Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos oktober 2019

6.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... 303 304 305 306 307 » | Laatste
Lingus
0
quote:

FluitendeVogels schreef op 28 oktober 2019 18:19:

[...]

Weet eigenlijk niet hoe dat voor Filgotinib zit. Gala kunnen het natuurlijk altijd doen, ze mogen zelf weten wat ze met hun centjes doen, betaalt Gilead gewoon niet mee, maar volgens mij kan Gilead dan wel gewoon verkopen bij succes. Gilead koopt zich in per molecuul volgens mij, niet per indicatie
Blijf bij de feiten. De afspraken rondom filgotinib zijn duidelijk, zie hieronder. Afwijken van de afspraken betekent onderhandelingen. Speculeren daarover heeft imho geen enkele zin, zonde van je tijd. Het is niet aan de orde en zal hoogstwaarschijnlijk nooit aan de orde komen.

Overeenkomst tot herstructureren van de filgotinib-samenwerking

Gilead en Galapagos zijn ook overeengekomen bestaande afspraken aan te passen voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib, het kandidaat-geneesmiddel voor reuma en andere ontstekingsziekten. De bedrijven hebben onlangs het uitgebreide Fase 3 FINCH-programma voor reuma voltooid, en zijn van plan om voor het einde van het jaar de vergunningsaanvragen voor het kandidaat-geneesmiddel in te dienen in de Verenigde Staten en Europa. In het kader van de gewijzigde overeenkomst zal Galapagos een grotere rol krijgen bij de wereldwijde strategie van filgotinib en een groter stuk van de commercialisering in Europa voor zijn rekening nemen. Dit biedt Galapagos de mogelijkheid om versneld haar commerciële aanwezigheid in Europa op te bouwen.

Gilead en Galapagos zullen filgotinib samen op de markt brengen in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, met behoud van de 50/50 winstdeling in deze landen, zoals vastgelegd in de bestaande filgotinib-licentieovereenkomst. Daarnaast krijgt Galapagos een bredere commerciële rol. Galapagos heeft het exclusieve recht op commercialisering in België, Nederland en Luxemburg. De bedrijven zullen toekomstige wereldwijde ontwikkelingskosten voor filgotinib gelijk verdelen, in plaats van de 80/20-kostenverdeling die oorspronkelijk was overeengekomen. Andere voorwaarden van de oorspronkelijke licentieovereenkomst blijven van kracht, inclusief de resterende $1,27 miljard aan potentiële mijlpaalbetalingen en oplopende royalty's variërend van 20 tot 30%, toe te kennen in gebieden buiten Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Luxemburg.
[verwijderd]
0
@Lingus: maar dat zegt toch niets over de mogelijkheid dat Gala wel in een mogelijke werking bij een bepaald ziektebeeld geloofd en Gilead niet dat Gala dan niet zelfstandig alsnog een dergelijk onderzoek kan doen. Slaagt het, dan kan Gilead het natuurlijk gewoon in hun gebieden verkopen, Gala heeft dan de kosten voor het onderzoek gedragen.

Ik speculeer niet zozeer over wat er dan gebeurt, maar wat er binnen de afspraken mogelijk is.
Staycalm
0
wijzerplaat
0
Klinisch ontwikkelingsprogramma met MOR106 in eczeem gestopt voor futiliteit

Mechelen, België; 28 oktober 2019; 20.15 CET; gereglementeerde informatie - MorphoSys AG (FSE: MOR; Prime Standard Segment, TecDAX; NASDAQ: MOR), Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) hebben vandaag het einde aangekondigd van het klinische ontwikkelingsprogramma met MOR106 in eczeem. Het gezamenlijke besluit van de drie betrokken partijen, Galapagos NV, MorphoSys AG en Novartis Pharma AG, werd getriggerd door een aanbeveling van een intern data monitoring comité en is gebaseerd op een tussentijdse futiliteitsanalyse in de Fase 2 IGUANA-studie.

Uit de analyse bleek een lage waarschijnlijkheid van het behalen van het belangrijkste doel van de studie, gedefinieerd als de procentuele verandering in eczeem en de severity index (EASI) score. De aanbeveling was gebaseerd op het ontbreken van werkzaamheid en niet op bedenkingen omtrent veiligheid.

Het klinische ontwikkelingsprogramma van MOR106 bij eczeem omvatte de twee Fase 2-studies, IGUANA en GECKO, evenals een Fase 1-overbruggingstudie voor een subcutane formulering en een Japans ethno-bridging onderzoek. Alle studies in eczeem worden beëindigd en de betrokken partijen zullen de toekomstige strategie voor MOR106 bekijken.

MOR106 werd gezamenlijk ontdekt door Galapagos en MorphoSys. In juli 2018 gingen Galapagos en MorphoSys een exclusieve wereldwijde samenwerking aan met Novartis voor de ontwikkeling en commercialisatie van MOR106.

“We zijn natuurlijk teleurgesteld over het resultaat met MOR106 in eczeem. Samen met onze collaboratiepartners zullen we nu de toekomstige strategie voor MOR106 bekijken,” zei Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos.

“Helaas ondersteunden de resultaten van de tussentijdse futiliteitsanalyse de voortzetting van de klinische ontwikkeling van MOR106 bij eczeem niet”, aldus Dr. Markus Enzelberger, Chief Scientific Officer MorphoSys van MorphoSys AG. “Hoewel we duidelijk teleurgesteld zijn, blijven we ons inzetten voor de ontwikkeling van de kandidaat-geneesmiddelen in onze brede klinische pijplijn. Onze focus ligt op onze activa in een laat stadium in volledige eigendom, vooral tafasitamab.”

Over MOR106

MOR106 is afkomstig van het MorsphoSys’s Ylanthia antilichaamplatform en is gebaseerd op target discovery door Galapagos. IL-17C is een cytokine dat vooral op de huid tot uiting komt en een rol speelt in huidontstekingen en verschillend is van de andere leden van de IL-17 cytokine familie. MOR106 is het eerste humaan monoklonaal antilichaam in onderzoek gericht tegen IL-17C. MOR106 is een kandidaat medicijn waarvan de veiligheid en werkzaamheid niet is vastgesteld. Novartis Pharma AG heeft de exclusieve licentie voor de ontwikkeling en commercialisering van MOR 106 volgens een overeenkomst met MorphoSys en Galapagos, die inging op 10 september 2018.



Over MorphoSys

MorphoSys (FSE & NASDAQ: MOR) is een biofarmaceutisch bedrijf in klinisch stadium dat zich toelegt op de ontwikkeling en de commercialisering van buitengewone, innovatieve therapieën voor patiënten die lijden aan ernstige ziekten. Op basis van zijn technologisch leiderschap in antilichamen-, proteïne- en peptidetechnologieën, heeft MorphoSys samen met zijn partners meer dan 100 kandidaat-geneesmiddelen, ontwikkeld of bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. 29 zijn er momenteel in klinische ontwikkeling. In 2017 werd Tremfya® (guselkumab), op de markt gebracht door Janssen, het eerste therapeutische antilichaam op basis van de technologie van MorphoSys dat goedgekeurd werd voor de behandeling van matige tot ernstige plaque psoriasis. Het meest geavanceerde kandidaat-geneesmiddel van het bedrijf, tafasitamab, heeft van de US Food and Drug Administration doorbraaktherapie- aanduiding gekregen voor de behandeling van patiënten met recidiverend / refractair diffuus groot B-cellymfoom (DLBCL). Het hoofdkantoor van de MorphoSys group bevindt zich in München. De groep, met inbegrip van de Amerikaanse dochteronderneming MorphoSys US Inc, telt ongeveer 330 medewerkers. Meer informatie op www.morphosys.com.

HuCAL®, HuCAL GOLD®, HuCAL PLATINUM®, CysDisplay®, RapMAT®, arYla®, Ylanthia®, 100 billion high potentials®, Slonomics®, Lanthio Pharma® en LanthioPep® zijn geregistreerde handelsmerken van de MorphoSys Group.



Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes. De pijplijn van Galapagos bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.
[verwijderd]
1
Om eerlijk te zijn vond ik de fase 1 effectiviteit van MOR106 nou ook niet echt geweldig.
Marcel H.
0
Bij een koers van ca. 140 heb ik mijn short-positie verlaten. Via winstnemingen ASML heb ik mijn belang in Galapagos vergroot. Goede beslissing. Ook de call-opties gingen vandaag als een speer. The sky is the limit.
MZ
0
quote:

janrobert schreef op 28 oktober 2019 21:53:

Wat zegt dit morgen voor de koers
Dat weet je morgen.
Pharmking
0
Loureiro
0
quote:

MZ schreef op 28 oktober 2019 21:56:

[...]
Dat weet je morgen.
Koers van Morphosys was vandaag al met meer dan 4 % gedaald in de VS.
Moeilijk te zeggen of dit een grote invloed op de koers van GLPG zal hebben.
IPF en OA zijn veel belangrijker voor GLPG.
Ik denk dat het nogal zal meevallen.
[verwijderd]
0
Shorters zullen dit wel aangrijpen om wat verwarring te zaaien...maar tegen deze koopdruk is dat niet bestand gok ik.
nelis h
0
[verwijderd]
0
quote:

abelheira schreef op 28 oktober 2019 21:59:

[...]
Koers van Morphosys was vandaag al met meer dan 4 % gedaald in de VS.
Moeilijk te zeggen of dit een grote invloed op de koers van GLPG zal hebben.
IPF en OA zijn veel belangrijker voor GLPG.
Ik denk dat het nogal zal meevallen.
Die is al een weekje aan het dalen inderdaad. Ben er niet zo bekend mee of daar nog meer speelt
6.126 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... 303 304 305 306 307 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront