Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways 2019

592 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Biobert
0
quote:

awater schreef op 28 oktober 2019 09:14:

Het blijft vreemd dat slechts is zeer kleine kring bekend was dat Huub al geruime tijd (meer dan 1 a 2 maanden) met onbekende klachten thuis was, maar dat daarover geen mededelingen naar buiten kwamen.
Inderdaad, op de recente Beleggersdag van Neways was Van der Vrande afwezig. Er werd gezegd dat hij ziek was. Het is namelijk niks voor Van der Vrande om op zo'n dag er niet bij te zijn. Altijd enthousiast over zijn Neways, met veel kennis van de markt. Hij is ook nog eens grootaandeelhouder.
Ik denk dat hij ernstig ziek is en daardoor moet aftreden.
Toddemij
0
In dat geval wensen we hem sterkte en beterschap. Net zoals Neways dat zich snel moet herstellen.
Joseph185
0
Ik had dit weekend besloten om mijn positie in Neways flink te vergroten. Gelukkig is dat allemaal nog onder de 10 euro gebeurd. Ik had niet eens het nieuws gelezen dat er een nieuwe Ceo komt.Zelfs als de cijfers deze week geen opleving in de koers laten zien dan blijft dit aandeel voor lange tijd in mijn portefeuille. Ik vind dat Neways met de nu bekende gegevens er mooi voor staat en met een nieuwe CEO kan er weer open naar de toekomst gekeken worden. Van de Vrande heeft het goed gedaan en ik hoop dat zijn opvolger een positieve bijdrage gaat leveren.
[verwijderd]
0
Goede resultaten; enigste wat tegenvalt in het algemeen is het handelsvolume per dag.

Afgelopen weekend vroeg mij iemand al over dit bedrijf; dus afgelopen weekend naar gekeken.

*Disclaimer: ik heb zelf geen belang in Neways*
[verwijderd]
1

PM verwacht morgen dat ze bekend gaan maken dat ze een record omzet gaan neerzetten maar dat het resultaat iets onder het resultaat van 2018 blijft. De onbalans in capaciteitsbezetting (vooral in Son waar van tijdelijke krachten afscheid moest worden genomen) zal waarschijnlijk aan de orde komen. Ook het afbouwen van de voorraad bij klanten zal een aspect zijn. Iets waar Neways overigens jaarlijks mee te maken heeft evenals de schaarste aan bepaalde compontenten.

Wel verwacht PM dat het orderboek goed gevuld is ondanks verslechterende marktomstandigheden en geopolitieke spanningen waardoor bepaalde orders van bepaalde klanten worden uitgesteld. Ook zal er volgens PM nog steeds sprake zijn van een zeer goede diversificatie (zowel tussen marktsectoren als binnen sectoren). PM verwacht een verdere groei van E-mobily binnen automotive.

Ook verwacht PM dat Neways zal aangeven dat er forse slagen zijn gemaakt ophet gebied van kostenbeheersing en efficientie (zo zijn er maatregelen genomen om de kosten van de productieverplaatsing een halt toe te roepen die in Q2 nog een nadelig effect op de p&l hadden). Daarnaast zien we de voorraadpostitie vsan Neways waarschijnlijk verder dalen, wat uitaard gunstig is voor het werkkapitaal/kapitaalbeslag (liquiditeit).

Per saldo verwacht PM vanaf morgen ook een verder herstel van de koers. Het zou PM niet verbazen als er morgen een flinke koersstijging volgt bij Neways. Einde jaar verwacht PM nog steeds 12-15 euro wat zou betekenen dat er de komende maanden nog minimaal 20 % koersstijging aan zou moeten komen... We gaan het zien!

awater
0
quote:

Joshua3 schreef op 28 oktober 2019 10:25:

Awater, ben jij werkzaam bij Neways of klant van hun?
Beide niet, maar ik volg het bedrijf zeer intensief vanaf 2012.
Joshua3
0
Ik hoop dat je gelijk krijgt PM. Ik ben op basis van jouw berichtgeving vorige week ingestapt en vanmorgen bij opening verder uitgebreid.

Awater ook positief over de komende cijfers en nabije toekomst en koersvorming?
effegenoeg
0
quote:

Joshua3 schreef op 28 oktober 2019 14:11:

Ik hoop dat je gelijk krijgt PM. Ik ben op basis van jouw berichtgeving vorige week ingestapt en vanmorgen bij opening verder uitgebreid.

Awater ook positief over de komende cijfers en nabije toekomst en koersvorming?
Tis het vorige kwartaalbericht wat ie ge upgrade heeft met zijn alias.
Joshua3
0
Dat had ik ook gezien. Laatste bericht was wel heel veel plagiaat.

Ik neem de "gok"maar en hoop morgen op een leuke winst en misschien wel een aandeel voor de langere termijn.
[verwijderd]
0
quote:

effegenoeg schreef op 28 oktober 2019 16:35:

[...]

Tis het vorige kwartaalbericht wat ie ge upgrade heeft met zijn alias.
Wat ben je toch een simpele ziel. in Q3 zal uiteraard veel terugkomen wat in Q2 gezegd is.
Toddemij
0
Neways boekt hogere omzet in derde kwartaal
Son, 29 oktober 2019 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways”; de
“Onderneming”) maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal (Q3) en de eerste negen
maanden (9M) eindigend op 30 september 2019.
HOOFDPUNTEN
• Netto-omzet stijgt met 5,5% naar € 132,9 miljoen ten opzichte van Q3-18 en met 6,5% naar € 397,4
miljoen op 9-maands basis.
• Orderintake daalt met 10,7% in vergelijking met Q3-18; orderboek komt uit op € 319,4 miljoen per
ultimo september, boven het niveau van € 297,7 miljoen per ultimo september 2018.
• Vooruitzichten licht bijgesteld; Neways verwacht een hogere netto-omzet over heel 2019 en een
resultaat in de tweede helft van 2019 dat uitkomt rond het niveau van de eerste helft.
KERNCIJFERS
€ mln tenzij anders vermeld Q3-19 Q3-18 ? 9M-19 9M-18 ?
Netto-omzet 132.9 126 +5.5% 397.4 373.0 +6.5%
Order intake * 109.7 122.9 -10.7% 413.2 407.1 +1.5%
Book-to-bill (ratio) * 0.76 0.98 1.04 1.09
ONTWIKKELINGEN DERDE KWARTAAL
In het derde kwartaal groeide de netto-omzet volledig autonoom met 5,5% jaar-op-jaar, door een aanhoudend sterke vraag vanuit de automotive sector en met name voor e-mobility. De omzet in de ectoren semiconductor en medical bleef stabiel, terwijl er in industrial sprake was van een lichte groei.
De orderintake daalde in het derde kwartaal met 10,7% jaar-op-jaar. Het orderboek kwam uit op € 319,4 miljoen, een stijging van 7,3% ten opzichte van ultimo september 2018, met name door een sterke vraag
uit de automotive sector naar systeemoplossingen voor elektrische auto’s. De book to bill-ratio kwam over het derde kwartaal uit op 0,76.
CEO STATEMENT
Huub van der Vrande, CEO: “In het derde kwartaal steeg de omzet door een aanhoudend sterke vraag vanuit automotive. De groei werd wel getemperd door een tijdelijke dip in de vraag vanuit semiconductors.
Het orderboek bevindt zich nog steeds op een hoog niveau. De orderintake liet weliswaar een daling zien, maar dat komt vooral doordat er wat lucht uit is gelopen. Klanten zien dat onze leverbetrouwbaarheid in de
afgelopen maanden is gestegen, waardoor de kwaliteit en hardheid van het boek is verbeterd. We werken er hard aan om de eerder dit jaar ontstane onbalans in de belading binnen de groep terug te dringen en de
inrichting en standaardisatie van onze interne processen te verbeteren om beter in te kunnen spelen op de vraag van klanten. Die aanpassingen kosten tijd en leggen in deze fase nog druk op onze productiviteit. In
september zijn we gestart met een versnelde afbouw van onze flexibele schil met in totaal circa 120 medewerkers op die plekken binnen onze groep waar dat kan. Onder voorbehoud dat de macroeconomische situatie niet leidt tot meer volatiliteit en het verwachte jaareinde-effect zich materialiseert verwachten we een hogere omzet over heel 2019 en een resultaat in de tweede helft van 2019 dat uitkomt
rond het niveau van de eerste helft.”

Toddemij
0
Dit betekent dus dat de winstgevendheid in vgl. met eerste helft 2019 nog niet is verbeterd, wat men wel dacht. Men werkt er hard aan maar heeft het nog niet op orde. Werk aan de winkel voor de nieuwe CEO. Ik hou mijn aandelen gewoon vast. Denk dat dividend naar 0,50 euro gaat en dat betekent straks nog steeds 5% rendement en dan hopen dat men weer een hogere winst in 2020 in vgl. met 2019 maakt.
voda
0
Neways stelt outlook 2019 bij

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Neways Electronics International
10,05 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics heeft dinsdag de outlook voor dit jaar in lichte mate bijgesteld en zag over het derde kwartaal de omzet nog wel oplopen, terwijl de orderintake afnam. Dit maakte de toeleverancier van elektronische componenten en besturingssystemen dinsdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet steeg op autonome basis met 5,5 procent op jaarbasis naar 132,9 miljoen euro bij een orderintake die 10,7 procent daalde naar 109,7 miljoen euro. Daarmee kwam het orderboek aan het einde van september uit op 319,4 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 297,7 miljoen euro.

Neways schreef de omzetstijging toe een aanhoudend sterke vraag vanuit de automotive sector en met name voor e-mobility. De omzet in de sectoren semiconductor en medical bleef stabiel, terwijl er in industrial sprake was van een lichte groei.

De toename van het orderboek kwam volgens het bedrijf door een sterke vraag uit de automotive sector naar systeemoplossingen voor elektrische auto’s. De book to bill-ratio kwam over het derde kwartaal uit op 0,76 tegen 0,98 een jaar eerder.

Outlook

Neways verwacht een hogere netto-omzet over heel 2019 en een resultaat in de tweede helft van 2019 dat uitkomt rond het niveau van de eerste helft, onder het voorbehoud dat de macro-economische situatie niet leidt tot meer volatiliteit en het verwachte jaareinde-effect zich materialiseert. In augustus van dit jaar hield Neways nog rekening met een hoger resultaat.

Over de eerste zes maanden van 2019 maakte Neways een genormaliseerde bedrijfsresultaat bekend van 8,9 miljoen euro, toen een daling op jaarbasis van 19,1 procent.

In september is Neways gestart met een versnelde afbouw van zijn flexibele schil met in totaal circa 120 medewerkers op plekken binnen de groep waar dat mogelijk is.

Op een vlak gesloten Damrak eindigde het aandeel Neways maandag 2,3 procent hoger op 10,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
volgens mij zijn de cijfers niet alarmerend slecht. Er is denk ik duidelijk zicht op verbetering mits.....de book to bill ratio weer beter wordt. De zin "De orderintake liet weliswaar een daling zien, maar dat komt vooral doordat er wat lucht uit is gelopen" bevalt me niet echt.
Dividend zal niet verlaagd worden, want dat zou betekenen dat er bakzeil wordt gehaald. Dat wil geen enkel bedrijf in principe. Rendement vooralsnog goed qua belegging. Mocht de koers zakken: reden tot bijkopen want verder degelijk bedrijf.
[verwijderd]
1

Cijfers zijn niet heel slecht maar ook niet best. Na q1 verwachtte Neways nog een stijging van zowel omzet als netto resultaat tov 2018. Na Q2 nog alleen van omzet en een resultaat dat in 2e helft hoger uit zou komen dan in eerste helft. Nu is dat bijgesteld naar een hogere omzet maar in tweede half jaar een min of meer gelijkblijvend resultaat als in eerste half jaar. Dat is dus een lichte winstwaarschuwing. Resultaat zal volgens PM dus uitgaan komen in de bandbreedte 10-11 miljoen.Dat gaat neerkomen op een wpa van rond de 0,9 denkt PM. Geen reden voor een koersstijging vandaag. Eerder een daling helaas. Blijkbaar is Neways ook slecht in staat om het bedrijfsresultaat goed te kunnen inschatten. Goede zaak dat die van de Vrande weggaat. Heeft de aandeelhouders NIETS gebracht!
silverwheaton
0
quote:

Profitmaker schreef op 29 oktober 2019 08:54:

Cijfers zijn niet heel slecht maar ook niet best. Na Q1 verwachtte Neways nog een stijging van zowel omzet als netto resultaat tov 2018. Na Q2 nog alleen van omzet en een resultaat dat in 2e helft hoger uit zou komen dan in eerste helft. Nu is dat bijgesteld naar een hogere omzet maar in tweede half jaar een min of meer gelijkblijvend resultaat als in eerste half jaar. Dat is dus een lichte winstwaarschuwing. Resultaat zal volgens PM dus uitgaan komen in de bandbreedte 10-11 miljoen.Dat gaat neerkomen op een wpv van rond de 0,9 denkt PM. Geen reden voor een koersstijging vandaag. Eerder een daling helaas. Blijkbaar is Neways ook slecht in staat om het bedrijfsresultaat goed te kunnen inschatten. Dat zegt ook wel wat over de CFO en de AO/IC. Goede zaak dat die van de Vrande weggaat. Heeft de aandeelhouders NIETS gebracht! DE CFO kan wat Profitmaker betreft ook mee!

Met alle respect, PM, maar heb jij eigenlijk al één degelijke investering gerealiseerd dit jaar? Hoge bomen vangen veel wind, hé!
[verwijderd]
0
quote:

silverwheaton schreef op 29 oktober 2019 08:58:

[...]

Met alle respect, PM, maar heb jij eigenlijk al één degelijke investering gerealiseerd dit jaar? Hoge bomen vangen veel wind, hé!
PM heeft als financiele baas de zaken (administratieve organisatie en interne controle) wat beter op orde. Een dergelijke slechte inschatting en bijstelling van resultaat zou hem idd niet overkomen.
Hoge bomen vangen veel wind maar verdienen ook veel geld. Als je zo slecht het resultaat kunt inschatten en steeds moet bijstellen is dat veelzeggend.
silverwheaton
0
quote:

Profitmaker schreef op 29 oktober 2019 09:01:

[...]

PM heeft als financiele baas de zaken (administratieve organisatie en interne controle) wat beter op orde. Een dergelijke slechte inschatting en bijstelling van resultaat zou hem idd niet overkomen.
Hoge bomen vangen veel wind maar verdienen ook veel geld. Als je zo slecht het resultaat kunt inschatten en steeds moet bijstellen is dat veelzeggend.
Lees ik het goed, dat je je positie in Neways adieu gezegd hebt?
592 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront