Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Sligro 2019

237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 17 oktober 2019 16:55:

[...]En dan? Ga je dan kopen?
Diegy meegemaakt op diverse draadjes. Hij is altijd te laat met kopen en als de koers is gestegen, hoor je hem niet meer.
leo36
0
In ieder geval was de slotkoers (22,25) al "heel" wat hoger dan de laagste koers van de dag (21,60). M.a.w. de aangekochte stukjes kan ik straks bij stijging van de koers weer van de hand doen. Ook aandeeltjes Pharming aangeschaft.
Mijn tactiek is 1) elke middag kijken welke aandelen procentueel het slechtst presteren op de beurs. 2) kijken hoe deze aandelen het de afgelopen weken/maanden hebben gedaan. 3) hieruit één (soms twee) kiezen en kopen en hopen dat de koers de volgende dag weer "up" gaan en dan gaan verkopen.
Ik ben dus duidelijk iemand voor de korte termijn en koop meestal een pluk van € 10.000 / 15.000, dit i.v.m. bank/provisiekosten.
Meestal gaat dit goed. Maar natuurlijk ook bloopers met vooral o.a. Wereldhave en PostNL. Deze bleven maar zakken en zakken. Deze heb ik nog steeds (soms koop ik een pluk extra voor middeling van de koerswaarde) en wacht op betere tijden.
Op deze manier leer je ook wat aandelen kennen. Zo wist ik vrijwel niets van Pharming en Sligro af. Benieuwd of ik straks weer een paar duizendjes rijker ben geworden. Het is en blijft gokwerk.
florida7
0
Sligro kan een claim van tientallen miljoenen verwachten van supermarktketen Jumbo. Zal niet meewerken aan
herstel van de koers.
[verwijderd]
0
Die claim was al bekend, behalve de omvang. Echter 100% toewijzing gebeurt nimmer. Als je gelukt hebt, wordt 25% gerechtelijk toegewezen. Meestal worden dit soort zaken onderling geschikt.
ronald64
0
Aandeel Sligro keldert 9% na tegenvallende handelsupdate

Beleggers op de Amsterdamse beurs reageerden gisteren negatief op de trading update over het derde kwartaal van horecagroothandel Sligro.
Het Veghelse bedrijf heeft geen goede zomer achter de rug, waardoor de omzet in het derde kwartaal met 2,5% terugliep ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in de maanden juli en augustus werd er minder verkocht door het Veghelse bedrijf. In september groeide de omzet wel weer.
Over de eerste drie kwartalen samen is er bij Sligro alleen door overnames nog sprake van groei, met 1,1%. Exclusief acquisities, zoals die van branchegenoot De Kweker, is er sprake van een omzetdaling met 0,4%. Die cijfers zijn volgens Degroof Petercam-analist Fernand de Boer ‘zeer teleurstellend’. ‘Deze autonome groei is de slechtste die ik in mijn carrière heb gezien bij Sligro.’
Volgens Sligro is de omzetdaling te wijten aan de moeizame start van een samenwerking met Heineken, waarin de groothandel rond de €100 mln investeert. Sligro neemt de distributie over en wil bestellingen van klanten die van zowel Heineken als Sligro afnemen in één keer leveren en die levering op dezelfde factuur afhandelen.Door de complexiteit rond de IT-systemen is die belofte nog niet ingelost.
In de regio Rotterdam heeft het bedrijf wel ‘een belangrijke en grote eerste stap gezet om onze belofte aan klanten van Sligro en Heineken waar te maken’, zegt Sligro-cfo Rob van der Sluijs tegen het FD. De belofte wordt volgens hem in het komende halfjaar ingewilligd.
Deels is de lagere winst bij Sligro ook door factoren buiten het bedrijf te verklaren. Zo is er sprake van loonkosteninflatie. Personeelstekorten onder transporteurs zorgden dit voorjaar voor problemen met de leveringen.
Voor het hele jaar verwacht Sligro een winst voor belasting en rentebetalingen van tussen de €40 mln en €45 mln. Dat is flink onder het richtsnoer dat het bedrijf zelf gaf. Volgens analist Thijs Hoste, die de groothandel namens Kempen volgt, laat dat ook zien waarom de koersreactie zo heftig is: ‘De consensusverwachting was 15% hoger dan de ebit-winst die Sligro nu voorziet. Op korte termijn beschouwd is een koersdaling van 9% dus best redelijk. Op de lange termijn zet Sligro echter wel degelijk goede stappen.’
Over 2018 kwam deze ebit-winst uit op €53 mln. Van der Sluijs: ‘We zitten in een fase waarin we heel druk zijn om onze belofte in te lossen. Het is even doorbijten, maar we weten dat we vanaf zomer volgend jaar de vruchten kunnen plukken. Dat zal dan ook terug te zien zijn in de cijfers.’ Daar is analist De Boer het mee eens: ‘Ze kunnen zeker een deel van het verloren marktaandeel terughalen. De organisatie zit goed in elkaar. De directie van dit bedrijf onderneemt echt. Soms gaat dat goed en soms wat minder. Maar als ze geen risico’s zouden nemen waren ze nu geen marktleider.’
voda
0
'Claim tegen Sligro in tientallen miljoenen'

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 09:03 | Views: 863

Sligro 09:09
22,65 +0,40 (+1,80%)

AMSTERDAM (AFN) - De claim die Jumbo en Coop tegen groothandelsbedrijf Sligro willen indienen wegens de overname van EMTÉ kan in de "tientallen miljoenen" euro's lopen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van advocaten die bij de deal betrokken zijn.

Dat Sligro een claim aan de broek zou krijgen, werd vorige maand al bekend. Jumbo en Coop namen vorig jaar de EMTÉ-winkels van het beursgenoteerde bedrijf over, maar klagen over een te rooskleurige voorstelling van de financiën dat onderdeel. Sligro, dat zich eerder al distantieerde van de beschuldigingen, deed de winkels voor 410 miljoen euro van de hand.
Nuchtere Kijk Op
0
Die claim kan wel eens een hele lange juridische periode gaan opeisen. M.a.w. onzekerheid en een hele tijd dus weinig beweging in de koers. Ook hoor je dan vaak de term doodgeld. Het zit in deze toptijden allemaal flink tegen. Het geld zit al bij de TOEN geldende aandeelhouders i.v.m. dat super dividend. Bij toewijzing claim, moeten ook nieuwe aandeelhouders indirect betalen. Omdat ze en het super dividend niet hebben ontvangen en de koers dus niet bepaald hoger zal komen te staan. Daarom snap ik totaal niet dat bv. kbc nog een koopadvies heeft staan pffff. We gaan het zien allemaal ;-)
leo36
0
Allemaal theorie van Nuchtere Kijk Op.
Gewoon op eigen gevoel afgaan.
Ik ben in ieder geval de stukken al weer kwijt, evenals dat van Pharming.
Zie ook mijn bericht van vanmorgen.
Inmiddels Flow Traders aangeschaft.
[verwijderd]
0
Nuchtere kijk op heeft er zeker een kijk op. Helaas enkel alle mogelijke negatieve dingen die hij benoemt en breed toelicht.
Ik zit er voor gemiddeld nu 24,10 in en zal lekker blijven zitten. Kijken wat een jaartje wachten mij brengt. De daling van 40 naar 24 heb ik in elk geval overgeslagen:)
Nuchtere Kijk Op
0
Uiteraard op eigen gevoel afgaan. Manipuleren zien we overal al genoeg op forums. Voor de goede orde, ik heb ze wel gehad deze aandelen, maar nu wil ik ze dus een tijd niet. Prettig weekend ;-)
[verwijderd]
0
Insgelijks! Je onderbouwt je keuze prima en dat kan ik waarderen. Bij zowel de plus als de minpunten.
Nuchtere Kijk Op
0
Zie onder tussen ".." een artikel van begin 2019 waarin staat dat dat de totale omzet van foodservice voor het eerst door de grens van €20 miljard is gebroken.
Jaja ik weet dat de Emté weg is, maar toch ;-)

Wel apart dat Koen Slippens het in de persberichten ook op food gebied dan over een verslechterend klimaat voor Nederland en België heeft? Maar dat gaat dan over Sligro alleen neem ik aan?

"FSIN: thuisbezorgen rukt verder op

AMSTERDAM – De bezorgomzet van de supermarkten stijgt ruim twee keer zo snel als die van de horeca. Het verschil tussen de twee sectoren is nog maar €300 miljoen.

Dat blijkt uit cijfers die het FoodService Instituut Nederland vanmorgen heeft gepubliceerd naar aanleiding van de start van de Horecava. Uit de cijfers blijkt dat het thuisbezorgen door de foodretail met 29 procent is gegroeid naar €1,4 miljard, terwijl de foodservicebedrijven de bezorgomzet met 13,4 procent zagen toenemen tot €1,7 miljard. De totale omzet van het thuisbezorgen van food en levensmiddelen kwam daarmee uit op €3,1 miljard.

Thuisbezorgen blijft hard doorgroeien
FSIN verwacht dat dit cijfer de komende jaren hard blijft doorgroeien. ‘Niet alleen door de bezorgplatforms als thuisbezorgd.nl, maar ook foodretailers gaan maaltijden verkopen en thuis (en op kantoren) bezorgen. Daarom zullen zowel foodservice als foodretail hun bezorgdiensten blijven ontwikkelen’, schrijft de instantie. Daarbij doelt FSIN onder meer op de aankondiging van Albert Heijn dat het komend jaar het thuisbezorgen van maaltijden onder het merk Allerhande gaat testen in Amsterdam.

Totale foodomzet groeit in 2019 weer fors
Ook over de totale ontwikkeling van de foodomzet toont FSIN zich optimistisch. ‘De verhoging van het lage btw-tarief naar 9 procent zou in theorie alleen al in 2019 een omzetverhoging van €1,4 miljard veroorzaken. Rekening houdend met alle andere factoren verwachten we dat de totaalomzet in voedings- en genotmiddelen dit jaar met 4,5 procent gaat groeien. De buitenshuisconsumptie zal naar verwachting ruim 6 procent groeien.

Doorbraak van superants
De cijfers van FSIN laten zien dat de totale omzet van foodservice voor het eerst door de grens van €20 miljard is gebroken. Voor wat betreft de foodretail rekent het intituut op de opmars van de zogenoemde superants. ‘Dat is een kruising tussen de functies van supermarkt en restaurant. In andere Angelsaksische landen zijn ‘grocerants’ (zoals ze daar heten) al veel verder ontwikkeld’, zegt FSIN-voorman Jan-Willem Grievink."
Bert.f
0


Zo allemaal lekker bezig geweest met het Sligro aandeel, hoe is het met de kopers?

Zag kopers op 26.50 ouw, soms zijn er wel eens zuurpruimen die donders goed weten wat er
speeld in een bedrijf. Laat nou net die zuurpruim al weken "maanden" bijna een jaar deze
downtrend voorspeld hebben.

Zal het nogmaals zeggen in simple boerenpummels taal.

- Klanten werd beloofd "er veranderd niks"

service ging gelijk veranderen, klanten mochten niet meer door chauffeur geholpen worden.
dit had als gevolg dat klanten veel meer tijd bezig waren soms de fouten van de Sligro zelf op
te lossen. Dat is 1 keer oke maar 2de keer word vervelend en 3de keer zijn ze er klaar mee

Sligro ging van de een op andere dag hun eigen wijn leveren, waardoor de wijnboer van Heineken
per direct de stekker eruit trok. Dit is net met de zomer voor de boeg een ramp voor de klant.
Weer een reden om vaarwel te zeggen.

Klanten werden "worden" nog steeds overspoeld met 2 rekeningen 2 krantjes 2 verschillende
actie's. Mail voor levering mail voor bevestiging mail voor leeggoed etc etc
Weer een punt wat klanten frustrerend maakt en een reden om weg te gaan.

punt 4 Vertegenwoordigers ZO WEL SLIGRO ALS HEINEKEN vooral HEINEKEN bakt er niks van
dat komt niet door de vertegenwoordigers maar de hoeveelheid klanten die 1 vertegenwoordiger
heeft. En constante vernieuwing klanten weten totaal niet meer wie hun vertegenwoordiger is.
Ze worden niet of slecht geïnformeerd door het gebrek aan service.
als gevolg dat klanten er klaar mee zijn.

Wat toch eigenlijk priority nr1 zou moeten zijn VERKOPEN

Maar Sligro heeft veel andere priority punten 1 STOP strategie

En Heineken die heeft als priority, zou het echt niet weten misschien te veel bezig met Asia en
Africa dan kunnen ze tenminste zeggen dat ze booming bezig zijn in die landen.

Jammer dat de klanten in NL massaal weggelopen zijn "en nog steeds weglopen"
Maar daar hoor je ze morgen weer niet over praten. Ze praten dan over Europa maar NL zelf
daar laten ze zich niet over uit. En doen ze dat wel Dan komt dat door bla bla bla,

Het zijn trouwens niet alleen Heineken klanten die weglopen, door deze samenwerking is de
service die er al was dan naar Sligro klanten ook verslechterd en dat eist zijn tol

Ik heb al eerder gezegd

Als Sligro op deze manier Eigenwijs door blijft modderen dan is het aflopen en hoeven de
nieuwe panden niet eens meer gebruikt te worden.

Als iedereen op de vloer zegt dit gaat nooit functioneren dan is gewoon doorgaan lekker slim.

En zie het resultaat down down down ik had 20 maar ik voorspel nu 12 a 13 begin Jan 2020

Succes allemaal weer gr ik ga weer genieten van mijn welverdiende pensioen




RT2014
0
Analyse De Tijd:
H+ 2
Er wordt uiteraard negatief gereageerd op de gevoelige winstwaarschuwing. We denken wel dat we het ergste gezien hebben en zouden (beperkte) posities behouden.

Het bedrijf, met z'n Foodservice-activiteiten, geeft vandaag gevoelig terrein prijs. Over het derde kwartaal daalde de omzet organisch met 3,2%, vooral het gevolg van een zeer zwak juli en augustus. Dit is deels het gevolg van een forse omzetterugval bij de klanten die zijn overgekomen vanuit de samenwerking met Heineken. Sligro Food zit momenteel in een transitiefase ingevolge de verkoop van de Emté-winkels. Volgens het management zal die transitie ook zichtbaar zijn een deel van 2020. Momenteel vertalen deze strategische aanpassingen zich vooral in hogere lasten, terwijl het bedrijf geconfronteerd wordt met kosteninflatie. Voor geheel 2019 is Sligro genoodzaakt een winstwaarschuwing te geven. Het bedrijf rekent op een EBIT van 40 à 45 mln. EUR, terwijl de consensus een hoge 59 mln. EUR bedroeg.
buy&hold-style
0
quote:

Bert.f schreef op 23 oktober 2019 00:04:

Zo allemaal lekker bezig geweest met het Sligro aandeel, hoe is het met de kopers?

Succes allemaal weer gr ik ga weer genieten van mijn welverdiende pensioen

Hoi Bert. Het gaat goed met deze koper, maar het rendement op mijn aankoop Sligro valt tegen. Het kan verkeren. Hoop dat Sligro in een paar jaar weer de boel weer goed op de rit wee te krijgen. De tegenvallers uit de Heineken deal had ik niet verwacht en ik had gedacht dat het kostenniveau al veel eerder zou zijn aangepast na de verkoop van Emté. Ik begrijp dat laatste niet goed, hier kon het management al lange tijd aan werken.
De uitnreiding naar Belgie blijft posieitef, evenals de lange termijn focus van de familie/het bedrijf. Daarom blijf ik met vertrouwen (en verlies) zitten.

Geniet lekker van je pensioen!
Nuchtere Kijk Op
0
Wat ik al tijden verwacht, Veghelse oorlog om zakelijke klanten gaat nu pas echt op stoom komen ;-) Waar Sligro aan het uitbreiden is (bv. België) met nieuwe groothandelswinkels, gaat de buurman Jumbo (die ook Sligro juridisch aanvecht) nu nog meer de aanval openen i.z. direct leveren aan de zakelijke markt klanten.

Te verwachten ontwikkeling, zeker nu het er meer en meer op wijst dat juist de logistieke veranderingen in de zakelijke markt plaatsvinden. Steeds minder zakelijke klanten gaan naar die fysieke zaken (de parkeer plaatsen steeds leger) en doen meer digitaal en met levering op de zaak.

Waar heb je dan straks nog groothandels voor nodig? Als de zakelijke klant gewoon bij dit soort adressen gaat bestellen, en puur naar het gemak en de kostprijs kijken. Reken maar dat Jumbo weet hoe die klanten welke prijs te berekenen. Het lijkt er bijna op alsof ik baat heb om dit aandeel naar beneden te schrijven? Nee dus, geen belang ! Echter je ziet/voelt de veranderingen snel plaatsvinden. Bv. is het risico op een file, zo voor de verkoper en niet voor de zakelijke klant. Ik geef maar aan, logistiek juist waar Sligro nu problemen mee heeft, wordt juist voor dit soort klanten veel belangrijker. Jumbo is ergens zo ook een moderne groothandel aan het worden. Bediend dus particulier en zakelijk. En anderen zullen echt wel volgen. Kijk wat AH met Bol.com voor een logistieke kennis in huis heeft. Als foodservice ook meer en meer qua levering buiten de winkels om gaat plaatsvinden, kan het wel eens heel hard gaan. Onlangs een Engelse documentaire gezien over de toekomstige supermarkt/groothandel/levensmiddelen handel enz. Het had alles weg van juist zo'n Bol.com bedrijf dan van een oude vertrouwde supermarkt. Vrijwel alles digitaal en geautomatiseerd.

www.distrifood.nl/assortiment/nieuws/...

www.jumbo.com/content/jumbo-zakelijk
www.jumbo.com/service/zakelijk/bedrij...
www.jumbo.com/service/zakelijk/bedrijven
www.jumbo.com/service/zakelijk/bedrij...
www.jumbo.com/content/zorg/

www.iex.nl/Nieuws/ANP-231019-289/Jumb...

Ik ben ook geen gefrustreerde Sligro klant of oud medewerker voor ze over dit soort stukjes ook die opmerking gaan maken ;-)

voda
0
Hambro Capital vergroot belang in Sligro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
23,15 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) J O Hambro Capital Management heeft een groter belang in Sligro Food Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 oktober 2019.

J O Hambro meldde een kapitaalbelang van 3,47 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 26 september dit jaar meldde Hambro nog een kapitaalbelang van 2,98 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Nuchtere Kijk Op
0
Hoe zit het eigenlijk NU met Sligro dat via de Emté supermarkten eerst profiteerde van de inkoopvoordelen via Superunie, de inkooporganisatie waarbij Emté/Sligro was/is aangesloten. Afgelopen jaren kochten de takken Foodservice en Foodretail bijna de helft van hun inkopen in via Superunie. Na die Emté verkoop dacht Sligro wel lid te kunnen blijven van Superunie, maar doordat het een kleinere afnemer zou worden, zouden bepaalde voordelen wel eens kunnen wegvallen. Dit zou dan wat extra druk zetten op de marges van Foodservice. Is er iemand die hier al wat meer over gehoord heeft? Of FS last heeft gehad i.z. verkoop Emté wat betreft die voordelen van de Superunie aan Sligro? En dan wat betreft de kosten voor onder meer transport, energie en lonen? Het bedrijf is kleiner geworden, maar de kosten zijn niet in dezelfde mate gekrompen. Sterker nog ik twijfel er meer en meer aan of ze dit gaat lukken. Ik ben dus benieuwd of Sligro als pure groothandel het rendement omhoog krijgt. Zeker nu ik bv zie dat Jumbo dus volop DIRECT inzet op jaja juist ook die zakelijke klanten van Sligro. Reken maar dat er een soort van oorlogje gaande is in Veghel. Niet alleen vanwege die claim die er ligt i.z. overname Emté, maar meer dus vanwege dat laatste dat Jumbo actief acquireert op die zakelijke klanten van ook Sligro. Kosten besparen of omzet behalen. Dat is absoluut een keuze die gemaakt moet worden. Het lijkt erop dat men kosten wil besparen, ook mijn advies: alle zeilen bijzetten om meer omzet te behalen (in de Benelux). De organisatie lijkt nog niet klaar voor een reorganisatie van een omvang waarmee de kosten substantieel verminderd kunnen worden. Zeker niet momenteel op transportkosten. Zie wat er staat te gebeuren in juist het logistieke stuk. Zet net als Jumbo nu met jullie doet, concurrenten onder druk. Haal hun omzet binnen door een scherpere focus op het acquireren van nieuwe klanten. Jumbo is echt overduidelijk een strategie aan het optuigen om groothandels activiteiten door DIRECTE acquisitie en ook met op de zaak levering, te ondermijnen. Ja een nieuw stukje concurrentie dient zich zo aan. Bedrijven zijn hier zeker gevoelig voor, en ik weet zo niet wat Jumbo met drankhandel en slijterijen doet, maar daar zal ook wel volop over gesproken worden. Verder volop met Heineken blijven overleggen en kijken hoe dit voor allen tot een suc6 te maken is. Als dit geen suc6 wordt, zie ik het niet zo rooskleurig in en kunnen concurrenten wel eens harder groeien. De Heineken deal is niet alleen het deel waar Sligro z'n omzet vandaan wil halen. Maar dat Jumbo dus zo handelt moet toch echt opvallen ;-)
Nuchtere Kijk Op
0
Jaja Jumbo dus ook naar België. Nu met filmpje. Voor de particulieren de gewone winkels en zakelijk dus wat hier boven al staat. Die directe online benadering als groothandel verkoop.

www.telegraaf.nl/video/178145104/belg...
voda
0
ABN AMRO verlaagt koersdoel Sligro van 35,00 naar 29,00 euro
10:46
*ABN AMRO verhoogt advies Sligro van Houden naar Kopen

bron Binck
237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 13,820
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 13,840
Laag 13,540
Volume 24.273
Volume gemiddeld 28.393
Volume gisteren 39.872

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront