Steenhuyse.

“Beleggers die op zoek zijn naar fundamentele en gediversifieerde groei tegen een achtergrond van bredere consolidatie, kunnen terecht bij Fagron”, aldus Van Haaften van NIBC.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op Fagron met een koersdoel van 18,00 euro. NIBC hanteert ook een koopadvies maar heeft een hogere koersdoel van 21,00 euro voor Fagron.

Waterland en Baltisse verkopen belang

Met de verkoop van circa 9,3 miljoen aandelen, of 12,98 procent van het huidige uitstaande kapitaal van Fagron, verkopen Waterland en Baltisse hun volledige belang in het bedrijf, werd vrijdag ook bekend.

De private plaatsing vindt plaats door middel van een accelerated bookbuilding. De aandelen Fagron zullen worden aangeboden aan institutionele investeerders binnen en buiten België, en aan gekwalificeerde institutionele kopers in de Verenigde Staten, aldus de specialist in magistrale bereidingen.

De handel in de Fagron-aandelen op de gereguleerde markten van Euronext Brussel en Amsterdam blijft geschorst tot de resultaten van de private plaatsing worden bekendgemaakt. De plaatsing is onmiddellijk gestart en kan op korte termijn afgerond worden, aldus Fagron.

"De resultaten van de private plaatsing zullen worden aangekondigd kort nadat het bookbuilding proces is beëindigd en naar verwachting vindt de levering van de aandelen plaats twee werkdagen na de aankondiging van de resultaten van de private plaatsing", zei het bedrijf vrijdag.

In het gesprek met ABM Financial News had CFO de Jong al gemeld dat Fagron met Waterland en Baltisse over de vermindering van hun belang had gesproken, maar zei verder dat het bedrijf niet te spreken was over de plannen van de grootaandeelhouders.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Piet Bakker
0
Pakket hing idd boven de markt, en de snelheid en prijs waarvoor het is verkocht vind ik een goed teken. Plus een goed Q3 bericht.
NSBB
0
rustig blijven zitten en vooral weer niet panikeren mocht het aandeel maandag heel ff naar 16 a 16,2 afglijden , doch verwacht een gestaag oplopende koers richting 17 de volgende dagen. In feite een mooi aankoopmoment maandag bij koerszwakte :)
Stephan010
0
quote:

huseman1 schreef op 11 oktober 2019 14:33:

Valt niet terug. Is altijd beperkend voor een koers wanneer zoiets boven de markt blijft hangen.
Maandag valt koers terug onder de €16,-.
Vreemde dag uitgekozen voor een PB van beide heren. Is dit bewust gedaan om iets te maskeren ?
[verwijderd]
0
quote:

Stephan010 schreef op 12 oktober 2019 01:08:

[...]

Maandag valt koers terug onder de €16,-.
Vreemde dag uitgekozen voor een PB van beide heren. Is dit bewust gedaan om iets te maskeren ?
het kwartaalbericht toch wel goed gelezen! ?
[verwijderd]
0
quote:

leeuwmoeder schreef op 14 oktober 2019 09:05:

aandelen zijn verkocht voor 16,20
beurs opende op 16,59
[verwijderd]
0
quote:

leeuwmoeder schreef op 14 oktober 2019 09:18:

zijn verkocht met korting
je bedoelde dus de verkoop vd aandelen van de grootaandeelhouders.
Dat was niet bepaald duidelijk uit jouw post
effegenoeg
0
Gezien de vergrijzing zie ik de koers zonder veel hindernissen naar de 25€ oplopen eindejaars.
maci
0
Update: Beursblik: verkoopdruk bij Fagron verdwenen

(ABM FN-Dow Jones) Nu de grote verkoopdruk weg is doordat Baltisse en Waterland hun participatie in Fagron hebben verkocht, kunnen beleggers zich weer richten op de interessante beleggerscasus van Fagron en de toekomstige winstgroei van het bedrijf. Dit schreef analist Dylan van Haaften van NIBC.

Afgelopen vrijdag hebben de referentieaandeelhouders Waterland en Baltisse hun aandelenposities in de magistrale bereider volledig verkocht. Van Haaften ziet vier zaken die volgens hem positief zijn voor het aandeel.

Ten eerste hadden aandeelhouders volgens de analist gerekend op een langdurig verkoopproces, maar dit verliep veel sneller dan voorzien.

Ten tweede lijkt het erop dat de vraag naar de aandelen van Fagron is gestegen in de afgelopen periode. Zo bedroeg de korting op de eerste verkoopschijf van juli 8,4 procent, terwijl bij de volgende schijven dit veel minder was.

Ten derde is sinds Waterland en Baltisse instapten in 2016 de waarde van hun aandelen verdrievoudigd. De uitstap lijkt volgens de analist dan ook eerder gerelateerd aan dit goede rendement, dan dat de aandeelhouders wilden uitstappen omdat de situatie verslechterde.

Tot slot zijn de aandelen deels in handen gekomen van lange termijn beleggers zoals Capital Group dat nu 7,25 procent van de aandelen bezit. Dit wijst er volgens NIBC op dat het lange termijn perspectief van Fagron intact is.

Van Haaften verwacht dat de EBITDA van Fagron jaarlijks gemiddeld met 11 procent zal stijgen tussen 2018 en 2021, in combinatie met een "robuuste" omzetgroei.

NIBC hanteert dankzij het aantrekkelijke groeiverhaal van Fagron dan ook een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 21,00 euro.

Update: om technische reden.
293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 17,580
Verschil -0,280 (-1,57%)
Hoog 17,840
Laag 17,580
Volume 55.626
Volume gemiddeld 54.112
Volume gisteren 38.530

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront