Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming oktober 2019

7.345 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 ... 364 365 366 367 368 » | Laatste
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen IEX Premium content te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Sharen
1
quote:

Misschien schreef op 19 oktober 2019 16:22:

La Reina,

Dank u wel
En ook dank aan WBE voor het plaatsen vandaag van wéér een artikel uit de Sydney Morning Herald.
Ik zie daarin helaas nog geen aanwijzingen dat dit gaat aflopen met slechts ‘een tik op de vingers’.
Sharen
0
Vertaling deel 1 (Google)
————————
Grote plannen kwamen uit voor een CSL-aanval in het hotel in Boedapest
Door Sarah Danckert 19 oktober 2019 - 12.00 uur - The Sydney Morning Herald

Lush Margaret Island is een oase in de rivier de Donau, op een steenworp afstand van de drukte van de twee hoofdsteden Buda en Pest in Hongarije. Gekenmerkt door prachtige promenades, uitgestrekte openbare baden en aangelegd parklandschap, zijn de erfgoedhotelcomplexen van het eiland favoriet bij de set zakelijke conferenties.
Het was hier eind mei dat twee artsen een geheime bijeenkomst hielden in het Grand Hotel Danubius om een ??plan uit te werken dat uiteindelijk zou leiden tot aantijgingen van een massale bedrijfsspionage-aanval op het derde grootste bedrijf van Australië, plasmareus CSL.

Tegen oktober zou CSL's belangrijkste operationele dochteronderneming CSL Behring een van de artsen aanklagen tijdens de bijeenkomst in de Amerikaanse rechtbanken, omdat hij beweerde dat hij een miljoen pagina's van de handelsgeheimen van CSL had gestolen om een ??pruimbaan te bemachtigen als uitvoerend medisch directeur bij rivaliserende groep Pharming. The Age en The Sydney Morning Herald zouden het nieuws breken net toen CSL zijn 25-jarig jubileum als beursgenoteerd bedrijf vierde en zijn aandelen nieuwe recordhoogten bereikten op $ 253,83.
De arts in kwestie was een voormalige CSL-medewerker op hoog niveau, dr. Joe Chiao. Alles bij elkaar heeft CSL Chiao beschuldigd van het nemen van 21.000 bestanden van zijn computersystemen. Vorige week, op een spoedzitting in Pennsylvania, de staat waar Chiao werkte, stelde CSL een tijdelijk bevel vast om hem te stoppen met werken bij Pharming. Opgenomen in de schatkist van documenten die naar verluidt door Chiao zijn genomen, waren CSL's verkoopcontracten, strategieën, ontwikkelingen van bestaande medicijnen en nieuwe geheime projecten.

Zowel Chiao als de andere arts op de geheime bijeenkomst in Boedapest, Pharming senior executive Anurag Relan, waren in de stad om onschuldige redenen - een industrieconferentie. De HAE Network Workshop tussen 23 mei en 25 mei bracht specialisten over de hele wereld samen voor gedetailleerde briefings over de ontwikkeling van hun wetenschap, evenals diners met uitzicht op de Donau en een feest waar een professionele trompettist met aanwezigen danste terwijl hij een storm opzette.
Zowel CSL als Pharming waren belangrijke sponsors van de jaarlijkse conferentie.

Voorafgaand aan het evenement wist Chiao dat Pharming geïnteresseerd was in zijn expertise, omdat het werkte aan therapieën om te concurreren met CSL in het lucratieve maar niche-gebied van HAE-behandelingen. Eerder in de maand had Pharming's Relan Chiao geregeld om een ??algemeen directeur van Pharming te ontmoeten om te bespreken dat hij CSL verliet om te werken bij de Amerikaanse kantoren van het Nederlandse bedrijf.
Kort na hun ontmoeting in Boedapest sms'te Relan Chiao: "Joe - leuk je te zien vorige week. Ik denk dat jij en ik heel goed aansluiten bij ons denken."

Chiao sms'te terug: "Ik hoop dat je je baas kunt overtuigen over hoe we ons zouden afstemmen om een ??groot verschil te maken met de bottom line van [sic] Pharming in zowel HAE- als niet-HAE-markten."
Tijdens de zomer op het noordelijk halfrond stuurde Chiao volgens de rechtbankdocumenten vertrouwelijke informatie naar Relan, waaronder een manuscript van onderzoek dat hij nog intern moest delen op de CSL in Melbourne.
De vermeende communicatie tussen Chiao en Relan lijkt zich op dat moment alleen te concentreren op gegevens over het HAE-onderzoek van CSL, essentiële informatie voor Pharming wiens belangrijkste product Ruconest is, een therapie voor HAE-aanvallen.

Maar volgens gerechtelijke documenten veranderde dat in augustus. Het was toen dat Relan naar verluidt Chiao vroeg om hem informatie te verstrekken die verder reikte dan de huidige producten van Pharming en tot het hart van het meest waardevolle onderzoek van CSL: het bestaande en ontwikkelingswerk van CSL over therapieën voor de behandeling van primaire immunodeficiënties (PID) en gemeenschappelijke variabele immuun deficiëntie stoornissen (CVID).

CSL beweert dat Relan "niet verlegen" was om Chiao om informatie te vragen over onderzoeksgebieden waarvoor Pharming niet goed bekend was. Relan lijkt dit te hebben erkend en Chiao via sms zijn verzoek verteld "kan een voortijdige vraag zijn". Maar toen Chiao naar verluidt "gelukkig de informatie heeft verstrekt", antwoordde Relan volgens CSL: "Uitstekend - je zult snel zien waarom ik vraag ..."
Sharen
0
Deel 2
————
...
Binnen minder dan een week werden de dingen vrij duidelijk.
Op 13 augustus had Pharming spannend nieuws. Vanuit zijn kantoren in de pittoreske stad Leiden in Zuid-Holland, kondigde de Nederlandse groep aan dat het de immunodeficiëntiemarkt betrad via een licentieovereenkomst met medicijngigant Novartis, waarmee Pharming een laatstadig medicijn kon ontwikkelen en op de markt brengen voor de behandeling van de genetische immuunziekte APSD die verhoogde vatbaarheid voor luchtweginfecties bij getroffen mensen veroorzaakt.

Er wordt beweerd dat Chiao daar niet is gestopt. Half september kreeg Chiao een baan aangeboden als uitvoerend medisch directeur van Pharming en hij accepteerde dit vrijwel onmiddellijk, volgens gerechtelijke documenten. Hij nam ontslag bij CSL op 23 september.
Maar zoals CSL beweert in zijn claim tegen Chiao: "voordat hij iemand bij CSL Behring liet weten dat hij wegging, bracht Chiao het weekend door met het e-mailen en downloaden van documenten van de computersystemen van CSL Behring". Die vermeende massale download ging veel verder dan de HAE-gegevens en -strategieën en ging in op het kernonderzoek van CSL naar meer algemene bloed- en immuunziekten. Het richtte zich ook op een van de belangrijkste therapieën van CSL, Hizentra.
Samen met het geheime onderzoek van CSL bevatte de download informatie over patiëntgegevens (CSL heeft gezegd dat er geen reden is om aan te nemen dat de privacy van een individuele patiënt in gevaar is gebracht), details van artsen en ontwikkeling van nieuwe producten en klinische proeven.

Zoals CSL beschreef dat de trove zo waardevol was voor de bloedreus, gaf het zijn concurrent "een oneerlijke routekaart naar onderzoek en ontwikkeling van CSL Behring en bedrijfsactiviteiten, en zou het de concurrent inderdaad de mogelijkheid bieden om de activiteiten van CSL Behring te ondermijnen".

CSL beweert dat het Chiao's inbreuken heeft ontdekt na zijn plotselinge ontslag op 23 september. Verdacht dat hij naar een concurrent ging, beoordeelde CSL zijn computeractiviteit. Ze beweren dat ze 68 e-mails van zijn zakelijke e-mail naar zijn persoonlijke e-mail hebben gevonden, die allemaal de privébestanden van CSL bevatten.

Acht dagen later, op 1 oktober, ondernam CSL een gerechtelijke procedure bij de Amerikaanse rechtbank in het oostelijke district van Pennsylvania om te voorkomen dat Chiao binnen zeven dagen begon te werken bij Pharming. Het zou neerkomen op de draad.
Op 7 oktober, dezelfde dag dat Chiao zou beginnen in Pharming, hield opperrechter Juan Sanchez een spoedzitting in rechtszaal 14A in het redbrick gerechtsgebouw op Market Street in het centrum van Philidelphia. CSL vertelde de rechtbank dat het tijd nodig had om de vermeende inbreuk door Chaio volledig te beoordelen. Het was succesvol in zijn verzoek.

Pharming van zijn kant ontkent dat het enige informatie van dr. Chiao heeft ontvangen en dat hij tijdelijk opzij is gezet vanwege het bevel. Pharming heeft niet gereageerd op vragen over de tewerkstelling van Dr. Relan of of het een intern onderzoek had uitgevoerd om te zien of het handelsgeheimen van CSL had ontvangen. Beleggers lijken verontrust te zijn door de controverse die 9 procent van de aandelenkoers van Pharming in Europa klopt, terwijl CSL meer dan 3 procent is gedaald ten opzichte van de recordprijs die het deze week eerder had bereikt.

CSL zegt dat het nog steeds de vermeende massale download door Chiao beoordeelt, omdat het probeert de omvang te begrijpen van de informatie die zijn voormalige werknemer mogelijk heeft verzameld. Een woordvoerster van CSL vertelde deze week aan The Age en The Sydney Morning Herald: "Onze gegevensbeveiligingssystemen identificeerden een ongeautoriseerde download van documenten die het bedrijf onmiddellijk via juridisch verhaal had aangepakt."
"CSL Behring vervolgt de zaak via de Amerikaanse rechtbank van Pennsylvania om een ??bevredigende oplossing te waarborgen."
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 19 oktober 2019 13:27:

Kan iemand voor mij het Premium artikel openen van gisteren over Beyond Meat...ik zou de persoon erg dankbaar zijn
Dit is de Pharming draad. Maar weer eens een NOK tegenaan gooien, want je hebt maar één doel dit te vernoemen.
[verwijderd]
0
quote:

lucas D schreef op 18 oktober 2019 23:07:

[...]

Goed verwoord, alleen de laatste zin deel ik niet. Er is geen indien, er komt niets naar boven omdat er bij Pharming niets is.
Waar rook is, is vuur.
Wiel
0
Wilbar
1
quote:

De Monitor schreef op 19 oktober 2019 18:32:

[...]

Dit is de Pharming draad. Maar weer eens een NOK tegenaan gooien, want je hebt maar één doel dit te vernoemen.
En hij probeert iemand een schorsing aan te smeren omdat het plaatsen van Premium content verboden is. Ik vind dat verachterlijke uitlokking; een echte rattenstreek. En dan hier straks weer de vermoorde onschuld spelen.
down
0
Maandag is het up or down nadat die yanks weer eens in de min zijn gesloten het is een politiek spelletje van een bende oplichters Het zou goed zijn dat Europa haar eigen weg weet te vinden en zich niet afhankelijk maken van due yanks dat ze nu al 75 jaren doen!!!!!!
[verwijderd]
0
quote:

Wiel schreef op 19 oktober 2019 19:18:

Hoe komt men eigenlijk aan al dat data sms verkeer van beide heren Chiao en Relan?
Als dr.Chiao een bedrijfstelefoon gebruikte die hij in moest leveren dan mag je toch verwachten dat zo'n "bolle boos" hem leeg gehaald heeft, of zou het een verstrooide professor zijn?

Bedankt voor het plaatsen en de Google vertaling

Tini
[verwijderd]
0
quote:

Misschien schreef op 19 oktober 2019 16:22:

La Reina,

Dank u wel
Graag gedaan, ik heb zelf een enorm pak aandelen maar houd absoluut niet van struisvogelpolitiek, bewust of onbewust. Altijd kritisch blijven, een must voor een belegger. Ik gun u veel geluk, dus misschien bij een klein dipje, maandag...? Afijn, dat weet u zelf het beste. Fijn weekeinde!
[verwijderd]
0
Als onderstaande juist is vertaald, heeft niet Pharming de nieuweling op non-actief gezet, maar is dit in opdracht van de rechtbank geweest. Kleine aanvulling op wat Sijmen de Vries in de media verteld.

Acht dagen later, op 1 oktober, ondernam CSL een gerechtelijke procedure bij de Amerikaanse rechtbank in het oostelijke district van Pennsylvania om te voorkomen dat Chiao binnen zeven dagen begon te werken bij Pharming
[verwijderd]
0
quote:

La Reina schreef op 19 oktober 2019 20:03:

[...]

Graag gedaan, ik heb zelf een enorm pak aandelen maar houd absoluut niet van struisvogelpolitiek, bewust of onbewust. Altijd kritisch blijven, een must voor een belegger. Ik gun u veel geluk, dus misschien bij een klein dipje, maandag...? Afijn, dat weet u zelf het beste. Fijn weekeinde!
Dank u, mijn, ons belang was ook aanzienlijk. Al stijgt het maandag knap, ik koop niets terug voordat hierover de lucht is geklaard, ik ben niet zo happig op rechtszaken, je kunt denken in je recht te staan, maar je recht krijgen is iets heel anders.
[verwijderd]
1
quote:

Misschien schreef op 19 oktober 2019 20:06:

Als onderstaande juist is vertaald, heeft niet Pharming de nieuweling op non-actief gezet, maar is dit in opdracht van de rechtbank geweest. Kleine aanvulling op wat Sijmen de Vries in de media verteld.

Acht dagen later, op 1 oktober, ondernam CSL een gerechtelijke procedure bij de Amerikaanse rechtbank in het oostelijke district van Pennsylvania om te voorkomen dat Chiao binnen zeven dagen begon te werken bij Pharming
Goed gevonden, ja dat viel mij ook op. Verder leest het artikel wel een beetje als een spannend jongensboek, ik ga Luc Besson van Europacorp vragen of hij hier geen leuke film van wil maken... wordt beslist een kaskraker!
RobbieRonalds
0
Maar als ik het goed begrijp hebben we hier tot nu toe alleen nog maar te maken met een rechtzaak tegen Chiao.
Er ligt nog geen aanklacht tegen Pharming ?
[verwijderd]
0
RobbieRonalds, zie onderstaand.

CSL beweert dat Relan "niet verlegen" was om Chiao om informatie te vragen over onderzoeksgebieden waarvoor Pharming niet goed bekend was. Relan lijkt dit te hebben erkend en Chiao via sms zijn verzoek verteld "kan een voortijdige vraag zijn". Maar toen Chiao naar verluidt "gelukkig de informatie heeft verstrekt", antwoordde Relan volgens CSL: "Uitstekend - je zult snel zien waarom ik vraag ..."

De rol van dr. Relan wordt ontkend door Pharming en geduid als sollicitatie gesprekken, mocht CLS over deze SMS berichten beschikken, dan kan de toekomst van Pharming op het spel staan.
Ruco3
0
Gezien het snelle herstel van de koers grotendeels, zal het akkefietje met een sisser aflopen.
De grote investeerders hebben niet verkocht en deze zijn meestal goed op de hoogte.
Alle Pharmingaandeelhouders heel veel succes de spannende aankomende week.
[verwijderd]
0
quote:

Ruco3 schreef op 19 oktober 2019 21:02:

Gezien het snelle herstel van de koers grotendeels, zal het akkefietje met een sisser aflopen.
De grote investeerders hebben niet verkocht en deze zijn meestal goed op de hoogte.
Alle Pharmingaandeelhouders heel veel succes de spannende aankomende week.
Hoezo spannende week? Er is mij op het forum €2,- beloofd.
BassieNL
0
quote:

Misschien schreef op 19 oktober 2019 20:55:

RobbieRonalds, zie onderstaand.

CSL beweert dat Relan "niet verlegen" was om Chiao om informatie te vragen over onderzoeksgebieden waarvoor Pharming niet goed bekend was. Relan lijkt dit te hebben erkend en Chiao via sms zijn verzoek verteld "kan een voortijdige vraag zijn". Maar toen Chiao naar verluidt "gelukkig de informatie heeft verstrekt", antwoordde Relan volgens CSL: "Uitstekend - je zult snel zien waarom ik vraag ..."

De rol van dr. Relan wordt ontkend door Pharming en geduid als sollicitatie gesprekken, mocht CLS over deze SMS berichten beschikken, dan kan de toekomst van Pharming op het spel staan.
Dan zal SdV bij de eerstvolgende mogelijkheid (direct na de Q3 cijfers) wel gaan beginnen met het dumpen van zijn aandelen.
Dat CSL (en niet CLS) beschikt over de text messages lijkt me duidelijk.
7.345 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 ... 364 365 366 367 368 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 0,961
Verschil -0,001 (-0,10%)
Hoog 0,967
Laag 0,953
Volume 2.891.437
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 6.325.596

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront