Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2019

4.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Marco1337
0
Voer die kul discussie alsjeblieft op een apart draadje want ik ben er eigenlijk wel klaar mee.
[verwijderd]
0
junkyard tegen Warren Buffet: 'Meneer Buffet, waarom heeft u deze aandelen gekocht?'

'Nou, jongen, ze waren zwaar ondergewaardeerd, en we hadden nog geld liggen, dus we hebben ze gekocht. Het bedrijf keert een hoog dividend uit, en we zien wat opwaarts koerspotentieel, dus het was een goede koop.'

junkyard : 'Maar meneer Buffet, de koers is altijd een reflectie van het bedrijf. Het is de markt die bepaalt wat het bedrijf waard is.'

Buffet: 'Nou nee, de koers en de aandelenmarkt bepalen vrijwel nooit de waarde van het bedrijf. Veel aandelen zijn jarenlang mispriced, soms zijn hele sectoren jarenlang mispriced. Zoals mijn leermeester Benjamin Graham al zei, de markt is op korte termijn een stemmachine en op lange termijn een weegschaal. Dat is hoe de aandelenmarkt werkt. Dat is hoe mensen geld verdienen of verliezen op de beurs'.

junkyard :'Maar meneer Buffet, ik ben het niet met u eens. Als de prijs van een product gedaald is, betekent dat dat de echte waarde is van dat product op dat moment. Met andere woorden, de prijs is altijd de waarde van het product'.

Buffet: 'Nou, dat zie je behoorlijk verkeerd. Als jij gelijk zou hebben, zou er geen handel bestaan, want handel bestaat uit het principe dat de handelaar ergens een product voor een bepaalde prijs inkoopt, en ergens voor een hogere prijs verkoopt. Als jij gelijk zou hebben, zou handel dus niet kunnen bestaan. En dan zou ook de hele wereldeconomie niet bestaan.

Kortom, ondernemers verdienen geld omdat ze een product ergens anders goedkoper inkopen dan ze verkopen. Beleggers verdienen geld omdat ze een aandeel, wat een deel van een bedrijf is, goedkoper inkopen dan de waarde van het bedrijf in werkelijkheid is.'

junkyard: 'Maar hoe kun je nu vaststellen wat de werekelijke waarde van een bedrijf is als het niet de dagkoers is?'

Buffet: 'Door goed, maandenlang onderzoek te doen naar alle aspecten van het bedrijf, en daar een waarde aan te hangen per aandeel. Daar zijn verschillende methoden voor, maar het belangrijkste is dat je goed je huiswerk doet. Als dan de waarde die we vinden aanzienlijk hoger is dan de koers van het aandeel, dan stappen we in.'

junkyard: 'Maar ik ben het niet mee u eens. De koers van het aandeel zelf is de waarde van het bedrijf'.

Buffet, wordt ongeduldig: 'Beste junkyard, ik weet niet hoeveel geld je hebt, maar Charly Munger en ik hebben in de loop van tientallen jaren deze methode gevolgd en ongeveer 100 miljard opgebouwd. Andere grote beleggers, zoals Seth Klarman en Carl Icahn en honderden anderen, volgden dezelfde methode. Alleen daaruit kun je toch al zien dat wij gelijk hebben.'

junkyard: 'Nee, de koers bepaalt de waarde van het bedrijf'.

Buffet, tegen secretaresse: 'Beth, wil jij deze meneer de deur uit leiden, en geef hem een tegoedbon voor de McDonald's mee. Ze liggen in de bureaulade'.

[...] junkyard wordt weggeleid.

Buffet: 'God almighty, what an idiot was that. I hope his burger tastes well'.
junkyard
3
Bij het verlaten van de ruimte, zie ik FF met schaamrood op de kaken de deur openen om zijn leermeester en idool Buffet uit te leggen dat de 2 jaar geleden aangekochte WHV positie (destijds een prachtig dividend aandeel!!) met een verlies van ruim 50% in de boeken staat. FF overpijnst hoe dit heeft kunnen gebeuren, ondanks dat sinds eind jaren 80 hard is gestudeerd op de quotes van leermeester Buffet:

Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Never forget rule No. 1.

Die burger heb ik helaas nooit ontvangen, en het aandeel WHV (of elk ander aandeel) is ook niet met zekerheid ondergewaardeerd:

"There ain't no such thing as a free lunch"
Lammetod
0
Stuk uit het verslag
In Nederland was sprake van een daling van de bezittingsgraad met 1,1 procentpunt tot 96,1 procent. Daarbij komt straks ook het wegvallen van Hudson's Bay als huurder van een pand in Tilburg, al heeft Wereldhave nog altijd geen officiële bevestiging ontvangen dat de huur daar wordt opgezegd. Toch is het vastgoedbedrijf al bezig met verschillende scenario's voor na het vertrek van de

Dit komt dus het volgende kwartaal als tegen vallen in de boeken
[verwijderd]
0
quote:

junkyard schreef op 26 oktober 2019 14:21:

Bij het verlaten van de ruimte, zie ik FF met schaamrood op de kaken de deur openen om zijn leermeester en idool Buffet uit te leggen dat de 2 jaar geleden aangekochte WHV positie (destijds een prachtig dividend aandeel!!) met een verlies van ruim 50% in de boeken staat. FF overpijnst hoe dit heeft kunnen gebeuren, ondanks dat sinds eind jaren 80 hard is gestudeerd op de quotes van leermeester Buffet:

Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Never forget rule No. 1.

Ik heb een maand geleden al eens eerder uitgelegd wat Buffet met deze regel bedoelt, en waar je dat kan vinden.

Je blijft het op een valse manier opvoeren, omdat je blijft doorgaan de boel te bedonderen.

WHA heb ik al veel langer geleden ingekocht, dus ook wat dat aangaat, klets je uit je nek.

[verwijderd]
2
quote:

junkyard schreef op 25 oktober 2019 15:23:

Een negatief scenario betekent niet base case forecast, of verwachte ontwikkeling :)

Een sterk negatief scenario leidt tot beurswaarde €0, maar het zal voor beleggers geen nieuws zijn dat beurswaarde kan verdampen bij markt verslechtering. Mee eens, er is beperkte ellende (negatieve huurgroei) in de huidige beurskoers ingeprijst.

Ik begrijp dat de positievelingen hier liever geen negatief scenario teruglezen, ik zal hem ditmaal inslikken.
Maak je ook wel eens dergelijke berekeningen m.b.t. Vastned? Of zit het feit dat je daar kennelijk long in zit en hierin short je daarvoor teveel in de weg?

Ik ben op zich geen groot fan Wereldhave, maar het valt me op hoe vergevingsgezind je bent t.o.v. Vastned en hoe graag je spijkers op laag water zoekt bij Wereldhave.

Ik wil je overigens wel een beetje op weg helpen m.b.t. Vastned:

-(ver)huurontwikkeling begint ernstig te haperen
-financieringslasten zijn bepaald niet concurrerend
-vastgoed is gewaardeerd tegen de laagst mogelijke yields (en zoals je wellicht weet doet een yieldverhoging van 3.8 naar 4.8% veel meer pijn in de waardering dan een van 5.5 naar 6.5%)

Kortom, ondanks dat e.e.a. kennelijk niet de juiste kant voor je op gaat, zou het fijn zijn als je toch een beetje objectief blijft!
[verwijderd]
0
quote:

the Devil is in the Details schreef op 26 oktober 2019 14:25:

[...]

Maak je ook wel eens dergelijke berekeningen m.b.t. Vastned? Of zit het feit dat je daar kennelijk long in zit en hierin short je daarvoor teveel in de weg?

Dat is me een paar jaar geleden ook opgevallen bij junkyard.

Als je junkyard bv hoort over locaties, is het net of je Taco de Groot van Vastned hoort.

Er zou toch geen connectie zijn?

[verwijderd]
1
Even voor de duidelijkheid.

Ik ben ook geen groot fan van Wereldhave als bedrijf. (De koers is een ander verhaal, dat is een buy).

Maar het is me al een aantal jaar geleden opgevallen dat er rond de persoon junkyard iets heel merkwaardigs aan de hand is.

Ik ben niet de enige die het opgevallen is, maar tot voor kort was het zo dat de anderen die het ook opviel, vroeg of laat uit deze draad verdwenen, omdat het ze er genoeg van kregen voortdurend dezelfde onzin te bestrijden. (Voor iemand als Marco1337 hier, dreigt nu hetzelfde.)

Het enige wat junkyard hoefde te doen, was dag in dag uit dezelfde doemscenario's hier neer te pennen, en de oppositie verdween vanzelf. Het is namelijk zulke totale onzin, dat het amper te bestrijden is.

De enige posters die bleven, waren degenen die te onkundig waren om te zien wat er gebeurde, of te veel met hun ego bezig, omdat ze van junkyard aandacht kregen.

Zo creëerde hij in deze draad een ziekelijke negativiteit rond dit aandeel. Zelfs op een koers van 18 komt hij nog met hetzelfde 'aandeel kan zakken, want' -verhaal als toen de koers rond 40 noteerde, met exact dezelfde argumenten.

Als dit geen professionele shorter is, of iemand die door zo'n partij is ingehuurd, dan weet ik niet wat het wel is.
[verwijderd]
0
junkyard in een nutshell:

. jarenlang consequent hameren op hetzelfde, hoe onrealistisch het ook is

. consequent gebruik maken van pseudo-logica (via context shift)

. overal een antwoord op hebben, maar vaak niet inhoudelijk. Bijvoorbeeld, proberen de lachers op je hand te krijgen.

. taalkundig 100 procent correct

Ik heb 20 jaar in de wereld van journalistiek en marktanalysebureaus gewerkt, en ik herken hierin een professionele PR-man.

Als hij dat niet is, is hij zijn roeping misgelopen.
junkyard
0
Voor Vastned (of ieder ander aandeel) geldt hetzelfde als voor WHV, de koers kan altijd (verder) omlaag. Gezien de jarenlange WHV koersdaling verwacht ik dat de WHV belegger hiermee vertrouwd is ;)

Ik ga niet mee in complot theorieën (shorters), of jarenlange onderwaardering van relatief eenvoudig te waarderen WHV vastgoed.

Ik krijg overigens een sterk vermoeden dat FF en diverse andere forumleden door de nieuwe CEO Storm zijn ingehuurd om negatieve berichten op het WHV forum af te blaffen, zodat er meer positiviteit rondom het aandeel WHV ontstaat, en WHV eindelijk de weg omhoog weer kan vinden.

Sorry, ik kon mij (weer) niet inhouden. Ik zal dit forum een tijdje met rust laten, komende tijd waarschijnlijk toch geen nieuws te melden, zodat FF weer alle ruimte krijgt om WHV te hypen, en de beurskoers kan stijgen :)

Het is jullie allen van harte gegund!
[verwijderd]
0
quote:

junkyard schreef op 26 oktober 2019 14:58:

Ik zal dit forum een tijdje met rust laten, komende tijd waarschijnlijk toch geen nieuws te melden, zodat FF weer alle ruimte krijgt om WHV te hypen, en de beurskoers kan stijgen :)

Ik hype helemaal niets.

Ik heb in de tijd dat ik hier zit niet of nauwelijks beweerd dat de koers hoger moet, en daar waar ik dat wel gedaan heb, heb ik dat onderbouwd.

Jij onderbouwt nooit een koers, want dat zou betekenen dat je 'koers moet lager' spelletje niet eindeloos kan doorgaan.

Ik zit in een stuk of 12 fondsen long, en ik zit alleen in deze draad.

De reden is dat ik zie dat in deze draad een zeer merkwaardig figuur actief is, die geen enkel kenmerk heeft van een normale belegger, en de boel op een behoorlijke schaal aan het bedonderen is.

Ik weet zeker dat hier iets niet klopt.

[verwijderd]
0
@Freedom: bedoel je deze instituten? Die verwachten in principe dat door het dividend hoger te stellen dan de winst het risico significant is. Anders hadden ze de shortposities verlaagd.
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Kaspersky schreef op 26 oktober 2019 15:32:

@Freedom: bedoel je deze instituten? Die verwachten in principe dat door het dividend hoger te stellen dan de winst het risico significant is. Anders hadden ze de shortposities verlaagd.
Dat weet je niet #Hedge
[verwijderd]
0
quote:

FreedomFighter schreef op 26 oktober 2019 14:41:

Als dit geen professionele shorter is, of iemand die door zo'n partij is ingehuurd, dan weet ik niet wat het wel is.

Ik vermoed dat hij, net als velen hier, een van de beter onderlegde amateurbeleggers is. Wat erg jammer is (ook voor hem zelf) is dat hij zich nogal laat leiden door zijn eigen positie; ik heb hem in januari nog eens enkele twijfelachtige aspecten rondom zijn Love Baby Vastned onder de neus gewreven, maar daar mocht uiteraard niets negatiefs over gezegd worden. Ondertussen lijkt hij er wel een dagtaak aan te hebben de negatieve factoren rondom Wereldhave zoveel mogelijk uit te vergroten. Ik vermoed dus dat hij hier short in zit, al heeft hij dat nooit zo uitgesproken.

Ik ben al een tijd geleden gestopt met frequent reageren op IEX. Soms zie ik echter zoveel onzin, onkunde of door eigen positie extreem gekleurde berichten van posters wiens bijdragen ik in het algemeen wel graag lees voorbij komen dat ik me maar moeilijk kan inhouden.

Zelf voel ik me niet meer zo aangetrokken tot retail-vastgoed; hoe je het ook wendt of keert pakt e-commerce toch een steeds groter gedeelte van de taart. Op een markt is een beetje minder vraag in het algemeen vaak al desastreus voor de prijs (in dit geval: de huur). Ik denk dat ook het hoger gewaardeerde retail-vastgoed niet immuun zal blijken en dan valt er heel wat af te boeken voor het voor herontwikkeling in aanmerking komt. Absolute brandhout-waarderingen die ruimte bieden voor herontwikkeling/mixed-use vind ik wel interessant. In dat kader vind ik ook de recente aankopen van HAL opvallend. De betaalde prijs (meer dan 2k/m2 als ik me dat goed herinner) vond ik nog vrij fors. Wat mij betreft is het vastgoed van Wereldhave overigens nog niet op een brandhout-waardering aangekomen, maar wel goed op weg. Gezien de bezettingsgraad, yield en verschil in discount tussen WHA/BE en WHA is deze casus op steeds lagere koersen wel steeds interessanter geworden, te meer daar de koe nog melk geeft (dividend) en niet terminaal is qua LTV. Ik betreur het dat een intelligent persoon als Junkyard vanwege zijn positie(s) als een "broken record" op elk koersniveau hetzelfde verhaal blijft verkondigen. Hetzelfde zie je overigens in de VS gebeuren met een fonds als WPG; dat vastgoed is zo laag gewaardeerd (<$1k/m2) dat het in sommige gevallen zelfs lonend is om met een bulldozer over leegstaande "department stores" heen te rijden en er sportvelden van te maken. Op Seeking Alpha grijpen echter steeds dezelfde auteurs ook elke strohalm aan om met sterk gekleurde negatieven verhalen te komen, tot in het absurde.

Kortom, objectiviteit gaat bij sommigen kennelijk als eerste overboord zodra ze een positie hebben ingenomen, zonder enige ruimte voor voortschrijdend inzicht. Voor zover dat goed onderlegde, intelligente posters (zoals Junkyard) betreft is dat best jammer...
junkyard
1
@the devil, dit is het laatste bericht dat ik van je kan vinden op het Vastned forum. Daarmee kan ik bovenstaand bericht moeilijk plaatsen. Vastned benader ik ook kritisch. Volledig objectief zal niemand zijn.

quote:

the Devil is in the Details schreef op 13 maart 2019 17:54:

@junkyard

Bedankt voor de mooie analyse, daar kan menig analist qua diepgang een puntje aan zuigen, AB!
[verwijderd]
0
@Junkyard

Dat ik in het algemeen waardering heb voor je inhoudelijk vaak goed doordachte en onderbouwde post heb ik al vaker geuit. In mijn bericht verwees naar een polemiek uit januari jl. Het kwam er op neer dat ik niet onder de indruk ben van de zeer lage yields waartegen objecten door Vastned worden aangekocht. In combinatie met een moeizame verhuurgeschiedenis en relatief hoge rentelasten had ik daarom zo mijn bedenkingen over Vastned.

In mijn laatste post in januari meldde ik ook nog het volgende:

"Ik prefereer in ieder geval Klepierre en URW; de hefboom is daar duidelijk positief (NIY 4% en hoger, financieringskosten iets van 1.6%) en huren van de grootste objecten in de portefeuille (Rokin is iets van 6-7% van de porto) gaan daar niet opeens met tientallen procenten omlaag."

Met die visie bleek niet veel mis, getuige de koersontwikkeling YTD (LI +10,9%, URW -9,2%, Vastned -18,1%). Inclusief uitgekeerd dividend wordt de vergelijking nog pijnlijker.

Vanaf heden schakel ik overigens weer over op "silent mode". Dat beviel op zich prima!
[verwijderd]
0
quote:

the Devil is in the Details schreef op 26 oktober 2019 15:42:

[...]

Ik vermoed dat hij, net als velen hier, een van de beter onderlegde amateurbeleggers is. Wat erg jammer is (ook voor hem zelf) is dat hij zich nogal laat leiden door zijn eigen positie; ik heb hem in januari nog eens enkele twijfelachtige aspecten rondom zijn Love Baby Vastned onder de neus gewreven, maar daar mocht uiteraard niets negatiefs over gezegd worden. Ondertussen lijkt hij er wel een dagtaak aan te hebben de negatieve factoren rondom Wereldhave zoveel mogelijk uit te vergroten. Ik vermoed dus dat hij hier short in zit, al heeft hij dat nooit zo uitgesproken.

Ik ben al een tijd geleden gestopt met frequent reageren op IEX. Soms zie ik echter zoveel onzin, onkunde of door eigen positie extreem gekleurde berichten van posters wiens bijdragen ik in het algemeen wel graag lees voorbij komen dat ik me maar moeilijk kan inhouden.

Zelf voel ik me niet meer zo aangetrokken tot retail-vastgoed; hoe je het ook wendt of keert pakt e-commerce toch een steeds groter gedeelte van de taart. Op een markt is een beetje minder vraag in het algemeen vaak al desastreus voor de prijs (in dit geval: de huur). Ik denk dat ook het hoger gewaardeerde retail-vastgoed niet immuun zal blijken en dan valt er heel wat af te boeken voor het voor herontwikkeling in aanmerking komt. Absolute brandhout-waarderingen die ruimte bieden voor herontwikkeling/mixed-use vind ik wel interessant. In dat kader vind ik ook de recente aankopen van HAL opvallend. De betaalde prijs (meer dan 2k/m2 als ik me dat goed herinner) vond ik nog vrij fors. Wat mij betreft is het vastgoed van Wereldhave overigens nog niet op een brandhout-waardering aangekomen, maar wel goed op weg. Gezien de bezettingsgraad, yield en verschil in discount tussen WHA/BE en WHA is deze casus op steeds lagere koersen wel steeds interessanter geworden, te meer daar de koe nog melk geeft (dividend) en niet terminaal is qua LTV. Ik betreur het dat een intelligent persoon als Junkyard vanwege zijn positie(s) als een "broken record" op elk koersniveau hetzelfde verhaal blijft verkondigen. Hetzelfde zie je overigens in de VS gebeuren met een fonds als WPG; dat vastgoed is zo laag gewaardeerd (<$1k/m2) dat het in sommige gevallen zelfs lonend is om met een bulldozer over leegstaande "department stores" heen te rijden en er sportvelden van te maken. Op Seeking Alpha grijpen echter steeds dezelfde auteurs ook elke strohalm aan om met sterk gekleurde negatieven verhalen te komen, tot in het absurde.

Kortom, objectiviteit gaat bij sommigen kennelijk als eerste overboord zodra ze een positie hebben ingenomen, zonder enige ruimte voor voortschrijdend inzicht. Voor zover dat goed onderlegde, intelligente posters (zoals Junkyard) betreft is dat best jammer...
Ik heb eens goed in de Vastned-draad rondgekeken.

Ik zie honderden ellenlange epistels van junkyard voorbijgaan, waarin hij de onbezoldigde adviseur van Taco de Groot speelt. Al die epistels komen er op neer dat Vastned het prima gedaan heeft of het prima doet. Wereldhave en ECP krijgen ook daar een paar trappen. Miljardair Aat van Herk wordt, net als in deze draad Warren Buffet en Dirk Anbeek, weggezet als een prutser.

Opvallend is dat hij dezelfde factoren die hij Wereldhave negatief aanrekent, in die draad Vastned positief aanrekent.

Als dit niet iemand is die betaald wordt voor wat hij hier doet, heeft hij duidelijk te veel tijd om handen.

Hoeveel aandelen Vastned moet je wel niet hebben om zo'n enorme tijdsinvestering te rechtvaardigen? 100 000?

Ik zie meer aanwijzingen in het taalgebruik dat junkyard een professionele schrijver is. Hoewel niet een heel gedisciplineerde.

Veel PR-schrijvers zijn ex-journalisten. Als hij dat is (PR-schrijver) heeft hij in elk geval niet voor kranten als het NRC of FD gewerkt. (Disclaimer: ik wel). Voor dat soort media moet je echt heel gedisciplineerd zijn in je taalgebruik. junkyard laat daar steken vallen.
[verwijderd]
0
quote:

the Devil is in the Details schreef op 26 oktober 2019 15:42:

[...]

In dat kader vind ik ook de recente aankopen van HAL opvallend. De betaalde prijs (meer dan 2k/m2 als ik me dat goed herinner) vond ik nog vrij fors.

Ik heb meegekregen dat HAL het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn heeft gekocht.

Waar kan ik vinden wat ze nog meer hebben gekocht?
junkyard
0
@the devil. Ik deel de bedenkingen die je hebt over Vastned, door mij vaker benoemd als zwaktes van Vastned, vandaar vreemd dat je vandaag meldt dat ik alleen positieve berichten over Vastned tolereer, en meedoet met de praatjesmakers hier.
4.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,120
Laag 14,000
Volume 57.121
Volume gemiddeld 90.425
Volume gisteren 57.121

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront