Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal (R)ocktober 2019

1.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dat had ik al verwacht. ArcelorMittal gaat hetzelfde gebeuren. Richting de €13,00 zakt het op de cijfers; daarna zakt het mogelijk nog verder in de richting van €11,00.
Rond €11,50 zit de steun. Als Arcelor daardoor heen gaat zakken weet ik het technisch ook niet meer.

Als je termijn net als mij lang genoeg is maakt het niet uit. (5~10 jaar)
[verwijderd]
0
"Analyse: Auto-industrie wordt een parenclub"

Bron: www.telegraaf.nl/financieel/957062195...

:"D
De financiële situatie van vooral de Duitse autoindustrie is aan het hobbelen.
charlieb
0
quote:

Kaspersky schreef op 30 oktober 2019 22:08:

Dat had ik al verwacht. ArcelorMittal gaat hetzelfde gebeuren. Richting de €13,00 zakt het op de cijfers; daarna zakt het mogelijk nog verder in de richting van €11,00.
Rond €11,50 zit de steun. Als Arcelor daardoor heen gaat zakken weet ik het technisch ook niet meer.

Als je termijn net als mij lang genoeg is maakt het niet uit. (5~10 jaar)
Zit je nog in Mittal, en je hebt vandaag nog stukjes bijgekocht...?
Ik denk dat ik toch morgenvroeg alles ga verkopen, wat winst pakken, en dan maar ff aan de zijlijn staan, en bij die 11 eurootjes sla ik weer toe.
Denk zelf de beste strategie omdat ik nog niet voor gemid 20 euro plus in mittal zit, dus daarom kan ik die zooi maar beter lozen.
Op de LT komt het wel goed met dit aandeel, twijfel ik niet aan.
Charlie
[verwijderd]
0
Winst pakken is nooit verkeerd; als het door blijft zakken gaat het naar ongeveer €11,00, op die manier kun je meer winst maken. Dat klopt.

Gr. Kaspersky
voda
0
Beursupdate: AEX op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag acht van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Aegon was opnieuw een daler.

Aegon (-0,45%)
ArcelorMittal (+0,55%)
ASML (+0,39%)
Galapagos (+0,61%)
ING Groep (+0,26%)
Philips (+0,42%)
RELX (+0,26%)
Royal Dutch Shell (+0,01%)
Unilever (+0,09%)

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 581,61 punten, zijn geëindigd op 582,30 punten.

Euro/dollar: 1,1142.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
De perfecte storm raast over Europese staalindustrie

Tata Steel Europe staat voor een grote reorganisatie. Europese staalbedrijven zitten weer in een diepe crisis. Winsten worden amper meer geboekt, de concurrentie rukt op. Wat ging er mis? Zes kopzorgen van de staalmakers.

oor werknemers van Tata Steel in IJmuiden moet het niet als een verrassing zijn gekomen dat het moederconcern drastisch wil bezuinigen. De gezichten stonden strak op een foto van vorige maand in het bedrijfsblad Over Staal, toen directeur Hans van den Berg langs de afdelingen ging om meer te vertellen over maatregelen om de cashflow weer om te buigen 'naar een positieve'.

Ruim drie weken later lekte uit dat Tata Steel Europe onder meer de personeelskosten met €170 mln wil verlagen. Reden voor vakbonden om te vrezen voor een verlies van 2500 banen.

De problemen in IJmuiden staan niet op zichzelf. In de Europese staalindustrie spreken de fabrikanten over een perfect storm. Alles wat negatief kan uitpakken, komt in één keer op de directietafels terecht. Het is een combinatie van krimpende marges, een dreigende economische recessie, handelsoorlogen, mislukte samenwerkingen, de opmars van China en de worsteling met milieumaatregelen.

Winsten verdampen razendsnel

Wie de financiële malaise in de staalindustrie wil zien, hoeft alleen maar te kijken naar de winst die ThyssenKrupp in het tweede kwartaal van dit jaar boekte met zijn enorme fabrieken in het Duitse Roergebied. Het bedrijfsresultaat van de staaltak van het concern bedroeg slechts €1 mln tegen €227 mln een jaar eerder.

Maar ook bij de Europese takken van Tata Steel en ArcelorMittal waren de winstdalingen niet mis: respectievelijk 96% en 69%. Er zijn legio redenen. De meest genoemde oorzaak is de aanzienlijke stijging van de grondstofprijzen. De prijzen van ijzererts en de cokeskolen — die nodig zijn voor het stoken van de hoogovens — zijn flink gestegen.

Tegelijkertijd dalen de verkoopprijzen, omdat er veel aanbod van staal is. Door de overcapaciteit verdampen de winstmarges in hoog tempo.

Dalende vraag eindmarkten

Ook aan de omzetkant zijn flinke dalingen te zien. Zo daalden de inkomsten bij ThyssenKrupp in het afgelopen kwartaal met bijna 6% in vergelijking met een jaar eerder. Bij Tata Steel Europe ging het zelfs om bijna 12%. De bedrijven zetten simpelweg minder staal af.

De staalconcerns produceren voor bepaalde eindmarkten, zoals de auto-industrie en de bouw. Achteruitgang in deze sectoren heeft zijn weerslag op de staalindustrie. 'Het eindgebruik van staal hier is omlaag gegaan', zegt Casper Burgering, grondstoffeneconoom bij ABN Amro. 'En dat merken de producenten.'

De auto-industrie is een van de belangrijkste afnemers, maar de Europese autofabrikanten zetten zich schrap voor een sterke krimp als gevolg van dalende autoverkopen in China, Europa en de Verenigde Staten. Dit vertaalt zich nu al in forse reorganisaties bij toeleveranciers.

China groeit maar door

De gehele productiecapaciteit neemt op de staalmarkt voorlopig niet af. Hoewel in Europa ArcelorMittal eerder dit jaar de productie van staal wel al met miljoenen ton verlaagde, is van permanente capaciteitsvermindering nog geen sprake.

Sterker nog, de Europese staalsector lijdt ook onder de stevige productiegroei in China. Daar nam de staalproductie dit jaar tot dusver met 9% toe, terwijl die in Europa juist met 3% daalde.

China vertegenwoordigde in september 54% van de wereldwijde staalproductie. Ter vergelijking, in 2001 was het Chinese aandeel nog slechts 18%. India en Japan volgen nu op enorme afstand van China, met marktaandelen van 6% en 5%. Duitsland, de nummer zeven, komt nog maar op 2%.

Ook Indonesië, Iran, Rusland en Turkije vergroten nog altijd hun productie volgens Eurofer, de organisatie van Europese staalbedrijven. Die groei is voor Europese staalbedrijven extra problematisch, omdat deze landen steeds vaker de Europese markt opzoeken door de tariefmuren die de Verenigde Staten heeft opgetrokken.

Fnuikende handelsoorlog

Tussen eind 2016 en halverwege 2018 beleefden Europese staalproducenten even betere tijden. Europese anti-dumpingmaatregelen tegen China begonnen toen te werken. Maar het ging mis na het besluit van president Donald Trump vorig jaar om de Amerikaanse staalindustrie te beschermen met hoge tariefmuren. Europa moest zich daarna wapenen tegen een toevloed van staal dat anders op de Amerikaanse markt was beland.

Bijlage:
voda
2
Deel 2:

Die Amerikaanse invoerrechten (van 25%) hadden ook directe invloed op de export van Europees staal. Tata Steel-directeur Hans van den Berg herinnerde zijn medewerkers er onlangs nog aan dat 1 miljoen ton uit zijn fabrieken naar de VS gaat.

De Europese Unie trof in 2018 wel tegenmaatregelen. De Europese Commissie besloot toen om voor de invoer van meer dan twintig staalproducten ook een heffing van 25% in te voeren als die import boven traditionele niveaus zou uitkomen. Maar die maatregelen werken onvoldoende, zegt Eurofer. De koepelorganisatie van Europese staalbedrijven wijst op de stijging van de Europese invoer van staal in 2018 (van 12%). Dit jaar belandt het importniveau naar verwachting ook boven dat 2016 en 2017.

De EU-lidstaten kwamen de Europese staalsector onlangs wel weer wat tegemoet. Een nieuwe, voorgenomen vergroting van het tariefvrije quotum voor importen uit niet EU-landen is onlangs verlaagd van 5% naar 3%. 'Het gaat echter nog steeds om een stijging van het quotum in een dalende markt', stelt Eurofer-woordvoerder Charles de Lusignan.

ETS-prijzen

Ook de Europese CO2-beprijzing, het emissiehandelssysteem, zou de wereldwijde concurrentiepositie van Europese staalbedrijven aantasten. De EU wil de handel in emissierechten (ETS) versterken, waardoor de prijs daarvan stijgt en bedrijven een prikkel krijgen hun uitstoot te verlagen.

In juni luidden 45 ceo's van staalbedrijven, waaronder Tata Steel en ArcelorMittal, wederom de noodklok bij de Europese Commissie over hun toekomst. Zij maken zich onder meer zorgen over de gestegen kosten voor uitstoot. Die beperken hun investeringsmogelijkheden en daarmee neemt het risico op verlies van werkgelegenheid en de sluiting van de staalfabrieken toe, is de redenatie.

Bangmakerij noemt Sam Van den plas dat argument. Hij is beleidsdirecteur bij Carbon Market Watch (CMW). Deze organisatie pleit voor een 'eerlijke en daadwerkelijke bescherming' van het klimaat. 'Deze bedrijven verdienen tot nu toe veel geld aan het ETS-systeem', zegt Van den plas. 'Zij zijn grotendeels vrijgesteld en krijgen te veel gratis rechten. Die kunnen ze vervolgens doorverkopen.' Volgens een studie van CMW uit 2016 heeft Tata Steel in Nederland tussen 2008 en 2015 hiermee €332 mln verdiend.

Inmiddels lopen de rechten terug en stijgt de prijs: een ton CO2 kost nu rond de €25. 'Maar staal is nog de uitzondering. Hier lopen de gratis uitstootrechten slechts met 0,2% per jaar terug.' Er hoeft daardoor weinig bijgekocht te worden. De bedrijven worden zo volgens Van den plas dan ook niet gestimuleerd om minder vervuilend te worden.

Bestaansrecht

Toch lijken de staalproducenten zich bewust dat ook zij moeten verduurzamen, niet alleen vanwege de hogere ETS-prijzen. 'Veiligheidsprestaties, CO2-neutraal zijn in 2050, het verminderen van de hinder voor de omgeving', zijn volgens Tata Steel sitedirecteur Van den Berg voorwaarden voor het bestaansrecht.

Maar tegelijkertijd vragen die om grote investeringen. En juist daar zoekt het moederbedrijf de eerste kostenbesparingen, zoals blijkt uit de eerste tekenen van het bezuinigingsprogramma van Tata Steel Europe: de Hisarna-proeffabriek, waarmee het bedrijf de CO2-uitstoot bij staalproductie fors wil verlagen, ligt in ieder geval tot februari stil.

Voor meer info, zie link:

fd.nl/achtergrond/1321512/de-perfecte...

Bijlage:
[verwijderd]
0
China van 18% naar 54%.. lijkt erop dat ze nu al de meest dominante positie hebben? En ze breiden capaciteit uit, en ze trekken zich terug uit een akkoord dat de productie beperkt..

Waar gaat dit heen? @voda
mvliex 1
0
quote:

voda schreef op 31 oktober 2019 07:03:

De perfecte storm raast over Europese staalindustrie

Hierbij artikel als pdf.
Bijlage:
marcel13
0
Beursblik: flinke winstdaling ArcelorMittal voorzien
30 OKTOBER 2019

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal van 2019 vermoedelijk flink minder winst gemaakt. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het staalbedrijf woensdagmiddag publiceerde.

Analisten rekenen voor het derde kwartaal op een EBITDA van 930 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal lag het bedrijfsresultaat nog op 1.555 miljoen dollar en in het derde kwartaal van 2018 was dit zelfs 2.729 miljoen dollar.

De publicatie van de kwartaalcijfers staat voor 7 november gepland.

Door: ABM Financial News.

slimbeleggen.com/beursblik-flinke-win...
[verwijderd]
0
quote:

Kaspersky schreef op 31 oktober 2019 09:06:

Arcelor zakt hard naar beneden.. richting €11,00?
mocht ie dat gaat doen gaat ie door de e10,-
[verwijderd]
0
charlieb
0
quote:

Kaspersky schreef op 31 oktober 2019 09:06:

Arcelor zakt hard naar beneden.. richting €11,00?
Zo net mijn stukjes nog met winst verkocht, op 13,55, zat met een partij voor gemid. 13,13 erin....dus beetje winst, vertrouw niet zo op de cijfers die gaan komen, zullen wel bar slecht zijn, zie de koers dan gemakkelijk naar de 11 euro gaan, dan stap ik wel weer in.
Charlie
[verwijderd]
0
Zal het te maken hebben met China die groter wordt dan Arcelor en de prijzen op lange termijn drukt en zorgt voor slechtere resultaten?
Of is het gewoon een schrikreactie op Powell die met andere woorden aangaf dat de groei economie in de VS aan het afnemen is?
Of de resultaten van Arcelor zullen heel slecht zijn?
Ik weet niet waarop de koers nu beweegt..
[verwijderd]
0
quote:

Kaspersky schreef op 31 oktober 2019 09:21:

Zal het te maken hebben met China die groter wordt dan Arcelor en de prijzen op lange termijn drukt en zorgt voor slechtere resultaten?
Of is het gewoon een schrikreactie op Powell die met andere woorden aangaf dat de groei economie in de VS aan het afnemen is?
Of de resultaten van Arcelor zullen heel slecht zijn?
Ik weet niet waarop de koers nu beweegt..
het is gewoon allemaal negatief...dus niet goed.
[verwijderd]
0
quote:

charlie b schreef op 31 oktober 2019 00:10:

[...]
Zit je nog in Mittal, en je hebt vandaag nog stukjes bijgekocht...?
Ik denk dat ik toch morgenvroeg alles ga verkopen, wat winst pakken, en dan maar ff aan de zijlijn staan, en bij die 11 eurootjes sla ik weer toe.
Denk zelf de beste strategie omdat ik nog niet voor gemid 20 euro plus in mittal zit, dus daarom kan ik die zooi maar beter lozen.
Op de LT komt het wel goed met dit aandeel, twijfel ik niet aan.
Charlie

Ja, ik blijf gewoon zitten.. uiteindelijk komt het binnen 5 tot 10 jaar wel op hogere niveaus.
[verwijderd]
0
quote:

kusadasi schreef op 30 oktober 2019 21:29:

Ronduit bar slechte cijfers zojuist van AKsteel,nabeurs handel -8%,outlook zwak.
Heb ik dinsdag er toch goed aan gedaan ze te verkopen voor $2,72 (gekocht voor $2,20)
[verwijderd]
0
We gaan naar steeds lagere waarden dalen; weerstand is niet doorbroken. Het wordt de komende tijd een falling knive tot €11,00 verwacht ik.
1.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:32
Koers 23,840
Verschil -0,270 (-1,12%)
Hoog 24,100
Laag 23,820
Volume 519.266
Volume gemiddeld 2.432.254
Volume gisteren 2.204.739

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront