Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GenZ, of de generatie die de wereld gaat redden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Henk Grootveld

Henk Grootveld is hoofd trendsbeleggen bij Robeco, fondsmanager van het groeifonds Rolinco en trendwatcher. Naast aandelenmarkten en economie heeft Grootveld een brede interesse in en schrijft hij over de impact van wetenschap en technologie op de geschiedenis. Hiervoor was hij onder andere hoofd Europese aandelen bij Robeco,...

Meer over Henk Grootveld

Recente artikelen van Henk Grootveld

  1. okt '19 GenZ, of de generatie die de wereld gaat redden 15
  2. sep '19 Een hopelijk slaapverwekkend verhaal 5
  3. jun '19 Tijdbom der obesitas 4

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 17 oktober 2019 19:57
    Meh, wat een leeg oppervlakkig stuk waar weer standaard verhalen van professionele woordenpoep rapporteurs wordt nagepraat.

    Volledig gebaseerd op sociale pseudo-science en dan puur gericht op Westerse jongeren. Terwijl het westen op het wereld toneel steeds minder relevant wordt.

    Hoe zit het met de jongeren in India, China en Nigeria (de toekomstige grootste bevolkingen)? Zijn die ook zo bezig met het klimaat? Gaan die het ook minder goed krijgen dan hun ouders?

    Laat me niet lachen...

    quote:

    schreef:

    GenZ juist meer politiek en sociaal geëngageerd en verwachten ze het als eerste generatie minder te goed te krijgen dan hun ouders. Die kregen immers ‘gratis’ studiefinanciering en konden nog een betaalbare woning vinden.
    Neem dit bijvoorbeeld. Millenials (in het Westen) hebben het nu op dit moment al veel slechter dan hun ouders. Daarvoor hoef je niet te wachten op GenZ. Ik ben zo'n Millenial.

    Ik heb nog net wel studie financiering gehad, maar veel minder dan m'n ouders. Ik mag op m'n 71ste op pensioen/AOW volgens de huidige planning. Breek m'n bek niet open over de kosten van een auto of huis (en de onmogelijkheid van een hypotheek). Die zijn in verhouding tot het inkomen nog nooit zo duur geweest.

    Is het leven onmogelijk als milenial? Nee niet bepaald, maar dat het financieel allemaal lastiger is dan de generatie van m'n ouders is wel duidelijk. En voor zowel Millenials als GenZ wordt dat alleen maar erger.

    Stay woke heeft verder vrij weinig te maken met GenZ en alles te maken met "manufacturing consent". Oftewel: dat we nu met z'n allemaal makkelijker dan ooit gebrainwashed worden door de paar media bedrijven die ons vertellen wat de waarheid is. Fophef fabrieken.

    Even een paar feitjes:
    -- Bijna alle Nederlandse kranten zijn in handen van 2 Belgse bedrijven.
    -- Het ANP is in handen van 1 enkel bedrijf: Talpa. Het ANP waar zowat elke Nederlandse nieuwsbron alles klakkeloos van copy-paste.
    -- Het bestaansrecht van de NOS hangt af van NPO/NOS gezinde politieke partijen. Een letterlijk staatskanaal dus. Dat ondanks alle claims totaal niet onafhankelijk is voor wat betreft haar toekomst.

    Dus GenZ. Meh.
  2. Prince Doji 17 oktober 2019 23:44
    gretta shithead, ongeschoolde kleuter die moet oppleuren, deze generatie gaat de wereld niet redden............. waar is de eternal beauty, harmonie, humor, waardigheid , eerlijkheid en eeuwige jeugd .....intelligentie, deugdzaamheid, schranderheid en opofferingsgezindheid................. niet deze generatie

    www.youtube.com/watch?v=_3DYdSOzw0U
  3. forum rang 5 theo1 18 oktober 2019 10:25
    Ik geloof daar allemaal niet zo in. Ik denk dat het allemaal veel meer met leeftijd dan met generatie te maken heeft. Het is gemakkelijk om idealistisch te zijn als je geen belangen hebt. Een oud gezegde is: als je op je 20e niet links bent, dan heb je geen hart, als je op je 30e niet rechts bent, dan heb je geen hersens. Dat gezegde bestond al vóór mijn tijd (ik ben van 1969). Als je eenmaal een baan en een hypotheek hebt, dan voelt het allemaal ineens heel anders. En ook in mijn jeugd waren er al veel kinderen die ineens vegetariër waren, toen alleen omdat het zielig was voor de dieren. Het verschil is dat ouders toen gewoon maling hadden aan dat soort oprispingen en de kinderen aten wat de pot schaft en anders maar niks. Nu zijn ouders daar veel softer in. Toen pasten de kinderen zich aan, nu de ouders. Ik vind dat een beetje verontrustend.

    Iedere tijd heeft iets om bang voor te zijn. Er was de bom. Er was uitzichtloze werkloosheid. Er was terrorisme. En nu is er het klimaat. Er is altijd iets waar de jeugd zich druk om maakt. Ooit had je provo's, daarna punkers en krakers, nu klimaatspijbelaars. Vergeleken met de krakers zijn die klimaatspijbelaars maar sukkels.

    De wereld wordt niet gered door kinderen. De kinderen denken altijd weer dat ze de wereld moeten redden, maar dat gebeurt nooit. Kinderen hebben onbegrensde verbeelding en een onbegrensd vertrouwen in de maakbaarheid van de wereld. De werkelijkheid is veel prozaïscher. En zoals een eerdere reactie al stelde: de huidige generatie in India wil gewoon vooruit in het leven en de huidige generatie in Bangladesh wil gewoon brood op tafel. Dat zijn heel andere ambities.
  4. forum rang 5 theo1 18 oktober 2019 10:33
    En hou op over hoe ontzettend vreselijk het is dat deze generatie vreest het slechter te krijgen dan hun ouders. Dan heb je de jaren '80 niet meegemaakt. Er was toen torenhoge structurele jeugdwerkloosheid. Lubbers hakte in op de sociale zekerheid. Die jongeren waren zeker niet bang het slechter te krijgen dan hun ouders? Sterker nog, die jongeren waren daarvan overtuigd. Daarom had je toen ook dat nihilistische punkgedoe: er was geen toekomst. Dat was tenminste de perceptie. En met die generatie is het uiteindelijk ook helemaal goed gekomen. De punkers van toen lopen nu ook gewoon met een stropdas om op hun pensioen te wachten.
  5. [verwijderd] 22 oktober 2019 12:48
    Ik had een heel ander idee van "Hoofd trent beleggers" van Robeco , waar ik een flink kapitaaltje heb staan.
    Het schrikt me niet weinig af, dat zelfs deze heren zich laten bedotten met de klimaat hysterie.
    Over 3 jaar gelooft er geen zinnig mens meer in, en vraag ik me alleen af hoe deze belegging specialisten zich eruit gaan redden, en kan alleen maar hopen dat ze meer verstand hebben van de aandelenmarkt
  6. forum rang 6 Ronald Engels 26 oktober 2019 21:12
    theo1,

    Inderdaad, sinds de laatste 30 jaar zijn de kinderen de baas geworden in gezinnen, de ouders echte softies/slappelingen, dus zeer verontrustend. Het ergst zijn overigens jonge jongens in Arabische gezinnen, stampvoetend en agressief zullen en moeten ze altijd hun zin krijgen bij hun incompetente ouders.

    Overigens: Man-made CO2 Global Warming is Bedrog en Manipulatie van de hoogste in zekere zin criminele/diefstal soort door sommige wetenschappers (kleine minderheid) en enorm veel bewust domme Eigenbelang Politici, met de aller grootste dwazen natuurlijk in Nederland.

    Nederland, het eeuwige land en volk der softe socialistische Dwazen, der Softies, ever-sinds het economische Drama Joop Den Uyl, PVDA, D66 en nu bovendien de allergrootste ramp communistisch Groen Links en bovendien ongelooflijk groen achter hun oren wat realiteitszin en echte wetenschappelijke kennis betreft.
    Groen Links, Urgenda, Milieu-Defensie, Green-Peace houden zich te veel bezig met Bedrog als Verdienmodel en Bezigheidstherapie, bah om van te kotsen, de burger betaalt de hoge rekening, hoe dom is deze burger dus, bij de verkiezingen?

    M.v.g.
  7. forum rang 6 Ronald Engels 26 oktober 2019 21:36
    Henk Grootveld, Robeco,

    Het is te hopen, maar verre van zeker, dat er de komende jaren, maar zeker vanaf 2028-2032 nog voldoende goedkoop te produceren voedsel is voor de groeiende wereldbevolking en dit dankzij de komende langjarige Global Cooling periode Planeet Aarde, beginnend in de winter 2020 en durende tot ruwweg 2055.

    Een periode met veel terugkerende Elfstedentochten en terugkerende problemen met kortere granen inzaai periodes, enzv., meer vocht en meer kou en kortere granen (enzv.) groeiperiodes.

    Echter beter veel beter voor keerkringen/evenaar/zuidelijke Sahara zones, wegens meer neerslag/meer CO2, enzv.

    M.v.g.
  8. forum rang 6 Ronald Engels 26 oktober 2019 21:42
    Henk Grootveld, Robeco,

    Wees zo verstandig en stop in het geloven van Man-made CO2 Global Warming, ik kan je verzekeren, dit is werkelijk puur bedrog en een teken, dat "Waanzin/Angst/Onverstand/Gebrek aan Kennis/Manipulatie" in de huidige wereld de boventoon voert.

    M.v.g.
  9. [verwijderd] 30 oktober 2019 12:58
    Precies, als een langharige werkschuwe linkse rakker gelooft in de klimaat kolder , who cares.
    Maar 1 van de topmannen van Robeco, die ook in die nonsense geloofd is toch FF anders.
    Misschien geloofd hij ook wel in een afzetting van de beste president in 50 jaar in de VS.
    Dit kan wel degelijk invloed hebben op zijn investerings belijdt.
    Mijn arme centjes !
  10. forum rang 6 Ronald Engels 31 oktober 2019 02:12
    dasokwat,

    ROBECO heeft geen andere keus als "Politiek Correct te zijn" en te dansen naar de pijpen van onze regering, enzv.

    Alle eigenbelang ondernemers zijn politiek correct, geen keus. Wat ze echt denken weet niemand.

    Echter er zijn ook Nederlandse bankiers die mij in privé zeggen en denken dat de Regering Rutte en consorten kneitergek bezig zijn en bezig zijn met de vernietiging van Nederland, sinds 10 jaar, de dictatuur van Rutte volgens sommige Bankiers.

    M.v.g.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links