Euronav « Terug naar discussie overzicht

Forum geopend voor Euronav

19.287 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
Erik VG
0
Is dat ook de reden voor de forse daling in de US? Of zijn het de duidelijk lagere rates? Lijkt of het positieve sentiment helemaal weg is en we terugvallen in oude patronen. Het is nu high season en zie nu toch weer rates van 49k voor een 2018 schip....
Jan Frans B
0
quote:

aossa schreef op 5 november 2019 12:20:

[...]
En wat als die opgebruikt is?
Heb ergens gelezen dat ze derivaten gekocht hebben om zich in te dekken tegen prijsverhogingen van de nieuwe fuel tegen dat hun bunkers leeg zijn.
Becb
0
Vandaag in inside beleggen: positief artikel. Advies 'houden'. De prijs van zwavelarme olie is op dit moment al 100dollar hoger dan wat Euronav heeft betaald. Met de opgeslagen olie zouden ze 6 maand door kunnen. Ik begrijp de huidige snelle daling van het aandeel niet. Daarnet nog een rate van 90k voorbij gekomen. Koopmoment?
Erik VG
0
Rates zijn vele malen belangrijker en die zijn nu laag. Veel lager dan iedereen had verwacht/voorspeld. Daardoor loopt nu snel de koerswinst van dit jaar terug. Koers was ook al meer dan 60% gestegen en al dan de werkelijkheid lager blijkt te zijn dan de verwachting, kan heter ook weer rap uitlopen....
Risky bets
0
Dat is niet helemaal waar. Een half jaar geleden hadden de meeste analisten Q4 VLCC verwachtingen van 40-60k/day gemiddeld en mensen waren toen sceptisch. Wij zijn nog steeds boven die niveau's. De extreme spike van een maand geleden is wel aan het wegzakken op het moment.

Ik vraag me af op wel niveau EURN weer aandelen gaat inkopen. Met huidige cash flows en de sterke stijging in waarde van de schepen op 2e hands markten, zou het me niet verbazen als ze nu op een veel hoger niveau beginnen. Zou ongeveer hier kunnen zijn.

Iets anders wat interessant is, is dat het aantal VLCC fixtures bijna totaal is opgedroogd laatste weken. Het lijkt op een massive "game of chicken", waarbij klanten wachten met het fixen van schepen in de hoop dat scheepeigenaren lagere rates zullen accepteren.
Voor mensen die de VLCC app hebben, ga naar "Cargo Count". Super interessant om te zien dat een heel groot gedeelte van de verwachte ladingen van het laatste decennium (laatste 10 dagen) van november nog open staat. Dat is niet normaal. Normaal gesproken wordt er veel verder vooruit gefixed. Komende week zal er wel eens een grote vloed aan fixings kunnen komen en het wordt interessant om te zien wat dat gaat doen voor rates.
Erik VG
0
Ik bedoel ook niet de verwachtingen van een halfjaar geleden maar die van een maand geleden. En nu zie ik vandaag een fixing van 35k. Het is helaas in het verleden vaak zo geweest dat juist contrair handelen tov de verwachtingen winstgevender is geweest dan andersom. Maar ben het wel met je eens dat er een stuwmeer is aan twee kanten. Uitstel van fixings bij klanten, maar ook uitstel van retrofitting van de scrubbers. Als dat samenvalt straks dan gaan we inderdaad vermoedelijk spiken. Rode draad daarbij is wel dat de vraagkant onvoorspelbaar is...
Risky bets
0
Waar zie jij een 35k fixing? Is dat een Suezmax fix? Als dat een VLCC is dan moet het wel 20+ jaar oude vessel zijn of iets van AG--> USG, wat een onderdeel van een triangulatie trade is. VLCC benchmarks zijn rond de 60k/dag op het moment.

www.nat.bm/wp-content/uploads/2019/11...

Risky bets
0
Front Kathrine? Die is 36.9k.

Maar dat is inderdaad van AG naar de Atlantische oceaan. die krijgen altijd lagere rates, omdat tanker owners die graag willen hebben. Betaald van Arabische golf naar de Atlantic met bijvoorbeeld heavy oil. Dan betaald van de atlantic met Light oil naar China, dan terug naar Arabische Golf. In een triangulatie (driehoeks) trade als dat heb je misschien 70% betaald en 30% onbetaalde ballasting. Vandaar dat rates lager zijn om die AG-->Atlantic trades.
aossa
0
Euronav kiest Linggi Port als Oosterse bevoorradinghaven
Euronav heeft een overeenkomst getekend met de Maleisische haven Linggi Port om zijn schepen te bevoorraden met lage sulfur brandstof. Dat schreef Reuters na een interview met Alex Staring, operationeel directeur bij Euronav.

“Linggi heeft het grote voordeel dat het net langs de drukste scheepvaartroutes ligt, terwijl het diepe waters heeft om grote schepen te laten passeren” zei Staring tegen Reuters. “Ook is er geen file wat de mogelijkheid geeft om meteen binnen te varen.”

Euronav zal de deal gebruiken om zijn vloot te voorzien van lage sulfur brandstoffen, aldus Staring.

Schepen moeten de sulfur niveaus in hun brandstof verlagen van 3,5 procent tot 0,5 procent vanaf aanstaande januari door nieuwe internationale regels waar Euronav met deze deal op wil inspelen.

Voorlopig zal Euronav enkel zijn eigen vloot bevoorraden, maar de operator zou volgens Staring al in gesprek zijn met andere operatoren.

Door: ABM Financial News.
Becb
0
Dat loopt anders dan ik dacht: ik dacht dat men op zee olie uit die ulcc rechtstreeks in de andere eigen vessels zou overpompen, maar dat gaat dus via een haven. Denken ze meer te kunnen verdienen door de olie weer duurder door te verkopen? Ratings zijn krap/minder dan 60k nu. Benieuwd wat 2de helft november brengt.
Lammetod
0
Een omgekeerde aandeel splitsing bij TNK voor elke 8 aandelen 1 aandeel TNK
Op 25 november
Erik VG
0
Risky, wat vind jij van de rate ontwikkeling op dit moment? Zitten nu rond de 50k...
Risky bets
0
www.nat.bm/wp-content/uploads/2019/11...

Echte spike is er uit. Maar rates zijn nog steeds hoog en Suezmax en vooral Aframax rates spiken weer. Lijkt uit te bodemen en wellicht weer een beetje omhoog komende weken.
seance
0
maci
0
PB van heden:

Euronav verwerft twee Suezmax-schepen in joint venture

ANTWERPEN, België, 19 november 2019 – Euronav NV (NYSE: EURN & Euronext: EURN) (“Euronav” of de “Vennootschap”) kondigt aan haar krachten te bundelen in een joint venture met ondernemingen verbonden aan Ridgebury Tankers en klanten van Tufton Oceanic. De 50/50 joint ventures kochten elk één Suezmax-schip aan. Euronav verschafte de financiering voor de aankoop aan commercieel aantrekkelijke voorwaarden.

De twee Suezmax-tankers werden aangekocht voor een totaal bedrag van 40,6 miljoen USD. Beide schepen worden nog dit winterseizoen 2019/2020 op de spotmarkt uitgebaat (met één schip reeds opgeleverd en één schip met verwachte oplevering voor het einde van deze maand). De commerciële uitbating van beide schepen zal worden verzorgd door de Chartering Desk van Euronav.

Deze opportunistische aankoop getuigt van de financieel sterke positie van Euronav en de flexibiliteit van de Vennootschap om snel in te spelen op de huidige gunstige marktomgeving. Beide schepen zijn onmiddellijk inzetbaar en bevinden zich in een uitstekende positie om voordeel te halen uit, volgens Euronav en haar partners, de eerste fases van een langere periode van hoge vrachttarieven op de grote tankermarkt.

Risky bets
0
This morning, Euronav announced that it has ‘entered into a JV’ with Ridgebury and Tufton Oceanic to acquire two suezmaxes on a 50-50 basis
? The price is USD 40.6m en-bloc, so USD 20.3m per ship. While not disclosed, we believe the ships are the Cape Bari and Cape Bastia – both built in 2005 at Hyundai
? The ships were last week rumoured to have been sold to a ‘Belgian buyer’ at USD 23.7m, and they have been circulated for quite some time this year (previously owned by German KG interests). EURN will also provide debt financing for the JVs on ‘commercially attractive terms’
? Having rolled our NAVs forward to YE’19 we value 2005 built suezmaxes at USD 20m, but emphasize that the price for EURN probably reflects a value that was set some time ago. While rather small for the tanker giant, these ships are both to be delivered within the end of November (one immediately), and at current spot rates they could earn back ~25% of the investment before the end of Q1
19.287 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:00
Koers 15,250
Verschil -0,080 (-0,52%)
Hoog 15,250
Laag 15,250
Volume 5.969
Volume gemiddeld 229.777
Volume gisteren 57.293

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront