VEON « Terug naar discussie overzicht

Forum VEON (voorheen VimpelCom) geopend

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
RT2014
0
Ik heb uitgerekend wat de nieuwe formule voor het dividend voor gevolgen zou hebben gehad voor het dividend in de afgelopen jaren. Uitgaande van het nieuwe dividendbeleid zou het dividend zo'n 25-40% lager zijn uitgevallen.
voda
0
Fitch verhoogt rating Veon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,29 0,06 2,69 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fitch heeft de kredietrating van Veon verhoogd, met een stabiel vooruitzicht. Dat maakte het ratingbureau dinsdag bekend.

De rating ging van BBB-min naar BB-plus.

Fitch is positief over de operationele resultaten in een aantal belangrijke markten, de stabilisering van de schuldpositie op ongeveer twee keer het EBITDA-resultaat, en de vereenvoudiging van de groepsstructuur die de kasstroom door de groep verbetert.

Omdat het klimaat operationeel en qua regelgeving uitdagend is, ziet Fitch een verdere verbetering van de rating voorlopig niet gebeuren. Daarvoor zou het economische klimaat in belangrijke opkomende markten aanzienlijk moeten verbeteren.

Veon is het voormalige Vimpel.com. Het in Amsterdam gevestigde telefonie-bedrijf krijgt de meest inkomsten uit Rusland, dat goed is voor ongeveer de helft van de omzet en EBITDA. Het is de leidende mobiele telefonie-aanbieder in een aantal opkomende markten, zoals Pakistan, Oekraine en Oezbekistan.

De drie laatstgenoemde landen zijn goed voor 28 procent van de omzet uit diensten en hebben sterke groeivooruitzichten, omdat het percentage inwoners met een mobiele telefoon snel stijgt. De geplande investeringen in Rusland kunnen het bedrijf ook helpen om concurrenten bij te halen, denkt Fitch.

Het aandeel Veon sloot dinsdag 2,7 procent hoger op 2,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Alex69
0
Ik vermoed dat Telenor zo'n beetje klaar is met de verkoop van haar aandelen VEON. Ik schat in dat de koers de komende tijd (flink) kan herstellen richting 2,50.
voda
0
VEON wil 1 miljard ophalen met obligaties

Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 09:51 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern VEON wil 1 miljard dollar ophalen met de uitgifte van obligaties. Het geld is vooral bedoeld voor herfinanciering van bestaande leningen en aflossing van schuld.

Ook wil VEON de opbrengst gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden. Concrete details over bijvoorbeeld timing werden niet gemeld.
voda
0
Gegevenslek bij VEON in Rusland

Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 09:48 | Views: 1.441

MOSKOU (AFN) - Persoonlijke gegevens van miljoenen Russische klanten van het telecomconcern VEON zijn op straat beland. Dat meldde de Russische krant Kommersant. Het gaat in totaal om bijna 9 miljoen mensen die ooit een abonnement afsloten voor internet thuis.

Het gaat onder meer om namen, adressen en telefoonnummers. De databank dateert uit 2016 maar volgens onderzoek van Kommersant zijn veel gegevens nog steeds actueel. Beeline, het dochterbedrijf van VEON in Rusland, zei al onderzoek afgerond te hebben naar het datalek. Er zouden maatregelen zijn genomen. Ook stelde het bedrijf dat de meeste gelekte gegevens inmiddels niet meer actueel zijn.
voda
0
VEON aan de slag met 5G in Kazachstan

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 08:28 | Views: 13

AMSTERDAM (AFN) - VEON begint een proef op grote schaal met een 5G-netwerk in Kazachstan. De in Amsterdam genoteerde telecomonderneming doet dat via dochter KaR-Tel, dat actief is onder de naam Beeline.

De test is is geïntegreerd in het mobiele netwerk van Beeline, waardoor het een van de grootste proeven met het snelle internet tot nu toe in Centraal-Azië is. De 5G-dekking van de proef strekt zich uit over dertien vierkante kilometer, waardoor een aantal vaste, draadloze en mobiele toepassingen kunnen worden getest in realistische omstandigheden. Het gaat onder meer om robotica voor industriële toepassingen en virtual reality-ervaringen zoals gaming en 360-graden tv-streaming.

Voor de proef werkt KaR-Tel samen met Nokia. Financiële details werden niet gemeld.
voda
0
VEON benoemt twee operationeel directeuren

Gepubliceerd op 28 okt 2019 om 08:43 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - VEON schuift twee nieuwe operationeel directeuren naar voren. Sergi Herrero is al op 1 september begonnen in de duo-functie, zo meldt het telecomconcern maandag. Kaan Terzioglu start op 1 november.

Volgens topvrouw en voorzitter Ursula Burns vullen de twee elkaar goed aan. Ze brengen ieder eigen ervaringen en vaardigheden mee voor de functie.

De huidige operationeel directeur, Kjell Johnson, treedt per 1 november terug. Hij blijft wel aan VEON verbonden als adviseur.
voda
0
VEON niet langer onder Amerikaans vergrootglas

(ABM FN-Dow Jones) VEON ligt niet langer onder het vergrootglas van de Amerikanen. Dit maakte het in Amsterdam gevestigde internationale telecombedrijf vrijdag bekend.

Op 18 februari 2016 sloot VEON met het Amerikaanse ministerie van Justitie een overeenkomst, die inmiddels achter de rug is.

Dit betekent voor VEON het einde van het toezicht op naleving van de overeenkomst.

CEO Ursula Burns sprak van een “grote mijlpaal”.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Alex69
0
Wat een drukte op dit Forum.. Ik heb vrijdag een kleine positie ingenomen in VEON omdat ik een fors herstel verwacht op korte termijn richting 2,50 a 2,80.
Misschien kan ik over 3 maanden op mijzelf reageren op dit forum haha
voda
0
Minder omzet voor VEON

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,18 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) VEON heeft in het derde kwartaal de omzet zien teruglopen. Dit bleek maandag uit cijfers.

De omzet daalde met 4,0 procent naar 2,2 miljard dollar. Autonoom betrof het een afname van 0,9 procent.

De EBITDA kwam uit op 987 miljoen dollar, of 858 miljoen dollar pre-IFRS. In het derde kwartaal van 2018 zat VEON op 848 miljoen euro.

De winst kwam uit op 31 miljoen dollar, of 46 miljoen voor IFRS. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 561 miljoen dollar.

De nettoschuld liep op naar 8,3 miljard dollar, of 6,3 miljard voor IFRS.

VEON noemde de kwartaalcijfers in lijn met de outlook voor heel 2019. Daarbij werd een tegenvallende prestatie in Rusland gecompenseerd door sterke prestaties in Pakistan, Oekraïne, Oezbekistan en Kazachstan. Wel zat de nieuwe regelgeving in Pakistan tegen, zo meldde VEON, "maar de operationele prestaties bleven robuust".

Voor dit jaar mikt VEON op een lage enkelcijferige autonome omzetgroei, en ten minste een groei van zo'n 5 procent autonoom voor de EBITDA. Ook rekent VEON op een vrije kasstroom van ongeveer 1 miljard dollar. Momenteel zit VEON met de kasstroom boven de verwachtingen, maar het merkte wel op dat er sprake is van wat kalendermatige tegenwind.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: koersdoel VEON licht verlaagd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,15 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America Merrill Lynch heeft het koerdoel voor VEON verlaagd van 3,80 dollar naar 3,60 dollar met handhaving van het advies op Kopen. Dit bleek vrijdag uit een analisten rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Bank of America Merrill Lynch verlaagde vrijdag de verwachting voor de omzet en het operationeel resultaat (EBITDA) voor 2020 met respectievelijk 2,3 procent en 1,9 procent.

Daar staat tegenover dat het aandeel voor 2020 een geschat dividendrendement oplevert van 9 procent.

Bank of America Merrill Lynch gaf vrijdag verder aan dat het telecombedrijf in staat moet zijn de problemen in Rusland op te lossen, waar bij de bank wees op het verlies van 190 basispunten aan marktaandeel in Rusland in de afgelopen twee jaar.

De koers van het aandeel VEON noteerde vrijdag op een groen Damrak onveranderd op 2,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

Alex69 schreef op 4 november 2019 08:27:

Je was me net voor Voda:-)
Nu gaf ik je ruim tijd. :-)
voda
0
Telenor verkoopt laatste pluk aandelen Veon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
VEON Ltd
2,12 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Telenor heeft de laatste pluk aandelen Veon verkocht. Dit maakte Telenor vrijdagochtend bekend.

Telenor verkocht 157 miljoen aandelen Veon voor een bedrag van circa 3,3 miljard Noorse kroon, ofwel grofweg 327 miljoen euro.

Telenor verkocht al belangen in Veon in september 2016 en april en september 2017, evenals afgelopen maart.

Met deze laatste verkoop, heeft Telenor geen belang meer in het bedrijf.

Veon benadrukte eerder dit jaar dat er geen nieuwe aandelen in omloop komen door de verkoop van Telenor.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Telenor verkoopt weer aandelen VEON'

Gepubliceerd op 22 nov 2019 om 16:12 | Views: 117

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse telecomprovider Telenor doet opnieuw een pluk aandelen in de in Amsterdam genoteerde branchegenoot VEON in de verkoop. Het gaat volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, om 156,7 miljoen aandelen.

Telenor bezat zo'n 9 procent van de aandelen. De prijs voor de aandelen in de vorm van American Depositary Shares (ADS) is tussen de 2,32 dollar en 2,35 dollar per stuk.

De afgelopen jaren heeft Telenor al een aantal keren zijn belang in VEON verkleind. Citigroup begeleidt de verkoop.
Leeser1959
0
Het aanbod wat jarenlang boven de markt hing is nu weg, kan zeker positief zijn voor de koersvorning.
voda
0
VEON geeft Rusland niet op

Gepubliceerd op 19 dec 2019 om 12:35 | Views: 91

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - VEON blijft actief in Rusland, de grootste markt voor de onderneming. Dat zei topvrouw Ursula Burns van het in Amsterdam genoteerde telecomconcern. Volgens haar is in Rusland sprake van een "nog niet aangeboorde potentie", maar is het wel zaak dat in technologie wordt geïnvesteerd. Op dat gebied moet volgens Burns een inhaalslag worden gemaakt.

Vorig jaar overwoog VEON nog om de draadloze activiteiten in Rusland af te stoten. Daarmee zou VEON zijn eigenlijke basis hebben opgegeven, van waaruit het bedrijf uitbreidde in verschillende opkomende markten.

Het verbeteren van de activiteiten in Rusland is volgens Burns van cruciaal belang voor de strategie van VEON. Daarbij wil VEON zowel telecom- als digitale diensten aanbieden. VEON haalt ongeveer de helft van zijn omzet uit Rusland. Verder is het bedrijf actief in landen als Pakistan, Algerije en Bangladesh.
voda
0
VEON praat over verkoop Armeense activiteiten

Gepubliceerd op 15 jan 2020 om 08:23 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON is in gesprek met UCom over de verkoop van zijn activiteiten in Armenië. Dat bevestigt de onderneming na berichten in de media.

VEON benadrukt dat het nog niet zeker is dat de onderhandelingen ook daadwerkelijk tot een transactie leiden.
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:11
Koers 0,896
Verschil +0,030 (+3,46%)
Hoog 0,896
Laag 0,846
Volume 14.944
Volume gemiddeld 43.844
Volume gisteren 88.051

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront