Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
voda
0
Ericsson zet 1 miljard apart om corruptiezaak

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 07:43 | Views: 0

Ericsson B 25 sep
79,76 -0,92 (-1,14%)

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson legt omgerekend meer dan 1 miljard euro apart in verband met een groot corruptieonderzoek in de Verenigde Staten. De Amerikaanse justitie verdenkt het bedrijf van ongeoorloofde praktijken in zes landen, waaronder China.

In 2013 maakte Ericsson al bekend dat het Amerikaanse onderzoek te maken heeft met betalingen in de jaren negentig voor het binnenhalen van contracten. Op de precieze details van de verdenkingen ging Ericsson bij de bekendmaking van zijn provisie niet in.

Amerikaanse anti-corruptiewetgeving geldt als streng en boetes kunnen vaak erg hoog uitvallen. Aanklagers in de VS hebben bovendien de bevoegdheid buitenlandse bedrijven met Amerikaanse dochterondernemingen of beursnoteringen aan te pakken voor omkoping waar ook ter wereld.
voda
0
Ex-bestuurder ABN: ik weet niks van witwaszaak

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 17:47 | Views: 2.366

ABN AMRO BANK N.V. 17:35
15,89 -2,20 (-12,16%)

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Oud-bestuurder en voormalig 'kroonprins' van ABN AMRO Chris Vogelzang zegt niets te weten over de verdenkingen rond de Nederlandse grootbank. Vogelzang is momenteel topman van Danske Bank, die gebukt gaat onder de nasleep van een groot witwasschandaal.

"Ik heb geen kennis van zaken over wat er zich afspeelt bij ABN AMRO. Ik wil ook geen commentaar geven over een bank waarbij ik al drie jaar niet meer werk", was de reactie van de Danske-bestuurder op het nieuws rond ABN. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ABN zich aan de regels heeft gehouden bij het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme.

Vogelzang is bij Danske Bank aangenomen om onder meer de reputatie van de kredietverlener te herstellen. Zijn ervaring bij ABN AMRO is toen als een belangrijke positieve factor genoemd. Er lopen momenteel meerdere onderzoeken naar de betrokkenheid van de Deense bank bij witwassen. De financiële instelling gaf toe gefaald te hebben in het opsporen van miljarden dollars aan verdachte transacties in zijn Estse tak. Deze week werd de voormalige directeur van dat onderdeel, Aivar Rehe, dood gevonden.

Sinds zijn aantreden bij Danske Bank afgelopen zomer richtte Vogelzang zich op het voorkomen van witwassen. Zo kondigde de Deense bank onlangs zijn wirwar van duizenden functies en titels onder de loep te nemen om beter inzicht te krijgen in wie wat doet bij de bank. Ook worden de afdelingen die werken aan het voorkomen van witwaspraktijken versterkt.
haas
0
Nederlandse emigranten raken geld kwijt
33.783 weergaven•4 okt. 2010

Wereldomroep Archief
5,28K abonnees
Zo'n 80 emigranten uit Nederland die in de jaren '50 en '60 naar Canada verhuisden, zijn al hun spaargeld kwijtgeraakt.

Ze belegden het bij Harry Snoek senior en junior. De laatste raakte het geld van de beleggers kwijt, naar eigen zeggen door de economische crisis.

www.youtube.com/watch?v=_R06VGvJ9Oo
voda
0
Voormalig bankier Credit Suisse bekent verduistering $45 mln

Andrew Pearse, een hooggeplaatste ex-bankier van Credit Suisse, heeft tegenover een jury in New York verklaard dat hij tenminste $45 mln aan illegale betalingen in eigen zak heeft gestoken. Pearse verrijkte zichzelf door leningen ter waarde van $2 mrd te verstrekken aan bedrijven in Mozambique. Dat schrijft persbureau Bloomberg.

De 49-jarige gevallen managing director gaf tevens toe dat minstens vier andere ex-bankiers miljoenen aan steekpenningen kregen van de in Abu Dhabi ingeschreven schepenbouwer Privinvest Group.

'Ze hebben allen een rol gespeeld bij het verzorgen van bankleningen', zei Pearse woensdag in de rechtszaal. 'Met onjuiste informatie over Privinvest Group werd de bank op het verkeerde been gezet.' Na het nieuws zakte de koers van Credit Suisse met 0,7%.

Meesterbrein
Pearse geldt als belangrijkste getuige tegen Jean Boustani. Deze voormalig salesagent van Privinvest Group wordt gezien als meesterbrein achter een plan om Amerikaanse investeerders geld afhandig te maken. Aanklagers verdenken Mozambiqaanse ambtenaren, topmannen en bankiers dat ervan ongeveer $200 mln aan leningen te hebben verduisterd. Onder meer de zoon van een ex-president, Ndambi Guebuza, was hierbij naar verluidt betrokken. Guebuza ontkent alle aantijgingen.

Pearse verklaarde dat Boustani hem hielp een bankrekening te openen in de Verenigde Emiraten om de betaalde $45 mln te verbergen. De advocaat van Boustani bracht in verweer tegenover de jury dat zijn cliënt niets met de fraudezaken van doen heeft.

Tonijnobligaties
In januari dit jaar werd Pearse met Surjan Singh (44) en Detelina Subeva (37) op verzoek van de New Yorkse openbaar aanklager in Londen opgepakt. Het drietal werd beschuldigd van fraude en valsheid in geschrifte bij de zogeheten 'tonijnobligaties'.

Zij zouden zes jaar geleden drie (tonijn)visserijprojecten hebben opgezet. Daarvoor werd miljarden opgehaald bij internationale banken en investeerders. Begin dit jaar werd het drietal op borgtocht vrijgelaten. Singh en Subeva waren al schuldig bevonden. De twee andere bankiers die Pearse beschuldigde van betrokkenheid gaan vrijuit.

fd.nl/economie-politiek/1320692/voorm...
voda
0
Boete komt dichterbij voor Swedbank

Gepubliceerd op 29 okt 2019 om 09:47 | Views: 2

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse toezichthouder voor de financiële sector FSA gaat bekijken of Swedbank een boete verdient voor zijn rol in een groot witwasschandaal. De bankenwaakhond concludeert na vooronderzoek dat er reden is om te kijken naar sancties.

Swedbank wordt ervan verdacht tientallen miljarden euro's aan verdachte geldstromen te hebben verwerkt, veelal vanuit voormalige Sovjetlanden via de Baltische staten. Ook in Estland kondigde de lokale toezichthouder aan sancties tegen Swedbank te overwegen.

De FSA heeft voldoende aanwijzingen gevonden voor tekortkomingen in de witwaspreventie van Swedbank. Het vervolgonderzoek richt zich op de vraag of dat genoeg is voor een sanctie of dat het onderzoek op een andere manier moet worden gesloten. Vorige week liet Swedbank weten dat er ook in de Verenigde Staten meerdere onderzoeken tegen de bank lopen.

Swedbank laat weten zich te herkennen in veel van de observaties van de FSA. De bank zegt mee te werken met het onderzoek en gaat ondertussen verder met het verbeteren van zijn interne processen.
voda
0
Rechter Italië stuurt bankiers de cel in

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 17:35 | Views: 542

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig leidinggevenden van Deutsche Bank en het Japanse Nomura moeten de cel in vanwege hun rol in een grote fraudezaak bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Ook oud-medewerkers van de oudste bank van Italië zelf moeten de gevangenis in. De bankmedewerkers zouden geholpen hebben met het wegmoffelen van honderden miljoenen euro's aan verliezen.

Een Italiaanse rechter deelde vrijdag gevangenisstraffen uit tot 8 jaar. De betrokken bankiers zouden onder meer nepaccounts hebben gebruikt voor de fraude en markten moedwillig hebben gemanipuleerd. Ook zou gesjoemeld zijn met de handel in complexe derivaten, waarmee renteverliezen kunnen worden afgedicht.

Oud-voorzitter Giuseppe Mussari van Monte dei Paschi moet ruim 7 jaar brommen. Ook de overige tien verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd, waaronder voormalig financieel directeur Daniele Prondini en algemeen directeur Antonio Vigni van Monte dei Paschi. De verwachting is dat de gestrafte medewerkers de beslissing van de rechter zullen aanvechten.
voda
0
Miljoenenboete UBS voor misleiden welvarende klanten

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft welvarende klanten tien jaar lang misleid en teveel laten betalen voor bepaalde diensten bij transacties en moet in totaal 600 miljoen Hongkongse dollar, of omgerekend zo'n 78 miljoen Zwitserse frank betalen. Dit werd maandag bekendgemaakt door de toezichthouder in Hongkong.

De Hong Kong Securities and Futures Commission zei in een verklaring dat cliëntadviseurs en assistenten van de Zwitserse bank tussen 2008 en 2017 regelmatig te hoge opslagen en extra fees rekenden, die contractueel niet waren afgesproken. De winst die werd behaald, stak de bank in eigen zak.

Daarbij pasten de werknemers van UBS zelfs de rekeningoverzichten voor financiële tussenpersonen van de klanten aan om dit te verbloemen.

In totaal werden 5.000 cliënten van de bank de dupe die voor zo'n 28.700 transacties teveel kosten zouden hebben betaald. Zo werd in obligatietransacties de opslag voor de bank achteraf verhoogd.
Als klanten een order tegen een limiet plaatste, maar de order werd voordeliger uitgevoerd, stak de bank het verschil in eigen zak.

De boete van 600 miljoen Hongkongse dollar bestaat uit een boete van 400 miljoen en 200 miljoen aan compensatie voor de betrokken cliënten.

Een woordvoerder van UBS zei maandag dat het gedrag van de ruim 20 individuen onacceptabel is. Ze zijn dan ook ontslagen.

Het aandeel UBS Group daalde maandag aan de Zwitserse beurs 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vijftien maanden cel geëist tegen Partrust-bestuurders

De verdachte bestuurders Eddie P. en Paul S. van Partrust Beheer hebben een celstraf van vijftien maanden tegen zich horen eisen, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Hun bedrijf ging ruim tien jaar geleden failliet en veel beleggers zagen hun inleg verdampen.

P. en S. worden verdacht van het oplichten van beleggers die zij rendementen hadden voorgespiegeld van tussen de 7% en 18%, plus een eventuele bonusrente oplopend tot 5%. Ook garandeerde Partrust terugbetaling van alle ingelegde gelden.

Guyana
Beleggers zouden geld gaan verdienen met een investering in een houtconcessie in het Zuid-Amerikaanse Guyana, plus een helikopterbedrijf en teakhoutplantage in Costa Rica. Bijna driehonderd beleggers beweren dat ze in totaal meer dan €30 mln hebben verloren.

Zij dachten dat hun geld rechtstreeks richting het teakhout- en helikopterproject ging. Ze financierden de concessie in Guyana volledig en dachten dan ook dat zij voor 100% eigenaar waren van dat project. Achteraf bleek dat zij slechts recht zouden hebben op 30% van de winst. Als die er ooit zou komen. Een even groot gedeelte van die mogelijke winst zou rechtstreeks gaan naar de bestuurders, die niet hadden geïnvesteerd en volgens de aanklager dus ‘afromen zonder enige rechtvaardiging’.

'Een puinhoop'
Bovendien was er in Guyana geen infrastructuur aanwezig om ooit hout te gaan kappen. Getuigen die zijn gaan kijken, noemden de situatie bij het houtkapbedrijf ‘een puinhoop’. Ook het helikopterbedrijf en de teakhoutplantage leverden niets op.

Verdachten bleven ondertussen wel met mooie beloftes geld ophalen. Van het bedrag investeerden ze, zo blijkt uit onderzoek van de aanklager, maar 18% in de genoemde projecten. Van de rest werden onder meer helikopters onderhouden, managementvergoedingen uitbetaald en de duurbetaalde advocaten van Partrust afgerekend. De advocatenkosten liepen tussen juni 2009 en september 2010 op tot €517.337.

Volgens de aanklager was er eigenlijk sprake van een piramidefonds, oftewel de inleg van nieuwe beleggers werd gebruikt om aan de verplichtingen richting eerdere investeerders te kunnen voldoen. ‘In werkelijkheid is er nauwelijks geïnvesteerd en was vanaf het begin van de fraudeperiode al duidelijk dat sprake was van een rentecarrousel, waarbij de verplichtingen niet konden worden gehaald’, aldus de officier van justitie.

Zaak loopt al lang
De verdachten kunnen zichzelf volgens de aanklager heel wat verwijten. Ze zouden beleggers onterecht hebben voorgespiegeld dat Partrust een bonafide, financieel gezonde onderneming was en dat hun geld geïnvesteerd zou worden in goed renderende projecten. Daarbij zouden ze verzwegen hebben dat het geld eigenlijk voor heel andere doeleinden gebruikt werd. Ze vertelden er ook niet bij dat met de ingelegde gelden van de ene belegger de rente en aflossing van de andere belegger werd betaald. Omdat de zaak al zo lang loopt, beperkte de aanklager de eis tot vijftien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk.

Volgens advocaat Sander Arts van Partrust-verdachte S. zou zijn cliënt vrijgesproken moeten worden. Hij zegt dat de aanklager geen zaak heeft, omdat die de administratie van Partrust en eraan gelieerde ondernemingen niet veilig heeft weten te stellen. ‘Ze zouden een verkeerde winstverwachting hebben voorgesteld, maar dat kun je niet bewijzen als je de cijfers niet hebt’, zegt hij. Bovendien hebben zijn cliënt en diens zakenpartner zichzelf niet verrijkt. ‘Hij is nu taxichauffeur en zijn voormalige partner zit in de bijstand.’

De uitspraak volgt tussen 6 en 14 januari volgend jaar.

fd.nl/beurs/1324899/vijftien-maanden-...
voda
0
Inval bij ABN in Frankfurt om dividendfraude

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 15:16 | Views: 260

ABN AMRO BANK N.V. 15:16
16,38 +0,01 (+0,06%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt vanwege onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt. Dat kost de belastingdiensten geld.

Een woordvoerder van ABN AMRO gaf aan dat de autoriteiten naar informatie op zoek waren en dat de bank volledig meewerkt aan het onderzoek. Ook ligt er een Duits verzoek voor informatie van ABN AMRO in Nederland. Overigens werd in november vorig jaar al bekend dat er een onderzoek liep in Duitsland naar ABN AMRO vanwege de zaak.

Er waren ook huiszoekingen in meerdere woningen in Duitsland. Volgens een verklaring van de Duitse justitie deden ongeveer honderd opsporingsambtenaren mee aan de invallen.

"Zoals bekend doen de Duitse autoriteiten reeds een aantal jaren onderzoeken naar aandelentransacties van een groot aantal financiële instellingen. Deze transacties zijn uitgevoerd vóór 2012. Dit betreft zogenaamde Cum/Ex-transacties. De rechtsvoorganger van ABN AMRO, Fortis Bank (Nederland), ABN AMRO en enkele (voormalige) dochtermaatschappijen zijn direct of indirect betrokken geweest bij een aantal van deze transacties", aldus een verklaring van de bank. Enkele van de voormalige dochtermaatschappijen zijn in 2010 aan het zittende management verkocht.

Vorig jaar verklaarde ABN AMRO zelf contact te hebben gezocht met officieren van justitie in Frankfurt en Keulen. Dat gebeurde in 2016 en 2017. Ook zijn verplichtingen aan de Duitse belastingdienst voldaan. Een voorziening voor achterstallige belastingclaims is er dan ook niet, wel heeft de bank een voorziening voor eventuele juridische kosten genomen.

In het kader van de Cum/Ex-kwestie waren er dit jaar ook invallen bij Commerzbank en beursexploitant Deutsche Börse. Zij hebben eveneens gezegd mee te werken met justitie in het onderzoek. Ook andere financiële dienstverleners worden onder de loep genomen in deze fraudezaak.
voda
0
'Swedbank overtrad mogelijk sancties Rusland'

Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 07:45 | Views: 52

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het door witwaskwesties geplaagde Swedbank heeft mogelijk ook Amerikaanse sancties tegen Rusland overtreden. Volgens de Zweedse omroep SVT doen autoriteiten in de Verenigde Staten daarom momenteel onderzoek naar het Zweedse financiële concern.

Het zou gaan om geldstromen via de Baltische tak van Svedbank tussen de Russische wapenmaker Kalashnikov en Kalashnikov USA, een bedrijf uit Florida dat wapens maakt op basis van het Russische ontwerp. De transacties vonden plaats nadat de Verenigde Staten sancties aan Rusland hadden opgelegd in verband de annexatie van de Krim in 2014, zo heeft SVT ontdekt.

Swedbank-topman Jens Henriksson zegt in een interview voor de Zweedse televisie dat de bank nog geen signalen heeft dat de sancties zijn overtreden. Ook liet hij weten dat de nieuwe informatie van SVT betrokken zal worden in het interne onderzoek bij de bank.

Eerder linkte SVT Swedbank aan een groot witwasschandaal. De kwestie heeft al meerdere topmensen bij de bank de kop gekost en resulteert mogelijk nog in boetes. Swedbank wordt ervan verdacht tientallen miljarden euro's aan verdachte geldstromen te hebben verwerkt, veelal vanuit voormalige Sovjetlanden.
NewKidInTown
0
BNP-Paribas turbo's

Het volgende:
heb 2 soorten turbo's, beide long, Fugro en TomTom. Situatie 5 minuten geleden:
Fugro aandeel +1,16%
Turbo long: -0,92%

TomTom aandeel: +0,50%
Turbo long: -2,94%

Dan is mijn vraag: worden we hier vakkundig een enorm oor aangenaaid door BNP-Paribas ?
Ik zeg: AFBLIJVEN VAN DEZE PRODUKTEN, WEG BIJ DEZE INSTELLING !
[verwijderd]
1
quote:

NewKidInTown schreef op 22 november 2019 14:42:

BNP-Paribas turbo's

Het volgende:
heb 2 soorten turbo's, beide long, Fugro en TomTom. Situatie 5 minuten geleden:
Fugro aandeel +1,16%
Turbo long: -0,92%

TomTom aandeel: +0,50%
Turbo long: -2,94%

Dan is mijn vraag: worden we hier vakkundig een enorm oor aangenaaid door BNP-Paribas ?
Ik zeg: AFBLIJVEN VAN DEZE PRODUKTEN, WEG BIJ DEZE INSTELLING !
je snapt gewoon niet hoe het product werkt.
NewKidInTown
0
en weg was diede al :-(

EDIT: SLOT:

Fugro aandeel +1,18%
Turbo long -0,92%

zeg het maar......
haas
0
quote:

NewKidInTown schreef op 22 november 2019 16:33:

Zou best kunnen hoor, leg het maar even uit, ik leer graag.
mss is dat wat voor u ?
uitleg door BNP zelf...........
www.slimstebelegger.nl/academy/HoeWer...
NewKidInTown
0
quote:

haas schreef op 22 november 2019 19:00:

mss is dat wat voor u ?
uitleg door BNP zelf...........
www.slimstebelegger.nl/academy/HoeWer...
Tja, een mooie maar LEUGENACHTIGE uitleg in hun eigen flutvideo.
In hun voorbeeld stijgt Royal Dutch van 20 naar 22 euro of 10%.
En dan gaan ze verder met het volgende: een turbo long is 4 euro waard en stijgt dan DUS !!! OOK met 2 euro of een stijging van 50%.
Zo zou het moeten werken, even afgezien van de te betalen rente van 2% op jaarbasis. Hoeveel zou die 2% jaarlijkse rente van 2% op 1 dag doorwerken ? Te verwaarlozen lijkt me, dus daar moeten we het bedrog niet zoeken.

Hoe kan het dan Fugro stijgt vandaag uiteindelijk met 0,098 EUR en de turbo long stijgt met 0,00 nakko, niente helemaal niks.

Fugro turbo SHORT daalt wel met -15,63 % of 0,17 EUR, veel meer dan de stijging van Fugro van 0,098 wat je als daling voor de short zou mogen verwachten.

www.bnpparibasmarkets.nl/producten/NL...

De praktijk is dus anders dan dat BNP ons voorspiegelt in hun leugenachtige video.

Wie weet kan Nico Bakker het hier even precies uitleggen. En het ook even aan de video-makers van BNP uitleggen dat ze FOUT zitten.

Kom er maar in Nico.

NewKidInTown
0
Pak nog even een voorbeeld van een grotere stijger Arcelor Mittal.

MT aandeel +0,956 EUR
MT turbo long +0,764 EUR

Dus nu Fugro, MT en TomTom uitgerekend, alle drie nadelige verschillen.
Vooralsnog ga ik uit van structurele afroming van hun produkten.
Ze zouden er toch niet stiekem een geheime veel te dure overlijdensrisico verzekering hebben ingebouwd zoals in menige woekerpolis ?
haas
0
quote:

NewKidInTown schreef op 22 november 2019 20:41:

Pak nog even een voorbeeld van een grotere stijger Arcelor Mittal.

MT aandeel +0,956 EUR
MT turbo long +0,764 EUR

Dus nu Fugro, MT en TomTom uitgerekend, alle drie nadelige verschillen.
Vooralsnog ga ik uit van structurele afroming van hun produkten.
Ze zouden er toch niet stiekem een geheime veel te dure overlijdensrisico verzekering hebben ingebouwd zoals in menige woekerpolis ?
@NKIT
met uw waarnemingen verdient dat wel afzonderlijk draadje:
............beleggen met turbo's bijv.
2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,49  +1,47  +0,17%  12:07
 Germany40^ 17.984,60 -0,58%
 BEL 20 3.871,98 -0,31%
 Europe50^ 4.964,40 -0,51%
 US30^ 38.330,51 -0,06%
 Nasd100^ 17.370,96 -0,87%
 US500^ 5.043,69 -0,57%
 Japan225^ 37.685,14 -0,83%
 Gold spot 2.324,45 +0,36%
 EUR/USD 1,0726 +0,27%
 WTI 82,79 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,87%
Flow Traders +5,59%
NX FILTRATION +2,93%
Fugro +2,53%
JUST EAT TAKE... +1,84%

Dalers

ADYEN NV -11,80%
WDP -4,54%
VIVORYON THER... -2,46%
BAM -1,59%
BESI -1,58%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront