Greenyard « Terug naar discussie overzicht

Forum Greenyard geopend

855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
motaarke
0
Nope , geen idee. Maar, ik heb verkocht , na aankoop aan €2,82. niet slecht dacht ik , na 2 maand...
grtz
[verwijderd]
0
Toe maar, stevige koersbewegingen de laatste dagen gepaard met een relatief hoog volume. Dit wordt veroorzaakt door een fonds wat haar belang vergroot of insider trading o.b.v. goed nieuws wat gaat komen.
JdeFL
1
Greenyard verhoogt halfjaarvooruitzichten
(ABM FN) Greenyard heeft op basis van de huidige vooruitzichten en onder voorbehoud van afronding van de halfjaarresultaten zijn verwachtingen voor de aangepaste EBITDA voor de eerste helft van het gebroken boekjaar licht opwaarts bijgesteld. Dit bleek dinsdag uit een persbericht.
Voor de eerste jaarhelft, die eindigt op 30 september, verwacht Greenyard nu een aangepaste EBITDA van ongeveer 47,5 miljoen euro te realiseren, terwijl het eerder op 43 miljoen tot 45 miljoen euro mikte.
Dit beter dan verwachte resultaat volgt volgens Greenyard op het positieve herstel van het bedrijf en is het resultaat van de strikte implementatie van het transformatieplan, met een “sterke focus op marge en winstgevende volumes en het rechtzetten van de overheadkosten”.
Greenyard zal zijn halfjaarresultaten op 19 november publiceren.

Koers nu +15%, net boven de 3.5. Begrijp het niet helemaal, gezien de fundamentele problemen met enkele miljoenen meer ebitda echt niet dichter bij een oplossing komen...
Geduld...
1
quote:

Geduld... schreef op 24 oktober 2019 12:28:

Heel apart dit. Flinke stijging van volume en koers in de laatste dagen en dat op 0,0 nieuws. Zelfs op het forum is het oorverdovend stil.
Blijkbaar had iemand het persbericht vorige week al ingezien...
JdeFL
1
• Greenyard recht na een moeilijk jaar de rug en verhoogt de winstverwachtingen. De groep verwacht dat de aangepaste EBITDA (alvorens toepassing van IFRS 16) voor de eerste jaarhelft ongeveer 47,5 miljoen euro zal bedragen, boven de eerdere verwachtingsvork van 43,0-45,0 miljoen euro. Op 19 november wordt het halfjaarrapport gepubliceerd. De hogere verwachting is een sterk signaal volgens KBC Securities, maar wacht met een onveranderd “Houden”-advies op een structurele oplossing voor de balans. • (Bolero)
Leefloon
0
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 29 oktober 2019 09:13:

Koers nu +15%, net boven de 3.5. Begrijp het niet helemaal, gezien de fundamentele problemen met enkele miljoenen meer ebitda echt niet dichter bij een oplossing komen...
Laten we een cartoonist vragen om de senior CEO te tekenen die in een kaartenhuis blufpoker speelt op de rand van een actieve vulkaan, ik vermoed een opzettelijke opwaartse bijstelling en sluit een recept met later overtroffen verwachtingen niet uit, maar het heeft een effect dat Greenyard prestaties kan leveren die passen bij een koers van "€9".

Vermenigvuldig de gecommuniceerde miljoenen-bijstelling ook eerst met 4 kwartalen en een K/W, zodat het ten opzichte van de beurswaarde meer betekenis krijgt. En, door gemanagde hogere koersen, een eventuele verwateringsfactor afneemt. Een waarschijnlkijk door sommigen eerder gegokte KV aan €3 is nu bijvoorbeeld terug in beeld, door prestaties te verwachten die passen bij (veel) hogere koersen, met een iets minder verzwakte onderhandelingspositie.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 29 oktober 2019 12:38:

[...]
...
Vermenigvuldig de gecommuniceerde miljoenen-bijstelling ook eerst met 4 kwartalen ...
Niet aan gedacht. Dat scheelt wel wat. Maar toch...
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Een koersstijging door emissie maakt toch geen zin. Dan zou er eigenlijk een daling moeten gebeuren.

Het volume de laatste dagen is echt hoog.
Probeert een concurrent een hoog aandeel te krijgen om een overname voor te bereiden?
Kopen de fondsen deze firma weer terug nu er weer licht ad horizon is?
JdeFL
0
Greenyard schiet nog eens hoger
Het aandeel Greenyard GREEN15,97% schiet vandaag nog eens 10,6 procent hoger. Daarmee staat het aandeel op het hoogste peil sinds begin januari.
Dinsdag verraste het bedrijf - na een horrorjaar - met een brutobedrijfswinst die hoger was dan verwacht. Daarnaast trok het zijn winstverwachting op. (Tijd.be)

Zij weten het dus ook niet. Zou het iets kunnen zijn zoals bij Oxurion? In juli '18 vanuit de 4 los door de 10, en later terug naar af. Zonder ooit één deftige uitleg hoe dat kwam.
Leefloon
2
quote:

JdeFL schreef op 31 oktober 2019 15:34:

Zou het iets kunnen zijn zoals bij Oxurion? In juli '18 vanuit de 4 los door de 10, en later terug naar af. Zonder ooit één deftige uitleg hoe dat kwam.
De uitleg is er bij Greenyard al. Voor het eerst een (positieve) kwartaalverwachting, gevolgd door een niet minder ongewone opwaartse bijstelling van die kwartaalverwachting. Dat zou, om terug te keren naar oude koersen op basis van nieuws (en dus zonder effecten van een KV), gevolgd moeten worden door een winstwaarschuwing die het hele nieuws ongedaan maakt. De CEOs hebben iets om uit te leggen wanneer de kwartaalverwachting en/of opwaartse bijstelling op niets zijn gebaseerd.

Jammer dat er niet met DOTM long callopties gegokt kon worden op een poging om de grote aandeelhouder grote aandeelhouder te laten blijven. Gegokt, want een KV of een alternatief hangt nog steeds boven de markt, net zoals een tweede keer listeria.

Ik sluit niet uit dat de werkelijke cijfers nog iets gunstiger zijn, als drietrapsraket om de koers meer richting een boekwaarde van een CEO omhoog te jagen. Een nadeel van het vragen om meer openheid is dat diezelfde openheid dan actief gebruikt kan worden door de verstrekker van die selectieve openheid, met cijfers die (exclusief donkere wolken) passen bij veel hogere koersen. En die wijzen op het oplossen van spelende problemen, zoals de marges.
Leefloon
0
"The Fruit Farm Group, een onderdeel van het voedingsimperium van Hein Deprez, heeft het faillissement aangevraagd voor zijn Nederlandse dochter AC Hartman.". Sanering van zijn kaartenhuis: www.groentennieuws.nl/article/9159461...
[verwijderd]
0
In reactie op de faillissementsaanvraag laat Greenyard weten dat het faillissement geen effect heeft op Greenyard zelf, omdat AC Hartman zelfstandig opereerde, ook financieel.

www.greenyard.group/investor-relation...
855 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 15:09
Koers 5,140
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,200
Laag 5,140
Volume 16.702
Volume gemiddeld 10.533
Volume gisteren 16.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront