Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam 2019

688 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Rider
0
quote:

Knight V schreef op 8 november 2019 07:39:

Dat doe je goed alrob. Winst pakken en weer vooruit kijken en niet nadenken over "had ik dit of had ik dat maar gedaan".

Herrangschikken van portfolio is altijd goed. Ik had 50% Aperam verkocht toen ik het niet vertrouwde in 2018 en cash aangehouden omdat de vete vond ik allemaal maar vaag toendertijd. Later wel bijgekocht toen het laag stond om te middelen, maar echt veel aan verdiend tijdens de vete, kan ik helaas niet zeggen. Ben nml een bagholder.
Zit ook in OUT1V.

Vind Aperam nog solide om te blijven, maar ik ga mij een beetje verdiepen in de toekomst. De verandering op technologisch gebied hebben mijn aandacht.

5G, 6G ontwikkelingen en de bedrijven die hier een rol in zouden kunnen spelen, zoals Qualcom, Alcatel, Nokia,Ericsson, KPN.
Het is een markt met een giga omzet. Voor de 5G verwacht men meer dan 540 miljard aan investeringen wereldwijd.

TomTom zou nog interessant kunnen zijn omdat ze een product hebben waar 5G en 6G zeker gebruik van gaat maken. Wie weet worden ze overgenomen.
Met PostNL heb ik gemengde gevoelens omdat alles digitaal gaat. En leveranciers gaan zelf bezorgen (Amazone). De rol van Postnl/Sandd wordt steeds minder, denk ik.

Tot jaareinde is het zeker een idee om aandelen die flink zijn afgestraft (o.a. BAM), een kleine hoeveelheid in positie te nemen en dan op 31-12-19 eruit knallen.

Pharming,Tencent heb ik ook en AMG. Met AMG heb ik klappen gekregen maar ben blijven zitten en wacht op betere tijden. Beleggers die instapten op 18 euro... ja, die zijn de winnaars van vandaag.
ASML is te duur voor mij, daar wil ik mn vingers niet aan branden. Heb genoeg rode cijfers voor mn kiezen gehad.:-)
In het verleden ASMI gehad (!) En zie waar ze nu staan. Te snel verkocht..maar mag niet naar verleden kijken (haha) Hoop dat ze gaan splitten dan stap ik weer in. Vind het nu te hoog. De kans van 100 euro naar weer 30 euro kan zo maar gebeuren. We hebben het niet in de hand.

Blockchain is interessant en kwantum technologie/Libra (FB) is de toekomst. De meesten houden er niet van, willen vasthouden aan traditionele waardevast aandelen. Ik geloof heilig dat het een succes wordt maar denk dat mijn kinderen dat zullen meemaken.

Autoindustrie (VW/Audi) volg ik ook omdat ze nu klappen krijgen en ik moet eerst zeker van zijn dat elektrisch auto's de markt gaat overheersen. Onze overheid is wispelturig wat ze willen en ik ga geen stukjes kopen als Trump voorlopig een ban heeft op europese auto's.

Er is genoeg... en spreiden en cash aanhouden is altijd beste portfolio met af en toe speculeren (in de OTCQB markt), dan heb je leuke mix.

Aperam zie ik op 30 eindigen. Dus dat komt goed.

Suc6 allen.

5g verwacht ik ook veel van de komende jaren.. Ik heb al een grote positie genomen in Nokia. Verder heb ik ook grote positie in AMG, ze hebben mooie contracten kunnen sluiten met Shell en Glencore.
[verwijderd]
0
Rider, je bent positief over Nokia. Ze zijn uit het dal geklommen.
Ik vond Nokia mobile phones beter dan Apple.
Dank, ik ga verder op onderzoek en beetje voor beetje wat inslaan voordat 5G helemaal uitgerold wordt, want dan zijn wij te laat.

www.cnbc.com/2019/10/31/chinas-state-...

voda
0
Video: goede vooruitzichten voor Arcelor en Aperam na meevallende cijfers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
27,84 0,11 0,40 % Euronext Amsterdam
ArcelorMittal
15,59 0,09 0,58 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Aperam en ArcelorMittal werden goed ontvangen, mede ook omdat er positief nieuws was over een handelsakkoord tussen de VS en China.

Aperam heeft de bodem gezien, meent Inberg, en ook ArcelorMittal kan omhoog kijken.

www.youtube.com/watch?v=AS0_DsL2CU0

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Ja Aperam en ook AM zijn aandelen die weer aan een stijging zijn begonnen. Wierda was ook positief over AM vanmorgen in BClass, maar aan zijn mening -hoe interessant ook- hecht ik niet al te veel waarde, want in het verleden zat hij er te vaak naast.
Tja 5G is out of topic, maar biedt ook interessante mogelijkheden; KPN waarin ik af en toe beleg, nu minder dan vroeger, is wat dat betreft een interessante optie zo vlak bij huis.
Gelukkig ben ik al enige tijd uit de obligatiebeleggingfondsen gestapt, waardoor liquiditeit vrijkwam voor aandelen. Voor die fondsen wordt al langer gewaarschuwd door de deskundigen vanwege de kans op stijgende rente en de effecten daarvan voor obligaties.
Ik zie nu daarom weer wat meer kansen voor de financials als Aegon, ING ec., en 50% van mijn aandelen bestaan daar nu uit.
Verder blijf ik speuren, maar heb wel wat shortposities ingenomen in Randstad, Signify en Besi, voor het geval de markt mocht kantelen.
En ik had even wat puts op de AEX maar toch weer verkocht, omdat ik de komende weken nog wel een stijging van de AEX verwacht boven de 600, en dan pas ze definitief wil kopen.
Je kan maar niet voorzichtig genoeg zijn, toch?
[verwijderd]
0
Daarom heb ik een kooporder voor wat putjes op de AEX uitstaan. Dat die correctie komt, wordt dan steeds duidelijker.
sandman70
0
quote:

alrob schreef op 11 november 2019 10:05:

Daarom heb ik een kooporder voor wat putjes op de AEX uitstaan. Dat die correctie komt, wordt dan steeds duidelijker.
Ik heb alles verkocht. Bijna 40% winst.
Ook ik denk dat er een correctie komt na de 600 punten test. Vandaar ff aan de zijlijn. Succes.
[verwijderd]
0
Als Trump vanavond belovende woorden uitspreekt (europese autos geen heffing en china gaat voorspoedig) dan zijn wij snel vertrokken naar 29, 30 euro.

zafira tourer
0
whatif!
0
Dit aandeel kan beter dan koers van 30 euro. Veel zal inderdaad afhangen van Trump.
zafira tourer
0
ik zag net ergens dat de nikkelprijs naar beneden gaat, is dat goed of slecht voor aperam, ben nog maar net dit bedrijf gaan volgen?
Apae
1
Een beetje van allebei: Aperam koopt ook nikkel in als grondstof voor RVS, dus is een lagere nikkelprijs goed. Aan de andere kant: Aperam is meer dan de concurrentie goed in RVS maken van schroot, waarvoor dan weer geen extra nikkel nodig is. En voor dat gedeelte is een hoge nikkelprijs juist voordelig. Hoe die verhouding ligt? Geen idee...
voda
0
Citi zet advies Aperam op neutral

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 09:23 | Views: 0

Aperam 09:07
28,02 -0,48 (-1,68%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi verlaagt zijn beleggingsadvies voor roestvrijstaalfabrikant Aperam van buy naar neutral. Het koersdoel staat op 28 euro.

De analisten wijzen op de gestegen koers van het aandeel Aperam en wachten nu op een beter instappunt. De kenners van de Amerikaanse bank zeggen dat de balans van Aperam sterk blijft in vergelijking met branchegenoten. De fundamentele vooruitzichten voor de roeststaalmarkt blijven uitdagend en afhankelijk van de maatregelen tegen dumping, aldus Citi.

Het aandeel Aperam noteerde woensdag kort na aanvang 1,7 procent lager op 28,01 euro. Daarmee was het een van de sterkste dalers in de MidKap.
[verwijderd]
0
Schiet niet op met Citi advies. Als je als econoom zou zeggen dat je neutraal tegenover de economie staat, dan win je nooit de Nobelprijs. Economie moet groeien.
Het is verkopen of kopen. Neutraal is alsof je geen mening hebt, dan kunje net zo goed niks zeggen.
Beter instap moment is ??????

Heel vaag allemaal. Analisten rapporten zouden hun werkwijze een keer onder de loep moeten nemen, net als Banken die onder een vergroot glas kwamen te zitten na debacle in 2008.

Apae
0
Als je een koersdoel had van 28 euro, nog steeds vindt dat dat reeel is, en de koers inmiddels 28 euro is, dan is het toch logisch om van buy naar neutral te gaan? Aperam is flink gestegen en dat dat zijn weerslag heeft op de adviezen vind ik normaal.
[verwijderd]
1
koers na toekennen dividend slechts paar tienden naar beneden, ook daarvan staan we vandaag nog in de plus. Als ik even snel reken dan is 4 x 0,44 (1,76 euro) per jaar ongeveer 6,3% van de huidige koers. Geen gek dividend rendement. Ik ga mijn Aperammetjes gewoon houden.
[verwijderd]
0
Koers stabiliseert wat op het huidig nivo. Dus ik blijf gewoon zitten, Die €30 komt er nog wel eens. En zo niet, dan incasseer ik maar elk jaar een hoog dividend. Het lijkt erop, dat je met dit aandeel geen buil kan vallen.
zafira tourer
0
waarom nemen de aandelen deze namiddag ineens een duik, kan nergens iets vanden wat de reden verklaart , ook aperam trouwens, heeft volgens mij iets te maken met die beurgang van dat olieconcern?
[verwijderd]
0
Analisten en goeroes adviseren klanten over een tweet dat gesprekken(usa/china) op slot zitten en beleggers trekken dan de stekker eruit.
Simpel. Niet of gerucht waar is of uit duim gezogen, alles draait om tweets.

Journalisten doen mee om geruchten te verspreiden of zelf met een gerucht te komen en ondertussen zijn we allemaal boos op het internet en op Google, dat wij bestookt worden van nep nieuws.

Waar is die tijd toen je financiele dagblad binnen kreeg via de post en liep je al 1 dag achter de feiten en over the counter schreeuwen op de beursvloer.
Elke informatie werd 10x gecheckt en nu gooien we met gemak alles eruit en kun je de markten bespelen.

Apae
0
Het is beursbreed, en een plotselinge daling rond 14:30. Ik vermoed dat het iets met een tweet van een amerikaanse meneer te maken heeft. Die spreekt het positieve nieuws van een chinese meneer eerder vandaag weer tegen.
En dat het CPB even voor 14:00 niet zo positief was helpt vast ook niet...
688 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,200
Verschil -0,240 (-0,87%)
Hoog 27,320
Laag 26,920
Volume 157.223
Volume gemiddeld 190.583
Volume gisteren 147.286

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront