Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2019

764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Wilbar
1
Betalingsbedrijf Ingenico groeit hard
Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 19:14

PARIJS (AFN) - De Franse betalingsdienstverlener Ingenico blijft hard groeien. Naar eigen zeggen presteerde de retailtak in het derde kwartaal naar verwachting. Verder ging het de branchegenoot van Adyen het vooral goed af in Noord- en Zuid-Amerika. In Oost-Europa kampte Ingenico met aanhoudend lastige marktomstandigheden.
De totale opbrengsten bedroegen 880 miljoen euro. Dat is 28 procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Op vergelijkbare basis, dus gecorrigeerd voor onder meer overnames, gingen de opbrengsten met 10 procent vooruit. De groei is harder dan analisten in doorsnee hadden voorspeld. Ingenico meldde geen winstcijfers. Het bedrijf handhaafde verder zijn eerder gestelde financiële verwachtingen.
JdeFL
1
quote:

Wilbar schreef op 22 oktober 2019 21:04:

Betalingsbedrijf Ingenico groeit hard
...totale opbrengsten ... 28 procent meer ...
Blijkbaar groeien ze allemaal hard, in omzet. En concludeer ik dat er nu al geknokt wordt om marktaandeel. Wat m.i. op de winstmarge zou moeten wegen.
Vraag is of dat ingecalculeerd was. Zou best kunnen, en dan is er niets aan de hand. Betwijfel dat echter.
Leefloon
1
Marktdominantie kan de winstmarges herstellen, als je zo'n redenatie doortrekt naar de toekomst. Een voorbeeld is iets waar je ws. zelf klant van bent: Binck. Dat is allang niet meer wat het vroeger was, toen het nog marktaandeel moest veroveren en minder op winst was gericht. Nu zit er wat mij betreft een niet opgevulde kloof in de markt, tussen de Aldi-brokers en Binck.

Ik stel niet dat een dominant Adyen zo machtig kan worden, of interessant wordt (of blijft) als belegging, maar iemand zou dat kunnen incalculeren. Eerst klanten afhankelijk maken van je Takeaway.com, om er vervolgens als een soort superieure maffia met 15% van de omzet vandoor te gaan. Of van die bijna onvermijdelijke hotelwebsites. Financieel en online is Binck dus een voorbeeld. Eerst investeren in forse groei (lage tarieven, veel bieden, klanten het idee geven dat er hoogfrequent feedback kan worden gegeven, slaafse helpdesk met volzinnen) en dan cashen, en in een spreadsheet is het makkelijk om op termijn de marge aldus te laten stijgen. Dat "kan".
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 23 oktober 2019 11:06:

... Of van die bijna onvermijdelijke hotelwebsites. ...
Je noemt er nu wel eentje op.... Nochtans lijkt me de concurrentie toch wat omvangrijker te zijn, dan in den beginne aangegeven werd. Versnippering. Kan je natuurlijk weer gaan gokken op een overname, want consolidatie in de sector zit er wel in (is al bezig trouwens)....
Heb echt geen idee waar deze naartoe gaat, volg het gewoon.
Wilbar
1
Omzetgroei voor betalingsdienstverlener Worldline
Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 21:14

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsdienstverliener Worldline heeft de omzet in het derde kwartaal zien groeien. Dat kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht van de Franse onderneming, die vasthield aan zijn doelstellingen voor heel het boekjaar.
Worldline zette een omzet van 589,3 miljoen euro in de boeken. Dat is 7,1 procent meer dan een jaar eerder. Bij alle drie de takken van de onderneming, Merchant Services, Financial Services en Mobility & e-Transactional Services, was sprake van flinke groei. Bij Merchant Services versnelde deze.
Op autonome basis was over de eerste negen maanden van het jaar sprake van een omzetgroei met 6,7 procent tot ruim 1,7 miljard euro. Worldline herhaalde zijn jaarprognose, waarbij het rekent op een autonome omzetgroei tussen de 6 procent en 8 procent. Ook de verwachting voor onder meer de vrije kasstroom bleef gehandhaafd.
Worldline is in dezelfde tak actief als het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Adyen.
Wilbar
0
Eigenaar Madame Tussauds in zee met Adyen
Gepubliceerd op 24 okt 2019 om 16:44

AMSTERDAM (AFN) - Merlin Entertainment gaat voortaan gebruik maken van het betalingsplatform van Adyen. De eigenaar van Legoland Parks en Madame Tussauds past de diensten van Adyen toe bij zijn portefeuille van 130 attracties in meer dan 25 landen.
Volgens Merlin biedt het platform van Adyen een naadloos proces van betalingen aan. Het huidige betalingssysteem is vooral een knelpunt voor de organisatie, aldus het bedrijf. Ook de klanten van Merlin moeten meteen de voordelen van het versimpelde betalingsproces zien. Dat kan zorgen voor een grotere aanwas, hoopt Merlin.

Edit: aanwas is natuurlijk niet vreemd in een wassenbeelden museum..
voda
1
'Merlin-deal Adyen klein bier'

Gepubliceerd op 25 okt 2019 om 10:31 | Views: 26

ADYEN NV 10:21
624,00 +10,20 (+1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat betalingsbedrijf Adyen een overeenkomst sloot met Merlin Entertainment past in de groeiambitie van het bedrijf, maar vertegenwoordigt maar een klein gedeelte van de geprojecteerde groei. Dat concluderen analisten van KBC Securities.

Merlin maakte donderdag bekend voortaan gebruik te maken van het betalingsplatform van Adyen. De eigenaar van Legoland Parks en Madame Tussauds past de diensten van Adyen toe bij zijn portefeuille van 130 attracties in meer dan 25 landen. Vorig jaar haalde Merlin 67 miljoen bezoekers binnen.

KBC ziet muziek in de overeenkomst. Gelet op de omvang van de deal is er voor de kenners evenwel geen reden nu om te tornen aan de verwachtingen. KBC blijft bij zijn advies reduce met een koersdoel van 605 euro. Het aandeel Adyen noteerde vrijdagmorgen na ruim een uur handelen 1,7 procent hoger op 624 euro.
Wilbar
0
Atos zet aandelen Worldline in de markt
Gepubliceerd op 30 okt 2019 om 08:33

PARIJS (AFN) - Het Franse IT-bedrijf Atos heeft een deel van zijn belang in betalingsdienstverlener Worldline verkocht. Het gaat om 22,65 miljoen effecten die bij elkaar 1,2 miljard euro waard zijn.
Zo'n 14,7 miljoen aandelen, goed voor 800 miljoen euro, werden via een een zogeheten acclerated bookbuilding in de markt gezet. Los daarvan is de financiële dienstverlener SIX Group een optieconstructie aangegaan voor meer dan 500 miljoen euro.
De 500 miljoen euro aan obligaties die in aandelen Worldline kunnen worden ingewisseld hebben een looptijd van 5 jaar en een 'inwisselpremie' van 35 procent bovenop de plaatsingsprijs. De totale bruto-opbrengsten van de deal bedraagt 1,3 miljard euro. Atos stemde verder in met de overdracht van 198 miljoen pond aan aandelen Worldline naar de Britse pensioenregeling voor dit jaar.
Na de verkoop houdt Atos een belang van 13 procent in Worldline en een stemrecht van 22 procent.
voda
0
Adyen komt met betaalkaart

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
644,40 6,20 0,97 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Adyen lanceert een betaalkaart die zowel fysiek als virtueel kan worden gebruikt. Dit maakte het Amsterdamse fintechbedrijf woensdag nabeurs bekend.

Het gaat om Adyen Issuing die klanten van Adyen aan hun clientèle kunnen leveren. Deze betaalkaarten kunnen online worden gebruikt, maar ook in apps, winkels en mobiele portemonnees.

Hiermee komt Adyen tegemoet aan diverse behoeften van zijn cliënten, zoals de mogelijkheid voor hen om kaarten te verstrekken voor diverse doeleinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
Grote Ogen
0
Grote Ogen
0
Beursblik: KBC Securities positiever over Adyen door betaalkaarten

(ABM FN-Dow Jones) De uitbreiding van het productaanbod van Adyen naar kaarten is een positieve stap. Dit stelde KBC Securities, dat het advies en koersdoel voor het aandeel daarom verhoogde.

De kaarten, die zowel fysiek als digitaal kunnen zijn, bieden KBC extra geruststelling voor de toekomstige groei van het Amsterdamse betaalbedrijf. Daarom verhoogden de analisten het koersdoel van 605,00 naar 675,00 euro. Het advies gaat van Reduceren naar Houden.

Risico's blijven er wel voor de ontwikkeling van de omzet op de langere termijn en grootaandeelhouders die hun belang verder afbouwen.

Het aandeel Adyen stond donderdag 0,6 procent hoger op 648,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Grote Ogen
0
Met Nederland gaat het in ieder geval goed, wellicht dat Adyen hier ook nog mee van profiteert aangezien de kooplust onverminderd van kracht blijft :)

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het derde kwartaal met opnieuw 0,4 procent op kwartaalbasis gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de twee voorgaande kwartalen groeide het bruto binnenlands product ook al met 0,4 procent.

De toename in het derde kwartaal is vooral te danken aan de consumptie.

Op jaarbasis ging het om een groei van 1,9 procent. Dit schreef het CBS toe aan de investeringen in vaste activa en de consumptie door huishoudens. De bijdrage van het handelssaldo was negatief.

Het derde kwartaal van 2019 telde een werkdag meer dan het derde kwartaal van 2018. Hiervoor gecorrigeerd bedraagt de groei 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
1
Ik zie ze niet
DYEN NV agenda
Datum
Tijd
Agenda
Plaats
27-02-2020
Onbekend
Halfjaarresultaten 2019
Onbekend
Historische agenda ADYEN NV
Datum
Tijd
Agenda
Plaats
22-08-2019
Onbekend
Halfjaarresultaten 2019
Onbekend
21-05-2019
Onbekend
Algemene Aandeelhoudersvergadering
Onbekend
27-03-2019
Onbekend
Jaarverslag 2018
Onbekend
27-02-2019
15:00
Resultaten 4e kwartaal 2018
JdeFL
0
Ze worden niet gegeven? Enkel half en volledig jaar?
www.adyen.com/investor-relations
Noch bij past, noch bij upcoming events. Tenzij ik de halfjaarresultaten ga doornemen, maar zoveel energie wil ik er nu niet insteken.
Leefloon
0
Kan; alleen al de koers en de eigenwijze houding tijdens de IPO geven aan dat belangen van het beleggende publiek bij Adyen niet op de eerste plaats staan. Ze zullen doen wat moet, en kunnen het daarbij laten. Het is geen volksaandeel...
maci
0
quote:

Wilbar schreef op 22 oktober 2019 21:04:

Betalingsbedrijf Ingenico groeit hard
Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 19:14

PARIJS (AFN) - De Franse betalingsdienstverlener Ingenico blijft hard groeien. Naar eigen zeggen presteerde de retailtak in het derde kwartaal naar verwachting. Verder ging het de branchegenoot van Adyen het vooral goed af in Noord- en Zuid-Amerika. In Oost-Europa kampte Ingenico met aanhoudend lastige marktomstandigheden.
De totale opbrengsten bedroegen 880 miljoen euro. Dat is 28 procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Op vergelijkbare basis, dus gecorrigeerd voor onder meer overnames, gingen de opbrengsten met 10 procent vooruit. De groei is harder dan analisten in doorsnee hadden voorspeld. Ingenico meldde geen winstcijfers. Het bedrijf handhaafde verder zijn eerder gestelde financiële verwachtingen.
Rond de introductie, en ook nog een aantal maanden daarna, van Adyen op de beurs in NL heb ik meermaals gewezen op Ingenico.
Onder meer heb ik gesteld dat het een goed alternatief is. Zeker als je met bescheiden middelen wil handelen.

Bijgevoegde bijlage (net gemaakt) zegt voldoende.
Bijlage:
764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:39
Koers 1.434,800
Verschil +3,200 (+0,22%)
Hoog 1.452,000
Laag 1.427,000
Volume 47.447
Volume gemiddeld 77.756
Volume gisteren 53.478

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront