DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM 2019

390 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
[verwijderd]
0
nu maar hopen dat het de koers positief beinvloedt
door het Du Pont gerucht ligt de koers al 6 weken stil
rene66
0
quote:

Galafilgo schreef op 30 oktober 2019 22:47:

nu maar hopen dat het de koers positief beinvloedt
door het Du Pont gerucht ligt de koers al 6 weken stil
Dat hoop ik ook. Ik wordt echt niet vrolijk van het Du Pont verhaal, ik zit long in DSM en dat soort dingen kosten tijd, maar op de één of andere manier zit het mij vreemd genoeg niet lekker.
K. Wiebes
0
Nou ja; enerzijds zou het inderdaad 'n beetje lullig zijn richting de aandeelhouders
om eerst aandelen te gaan inkopen en vervolgens een groot aantal stukken bij de drukken
voor een mega-overname.

Anderzijds kost geld op dit moment nauwelijks wat; kóst zelfs soms geld: in dat licht
bezien zouden ze wellicht met de uitgifte van obligaties met een lage rentevergoeding
een héél eind kunnen komen.

Maar je kunt het verhaal ook omdraaien: wannéér DSM zoveel geld voor de Dupont-tak over
zou hebben; zouden er dan niet ook partijen zijn, die veel geld voor (een deel van) DSM
overhebben?

En dan gisteren een snel vervolg op hun CO2-"oplossing". Een simpele, snel in te voeren
en redelijk effectieve oplossing.
Tientallen miljoenen voor Nederland. Goed voorbeeld doet goed volgen. Op termijn maal 100
landen? Zou duizenden miljoenen omzet opleveren. Wellicht met een winstmarge van 50%.

De aandelen zijn duur, op dit moment, qua K/W-verhouding. Daar zou echter betrekkelijk
snel verandering in kunnen komen.
A3aan
0
Het is klaarblijkelijk de verkeerde witte poeder waar men veel aan kan verdienen. Anders kan ik het verdere zakken van de koers niet verklaren.
K. Wiebes
0
Dat is m.i. niet in de laatste plaats te wijten aan de oelewapper die aan de
knoppen van dat opkoopprogramma zit en de koers té ver heeft opgestuwd.

"Gewoon" telkens zo rond de 98 à 102 wat steunaankopen waren wat mij betreft
efficiënter geweest.

Maar uiteindelijk is vandaag de China/VS-soap weer actueel: Multi DSM heeft
daar nu eenmaal meer last van dan 'n lokaal spelertje.

Edit: De Dupont-cijfers zullen ook wel wat meespelen.
voda
0
'Hoger resultaat voor speciaalchemiebedrijf DSM'

Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 11:55 | Views: 0

DSM 11:40
107,45 +1,20 (+1,13%)

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft zich het afgelopen kwartaal over het wegvallen van het positieve effect van hogere vitamineprijzen heen gezet. Het bedrijfsresultaat van het speciaalchemiebedrijf komt hoger uit dan die een jaar eerder, terwijl destijds een tijdelijke vitamineboost in de cijfers was verwerkt. Dat verwachten analisten in doorsnee, blijkt uit een consensus die DSM op zijn website heeft gepubliceerd.

De onderneming komt dinsdag voorbeurs met een handelsbericht naar buiten. De kenners voorspellen dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) in het voorbij kwartaal tot 424 miljoen euro opliep. Dat is 18 miljoen euro meer dan een jaar terug. Toen ging er een tijdelijk voordeel van 15 miljoen euro in de boeken vanwege hogere vitamineprijzen. In het tweede kwartaal was het concern niet in staat om zijn bedrijfsresultaat van een jaar eerder te overtreffen, inclusief de vitamineboost.

De opbrengsten stegen waarschijnlijk met een fractie tot 2,3 miljard euro, ramen de marktvorsers. De groei komt volledig op conto van de voedingstak, waar de opbrengsten waarschijnlijk tot ruim 1,5 miljard euro aandikten. Bij de andere grote divisie, die in materialen als kunstharsen en coatings handelt, daalde de omzet naar verwachting juist tot 700 miljoen euro. De andere kleine onderdelen als de tak voor innovatie voerden de inkomsten volgens de consensus marginaal op.

Analisten bij KBC Securities waarschuwen dat de onderliggende winstgroei in het derde kwartaal waarschijnlijk lager uitkomt dan in de eerste helft van het jaar. De materialentak krijgt namelijk wat tegenwind van de afzwakkende auto- en elektronicasectoren. Bij de resultaten van de voedingstak moet er rekening worden gehouden met de impact van de Afrikaanse varkensgriep, aldus de kenners.
rene66
0
Zie de link voor het gehele bericht.

Announcement of Periodic Review: Moody's announces completion of a periodic review of ratings of Royal DSM N.V.
01 Nov 2019

Frankfurt am Main, November 01, 2019 -- Moody's Investors Service ("Moody's") has completed a periodic review of the ratings of Royal DSM N.V. and other ratings that are associated with the same analytical unit. The review was conducted through a portfolio review in which Moody's reassessed the appropriateness of the ratings in the context of the relevant principal methodology(ies), recent developments, and a comparison of the financial and operating profile to similarly rated peers. The review did not involve a rating committee. Since 1 January 2019, Moody's practice has been to issue a press release following each periodic review to announce its completion.

Key rating considerations are summarized below.

The A3 rating of Royal DSM takes into account the shift into high-margin and more resilient nutrition and health-related specialty chemicals with EBITDA margins of 17.2% for the last twelve months ending June 2019. Animal nutrition and Human nutrition each account for about one third of group revenues with remaining revenues well diversified across various end markets in Materials. As of June 2019 DSM's Moody's-adjusted leverage was 2.3x and its financial profile is further supported by strong cash flow generation.

DSM's A3 rating is constrained by the company's still sizeable exposure to more volatile end markets such as automotive through its Materials segment that contributes around one third of group revenues. The rating also reflects the current EUR 1.0 billion share buyback programme, for which the company has ample financial resources from excess profits stemming from a shortage of vitamins in 2018 and the proceeds of divestments done in recent years.

www.moodys.com/research/Moodys-announ...
Gesina49
0
Premium heeft het niet zo begrepen op DSM. Het bedrijf zit cijfermatig tegen een plafond, de vis wordt te duur betaald.
Voor andere fondsen wordt een “kopen” aanbevolen waarbij een groot voorschot wordt genomen op mogelijke winsten..... Als je maar lang genoeg wacht gaat de zon altijd schijnen. We gaan het zien komende week.
rene66
0
Bepaalde lijnen trekkers denken er anders over

DSM klaar voor rally van 20%


DSM heeft een mooie bodem gevormd voor een rally. Meevallende kwartaalcijfers kunnen het aandeel uit het isolement halen van de zijwaartse beweging.

Aan een negatieve reactie hoeft niet te worden gedacht gezien de neutrale trend, een RSI die aangeeft dat het aandeel niet overbought is en een prijsmomentum dat op uitbreken staat. Op 115 euro ligt een weerstand. Een positieve aanval leidt tot een koersstijging naar 130 euro, wat 20% boven de huidig koers is van 108,40 euro.

www.cashcow.nl/dsm-klaar-voor-rally-v...
havik of duif
0
De koers is ver vooruit gaan lopen bij de resultaten die morgen worden gepresenteerd. Ben niet zo zeker van een verdere stijging?
rene66
0
quote:

havik of duif schreef op 4 november 2019 10:36:

De koers is ver vooruit gaan lopen bij de resultaten die morgen worden gepresenteerd. Ben niet zo zeker van een verdere stijging?
Ik ben ook niet zo zeker van een verdere stijging op korte termijn. Het blijft gewoon wachten op duidelijkheid over de kwestie DuPont.

Helaas is de koers door het "dossier DuPont" al gezakt van rond de 116 naar rond de 109 Euro nu en het was zelfs nog erger.

Ik ben benieuwd naar de komende cijfers en ik verwacht eerlijk gezegd dat de koers niet heel veel gaat doen, maar dat blijft afwachten. Het beursklimaat is goed op dit moment. Wellicht zijn er partijen die tijdelijk winst pakken, maar dat is weer mooi voor het inkoopprogramma van DSM.
voda
0
Beursblik: licht stijgende resultaten DSM verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
109,05 0,65 0,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het derde kwartaal vermoedelijk zowel de omzet als de winstgevendheid iets zien stijgen, ondanks dat de meevaller van de hogere vitamineprijzen inmiddels uit de cijfers is gelopen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het speciaalchemiebedrijf.

Analisten rekenen op een omzet van 2.293 miljoen euro, hetgeen een aangepaste EBITDA zal opleveren van 424 miljoen euro.

Aan deze omzet droeg Nutrition naar verwachting 1.535 miljoen euro bij en Materials 700 miljoen euro. De aangepaste EBITDA's waren respectievelijk 317 en 128 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2018 lag de omzet op 2.265 miljoen euro en het bedrijfsresultaat op 406 miljoen euro. Vorig jaar werd het resultaat nog voor 15 miljoen euro aangejaagd door de tijdelijk hoge vitamineprijzen.

De nettowinst voor bijzondere posten zal vermoedelijk onveranderd zijn gebleven op 209 miljoen euro. Per aandeel was er echter een kleine stijging van 1,18 naar 1,20 euro, denken de analisten.

Outlook

DSM mikt voor 2019 op een hoge enkelcijferige groei van de aangepaste EBITDA.

Voor de middellange termijn zal DSM, zo bleek al op een beleggersdag in juni vorig jaar, in staat moeten zijn om een autonome omzetgroei te realiseren van ongeveer 5 procent. Daarbij is de onderneming bereid om 6,5 procent van de jaaromzet te investeren in de groei.

In 2021 verwacht het speciaalchemiebedrijf zelfs een aangepaste EBITDA-marge van meer dan 20 procent te halen bij de divisie Nutrition en van 18 tot 20 procent voor Materials.

Verder mikt DSM op jaarlijkse groei van aangepaste netto operationele kasstroom van gemiddeld 10 procent. Deze zogenoemde ROCE zou autonoom met ongeveer 1 procent per jaar moeten toenemen.

Vorig jaar bedroeg de omzet 9.267 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 1.822 miljoen euro. Daarin zat wel een omzetmeevaller ter waarde van 415 miljoen euro dankzij de tijdelijk hoge vitamineprijzen. Op EBITDA-niveau was de meevaller toen 290 miljoen euro.

Analisten rekenen voor 2019 op een omzet van 9.175 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 1.696 miljoen euro.

Beleggers zullen verder nog letten op eventuele uitspraken van DSM over de nutritiontak van DuPont, die volgens verschillende analisten goed bij DSM zou passen.

DSM opent dinsdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stijging resultaten DSM conform verwachting
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
110,35 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het derde kwartaal, zoals verwacht, zowel de omzet als de winstgevendheid iets zien stijgen, ondanks dat de meevaller van de hogere vitamineprijzen inmiddels uit de cijfers is gelopen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het speciaalchemiebedrijf.

CEO Feike Sijbesma sprak van een "solide derde kwartaal". Nutrition deed het volgens de topman goed, maar Materials kende aanhoudend uitdagende omstandigheden in sommige eindmarkten, "vooral in China".

"We liggen op schema met onze doelen in 2019, en houden daarom vast aan onze jaaroutlook", zei Sijbesma.?

De omzet van DSM steeg afgelopen kwartaal met 1 procent van 2.265 miljoen naar 2.290 miljoen euro en de aangepaste EBITDA liep op van 406 miljoen naar 426 miljoen euro.

Analisten rekenden vooraf op een omzet van 2.293 miljoen euro, hetgeen een aangepaste EBITDA zou opleveren van 424 miljoen euro. Vorig jaar werd het resultaat nog voor 15 miljoen euro aangejaagd door de tijdelijk hoge vitamineprijzen.

Aan de omzet in het afgelopen kwartaal droeg Nutrition 1.544 miljoen euro bij, waar analisten hadden gerekend op 1.535 miljoen euro, en Materials 687 miljoen euro. Hier lag de raming op 700 miljoen euro. De aangepaste EBITDA's waren respectievelijk 317 miljoen en 129 miljoen euro, grofweg gelijk aan de analistenramingen.?

Outlook

DSM mikt voor 2019 onverminderd op een hoge enkelcijferige groei van de aangepaste EBITDA.

Voor de middellange termijn zal DSM, zo bleek al op een beleggersdag in juni vorig jaar, in staat moeten zijn om een autonome omzetgroei te realiseren van ongeveer 5 procent. Daarbij is de onderneming bereid om 6,5 procent van de jaaromzet te investeren in de groei.

In 2021 verwacht het speciaalchemiebedrijf zelfs een aangepaste EBITDA-marge van meer dan 20 procent te halen bij de divisie Nutrition en van 18 tot 20 procent voor Materials.?
Verder mikt DSM op jaarlijkse groei van aangepaste netto operationele kasstroom van gemiddeld 10 procent. Deze zogenoemde ROCE zou autonoom met ongeveer 1 procent per jaar moeten toenemen.

In 2018 bedroeg de omzet 9.267 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 1.822 miljoen euro. Daarin zat wel een omzetmeevaller ter waarde van 415 miljoen euro dankzij de tijdelijk hoge vitamineprijzen. Op EBITDA-niveau was de meevaller toen 290 miljoen euro.

Analisten rekenden voorafgaand aan de kwartaalcijfers voor 2019 op een omzet van 9.175 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 1.696 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
rene66
0
Het zijn mooie cijfers van DSM, alles volgens verwachting. Ik had nog de hoop dat er nog iets naar buiten zou komen mbt DuPont, maar dat heb ik nog niet vernomen.

De vooruitzichten voor het komend jaar zijn goed, als de handelsdeal er door komt dan zal het material deel ook weer beter gaan lopen.
voda
0
Beursblik: licht meevallende winstontwikkeling DSM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
113,10 2,75 2,49 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het derde kwartaal een licht meevallende aangepaste EBITDA geboekt en herhaalde de outlook voor heel 2019. Dit stelde analist Wim Hoste van KBC Securities na bestudering van de kwartaalcijfers van het speciaalchemiebedrijf.

De aangepaste EBITDA van 426 miljoen euro was 4 miljoen euro meer dan Hoste had verwacht. De consensus lag op 424 miljoen euro.

Onderliggend steeg de omzet met 3 procent.

Hoste is te spreken over DSM, onder meer vanwege de brede productportfolio en de sterke marktposities. De waardering is momenteel evenwel “fair” en de analist handhaafde zijn Houden advies met een koersdoel van 115,00 euro.

Het aandeel DSM koerste dinsdag 2,5 procent hoger naar 113,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: solide maar weinig verrassende cijfers DSM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
110,65 0,30 0,27 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het derde kwartaal solide resultaten geboekt, zeker gezien de vrees die er hier en daar was. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove dinsdag.

De resultaten waren overigens in lijn met de verwachtingen, aldus de zakenbank.

Op basis van de kwartaalrapportage mikt JPMorgan voor het vierde kwartaal op een aangepaste EBITDA van ongeveer 415 miljoen euro en voor heel 2019 op 1.700 miljoen euro. De consensus ligt momenteel op 1.696 miljoen euro, dus daar valt volgens JPMorgan weinig verandering te verwachten.

De vrije kasstroom van 250 miljoen euro noemden de analisten wel iets tegenvallend. Zij rekenden op 262 miljoen euro.

JPMorgan handhaafde het Overwogen advies met een koersdoel van 120,00 euro. Het aandeel won dinsdag 0,5 procent op 110,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
390 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 104,100
Verschil +1,350 (+1,31%)
Hoog 104,100
Laag 101,800
Volume 524.911
Volume gemiddeld 462.241
Volume gisteren 404.022

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront