BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

Oktober maand van herstel

3.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

bartbas schreef op 18 oktober 2019 18:43:

[...] Sommige bedrijven worden flink geraakt. Ik sprak gisteren een grotere interieurbouwer. De man vertelde dat zijn personeel al een week niets meer te doen had. Verschillende orders waren teruggetrokken of uitgesteld.
Een andere bron (Vereniging Eigen Huis) zegt het tegenovergestelde. Wie moet ik nu geloven?
amice
0
Barbas zegt dat een int. Bouwer al een week niets te doen heeft.
Daar kan ik me niets bij voorstellen.al de bedrijven ( bouw in interieur) die ik mee maak, barsten van het werk en hebben personeel te kort. De interieur ouwer van Barbas moet maar met collegas concurenten gaan praten. Kan zo werk in onderaanneming uitvoeren.
[verwijderd]
0
Is waar Amice. Komt waarschijnlijk door de negatieve blik /vooruitzichten die dan gestaafd moeten worden met "voorbeelden". In dit geval van een anonieme interieurbouwer.:-) . Dezelfde forumganger voorspelt ook al meerdere jaren een recessie en renteverhogingen. Het is verstandig ook je eigen GBV te gebruiken en niet alles na te blaten wat in de media staat dan wel wat analisten roepen.
HenkdeV
0
Zomaar een voorbeeld, wanneer je een klein beetje je best doet kun je hier nog tig meer voorbeelden van vinden. Wanneer er niet heel snel iets gebeurd, zal dit zeker problemen voor bouwers met zich meebrengen. Daar komt bij dat de politiek op dit moment zeer verdeeld is over hoe het nu verder moet.

Huizenbouw Roermond gestopt door stikstofuitspraak

Jeroen den Blijker 14 augustus 2019.

Het was slechts een kwestie van tijd, maar Roermond heeft de primeur: de bouw van 470 woningen is gesneefd op de ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State. De bouw is een te grote bedreiging voor de natuur.

Het is het zoveelste plan dat strandt door de uitspraak die de Raad van State eind mei. De hoogste bestuursrechter haalde toen een streep door de wijze waarop de overheid sinds 2015 de extra stikstofuitstoot van economische activiteiten vlakbij natuurgebieden compenseert. Die aanpak, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), is niet bewezen effectief en dus in strijd met Europese regels. Allerlei plannen kwamen hierdoor al eerder in de knel, zoals de uitbreiding van diverse agrarische bedrijven bij wettelijk beschermde Natura-2000 gebieden. Maar ook de verbreding van snelwegen rond Utrecht, de opening van vliegveld Lelystad, de bouw op de voormalige vliegbasis Twente en de aanleg van een industrieterrein bij Delfzijl.

En nu dus de nieuwbouw van 470 woningen in Roermond. Tegen die bouw, gepland tussen de beschermde natuurgebieden het Roerdal en het Swalmdal, was bezwaar aangetekend door lokale milieuorganisaties en enkele omwonenden. De bouw en alle autoverkeer daaropvolgend, leidt tot teveel stikstof, betoogden zij, wat weer een te grote wissel trekt op de natuurgebieden. Het betreft hier bijzonder cultuur- en natuurhistorisch landschap, met specifieke biotopen voor beschermde dieren zoals de knoflookpad (Roerdal).

De Raad van State vernietigde woensdag ook de plannen van Wageningen en Boxtel, eveneens omdat daarin onvoldoende rekening was gehouden met het natuurbelang. Wageningen wilde een kennis- en innovatiecentrum bouwen, Boxtel een nieuwe verbindingsweg.

De bouwsector liet al eerder weten zich grote zorgen te maken over de gevolgen van de ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State. De vrees bestaat dat elk nieuwbouwproject in de omgeving van een van de 160 beschermde natuurgebieden stukloopt, met alle (financiële) gevolgen van dien. De stikstofuitspraak houdt ook Den Haag bezig, waar de ministers Carola Schouten (landbouw), Cora van Nieuwenhuizen (verkeer) en Kajsa Ollongren (binnenlandse zaken) een oplossing pogen te vinden. Zij hebben een crisisteam ingesteld en een commissie, die binnenkort met een advies moet komen.
[verwijderd]
0
quote:

4finance schreef op 19 oktober 2019 12:39:

BAM, weer een boobytrap in Terneuzen?
Nee hoor. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet aan de krant weten dat de totale kosten naar verwachting nog wel binnen begroting blijven. En BAM zegt in de krant dat "er geen grond is te veronderstellen dat dit werk een probleemproject zou worden".
Mijn toevoeging is, dat ieder project zijn mee- en tegenvallers kent maar daarom niet meteen een probleemproject is of boobytrap-waardig om in jouw bewoordingen te spreken.
bambricks
0
quote:

Beurs2021 schreef op 19 oktober 2019 12:58:

[...]
Nee hoor. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet aan de krant weten dat de totale kosten naar verwachting nog wel binnen begroting blijven. En BAM zegt in de krant dat "er geen grond is te veronderstellen dat dit werk een probleemproject zou worden".
Mijn toevoeging is, dat ieder project zijn mee- en tegenvallers kent maar daarom niet meteen een probleemproject is of boobytrap-waardig om in jouw bewoordingen te spreken.
Het is heel normaal dat er afwijkingen t.o.v het bestek zijn. Die zijn dan voor de opdrachtgever. Verontreinigngen worden bijna altijd uitgesloten. Dit laatste omdat ze enorm in de papieren kunnen lopen. Dit is niet alleen als gevolg van aanvullende kosten maar vooral door vertraging t.o.v. de planning. Tijd is geld. Is ook een mogelijkheid om extra inkomsten te genereren.

Per saldo zou dit een positieve bijdrage moeten leveren voor de bouwers.

Plein777
1
www.telegraaf.nl/nieuws/1952637810/bo...

Bouw tien kerncentrales in Nederland’
author avatar
Door EDWIN TIMMER
Updated 3 uur geleden
Vandaag, 10:02 in BINNENLAND

AMSTERDAM - In 2008 benoemde Time Magazine hem tot ’Held van het Milieu’. Zijn strijd voor hernieuwbare energie werd omarmd door Barack Obama en leidde tot een subsidie-infuus van 150 miljard dollar voor Amerikaanse windmolens en zonneparken. Maar trots voelt Michael Shellenberger allang niet meer. Als het aan de Californiër ligt, bouwt Nederland tien kerncentrales en zweren we wind en zon voorgoed af. „Ik bepleit een wereldwijd moratorium op nieuwe windparken.”

Michael Shellenberger geloofde ooit in windenergie, maar richt nu al zijn pijlen op kernenergie. ,,Tien reactoren in Nederland zijn genoeg om al jullie stroomvoorziening CO2-vrij te maken.”
Michael Shellenberger geloofde ooit in windenergie, maar richt nu al zijn pijlen op kernenergie. ,,Tien reactoren in Nederland zijn genoeg om al jullie stroomvoorziening CO2-vrij te maken.”? AMAURY MILLER/ GETTY IMAGES
„Ik stapte uit het vliegtuig en zag op Heathrow een enorme BP-reclame met zonneparken verspreid over een merengebied. Ik dacht: ’Erger dan dit kan niet’. Het idee om toekomstig elektronisch afval, want dát zijn die panelen, zo neer te leggen dat insecten, vogels en zonlicht het oppervlaktewater niet meer kunnen bereiken… Hoe kun je dit in hemelsnaam zien als duurzame energie?”

Op de Dam klinkt vandaag een ander protest. Geen klimaatjeugd die zich vastlijmt aan de straat uit angst voor het einde van de wereld. Wel betogers die demonstreren vóór kernenergie. Stand up for Nuclear (Sta op voor Nucleair) vindt plaats in 30 wereldsteden tegelijk. Uranium is, zeker in de ogen van Michael Shellenberger, de schoonste energiebron op aarde.

De oprichter van de Amerikaanse denktank Environmental Progress is misschien ’s werelds grootste voorvechter van kernenergie. Tien jaar geleden viel hij van zijn geloof in wind en zon als energiebron. „Het probleem van de onbetrouwbare energietoevoer is onoplosbaar”, zegt hij op bezoek in Nederland. Vrienden van vroeger zijn nu zijn grootste tegenstanders. Want de dark greens, zoals hij orthodoxe groene denkers als Greta Thunberg betitelt, wijzen kernenergie nog het felst af.

U was niet van jongs af aan fan van kerntechnologie.

„Begin jaren tachtig was ik heel bang voor nucleaire oorlog. Ik herinner me een tv-programma waarin kinderen in een klaslokaal verdampten bij een nucleaire aanval. Dat was heel traumatiserend. En toen ineens, in 1989, verdween het risico op die allesverwoestende oorlog. Al snel voelde ik me aangetrokken tot klimaatverandering. In de psychologie heet dat displacement; projectie van dezelfde angst op iets anders. Dat zie je bij veel mensen. De vrees voor een nucleair Armageddon is ingeruild voor de klimaat-apocalyps.”

Dus u werd milieuactivist?

„Ik was in 1992 bij de VN-klimaatconferentie in Rio. Later deed ik campagnes voor Greenpeace en de Sierra Club. Vanaf 2001 vocht ik voor hernieuwbare energie. Ik wist eigenlijk niet waarover ik praatte, maar net als iedereen op links wist ik zeker dat dit de toekomst was. We lobbyden hard voor een groene New Deal. Obama omarmde onze plannen in 2007. Tussen 2009 en 2015 investeerde zijn regering 150 miljard dollar in biobrandstoffen, elektrische auto’s en windmolens.”

Was het uw grootste succes als milieubeschermer?

„Terugkijkend voel ik weinig trots. Dat heb ik wel om de redding van de laatste onbeschermde Redwoods. Een bos vol kustmammoetbomen die wel tweeduizend jaar worden en behoren tot de hoogste ter wereld. Tussen die bomen staan is als een kathedraal betreden; stil, oud en imponerend. Het voelt heiliger dan de oudste kerken in Europa. En het lukte zelfs om het bosgebied te vergroten.”

150 miljard lospeuteren is ook niet niks.

„We stuiten al snel op de problemen van hernieuwbare energie. De enige manier om een aanzienlijk deel van je stroom uit wind en zon te halen, is door gebruik van waterkracht of gas. Vandaar die BP-reclame. Grootschalige opslag in batterijen is veel te duur. De introductie van wind en zon in een stabiel stroomnetwerk, creëert door haar pieken en dalen slechts chaos en hogere kosten.”

Toch klinken wind en zon milieuvriendelijk.

„De energiedichtheid van de brandstof bepaalt de invloed op de omgeving. Hoe hoger de concentratie energie, hoe minder ruimte er nodig is. In Californië hebben zonnepanelen 450 keer zoveel land nodig om dezelfde energie op te wekken als een kerncentrale. Als ik dit waterflesje vul met uranium, heb jij genoeg energie om je hele leven een westers leven te leiden.”

Wat is die grotere milieu-impact?

„De milieueffecten van wind- en zonneparken zijn veel groter dan we tot nu toe erkennen. Er was al anekdotisch bewijs dat wieken van Duitse windmolens twee keer per jaar moeten schoongemaakt van insectenaanslag. Dit jaar legde Franz Trieb de link tussen afstervende insectenpopulaties en windparken. En dan zijn er nog de roofvogels; sperwers sterven tussen draaiende wieken.”

In Nederland vrezen omwonenden horizonvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsklachten door laag bromgeluid.

„Precies. En die groeiende weerstand heeft er in Duitsland voor gezorgd dat er dit jaar amper windmolens zijn bijgebouwd. De windindustrie verloor 20.000 banen. Wij vinden dit als Environmental Progress zo belangrijk dat we anti-windgroepen steunen. Ik bepleit een wereldwijd moratorium op nieuwe windparken. Tot het effect duidelijk is op leefgebieden van vogels.”

Volgens de windlobby doden huiskatten meer vogels.

„Dat is een sinistere leugen. Alsof die huismus in de bek van je kat evenveel ecologische waarde heeft als de sperwers, uilen, arenden en condors die zich te pletter vliegen tegen molenwieken. Roofvogels leven langer, vermenigvuldigen zich langzamer en zijn vaak toch al bedreigd.”

Kernenergie is wél veilig?

„Het is de veiligste en meest betrouwbare wijze van stroom opwekken. Het veroorzaakt geen lucht- of waterverontreiniging. Terwijl het verbranden van biomassa en fossiele brandstoffen jaarlijks zeven miljoen slachtoffers eist. Het enige ernstige incident met kernenergie was Tsjernobyl. Dat kostte 200 slachtoffers. Vorig jaar stierven in de VS vierduizend mensen aan auto-ongevallen wegens het staren naar smartphones.”
Plein777
1
Volgens de Duitse denktank DIW kan kernenergie financieel niet uit.

„Onzin. Neem Frankrijk en Duitsland. Fransen betalen iets meer dan de helft voor elektriciteit dan Duitsers en de Franse CO2-uitstoot van hun stroomproductie is slechts 10% van de Duitse uitstoot. Duitsland haalt 37% van haar elektriciteit uit hernieuwbaar, Frankrijk krijgt 75% uit kernenergie. Als kernenergie zo duur zou zijn en hernieuwbaar zo goedkoop, waarom betaalt Duitsland dan twee keer zoveel voor energie die tien keer zo vuil is?”

Waarom heeft hernieuwbaar toch de overhand?

„De enige reden waarom de windindustrie hiermee wegkomt, is omdat velen het bedrieglijke idee slikken dat windenergie dichterbij de natuur staat. Terwijl uranium net zo natuurlijk is als wind of zonlicht.”

Juist de groenen wijzen nucleair het felst af.

„Als ik tegen Greta Thunberg zeg: ’Ik waardeer je passie. Jij wilt dat iedereen veganist wordt, dat niemand nog vliegt of autorijdt. Maar waarom gebruiken we dan geen kernenergie? Dan daalt de CO2-uitstoot razendsnel, ook als we blijven vliegen en vlees eten. Dan roept zij heel hard ’Nee!’ Nucleaire energie berooft de dark greens, de orthodoxe groene kousenkerk, van hun rationele basis om te moraliseren.”

Hoe bedoelt u?

„Waarom moraliseren mensen? Om zich superieur te voelen. Daartoe is een externe autoriteit nodig die dat bevestigt. Tot de 19e eeuw was dat God. Ik ben beter, want ik bid en ga vaker naar de kerk. Nu is het de 21e eeuw, en voor de groenen is natuur de nieuwe autoriteit. Het medium is de priesterklasse van klimaatwetenschappers. Dus mag Greta spreken bij de VN en voelt links zich ver verheven. Maar dan moeten ze wel kernenergie afwijzen, anders valt de basis weg onder hun wereldbeeld.”

Wat vindt u van de Zweedse klimaatspijbelaar?

„Greta is de wedergeboorte van Al Gore. Als Gore Mozes was, is zij een soort Jeanne d’Arc. Het beste antwoord op Greta zag ik in een serie foto’s op Twitter. Twaalf kinderen uit India, Pakistan, Afrika en Latijns-Amerika. Greta als nummer twaalf. Ieder kind werkt; op het land, op straat en in de fabriek. En dan de boze Greta bij de VN. Met eronder de tekst: wie van deze kinderen denkt dat ouderen haar toekomst stelen?”

Hoe bang bent u nu voor klimaatverandering?

„Ik ben niet langer apocalyptisch over het klimaat. Het is niet het einde van de wereld. Het is een probleem over misschien honderd jaar. Maar als je begrijpt hoe langzaam de overgang gaat naar een andere energiebron, dan krijg je toch haast. Energiecentrales zijn ontzettend duur, net als de exploratie van oliebronnen, investeringen zijn voor de lange termijn. Daarom moeten we nu kiezen voor kernenergie.”

Nucleair gaat niet snel genoeg, stelden onze klimaattafels.

„Traagheid is een illusie. ’Ik leg binnen één dag zonnepanelen op mijn dak. Een kerncentrale bouwen kost tien jaar’, hoor ik dan. Ja, maar na tien jaar heb je energie voor miljoenen mensen. Gedurende vele decennia. Tien reactoren in Nederland zijn genoeg om al jullie stroomvoorziening CO2-vrij te maken. En je houdt genoeg elektriciteit over voor alle auto’s en lichte trucks. Om te beginnen is er plek bij Borssele.”

Nederland moet tien reactoren bouwen?

„Absoluut, dat is het allerbeste. Er zullen zeker verliezers zijn. De wind- en zonne-industrie verliest haar subsidies. Veganisten kunnen geen vingertje meer opheffen. Boeren missen extra inkomen. Hernieuwbare energie is een ruif waaruit grote groepen eten. Nucleair maakt samenlevingen rijker, omdat het dit soort profiteergedrag uitsluit.”

Wat hoopt u voor de toekomst?

„Ik zie graag een nieuwe milieubeweging. Gematigd in plaats van apocalyptisch. Vóór kernenergie. Een gematigd utopia, een groenere en rijkere wereld: meer inspiratie heb ik niet nodig. Als je je alleen goed voelt door neer te kijken op anderen – omdat ze vlees eten, vliegen of autorijden – dan is er iets anders mis met je. Die zielensmart moet je op een andere manier genezen.”
[verwijderd]
0
OnoMatopee
0

Construction company BAM has been selected as ‘contractor of the year’ at the Education Industry’s annual gathering.

The company, which is in its 150th year of trading globally, received its award at the annual Education Estates conference in Manchester (15/16 October).

The conference – which was attended by over 2000 people - is described by the Department for Education as a “must attend” event.

Each year the company regularly designs and builds more than a dozen primary schools, secondary schools, colleges and university buildings. Its clients include the Department for Education, local authorities, higher education providers and specialist trusts.

James Wimpenny, BAM’s Chief Executive, said: “Great schools, colleges and universities play an essential role in our society. Our work supports great education, and helps our clients operate sustainably and efficiently.

“What we offer appeals to our clients not only because the buildings are high quality but also because of how we do things, and how well we understand how they do things. Our secret is simple: collaboration. You can only collaborate if you listen, and understand. Then you must engage, and learn. Every single project, we take ourselves to school.”

Mr Wimpenny said the award was especially meaningful because of the company’s journey through history.

“We built our first school in the UK in 1874, annexed to St Paul’s Cathedral. Our first University was 1890, for Kings College. In those days we moved things around by horse and cart and employed a stablemen. Now, we have virtual reality engineers and drone pilots.”

The company places great emphasis on adding value beyond the fabric of the building, and on enhancing lives.

“We recently won the Department for Education’s first ever safety award for the construction sector. In 2018 we engaged 20,000 students and hosted 536 education activities. Construction can and should be a learning opportunity for those around us too. Our responsibility is to reach out to them. That way what we leave behind is not just a fine building. We leave behind people whose lives are changed by what, and how we have built.”

BAM was joined on the list of winners by Scott Brownrigg, which was the Architectural Practice of the Year. Together, BAM and Scott Brownrigg have recently worked on Brecon High School, Great Western Academy and Kingfisher Primary school, both in Swindon and Ryden Enterprise School in Surrey.
HenkdeV
0
Parlement torpedeert stemming over brexitdeal
Updated 9 min geleden
22 min geleden in BUITENLAND

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson heeft een forse nederlaag geleden in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal nog niet wordt goedgekeurd. Dat zou betekenen dat de premier de EU moet vragen de brexitdeadline uit te stellen.

Het zogenoemde Letwin-amendement kreeg de steun van 322 Lagerhuisleden. 306 van de parlementariërs stemden tegen het voorstel. Dat verandert de tekst van de motie waarin de regering vraagt om goedkeuring voor de deal. In het amendement staat dat het Lagerhuis pas definitieve goedkeuring geeft aan de brexitdeal als de bijbehorende wetgeving is goedgekeurd door het parlement.
manuss
0
BREXITDEAL

Naar verwachting zal Johnson maandag de benodigde wetgeving aan het parlement voorleggen. Hij komt hiermee tegemoet aan het Letwin-amendement. Vervolgens zal de premier zijn deal waarschijnlijk dinsdag opnieuw voorleggen aan het Lagerhuis. De kans dat hij dan een meerderheid vindt, zal toenemen.

OnoMatopee
0
LONDEN - De Britse premier Boris Johnson heeft een forse nederlaag geleden in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal nog niet wordt goedgekeurd. Dat zou betekenen dat de premier de EU moet vragen de brexitdeadline uit te stellen.

Het zogenoemde Letwin-amendement kreeg de steun van 322 Lagerhuisleden. 306 van de parlementariërs stemden tegen het voorstel. Dat verandert de tekst van de motie waarin de regering vraagt om goedkeuring voor de deal. In het amendement staat dat het Lagerhuis pas definitieve goedkeuring geeft aan de brexitdeal als de bijbehorende wetgeving is goedgekeurd door het parlement.

Johnson haalt daardoor de deadline niet die het parlement hem heeft opgelegd. Hij kreeg eerder tot deze zaterdag de tijd om parlementaire goedkeuring te krijgen voor zijn brexitdeal of een Brits vertrek uit de EU zonder deal, anders moest hij uitstel van de brexitdeadline vragen. Het parlement heeft nu echter de motie herschreven waarmee de regering aan die eis wilde voldoen.
OnoMatopee
0
Letwin, die eerder uit de Conservatieve fractie is gezet, steunt de deal van Johnson. Hij zegt dat zijn amendement is bedoeld als „verzekering” om een brexit zonder deal te voorkomen als iets misgaat bij de implementatie van de overeenkomst met de EU. Het parlement heeft daar maar weinig tijd voor, omdat de brexit al over twaalf dagen moet plaatsvinden.

Geen uitstel
Johnson houdt vast aan een Brits vertrek uit de EU op 31 oktober. „Ik zal niet met de EU onderhandelen over uitstel (van de brexit) en daar verplicht de wet me ook niet toe”, zei hij in het Lagerhuis.

De premier toonde zich na de stemming strijdlustig. „Ik zal onze vrienden en collega’s in de EU precies vertellen wat ik iedereen in mijn 88 dagen als premier op het hart heb gedrukt”, zei hij. „Dat verder uitstel slecht is voor dit land, slecht voor de Europese Unie en slecht voor de democratie.”

Het is onduidelijk of Johnson bedoelt dat hij de wet wil negeren door geen uitstel te vragen. Waarnemers sluiten niet uit dat de regering toch zo’n verzoek naar de EU zal sturen, maar vooral wil laten zien dat de premier dat met grote tegenzin doet.
OnoMatopee
0

Geen ‘Super Saturday’ na amendement: stemming over Brexit-akkoord uitgesteld
Er komt vandaag geen Lagerhuisstemming over het Brexit-akkoord dat Boris Johnson met de Europese Unie heeft gesloten. Middels een amendement hebben EU-gezinde parlementsleden Johnson gedwongen om voor het einde van de dag een brief naar Brussel te sturen met een uitstelverzoek - iets wat Johnson vooralsnog niet van plan is te gaan doen. Nadat het amendement was aangenomen, besloot de premier de stemming over het akkoord in te trekken. Waarschijnlijk gaat het Lagerhuis hier dinsdag over stemmen.
Patrick van IJzendoorn 19 oktober 2019, 14:28
EU-aanhangers reageren op het nieuws dat de stemming is uitgesteld. ©REUTERS

Net nu het erop leek dat Johnson tegen alle verwachtingen in genoeg steun had voor zijn akkoord, besloot zijn EU-gezinde partijgenoot Sir Oliver Letwin de goedkeuring hiervan te torpederen. Met zijn amendement dwong hij de regering uitstel aan te vragen, officieel om te voorkomen dat er eind deze maand onverhoopt toch een No Deal zou plaatsvinden. Tegenstanders van het Johnson-akkoord zagen dit als een uiterste en allerlaatste poging om een Brexit te voorkomen.

Dankzij steun van Labour, de Liberaal-democraten, de Schotten en andere remainers kreeg het amendement 322 stemmen, een meerderheid van zestien. De Noord-Ierse DUP stemde ook met Letwin mee, mogelijk uit wraak tegen Johnson die volgens hun Noord-Ierland heeft verraden. Een stemming over het akkoord zou daardoor niet meer dan indicatief zijn, iets waar Johnson geen zin in had. Voor hem is het een vervelende nederlaag na zijn triomftocht in Brussel.
Lagerhuisvoorzitter John Bercow. ©HOC/JESSICA TAYLOR
Juichen

Op het Parlementsplein juichten duizenden anti-Brexit demonstranten toen de uitslag bekend werd. Zij hopen dat er toch nog een tweede referendum komt, iets waar de oppositie meteen voor pleitte nadat de stemmen waren gesteld. De regering echter gaat de ratificatie van het scheidingsakkoord nu naar aanstaande maandag verplaatsen, zodat er naar verwachting dinsdag een eerste stemming is. Er zijn genoeg Labour-kamerleden die met de regering willen meestemmen.

Volgens een eerder aangenomen wet, de zogeheten Benn Bill, moet Johnson nu een verzoek aan de Europese leiders doen om Brexit tot eind januari uit te stellen - iets wat hij zegt niet te gaan doen. Hij kan ook een brief sturen met de mededeling dat hij gewoon van plan is om de EU eind deze maand met een deal te verlaten. Bij het beantwoorden van de brief zal de EU mogelijk wachten op de uitkomst van de stemming begin komende week.
Boris Johnson tijdens het debat in het Lagerhuis. ©AFP
Publieke weerzin

Voor Johnson kan deze nederlaag goed uitpakken omdat het de publieke weerzin tegen het tegenstribbelende parlement zal vergroten. Uit diverse opiniepeilingen is gebleken dat de meeste Britten het Brexit-proces zo snel mogelijk beëindigd willen zien. De Schotten ondertussen roepen steeds luider om een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. Ze vinden het oneerlijk dat de Noord-Ieren wel half in de EU blijven en zij niet.
amice
0
Onnomatopee deelt mede dat bam behoort tot de mogelijk genomineerde aannemer education industrie.
Maar ja !
manuss
0
quote:

amice schreef op 19 oktober 2019 18:26:

Onnomatopee deelt mede dat bam behoort tot de mogelijk genomineerde aannemer education industrie.
Maar ja !
Wat "maar ja" ?
OnoMatopee
0
quote:

amice schreef op 19 oktober 2019 18:26:

Onnomatopee deelt mede dat bam behoort tot de mogelijk genomineerde aannemer education industrie.
Maar ja !
The company, which is in its 150th year of trading globally, received its award at the annual Education Estates conference in Manchester (15/16 October).
bartbas
1
quote:

amice schreef op 19 oktober 2019 11:24:

Barbas zegt dat een int. Bouwer al een week niets te doen heeft.
Daar kan ik me niets bij voorstellen.al de bedrijven ( bouw in interieur) die ik mee maak, barsten van het werk en hebben personeel te kort. De interieur ouwer van Barbas moet maar met collegas concurenten gaan praten. Kan zo werk in onderaanneming uitvoeren.

Is inderdaad een voorbeeld van een gespecialiseerd bedrijf, dat de pech heeft dat toevallig enkele grote opdrachten herroepen of uitgesteld zijn. Meeste aannemers hebben nog meer dan werk genoeg met lopend werk. Dat neemt niet weg dat iedereen in de bouw en ook gemeenten zich ernstig zorgen maken over de nabije toekomst. Iedereen die de krant leest of de actualiteiten op radio en / of de tv volgt zal daar geen twijfel over hebben. Er worden nu al vele vele tientallen bouwvergunningen niet afgegeven vanwege de stikstofproblematiek.

Bartbas
3.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,788
Verschil -0,042 (-1,10%)
Hoog 3,814
Laag 3,758
Volume 577.058
Volume gemiddeld 1.424.137
Volume gisteren 705.352

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront