Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gasloos of niet

1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Chiddix
1
quote:

Ronald Engels schreef op 11 oktober 2019 18:24:

op dit moment hebben wij sinds 3 jaar een Intergas-Gas-CV HRE 28/24, zeer tevreden hierover, fantastisch rendement en betrouwbaar.

Echter in Nederland heb je niets te vertellen in je eigen huis, de dwang van onze gekke overheid beslist, nodig of niet.

De vrouw is baas in het huis en de man is uitvoerder.
haas
1
Besparingspotentieel HRe-ketel
De besparing die een HRe-ketel jaarlijks kan opleveren is afhankelijk van de gezinssituatie, aard en omvang van de woning en het stookgedrag. Een gemiddeld Nederlands gezin dat per jaar 1.900 m3 gas verbruikt, zal met de Remeha eVita ongeveer 2.500 kWh per jaar opwekken. Dat is 65-75% van het gemiddelde jaarverbruik aan elektriciteit. De besparing is dan € 450 tot 600 per jaar, mede afhankelijk van het rendement van de oude ketel. Hoe meer draaiuren de ketel maakt, des te groter het voordeel: in een gezin waar overdag wordt gestookt levert de eVita langer en meer stroom dan bijvoorbeeld in een huishouden waar overdag bijna nooit iemand thuis is en de verwarming uit staat. Als de energieprijzen de komende jaren stijgen, neemt de besparing nog verder toe. Het besparingspotentieel is het best uit te drukken in jaargemiddelden, omdat de HRe-ketel in de winter meer stookt, dus ook meer bespaart, dan in de zomer wanneer de verwarming minder vaak aanslaat. Als de eVita op enig moment meer stroom levert dan er in huis wordt verbruikt, wordt het surplus automatisch teruggeleverd aan het net. Daarvoor kan de eigenaar een zgn. ‘terugleververgoeding’ ontvangen van het energiebedrijf. Steeds meer energiebedrijven gaan over tot het betalen van zo’n vergoeding, hiermee vooruitlopend op de al aangekondigde nieuwe Elektriciteitswet. Het betekent simpel gezegd, dat de elektriciteitsmeter achteruitloopt als de eVita meer stroom oplevert dan je zelf verbruikt. Ook het milieu is gebaat bij de HRe-ketel. De elektriciteit die de ketel genereert komt tot stand met 60% minder CO2-uitstoot dan in een grote elektriciteitscentrale. Voor het idee: dit betekent elk jaar 1 ton (!) CO2-reductie per woning, en dat komt overeen met 4 maanden lang de auto laten staan. Met zulke grote milieuvoordelen zou grootschalige invoering van de HRe-ketel de CO2-doelstellingen van de overheid in één klap binnen handbereik brengen.
www.duurzaamthuis.nl/remeha-hre-ketel...
Ronald Engels
2
Beste Forumleden,

Deze ochtend is onze Intergas HRE 28/24 Gas-Cv weer schoongemaakt, ruwweg 1 uur werk, inclusief luchtventilator systeem door onze vaste leverancier/onderhoud loodgieters bedrijf.

Ter info: hier in Hulst zijn recentelijk dit jaar in 2 nieuwbouw goed geïsoleerde huizen warmtepompen verplicht geïnstalleerd en deze nieuwe bewoners hebben tijdens de recentelijke koude september/oktober dagen hun huizen niet warm kunnen krijgen en de 21 graden Celcius in hun woonkamer niet kunnen bereiken in hun nieuwe moderne perfect geïsoleerde huizen.

Dit conform de installatie en onderhouds-monteur van dit bewuste loodgieters bedrijf, die duidelijk niet enthousiast is over warmtepompen, echter het levert veel werk op, dus "who cares".

Prijs was volgens zijn informatie ruim Euro 20.000.
Zijn kollegas en hijzelf hebben speciale cursussen gevolgd voor de installatie en onderhoud van warmtepompen en zijn nu aan het trachten het functioneren van deze warmtepompen te verbeteren op koude dagen.

Ter info bovendien volgens zijn kennis van onze 78 appartementen, zelfs in de allergrootste appartementen van ruwweg 230 m2 hier, is het gasverbruik via deze HR ECO gas-CV ketels slechts 800 à 850 m3 op jaarbasis.

Hij doet het onderhoud van al onze HR ECO gas-CV ketels en is zeer positief over de Intergas-ketels, simpel makkelijk onderhoud, enzv.

Ons appartement, hoek appartement op de 1ste verdieping van 145 m2 heeft een CV-gas verbruik van gemiddeld 480 à 550 m3 gas per jaar afhankelijk van meer of minder koude winters, alles is goed geïsoleerd met dubbelglas en appartementen zijn uit 1996-1997, CV-ketels zijn allen de laatste 5 jaar vernieuwd naar HR ECO-Gas CV ketels, zoals voorheen reeds vermeld.

Hoop dat deze informatie helpt bij toekomstige beslissingen!

Succes, m.v.g.
[verwijderd]
1
quote:

haas schreef op 14 oktober 2019 18:15:

Besparingspotentieel HRe-ketel
De besparing die een HRe-ketel jaarlijks kan opleveren is afhankelijk van de gezinssituatie, aard en omvang van de woning en het stookgedrag. Een gemiddeld Nederlands gezin dat per jaar 1.900 m3 gas verbruikt, zal met de Remeha eVita ongeveer 2.500 kWh per jaar opwekken. Dat is 65-75% van het gemiddelde jaarverbruik aan elektriciteit.
www.duurzaamthuis.nl/remeha-hre-ketel...
Dat was 2010.
Inmiddels in 2019:

Doek valt voor Remeha’s HRe-ketel eVita
17 april 2019 |7956 keer bekeken

BDR Thermea, het Apeldoornse moederbedrijf van Remeha, stopt na ruim tien jaar met de productie van micro-wkk’s op basis van de Stirling-motor. Dat betekent dat de eVita uit de schappen verdwijnt.

Remeha heeft de eVita inmiddels van zijn site gehaald en BDR Thermea laat weten dat ook de Stirling-wkk’s van andere BDR Thermea merken, Senertecs Dachs Stirling en de Baxi Ecogen, uit de verkoop gaan.

In de eerste jaren van zijn bestaan werd deze micro-wkk (of HRe-ketel) bejubeld en flink gesubsidieerd. Sinds enige tijd moet de Stirling-wkk het echter stellen zonder subsidies, terwijl brandstofcellen in het Europese PACE-programma wél zwaar gesubsidieerd worden. “Door de PACE-subsidie is onze eVita doodgeconcurreerd”, zegt Remeha-woordvoerder Ester Looyen.

Zeer efficiënt
Een micro-wkk is een ketel die naast warmte ook elektriciteit levert. Dat betekent dat deze technologie zeer efficiënt met zijn brandstof omspringt. Ook is een HRe-ketel een nuttige schakel in een configuratie met zonnepanelen en bijvoorbeeld een elektrische accu.

De eVita werkt op basis van een Stirlingmotor van het Doetinchemse Microgen Engine Corporation (dat ook de motor levert voor de houtpellet micro-wkk van Ökofen). BDR Thermea en Viessmann namen in 2011 beide een belang van ruim 42 procent in Microgen. Hoe het op dit moment met dat belang zit, is niet duidelijk. BDR Thermea wil hierover geen uitspraken doen. Wel bekend is dat Viessmann ook al enige tijd is gestopt met zijn Stirling-micro-wkk, de Vitotwin.

Microgen laat in een eerste reactie weten het “jammer” te vinden dat “grote partijen” weggevallen zijn, maar dat het tegelijkertijd “kansen biedt” in nichemarkten, zoals in biomassaketels.

neoTower
Dat BDR Thermea nu stopt met de eVita en andere Stirling-wkk’s, wil niet zeggen dat het bedrijf de micro-wkk vaarwel zegt. Sterker nog, BDR Thermea maakte onlangs bekend dat het na twee jaar onderhandelen een overeenkomst heeft getekend met RMB Energie, een Duitse fabrikant van micro-wkk’s met ottomotoren. RMB is in handen van het Japanse Yanmar Energy Systems.

Verschil tussen ottomotor en Stirlingmotor is dat bij de ottomotor verbranding van het gas binnen het motorblok plaats vindt, terwijl dat bij de Stirling-motor erbuiten gebeurt. Daarom kan de warmtebron bij een Stirlingmotor makkelijk iets anders zijn dan gas, zoals houtpellets.

RMB Energie heeft de neoTower ontwikkeld, die komt in een range van 2 tot 50 kW elektrisch, met een gelijktijdig warmtevermogen van 5 tot respectievelijk 80 kW. Met het kleinere vermogen richt RMB Energie zich op grotere woningen, of huizen die door twee families worden bewoond.

Brandstofcellen
Ook is BDR Thermea al lang bezig met de ontwikkeling van een micro-wkk op basis van brandstofceltechnologie. Eerst kwam de CalentaFC 390 met Toshiba-brandstofcellen. Op de ISH-beurs in Frankfurt in maart toonde het bedrijf een nieuwe versie, de eLecta, nu met Panasonic-brandstofcel.

BDR Thermea laat weten dat de ottomotor-micro-wkk voorlopig niet in Nederland te verwachten is. Eerst zijn Duitsland en België aan de beurt. Niet alleen het subsidieregime speelt micro-wkk’s parten in Nederland. Ook een ongunstige verhouding van de prijs van gas en elektriciteit speelt hier een rol: van gas elektriciteit maken is hier in Nederland simpelweg niet rendabel. Dat probleem speelt trouwens ook de brandstofcel in Nederland parten.

Trefwoorden: micro-wkk
Deel dit artikel

4 reacties op “Doek valt voor Remeha’s HRe-ketel eVita”
richard schreef:17 april 2019 om 17:46
Erg jammer
Het is een top product icm een buffervat

Michel schreef:17 april 2019 om 21:32
Onderdelen kosten zijn heel hoog.en de garantietermijn van de motor is te laag.dat houd in dat de klanten bij deze ketel een hele hoge vaste kosten hebben.dus water naar de zee dragen.

Thijs schreef:18 april 2019 om 07:57
Ik ben sinds 2011 in het bezit van een Evita, de ketel levert jaarlijks rond de 2000 kW/h op.
Door zuinig om te gaan met elektriciteit onttrek ik nog maar 400 kW/h uit het net.
Voor mij een top product, jammer dat hij van de markt is.

Rob van Gameren schreef:7 juni 2019 om 15:50
CV ketels worden over het algemeen voor een levensduur van 15 jaar aangeboden door de fabrikant. De werkelijkheidis 8-10 jaar. De Evita en vergelijkende ketels van Remeha zijn niet alleen uit de markt, ook onderdelen zijn ineens niet meer te krijgen en klanten zijn niet van te voren geïnformeerd. Hoewel ik tot voor kort zeer goede ervaringen had met Remeha valt dit vies tegen.
Ik zou graag zien dat er een gebruikers/eigenaren groep komt dan kunnen we elkaar misschien helpen de ketels hun economische levensduur te halen. Rob
www.installatie.nl/nieuws/doek-valt-n...
haas
1
@host, Thx voor uw aanvulling

PS: maar het laat wel zien wat er mogelijk is/kan met cv systemen ( in buitenalnd dan wel:):)
PS: Denhaag is donders benauwd dat elke burger ZZP
er wordt als elektriciteits producent(zonder BTW) EN past haar tax beleid op energie gebied erop aan : zie uw factuur): ook de zonnepaneel eigenaren/burgers zullen dat nog wel merken
haas
0
Over de Ecoliner
Op dit moment is de Reduxion Ecoliner nog volop in ontwikkeling voor de particuliere (woning) markt.

Wij verwachten in het najaar van 2019 de Reduxion Ecoliner voor de particuliere markt in productie te nemen. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Reduxion Ecoliner? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief via het contactformulier.

www.reduxion-ecoliner.nl/particulieren/
DeZwarteRidder
2

Nieuwe woningen 15% duurder door duurzaamheidseisen

Door gasloos bouwen en strengere duurzaamheidseisen nemen de bouwkosten toe voor nieuwbouwwoningen. Dit zet de betaalbaarheid van woningen verder onder druk.

www.fd.nl
voda
0
Klimaatkosten: lang voordat nieuwe huizen ‘onbetaalbaar’ zijn geworden, is de prijsstijging al gestopt

Nieuwe huizen moeten energieneutraal worden. Helemaal energieneutraal? Nee, bijna energieneutraal is ook goed. BENG heet dat in bouwjargon: Bijna Energie-Neutraal Bouwen. Europese regels schrijven voor dat eind volgend jaar alle nieuwe gebouwen BENG moeten zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, gaat in Nederland komende zomer al het nieuwe bouwbesluit in, met daarin alle BENG-eisen waaraan nieuwbouw moet voldoen.

Over deze eisen ontstond afgelopen week wat onrust. Verzamelaar van bouwkostendata BDB rekende uit dat bouwen gemiddeld zo’n 15% duurder zal worden. 'Nieuwe woningen 15% duurder door duurzaamheidseisen', kopte het FD.
BDB is niet de eerste die aan de bel trekt. Afgelopen zomer waarschuwde het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ook al voor het kostenopdrijvende effect van klimaat- en energiebeleid. 'Als je een serieus klimaatbeleid wilt, dan hangt daar ook een prijskaartje aan', stelde EIB-directeur Taco van Hoek.

En daar heeft Van Hoek natuurlijk gelijk in. Klimaatbeleid gaat ons allemaal geld kosten, dus ook de koper van een nieuwbouwwoning. Maar voor iedereen die vreest dat BENG nieuwe huizen in Nederland volstrekt onbetaalbaarder gaat maken, hier toch wat nuancering. Ik begeef me op glad ijs, want de Nederlandse woningmarkt is voor een econoom moeilijk te doorgronden. Het is een diep verstoorde markt waar de overheid zoveel invloed op uitoefent dat normale mechanismes nauwelijks werken. Maar ik waag me er toch aan.
Allereerst wat feiten: nieuwbouwwoningen zijn de afgelopen jaren snel duurder geworden. De prijzen van nieuwe woningen stijgen zelf sneller dan die van bestaande huizen. Tussen 2015 en nu werd nieuwbouw maar liefst 46% duurder. Bestaande woningen stegen in die periode (gemiddeld) 32% in prijs. Dat verschil heeft vele oorzaken. Grondprijzen stegen, de prijs van veel bouwmaterialen schoot omhoog en er wordt tegenwoordig veel binnenstedelijk gebouwd en dat is relatief duur.

Zelfs op de ontregelde woningmarkt heeft zo’n prijsstijging uiteindelijk het logische effect: de vraag naar nieuwe huizen daalt. In het laatste kwartaal van 2017 werden er nog zo’n 9000 nieuwbouwwoningen verkocht, zo blijkt uit cijfers van NVM, het afgelopen kwartaal waren dat er nog maar 6900. Gevolg is dat het aantal nieuwe woningen dat te koop staat het afgelopen jaar is toegenomen met 17%, tot maar liefst 15.900. NVM schrijft: 'Waar de markt voor bestaande bouw steeds krapper wordt, verruimt de markt voor nieuwbouwwoningen'.

Waarmee maar weer eens is aangetoond dat hogere prijzen uiteindelijk leiden tot lagere verkopen. Niet omdat mensen de nieuwe huizen niet zouden willen kopen - de woningschaarste is zeker niet afgenomen - maar omdat ze er geen hypotheek voor kunnen krijgen. De hypotheekregels zijn streng en banken zijn bang om ze te overtreden, dus als nieuwbouw duurder wordt, is het moeilijker om een koper te vinden. Gooi nog eens 15% op de aanschafprijs wegens de BENG-regels en de effectieve vraag zakt nog verder in. De wal keert het schip.
Maar waar blijft die 15%, als het niet of onvolledig in de prijs kan worden doorberekend? Moet de bouwer de hogere bouwkosten in z’n winstmarges absorberen of snijden in loonkosten? Dat lijkt onwaarschijnlijk, want de bouwsector kreunt onder een tekort aan mensen en tenzij het stikstofprobleem opeens zorgt voor een recessie in de bouw, zullen aannemers niet willen inleveren.
Waar laten we de BENG-kosten dan? In de grondprijs, natuurlijk. Dat is het onderdeel van de totale kosten van nieuwbouw dat wél kan bewegen. Sterker: de belangrijkste reden dat grond een prijs heeft, is om dit soort aanbodverschuivingen op te vangen.

Dat wist aartsvader van de economie David Ricardo al: grond is duur omdat het graan dat je erop verbouwd duur is, schreef hij. En niet andersom. Op dezelfde manier is bouwgrond duur als bouwen goedkoop is en zal grond dus goedkoper worden als de bouwkosten stijgen.

Een BENG-huis hoeft dus niet zoveel duurder te worden, als gemeentes en andere grondbezitters de economische logica van Ricardo maar volgen.

Mathijs Bouman

fd.nl/opinie/1321678/klimaatkosten-la...
Bijlage:
voda
0
Zonnepanelen bezorgen Cadzand eerste all-electric en gasloos vakantiepark van Nederland

Cadzand krijgt het eerste all-electric en gasloos vakantiepark van Nederland. Het recreatiepark krijgt 40 vakantiehuizen met 1.000 zonnepanelen voor de productie van stroom, en een duurzame warmwatervoorziening.

Alle vakantiewoningen van het nieuwe park Betteld-Cadzand worden gasloos gebouwd. Om tot een all-electric park te komen, is gekozen voor samenwerking met het bedrijf Energy Building uit Rijssen. Fabrikant Flamco levert voor de warmwatervoorziening zijn thermische batterij FlexTherm Eco die elektriciteit direct omzet in warmte en opslaat voor de warmwatervoorziening. Eigenaar Bas Hobelman van Betteld-Cadzand: ‘We zijn op zoek gegaan naar manieren om zo zuinig mogelijke woningen te bouwen. Dat is onder andere terug te zien in de isolatie, ventilatie en warmteterugwinsystemen.’

100 verhuurobjecten
7 jaar geleden startte Betteld-Cadzand als een kleine camping van 2 hectare. Vervolgens ontstond de ambitie om deze camping te laten groeien naar een vakantiepark. Hiervoor startten de gesprekken met alle betrokken partijen om de vroegere camping Elzenhof te laten groeien naar een vakantiepark met verhuurobjecten die volgens de initiatiefnemers passen bij de huidige markt.

De verkoop van de eerste 40 vakantiehuizen is deze maand gestart. De eerste opties zijn uitgegeven aan potentiële kopers. Deze vakantiehuizen met de naam Beach Houses hebben een vloeroppervlak van 70 vierkante meter en zijn 5,5 meter hoog. Ze hebben 2 verdiepingen en staan op een perceel grond van 350 tot 450 vierkante meter. Uiteindelijk zullen er zo’n 100 verhuurobjecten worden gebouwd. Behalve de Beach Houses komen er 20 villa’s en 40 glampingobjecten.

Door Els Stultiens

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
Cézan
2
financialfocus.abnamro.nl/

Financial Focus helpt en inspireert vermogenden. Met 'vermogensrecepten', met verhalen, inzichten, inspiratie en tips uit en over de wereld van vermogenden en niet-vermogenden..

Om door heen te snuffelen.

:)
haas
0
Varekamp teelt groentes in de kas en verwarmd gasloos in Tinte (voorne-Putten)
==============================================================================
Jan Varekamp Tuinderij teelt groente op waterbasis / Tinte 2018

www.youtube.com/watch?v=BpNGeskXohQ
voda
0
Gas van de Noordzee moet vissers helpen verduurzamen

Er moet een 'transitiefonds' komen voor het uitkopen van vissers of voor het verduurzamen van hun vloot. Het geld moet komen uit (een deel van) de opbrengsten van het boren naar gas in de Noordzee. Dat is één van de resultaten uit het het Noordzee-overleg.

Dat meldt de NOS, dat het conceptakkoord in bezit heeft. Natuurorganisaties, de visserij, de energiesector en de rijksoverheid overleggen sinds een jaar over het herverdelen van de Noordzee en over de vraag hoe om te gaan met de spanning tussen natuur, energie en voedselvoorziening.

'Een deel van de opbrengsten van de gaswinning op nieuwe velden kan op basis van dit Akkoord via het Transitiefonds worden aangewend voor investeringen die nodig zijn voor een gezonde Noordzee', staat in het document. Ook moet er onderzoek gedaan worden naar een manier van vissen zonder de zeebodem aan te tasten. Ter compensatie moeten er ook beter beschermde natuurgebieden op zee komen.

Het gaat om nieuwe afspraken voor de komende tien jaar. Het Noordzee-akkoord zou eigenlijk deze maand afgerond moeten worden, maar het kabinet is hier onder meer vanwege de stikstofcrisis nog niet aan toegekomen.

fd.nl/economie-politiek/1321826/gas-v...
haas
1
quote:

voda schreef op 28 oktober 2019 10:13:

Gas van de Noordzee moet vissers helpen verduurzamen

Er moet een 'transitiefonds' komen voor het uitkopen van vissers of voor het verduurzamen van hun vloot. Het geld moet komen uit (een deel van) de opbrengsten van het boren naar gas in de Noordzee. Dat is één van de resultaten uit het het Noordzee-overleg.

Dat meldt de NOS, dat het conceptakkoord in bezit heeft. Natuurorganisaties, de visserij, de energiesector en de rijksoverheid overleggen sinds een jaar over het herverdelen van de Noordzee en over de vraag hoe om te gaan met de spanning tussen natuur, energie en voedselvoorziening.

'Een deel van de opbrengsten van de gaswinning op nieuwe velden kan op basis van dit Akkoord via het Transitiefonds worden aangewend voor investeringen die nodig zijn voor een gezonde Noordzee', staat in het document. Ook moet er onderzoek gedaan worden naar een manier van vissen zonder de zeebodem aan te tasten. Ter compensatie moeten er ook beter beschermde natuurgebieden op zee komen.

Het gaat om nieuwe afspraken voor de komende tien jaar. Het Noordzee-akkoord zou eigenlijk deze maand afgerond moeten worden, maar het kabinet is hier onder meer vanwege de stikstofcrisis nog niet aan toegekomen.

fd.nl/economie-politiek/1321826/gas-v...
@voda, hebt u we uw geplaatste bericht ZELF gelezen ?
PS:
de vissersbranche wordt net zo achterna gezeten door de Overheid als de boeren!!
en surfen tussen de windmolens (fin roestbakken:) door
rene l
1
quote:

haas schreef op 28 oktober 2019 13:07:

[...]

de vissersbranche wordt net zo achterna gezeten door de Overheid als de boeren!!

Er is op dit moment bijna niemand meer te vinden die geen gigantische hekel heeft aan dat stelletje ongecontroleerde wandelende rampen in Den Haag.

Eerst geven ze de pulsvissers een klap in de nek, en nu willen ze blijkbaar de overige helft ook ten gronde brengen.

Het is toch van den zotte, ze gaan met de gasopbrengsten de vissers uitkopen, en wat moeten ze dan.
In mijn ogen is het pure geldverkwisting, vroeger werden de winsten apart gezet voor onvoorziene kosten.

En ik vraag mij af hoe ze het met de boeren precies zien.
Ze willen dat de helft stopt met subsidie, maar wat dan, de boer zal zijn land dan niet snel kunnen verkopen omdat het niet meer gebruikt mag worden voor landbouw.
Het land zal toch min of meer onderhouden moeten worden, en ook moeten ze er belasting over blijven betalen.
Of koopt de overheid straks alles op en hebben ze er andere snode plannen mee.

Na de boeren en de bouwers zullen de vissers straks ook wel naar Den Haag trekken, en daarna komen wij.
Ze mogen zich daar wel de ogen uit de kop schamen hoe ze heel Nederland stukje bij beetje aan de bedelstaf brengen.

Ik heb altijd geleerd, als jezelf producten produceert en deze weet te verkopen aan anderen dan krijg je automatisch een florerende economie.

Maar alles voor de gedrochten zoals windmolens, stekkerauto's met milieu vervuilende accu's, zonnepanelen die alleen werken als het licht is, en de energieverslindende warmtepomp.

Lekker volk onze regering, mij is het wel duidelijk, ze hebben gewoon een hekel aan echte Nederlanders.

Het zal op termijn goed fout gaan in Nederland.
voda
1
quote:

haas schreef op 28 oktober 2019 13:07:

[...]

@voda, hebt u we uw geplaatste bericht ZELF gelezen ?
PS:
de vissersbranche wordt net zo achterna gezeten door de Overheid als de boeren!!
en surfen tussen de windmolens (fin roestbakken:) door
Ja, waarom vraag je dat?
haas
1
quote:

voda schreef op 28 oktober 2019 15:06:

[...]
Ja, waarom vraag je dat?
zo'n tsunami aan berichten elke dag met hele lappen tekst van hier tot gunder.
Weer u nog 'n adres voor de cursus "snellezen ? ?:)
Ronald Engels
2
rene1,

De ramp is 50 jaar geleden begonnen met J. Den Uyl, D66 en de toenmalige communistische partij nu Groen Links. De ondergang van Nederland en de vernietiging welvaart Nederlanders loopt al sinds 1979 met daling van reele netto koopkracht sinds 1979 met ruwweg 40 %, gemiddeld 1 % per jaar netto achteruitgang door stijging bureaucratie en dus belastingen.

Aan alle jongeren de goede raad van een oude knar, WEGWEZEN uit NEDERLAND, Amsterdam, Den HAAG en HILVERSUM lopen vol met geestelijk gestoorde zwakzinnige Elites zonder verstand, profiteurs en klaplopers, die Nederlandse werkende belasting betalende Burgers graag de vernieling in zien gaan. Rutte/Jetten/Klaver/enzv. haten de gewone simpele nederlandse Burger, lastposten voor hen.

Stem PVV als je verstand hebt als Nederlander, ondanks Geerts radicale uitingen. Er is geen betere keus onder al die politieke idioten in Den Haag.

M.v.g.
haas
1
quote:

haas schreef op 14 oktober 2019 23:26:

@host, Thx voor uw aanvulling

PS: maar het laat wel zien wat er mogelijk is/kan met cv systemen ( in buitenalnd dan wel:):)
PS: Denhaag is donders benauwd dat elke burger ZZP
er wordt als elektriciteits producent(zonder BTW) EN past haar tax beleid op energie gebied erop aan : zie uw factuur): ook de zonnepaneel eigenaren/burgers zullen dat nog wel merken
De Nederlandse overheid wil dat gemeenten de bevoegdheid krijgen om zonnepanelen op het dak te verplichten.

Zoiets kan alleen een ambtenaar bedenken. Laten we het maar gewoon verplichten.
Ooh, u wilt een paspoort aanvragen? Heeft u al zonnepanelen? Neen, ooh sorry, dan kunnen we u geen paspoort verstrekken.
U wilt uw baby aangeven? Dat kan, heeft u zonnepanelen?

Nog dit jaar wordt de opvolger van het salderingssysteem bekend. De overheid gaat niet langer alle opgewekte energie subsidiëren. Dit houdt in dat u goed moet kijken wat u met de energie gaat doen die u opwekt als u niet thuis bent. Gaat u die energie opslaan in een accu en in de avond gebruiken. Misschien kunt u een deal met uw energie leverancier sluiten dat ze uw energie tegen een redelijke vergoeding afnemen of misschien is het beter om een deal met de buren te maken.

Misschien willen die uw energie wel afnemen. Dit laatste mag nog niet, maar het is technisch al wel mogelijk om zo'n deal met de buren of buurt te sluiten.
Ronald Engels
0
Ter Informatie, vragen aan KNMI.

Geacht KNMI, ik zou Uw instituut graag bezoeken en met een van Uw Klimaat Specialisten indien mogelijk een gesprek over het klimaat, enzv. willen hebben, ik ben bezig met wellicht het uitgeven van een boek hierover.

WAAROM PLANEET AARDE NU SHORTTERM (KOMENDE 35 EN 200 JAAR) EN LONGTERM (komende 40.000 jaar) AFKOELT EN CO2 HIER GEEN INVLOED OP HEEFT.

Dode "magnetisch Inactieve" ZON:
- 200-jarige Cyclus en 11-jarige Cyclus van een minder of niet magnetisch Actieve Zon.
Dit geeft door Daling aantal Zonnevlekken per maand en Daling Zonnewind een TSI-Daling van ruwweg 1.5 Watt/M2.
- Daling Extreme Ultra-violet Radiation Energie richting planeet Aarde, dit geeft TSI-Daling van ruwweg 1.0 Watt/M2.
- Toename Kosmische Straling Nucleï "Neutrons" Bombardementen richting planeet Aarde met ruwweg 40 à 50 % "door daling Zonnewind en afname Aardmagnetisme met ruwweg 15 %", van ruwweg 34.000 Neutrons naar 50.000 Neutrons/uur van planeet Aarde, dit geeft een "Toename van het wereldwijde Wolkendek" van ruwweg 4 % met Daling van TSI van 1.6 Watt/M2.
Note: Totale shortterm (komende 35 jaar tot 2055) daling van de TSI: 1.5+1.0+1.6 = 4.1 Watt/M2, dus ruwweg een daling TSI van 1361 Watt/M2 in 2018 naar 1357 Watt/M2 in 2055.
Please note: Dit houd geen rekening met de longterm TSI variaties, dankzij de Milankovitch Cycles.

- Afstand Aarde - Zon in winter Noordelijk Halfrond 2018 is 152 miljoen Km, Afstand Aarde - Zon in winter Noordelijk Halfrond 2055 is 154.5 miljoen Km., ook dit geeft een daling TSI van 2.1 Watt/M2 in 2055.
- Dus over 35 jaar in 2055 in winter Noordelijk Halfrond is de totale TSI daling ruwweg: 4.1+2.1 = 6.2 Watt/M2 en dus ruwweg gedaald naar 1355 Watt/M2 in 2055.
Dus een totale TSI energie/warmte afkoeling richting planeet Aarde van 0.40 %, in principe dus nog een minimale afkoeling in 2055 van ruwweg min - 0.8 ° C wereldwijd, in vergelijk met 2018.
- Longterm gerekend vanaf 2018 neemt door de Milankovitch Cycles (over ruwweg 40.000 jaar) de totale TSI energie/warmte afkoeling richting planeet Aarde in de winters Noordelijk Halfrond vermoedelijk af met lineair puur theoretisch berekend van 4.2 %, in principe dan over 40.000 jaar een nog te verwachten verdere afkoeling planeet aarde van meer als min -10° C in vergelijk met 2018.
Dit door grote maximale afstand Aarde - Zon van 189 miljoen km door de dan maximaal Ovale Milankovitch Cycle, tijdens alle winters Noordelijk Halfrond over ruwweg 40.000 jaar.
- Over 40.000 jaar door de dan maximaal Ovale Milankovitch Cycle zijn de zomers op het Noordelijk Halfrond puur theoretisch dan ruwweg 2.5 à 3.0° C warmer in vergelijk met 2018 door de kortere afstand Aarde - Zon van ruwweg 129 miljoen Km, en blijft in alle zomers de sneeuw- en ijs-massa`s liggen op alle landmassa`s en de Artic, Groenland, Antarctica met veel lagere Oceanen Niveaus.

Magnetisch actieve ZON:
- 200-jarige Cyclus en 11-jarige Cyclus van een meer of maximum Actieve Zon, Periode eind Mini-ijstijd, beginnend ruwweg het jaar 1820 tot jaren 1998/2000.
Dit geeft door Stijging aantal Zonnevlekken/maand en Toename Zonnewind richting planeet Aarde een TSI-Stijging van ruwweg 1.5 Watt/M2.
- Stijging Extreme Ultra-violet Radiation energie richting planeet Aarde over deze periode jaar 1820 tot jaren 1998/2000, dit geeft een TSI-Stijging van ruwweg 1.0 Watt/M2 of meer.
- Afname Kosmische Straling Nucleï "Neutrons" Bombardementen richting planeet Aarde met ruwweg afname van 33 % (periode jaren 1820 tot jaren 1998/2000) en van ruwweg 50.000 Neutrons naar 34.000 Neutrons/uur van planeet Aarde, dit geeft een "Afname van wereldwijd Wolkendek" van ruwweg 4 % met een Stijging van de TSI van 1.6 Watt/M2.
Note: Totale shortterm (allerlaatste 200 jaar, periode eind Mini-Ijstijd, jaren 1820 tot 1998/2000) stijging van de TSI: 1.5+1.0+1.6+2.1 = 6.1 Watt/M2, dus ruwweg een stijging van de TSI van 1355 Watt/M2 in 1820 naar 1361 Watt in 2018.
Please note: Dit is inclusief de waarschijnlijke TSI stijging van plus/minus 2.1 Watt/M2, dankzij de Milankovitch Cycles, dus een totaal stijging van ruwweg 6.1 Watt/M2, sinds de Mini-Ijstijd, Global Industriele Warming periode jaren 1820 2018, dit is een Stijging in de Global Industriele Warming periode van 1820 tot 2018 van ruwweg plus +1.2° C.

CONCLUSIE BETREFFENDE CO2/klimaat GLOBAL WARMING sinds de min of meer geregistreerde (?) temperatuur data in 1860:
Meer of Minder CO2 heeft weinig of geen invloed op de klimaat temperatuur variaties van Planeet Aarde gehad over de laatste 200 jaar, sinds de Mini-Ijstijd, periode 1820-2018.
De alles overheersende factor die de klimaat temperatuur variaties van planeet Aarde bepaalt zijn de magnetische Zonne-Activiteit variaties van onze Almachtige Zon en de daarmee samenhangende Kosmische Stralings Nucleï Bombardementen variaties richting planeet Aarde uit ons enorme Melkweg Sterrenstelsel door zijn ruwweg 200.000 miljard Sterren (Zonnen), met daarbij altijd continue enkele Sterren/Zonnen in hun dode explosieve fase.
Wel heeft de groeiend wereldpopulatie, sinds 1820 met meer als 6 miljard mensen bijgedragen aan meer warmte generatie door deze 6 miljard meer mensen aan ruwweg 80.000 Terawatt per Jaar meer warmte generatie op planeet Aarde door 122.000 Terawatt/jaar aan totale energie productie en consumptie van nu 7.6 miljard mensen. De Warmte-generatie Data alle Dieren zijn niet bekend!
Van alle energie-productie en energie-consumptie van 122.000 Terawatt wordt ruwweg 65 % omgezet in warmte.
Overigens 122.000 Terawatt/jaar aan energie is vergelijkbaar met slechts 1 uur aan totale Zonne-energie die planeet aarde bereikt.

Door: Ronald Engels, 4561JW Hulst, 28-october 2019.
P.S. TSI is Total Solar Irradiance.
________________________________________

M.v.g. Ronald
NewKidInTown
1
Ach, dat "zonnetje", die worden we als mensheid wel de baas ;-)

Zelfoverschattings-mode OFF.

@Ronald, zou je in je teksten "meer als" kunnen wijzigen in "meer dan", vooral in teksten die de deur uit gaan, zoals een boek en andere artikelen. Komt net iets beter over :-)
1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,40  -4,96  -0,57%  09:17
 Germany40^ 17.669,70 -0,94%
 BEL 20 3.801,63 -0,65%
 Europe50^ 4.897,22 -0,80%
 US30^ 37.599,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.294,06 -1,45%
 US500^ 4.986,71 -1,24%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.390,85 +0,48%
 EUR/USD 1,0646 +0,02%
 WTI 82,99 +1,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,81%
AEX -0,61%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront