Galapagos « Terug naar discussie overzicht

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
voda
0
Galapagos stopt met ontwikkeling eczeembehandeling

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
158,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in samenspraak met partners Novartis en MorphoSys besloten om de ontwikkeling van een mogelijke behandeling naar eczeem stop te zetten omdat de werkzaamheid niet voldoende kan worden aangetoond. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf maandagavond.

Het antilichaam MOR106 werd getest in twee Fase 2-studies, IGUANA en GECKO, evenals een Fase 1-overbruggingstudie als behandeling tegen eczeem.

Uit de analyse bleek echter dat het niet waarschijnlijk is dat het belangrijkste doel van de onderzoeksstudies zou worden gehaald, namelijk een procentuele verandering in eczeem en de severity index (EASI) score. Volgens Galapagos kan de werkzaamheid niet worden aangetoond, maar waren er geen bedenkingen omtrent de veiligheid van MOR106.

Alle studies in eczeem worden beëindigd. "We zijn natuurlijk teleurgesteld over het resultaat met MOR106 in eczeem. Samen met onze collaboratiepartners zullen we nu de toekomstige strategie voor MOR106 bekijken," aldus Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Pokerface
0
de tuinman
1
quote:

Pokerface schreef op 29 oktober 2019 14:29:

Wat zou een 'toekomstige strategie' kunnen zijn voor een middel dat niet werkt?
1205 werkte ook niet...
harvester
0
quote:

Pokerface schreef op 29 oktober 2019 14:29:

Wat zou een 'toekomstige strategie' kunnen zijn voor een middel dat niet werkt?
Inzet voor een andere ziekte
[verwijderd]
2
s21.q4cdn.com/317678438/files/doc_fin...

Pfizer ziet een zeer sterke groei van Xeljanz (concurrent Filgo), wat positief is voor alle JAKs.
Kwartaalomzet steeg met 40% naar bijna $600 mln! Vooral de sterke prestatie in rest of the world valt op.

Xeljanz globally, up 40% operationally, primarily driven by:
– 34% growth in the U.S., reflecting continued volume growth in the rheumatoid arthritis (RA) indication
driven by improved formulary access, growth from the 2018 launches of the ulcerative colitis (UC) and
psoriatic arthritis indications as well as the non-recurrence of a one-time true-up payment to a single
customer in the prior-year quarter for improved access last year, partially offset by higher rebating from
new commercial contracts; and
– 61% operational growth in international markets, reflecting continued uptake in the RA indication as
well as from the recent launch of the UC indication in certain developed markets


visje2
1

Bijgaand een peuk artikel van Topperke op seeking alpha.

seekingalpha.com/article/4300197-gala...

Van mij had hij de fda filing en de hoge JAK 1 selectiviteit nog wel even mogen noemen maar allez mijn complimenten.
[verwijderd]
13
Thanks voor het posten, Visje2.
Ik heb inderdaad zojuist een nieuw artikel over Gala gepost op Seekingalpha.
Ik ben van plan dit in de toekomst bij alle kwartaalrapporten/pr's te doen. Het leuke aan SA is dat je informatie daar niet kan ondersneeuwen en dat je er ook Amerikaanse beleggers mee kan aanspreken. Interessant vind ik ook dat Gilead aandeelhouders precies meer en meer door hebben dat hun toekomst van Galapagos zal afhangen en niet omgekeerd.

Over het artikel zelf: helaas was er niet zo heel veel te zeggen over het kwartaalrapport, dus heb ik er meer nog eens een investment thesis van gemaakt.
Hopelijk waarderen jullie het hier ook & indien je me nog niet volgt, kan je dat altijd doen om op de hoogte te blijven van nieuwe Gala artikels!
holenbeer
0
Ab topperke!
Heb je IPF ook benoemd? (Kan nu zelf het artikel niet lezen, zag wel een kopie op de maanddraad.)
[verwijderd]
1
quote:

holenbeer schreef op 30 oktober 2019 07:59:

Ab topperke!
Heb je IPF ook benoemd? (Kan nu zelf het artikel niet lezen, zag wel een kopie op de maanddraad.)
Bedankt voor de opmerking. Futility analysis in 2020 kan inderdaad ook belangrijk worden, al zie ik Filgo, 1972 en Toledo development als de 3 belangrijkste mijlpalen voor 2020 & daarop staat 1690 er niet tussen.
Had er als vierde inderdaad wel mogen bijstaan ;)
Ik verschiet vooral van de lage interesse omtrent 1972 voor OA. Dit kan na de studieresultaten van Biogen voor Alzheimer wel eens de belangrijkste read-out zijn van alle producten in deze periode & het grote aantal deelnemers (850) maakt de resultaten van deze studie respresentatief en dus van groot belang.
holenbeer
0
Eens. Kan je IPF nog toevoegen of werkt dat niet zo?
Denk persoonlijk dat de impact op zon levensbedreigende ziekte fors zou kunnen aanspreken als de resultaten uit 2017 herbevestigd worden. Destijds een spike van 25 % intraday. Ben zelf vooral benieuwd of die ziekte echt tot staan zou kunnen worden gebracht door 1690 of combo’s
IPF is na Filgo ook dichts bij marktintroductie dacht ik. En first in class als het echt goed werkt.
Rekyus
12
Dit bericht is ook geplaatst op het draadje Galapagos oktober 2019.

Ter aanvulling op wat met name op het draadje 'Galapagos oktober 2019' is geopperd over de eventuele uitoefening van warrants A en B door Gilead het volgende.

De details van de samenwerkingsovereenkomst zijn genoegzaam bekend. Ze zijn na te lezen in het Bijzonder Verslag (Art. 583-596-598 W. Venn.), te vinden op de site van Galapagos. Wat ontbreekt zijn de mogelijke motieven tot wel of niet uitoefenen. Daarover kunnen we alleen maar speculeren.

Oorspronkelijk bedroeg de deelneming van Gilead 12,3%. Vaststaat dat in het kader van de overeenkomst er per 23 augustus 2019 binnen het mandaat van het ondernemingsbestuur van Galapagos een aanzienlijke kapitaalverhoging ten behoeve van Gilead is doorgevoerd. De extra 6,8 miljoen aandelen bracht de aandelenpositie van Gilead op dat moment op 22,04%. Met die positie manifesteert zich Gilead als strategisch dominante en exclusieve samenwerkingspartner van Galapagos, zoals die ook tot uitdrukking komt in de toegekende twee zetels die het bedrijf sinds kort inneemt in de Board van Galapagos.

Er is in het kader van de samenwerkingsovereenkomst ook voorzien in kapitaalverhogingen in de vorm van de toekenning van warrants A resp. B, waarvoor onlangs goedkeuring is gevraagd aan en gekregen van de Galapagos-aandeelhouders op de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen van 22 oktober jl. Overigens staat het Gilead vrij ook op de markt aandelen Galapagos te kopen, totdat de deelneming een afgesproken plafond bereikt (d.i. 29,9%). Als gevolg van de afzonderlijke of gecombineerde uitoefening mag Gilead's deelneming namelijk de 30% niet overschrijden, zo hebben de bedrijven afgesproken. Bij overschrijding dient immers volgens Belgisch recht een overnamebieding te volgen, wat partijen wensen uit te sluiten.

Warrant A is zoals alom bekend gebaseerd op een gefixeerde prijs (EUR 140,59) en heeft een looptijd van een jaar. Afgesproken is dat de uitoefening mag leiden tot een deelneming van ten hoogste 25,1%, een deelneming die meldingsplichtig is als gevolg van het overschrijden van de 25% grens. Volgens het geldende Belgische vennootschapsrecht mogen aandeelhouders een algemene vergadering bijeen roepen wanneer zij over meer dan 75% van de stemmen beschikken. Een fractie meer dan 25% in de handen van Gilead kan men dus zien als een soort 'blocking vote'.

Gilead heeft dus op korte termijn drie instrumenten (A, B en de beurs) en op wat langere termijn twee (B en de beurs) om zijn deelneming met (om en nabij) minimaal 3 en maximaal 8 procentpunten uit te breiden. Ook kan het bedrijf er geheel vanaf zien. Dat laatste ligt niet voor de hand. Het is eerder aannemelijk dat Gilead in ieder geval zijn huidige positie zal willen ophogen naar een stemrechthebbende deelneming van tenminste 25%. Dat kan het beste via uitoefening van warrant A.

Tegelijkertijd is goed te beseffen dat een verdere uitbouw van hun aandelenpositie boven de 25% naar 29,9% weinig of niets extra's oplevert in termen van bestuurlijke invloed of directe financiële opbrengsten. Men moet zich ook realiseren dat als gevolg van de recente cash-out in de vorm van de initiële betaling van $ 3,9 miljard, Gilead het afgelopen kwartaal verliesgevend was (minus $1,2 miljard). Mogelijk geeft Gilead er de voorkeur aan pas in 2020 warrant A (gedeeltelijk) uit te oefenen, zodat de pijn wordt uitgesmeerd over twee financiële jaren.

De vraag is of het ooit komt tot uitoefening van warrant B. In ieder geval is warrant B een extra verzekering om de gewenste deelneming op peil te houden wanneer het aantal uitstaande Galapagos-aandelen toeneemt. Immers, het bestuur van Galapagos heeft opnieuw het mandaat van de aandeelhoudersvergadering gevraagd en gekregen om in voorkomende geval het aandelenkapitaal met 20% uit te breiden, bijvoorbeeld om een interessante overname te doen. Galapagos behoudt daarmee de armslag die het de afgelopen jaren steeds heeft gehad. Maar de machtiging mag enkel worden gebruikt als er geen overnamebod gaande is, dus louter voor niet-defensieve doeleinden.

Gilead kan daarentegen warrant B wel inzetten als een (overigens niet al te effectief) verdedigingswapen om een eventuele overnamedreiging - vooral uitgelokt door tijdelijke onderwaardering van het aandeel - te pareren, iets wat in het belang van beider ondernemingen is. Gilead zal immers al zijn in de samenwerking gedane investeringen (geld, expertise, moleculen) zo goed mogelijk willen beschermen. Misschien gaat men ervan uit dat een onderwaardering afneemt naar gelang Galapagos uitgroeit tot een 'full-fledged' farma-onderneming. Vandaar mogelijk de begrenzing tot 5 jaar. Met het creëren van een zo gunstige mogelijke aandelenpositie om over tien jaar - een eeuwigheid in 'corporate' land - kan het in ieder geval weinig van doen hebben. Maar goed, ook dat is giswerk.
bws
0
Overigens zou ik als belegger de warrants A pas aan het eind van de looptijd uitoefenen. Immers, er kan nog van alles mis gaan met Galapagos (zeer kleine kans).
Verder boek je winst als het aandeel Galapagos een hogere koers heeft dan de uitoefenprijs. Wanneer wil Gilead die winst boeken? Dat hangt af oa van belastingen, cashflow etc. Daar heb ik geen zicht op.
[verwijderd]
0
quote:

bws schreef op 31 oktober 2019 09:59:

Overigens zou ik als belegger de warrants A pas aan het eind van de looptijd uitoefenen. Immers, er kan nog van alles mis gaan met Galapagos (zeer kleine kans).
Verder boek je winst als het aandeel Galapagos een hogere koers heeft dan de uitoefenprijs. Wanneer wil Gilead die winst boeken? Dat hangt af oa van belastingen, cashflow etc. Daar heb ik geen zicht op.
Bij latere uitoefening bij hogere koers boekt Gilead inderdaad in 1 keer de winst, anders zouden ze deze winst meer geleidelijk boeken.

Dat ze niet in 1 keer zo groot uit hun cash willen Putten begrijp ik ook, dat drukt de resultaten van het betreffende kwartaal.

In q3 hebben ze flink geïnvesteerd in Gala. Nu in Q4 stukjes kopen om zo warrant B zo veel mogelijk al te vullen, dan ergens in q1-2020 warrant B verder uitvoeren, en dan in q2 of 3 van 2020 warrant A uitvoeren. Hebben ze het een beetje verdeeld over de verschillende kwartalen en kunnen ze de uitgaven mogelijk een beetje compenseren door de boekwinst die ze maken op het pakket dat ze al bezitten....

Wat voor Gilead wenselijk is weten we niet. Maar Gilead heeft nu al een mooi stukje van de cash-injectie terugverdiend. Mocht dit zo doorgaan, het een leuke bijdrage leveren aan hun resultaten over Q4....
Dokter Bob
0
quote:

Rekyus schreef op 30 oktober 2019 09:06:

Dit bericht is ook geplaatst op het draadje Galapagos oktober 2019.

Ter aanvulling op wat met name op het draadje 'Galapagos oktober 2019' is geopperd over de eventuele uitoefening van warrants A en B door Gilead het volgende.

De details van de samenwerkingsovereenkomst zijn genoegzaam bekend. Ze zijn na te lezen in het Bijzonder Verslag (Art. 583-596-598 W. Venn.), te vinden op de site van Galapagos. Wat ontbreekt zijn de mogelijke motieven tot wel of niet uitoefenen. Daarover kunnen we alleen maar speculeren.

Oorspronkelijk bedroeg de deelneming van Gilead 12,3%. Vaststaat dat in het kader van de overeenkomst er per 23 augustus 2019 binnen het mandaat van het ondernemingsbestuur van Galapagos een aanzienlijke kapitaalverhoging ten behoeve van Gilead is doorgevoerd. De extra 6,8 miljoen aandelen bracht de aandelenpositie van Gilead op dat moment op 22,04%. Met die positie manifesteert zich Gilead als strategisch dominante en exclusieve samenwerkingspartner van Galapagos, zoals die ook tot uitdrukking komt in de toegekende twee zetels die het bedrijf sinds kort inneemt in de Board van Galapagos.

Er is in het kader van de samenwerkingsovereenkomst ook voorzien in kapitaalverhogingen in de vorm van de toekenning van warrants A resp. B, waarvoor onlangs goedkeuring is gevraagd aan en gekregen van de Galapagos-aandeelhouders op de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen van 22 oktober jl. Overigens staat het Gilead vrij ook op de markt aandelen Galapagos te kopen, totdat de deelneming een afgesproken plafond bereikt (d.i. 29,9%). Als gevolg van de afzonderlijke of gecombineerde uitoefening mag Gilead's deelneming namelijk de 30% niet overschrijden, zo hebben de bedrijven afgesproken. Bij overschrijding dient immers volgens Belgisch recht een overnamebieding te volgen, wat partijen wensen uit te sluiten.

Warrant A is zoals alom bekend gebaseerd op een gefixeerde prijs (EUR 140,59) en heeft een looptijd van een jaar. Afgesproken is dat de uitoefening mag leiden tot een deelneming van ten hoogste 25,1%, een deelneming die meldingsplichtig is als gevolg van het overschrijden van de 25% grens. Volgens het geldende Belgische vennootschapsrecht mogen aandeelhouders een algemene vergadering bijeen roepen wanneer zij over meer dan 75% van de stemmen beschikken. Een fractie meer dan 25% in de handen van Gilead kan men dus zien als een soort 'blocking vote'.

Gilead heeft dus op korte termijn drie instrumenten (A, B en de beurs) en op wat langere termijn twee (B en de beurs) om zijn deelneming met (om en nabij) minimaal 3 en maximaal 8 procentpunten uit te breiden. Ook kan het bedrijf er geheel vanaf zien. Dat laatste ligt niet voor de hand. Het is eerder aannemelijk dat Gilead in ieder geval zijn huidige positie zal willen ophogen naar een stemrechthebbende deelneming van tenminste 25%. Dat kan het beste via uitoefening van warrant A.

Tegelijkertijd is goed te beseffen dat een verdere uitbouw van hun aandelenpositie boven de 25% naar 29,9% weinig of niets extra's oplevert in termen van bestuurlijke invloed of directe financiële opbrengsten. Men moet zich ook realiseren dat als gevolg van de recente cash-out in de vorm van de initiële betaling van $ 3,9 miljard, Gilead het afgelopen kwartaal verliesgevend was (minus $1,2 miljard). Mogelijk geeft Gilead er de voorkeur aan pas in 2020 warrant A (gedeeltelijk) uit te oefenen, zodat de pijn wordt uitgesmeerd over twee financiële jaren.

De vraag is of het ooit komt tot uitoefening van warrant B. In ieder geval is warrant B een extra verzekering om de gewenste deelneming op peil te houden wanneer het aantal uitstaande Galapagos-aandelen toeneemt. Immers, het bestuur van Galapagos heeft opnieuw het mandaat van de aandeelhoudersvergadering gevraagd en gekregen om in voorkomende geval het aandelenkapitaal met 20% uit te breiden, bijvoorbeeld om een interessante overname te doen. Galapagos behoudt daarmee de armslag die het de afgelopen jaren steeds heeft gehad. Maar de machtiging mag enkel worden gebruikt als er geen overnamebod gaande is, dus louter voor niet-defensieve doeleinden.

Gilead kan daarentegen warrant B wel inzetten als een (overigens niet al te effectief) verdedigingswapen om een eventuele overnamedreiging - vooral uitgelokt door tijdelijke onderwaardering van het aandeel - te pareren, iets wat in het belang van beider ondernemingen is. Gilead zal immers al zijn in de samenwerking gedane investeringen (geld, expertise, moleculen) zo goed mogelijk willen beschermen. Misschien gaat men ervan uit dat een onderwaardering afneemt naar gelang Galapagos uitgroeit tot een 'full-fledged' farma-onderneming. Vandaar mogelijk de begrenzing tot 5 jaar. Met het creëren van een zo gunstige mogelijke aandelenpositie om over tien jaar - een eeuwigheid in 'corporate' land - kan het in ieder geval weinig van doen hebben. Maar goed, ook dat is giswerk.
(Bericht ook geplaatst op het oktoberdraadje)

Rekyus,

Weliswaar een wat late reactie maar helemaal eens met jouw redenering.
Warrant B is een defensief middel, nl in geval van kapitaalsuitbreiding door Galapagos. Maar ik vraag mij af waarom die 2 zaken dan niet explicieter aan elkaar gekoppeld zijn. Dus iets in de trand van: "in geval van kapitaalsuitbreiding heeft Gilead het recht om via een Warrant ook uit te breiden."

Zou nog logischer zijn, toch?
Guuster
0
quote:

Xiaufight schreef op 31 oktober 2019 21:44:

hierbij de link van de nieuw gestarte fase 3 met filgotonib: clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT041157...
Wat een doorlooptijd hè, 1e kwartaal 2022 resultaten
voda
0
Galapagos en Gilead presenteren nieuwe data filgotinib

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
164,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Gilead Sciences Inc
$ 63,70 0,54 0,85 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences zullen nieuwe gegevens presenteren uit hun onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor ontstekingsziektes tijdens het jaarlijkse congres van het American College of Rheumatology/Association of Rheumatology Professionals in Atlanta. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdagavond bekend.

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvindt tussen 8 en 13 november, presteren de twee bedrijven 20 zogeheten abstracts met belangrijke gegevens over het kandidaatgeneesmiddel filgotinib voor reuma en artritis psoriatica, als ook behandelingsresultaten en zorg voor reumapatiënten uit de praktijk.

De nieuwe data herbevestigen het consistente werkzaamheids- en veiligheidsprofiel van filgotinib, aldus Galapagos.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
NielsjeB
4
EMA update 31/10 - Tofacitinib caution in pts at risk of VTE. Pts over 65 should be only be given tofa if no alternative.

twitter.com/DrPujaMehta1/status/11904...
Bijlage:
Maycon
0
quote:

NielsjeB schreef op 2 november 2019 10:53:

EMA update 31/10 - Tofacitinib caution in pts at risk of VTE. Pts over 65 should be only be given tofa if no alternative.

twitter.com/DrPujaMehta1/status/11904...
Lees ik goed dat , de eerder veilig geachte, 2 x 5 mg. nu idd voor RA patiënten wordt afgeraden?.
Wall Street Trader
0
Form SC 13D/A Gilead Sciences Inc
[Amend] General statement of acquisition of beneficial ownership


Based on 61,953,831 ordinary shares, no par value, of Galapagos NV (the “Issuer”) issued and outstanding as of October 25, 2019, as reported in the Issuer’s Form 6-K filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on October 28, 2019 (the “October 28 Form 6-K”), plus the 7,039,243 ordinary shares, no par value, of the Issuer that are issuable to Gilead Therapeutics A1 Unlimited Company pursuant to the warrants described in this Schedule 13D/A based on the number of ordinary shares issued and outstanding as of October 25, 2019, as reported in the October 28 Form 6-K.

Shares Held Directly 20,628,929

Percentage of Class 29.9

sec.report/Document/0001104659-19-059...

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:39
Koers 27,380
Verschil -0,320 (-1,16%)
Hoog 27,680
Laag 27,160
Volume 104.556
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 82.849

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront